Találatok a következő kifejezésre: Sokszor kemény hasam (12 db)

39 hetes vagyok! Egyre többször veszem észre hogy kökemény a hasam a babám helyezkedhet vagy ez már keményedés? A hasam alja is sokszor kemény! Sokszor van székelési ingerem ez mitöl van?

Legjobb válasz: Szia, én nem tudok válaszolni a kérdésedre, mivel lehet ez is, lehet az is... de mindenképpen szeretnék könnyû szülést kívánni Neked, hisz az biztos hogy közeleg a nagy pillanat... (én 32 hetes vagyok). Bátorság és kitartás!

Szia, én nem tudok válaszolni a kérdésedre, mivel lehet ez is, lehet az is... de mindenképpen szeretnék könnyû szülést kívánni Neked, hisz az biztos hogy közeleg a nagy pillanat... (én 32 hetes vagyok). Bátorság és kitartás!
Szia! Hát elvileg ha a baba helyezkedik az csak egyik oldalon kemény akkor.Ha az egész hasad, és a székelési inger együtt jár vele az egész más:-)Ezek már a jósló fájások.Próbálgatja magát a méhed, készülõdik a nagy napra. Sok sikert!
Szintén 39 hetes vagyok. Nálam ugyanez a helyzet, + alul a hüvelyemnél nyillal idõnként, de rettenetesen. Készülõdnek a babák a születésre. Bár nem tudom meddig még, én kb 1 hete érzem ezeket .

Sokszor kemény a hasam. Normális lehet?

Nem másodpercekre, hosszabb ideig is. Doki sok pihenést írt el?, és napi 3*1-et magnesii citrici gyógyszerb?l,de nem sokkal jobb t?le,bár csak 2 napja szedem. Egyébként nagy a babóm azt mondta, 1300 gramm és 27 hetes vagyok. Lehet ett?l is a keményedés?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is az volt a gondom, hogy gyakran bekemenykedett a hasam, de aztan kiderult, hogy ez termeszetes, osszehuzodas fele. nincs mitol tartanod.

Szia! Nekem is az volt a gondom, hogy gyakran bekemenykedett a hasam, de aztan kiderult, hogy ez termeszetes, osszehuzodas fele. nincs mitol tartanod.
Én is 27 hetes vagyok, és ahányszor megmozdulok, sétálok, bekeményedik a hasam. Napi 10X 2 percre normális ez elõsegíti a méh növekedését, késõbb pedig a szülést-ha itt az ideje!! Addig ha többet keményedik, magnéziumot adnak, ami jó , fõleg ha használ is:) Szedjed csak és semmi baj!!:-)Nem függ a baba méretétõl a keményedés, és még akármekkora is lehet a baba szülésig.-)
Így van, a magnézium nagyon jó, és amit tehetsz, hogy pihensz ahogy csak tudsz, az sokat segít, és nem lesz gond, ne aggódj!
orvos??? ugyelet??? nem, nem normalis dolog
ne haragudj, de felelotlennek tartalak. lehet, hogy csak a beleid szorakoznak, de en nem tudnek nyugodtam otthon ulni es arra varni, hogy majd itt megmondjak mi a bajod, es ne az orvos nezze meg, hogy beindult-e a szulesed...mellesleg a vajudas nem "allandoan" tart, az elejen ritkan vannak kontrakciok. egy mar szult anyuka, aki tudja, milyen a vajudas es a koraszules
Bocs, most néztem meg, mi volt a második válasz. Hát, akkor helyesbítenék: téged azért pontoztak le, mert 30 km azt jelenti, hogy 30 hetes kismama, te pedig 30 km futással "cikizted", legalábbis úgy tûnt! A bunkó(nak tûnõ) beszólásokat pedig lepontozzák! Elõzõ voltam.
Én sosem foglalkozom a pontokkal, hiszen azt sem tudom, ki pontozza a kérdéseket. Megfigyelted már, hogy amint elküldted a választ, egybõl mondjuk 86%-os lesz, pedig még nem is olvasta senki... Szerintem a pontozásnak semmi értelme, és nem is kell vele foglalkozni!
második vagyok, nem értem a lepontozást!
Akkor megnyugtatásképpen: nekem az eddigi 4 terhességem és a mostani terhességem eddigi 13 hetében rendszeresen fájt a derekam. Szedtem rá magnéziumot, de semmi több. Nem hogy nem lettek koraszülöttek, hanem úgy kellett indítani a szüléseket! Van, akinél ez normális terhestünet! A hasfájás, amikor úgy érzed, wc-zni kell, az pedig lehet, hogy valóban csak azért van, mert a beleid "szórakoznak veled". Ha viszont rendszeres idõközönként érzed ezeket a fájdalmakat, akkor tényleg orvoshoz kéne menni! Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: remélem semmi rossz nem történik..tegnap ota van ez h hol görcsöl hol nem, de ma valahogy többször reggel ota..megvárom a holnapot minden esetre.
Nekem is hasonló tünetekkel be kellett mennem, le kellett állítani. Gyógyszert szedtem a szülésig.
A fiammal 10hetet kellett feküdnöm ilyen tünetekkel, a kórházban sikerült leállítani a méhtevékenységet. Valami elkezdõdött, szerencsére nem várták ki mi. Szépen ott a kórházban kezdtem nyílni, hasonlóan fájtam, mint amit írsz. De te tudod. Amúgy igen a vajúdás folyamatos, csak a szülés sem olvasta a róla írt tankönyvet, ki tudja neked hogyan indul. Reméljük csak edzés és egy enyhe gyomorrontás a felelõs.
A kérdező hozzászólása: elmulik álltalában de többször elõjön, ...nem kérek most negativokat de nem rohanok most dokihoz holnap mindenképp felhivom.vajúdás?az nem folyamatos lenne?
Nem, nem normális!Nyomás az orvoshoz!
Azonnal orvos 30hetesen, akár már vajúdás is lehet... Szerintem nem akarsz korababát! Tünés dokihoz, most. Ha vaklárma mosolyogva hazaküldenek, ha nem megmentik a kicsit.
Szaladás dokihoz. Hányadik hónap?
30 km futás után? gondolom nem ittál elég folyadékot utána.
A kérdező hozzászólása: szia kedves utolsó én is szültem már van egy 2éves lányom.szal a wc-zni akarás még éjjszaka tartott és azóta nem is jelentkezett.pontosan tudom milyen vajúdni de nem most volt..és szülésem elött 3nappal volt hasonló de akkor wc-znem is kellett vagyis ment a hasam...most meg semmi.a pocim még sokat keményedik és fáj a derekam.kedden megyek dokihoz akkor megvizsgál, félek elöbb bemenni mig nem érzem nagyon fájónak a dolgot mert pl nem szeretnék befeküdni a kórházba mert mint mondom itt a lányom, férjemnek dolgoznia kell mert nem állunk fényesen..

34 hetes vagyok. Mitõl van, hogy sokszor az egész hasam kemény? Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Vagy felfújt valami vagy kinyomja magát a baba vagy ez az amit ugyhivnak keményedés.

Vagy felfújt valami vagy kinyomja magát a baba vagy ez az amit ugyhivnak keményedés.
36. hétig szedheted a magnéziumot (legalábbis a dokim nekem ezt mondta). A magnézium pedig oldja a keményedést. De tudod, ez van, már a célegyenesben vagy, és a test gyakorol. Alapvetõen normális (csak ha túl sokat keményedsz, akkor tényleg nem ártana a magnézium).
Én magne b6-ot szedek 3x2 db-ot. Ha nem veszem be, kemény a hasam és éjszaka iszonyatosan görcsöl a lábam. 30 hkm

Múlthét péntek óta görcsölök mikor mocorog a pici, ill. elég sokszor kifeszíti magát, és olyankor beton kemény a hasam. Meddig húzhatom még így?

Veszélyeztetett terhes vagyok, 28. hét 1 ujjnyira nyitva vagyok. A terhességem során elég sokszor bevéreztem. A magnézium szedését most kellett abbahagynom. 35 hkm

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ha akkor keményedsz, ha a baba mozog, az nem okoz gondot. Különben pedig ha még egy hetet kibírsz, már csak korababád sem lesz! Szóval pihenj sokat, lehet ebbõl még 40+ is :-) Könnyû szülést Neked kicsit késõbb még!

Én úgy tudom, hogy ha akkor keményedsz, ha a baba mozog, az nem okoz gondot. Különben pedig ha még egy hetet kibírsz, már csak korababád sem lesz! Szóval pihenj sokat, lehet ebbõl még 40+ is :-) Könnyû szülést Neked kicsit késõbb még!

16 hetes kismama vagyok, elég sokszor érzem keménynek a hasam.3x1 MagneB6-ot szedek, hétfön megyek csak dokimhoz. Ugye nincs baj? !?

Legjobb válasz: Hm, így kicsit kevés nekem az infó. Szerintem nem, ugyanis növekszik, kezd mocorogni.

Hm, így kicsit kevés nekem az infó. Szerintem nem, ugyanis növekszik, kezd mocorogni.
A kérdező hozzászólása: Sokszor úgy érzem, mintha egy nagy gombóc lenne a hasamba. Gondolom az a méhem, de nagyon kemény.Pár perc múlva elmúlik. Párommal való együttlét után is érzem. :(
biztos minden rendben, csak most kezd igazán növögetni a pincúrkátok, nyúlnak a méhtartó szalagok, és ez bizony fájdalommal, és keményedéssel jár...nekem ez végig megmaradt sajnos, én sokkal több magnéziumot szedtem mint Te, de Én tuti nem fogok neked mondani mennyiséget, majd a dokid megmondja, hogy mennyit szedhetsz. Én a szexet hanyagoltam, mert nagyon féltem, nehogy vmi gáz legyen, meg állatira fájt is...
Nekem is keményedik sokszor, amíg nem kiséri erõs görcs addig normális, viszont az h szex után érzed, az nem tudom h jó-e, ezt említsd meg a dokidnak, lehet eltilt az együttlétektõl.22hkm
Szerintem ez nem keményedés, hanem a baba kezd mozogni és kinyomja a kis fenekét, fejét. Én kb. ugyanekkor éreztem ilyesmit és én is megijedtem, majd szépen megtanultam, hogy az a babácska valamije :) Kivéve ha teljesen az egész hasad kemény, de akkor sem kell félni, csak sok Magne B6 és az átlagosnál több pihi!!! Nem lesz semmi baj! 31 h kismama :)
próbálj olyankor lazítani, letenni minden munkát, pihenni, ha tudsz lefeküdni egy néhány percre, meglátod megszûnik !
Nekem is keményedett a 17. héten, a Magne B6 semmit nem ért, a 19. héten az uh-n ezek miatt a keményedések miatt már 1 ujjnyival rövidebb volt a méhnyakam. Nem biztos, hogy a baba nyomja ki magát ennyire. Engem eltiltottak az együttlétektõl, pihennem kellett egy hónapot és a Magnesii citricii-bõl kell 4*1-et szednem. Azóta rendezõdtek a dolgok, de továbbra is csak a napi itthoni teendõk és 1-1 óra séta. Nekem No-spa-t is kellett szednem, ha többször volt egymás után. Vigyázz magadra!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenképp megemlítem a dokimnak, mert hallottam errõl pozitívat és negatívat is, addig is kényszer pihi. Szorítsatok, remélem tényleg semmi komoly.

Tegnap este óta (éjszaka tudtam aludni) enyhe menstruációs görcseim vannak (nem is nevezném görcsnek) csak kellemetlen! Elég sokszor kinyomja a baba magát és kemény a hasam! Ma meg fájdogál a derekam, de csak fájdogál! Mi lehet?

Orvoshoz jöv? csütörtökön megyek!Uh-án kedden voltam,koponyafekvés? a baba és kicsit nagyobb a koránál,minden rendben van!A közérzetem sem a legjobb,szédelgek néha!Csak nem a szülés?34+3hetes km

Legjobb válasz: Szia,hát amit írtál az hasonlíthat vajúdáshoz és azért nálad ez még korai lenne.Szerintem hívd fel a dokidat beszéld meg vele.Mibõl tart,hogy megnézzen.Jobb lenne annak a babának még egy kicsit odabent.Pihenj sokat!

Szia, hát amit írtál az hasonlíthat vajúdáshoz és azért nálad ez még korai lenne.Szerintem hívd fel a dokidat beszéld meg vele.Mibõl tart, hogy megnézzen.Jobb lenne annak a babának még egy kicsit odabent.Pihenj sokat!
Lehetnek jósló fájások is.
Szólj orvosnak, ez vajúdás is lehet.Nekem is volt rögtön bent is fogtak visszatartáson.
Szerintem ha ilyen lightos, és nem erõsödik, nem sûrûsödik, hanem pihenésre, meleg fürdõre vagy zuhanyra enyhül, akkor csak jósló, ami ilyenkor már normális. De ha aggódsz, telefonálj vagy menj el orvoshoz.
Én is azt hiszem, hogy ezek jóslók. Megemlítheted a dokinak, az enyém nem foglalkozott vele, úgy látom, szerinte már bármikor szülhetek:-) Viszont arra felhívta a figyelmem, hogy csak akkor menjek kórházba, ha baj van, pl. vérzek, elfolyt a magzatvíz, vagy a fájások erõsek és sûrûek, mert ha elõbb megyek ugyan haza nem engednek. A jósló fájások pedig hetekig is eltarthatnak. NEm sokára menned kell úgyis NST-re, majd ott kiderül, hogy mennyire érzi jól magát a baba, és mennyire vannak összehúzódások. Én tegnap voltam elõször. Nekem most pihennem kell és magnéziumot kell szednem, mert vannak összehúzódások, és a dokim most 4 napig nincs itthon....de egyébként más kifogása a szülés ellen nem volt. Minden jót! (35+6 hetes mami)
Hogy vagytok?
A kérdező hozzászólása: köszönöm jól!mocorg a baba, és most nem fáj annyira!kiváncsi leszek az éjszakára mindig attól félek a legjobban!köszönöm, aranyos vagy hogy érdeklõdsz!
Ne félj én minden rendbe lesz!! Enn
Lehet. Attól függ mit adsz neki.
Üdv a klubban. Nálunk is ugyanez a helyzet/probléma, kislányom 6, 5 hónapos. 5 hós korában kezdtünk el kóstolgatni, 6 hós korára már nem fogadta el rendesen a tápszert (mármint keveset evett), így elkezdtük hozzátáplálni. Jelenleg úgy néz ki, hogy 5x eszik, abból 3x tápszer 2x más (tejpép gyümölccsel -mert magában nem eszi meg a gyümit, és fõzelék). Neki is egészen keményke a széklete, és nagyon nehezen, nagy erõlködések közepedte tudja kinyomni. Sajnos ebben nagy szerepe van annak, hogy közben 2-es tápszerre váltottunk, ami sûrûbb mint az egyes, és a tejpép is keményebbé teszi a székletet. A gyümölcsöt meg magában nem eszi meg. Tanácstalan vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Minden ment rendben. Mióta a tejpépet eszi úgy veszem észre azóta fájdogál a hasa és kemény a széklete. Most olvastam utána hogy az alma banán répa megfogják a hasát. Ezeket szinte minden nap adtam neki , erre jött még a pép. Jaa és elég sokat eszik! Úgy látom besokallt nem nagyon eszi a fõzeléket csak nagyon light-osat.(eddig többfélét kevertem neki össze (én h.lye!)és sokat evett!)Tegnap óta mellõzöm ezeket, õszibarackot, körtét adok natúr joghurttal, meggyet, a fõzelék pedig csak egy v. 2 féle zöldségbõl van. Tejpépet csak nagyon hígan próbáltam ma , de nem kellett neki. Adok kamillateát+ amikor pici volt kapta a gripe water-t, azt is adtam ma. Kíváncsi vagyok milyen lesz a ma éjszaka!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!