Találatok a következő kifejezésre: Sokszor úgy hogy nem a hasamat (7 db)

Mitől lehet? Ahogy fordulok oldalra sokszor úgy elkezd fájni a hasam alja hogy rendesen megijedek, nem tudok egy kis ideig megmozdulni. (30 hetes vagyok) Hétfőn voltam dokinál minden ok. Volt.

Legjobb válasz: Szia! 32 hetes vagyok, de ugyanígy vagyok én is.Nem tudom mitõl lehet, csak azért írok, hogy megnyugodj, nem csak te vagy így:)

Szia! 32 hetes vagyok, de ugyanígy vagyok én is.Nem tudom mitõl lehet, csak azért írok, hogy megnyugodj, nem csak te vagy így:)
Szia! Sajna én se tudok neked választ adni, de én is így vagyok ezzel.Nekem egy kicsit hasonlit arra amikor megakar jönni, mintha úgy görcsölne.De nem tudom én 33 hetes vagyok!

Sokszor úgy érzem, hogy nem a hasamat rugdossa a bébim, hanem lefelé a hüvelyem felé rúgdos. Normális ez?

28 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, hogy normális e, de nekem is többször volt már ilyen érzésem. De én nem aggódtam különösképpen, hiszem ahogy mocorog, bármerre rugdoshat.

Szia! Nem tudom, hogy normális e, de nekem is többször volt már ilyen érzésem. De én nem aggódtam különösképpen, hiszem ahogy mocorog, bármerre rugdoshat.
Teljesen normalis :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Viszont én nem is kérdeztem ilyet, hoghy normális-e, csak hogy Nektek is csinál-e ilyet a babátok? Megváltoztatták a kérdésemet. :-(
Nekem csinal, olyan erzes, mintha ki akarna maszni a huvelyen keresztul :) De teljesen zart vagyok, minden oks, ez csak "erzekcsalodas", mikor lefele rug. 26 hetes kismama
Nekem is sokszor ott rúg, vagy nem is tudom mit csinál, kicsit kellemetlen is. Én is aggódtam emiatt, de teljesen zárt vagyok, és most hogy olvasom másnak is van ilyen, gondolom az természetes, így én is megnyugodhatok. Jó hogy feltetted ezt a kérdést. Boldog babavárást! 26 hetes kismama

37+2hetes kismama vagyok. Sokszor ha ülök úgy szúr, nyilal a hasam alja, hogy majd fel pattanok a fájdalomtól. Ez már így marad szülésig? Mitől van, tágulás lehet? Nyákdugó még megvan, legalábbis nem találkoztam vele.

A méhszájat 34hetesen nézték utoljára,akkor 3100volt.Ezek a nyilalások nagyon erősek,este fele vannak inkább,görcsölés nincs,csak a derekamnál.A csípőcsontjaim is fájnak.

Legjobb válasz: Lehet csak szimplan helyezkedik a picur be a helyere. :-). A nyakdugo nem mindenkinel tavozik. Pl nalam se jott ki. Es nem is csoda h faj mindened a vegen mar inkabb varod h kijojjon mert mar minden prcokad sajog. :-) pihenj amennyit tudsz es olyan pozicioban h neked is kenyelmes legyen.

Lehet csak szimplan helyezkedik a picur be a helyere. :-). A nyakdugo nem mindenkinel tavozik. Pl nalam se jott ki. Es nem is csoda h faj mindened a vegen mar inkabb varod h kijojjon mert mar minden prcokad sajog. :-) pihenj amennyit tudsz es olyan pozicioban h neked is kenyelmes legyen.


A problémám a következő: borzasztóan fáj a derekam, pont úgy mint mensi előtt. A hasam nem görcsöl, hanem iszonyúan fáj, mintha minden le akarna szakadni belül. Sokszor annyira, hogy még a lábaim is elzsibbadnak tőle. Mi lehet ez?

A leleteim annak ellenére, hogy semmilyen vitamint nem tudok szedni (érzékeny vagyok bizonyos összetev?kre) tökéletesek, babuci sokat mocorog, ? szerencsére jól érzi magát. Létezik, hogy pusztán azért fáj ennyire, mert nyúlnak a szalagok? Nagyon lelkiismeretes dokim van, csak az a baj, hogy a legkisebb rosszullétnél rögtön be akar fektetni teljes kivizsgálásra. Ezt viszont én szeretném elkerülni. :) 25 hetes pocakos

Legjobb válasz: hagyd h befektessen,ezt meg kell nézni.. én a 2.babámat várom de velem ilyen nem volt,de ha ne adj'isten lenne,én bizony ki akarnám deríttetni!!! ezzel nem jó játszani,nehogy koraszülés legyen,még nagyon pici a babád..

hagyd h befektessen, ezt meg kell nézni.. én a 2.babámat várom de velem ilyen nem volt, de ha ne adj'isten lenne, én bizony ki akarnám deríttetni!!! ezzel nem jó játszani, nehogy koraszülés legyen, még nagyon pici a babád..
A kérdező hozzászólása: Múlt héten megvizsgált, megnyugtatott, hogy a méhszáj zárt, megtartott, szerencsére. Így kaptam egy hetet, hogy feküdjek itthon. Ha nem lesz jobb természetesen befekszem, mert a baba a legfontosabb! :) Csak gondoltam rákérdezek járt-e valaki így, mint én. Köszi a választ!
Velem a múlt héten történt, hogy elkezdett fájni a derekam és a hasam alja (nem görcsölt, csak non-stop fájt). A dokim azonnal beerendelt a kórházba, mert elvileg ezek a tünetek a méhszáj nyílását jelzik. Nálam szerencsére minden rendben volt még, vagyis a méhszájam nem nyílt ki, viszont kaptam gyógyszert és pihennem kell, hogy ne legyen koraszülés belõle. Szerintem nézesd meg magad, nehogy baj legyen! Boldog babavárást! 31 hetes ikres kismama

Irritábilis bélszindrómám van? Sokszor érzem úgy "trónolás" után hogy még kéne, ha nem megyek el nem fáj a hasam (lent)

de a székletem sem olyan full egészséges kemény ,hanem olyan alakot meg?rz? szolidXD

Legjobb válasz: Lehet akár IBS is /a fájdalom nem kötelezõ tünet/. De sok minden más is / diverticulum, emésztési zavar stb/. De lehet egyszerû pszichés probléma. A zavar menj orvoshoz /gasztroenterológus/

Lehet akár IBS is /a fájdalom nem kötelezõ tünet/. De sok minden más is / diverticulum, emésztési zavar stb/. De lehet egyszerû pszichés probléma. A zavar menj orvoshoz /gasztroenterológus/
Hasonló gondokkal küzdök én is, már egy jó pár éve.Én orvoshoz is jártam vele.Hol jó, hol nagyon rossz.De idegi állapottól függ nagymértékben + táplálkozás.
A kérdező hozzászólása: :( éljünk boldogan:D

Igaz hogy a babának a simogatásra kellene reagálnia egy kis mozgással? Az én babám van hogy visszarúg egyet ha simizem a hasam, de nagyon sokszor nem. Ez ugye nem jelent valami bajt? 26 hetes km

Csak azért kérdezem mert tényleg azt olvastam valahol hogy ez a simi-rúgás kapcsolat tükrözi a baba egészséges szellemi mivoltát.Remélem nem így van. Ti hallottatok már err?l?

Legjobb válasz: persze, ha épp nem alszik szegényke, akkor te sem reagálsz a simogatásra bármennyire is egészséges a szellemed, és a kicsik a nap nagy részét átalusszák a pociban pláne ebben a korban még! nyugi, annak is örülni kell, ha néha válaszol. az olyan oldalakat meg, ahol ilyeneket írnak csak mérsékelten kell komolyan venni!

persze, ha épp nem alszik szegényke, akkor te sem reagálsz a simogatásra bármennyire is egészséges a szellemed, és a kicsik a nap nagy részét átalusszák a pociban pláne ebben a korban még! nyugi, annak is örülni kell, ha néha válaszol. az olyan oldalakat meg, ahol ilyeneket írnak csak mérsékelten kell komolyan venni!
én olyat csináltam pár napja, mikor ébren volt, hogy vakargattam a hasimat, õ meg visszarugott. Ezt játszottuk pár percig. De nem mindig reagál erre sem. 25 hetes vok
Én a 2. babámat várom, az elsõ gyermekemnek nagyon úgy néz ki, hogy tökéletes volt már méhen belül is a szellemi fejlõdése, sõt, néha talán rafináltabb is, mint kellene. :_) Ennek ellenére a pocaksimogatásra vagy reagált, vagy nem. Sokat én erre nem alapoznék, mert néha meg akkor rendezte a legnagyobb bulit bent, amikor hozzá sem értem a pocimhoz, vagy terelve volt a figyelmem és épp nem is rá koncentráltam. Most a 2. babánál is ezt tapasztalom.
Én is 26 hetes vagyok. Nálunk eddig apa kezére általában reagál (csak lefekvéskor simizi a pocim, amikor a babánk is ébren van), az enyémre már kevésbé. Gondolom engem már jobban megszokott. És tegnap este elõször játszottak. Apa (finoman) megbökdöste a pocim, a kicsi pedig odamászott és visszarúgott. Ezzel vagy 5 percig szórakoztak, utána gondolom a pöttömke elvonult aludni. Szerintem minden baba más. Az enyém nagyon aktív, rengeteget mozog. Ne aggódj, a Tied biztos nyugisabb baba lesz kint is -ami nem lesz majd hátrány:) .
Szia! Igaz, én nem most szültem már, 11 éves lesz a kisfiam. Akkor még nem volt ennyire ismert , hogy a baba-mama tud kommunikálni már terhesség alatt is. Sõt, egyesek egyenesen kiröhögtek, mikor meséltem, miket csinál a kisfiam a pocimban. Nálunk szinte szertartásszerûen folytak ezek a "beszélgetések". Déluáni pihi alatt pl., mikor az akkor 8 éves kislányommal lefeküdtünk, a pocilakóm folyamatosan rugdosott, amikor a lányom az ölembe feküdt. De Csak a lányomat! Mindkét fiammal kipróbáltuk, ha õk feküdtek mellettem, soha meg sem mozdult. Aztán este lefekvés után, mikor már mindenki aludt, én megsimogattam a hasam egy bizonyos pontját, és a baba visszarúgott. Ez minden nap így volt, szülésíg. A fiam szülés után sem sírt, csak nyöszörgött, míg rám nem tették, utána sem volt sírós baba. Szemkontaktust az elsõ szoptatás alatt felvette velem, olyan áthatóan nézett, hogy azt soha nem felejtem el. Mintha vizsgáztatott volna. Mai napíg sokkal bensõségesebb a kapcsolatunk, mint az elsõ 3 gyerekemmel. Üdv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!