Találatok a következő kifejezésre: Sokat csuklik babám, ez (8 db)

Már a 40ik hetet kezdem, még mindig sokat csuklik a babám. Napi 2 szer. Ez természetes? Vagy ilyenkor már nem szabadna ilyen sokat?

mert azt olvastam,hogy ilyenkor már nem szabadna ennyit,mert már rég megérett a tüdeje.van hasonlo tapasztalat?

Legjobb válasz: A csuklás nem a tüdõ éretlensége miatt van. Nekem is sokat csuklott és sokáig miután megszületett. A babát ez egyáltalán nem zavarja csak a szülõket. Ha megszületik és akkor is csuklik nem kell neki citromlevet adni, elmúlik a babákat tényleg nem zavarja annyira mint a szülõket.

A csuklás nem a tüdõ éretlensége miatt van. Nekem is sokat csuklott és sokáig miután megszületett. A babát ez egyáltalán nem zavarja csak a szülõket. Ha megszületik és akkor is csuklik nem kell neki citromlevet adni, elmúlik a babákat tényleg nem zavarja annyira mint a szülõket.
Nekem is rengeteget csuklott, de most a 38.hétre ezek ritkultak napi 1 ritkán 2 re. De a születés után is sokat csuklanak a babák, ne aggódj emiatt.

Sokat csuklik a babám, ez nem baj?

36 hetes vagyok,az utóbbi egy hétben kezdtem el érezni a babám csuklását,naponta 3-4 alkalommal is csuklik. Nem sok ez?Ez nem árt neki,ugye?(Tudom naív a kédés)

Legjobb válasz: Szia.Az én tudomásom szerint nem baj.Probál levegöt venni,készül a kinti létre,és emiatt csuklik. Az én babom is sokat csuklik. 35+1hkm

Szia.Az én tudomásom szerint nem baj.Probál levegöt venni, készül a kinti létre, és emiatt csuklik. Az én babom is sokat csuklik. 35+1hkm
Sziasztok! Én 38 hetes vagyok, de szinte alig csuklik. EZ így o.k.? Szép nevet választottál. Nekünk Kincsõ lesz, ha lány lesz, de aszonták fiú, így Bálint lesz.
Szia.Nállunk kisfiu lesz ismét, és Richárdnak fogják hivni.Háát elég nehezen viselem én is a dolgokat.Én Bp-en a Szent imre korházban fogok szülni.Nekem is sok joslom van, és az elmult napokban geyre több, és egyre erösebbek... Irj privit, ha gondolod.Szivesen tartanám veled a kapcsolatot.35+2hkm. V.
A kérdező hozzászólása: Ja és persze kíváncsi lennék kit vársz októberre? Én kislányt akinek Kinga lesz a neve.
A kérdező hozzászólása: Én is október 1-re vagyok kiírva, 36-ik hétben vagyok, nem betöltött 36 hetes, bocs. Hát Én most ismertem rá határozottan, hogy ez bizony csuklás! Én eddig nem éreztem. :) Nemtudom mi a jelentõsége, csak kezdtem aggódni, mert sokszor és sokáig csuklik szegénykém. Hol fogsz szülni?Én Pécsen.Feltétlen örülnék ha tartanánk a kapcsolatot, örülök hogy össze akadtunk. Hogy állnak most a baba és Te körülötted a dolgok?(jóslófájások, hogy érzed magad, mekkora a babusod, stb.) Jól viseled?Én már elég nyügös vagyok.Sokat keményedik a poci, fájdalmasan ráadásul.A bokám mint egy elefánté, derekam mintha be lenne csípõdve.De mindegy, megéri!:) Örülök a tegnapi lehûlésnek. Üdv!Évi
Szia!Elsö kismami vagyok.Igen, okt 1-re vagyok kiirva, és tegnap volt a fordulo.Miért??? Érdekes amugy mert nekem eddig nagyon sokat csuklott, viszont mostanság már közel nem annyit...!!!Ez mitöl van igy pl.?? 35+1 hkm
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam.Azt hittem neki ez kellemetlen.Ezek szerint csak ügyeskedik a légzéssel, de a "vízben" nem jön össze.:) Elsõ kismami!Október 1-re vagy kiírva és tegnap volt a fordulód?
Egyáltalán nem baj! Kint is sokat fog csuklani (állítólag) :) . Az én kisfiam is rengeteget csuklott a pocakomban és sokáig, kint is így volt!
szia! A szakkönyvek szerint ez azt "bizonyítja" hogy a tüdeje kifejlõdött- nem tudom mi köze van a kettõnek egymáshoz. Jó tudni: A csuklás mikor megszületik a baba is csak az anyukát zavarja, a babát nem-de sok szülõ nem a babát veszi figyelembe, hanem saját magát, és próbálják megszüntetni a csuklást. Pedig nincs rá szükség! A 2 elõzõ terhességemkor egyszer sem csukottak a lányok, de most a 3. baba egyre többet:-) Én kiélvezem, mert imádok pocakosnak lenni! Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyerkõcös, 37hkm
Ez jó jel, azt jelenti a hogy a tüdeje már elég fejlett. Nekem egyik gyerekemnél fél óra volt a rekord folyamatosan. És hogy napi hányszor? Na azt már nem is számoltam... :o)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nemhiszem, hogy baj lenne, hogy nem csuklik sokat, lehet, hogy nem is mind érzed, mert úgy fekszik!:) Egyébként ha kisfiúnk lett volna Bálint, vagy Nimród lett volna! Boldog Babavárást! 39/1 hkm
Ez normális. Isznak a magzatvízbõl, attól van, nem jelent semmi kórosat.
Azt olvastam valahol, hogy a tüdõ érési folyamatának a része a csuklás.
Nyeli a magzatvizet és azért csuklanak. Ezzel a tüdejét is fejleszti, erõsödik. Nekem is sokat csuklik, van hogy még éjjel is :) De van olyan nap hogy egyáltalán nem csuklik 1-2 napig, majd egy nap 3szor is. Sok boldogságot! 35 hetes pocis
Mert érik a tüdeje, és gyakorolja a majdani légzés mozzanatiait. Ez jó , örülj neki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


én tovább szoptattam és pont a folyadéktól állt el a csuklása. Nem baj ha csuklik :)
nyugika semmi baj:DCsak mohon eszik, és megteliti a gyomrat:D
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok, még kicsit új a helyzet. :)
én mellre tettem mikor csuklott:) ivott egy pár kortyot és abbahagyta:)

28 hetes terhes vagyok sokat csuklik a babám. Ez normális?

Napi 5-6-szor.

Legjobb válasz: Igen. Fiam is nagyon sokat csuklott és volt, h 20 percig is. Az orvos, védõnõ mindketten azt mondták, h ez nem probléma.

Igen. Fiam is nagyon sokat csuklott és volt, h 20 percig is. Az orvos, védõnõ mindketten azt mondták, h ez nem probléma.
Az én fiam is sokat csuklott. Meg is kerdeztuk a nodokimat h ez normalis e. Azt mondta h pont az a normalis, ha sokat csuklik :)
Az èn kisfiam is sokszor ès sokáig csuklott, ezen ne aggódj ;-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
Azt honnan lehet érezni, vagy tudni :) Bocsi, csak még nagyon kezdõ, tudatlan vagyok, és érdekel, mert több kérdésnél olvastam :) 10hkm
Szia.Igen normális!Sõt az a baj ha nem nagyon csuklik.A csuklás azért van, mert issza a magzatvizet, és gyakorolja a légzõmozgásokat is.Így erõsödik a rekeszizma egész születésééig.De még a pár hónapos babák is nagyon sokat csuklanak.Az utolsó hozzászólónak üzenem, hogy onnan lehet tudni, mikor majd érzed már hogy mozog, hogy ha csuklik ütemesen összerándul odabent van hogy egy percig is folyamatosan. :) 2 kislány és 22h pocaklakó anyukája.
De jó :D már alig várom, köszi a választ, boldog babavárást Csajok!

Két hónapos babám evés után szinte mindig nagyon sokat csuklik. Hogyan segítsek ezen?

Kicsit rutintalan vagyok még,és aggódom.Büfizni is csak kettőt szokott,azt is nagyon sokára.Próbáltam hasra is fektetni,de nem tud úgy maradni,és már nem tudom mit csináljak.

Legjobb válasz: Csinálsz egy kis limonádét (citrom, baba víz/ vagy forralt víz és egy kockacukor) ne sokat csinálj csak egy keveset itasd vele addig amíg el nem múlik a csuklás, már pár kortytól is elmúlik a csuklás :D 2 gyermekes családanya :D

Csinálsz egy kis limonádét (citrom, baba víz/ vagy forralt víz és egy kockacukor) ne sokat csinálj csak egy keveset itasd vele addig amíg el nem múlik a csuklás, már pár kortytól is elmúlik a csuklás :D 2 gyermekes családanya :D
én mindig adtam neki még egy kis cicit, pár tejci-kortytól elmúlt a csuklása(nem bukott tõle) - nálunk evés utáni kakilás-erõlködés miatt volt csuklás. (mostanában meg a nevetés után csuklik a 4, 5 hónapos kisfiam) megfogadtam, hogy ameddig szopizik, és nem bukik a csuklástól én biztos nem adok neki citromot, borzasztó savanyú, kellemetlen citromléé... jaj, szegéény... :) egyszer azt olvastam, a baba csuklása inkább az édesanyáknak rossz, a babát annyira nem érdekli - hát nálunk tényleg nem izgatja a babát, és ezért én sem aggódok emiatt.
Meg kell itatni egy korty anyatejjel, vagy vízzel. Citromot nem kaphat egy 2 hónapos és cukrot sem ajánlott adni neki. Egyébként nem baj, ha csuklik.
A kérdező hozzászólása: Sima babavizet szoktam neki adni, és szépen el is fogadja, ezzel nincs gond.Csak nem múlik el tõle a csuklás.Gondoltam talán túl mohón eszik, vagy ilyesmi, sajnos tápszeres baba, Mam cumisüveget használok.De ezek szerint nem ezzel van a baj.
4 Ne aggódj, a pocakodban is sokat csuklott:)

A babám mostanában nagyon sokat csuklik a pocimban, mitől lehet ez?

Naponta 2-3X is észreveszem.Ti hogy vagytok ezzel?Miért van ez?30 hetes kismama

Legjobb válasz: Magzatvizet nyel és ez okozza a csuklást. Teljesen természetes dolog. Emellett a tüdeje is érik.

Magzatvizet nyel és ez okozza a csuklást. Teljesen természetes dolog. Emellett a tüdeje is érik.
Az én kisfiam is sokat csuklik, nyugi nem baj.
Szia, En is 30 hetes vagyok.Nekem is elofordul hogy naponta tobbszor is csuklik.Ha jol tudom ilyenkor magzatvizet nyelnek.De ami jo hogy ilyenkor probalgatjak a kis tudejuket.Ami engem megnyugtat kicsit hogy erosodik a tudeje es gondolom akkor mukodnek a rekesz izmok is.En igy gondolom!!!!!Ne aggodj nincs veluk gond.En mindig jot nevetek hogy milyen kis moho a kislanyom hogy ilyen sokat iszik.:-) Minden jot nektek!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a gyors válaszokat, már meg is nyugodtam.Még 1x köszi:)
Szia!En azon szoktam aggodni h az en babom nem tobbszor csuklik egy nap hanem csak egyszer de akkor huzamosabb ideig.De elobb vagy utobb elmulik nala, az a lenyeg. Doki szerint normalis dolog. Ne aggodj:) . Szep babavarast:27 heteske

Sokat csuklik a babám, ez természetes?

Legjobb válasz: Igen az.Még fejletlen a rekeszizma azért van.Nem lesz semmi baja.Üdv 21hetes kismama

Igen az.Még fejletlen a rekeszizma azért van.Nem lesz semmi baja.Üdv 21hetes kismama
Igen, sõt jó mert ezzel gyakorlatozik a tüdeje:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. olyan érdekes, mert érzem mikor csuklik a pocakomon látni . Nem tart sokáig olyan 4-5 moccanás, olyan, mint amikor mi is csulkunk, csak õ a pocakban teszi ugyan ezt:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!