Találatok a következő kifejezésre: Spontán vetélés kell (20 db)

Mi a különbség vetélés és spontán vetélés között? Mitől függ, hogy kell-e kaparni?

Legjobb válasz: Van spontán vetélés és van mûvi vetélés. (A mûvi vetélés=az abortusszal) A spontán vetélésnél valamilyen okból elhal a magzat és az távozik a méhbõl. Szerencsés esetben minden kiürül és nem marad semmi vissza a méhben, ilyenkor értelem szerûen nincs szükség mûtéti befejezésre. Van olyan eset amikor nem ürül ki teljesen a méh, vagy akár rögtön meg sem indul a kilökõdés. Ezt befejezetlen vetélésnek, vagy más néven missed abortionnak nevezik. Ilyenkor kell mûtéti befejezés, mert a méhben maradt szövetmaradványok fertõzés veszélyt jelentenek az anyára. (Ezt szokták missed abként emlegetni)

Van spontán vetélés és van mûvi vetélés. (A mûvi vetélés=az abortusszal) A spontán vetélésnél valamilyen okból elhal a magzat és az távozik a méhbõl. Szerencsés esetben minden kiürül és nem marad semmi vissza a méhben, ilyenkor értelem szerûen nincs szükség mûtéti befejezésre. Van olyan eset amikor nem ürül ki teljesen a méh, vagy akár rögtön meg sem indul a kilökõdés. Ezt befejezetlen vetélésnek, vagy más néven missed abortionnak nevezik. Ilyenkor kell mûtéti befejezés, mert a méhben maradt szövetmaradványok fertõzés veszélyt jelentenek az anyára. (Ezt szokták missed abként emlegetni)
Külömbséget nem tudok közte. Tisztítani akkor kell, ha elõrehaladott terhesség volt, nekem az elsõ vetélésem 10hetesen volt, tisztítottak, nagyon fájt, vérzett, a második 3-4 hetesen kitisztult magától, ez is fájt, de csak addig tartott, mint egy normális menszesz.
Basszus, nem a dokidtól függ!!!! Azonnal menj be a kórházba ügyeletre, ez nem játék. Kaphatsz egy jó kis fertõzést is. Nekem is volt ilyen, nálam is magától indult be a vetélés, vége is lett otthon, de attól függetlenül meg kell mutatni orvosnak, mert nem tudhatod kitisztultál-e rendesen stb.....
Ez nem lehet igaz!!!! ne várd meg a hétfõt!!! Vérmérgezést kaphatsz!!!!! A fertõzésekrõl nem beszélve!!!!EZ NEM VICC!!!!!!
A vetélés = spontán vetélés= missed ab, ezen kívül van még a mûvi vetélés, más néven mûvi abortusz. Hogy kell-e kaparni attól függ, kitisztul-e teljesen magától.Általában csinálnak küretet, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: pedig ezt mondta, hogy magától tisztul. és ráérek hétfõn nem lehet baj. mégcsak annyit sem mondott, hogy pihenjek vagy ilyesmi
Kizárt hogy a doki ilyet mondott.Ne haragudj de nem tudom elhinni.
A kérdező hozzászólása: most már múlik a vérzésem. igen én voltam. felhivtam a dokimat, azt mondta ez jó és hétfõn menjek vissza.
te vagy a tegnapi kérdezõ aki vérzett?NEm mentél orvoshoz reggel?????
A kérdező hozzászólása: 5 hetes kora óta nem fejlõdött a magzatom az ultrahangon és 10 hetesen kezdtem el vérezni. hétfõre van idõpontom, de tegnap éjjel egy erõs görcs kiséretében kijött minden, azóta elmúlt a görcs és vérzés is alig van. szóval észrevették hogy nem fejlõdik, de a dokim nem dolgozik a 7en és be is indult a vetélés. 2 napig még kihúzhatom igy?
Én sem várnék hétfõig!!! A helyedben amint vérzést tapasztaltam volna, fõleg görcsökkel, nem a dokit hívom, hanem megyek a kórházba, ügyeletre. Ha fertõzést kapsz, még a méhedet is kivehetik, annyira károsodhat! Ezt nem mondta a nagyon okos orvosod?? 2óra is sok ilyenkor, nem hogy 2 nap!!! Többet ne menj ahoz az "orvoshoz" !

Mikor lehetett ovulációm? Április 18-án volt egy spontán vetélésem, aminek orvosi befejezése lett. Ilyen esetben, hogy kell számolni az ovulációt? A ciklusom nem volt pontos 28 napos, csak akkor ha fogamzásgátlót szedtem.

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

4hete volt sajnos spontán vetélésem, és orvos azt mondta 3hónapot kell várni a próbálkozással. Mért kell várni 3 hónapot a próbálkozzással?

És szeretkezni is 4 illetve 6hét után lehet. De mi most voltunk együtt mennyi esélye van annak, hogy terhes leszek? Mért kell 3 hónapot várni a próbálkozzással?

Legjobb válasz: Nekem is volt spontán vetélésem júliusban. Állítólag azért kell várni, hogy a méh az egészségügyi kaparás után regenerálódjon. A rá következõ terhesség nekem októberben jött össze. Sok sikert !

Nekem is volt spontán vetélésem júliusban. Állítólag azért kell várni, hogy a méh az egészségügyi kaparás után regenerálódjon. A rá következõ terhesség nekem októberben jött össze. Sok sikert !
igen azt mondjak varjal 3-6 honapot a mehed jojjon rendbe!De nekem nagyon sokan mondtak, sot itt is olvashatod, hogy eleg 1 honap es hamarabb is osszejon a baba ha ennyit varsz mint, a 3-6 honap mulva. Sok sikert!
Szia!Spontán vetélés esetén elég 1 menzit megvárni!A mûszeres befejezésnél szoktak 3 hónapot mondani, a méhszáj teljes visszaállása érdekében, valamint a méh regenerálódása céljából! Sok sikert még egy babához!
Nekem elhalt a terhességem és mûtéttel fejezõdött be. De az orvos azt mondta, hogy várjak meg egy mensit és utána már próbálkozhatunk is. Szerintem elég orvos függõ a dolog. Ha a körülmények adottak, akkor úgyis megmarad a baba egy hónap után is. Sok sikert!
Szia! A szex 4-5-6 hét után lehet, ha neked is jó. Nekem is most volt spontán vetélésem, szüléssel és mûszeres befejezéssel ért véget. 3 hónapot kell várnunk és újra próbálkozhatunk. A méhnek össze kell húzódni, nemtom kinél-hogy, de általában 6 hét a gyógyulási idõ addig ugye vérezgetünk is, meg mire visszaáll minden belsõ szerved az is idõ. Én várnék a helyedben, lehet hogy hamarább összejön, de egy ilyen trauma után én inkább kivárom, hogy egy egészséges terhességet végig tudjak hordani. Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat:) )!!Hát igazság szerint én nem vagyok rá fel készülve de párom nagyon szeretné:) )!!!!Hát nem mondom, hogy próbálkozunk de nem védekezünk:) )!!Remélem a következõ szerencsésebb lesz:) )

Ha nincs szivhangja a babanak spontan veteles kovetkezik be vagy mutetni kell?

Legjobb válasz: Hát a spontán vetélés nem mindenkinél indul be. Nálam egyszer elindult, akkor is megmûtöttek. Másodszor nem indult meg és akkor is.

Hát a spontán vetélés nem mindenkinél indul be. Nálam egyszer elindult, akkor is megmûtöttek. Másodszor nem indult meg és akkor is.
Engem mûteni kellett:(. Ez volt 2008 novemberében, most pedig a 4 hós kislányom a szobájában alszik! Úgyhogy ha így is alakul a sorsotok, fel a fejjel, legközelebb minden rendben lesz! Sok sikert és kitartás!
4 vetélésem volt, 3x mûtöttek.
Sajnos engem is mûtöttek. De most már újra babát várok és 28 hetes vagyok.

Ha most volt egy spontán vetélésem, akkor kell várni valamennyit mig ujra megpróbálkozunk a babával? (Nem kellett kaparás sem).

Legjobb válasz: Megnyugtatlak, nekem 2008. júli.2.-án volt egy spontán vetélésem, most újra várandós vagyok(5hetes). Szerintem próbálkozzatok nyugodtan! sok sikert.

Megnyugtatlak, nekem 2008. júli.2.-án volt egy spontán vetélésem, most újra várandós vagyok(5hetes). Szerintem próbálkozzatok nyugodtan! sok sikert.
általában a dokikaztmondják hogy 3 honapot kell vátni. nos én 1 et várnék mert 1 azért kell a méh megerösödéshez.
A kérdező hozzászólása: Ennyire hamar sikerült teherbe esned? Gratulálok! :) ) És nagyon sok sikert kívánok! De kérdezhetek még valamit? Te meddig véreztél a vetélés után? Ugy mint rendesen menzikor?
Én két napig nagyon véreztem, utánna még két napig, de az már semmiség volt az elsõ két napihoz képest. A doki javasolta, hogy ilyenkor van a legnagyobb esély újabb fogantatásra, mert jók a hormonszintek, és a szervezet is félig-meddig rá van állva a terhességre. Én 8 hetes voltam, mikor lezajlott a vetélés(rossz helyen tapadt meg, méhszájon)De most pihizek és vigyázok magamra! Neked is sok sikert kivánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, én is szorítok neked hogy minden rendben menjen! Jó babavárást!
Szia! Nektek sikerült azóta a baba? Nagyon kiváncsi vagyok mi van veletek :-D Nekünk azóta van egy csodacsajszink, 9 hónapos, és nagyon ügyes, okos. Remélem nálatok is van már eredmény :-D

A spontán vetélést ugye nem kell mindig kaparással befejezni?

Múlt héten, a hetedik héten er?s görcsös vérzésem lett, rohantunk a kórházba, ahol azt mondták, hogy már nem tudnak segíteni, de várnak még a kaparással, hátha távozik anélkül. Ma megyek vissza kontrollra, és nagyon félek, nem bírnám ki a m?tétet, már elköszöntem a picit?l, nem akarom megint átélni.

Legjobb válasz: Nekem az elsõt mûszeresen kellett befejezni, de a második alkalommal komplett vetélés zajlott le, magától kitisztult a méhem. (6 és 5 hetes terhességek voltak)

Nekem az elsõt mûszeresen kellett befejezni, de a második alkalommal komplett vetélés zajlott le, magától kitisztult a méhem. (6 és 5 hetes terhességek voltak)
Én 11 hetes voltam. Amikor elmentem az orvoskoz aki mondta hogy elhalt a terhesség és nem hagyhatja hogy tovább hordjam a terhességet 2 napra rá mûtöttek. Minél idõsebb a terhesség annál kevesebb az esély arra hogy nem kell mûtét. Ha tudok valamiben segíteni akkor nyugodtan írj ha tudok segítek!
A kérdező hozzászólása: Mondta, hogy ez nagyon gyakori dolog, nem kell túldramatizálni (köszi...) és ha lenne valami probléma, már érezni lehetne, gennyes folyás, meg egy esetleges korai gyulladás is fájdalommal járna, stb. Végül is már napok óta "panaszmentes" vagyok, három napos erõs darabos vérzés után még egy nap közepes menzi erõsségû volt, aztán még egy nap alatt teljesen elmúlt.
15. hetest mûvi befejezéssel zártam le, a 6 hetesem kitisztult magától.
Én bemennék az ügyeletre.
Hát nem láttál távozni darabkákat? Görcsöl a hasad? Nem mindig kell kaparással befejezni nyugi!
Frankó!Se egy UH semmi???
A kérdező hozzászólása: Megvolt a "kontroll". A doki meg se nézett, csak megkérdezte, van-e még vérzés, és lezárta az ügyet. Ez végül is jó, mert "megúsztam", de ha mégis lenne valami...áh...megõrülök.
A kérdező hozzászólása: Nem akarnék én várni, de itt úgy van, hogy egy héten három vagy négy alkalommal van uh rendelés, külön orvossal, és beutalóval mûködik. A kórházba max ügyeletre mehetek meg be így rögtön.
Nekem is 7 hetesen mentek el a babák, spontán vetélés, mûtét nem kellett. UH-on látják, hogy semmi nincs már a méhedben. De ennyit szerintem sem kellene várnod, az veszélyes is lehet Rád nézve!
Sajnálom hogy így alakult. Igen, látják ultrahangon, még én is láttam, mert megmutatta a doki..... Nem hinném hogy 1 hetet kéne várnod, ezzel azért nem szabad annyit.Én 10-re értem a kórházba, délben már a mûtõben voltam.
5 hetesen nekem nem volt mûszeres befejezés, kitisztult magától a méhem! Igen Uh-n látják! Sajnálom!:(
A kérdező hozzászólása: Ez most lehet, hogy hülye kérdés, de hogy állapítják meg, hogy szükséges-e? Az ultrahangon látszik majd? Mire viszont oda beutalnak, az legalább egy hét...
Nálam az elsõ babám 10 hetes volt, ott mûszeres befejezés volt, most 5 hetesen ment el a pici, spontán lezajlott a vetélés, nem volt szükség mûtétre.
Én a 8.hét végén vetéltem el, kitisztult a méhem, nem kellett kaparás.

Sajnos nemrég volt egy spontán vetélésem. A következő baba tervezése elött elmennétek az orvosotokhoz, hogy minden rendben van-e és kikérjétek a tanácsát, hogy mire kell vigyázni, hogy az a szörnyűség ne forduljon elő mégegyszer?

Legjobb válasz: A progeszteronpótlás pl.Utrogestan a terhességmegtapadásában segít. Nekem azt mondta az orvosom mikor volt a vetélésem,hogy ilyen esetben semmi sem segít.Én is szedtem az Utro-t és mégis elment. A háttérben az esetek 98 % ában megtermékenyülési és/ vagy beágyazódási probléma áll. Ez biztos érzéketlenül hangzik,de de a dokim azt mondta,hogy gondoljak arra,hogy a " természet így próbált meg nekünk segíteni abban,hogy ne születhessen beteg babánk." Nekem ez a mondat sokat segített elrendezni magamban a dolgot. 2 év telt el mire újra teherbe estem....

A progeszteronpótlás pl.Utrogestan a terhességmegtapadásában segít. Nekem azt mondta az orvosom mikor volt a vetélésem, hogy ilyen esetben semmi sem segít.Én is szedtem az Utro-t és mégis elment. A háttérben az esetek 98 % ában megtermékenyülési és/ vagy beágyazódási probléma áll. Ez biztos érzéketlenül hangzik, de de a dokim azt mondta, hogy gondoljak arra, hogy a " természet így próbált meg nekünk segíteni abban, hogy ne születhessen beteg babánk." Nekem ez a mondat sokat segített elrendezni magamban a dolgot. 2 év telt el mire újra teherbe estem....
Be kellett mûtéti úton fejezni? Nekem is nemrég volt, nekem kiürült rendesen, ne kellett a mûvi beavatkozás. Utána kellett visszamennem uh-ra, hogy valóban kiürült-e és én akkor megkérdeztem dolgokat. Azt mondta nekem, hogy mivel ilyen simán lezajlott nyugodtan próbálkozhatunk, nem kell 3 hónapot várni és mivel nem tudni az okát, ezért nagyon nem lehet mit tenni ellene. Én szedek Elevitet. Remélem hamarosan mindketten boldog kismamik lehetünk!
Én 1 éve voltam igy sajnos!Nekem is vissza kellett menni a dokihoz és õ megnyugtatott, hogy minden oké!De sajnos azóta még nem jött a baba!Remélem neked mielöbb sikerülni fog!Drukkolok!
Kedves utolsó! Azt szeretném kérdezni tõled, hogy a kislányod utáni terhességedkor honnan tudod, hogy fiú lett volna? Azt írod, hogy a 7. héten ment el. Tényleg csupán kíváncsiságból kérdezem, hogy hogyan lehet ilyen korán kideríteni a nemét?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére nem kellett mûtéttel befejezni, mert rendesen kitisztultam.Nekem is azt mondta az orvos, hogy egy hónapot várjunk és próbálkozhatunk.Tervezem, hogy felkeresem az orvosom.Nagyon várom, hogy megint teherbe essek, de félek is tõle, a rossz élmény miatt:-( Amúgy van gyógyszer a terhesség megtartására?Ezt fel lehet íratni? Mindenkinek drukkolok, hogy minél hamarabb boldog kismami legyen, egy egészséges pocaklakóval a szíve alatt:-)
Ugyan már4 Mindenki tudja, ha a katonák pé után indulnak el, akkor fiú lesz, mert a fiú spermák gyorsabbak, a lányok lomhábbak, de kitartóak. Mi pedig az utolsó termékeny napon voltunk úgy együtt, hogy abból megfoganjon egy élet. Aztán meg a lányainkkal nem volt a mensi elmaradásán kívül semmi tünet, amikor fiút vártunk volna, akkor volt. Meg az anyai ösztön is azt súgta.

Sajnos a héten volt spontán vetélésem. Mikor űrül ki a szervezetemből a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? Bár már enyhülnek. A méhemnek mennyi idő kell míg visszaáll a normális méretre?

Legjobb válasz: Attól függ, h mennyi idõs volt a terhességed. Vetélés után 3 hónapot szoktak mondani, h jó várni az újabb próbálkozás elõtt.

Attól függ, h mennyi idõs volt a terhességed. Vetélés után 3 hónapot szoktak mondani, h jó várni az újabb próbálkozás elõtt.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy várni kell, csak azt akartam kérdezni hogy Mikor ûrül ki a szervezetembõl a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? A méhemnek mennyi idõ kell míg visszaáll a normális méretre? 8 hetes voltam.
mit értesz spontán vetélés alatt mert egy 8 hetes baba mát nem megy el spontán azt már mûteni kell ha valmi gond volt, ilyenkor én úgy tudom hgoy nem üröl ki a méh hanem meg kell hogy nézzék egy rövid alatatásban, hogy mi aa helyzet, amúgy nekem volt spontán vetélésem 5 hetes voltam és egy menstruációval lett vége a várandósságomnak, és csak egy teszt tanúskodott a baba létérõl, de a következõ hónapban már meg maradt a babó õ most már 19 hónapos gyönyörû kislány. szerintem dokihoz menj el mndenképpen mert nekem ez a spontán vetélés nagyon gyanús.
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, csinált ultrahangot, vérvizsgálatot, és elvileg teljesen szépen kiûrült a méhem. Lehet hogy fiatalabb volt a terhesség, de ezt már nem tudjuk meg. A doki azt mondta hogy minden "rendben" odabent. Csak nem tudom hogy Mikor ûrül ki a szervezetembõl a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? Amik már enyhülnek.
Én is ugyanigy voltam. 1-2 hét alatt kimegy a hcg. Neked a méhszájad után zárt maradt még? Mert nekem igen és azt mondta az orvos hogy ahogy ürül ki a szervezetbõl a hcg ugy nyílik ki a méhzsáj is automatikusan. Neked kinyilt mikor vérrel távozott?

7 hetes vagyok, múlt héten vetéléssel riogattak. Sajnos a mai uh is megerősítette. Semmi jele a spontán vetélésnek. Milyen műtétre kell számítanom? Mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Elõre is bocsánat, hogy nem a kérdésedre fogok válaszolni, hanem kérdezetk. Sajnálom, ami történt! A kérdésem az lenne, hogy voltak-e tüneteid, vagy csak az uh-n mondtak valamit, mert én most leszek 7 hetes, és ugy aggódom, hogy történni fog valami.

Elõre is bocsánat, hogy nem a kérdésedre fogok válaszolni, hanem kérdezetk. Sajnálom, ami történt! A kérdésem az lenne, hogy voltak-e tüneteid, vagy csak az uh-n mondtak valamit, mert én most leszek 7 hetes, és ugy aggódom, hogy történni fog valami.
Szia. Nekem másfél napig kellett a kórházban lenni. Elsõ nap felraktak egy pálcika szerû méhtágítót. Attól nekem egész éjszaka mensiszerû görcseim voltak és véreztem is. Ez nekem fájt, kb 5 perc volt. Másnap altatásban megcsinálták a mûtétet, kb 15 percig voltam benn. Délután pedig már haza is mehettem. Nagyon sajnálom. Üdv.
A kérdező hozzászólása: 4 hetesen voltam elõször uh-n akkor még csak petezsák volt. A múlt héten 7 hetes 2 naposan voltam megint amikor 6.1mm volt a baba de nem látszott szívmûködés. Az orvos mondta, hogy nézzük meg 4-5 nap múlva hátha... De a mai uh-n már csak üres petezsák látszott és a zsák mérete is kisebb lett. De semmi tünetem nincs se görcsölés se vérzés.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak: köszi az infókat, nagyon félek ettõl a dologtól, jobban szeretném ha magától kitisztulna, vagy felszívódna, de az orvos erre nem sok esélyt lát.
szerintem ezt korház válogatja, nekem januárban 10hetesen elhalt nem volt nekem se tünet, elaltatak nem éreztem semmit, se közbe se utána nem fájt semmi, csak a nagy lelki fájdalom
A kérdező hozzászólása: Az 1. válaszolónak még annyit írnék, hogy elõre ne stresszelj, mert az egyikõtöknek sem tesz jót! És drukkolok, hogy minden rendben legyen!
az ilyen nagyon rosszul veszi be a gyomrom.aki nagyon akar babát nem lehet vagy baj jön közbe.ezért undorodom az olyanoktól akik védekezés nélkül teherbeesnek aztán mennek elvetetni!(pedig van pár módszer)a lényeg hogy nagyon sajnálom!remélem mihamarabb összejön a baba ami gyönyörû és egészséges lesz!az lesz a legszebb.kitartás!szorírok!!!remélem nem bántó amit írtam.ha igen bocs
Vagy hasbavágod magad egy húszkilós kalapáccsal. Meg egyéb urban legendek.
Kétlem, hogy ez mûködne. Láncfûrészt javaslok helyette.
Talán inkább meg kellene elõzni a terhességet, ha nem akarsz gyereket, nem? Ha meg megesett a dolog és nem kívánod megtartani, akkor menj el orvoshoz és érjél abortuszt.
Igyál sósava! Mindketten "elvetéltek"...
Ez nagyon de nagyon undorito.
Egyébként ha annyira érdekel: Van egy Aviva torna nevezetû dolog. A menzesz rendezésére, görcsök enyhítésére találta ki egy nõ. És van egy ilyen gyakorlat benne. Állítólag ha vki a menzesz elõtt elkezdi, mert elfelejtett védekezni, akkor meg lehet akadályozni vele a korai terhességet. Tehát nem akkor, ha már az orvos mondja, hogy x hetes terhes vagy, hanem beágyazódás környékén lehet vele elintézni a dolgot. De hogy igaz-e, nem tudom, én nem próbálnám ki.
a sarok megürése agyrászkódást okozhat...h ettõl lehet e vetélés azt nem tudom, de én nem javaslom a módszert, inkább menj el abortuszra. ( v sexeljetek durván attól még esetleg.)
A kérdező hozzászólása: nemvagyok terhes csak érdekelt hogy ez kamu e vagy nem
abortuszt már nem lehet? egyébként, ha nem jön be, beteg kisbabád születhet, én nem kockáztatnék az tuti, ha már meg kell születnie, legalább legyen egészséges..
Ha csak kíváncsi vagy, akkor ajánlom figyelmedbe az újságcikkeket, megtörtént esetekrõl, amibõl kiderül, hogy a terhességet nem lehet ilyen apróságokkal megszüntetni. Több magzat is született már az után, hogy az anyja valamilyen balesetet szenvedett, de olyan is volt, hogy az abortuszt! túlélte. Nevetséges a feltételezés is, hogy attól elvetélsz, ha a sarkadra esel 5 centirõl. Egyértelmûen kamu.
Azert mert azt IRTAM undorito miert kell lepontozni. Valaki ha ilyen modon akar elvetelni az igen is undorito.
miért lenne undorító? egyszerûbb mint ha kikaparnak, amiért még fizetned is kell...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!