Találatok a következő kifejezésre: Spontán vetélés milyen (13 db)

Milyen jelei lehetnek a korai, spontán vetélésnek? Milyen a vérzés? A megszokottnál jobban fáj most a hasam, költöztünk és emelgettem is!

Legjobb válasz: a spontán vetélés sokszor olyan, mint egy szokásos vérzés, csak kicsit erõsebb. A terhességek 20%-a végzõdik így, anélkül, hogy a nõ tudna arról, hogy egyáltalán terhes volt.

a spontán vetélés sokszor olyan, mint egy szokásos vérzés, csak kicsit erõsebb. A terhességek 20%-a végzõdik így, anélkül, hogy a nõ tudna arról, hogy egyáltalán terhes volt.
A kérdező hozzászólása: Jár esetleg darabos vérzéssel?
Járhat, de nem feltétlenül a vetélés jele. Pl. akinek hátrahajló méhe van, annak könnyen megáll ott a vér, és kicsit megalvad.
Nekem darabos volt, elég nagy darabok és erõsebben görcsöltem és másképp, mint normál mensinél. A vérzés is erõsebb volt.
A kérdező hozzászólása: Fura volt ez a mensesem az biztos, nem is inkább a vérzés volt a lényeg, hanem hogy hártyás, nyálkás darabok távoztak!Olyanok voltak mintha egy rózsaszínû hólyag kifakadt volna!

7 hetes vagyok, múlt héten vetéléssel riogattak. Sajnos a mai uh is megerősítette. Semmi jele a spontán vetélésnek. Milyen műtétre kell számítanom? Mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Elõre is bocsánat, hogy nem a kérdésedre fogok válaszolni, hanem kérdezetk. Sajnálom, ami történt! A kérdésem az lenne, hogy voltak-e tüneteid, vagy csak az uh-n mondtak valamit, mert én most leszek 7 hetes, és ugy aggódom, hogy történni fog valami.

Elõre is bocsánat, hogy nem a kérdésedre fogok válaszolni, hanem kérdezetk. Sajnálom, ami történt! A kérdésem az lenne, hogy voltak-e tüneteid, vagy csak az uh-n mondtak valamit, mert én most leszek 7 hetes, és ugy aggódom, hogy történni fog valami.
Szia. Nekem másfél napig kellett a kórházban lenni. Elsõ nap felraktak egy pálcika szerû méhtágítót. Attól nekem egész éjszaka mensiszerû görcseim voltak és véreztem is. Ez nekem fájt, kb 5 perc volt. Másnap altatásban megcsinálták a mûtétet, kb 15 percig voltam benn. Délután pedig már haza is mehettem. Nagyon sajnálom. Üdv.
A kérdező hozzászólása: 4 hetesen voltam elõször uh-n akkor még csak petezsák volt. A múlt héten 7 hetes 2 naposan voltam megint amikor 6.1mm volt a baba de nem látszott szívmûködés. Az orvos mondta, hogy nézzük meg 4-5 nap múlva hátha... De a mai uh-n már csak üres petezsák látszott és a zsák mérete is kisebb lett. De semmi tünetem nincs se görcsölés se vérzés.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: köszi az infókat, nagyon félek ettõl a dologtól, jobban szeretném ha magától kitisztulna, vagy felszívódna, de az orvos erre nem sok esélyt lát.
szerintem ezt korház válogatja, nekem januárban 10hetesen elhalt nem volt nekem se tünet, elaltatak nem éreztem semmit, se közbe se utána nem fájt semmi, csak a nagy lelki fájdalom
A kérdező hozzászólása: Az 1. válaszolónak még annyit írnék, hogy elõre ne stresszelj, mert az egyikõtöknek sem tesz jót! És drukkolok, hogy minden rendben legyen!
az ilyen nagyon rosszul veszi be a gyomrom.aki nagyon akar babát nem lehet vagy baj jön közbe.ezért undorodom az olyanoktól akik védekezés nélkül teherbeesnek aztán mennek elvetetni!(pedig van pár módszer)a lényeg hogy nagyon sajnálom!remélem mihamarabb összejön a baba ami gyönyörû és egészséges lesz!az lesz a legszebb.kitartás!szorírok!!!remélem nem bántó amit írtam.ha igen bocs

Milyen a spontán vetélés? Milyenek a tünetei?

Legjobb válasz: Nekem karácsonykor volt, és iszonyatosan fájdalmas! 6 hetes voltam. Nagyon görcsöltem, és véreztem, és az ügyeleten elájultam. Még fel sem bírtam öltözni saját erõbõl, a párom úgy segített, és vitt be az ügyeletre szenteste :( Elõtte egy jó pár napig nagyon picit elkezdtem vérezni. (nem barnázni, hanem vérezni!) De szerintem ez mindenkinek más és más. Nekem ez a tapasztalatom. Remélem neked nem lesz ilyenben részed! Különben azóta most reggel elõször teszteltem pozitívat! :) Kicsit félek, de fõ a pozitív hozzáállás :))

Nekem karácsonykor volt, és iszonyatosan fájdalmas! 6 hetes voltam. Nagyon görcsöltem, és véreztem, és az ügyeleten elájultam. Még fel sem bírtam öltözni saját erõbõl, a párom úgy segített, és vitt be az ügyeletre szenteste :( Elõtte egy jó pár napig nagyon picit elkezdtem vérezni. (nem barnázni, hanem vérezni!) De szerintem ez mindenkinek más és más. Nekem ez a tapasztalatom. Remélem neked nem lesz ilyenben részed! Különben azóta most reggel elõször teszteltem pozitívat! :) Kicsit félek, de fõ a pozitív hozzáállás :) )
Elöttem lévö hozzászolonak: GRATULA a + teszthez! Nekem is nagy görcsök voltak. És élénkpiros vérzés.
A kérdező hozzászólása: Egészségügyi kaparást csinálnak minden esetben, vagy nem? És lehetséges , hogy idegesség miatt történt a vetélés, kb 3óra elég erõs idegeskedés és erõs görcs melett reggelre megjött, 5 nap késés után, erõs barna majd nagyon élén piros vérzésem volt ami másnapra csökkent, és mintha elmúlóban lenne. Most vagy betudom normál vérzésnek amit nagyon furcsálnék, mert általában 5 napig van meg, és soha nem barnás, vagy peddig spontán velésének a görcsök miatt.
A spontán vetélés a korai szakaszban általában erõs görcsökkel és erõs vérzéssel jár, amit nem lehet nem észrevenni....Ha valakinél már bizonyított a terhesség, az tudja, ha elmegy a baba, mert akkor már volt beágyazódás, vagy legalábbis majdnem sikeres. Ha a megtermékenyülésrõl nem tud, akkor van, hogy nem is veszi észre a vetélést, csak mensinek véli, mert a beágyazódás meg sem történik. A késõbbiekben az életfunkciók leállhatnak, de akkor már mûtétre kerül sor. Az sokszor csak az ultrahangon derül ki, de kísérheti barnázás, vagy vérzés is. Nem feltétlenül jár fájdalommal.(Nekem sajnos 9 hetes volt.)

A spontán vetélés milyen tünetekkel jár?

Legjobb válasz: Én görcsölgettem és véreztem erõsen. Mintha megjött volna, csak sokkal erõsebb volt.

Én görcsölgettem és véreztem erõsen. Mintha megjött volna, csak sokkal erõsebb volt.
Dettó ugyanez volt nálam is...
Én nem görcsöltem. Nekem barnás folyással kezdõdött, ami elég sokáig tartott (3hét, de a doki azt mondta még olyan kicsi a terhesség, hogy úgysem tud mit tenni), aztán elkezdtem vérezni, amiben sok alvadt rész volt. Akkor görcsölgetett picit, de nagyon enyhén.
Utolsó vagyok. Remélem nálad nem ez áll fenn! Ha bármi gyanús menj orvoshoz, hátha tud segíteni! Inkább sokszor feleslegesen, mint egyszer ne menj és baj legyen! Remélem minden rendben lesz!
Nekem semmi jel nem volt, viszont elájultam. A párom kapott el, alig tudtak belém életet lehelni, aztán fél óra múlva vér, mentõ, kórház ...
én egy hétig csak barnázgattam..aztán hirtelen jött a vérzés..nagy darabokkal..és ettõl nagyon begörcsöltem..engem is kórházba kellett vinni..sajnos mûteni kellett! 5 és fél hetes voltam! Tényleg menj kórházba, ha van esély a vetélésre!!!

A spontán vetélés milyen hatásoknak köszönhető? Mik azok a tényzők, dolgok, amitől valaki elvetél. Vagy van olyan aki direkt hasbarugatja magát? . Van olyan gyógyszer, vagy módszer amitől el lehet vetélni fájdalom mentesen?

Legjobb válasz: ha ilyenen gondolkozol,akkor már baj van. amúgy fájdalom mentes nincs,és ha van vmi gyógyszer vagy vmi ami tönkreteszi a szervezeted,akkor se valószínû hogy egybõl elvetélsz,mert a baba az elsõdleges és azt védi a test,szóval nem ajánlom h szakorvos felügyelete mellett ilyet csináljon bárki is

ha ilyenen gondolkozol, akkor már baj van. amúgy fájdalom mentes nincs, és ha van vmi gyógyszer vagy vmi ami tönkreteszi a szervezeted, akkor se valószínû hogy egybõl elvetélsz, mert a baba az elsõdleges és azt védi a test, szóval nem ajánlom h szakorvos felügyelete mellett ilyet csináljon bárki is
utolsó válaszolónak: ez tényleg igaz? egy gyógynövénytõl azonnal el lehet vetélni?
Én úgy olvastam, hogy az Oregánó, a rozmaring és a Kakukkfû okozhat vetélést.
akár lelki hatásra is elvetélhet az illetõ.. egyébként igen, létezik már abortusztabletta, angliában használják, de itthon még illegális.természetesen az sem olyan, hogy beveszem és hopp, meg is vagyok, hanem be kell feküdni a kórházba és megfigyelés alatt tartanak pár napig.
Nem támogatom az abortuszt de ha ezen gondolkodsz akkor inkább menj el rá.
Ha mindenáron vetélni akarsz, menj abortuszra. Minden más módszerrel sokkal rosszabbul jársz. Amúgy az életet minden gyilkolni akarja - és az élet külön-külön küzd meg mindennel, ha tud. Millió ok okozhat vetélést - de abban ne reménykedj (és ne is félj tõle), hogy majd magától elmegy a babád. Régen lányok szoktak használni egyfajta mérget erre - szerencsére ma már ez kiment a divatból. Nagyon veszélyes.
amiket leírtál, azért követekeztek be, mert azok a nõk hajlamosak voltak a vetélésre, vagy genetikailag, vagy mert volt valamilyen betegségük, kivéve a lépcsõset, de az is az esés nagyságától függ (amibe az anyuka belehal, abba a baba is)
anyukám barátnõje nehéz dolgokat emelgetett, meg cipelt, hogy elmenjen a babája, mert rájött hogy a kisbaba apja megcsalta... szerintem bármikor bekövetkezhet, akár repülõgépen is, vagy egy gyógyszer miatt, esetleg leesel a lépcsõn, munkahelyeden túl hideg van, ilyesmiket hallottam. Egy dolgot sose felejts el: egy nõ mindent meg tesz azért hogy legyen vagy ne legyen gyereke!
Én úgy tudom, hogy a nagyon forró zuhany is vetéléshez vezethet. De ezt hallottam, állítólag az egyik csaj így vetélt el. Nem rosszból, de ez egy csúnya téma :(
Egyetlen gyógynövény van, amit szülés beindítására is használtak régen, de gondolhatjátok, hogy az nem kapható csak úgy, hogy megveszem, lefõzöm teának és megiszom. Csak orvosi ellenõrzés alatt! Az pedig nem a Kakukkfû tea, nem is Oregánó, nem Cickafark, hanem teljesen más. Viszont az igaz, hogy van nagyon sok olyan gyógynövény, amit teljesen más célokra használnak, pl. Macskagyökér teát nyugtató hatása miatt használják nagyon sokan, vagy elalvás elõtt. Csak a mellékhatásai és figyelmeztetések között ott van, hogy terhes nõk számára nem ajánlott, mert méhösszehúzódásokat válthat ki, aminek következtében elmehet a baba. De általában ezek a dózisok, amik vetélést váltatnának ki, olyan nagyok, hogy annál már "jobban megéri" egy abortusz.
A kis baba soha nem tehet arról, hogy megszületne!!!!! Neked és a kedves szex társadnak kéne több eszeteknek lennie, ha már nem akartok gyereket.. Tudod mások azért küzdenek, hogy legyen kis babájuk, míg te megölöd azt a kis magzatot.. Én soha nem öltem volna meg, mégcsak egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, de mivel nem tudtam, hogy babát várok... elmentem a tengerpartra, ahol hideg volt a víz... és elvetéltem .. átéltem.. ne akard megtapasztalni, hogy milyen érzés... csupa jó indulatból mondom!... Azóta se tudtam feldolgozni! ..

Egy spontán vetélés, egy sikeres terhesség és aztán egy elhalt terhesség után vajon érdemes kivizsgálást kérni? Ha igen, milyen vizsgálatokat szoktak ilyenkor javasolni? A teherbeesés könnyem ment eddig.

Legjobb válasz: Szia, csak a saját példánkat tudom leírni..több spontán vetélés, majd egészséges terhesség és szülés, majd ismét több pozi teszt baba sehol..a doki kért hormonvizsgálatot, nézett uh-val nálam minden rendben volt, majd elküldte a férjemet spermavizsgálatra és spermatenyésztésre a bakterológiára. Ott derült ki, hogy három olyan baktériummal fertõzött a spermája, ami ha megtermékenyül nem fejlõdik sokáig általában spontán el is megy.Egészséges férfi, még csak megfázva se szokott lenni..a spermája mégis ilyen..ezeket a baktériumokat étellel, macskanyállal és egyéb kaphatta meg..most ,hogy ez kiderült nekem is kell kenetbõl tenyésztést csinálni esetleg nincs -e bennem is valamelyik...mert szexuális úton az egyik átvihetõ a nõre is jelzem nem nemi betegség..és az is vetélést okozhat.. mindenképpen megérne egy vizsgálatot..mert ezek egy antibiotikumos kúrával kezelhetõek.

Szia, csak a saját példánkat tudom leírni..több spontán vetélés, majd egészséges terhesség és szülés, majd ismét több pozi teszt baba sehol..a doki kért hormonvizsgálatot, nézett uh-val nálam minden rendben volt, majd elküldte a férjemet spermavizsgálatra és spermatenyésztésre a bakterológiára. Ott derült ki, hogy három olyan baktériummal fertõzött a spermája, ami ha megtermékenyül nem fejlõdik sokáig általában spontán el is megy.Egészséges férfi, még csak megfázva se szokott lenni..a spermája mégis ilyen..ezeket a baktériumokat étellel, macskanyállal és egyéb kaphatta meg..most , hogy ez kiderült nekem is kell kenetbõl tenyésztést csinálni esetleg nincs -e bennem is valamelyik...mert szexuális úton az egyik átvihetõ a nõre is jelzem nem nemi betegség..és az is vetélést okozhat.. mindenképpen megérne egy vizsgálatot..mert ezek egy antibiotikumos kúrával kezelhetõek.
Leírnád kedves elsõ, hogy mi a baktérium neve? Köszönöm
Persze.. streptococcus aggalactiae, haemophilus parainfluenzae, és amit szexuális úton átadhat az a ureoplasma urealyticum(NGU) nem gonorreás eredetû ureoplasma tehát nem nemi betegség de úgy lehet tovább adni..

Milyen vizsgálatokat lenne érdemes megcsináltatnom, ha 7 hetesen spontán vetélésem volt és szeretném kizárni, hogy a szervezetemben van a hiba?

Legjobb válasz: Mindenféleképp kérj idõpontot a nõgyógyászodtól, csak õ fog segíteni és tanácsot adni neked. A spontán vetélés különben elég gyakori, és valószínüleg nem benned van a hiba. Rosszul hangzik, de a természet így akarta. Minden jót neked, és fel a fejjel!

Mindenféleképp kérj idõpontot a nõgyógyászodtól, csak õ fog segíteni és tanácsot adni neked. A spontán vetélés különben elég gyakori, és valószínüleg nem benned van a hiba. Rosszul hangzik, de a természet így akarta. Minden jót neked, és fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: A nõgyógyászommal már megállapodtam egy idõpontban, csak nem vagyok biztos benne, hogy õ ragaszkodna bármilyen vizsgálathoz, én viszont mindenképp szeretném kivizsgáltatni magam, mert még egy ilyen lelki megrázkódtatást már nem szeretnék átélni. Mindenesetre köszi a választ!

Második spontán vetélés után milyen vérvétel, vizsgálat javasolt?

Kiderülne mi lehet a gond,ne történjen meg újra ez a fájdalom.

Legjobb válasz: 3. és 21. napi hormonsor, és terheléses vércukor vizsgálat.Az én dokim két vetélés után nem küldött sehova, ezeket én intéztem el magamnak. Azóta szedek is pajzsmirigy gyógyszert.

3. és 21. napi hormonsor, és terheléses vércukor vizsgálat.Az én dokim két vetélés után nem küldött sehova, ezeket én intéztem el magamnak. Azóta szedek is pajzsmirigy gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Szia köszönöm válaszodat. Ezen a hormon panel és IR vérvételen is voltam már, de annyi de annyi vizsgálaton vérvételen és sajnos még is gond lett.Májusban Toxo-herpesz-véralvadás vérvételen is voltam hála ez is negatív.nem tudom milyen vizsgálat vagy vérvétel segítene.
A kérdező hozzászólása: A hormon és terheléses is jó sõt nagyon jó. Te neked sikerült már a babátok elsõre gyerekre vártok?

Korai spontán vetélés (5. hét) után milyen hamar lehet ismét teherbe esni?

Nagyon er?s vérzéssel sajnos elment a lehet?ség. Van esetleg itt kismama aki szintén járt így és most várja kisbabáját? Mennyi id? után sikerült ismét?

Legjobb válasz: Bocsi az OFF-ért. Mi is elvesztettük az 5. héten. Pénteken mennt el:( Te, hogy viseled? Én nagyon össze zuhantam:(

Bocsi az OFF-ért. Mi is elvesztettük az 5. héten. Pénteken mennt el:( Te, hogy viseled? Én nagyon össze zuhantam:(
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom, hogy Te is hasonlóan... :( Második baba lenne, már van egy 14 hónapos kisfiam. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megvisel, de szeretnénk már kistesót. Nagyon sajnálom hisz egy édes kis emberke lehettet volna, de biztosan meg volt az oka amiért így alakult.. Remélem hogy hamarosan ismét pozitívat tesztelhetünk! Te se csüggedj nagyon, bár tudom mit érzel, de biztosan sikerülni fog Nektek is!
Nekem 16 hónapos a kisfiam mi is várjuk már a kis tesót. A dokim próbált vigasztalni, hogy nem lett volna egészséges de ez nem enyhíti a fájdalmam.:( Remélem nem kell annyit várni egy újabb csodára mint a fiunkra. Minden jót nektek és mihamarabb újabb pozitív tesztet és boldog baba várást:)
Szia! Nekem a vetélést követõ ciklusban jött össze, azóta 14 hetes.
Szia! Nekem fél évet javasolt a dokim az elõzõ ilyen esetemnél. Kivártuk, és három hónap után össze is jött a lányom:) Tesót szerettünk volna.Ma derült ki 12 hetesen, hogy nem ver a babó szíve.Szerintem most is fél évet fog javasolni az orvosom.(Még aludni sem tudok.Annyira fáj.) Nem lesz szép Karácsonyunk Csajok!
Nekem 7 hetesen ment el, 3 hónapot szándékosan vártam, mostmár 3 hónapja próbálkozunk, de nem sikerül újra eddig. :(
A doki azt mondta akár a következõ ciklusban is sikerülhet, nem kell várni, ha nincs mûtét.Nekem a 3hónapban sikerült újra!Azóta már kistestvére is van! :)
Nekünk elsõ babánk lett volna, és most december 3-án 5 hetesen elment.rettesen fáj, már március óta semmi, és lehetett volna végre, és ennyi volt.azt mondta a doki hogy nem kell várnunk.

Milyen a spontán vetélés? Mennyire fáj? Vagy fáj egyáltalán?

Legjobb válasz: Szerencsére én nem éltem át (nem is akarom). Legtöbb esetben erõs vérzéssel jár és iszonyú görcsökkel. Persze lehet hallani olyanról is, aki nem él át ilyen kínokat, de nem ez az általános.

Szerencsére én nem éltem át (nem is akarom). Legtöbb esetben erõs vérzéssel jár és iszonyú görcsökkel. Persze lehet hallani olyanról is, aki nem él át ilyen kínokat, de nem ez az általános.
Fáj bizony! Felér a szülési fájásokkal és iszonyúan vérzel! Én 13 hetesen vetéltem el.
de nem feltétlenül jár fájdalommal. nagyon sok esetben a magzat egyszerûen nem fejlõdik tovább, elhal. de ebbõl nem érzel semmit. nekem 11 hetesen volt vetélés, se görcs se fájdalom, csak egy pötty barna váladék. irány az orvos, és megállapította, hogy már vagy 2 hete elhalt. ez esetben nem távozik a magzat, ezért kismûtéttel fejezik be a terhességet, ezt nevezik missed ab-nak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!