Találatok a következő kifejezésre: Spontán vetélés kb (12 db)

Ha valakinek volt spontán vetélése, (kb 5 hetesen) úgynevezett kémiai terhessége, mikor sikerülhet az újabb terhesség, ha nem kellett műtéti beavatkozás? Akár azonnal lehet peteérés? Járt így valaki mostanában?

Legjobb válasz: Nálam az volt a helyzet, hogy 5 hetes körül lehettem amikor elvetéltem,nem kellet mûtéti beavatkozás, ez márc. 21.-én volt. Most 7 hetes terhes vagyok, tehát rá 2-3 hónapra teherbe is estem hála Istennek. Rendben vagyunk eddig még...remélem nem is lesz gond. Kétszer menstruáltam a vetélés és a teherbeesés között. Az elsõ menszesz nem idõben jött, de másodjára rendesen 28. napra. Szerintem vetélés után nem idõben de biztos volt peteérésem. Nagyon sajnálom hogy neked is át kellett esned ezen....engem eléggé megviselt de ott volt a gondolat, hogy na hátha 1-2 hónap és sikerül...és sikerült is. Remélem nektek is összejön és nem lesz vele sem gond.

Nálam az volt a helyzet, hogy 5 hetes körül lehettem amikor elvetéltem, nem kellet mûtéti beavatkozás, ez márc. 21.-én volt. Most 7 hetes terhes vagyok, tehát rá 2-3 hónapra teherbe is estem hála Istennek. Rendben vagyunk eddig még...remélem nem is lesz gond. Kétszer menstruáltam a vetélés és a teherbeesés között. Az elsõ menszesz nem idõben jött, de másodjára rendesen 28. napra. Szerintem vetélés után nem idõben de biztos volt peteérésem. Nagyon sajnálom hogy neked is át kellett esned ezen....engem eléggé megviselt de ott volt a gondolat, hogy na hátha 1-2 hónap és sikerül...és sikerült is. Remélem nektek is összejön és nem lesz vele sem gond.
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm neked a bíztatást, én még reménykedek, hátha ebben a hónapban sikerül. És neked megállapította az orvos a terhességet?
Nekem május elején ment el egy biokémiai terhességem.Eléggé megviselt.Azóta clostival rásegített a doki a peteérésre, ez a 3.hónap, hogy eszem ezt a gyógyszert, hát remélem, h sikerül.Jó lenne itt sok +t olvasni. Neked mikor volt a vetélésed kedves kérdezõ?Dokinál voltál-e?
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nekem aug.28-á. Orvosnál voltam, de még nem látott semmit, viszont a labor is pozitív lett. Aztán megjött. :(. De azt mondták, hogy ezt a szervezet egy sima menzinek fogja fel, és kb a vetélés után 2 héttel újra van peteérés. Megmondom õszíntén azért bízom benne, mert 2008-ban volt egy missed ab.-om üres petezsák miatt, és a mûtét után két héttel újra teherbe estem, most két éves a kislányom. Utolsó, neked sok sikert, elsõ válaszolónak boldog babavárást, remélem nekünk is összejön.
Nekem a spontán vetélés után még egyszer megjött, következõre már nem:-) Egészséges baba született.Azóta viszont volt egy missed ab.-om, és már 5 hónapja semmi.. Szerintem az a jobb, ha megától elmegy, könnyebben rendbejön a szervezet, és szerintem azonnal van peteérés is.
A kérdező hozzászólása: Szia, szerintem is jobb ha nem kell mûteni, és bízom benne, hogy most is úgy járok mint 3 éve, és most talán velünk is marad a tesó. Akkor az orvosom is csodálkozott, hogy ilyen hamar ismét terhes lettem. És nekem is egészséges picilányom lett.
Most megállapította, már 7mm a kicsike. Ha azt kérdezed, hogy akkor, végül is igen mert meg volt vastagodva a méhfal, de igazán abból tudtam hogy terhes vagyok-voltam, hogy volt 2 erõs pozitív tesztem.Azt mondta a teszt ilyen esetben biztos nem téved.Azt mondta a doki hogy a nõk 90%-a elvetél egyszer, csak nem veszik észre, mert esetleg azt hiszik hogy csak késett a menszesz pedig hát az vetélés volt.Sok nõ sajnos átéli ezt....
Szia! Nekem nem tervezetten volt egy ilyen, 32 napra "jött meg". Beavatkozásra nem volt szükség. A köv. hónapban is rendesen volt peteérésem, és utána is mindig.
Ovuláció nélkül nem. Menj el dokihoz.
ne hagyatkozz a mikroszkópra. nekem az 2 hetente mutatott peteérsét. miközebn 9 hónapig meg sem jött hormonális probléma miatt. Inkább tezstet használj az biztosabb.
Szerintem a hõmérõzés a legbiztosabb (ha jól csinálod), ezt ki lehet egészíteni ovulációs teszttel. Ha még a folyásod is figyeled, akkor aztán már többet nem is érdemes tenni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

21éves vagyok, spontán vetélésem volt.Ez a baba lett volna az első kb.fél éves próbálkozás után lett. A következőre van esélyem és ha igen ő is ilyen nehezen fog jönni?

Legjobb válasz: A féléves probálk.nem nagy idõ!Képz.el,akinek évekig kell!Amugy majdnem minden nönél van legalább 1 spontán vet.Nekem is volt 20 évesen és most van 1 gyönyörû kislányom!SOK SIKeRT!2-3 vetélés után kell aggódni!

A féléves probálk.nem nagy idõ!Képz.el, akinek évekig kell!Amugy majdnem minden nönél van legalább 1 spontán vet.Nekem is volt 20 évesen és most van 1 gyönyörû kislányom!SOK SIKeRT!2-3 vetélés után kell aggódni!
Szia, nekem is volt, és kész voltam.Az orvosom azt mondta, semmi gond, ha elmegy a baba, annak oka van.Általában megtermékenyülési-és beágyazódási problémák együttese.Tehát a természet "így szelektál", hogy a lehetõ legkevesebb beteg baba szülessen.Fél év után sikerült, az nagyon jó.Nekünk is azt mondta, hogy másodszorra biztos nem lesz baj, mert ha már voltál terhes, akkor azt bizonyítja, hogy képes vagy rá.És a nõk 80%-a úgy elõször elvetél, hogy észre sem veszik.AZt nem tudta megmondani, hogy ez csupán emberi tájékozatlanság, vagy a természet mûve.Tehát majdnem mindenkinél van egy un.próbaterhesség.Ne add fel, nem lehet semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Hát igen ha nem vagyok teszt mániás talán én is csak betudom annak hogy késett 2 hetet. De így legalább mi is tudjuk hogy lehet picink. Emellett sajnos tragédia is ért ez lehet a fõ oka.

Spontán vetélés után kb. mennyit várjunk az újra próbálkozással?

Elindult a vetélés, de m?tétileg kellett befejezni. Kb. 7-8 hetes terhes voltam.

Legjobb válasz: Szia!Annyit, hogy te is rendbe jöjj.Hogy ne parázz amiatt hogy minden rendben van-e a babóval.Nekem 2006 júniusában volt egy vetélésem és októberben nem jött meg ...háát én nagyon kész voltam és tudtam hogy nem lennék képes vagyis hogy nehezen lennék képes végig csinálni a terhességet.Sok idegesség árán ami senkinek nem tett volna jót.most azonban 24 hetes a babó a hasamba.Jó nem mondom hogy nem aggódom folyton, de most késznek éreztem és érzem magam rá.Tehát nem hiszem hogy van konkrét várakozási idõ.Minden jót!:))))

Szia!Annyit, hogy te is rendbe jöjj.Hogy ne parázz amiatt hogy minden rendben van-e a babóval.Nekem 2006 júniusában volt egy vetélésem és októberben nem jött meg ...háát én nagyon kész voltam és tudtam hogy nem lennék képes vagyis hogy nehezen lennék képes végig csinálni a terhességet.Sok idegesség árán ami senkinek nem tett volna jót.most azonban 24 hetes a babó a hasamba.Jó nem mondom hogy nem aggódom folyton, de most késznek éreztem és érzem magam rá.Tehát nem hiszem hogy van konkrét várakozási idõ.Minden jót!:) )))
A kérdező hozzászólása: Köszi! Olyan javaslatot is hallottam, hogy 5-6 hetet pihenjek (semmi szex, semmi sport, semmi fürdõ) aztán 1-2 hónap múlva lehet próbálkozni. Én két évig abban a tudatban éltem, h meddõ vagyok. Már kezdtük volna a lombikos hormonkezelést, mikor nem akart megjönni.
Sajnos en is igy voltam, csak en 9 hetes voltam. A dokim azt mondta hogy varjunk 3 honapot, mert az jobb ugy, es 2 honappal elotte (mielott szeretnenk a babat)kezdejem el szedni a folsavat. Nagyon nagyon szoritok neked is es magamnak is !
Hasonló cipõben jártam én is, nekem 6 hetes terhességem szakadt meg és mûtét lett a vége. Az orvosom nekem azt mondta, hogy nyugodtan próbálkozhatunk. Sõt, amikor már nem véreztem, akkor már szexelni is lehetett. A mûtét után 5 nappal mi már együtt voltunk a férjemmel. A 3 hetes controllnál már egy 10 mmes tüszõ is várakozott, remélem sikerülni fog a baba. Sokan azt mondják, hogy 3-6 hónapig ajánlott várakozni. Lehet, hogy az én dokim is javasolta volna, ha idõsebb terhesen ment volna el a babám. Az én véleményem az, hogy mindenképpen a saját orvosodat kérdezd meg és rá hallgass, õ tudni fogja.
Nekem is volt vetélés, nekem 8-10 hét között történt valamikor. Nekem akkor 6 hetet tanácsoltak várni a sexel és 3 hónapot a babaprojekttel. Szerintem várd ki a 3 hónapot, mert nekem is hiába felszívódott a baba és mûvi befejezés volt, még hónapokig távozott belõlem a nagyobb alvadt vér. Gondold végig, szerintem nem véletlen mondják azt a 3 hónapot, addig kitisztulsz teljesen, nehogy azután újra át kelljen élned egy hasonlót, csak azért mert nem bírtál ki még 2 hónapot. Ha már ennyit kibírtál (mert muszáj volt, akkor menni fog!!!!!) KITARTÁS!!! Szurkolunk neked hisz nem elvi dolgokról írunk, ÁTÉLTÜK!!! mi a vetélés után megvártuk a 3 hónapot, de 13ra jött újra csak. Átérzem a várakozás nehézségét!! ;) 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Csajok, Kismamák! Erõt adtatok! 5 napja történt a dolog, de sikerült összekapnom magam. Nem vérzek és elmúltak a fájdalmaim. Elõre nézek. Vigyázzatok magatokra!

Mitöl lehet? Kb egy hete volt spontán vetélésem müszeres beavatkozás nelkül ( 7hetesen) s azota mindig szédülök es hanyingerem van plussz a mellem még mindig duzzadt. Ez normalis?

Legjobb válasz: Sajnálom. Igen, normális, mert ezeket a tüneteket a terhességi hormonok okozzák, amiknek még ki kell ürülni a szervezetedbõl. Valószínû, ha most csinálnál terhességi tesztet, még mindig pozitív lenne. Nekem méhen kívüli terhesség után, amikor már 100 alá csökkent a hcg, javasolta a doki, hogy két-három naponta csináljak terhességi tesztet, rövid idõn belül negatívvá kell válnia.

Sajnálom. Igen, normális, mert ezeket a tüneteket a terhességi hormonok okozzák, amiknek még ki kell ürülni a szervezetedbõl. Valószínû, ha most csinálnál terhességi tesztet, még mindig pozitív lenne. Nekem méhen kívüli terhesség után, amikor már 100 alá csökkent a hcg, javasolta a doki, hogy két-három naponta csináljak terhességi tesztet, rövid idõn belül negatívvá kell válnia.

Spontan veteles utan, mikor van kb az eslo peteeres?

Legjobb válasz: Csak saját tapasztalatot tudok: köv. ciklusban a várható idejében volt. De nekem csak 5 hetes volt.

Csak saját tapasztalatot tudok: köv. ciklusban a várható idejében volt. De nekem csak 5 hetes volt.
A kérdező hozzászólása: Nekem is 5 hetes volt, es eleg keves verzessel zarult.
Nekem meg inkább elhúzódott. A köv. ciklusban újra teherbeestem, de nem maradt meg sajnos.
A kérdező hozzászólása: Asszem egy malomban orolunk.nekem ez volt a 3. terhessegem.Mind vetelessel zarult.Most megint gyanitom, de nem akarom elkiabalni.
Mi volt az oka? Nálam állítólag semmi. De van egy lányom, aki elsõre sikerült és teljesen problémamentes terhesség volt.
A kérdező hozzászólása: Monom en, hogy egy a sorsunk, nekem is van mar egy majdnem 6 eves lanyom, es all.progrezeton hiany okozzaKaptam ra gyogyszert, de ennyi.
Tesztet nem csináltál, így nehéz megmondani!
Az orvos mindent rendben talált a vetélés után? Mert azért már a múlt hónapban meg kellett volna jönnie, szerintem. De szerintem is tesztelned kellene elõbb!
Nekem is volt vetélésem azt mondta doki 8 héten belül kell megjönnie
A kérdező hozzászólása: Csináltam tesztet is de semmi, negatív.Viszont még mindig semmi jele a havinak. Köszönöm a válaszokat.
nekem 26 napra jött meg, annyi is volt a ciklusom mindig. De én kaptam hormonkezelést a kaparás 12 napjától 10 napon keresztül, hogy biztosan idõre megjöjjön. Nem tudom, nélküle mikor jött volna a menzi
Általában 4-6 héten belül.
Igen, 4-6 hét. Nekem 36. nap.
nekem mindig pontosan 30 napos ciklusaim voltak vetélés után 2 héttel pont a szokott idõbe jött meg mintha semmi se történt volna szinte egybõl teljesen vissza állt a szervezetem még 3 mensi megjött idõbe és utána szerencsére immár 7 hónapja semmi :)
Szia! Nekem is múlt héten volt vetélésem és voltam utána a dokinál, aki azt mondta, hogy 6-8 hét is lehet. A vetélés után még 2 hét mire kiürül a hcg és utána kb. 4-6 hét mire megjön a mensi. Hát én is kiváncsi leszek, hogy mi lesz. Egyébként nekem még mindig feszülnek a melleim és úgy fáj a derekam mint mensi elõtt szokott. Sajnállak téged is és mindenkit aki ilyen helyzetbe került. Nekem már van két kislányom és azt hittem velem ez soha nem történhet meg. Aztán jött a nagy pofon. :((((
Sajnos én is átestem rajta, nekem köv honapban normális mensi idöre jött meg.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat sokat segitettek.
Igaz a 4-6 hét. Én egy nappal túllõttem a maximált idõt, 43. napra jött meg. Most volt a második, ez már 27 napra jött, remélem már visszaállt. Az egyik fórumban olvastam, hogy van akinek csak 8 hét múlva jött meg és a dokija arra is azt mondta, hogy belefér. szerintem inkább úgy lehet mondani, hogy nagyok az egyéni eltérések, de az átlag 4-6 hét. Nagyon sajnálom, hogy át kellett ezt élned!
Nekem is volt sajnos!Azt mondják 4-6 hét mulva a normális.Nekem 4 hétre rá jött meg rendesen.Aztán vissza állt.Sajnálom ami történt!Fel a fejjel!!!!Ha szeretnél rola beszélni irj nyugodtan privátban. 22 hetes kismama
Nekem napra pontosan 1 honap utan.

Spontán vetélést kővetően, müszeres tisztitáson estem át. Kb. mennnyi idő után lehet biztonságosan, kotonnal szeretkezni?

Sajnos 5 nap a m?tét elteltével a párommal szeretkeztünk.Remélem ez nem okoz problémát a késs?biekben,Nincsenek fájdalmaim.

Legjobb válasz: 6 hét elteltével

6 hét elteltével
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Jelenthet gondot a késsõbiekre ha ezt nem tartottam be?
Szia! Nekem a doki azt mondta hogy "2 hétig nem szabad házaséletet élni", meg amíg vérzek addig ne. De mi megvártuk a 3 hetes kontrolt.
Szia!Nekem márciusban volt müszeres bef.mi is szeretkeztünk gumival, kb egy héttel utánna, semmi problémát nem okozott.Azóta sincs semmi baj, sõtmost vagyok a12-ik hétben.Kitartás, és ne aggódj(túl sokat)!Mielõbbi babásodást kívánok!
Lehetsz.
Elõfordulhat, reméljük így van. Mikor kéne megjönnie? Mert hányingert az erõsebb fejfájás is elõidézhet. Mikor tudsz tesztelni? Majd írd meg mindenképp, mert nekem most volt egy spontán vetélésem, hál' égnek nem kellett beavatkozás és érdekel hogy ilyenkor hogyan regenerálódik a szervezet. Teherbe lehet-e esni és mennyi eséllyel. Sok sikert kívánok és mihamarabb egy gólyát! Remélem már ott van a hasadban a pocaklakó! :)
A kérdező hozzászólása: A 2.valaszadonak! Meg van vagy 2, 5-3 het mire megkell jonnie.Most volt meg nemreg.A fejem nem faj nagyon csak surun kicsit amit nem szokott es hanyingerem is sokat van.Ha gondolod irj privatban!Tudom jo ha beszelsz rola!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!