Találatok a következő kifejezésre: Spontán vetélés 2 (31 db)

2 hete volt spontán vetélésem, 2 hónapos terhesen. Csináltak azóta vérképet és a vasat nagyon leszívta a babám. Az orvos Elevitet ajánlott, de sok benne az A vitamin, ami vetélést okozhat. Lehet, hogy hozzájárult a vetélésemhez?

Legjobb válasz: Az Elevit egy magzatvédõ vitamin. Azért találta ki Czeizel Endre, hogy a baba mindenkor hozzájusson a megfelelõ mennyiségû vitaminhoz, ásványianyaghoz általa. Nem okoz vetélést, sõt hozzásegít ahhoz, hogy egészséges babát hozz a világra! Szedheted bátran, sõt, ajánlott!

Az Elevit egy magzatvédõ vitamin. Azért találta ki Czeizel Endre, hogy a baba mindenkor hozzájusson a megfelelõ mennyiségû vitaminhoz, ásványianyaghoz általa. Nem okoz vetélést, sõt hozzásegít ahhoz, hogy egészséges babát hozz a világra! Szedheted bátran, sõt, ajánlott!
Nekem is volt spontán vetélésem, de kizárt, hogy azt a vitamin okozta volna. Egyébként én felvettem a kapcsolatot a gyártóval, illetve utána is olvastam az ajánlott napi A vitamin mennyiségnek és tuti, hogy nem tartalmaz annyit, amennyi káros lenne a szervezetre.
Õszintén szólva meg sem fordulna a fejemben, hogy egy MAGZATVÉDÕ bogyó káros mennyiségben tartalmazna valamilyen vitamint. Biztos vagyok benne, hogy nem ezért ment el a babád (amit nagyon sajnálok!). Az elsõ idõszakban bármi elõfordulhat egyébként, tõled függetlenül is - ezzel azt akarom mondani, hogy magadat ne hibáztasd, hogy nem kellett volna pl. ezt a vitamint szedni, vagy ezt nem kellett volna csinálni vagy azt... Remélem, mihamarabb újra várandós leszel és minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Akkor miért van benne annyi A vitamin, nem ajánlott terhesség alatt ekkora mennyiség. nem értem...

Mi tortenhet, ha spontan veteles utan nem varjuk meg a 2 honapot es probakozunk egybol?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 7 hetesen volt spontán vetélésem, a dokim azt mondta, hogy próbálkozhatunk egybõl, de ne keseredjek el, ha nem sikerül azonnal. Mi 2 hónapot kihagytunk egyéb okok miatt, de aztán a harmadik hónapban ismét elsõre sikerült. :) 30 hetes kismami

Szia! Nekem 7 hetesen volt spontán vetélésem, a dokim azt mondta, hogy próbálkozhatunk egybõl, de ne keseredjek el, ha nem sikerül azonnal. Mi 2 hónapot kihagytunk egyéb okok miatt, de aztán a harmadik hónapban ismét elsõre sikerült. :) 30 hetes kismami
Szia én sem vártam meg, vagyis vártuk 1 mensim volt és egybõl sikerült:) )!!április elején vetéltem el, és májusban mensiztem és akkori peteérésemnél egybõl sikerült:) )!!!szerintem jobban fogékony vagy akkor mert minden nyitva van:) )!!vigyázz a fertõzésre, és minden rendben lesz:) )!!!kellemes próbálkozást:) )!!Ne add fel én sem tettem és most 5 hós vagyok:) )
Nekem decemberben volt egy vetelesem, nem kellett muvi beavatkozas mert szepen kitisztult a mehem magatol. 8 hetes voltam. Nekunk egy mensit kellett megvarnunk es utanna lehetett probalkozni. Januar vegen jott meg a mensim es majusban sikerult a baba. Kivanom, nektek, hogy minel elobb sikeruljon!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem irni, hogy 6 hetes voltam.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen, kicsit jobb kedvem lett. :)
ne aggódj, hamar sikerülni fog.Nekem május elején kiderült hogy kismama vagyok, rá 2 hétre el is ment a baba, ami azt jelenti hogy 5-6 hetes lehetett. Következõ hónapban nem jött meg a mensim és azt hittem, ez miatt.Elmentem orvoshoz és megtudtam hogy ismét babát várok.Most 18 hetes vagyok, makk egészséges a porontyom és egy kis hasfájást leszámítva velem is minden ok.Ezt csak azért írtam le hogy ne legyél elkeseredve, és ne várj.Ha a szervezeted fel van rá készülve, akkor sikerülni fog, ha viszont nincs akkor majd jelzi ha itt az idõ.Fel a fejjel :)

Pár napott késett, csináltam tesztet, halványan de ott volt a 2. csík. Elvileg ez már + eredmény.1, 5 héttel később erős vérzésem volt, rosszul is voltam. Vérzés után már egyértelműen - volt a teszt. Spontán vetélés volt vagy csak tévedett a teszt?

Legjobb válasz: Pozitív eredmény esetbén szerintem nem téved, hiszen a semmitõl nem lesz az a hormonszinted.. Szerintem spontán vetélés volt. Én kivizsgáltatnám magam azért orvossal. Sajnálom!

Pozitív eredmény esetbén szerintem nem téved, hiszen a semmitõl nem lesz az a hormonszinted.. Szerintem spontán vetélés volt. Én kivizsgáltatnám magam azért orvossal. Sajnálom!
mind kettõ lehetséges :( én mindig 2 tesztet csinálok, 2 egymást követõ nap. Így biztosabb. mondjuk nekem még nem volt téves tesztem.
Spontán vetélés. :( Sajnálom. De mivel magától kiürült, próbálkozzatok tovább! Azért a dokinak megmutathatod magad, õ megnézi a méhet, méhszájat, hogy minden szép-e!
A halvány pozitív teszt is pozitív.Erõsödnie kell a csíknak.Szerintem is spontán vetélés volt.Sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Sejtettem :( már csak az a kérdés mitõl vetéltem el...? :(
3. vagyok. Nekem 9 hetesen ment el, 7 hetesen állt le a fejlõdésben. Sosem fogjuk megtudni, hogy miért ment el. :( De tovább kell lépni! Ha egyszer sikerült, akkor másodszor is fog!!! Nekem azt javasolta a dokim, hogy szedjek Gravidát és folsavat folyamatosan, a terhesség elõtt is, és ha + a teszt, rögtön menjek Utrogestanért, hogy az esetleges progeszteronhiányt kiküszöböljük, és pótoljuk a sárgatesthormont. Ennél többet nem igazán tehetünk. Sajnálom, pontosan tudom, hogy mit érzel most... :(
A kérdező hozzászólása: gravidát már szedem több mint 1, 5 hónapja
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A nem várt menses előtt 2 nappal már barnázásom ill. nagyon min. vérzésem volt! Spontán vetélés lehetett?

Majd még ma is (Ez már 3-4 napja megy)nagyon er?sen vérzek és pár napja volt darabos is!El?tte biztos voltam benne hogy sikerült,jeleim,tüneteim is arról árilkodtak,de most akkor ez lehetett sponán vetélés?És most azért próbálkozhatunk folyamatosan a babával,talán jöv? hónapban sikerül!?

Legjobb válasz: Nyomás a nõgyógyász! Lehet, minden lehet, ha spontan veteles volt, szegeny embrio nem volt eletkepes, remelhetoleg a kovetkezonek elokeszitette a helyet, és konnyebben sikerul. Azért azt hiszem 1 honap koruli szunet kell legalabb. De tényleg, nõgyógyász!

Nyomás a nõgyógyász! Lehet, minden lehet, ha spontan veteles volt, szegeny embrio nem volt eletkepes, remelhetoleg a kovetkezonek elokeszitette a helyet, és konnyebben sikerul. Azért azt hiszem 1 honap koruli szunet kell legalabb. De tényleg, nõgyógyász!
Ha darabos, erõs a vérzés, akkor spontán vetélés történt. Ilyenkor még minden kiürül a szervezetbõl, így nem kell mûtéti befejezés, vagyis azonnal újra próbálkozhattok. Elõtte azonban ajánlatos, hogy kivizsgáltasd magad! Fel a fejjel és sok sikert!
V.színû korai vetélés volt, ami majdnem minden nõnél elõfordul, csak sokan nem is tudnak róla. Velem egy hónapja esett meg. Mindenképp menj el a dokidhoz, nézze meg, kiürült-e teljesen minden, nem maradt-e vissza vmi. Nagy valószínûséggel nem, de azért lássa a doki is. Ha minden rendben (a helyzethez képest), azonnal lehet újra próbálkozni ilyen korai vetélés esetén.

Január elején volt egy spontán vetélésem. Azóta sikeresen megjött a 2. menzeszem is, de az is késve(41. napra a 32. nap helyett). Mikor fog beállni a ciklusom? Mikor celszerű újra próbálkozni?

Legjobb válasz: szia, Nagyon sajnálom ami veled történt. Nekem is volt egy spontán vetélésem kb 7 hetesen, akkor erõsen véreztem, és rettentõ rossz érés volt. Miután a vérzés elmúlt, én elkeztem hõmérõzni, és újra próbálkoztunk. Azóta most 12 hetes kismama vagyok. úgyhogy szeritnem, ha nagyon aggódsz, akkor irány a doki, kérdezt ki a véleményét, de valószínüleg, ha már volt két ciklusod, szerintem nyugodtan próbálkozzatok! Nekünk azonnal sikerült. Sok sikert :)

szia, Nagyon sajnálom ami veled történt. Nekem is volt egy spontán vetélésem kb 7 hetesen, akkor erõsen véreztem, és rettentõ rossz érés volt. Miután a vérzés elmúlt, én elkeztem hõmérõzni, és újra próbálkoztunk. Azóta most 12 hetes kismama vagyok. úgyhogy szeritnem, ha nagyon aggódsz, akkor irány a doki, kérdezt ki a véleményét, de valószínüleg, ha már volt két ciklusod, szerintem nyugodtan próbálkozzatok! Nekünk azonnal sikerült. Sok sikert :)
szia , szegény nagyon sajnálom ami történt, nekem is volt már vetélésem 14 hetesen novemberben.:((( nekem az orvosom azt mondta, 3 teljes ciklus várjak ki, hogy rendesen regenerálódjon a méh!próbálkozunk eddig még "eredménytelenül"! szerintem kérdezd ki orvosod véleményét!sok sikert:)

2 spontán vetélés utan mennyi esélyem van arra, hogy kihordjak egy terhességet?

Az elso vetelesem a 6. hetben tortent a masodik a 12 hetben. A masodik utan 4 hettel mar rendesen vereztem. Egyelore nem tervezek ujabb terhesseget, de felek, hogy nem tudom majd a kovetkezot sem kihordani.

Legjobb válasz: teljesen normális félelem. barátnöm két babát pont így vesztett el, ennyi idösen. aztán lemondott róla, nem is godolt rá mikor kiderült a második már majdnem 2 hónapos volt, egyböl veszélyeztetett lett, de egy pici gond nélkül kihordta, plussz leesett otthon 8 hónaposan a lépcsöröl kb egy méternyit és a babának semmi baja nem lett, nem is vérzett. azóta van egy 3 éves kisfia. d volt megint egy vetélése, kb 2-3 hetes lehetett és mensiként jött ki belöle. most megint probálkoznak úgy van vele hogy lehetséges.

teljesen normális félelem. barátnöm két babát pont így vesztett el, ennyi idösen. aztán lemondott róla, nem is godolt rá mikor kiderült a második már majdnem 2 hónapos volt, egyböl veszélyeztetett lett, de egy pici gond nélkül kihordta, plussz leesett otthon 8 hónaposan a lépcsöröl kb egy méternyit és a babának semmi baja nem lett, nem is vérzett. azóta van egy 3 éves kisfia. d volt megint egy vetélése, kb 2-3 hetes lehetett és mensiként jött ki belöle. most megint probálkoznak úgy van vele hogy lehetséges.
Szia! Szerintem menj el genetikai tanácsadásra és járj utána mitõl lehettek a vetélések. Mindenre van megoldás. Sajnos és 5 vetélésen vagyok túl, de nem adtam fel. Augusztusban megyek Dr Fülöp Vilmoshoz Õ ilyen esetekkel foglalkozik.

2 hete volt missed. ab spontán vetélésem. Ma reggel mintha megjött volna, de dél óta nincs semmi a hasam jobboldalon enyhén fájdogál. Mindezt megírtam a dokimnak aki nem reagált semmit. Akkor most mi a helyzet?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy peteérésed van. Járhat amúgy kis vérzéssel. Nem tudom volt-e mûtéted. Mert utána sokan vérezgetnek olykor-olykor. Remélem nem maradt benned semmi. De akkor lázad is lenne, úgyhogy szerintem nincs baj. Én is két hete vetéltem, de én szerencsés vagyok, mert nem volt mûtét, és spontán kiürültem. Azóta próbálkozunk... saját felelõsségre, de nekem nincs semmmi olyan tünetem, tök olyan a ciklusom mint máskor. Remélem összejön. :)

Elképzelhetõ, hogy peteérésed van. Járhat amúgy kis vérzéssel. Nem tudom volt-e mûtéted. Mert utána sokan vérezgetnek olykor-olykor. Remélem nem maradt benned semmi. De akkor lázad is lenne, úgyhogy szerintem nincs baj. Én is két hete vetéltem, de én szerencsés vagyok, mert nem volt mûtét, és spontán kiürültem. Azóta próbálkozunk... saját felelõsségre, de nekem nincs semmmi olyan tünetem, tök olyan a ciklusom mint máskor. Remélem összejön. :)

Jan 13-án megjött 2 hét késés után. Orvosnál voltam 22-én kiderült spontán vetélésem volt. Lehetek újra terhes?

Most megint émelygek,feszül a mellem.Lehetek újra terhes?(szeretnék)

Legjobb válasz: szerintem lehetsz, bár nem tudom, h ennyire gyorsan bekövetkezhet-e. persze nincs kizárva, kb 3 hét múlva vegyél 1 tesztet, aztán kiderül:)) és vigyi magadra, nehogy mégegyszer elõforduljon a vetélés!!:)

szerintem lehetsz, bár nem tudom, h ennyire gyorsan bekövetkezhet-e. persze nincs kizárva, kb 3 hét múlva vegyél 1 tesztet, aztán kiderül:) ) és vigyi magadra, nehogy mégegyszer elõforduljon a vetélés!!:)

Ha egy nőnek 2 abortusza és egy spontán vetélése volt, egy év alatt, akkor a következő babát meg kell tartani?

A nő egyik ismerős szeretője, azt állítja, hogy ha elveteti a babát vagy belehal a műtőasztalon, vagy a lehetséges fertőzésbe hal bele. Szóval neki ezt a gyereket meg KELL tartani...Tényleg igazat állít, vagy csak nagyon akar egy gyereket ettől a férfitől? Állítólag úgy védekeztek, hogy a nő mondta, h mikor van termékeny napja és akkor nem ment belé...

Legjobb válasz: Nem kell. Elvetetheti azt is. A nõ szimplán meg akarja tartani a gyereket. De nem tudom sajnálni azt az idióta pasit se, mert gondolom õ hisztizik a legjobban. 1. Minek k.r félre? 2. Ha már félrek.r, miért nem húz kotont? Itt a pasi volt a legnagyobb szemét, a nõ csak szimplán hülye.

Nem kell. Elvetetheti azt is. A nõ szimplán meg akarja tartani a gyereket. De nem tudom sajnálni azt az idióta pasit se, mert gondolom õ hisztizik a legjobban. 1. Minek k.r félre? 2. Ha már félrek.r, miért nem húz kotont? Itt a pasi volt a legnagyobb szemét, a nõ csak szimplán hülye.
Az ismerõsöd egy idióta, hogy hisz a nõnek. (Azt, hogy családja van, most hagyjuk.) Ha nem akar gyereket, húzzon gumit. A nõ belehalni nem fog a 3. abortuszba, de jó eséllyel nem lehet gyereke a 3. után. A vetélés sem bíztató jel. Természetesen kivételek mindig vannak, de nem lehet tudni. A helyzet az, hogy én már az elsõt sem vetettem volna el. Az ismerõsöd meg egye meg, amit fõzött.
Gondolom egyik sem az eszérõl híres. Szerintem aki olyan buta mint ezek ketten azokon nem lehet segíteni. Egyébként nem kötelezõ megtartani de az abortuszra se lehet senkit kényszeríteni.
A "belehal a mûtõasztalon vagy a fertõzésbe": Hápersze!!!! nézzen már a naptárra, ez már egy másik század, olyan nagyon nem hullanak az abortuszosok meg a kismamák. Amúgy a terhesség kihordása és a szülés sokkal nagyobb megterhelés a szervezetnek, mint egy kíméletesen végzett abortusz, azért manapság nem kötõtûket szurkálnak fel. Ha ilyen nagy a baj nála, hogy fertõzésbe belehal ha abortusza lesz, akkor nem fog tudni kihordani egy terhességet...Úgyhogy kamu duma. Az persze lehet, hogy ki kell pakolni, nem lehet többet gyereke, de ez a fertõzésbe vagy a mûtõasztalon meghal duma az nagyon szánalmas - és a pasi is, hogy ezt beveszi. Az meg a másik, hogy ha nem akarnak gyereket, akkor az elsõ abortusz után sem kezdtek el gondolkodni, hogy hogyan készülnek a gyerekek??? Egy éven belül gyakorlatilag négyszer esett teherbe, ezek nagyon ostobák ha ennyiszer "véletlenül" megtörtént.
Szóval nem védekeztek... Nõgyógyász tudná megmondani, hogy a konkrét esetben van e veszély a nõre vagy a babára nézve. De ha egy nõ gyereket akar, akkor nem vetet el kettõt.
11:"Itt nyilván nem arról van szó, hogy belehal az abortuszba..., hanem a fájdalomba "hal bele". " Már elnézést, de akkor az elsõ abortusz után nem gondolkodott el? 1 éven belül 2 abortusz, 1 vetélés és még egy terhesség... na ne..... Az értem, hogy ha becsúszik, nekem a második gyerek jött elég váratlanul úgy, hogy nem is eshettem volna teherbe, na de egy éven belül 4 becsúszott???? Itt vagy a nõ nagyon sötét, vagy valamit kamuzik.
Itt nyilván nem arról van szó, hogy belehal az abortuszba..., hanem a fájdalomba "hal bele". Szemetek a férfiak, még a legszentebb is! Szüljön, mert egy idõ után se pasi, se gyerek, se hit a párkapcsolatokban. Pasi nélkül lehet élni, de gyerek nélkül semmi értelme az életnek. Szerintem!
egyébként hivatalosan féléven belül nem lehet két kaparása senkinek.
tartsa csak meg, minek vállaljon még nagyobb kockázatot a meddõségre. szülje meg a férfi meg döntse el kikkel akar élni.
Én csak azt tudom mondani, hogy szülje meg a babát VÉGRE, mert ez a kicsi már háromszor akart megszületni. A pasi vagy megy, vagy marad, fizesse a gyerektartást, a csaj meg örüljön, hogy nem tette tönkre az életét azzal, hogy ellehetetleníti a gyerekvállalását. Férfi van annyi, mint égen a csillag, jönnek-mennek, de gyerek nélkül megöregedni õrültség. Én leszarnám a pasi hisztijét. Ha szereti, úgyis ott köt ki, ha nem, akkor is tartsa meg a babát, ha teherbe esik. A halállal fenyegetõzés a babához való kétségbeesett ragaszkodás jele: hát szülje meg, a többi majd kialakul!!!
A kérdező hozzászólása: Én csak csendes figyelõként nézem a helyzetet... Néha kérdezek olyat a páromtól, h lehetünk-e majd keresztszülõk, mert a családtagok úgyis szívinfarktusban elhaláloznak, ha megtudják a híreket. Egyébként meg megtiltottam, hogy a szeretõvel hozzánk jöjjön... Nem normális egyik sem... De ilyenkor érzem azt, hogy az élet azért csak-csak visszaadja... Azért remélem nem a gyerek fogja ezt az egészet megsínyleni...
A kérdező hozzászólása: A férfinak van barátnõje, 4 éves kisfiuk. És állítólag õ vitte mind a kétszer a szeretõt abortuszra. Lehet megverte, megfenyegette, esetleg kényszerítette, én errõl az emberrõl bármit el tudok képzelni. Most meg nyavalyog, h jaj most mi lesz?!
11-es igazat adok neked, ez a pasi így is úgy is lelép, csak kihasználja a nõt, aki gondolom mindenre képes volt, hogy megtartsa ezt a szemetet. Gyerek nélkül nem érdemes élni!

Spontán vetélésem volt, első baba lett volna. Szerintetek mennyi időt várjak a következő próbálkozásig? Akár hány orvost kérdezek, mindegyik mást mond.1 hónap.2 hónap.3 hónap? Járt valaki hasonló cipőben?

Legjobb válasz: Azt az orvost vedd figyelembe, aki megvizsgált akkor. Nekem 3 hónapot mondtak. De nagyon nem tudsz mellé lõni. 1,2 vagy 3 hónap, szerintem majdnem mindegy.

Azt az orvost vedd figyelembe, aki megvizsgált akkor. Nekem 3 hónapot mondtak. De nagyon nem tudsz mellé lõni. 1, 2 vagy 3 hónap, szerintem majdnem mindegy.
Jártam hasonló helyzetben sajnos :-( Nekem 3 hónapot mondtak. A 3. hónapban megfogant a baba.
Nekem is 3 hónapot mondott a doki. Megvártuk, és a 3. próbálkozós hónapban össze is jött. :)
Nekünk is 3hónapot mondott, hogy regenerálódjanak a hormonok, és a méh. Ez fontos !! 1hónap már azért is kizárt, mert 6hét nemi élet tilalom van utána, nem árt betartani. 15hkm
En is így jártam sajnos. Az elsõ babámnak nem volt szívhangja. 3 hónapot javasolt nekünk is az orvos, a 3 hónap letelte után mindjárt teherbe is estem. Kitartás! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat aki írt.
nekem minimum 3 hónapot mondtak, de 6 hetes kontrollon a doki azt mondt amég 2 hónap! május végén jár le! Már alig várom! Azt mondta, addig semmi képp ne szedjek gyógyszert, csak óvszerrel védekezzünk, és azért kell még 2 hónap, mert a méhnyálkának megfelelõ vastagságúnak kell lennie!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!