Találatok a következő kifejezésre: Sokszor olvastam a (23 db)

Meglepõ módon a kefírben...
az elõzõ jól írta. A boltban vett kefirben is van kefirgomba és ha tejbe teszel egy kanálnyit (ne tartós tejbe, mert az nem jó), akkor meleg helyen kb 1 nap alatt megalszik. ezután, ha új kefirt akarsz csinálni csak 1-2 evõkanálnyit el kell raknod az elõzõbõl.

Sokszor olvastam itt hogy fog. Gátlót sok félét kipróbáltak már. De milyen indokkal cseréltetik le az nőgyógyásszal? Azzal még sem lehet hogy "mert ettől nem nő a mellem".

Tehát elmagyarázom. Most is az előbb írta valaki valamilyen "Hogyan legyen nagyobb mellem" típusú kérdésnél, hogy van akinek nő a fog.gátlótól , de nem ugye nem mindenkire ugyanúgy hat, meg sokféle van, és hogy neki kb az 5. fajtától nőtt... Ezt nem értem. Milyen alapon mennek vissza a nőgyógyászhoz ? Milyen indokkal akarnak új típusút felíratni ?Mert nem lehet hogy 4 közül mindegyiktől valami baja volt...

Legjobb válasz: Ilyen-olyan fájdalmakra lehet panaszkodni, szûnni nem akaró folyásra, hízásra, stb.

Ilyen-olyan fájdalmakra lehet panaszkodni, szûnni nem akaró folyásra, hízásra, stb.
Nem hiszem, hogy különösképpen meg kellene indokolni. Mondhatod, hogy szeretnél korszerûbbet. Egyébként nem tudom, hogy egy jól bevált fogamzásgátlót megéri-e lecserélni a nagyobb mellekért, annyival nem fog nõni, amennyi problémát okozhat mellette.
Jó kérdés. :D Én eddig csak egyszer váltottam fogamzásgátlót; én nem a fogamzásgátló hatása miatt szedem, mivel még szûz vagyok, hanem a görcsök miatt. Évekig tartó kínlódás után a doki javasolta, hogy próbáljuk meg ezt. Szóval mikor nem jött be az elsõ, egyszerûen elmentem hozzá és közöltem hogy ettõl nem egy hét erõs görcsöm van, hanem több héten át enyhe. Ráadásul a melleim is nagyon fájtak tõle, hozzájuk sem bírtam érni. Azonnal fel is írt egy másikat. Szóval szerintem a fájdalommal és ilyesmivel simán meg lehet indokolni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat !:)

Sokszor olvastam, hogy egyesek kenegetik a szempillájukat, hogy szépek legyenek. Mivel kell ezt csinálni?

Legjobb válasz: Szempillaspiral! DM, Rossmann es mas boltokban tudsz venni. Ez mindenkinek jol all, probald ki!

Szempillaspiral! DM, Rossmann es mas boltokban tudsz venni. Ez mindenkinek jol all, probald ki!
Hát nem tudom, hogy pontosan mire gondoltál, hogy hogy legyen szép, de én recéna olajjal szoktam bekenni esténként, reggel leszedem, és puhítja a szempillákat és a szemöldököt + gyorsabban is nõ. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Amúgy recéna olajat hol tudok venni?
Az AVON-ban van ilyen szempilla ápoló!

Sokszor olvastam, hogy a closti kúra nem vált be. Mi volt az oka?

Úgy értem,hogy nem volt t?le peteérés vagy a tüsz? nem repedt meg. Én most hagytam abba a closit, már kaptam tüsz?repeszt?t is (1 db 19 mm-es pete). A nyálkahártyám is tökéletes. Bizakodhatok? Vagy oda kell még figyelnem valamire?

Legjobb válasz: igen bizakodhatsz. napi hány szemet szedtél és hogyan?

igen bizakodhatsz. napi hány szemet szedtél és hogyan?
A kérdező hozzászólása: válaszoltam az emailedre!
Én vasárnap délután kaptam meg az inekciót és már akkor estétõl kezdve legalább négy napot.De mi már szombat óta próbálkozunk, és elõtte 5 napig nem voltunk együtt.
Sziasztok! Sikerült a kúra? Én most várom az eredményt, még 3 nap van a nemvártig! :)
Én is ugyanezt érzem akkor ez nem lehet baj ha nálad is így van. Ha érzel valamit, vagy sikerül a baba írd meg. Ti mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: a ciklus 5. napjától a 9. napjáig szedtem napi 1 szemet. a 13. napon voltam uh-on és akkor kaptam meg a tüszõrepesztõ injekciót is. holnap kell visszamenjek uh-ra. Azért is kérdeztem, mert érdekelne, hogy másoknál is minden rendben volt e végig, és csak a végén nem jött össze?
Nálam semmi nincs, a hasam sem fáj már annyira. De ezt most nem értem nekem azt mondták hogy legkésõbb 36 órán belül megreped és akkor lehetek terhes, de már neked is 3 napja hogy beadták az inekciót és még nem ternékenyült meg. Ez hogy lehet.
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam dokinál, látszott, hogy meg van repedve a tüszõ és ezért még kaptam egy ampulla tüszörepesztõt. (Biztos ami biztos) Holnap reggel kell újra uh-ra mennem. Akkor már elvileg a helyét fogjuk látni a petémnek. Nálad valami változás?
Én is ugyanígy vagyok, szedtem a clostit több tüszõt is láttak az UH-n. vasárnap kaptam meg a tüszõrepesztõt. Te érzel valamit? nekem az inekció óta szurkálódik a hasam.
A kérdező hozzászólása: Holnap mindenképpen jelentkezem! Még azt akartam kérdezni, hogy nektek mit mondott a doki, hogy mikor kell együtt lennetek sûrûn?
Jó várom hogy mit mondott az orvosod. Nekem már nem kell menni UH-ra, csak várnom kell hogy meg jön e. Írhatsz privátot is ha gondolod.
A kérdező hozzászólása: én tegnap reggel kaptam 2 ampullát és este óta nyilallik a hasam. pont a bal petefészkem, ahol látták a petét. Ma reggel meg mintha késsel szurkáltak volna ugyanott.
A kérdező hozzászólása: én még nem kaptam duphastont, de talán holnap. Nekem amugy pénteken is mennem kell uh-ra. Te milyen sûrûn jársz?
Már nem mérem. mi két éve próbálkozunk, több hónapon át mértem a hõmet és az orvosom szerint tökéletes volt. De a múlt hónapban úgy nézett ki hogy sikerült a baba de volt egy spontán vetélésem.Úgyhogy nekünk is ez az elsõ hónapunk hogy így próbálkozunk. Nekem a 17-ik naptól szednem kell duphastont ami segíti a beágyazódást. Neked is felírták?
A kérdező hozzászólása: Karácsony óta próbálkozunk. Ez volt az elsõ kúrám (remélem az utolsó is:) ) Te méred a hõdet? Mert nálam vannak furcsaságok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom hogy a múlt hónapban nem sikerült megmaradnia a babának! De a dokim szerint egy ilyen spontán vetélés után nagyobb a valószínûsége, hogy hamar teherbe tudsz esni, mert már a múlt hónapban felkészült a szervezeted a babára. Nagyon szurkolok. Holnap a doki után írok.

Lehet én nem vagyok képben, de mi az a sinlac? Már sokszor olvastam de védőnőtől vagy más anyukától még nem hallottam róla!?

Legjobb válasz: google a barátod...amugy tejpéphez hasonlo állagú,de teljesen tejmentes,igy nem allergizál.

google a barátod...amugy tejpéphez hasonlo állagú, de teljesen tejmentes, igy nem allergizál.
Nálunk minden nap tízóraira azt kap a lányom. Nagyon szeretik a babák, mert édeskés íze van.Ez egy allergén szegény pép, 4 hós kórtól már adható, mondjuk tejpép helyett. :)
Tejmentes pép rizsbõl és szentjánoskenyérmag lisztbõl. Allergénszegény. Fõzelékhez, gyümölcshöz keverhetõ. Allergiás babáknak tejpép helyett.
Akkor használtam amikor elkezdtük bevezetni a szilárdabb ételeket, és ezzel tudtam sûríteni. Viszont nálunk nagyon megfogta a székletet, így nem alkalmaztam sem a Sinlac-ot, sem a Sinemilt.
A kérdező hozzászólása: Hát ez jó! Az én lányom már lassan 1 éves és refluxos meg lehetséges tejérzékeny de ezt még nem tudták kimutatni a vérébõl de eddig nekem errõl még se orvos se védõnõ nem beszélt!

Sokszor olvastam már a "barnázás" kifejezést, ez mit jelent?

Legjobb válasz: Azt, hogy rendes mensi helyett barnás, nyákos váladék van. Ez kevesebb is általában, mint a mensi szokott lenni.

Azt, hogy rendes mensi helyett barnás, nyákos váladék van. Ez kevesebb is általában, mint a mensi szokott lenni.
Valaki a barnás folyásra érti a barnázást.

Honnan tudjatok, hogy egyszerre tobb foga jon a babatoknak? Sokszor olvastam, hogy irtatok, 3, 4 foga jon egyszerre. Honnan tudjatok megallapitani mennyi fog jon egyszerre?

Legjobb válasz: Látod az ínyén. Ha nem látni semmit, attól még jöhet a foga, de ha meg van dagadva az ínye, látszik a foga az ínyén keresztül, akkor elég egyértelmû...

Látod az ínyén. Ha nem látni semmit, attól még jöhet a foga, de ha meg van dagadva az ínye, látszik a foga az ínyén keresztül, akkor elég egyértelmû...
Hát én sehonnan sem látom mert 11 hós lányomnak most jött ki az elsö foga. Mindig mindenere a fog problémát fogtunk aztán soha sehol nem volt a fog. Most meg úgy jött ki hogy szinte észre sem vettük.
Nagyobb helyen van megdagadva bepirosodva az inye, és azon a részen melegebb is.Meg ha végighúztam ott az újjam lehetett érezni, hogy érdes az ínye.ki tudtam tapintani a fogacskákat.Nekünk mindíg 3-4 jött egyszerre.
Én láttam:) Mire zavarni kezdte, már fehérlett a fog át az ínyén. Egyszerre általában 4 jött.
hát nálunk ez szokványos dolog h 2-4 fog jön egyszerre vagy majdnem egyszerre (1 héten belül) mondjuk nálunk nem lesz sírosabb a baba semmi jele h jön a foga max az h nyáladzik de azt meg vagy 3hónaposan elkezdte :-) annyi látszik h kicsit pirosabb az innye és pár nappal elõtte látszik egy fehér vonalka alatta no akkor tudom h kb 2-4 nap és áttör a kicsinak most felül 4 foga jött ki 10 nap alatt és a külsõ kettõt nem is vettem észre h jön csak mikor már kibujt
A kérdező hozzászólása: Ertem! Koszi! Akkor en soha nem tudom megallapitani, mert az istenert nem tudok belenezni, nyulni a szajaba. :D
Én úgy nézem most már (mivel a leghátsók vannak már csak hátra), hogy egy kanál nyelével lenyomom a nyelvét - ahogy a doki is belenéz a torkába a gyereknek, csak én a fogait vizslatom. Korábban úgy néztem neki, hogy csikiztem, és amikor nevetett, belekukkantottam a szájába, vagy ha sírt torkaszakadtából, és jó nagyra tátotta a száját, akkor néztem meg az ínyét. Valamikor csak nevet vagy sír a tiéd is...
Szerencsére én meg tudtam mindig nézni...ezidáig. Amikor Dentinox géllel kentem be a fogát, akkor engedte, hogy benyúljak a szájába és ilyenkor körbe tudtam fogdosni õket.És általában 3-4 mindig úton volt.Most hogy már csak 3 fog van hátra, nem tudom megnézni csak úgy mint az egyik kedves válaszoló...mikor nevet vagy mikor sír gyorsan megnézem õket :D
azért mondta mert egy idióta és csak az számít neki hogy el adja a halat vagy annyira sötét hogy nem ért hozzá .
Az eladók 80%-a nagyon nem ért a halakhoz. Nekik csak végzettségük van.Egyébként aranyhalnak igen, minimum 100 liter kell.150 literre rakhatsz 4-5 db-ot.Szûrõ és levegõztetõ nélkül egyik hal sem él sokáig.Kivétel a betta, mert õ a levegõbõl veszi fel az oxigént.De viszont hozzá is kell szûrõ.Aranyhalnak egyedül fûtõ nem kell, mert õ a hideg vizeket szereti.Ezért tartják õket kerti tavakban is.
Egy fiatal aranyhal 15 literben pár hétig, esetleg hónapig túlél, mivel az aranyhalak nagyon szívós halak. Egy idõ után viszont annyira lestrapálódik a szervezetük, hogy feladják a harcot. Ha elég sok idõ eltelik a vásárlás és a haláleset között, a haltartó hajlamos a halra fogni("öreg volt", "beteg lett"), és nem látja be a saját hatalmas hibáját. A boltosoknál gyakran elõfordul, hogy egyáltalán nem foglalkoznak állandó haltartással, csak a boltban tárolják a halakat amíg el nem viszik õket. És ilyen tapasztalatok alapján szentül hiszik, hogy aranyhal tartható 15, sõt, 2-3 literben is.
Menj be egy ruha boltba, vedd fel a legrondább ruhát, és kérdezd meg az eladókat. Ez jó áll? Azt fogják mondani. Igen, nagyon jól!!! Vajon mért?
A gömbakváriumot senki sem említette meg. Még van aki abba is belerakatja õket, amikor nincsenek azzal tisztában, hogy már tavaly májusban be lett tiltva.

Sokszor olvastam már a Hipp-es kuponokról. Hol lehet ilyeneket beszerezni? A honlapon nem láttam semmi regisztráció-féleséget.

Legjobb válasz: Regelni nem kell, csak meg kell dobni õket egy e-maillel, hogy legyenek szívesek, postázzanak a babád életkorának megfelelõ kupont. Ha jól emlékszem, [email protected]

Regelni nem kell, csak meg kell dobni õket egy e-maillel, hogy legyenek szívesek, postázzanak a babád életkorának megfelelõ kupont. Ha jól emlékszem, [email protected].
A kérdező hozzászólása: Tegnap írtam a Hipp-nek, de eddig még nem válaszoltak... Azért remélem, fognak, és kapok kupont.
én írtam, az ikres anyukának, hogy írjon új e-mailt.írdd le, hogy kettõt kérnél, mert ikreid vannak, de ne írdd bele, hogy már egyet kaptál.mint írtam, én csak egyszer írtam nekik, mégis kaptam kettõt, lehet véletlenül.nekik ez marketing, nem tétel eggyel több vagy kevesebb.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, nem csak engem érdekel a dolog.:) Köszi a segítséget! Ikres, szerintem ne habozz, két babával simán jár Neked egy újabb csomag, de én lehet, hogy kihagynám még azt is, hogy egyet már kaptam.;)
Köszi. DE azt is írjam bele, hogy ikres avgyok és eget már kaptam? VAgy inkább csak mintha egy új lennék? Nem akarok hamisítan.:) Ikrek.
Ikres Anyuka! Írj nekik egy új e-mailt de másik e-mail címrõl, és fognak küldeni.Ma hallottam egy barátnõmtõl, hogy õ így csinálja, már töbször írt más-más e-mail címekrõl.Igen, mint írtam pólót is küldenek, ez egy rövid ujjú fehér póló.jó nagy méret, nem tudom mikor lesz jó a fiamra.
JA, és a kórházi csomagban szerintem se volt, mert arra én is rácsapnék.:) fõleg meg hogy kettõ!
Én is e-mailen kértem, és direkt beleírtam hogy ikreim vannak, és kettõt kérnék (felicitasból is kettõt kaptam) erre csak egyet kültek. :( Olyan rossz, most a kaján persze tudunk osztozni, de pl. egy kiskanál, vagy ahogy írtátok póló? melyiknek adjam? Lehet ki se váltom.:(
utolsó vagyok.beleírtam, hogy tíz hónapos a fiam, gondolom azért küldtek 2-es és 3-as kupont is.
én a múlt héten írtam nekik, már másnap válaszoltak e-mailben, két nap múlva megkaptam a 2-es és a 3-as kupont.A 2-esben volt egy rövid ujjú póló, egy hipp gyümölcslé, egy hipp spenót krumplival, egy tápszer minta, egy tejpép minta, két instant tea minta egy kiskanál.A 3-asban egy elõke, egy hipp sonkás tészta , egy kecskeméti gyümölcs és egy kecskeméti gyümölcslé.a 2-esben volt egy újabb hármas kupon, azt is ki fogom majd váltani újra.ja, és amikor megkaptam postán a két kupont, másnap megint küldtek egy kettest, így összesen négyet kaptam, de nem fogok reklamálni:-)
A kérdező hozzászólása: A kórházban én sem kaptam, vagy csak elkerülte a figyelmemet, de erre kicsi az esély, a kuponos dolgokra le szoktam csapni, sokat meg lehet velük spórolni. Már írtam is nekik, remélem, fognak küldeni.:) Köszönöm a válaszokat!
de elvileg a kórházban kapott felicitas csomagban van egy ami a legelsõ azzal lehet elinditani a folyamatot sajnos sokan nem kapnak a kórházban és nagyon jól irta az elsõ válaszoló igy lehet kérni a pótlást.
A kérdező hozzászólása: Köszi, már írok is nekik.:)
Sziasztok! Ikres anyuka vagyok. Én is írtam nekik, és õszintén megírtam, hogy egyet már kaptam, de mivel ikrek vagyunk, szeretnénk mégegyet. és válaszoltak, hogy postázzák. :)

Bolognai botot szeretnék venni, de két ok miatt nem merek: sokszor olvastam, hogy a bolognai folyóvízre van kitalálva, de én állóvízen szeretnék horgászni vele? És mélységmérést hogyan kell vele végezni?

A botban nekem a hossza tetszett meg (7 m) hogy messzire is be tudjak dobni? De nem biztos hogy nekem ez a bot fajta a megfelel? választás? Szerintetek? Esetleg állóvízre tudna valaki bolognai módszeres szereléket linkelni?

Legjobb válasz: Bolognaival úszózni szoktak.ha messzire akarsz dobni akkor arra a célra a bojlis bot is megfelelõ.3.60m 3.90m nagyobbat tudsz dobni mint a 7méteressel.

Bolognaival úszózni szoktak.ha messzire akarsz dobni akkor arra a célra a bojlis bot is megfelelõ.3.60m 3.90m nagyobbat tudsz dobni mint a 7méteressel.
A kérdező hozzászólása: Már megoldódott, de én úszós botot kerestem direkt, nem fenekezõt.. azzal nyilván messzebb lehet dobni.
nem jól tudtad:S a bojlis botra teszel waggler úszót és azzal messzebbre tudnál dobni mint a bolognaival.áhh de te nem fogadod meg a tanácsomat mész a hülye fejed után.
A kérdező hozzászólása: Mondom már megoldódott a probléma miszter mindentudó....
A kolléga csak bolondozik a bojlissal... :-))) Szóval állóvízre az un. Matchbot való, fõleg 3, 9 ritkábban 4, 2 méteres hosszban, önsújos úszókkal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!