Találatok a következő kifejezésre: Sokat kakil napja a (13 db)

A kisfiam 6 hetes, eddig kevest aludt a kezdetektöl fogva, tegnaptol alszik elég sokat, nem lehet, hogy valami bajt jelez? Lehethogy az a baj, hogy sokat kakil, napi 8-10 kakis pelus, és olyan hig.

anyatejes baba.mondjuk eddig nappal csak 1 szer aludt,fél órát,tegnaptol alszik délelött is meg délután is.éjszaka azért alszik,bár este nehezen szok elaludni.

Legjobb válasz: Szia!Azt csodálom, hogy nem furcsálltad, hogy egy 6 hetes baba ilyen keveset alszik!Úgy látszik, most állt be a normális alvási idõkre, nekik még szükségük van a napi többszöri alvásra.Amúgy ne aggódj, az idõ miatt is aludhat sokat. Lehet, hogy még most tisztul ki rendesen a bélrendszere azért kakil ennyit.De azért figyeld õt.

Szia!Azt csodálom, hogy nem furcsálltad, hogy egy 6 hetes baba ilyen keveset alszik!Úgy látszik, most állt be a normális alvási idõkre, nekik még szükségük van a napi többszöri alvásra.Amúgy ne aggódj, az idõ miatt is aludhat sokat. Lehet, hogy még most tisztul ki rendesen a bélrendszere azért kakil ennyit.De azért figyeld õt.
A kérdező hozzászólása: de furcsáltam, hogy eddig keveset aludt, mondtuk is az orvosnak, nem szolt semmit.és az igaz, hogy 3 hos korig tisztulhat a bélrendszerük?, legalábbis az orvos szerint.
3 hónapig? Hmm, szerintem az sok egy kicsit. Nekünk is akkor állt be az alvása. Addig semmi... Most délelõtt 1 óra utána ebéd után 3-4 órát alszik és még 40 perc késõ délután. :)

Kisfiam pár napja sokat kakil. Nem mind fosi. Ez is a foga miatt lehet? Ha tényleg amiatt van, akkor lehet napokon belül foga? 6 hós.

Legjobb válasz: Az nem baj, ha sokat kakil, valószínûleg a foga miatt van. Azért mellõzd pár napig a rostosat illetve a tejes dolgokat (yoghurt stb) Pár nap és elmúlik.

Az nem baj, ha sokat kakil, valószínûleg a foga miatt van. Azért mellõzd pár napig a rostosat illetve a tejes dolgokat (yoghurt stb) Pár nap és elmúlik.
Az enyém napi 6-7 csomagot csinál nekem, de csak azóta amióta szilárdat eszik! 6, 5 hónapos.

Normális, ha 2 hetes babámnak zöld a széklete és nagyon sokat kakil? (rengeteget is szopizik) Eddig sárga volt neki, most kb 3 napja zöld.

Mindig jó kedv?, nyugodt baba.

Legjobb válasz: minket szülés után ez miatt vittek a gyerekosztályra, mert bélfertõzésre gyanakodtak, de a véreeredménybõl kiderült, hogy szerencsére nem az. 1 nap alatt elmúlott..... vidd el dokihoz, sõt, el is vihetsz egy kakis pelust megmutatni neki

minket szülés után ez miatt vittek a gyerekosztályra, mert bélfertõzésre gyanakodtak, de a véreeredménybõl kiderült, hogy szerencsére nem az. 1 nap alatt elmúlott..... vidd el dokihoz, sõt, el is vihetsz egy kakis pelust megmutatni neki
Véleményem szerint teljesen normális, azt mondják, ha túl sokat eszik, attól is lehet zöld. Az én babámnak is sokszor volt zöld a kakija, a védõnõ azt mondta, ez teljesen természetes, sõt az anyatejes babáknál mindenféle székletszín elfogadható.
http://www.kismamablog.hu/gyermekbeteseg/csecsemo-szeklet Gondolom, váltott mellbõl szoptatod. Így, ha sûrûn kerül a teltebb melledre, sok tejcukorban gazdag elsõtejet szopik a babád, emiatt lehet zöld a kakija. Ha 3 órán belül szoptatod a babát, mindig az üresebb mellre tedd vissza! Így kiszívja abból a zsírosabb, hátsó tejet is. Nyugodj eg, a melled sosem üres, a nagy része akkor termelõdik, amikor a baba szopik. Így, ahányszor csak mellre teszed, lesz benne annyi, amennyi a picinek kell. :9 Ezzel a módszerrel szaporítod a tejet is és elkerülheted a zöldes kakit és az esetleges késõbbi hasfájást is.
A kérdező hozzászólása: igen, váltott mellbõl és mindig akkor teszem egyikrõl a másikra, mikor már ott tartok, hogy ki akar durranni az a cici, amelyikbõl már régebben etettem.

Sokat kakil pár napja a 8 hónapos kislányom, beteg lesz?

8 hónapos lányom eszik iszik játszik nincs semmi probléma.De naponta 4-5 kakis pelusa van elég nagy adagok abból egy ami hígabb mint a többi.Betegség jele lehet? Hallottam most egy hasmen?s vírusról ami nem a rota lehet az indul így?

Legjobb válasz: egyenlõre ez önmagában nem aggasztó, most lehet hogy ilyen gyor az anyagcseréje, de lehet, hogy pont így védekezik, ha a szervezete felismeri a bacit, próbálja kiüríteni...ha más jelenséget is észlelsz vidd orvoshoz, ha fogy szintén doki, de ha csak ez van nem kell aggódni szerintem egyenlõre...viszont egy 5-6 nap után már érdekes, ha nem is eszik annyit hozzá.

egyenlõre ez önmagában nem aggasztó, most lehet hogy ilyen gyor az anyagcseréje, de lehet, hogy pont így védekezik, ha a szervezete felismeri a bacit, próbálja kiüríteni...ha más jelenséget is észlelsz vidd orvoshoz, ha fogy szintén doki, de ha csak ez van nem kell aggódni szerintem egyenlõre...viszont egy 5-6 nap után már érdekes, ha nem is eszik annyit hozzá.
szia a fogzás egyik jele a gyakori széklet.ha az állaga nem változik, akkor a foga a ludas, ha pedig sárgás-nyálkás-és nagyon büdös, akkor hasmenés.diéta, és dokinéni szükséges

2-3 napja sokat kakil a babám, (4-5 x) csak anyatejes, lassan 5 hós. Mitől lehet ez? Olyan sokat eszik?

Az állaga egyszer-egyszer hígabb, bár amúgy is mindig híg, csak néha folyós.

Legjobb válasz: Valószínûleg a foga kezd jönni, az én fiam is akkor kezdett rengeteget kakilni. Összefügg a kettõ.

Valószínûleg a foga kezd jönni, az én fiam is akkor kezdett rengeteget kakilni. Összefügg a kettõ.
Szia!Nekem is 5 hós lesz lassan a kisfiam.Neki a fogzás miatt, és a meleg ami miatt is sokat kakilhat...kis almás kekszet adol neki megfogja a kis pocóját.
Ha csak anyatejes, akkor ez teljesen normális. Az én fiamnak akkor rendezõdött a széklete, mikor elkezdtem hozzátáplálni.
Ha egyébként jól érzi magát, akkor nincs teendõd. A fogzás tényleg lehet, esetleg te eszel mostanában olyasmit. De szerintem nem szükséges semmit tenned. Én ezért nem kezdeném el etetni semmivel...

Kislányom 4 hónapos. Nagyon hasfájos volt még mindig néha rá tőr nehezen kakil sok a puk és ilyenkor én szoktam hőmérővel segiteni! 2 napja igy kakilunk nagyon nehezen sürü a kaki és zöldes. Mitől lehet ilyen állagu és szinű?

Csak anyatejet kap én Multi tabs immunot szedek minden másnap.

Legjobb válasz: Az én védönõm és orvosom azt mondta,ha zöld akkor vagy keveset vagy tul sokat eszik.Általában a második.Vagy pedig egy bakteriális fertõzés,ami 3nap alatt lezajlik általában.

Az én védönõm és orvosom azt mondta, ha zöld akkor vagy keveset vagy tul sokat eszik.Általában a második.Vagy pedig egy bakteriális fertõzés, ami 3nap alatt lezajlik általában.
Szia! Nekünk a doktor nénink mondta (tapasztalat szerint igaza volt), a kaki akkor van rendben, ha "szép" sára színû. Olyan mustáros. Ha zöldül, akkor sok a kaja a babának, ha pedig barnul, akkor igencsak túl van etetve. (Nem igaz, hogy a tápszertõl lesz zöld. Nem tudom, adsz-e, nekünk kell, mert kevés a tej.) Ha már van 4 kiló, térjetek át a 3 és fél, 4 órás etetésre, közben adjál egy kis forralt vizet. Én teát csinálok neki 5-6 szem ánizs és édeskömény magból, ezek segítenek pukizni. Hõmérõzést az orvosnál láttam, szerintem igen drasztikus, ordított is a baba, mint a sakál. (nem az enyém) Nem kell így stresszelni a babát! Lányoknál 3-4 nap kaki nélkül még normális.(Fiúknál 7-8!) Én a 3. napon, pelenkacserekor szoktam a végbélnyílást (alatta a farcsontot) egy picit az ujjamra tett törlõkendõvel óvatosan megmasszírozni. (Erre a csontra gyakorolt nyomás vált ki székelési ingert. Pl.: szülésnél a kitolási inger, vagy amikor saját magadat törlöd, biztosan vált ki nálad is még ingert, esetleg jön még egy adag :-) Nem kell sokáig. Lehet, hogy rögtön lesz is produktum, van, hogy a következõ tisztába tevéskor ismételtem, de aznap már biztosan tele lesz a pelus. Tegyél le a földre egy nagy paplant, azon játszatok napközben. (szerintem a játszószõnyegen csak fölfelé kalimpál) Így mozgásra kényszerül, hamarabb meg is fordul, mert hason fekve könnyebben lehet matatni. A távolabbi játékokért el is fog kúszni. Csak hagyd küzdeni. Ha sokat mozog, biztosan könnyebben jönnek ki a pukik. Jó babázást!
Nem eteted túl sûrûn? Úgy tudom, hogy az is válthat ki zöld székletet.

Akinek refluxos a babája mennyit sír egy nap, mennyire nyűgös? Sokat pukizik és kakil?

Kiderült UH alapján, hogy 4 és fél hetes babánk refluxos. 6 hét múlva kaptunk gasztrora id?pontot, addig csak a nutritont kapta. Rengeteget sír, ha ébren van szinte folyamatosan sír már megszakad a szívem. Van ilyen tapasztalat. Van valami javaslat? Bukni nem bukik sokat és nem hány. Sokat kakil még mindig.

Legjobb válasz: Enyém is keveset bukott viszont rengeteget nyeldekelt, aminek az eredménye nyelõcsõgyulladás lett. Végigüvoltotte a napot, éjszaka is. sokat csuklott, majd a légzése is kimaradt a fájdalomtól,állítólag mivel fájt neki jobb volt álmában nem levegõt venni.Szóval én mentem magánul, hisz mi is 2 hónap mulva kaptunk idõpontot. Jobbulást nektek. Emeld meg az ágy végét, ne teljesen vízszintes legyen. Ne itass vele teát sem meg vizet se. Sûrítõt azt add neki rendszeresen akár 3-4 kanállal is, ha nem fogja meg a hasát véletlen. Van rá gyógyszer, nagyon szépen ki tudnak belõle gyógyulni.

Enyém is keveset bukott viszont rengeteget nyeldekelt, aminek az eredménye nyelõcsõgyulladás lett. Végigüvoltotte a napot, éjszaka is. sokat csuklott, majd a légzése is kimaradt a fájdalomtól, állítólag mivel fájt neki jobb volt álmában nem levegõt venni.Szóval én mentem magánul, hisz mi is 2 hónap mulva kaptunk idõpontot. Jobbulást nektek. Emeld meg az ágy végét, ne teljesen vízszintes legyen. Ne itass vele teát sem meg vizet se. Sûrítõt azt add neki rendszeresen akár 3-4 kanállal is, ha nem fogja meg a hasát véletlen. Van rá gyógyszer, nagyon szépen ki tudnak belõle gyógyulni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nagyon aggódom. Ti milyen gyógyszert kaptatok? Mi Pécsen lakunk és egyenlõre nem találtam magán dokit, pedig elkezdtem keresni, mert nagyon aggódom. Mennyi idõvel lett jobban? Sajnos nem tudunk vele sehova menni és nem tud senki eljönni hozzánk mert állandóan üvölt, de persze én õt sajnálom mert tudom fáj neki.
Mi a motiliumot és a losecet kaptuk. Motiliumot pornak csinálták meg, a losec pedig egy kapszula , azt nekem kellett 4 fele szednem, izgi volt. Olyan 2 hét után már látszott a javulás. Teljesen sírásmentes olyan 1 hónap kellett azért hogy legyen.Utána folyamatosan mentek ezek a gyogyszerek és a sûrítõ , de nem is volt semmi gond. Remélem sikerül találni orvost. Én csongrád megyei vagyok, így nem tudok orvost ajánlani sajnos. Kitartás, tudom nagyon nehéz. Szornyû ez mindkettõtoknek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most csönd van alszik a kis manó. Remélem minden rendben lesz. Még annyi, hogy te, hogy készítetted a Nutritont, mi 1 mérõkanál port keverünk kevés vízzel és eddig 1 mokkás kanállal adtuk nem tudom jó e így mert senki nem mondta, hogy kell csinálni a doktornõ nem tudta.
Én 2-3 mérõkanállal raktam egy kis kávéspohárba és arra fejtem pici anyatejet és megitattam vele, utána szopizott. amikor tápszeres lett akkor a cumisüveg lyukát megnagyobbítottam és a tápszerbe kevertem. Minden étkezés elõtt kellett adni neki, és az jól besûríti a kajcsit. Egyébként kitudod próbálni pl ha egy alkalommal megiszik 120 ml-t, akkor tegyél annyi tejet egy üvegbe és bele a sûrítõt. Pár percen belül be is sûríti és látod az állagát. Egy kanálka az nemigen sûrít sokat rajta. Az a baj, feljon neki a tejcsi a torkáig, az nem lényeg, hogy végülis kibukja e vagy sem, mert így is ugyanaz, csak nem annyira feltûnõ. De ezt észreveszed, hogy sokat hallod nyelni, nyeldekelni, az enyém emiatt sokat is csuklott. A sûrített tej nehezebben jon fel így kisebb kárt csinál, ezért is lényeg, hogy sûrûbb legyen. Nálunk volt olyan hogy kellett a 4-5 mérõkanállal is, de aztán mégsem tudtam ennyire sûriteni, mert székrekedése lett tõle. Õ ilyen szorulásos fajta egyébként is, szóval nekünk nagyon nehéz volt megtalálni az aranykozéputat. Fontos hogy az ágy vége meg legyen emelve, így a gravitáció is segít nektek. Remélem tudtam segíteni. Jobbulást a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítettél. Kipróbálom.

Napi 4 kaki az sok? 3 és fél hós a kislányom. Már egy hete napi többször kakil.

Ma már 4szer kakilt.eszik:anyatej+tápszer.viszont már eszik olyan sokat,mint pár hete.többször eszik kevesebbet. kakija néha hígabb,sárga szín?.viszont nem sírós,jó kedv?.nem fáj a hasa.

Legjobb válasz: Anyatejes babáknál a napi 10 és a 10 naponta 1 széklet is normális lehet. Ha újabban többször keveset eszik, és mindig váltod a melleidet közben, akkor lehet, hogy több elsõtejet szopizik. Az elsõtej hígabb, laktózban gazdagabb, ez hashajtó hatású is. Ha a babádat nem zavarja és megfelelõen gyarapszik, akkor nem gond. Arra azért érdemes figyelni, hogy a baba a hátsótejhez is jusson, és csak akkor váltani mellet, ha a babád az egyiket már alaposan kiürítette.

Anyatejes babáknál a napi 10 és a 10 naponta 1 széklet is normális lehet. Ha újabban többször keveset eszik, és mindig váltod a melleidet közben, akkor lehet, hogy több elsõtejet szopizik. Az elsõtej hígabb, laktózban gazdagabb, ez hashajtó hatású is. Ha a babádat nem zavarja és megfelelõen gyarapszik, akkor nem gond. Arra azért érdemes figyelni, hogy a baba a hátsótejhez is jusson, és csak akkor váltani mellet, ha a babád az egyiket már alaposan kiürítette.
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: Már kevesebb a tejem, így mint két mellbõl eszik, mindig.igen valóban hígabb elõször a tejem, viszont a több jó zsíros.amúgy jól gyarapszik, korához képest is kissé nagy baba lett.de nem kövér. :) remélem emiatt lehet a sok kaki.de azért felhívom holnap a védõnõt. már olyan is volt hogy nem kakilt napokig, persze akkor is megijedtünk.aztán minden rendbe jött.:)
Még mindig jobb ha sokat tojik, minthogyha hasfájós lenne szegény székrekedésbe!
nem sok, az én babám 5 hónapos és minden étkezés után kakil, nála az a furcsa, ha nem!
A kérdező hozzászólása: köszi, megnyugtattatok..

Egy éves babám már kb.2 hete napi kétszer/háromszor kakil, lágyabbat, bűzösebbet! Fogzás miatt lehet? Tapasztalatok? Nem vezettem be új ételt, eszik rendesen, jókedvű, megfelelően hízik! De ez a sok kaki.

Legjobb válasz: Nekünk is 1 éves kor táján jelentkezett az ilyen sok és sárgás hígabb nem formált kaka és a fogzás miatt volt,pontosabban az õrlõfog indulásakor.amint kibújt visszaállt normálisra,és most megint (16 hós) mert a másik oldalon is jön,szóval sztem attól lehet

Nekünk is 1 éves kor táján jelentkezett az ilyen sok és sárgás hígabb nem formált kaka és a fogzás miatt volt, pontosabban az õrlõfog indulásakor.amint kibújt visszaállt normálisra, és most megint (16 hós) mert a másik oldalon is jön, szóval sztem attól lehet
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!