Találatok a következő kifejezésre: Sokan vannak a (6974 db)

2hetes babátokkal ti mennyit sétáltok? Olyan jó idő van, az enyém imád kint lenni, csak félek túl sokat van a levegőn.

Jól be van bugyolálva,és napi 2-3 órát iskint van.ez ugye nem gond?ti hogy vagytok ezzel?

Legjobb válasz: olyan nincs hogy túl sokat van levegõn :) nyugodtam légy vele kint amig csak jólesik...:)

olyan nincs hogy túl sokat van levegõn :) nyugodtam légy vele kint amig csak jólesik...:)
A kérdező hozzászólása: felénk kicsit fúj a szél.akkor nem baj ha mondjuk 1-2órát tologatom babakocsiba?ugye nem lesz baja?mert a védõnõ is mondta vihetem nyugodtan, csak azt nem mondta mennyi idõre.
elsö vagyok, sztem semmi baja nem lesz ugyis van sapi rajta.
csak arra figyelj, hogy ne fújja õt a szél :) ártani nem árt neki a levegõ... sõt! még jobb is kint a szabadban neki, mint bent a lakásban :) gratulálok a picihez!
A kérdező hozzászólása: akkor oké.köszi a választ! várom a többi tapasztalatot!

Mi a jobb a babámnak (nem nekem! ), ha igény szerint szoptatok, velem alszik, sokat van a kezemben (hasfájós), vagy pedig ha napirendet próbálok tartani, és hagyom sírni?

Bevallom, én az el?bbi szerint cselekszem, de már teljes káosz van a fejemben, hogy így csak elrontom. 4 hetes a babám.

Legjobb válasz: nekem 4 hónapos a kisfiam, én nem értek eggyet az igény szerinti szoptatással, de a 3 órát se várjuk meg, 2-2,5 óránként eszik, sokat van kézben, nem alszik velünk,nekünk igy jó, de te tudod igazán hogy mi jó, szerintem az a jó elv amit egyszer olvastam, nem nekünk kell igazodni a babához hanem a babának kell felvenni a család ritmusát, még mielõtt megkveznétek,nincs elhanyagolva a pici, soha nem hagytuk sirni, és ha szükség volt rá akkor egész nap cipeltem, de meg kell tanulni hogy amilyen családba született, ott mi hogy mükdik, és igenis megtanulja, nem csak kis sirógépek, sokkal több eszük van mint sokan gondolnák, azért mert az igényszerinti szoptatás ma nagyon trendi nem biztos hogy mindenkinek beválik. a kisfiam nem sír , végigalussza az éjszakát, és szépen hízik igy is. egy boldog kisfiu anyukája

nekem 4 hónapos a kisfiam, én nem értek eggyet az igény szerinti szoptatással, de a 3 órát se várjuk meg, 2-2, 5 óránként eszik, sokat van kézben, nem alszik velünk, nekünk igy jó, de te tudod igazán hogy mi jó, szerintem az a jó elv amit egyszer olvastam, nem nekünk kell igazodni a babához hanem a babának kell felvenni a család ritmusát, még mielõtt megkveznétek, nincs elhanyagolva a pici, soha nem hagytuk sirni, és ha szükség volt rá akkor egész nap cipeltem, de meg kell tanulni hogy amilyen családba született, ott mi hogy mükdik, és igenis megtanulja, nem csak kis sirógépek, sokkal több eszük van mint sokan gondolnák, azért mert az igényszerinti szoptatás ma nagyon trendi nem biztos hogy mindenkinek beválik. a kisfiam nem sír , végigalussza az éjszakát, és szépen hízik igy is. egy boldog kisfiu anyukája
Nem rontod el! Fõleg nem ilyen kis korban. Ha bírod és Neked nem teher, akkor Neki így a legjobb. Én is így csináltam, igény szerint szoptattam, sokat volt kézben és lassan (tényleg nagyon lassan), de nálunk is kialakult magától egyfajta rendszer. Mostmár lassan 2 éves a fiam és teljesen kiegyensúlyozott, okos kispasi. Nincs elkényeztetve, nem hisztis (csak amennyire ebben a korban minden gyerek az :) ), nem lóg rajtam, másra is rá tudom bízni, eljátszik egyedül is, és még sorolhatnám, mi mindennel ijeszgettek, de nem úgy lett. Hallgass az ösztöneidre!
Semmi baj nincs az igény szerinti szoptatással.Ha eleget szopik akkor nem éhes csak 2, 5-3 óránként.Én nem nézem az órát mégis 2 hetes korától 3 óránként eszik a babóca ha nincs baja.Éjszaka csak egyszer kel fel enni.Igaz 6 hetes és este 120 millit szopik elalvás elõtt.Hasfájós babának épp elég hogy fájdalmai vannak, nem kell még magára is hagyni.NYugodtan fogd fel, én is azt teszem és nem mézem a kínlódását a kiságyba.A lényeg szerintem a megfelelõ mennyiségû táplálék, akkor õ nagyon hamar beállítja a maga kis napirendjét.Hasfájásra nagyon jó az Espumisan L emulsio, vagy az Infacol.Nekünk sokat segít és imádja a kicsi.
szia szerintem is az elsõt válaszd nekünk is hasfájós volt mindig kézben volt volt olyn hogy egy éjszaka 10-12 alakalommal szoptattam meg, mert csak így nyugodott meg hogy felvettem, amúgy két lányom van mind a kettõ velünk alszik a mai napig eggy szobában, nem a mi ágyunkaban hanem külön de ott vananka kiságyak mellettünk szerintem ez igen jó megoldás, amíg rácsos ágyba aludtak mindig levettük a rácsot vagyis soha nem volt rajta és odahúztuka mi ágyunk mellé(soha nem esett le egyik sem az ágyról)
ahány ház, annyi szokás. én is igény szerint szoptatok és annyi kritikát és dicséretet kaptam, mint soha azelõtt! és rettentõen összekavart az elején + elbizonytalanított, pedig addig teljesen úgy éreztem, hogy teljes az összhang a babámmal.idõ volt, míg megtettem, de mindenkinek szóltunk, hogy maradjanak csöndben, úgyis mindenki azt javasolja, ami neki bevált - ami lehet, hogy nekünk meg pont nem válik be... hallgass az ösztöneidre, bármelyik úton indulsz el ugyanannyira helyes, amennyire helytelen, csak az a kérdés ki melyik oldalon áll. a lényeg a magabiztosság, hogy megtaláljátok egymást a babóddal és jól érezzétek magatokat - te is, mint anya. úgyhogy fel a fejjel és boldog anyaságot!!!! :) )

Rossz anya vagyok? Mert sokat van a kiságyban?

Ti mit csináltok a 8 hós babátokkal?

Legjobb válasz: 8 hósan már le lehet tenni a földre, eleinte plédre, ha hidegnek találod a padlót. Az ágyban nem tudja gyakorolni a kúszást-mászást. Azok a gyerekek szoktak túl korán felállni, akik "szûk" helyen vannak sokat, mert így csak felfele tud "haladni", pedig neki még elõre kéne. Szóval az nem túl jó ha tényleg sokat van a kiságyban, mert akkor lehet megtanul kapaszkodva felállni, de neki még kúszni-mászni kéne elõbb. Nem kell vele egyfolytában játszani, csak tedd le a földre ott ahol éppen vagy (konyha, szoba, terasz) és tegyél köré pár játékot.

Ja, és még annyit, hogy bár a kiságyban hagyást én sem találom jónak, a 19:08-as hozzászólónak a véleményével nem értek egyet. A saját tapasztalatom alapján egyáltalán nem függ össze, hogy mikor áll fel egy baba azzal, hogy mennyit van a kiságyban. Az kislányom csak alszik a kiságyában, mégis nagyon hamar felállt. 6 hónaposan elkezdett kúszni, majd 10 múlva mászni, rá 2 hétre pedig felállt. Most 11 hónapos és rendületlenül mászik, de ahol talál kapaszkodót, egybõl feláll és kapaszkodva lépeget is.
8 hósan már le lehet tenni a földre, eleinte plédre, ha hidegnek találod a padlót. Az ágyban nem tudja gyakorolni a kúszást-mászást. Azok a gyerekek szoktak túl korán felállni, akik "szûk" helyen vannak sokat, mert így csak felfele tud "haladni", pedig neki még elõre kéne. Szóval az nem túl jó ha tényleg sokat van a kiságyban, mert akkor lehet megtanul kapaszkodva felállni, de neki még kúszni-mászni kéne elõbb. Nem kell vele egyfolytában játszani, csak tedd le a földre ott ahol éppen vagy (konyha, szoba, terasz) és tegyél köré pár játékot.
Nekem mondjuk szerencsénk van, mert anyukám minden nap jön uncsizni és akkor el tudom végezni a házimunkát, amíg itt van. De szerintem jobb lenne, ha inkább a szõnyegre tennéd, nem a kiságyába, mert a mozgásfejlõdés tekintetében elõnyösebb lenne. Ez örökös örlõdés egy anyának, hogy mindenhol megfeleljen, ne aggódj, fõleg, ha elvan magában is a babád, nyugodtan hagyd egyedül is játszani, Te pedig végezd a házimunkát is. Ettõl még nem vagy rossz anya! 11 hós kislány anyukája.
ha addig van a kiságyban, míg teszed a dolgod, az nagyon jo!!Ne aggodj, a játék ideje alatt mászkálhat eleget, biztos nem reggeltol estig robotolsz! már írtam is, hogy irigyellek - én vajszivu vagyok, nem hagytam benne sírni a kicsit (minden játék és beszélgetés ellenére útálta, mert óriási mozgásigénye van). Bizony már egyéves, ésa mai napig jon utánam...néha nehéz így, de már lassan megszokjuk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát!!!
Szerintem se az ágyába tedd, hanem inkább szõnyegre. Ha már kúszik-mászik, akkor el fogja magát foglalni azzal, hogy felfedezze a lakást és neked is több idõt hagy elvégezni a házimunkát. Így lát is téged és nem érzi magát egyedül. Ha még nem mozog, akkor meg a körülött lévõ játékok kötik le és lehet épp egy játék elérése miatt fog elkezdeni kúszni-mászi, amire a kiságyban nincs lehetõsége. Attól pedig nem vagy rossz anya, hogy nem játszol vel egész nap. Sokan vagyunk, akiknek napközben egyedül kell megoldani a házimunkát és a babázást is. Ettõl nem sérül egy gyermek lelke.
En orultem volna, ha 8 honapos babám legalább kicsit ellett volna a kiságyban:) De nem maradt meg, csak sírt a járokában is, szoval o a padlorol nott fel és kúszott-mászott-togyogott az egész lakásban (ami persze nem túl nagy és akadálymentesített). így állandoan korulottem volt, de NEM játszottam vele egész nap. Megvolt az ido, amikor játszottunk, amikor rakodtam, amikor sétáltunk. Szerintem is végeznunk kell a dolgunkat, de a babával is kell foglalkozni. mi sem vagyunk az o szolgáik, és ok sem alárrendeltek nekunk - bár ezeket néha nehéz tartani:) Ha írod, hogy foglalkozol vele egyébként, nem baj ha hagyod egyedul is játszani.
Nekem ilyen idõsen a bébikompban voltak a gyerekeim, így ott lehettek ahol én!Mindíg énekeltem, bohóckodtam nekik, vagy egy pokrócot letettem, körbe raktam párnákkal és letettem a gyereket a földre!A felfedezés a legjobb játék, így megnyílt elõttük a tér!Zene hallgatás, mondókák!
Én is az elõttem szóló véleményét osztom. A mi fiúnk(8 hónapos) mindig a padlón van és mászkál viszont egy hete kb. már fel állt és kapaszkodik mindenbe és oldalazva közlekedik. Pedig nem volt a kiságyában egész nap.
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat nektek is!! De anyanyukám meg azt mnodta hogy én is az ágyamban voltam , igen soxor és semmi bajom nincs , persze ugyan ugy foglalkozott velem!! De egy gyereknek ott a helye!! Nyilván õ sem egész napra gondolt!! Persze már feláll, oldalazgat meg ilyenek , de az ágyban sír mert még nem tud leülni!! A párom azt mondta hát drágám azt hiszem jobb volt mikor még csak feküdt!! Igen persze egész nap legyen a földön és figyeljek rá, én nem tudom ezt ki tudja megcsinálni , de irigylem!! Meg nálunk kutyus is van és csak a nagyszobában tud mászkálni, de akkor is folyamatosan oda kell rá figyelni , hogy tudnék igy bármit is nyugodtan csinálni!! Na ilyenkor szépen beteszem az ágyába telepakolom játékkal bekapcsolom neki a zenegépét .én meg teszem a dolgom!!
szerintem ne tedd a kiságyba, az ágy alvásra való, szokja azt meg. Tedd járókába, vagy terítsél le a szõnyegre egy pokit, pakold rá a játékait, ellesz õ ott. Fõleg ha lát téged miközben te teszel veszel. Nem lehet vele persze egész nap játszani, néha megdögönyözöd, játszasz vele, a többi idõben meg elég neki ha lát.
A kérdező hozzászólása: Pont ma próbáltuk ki egész nap kint volt , játszottunk vele, hasaltunk vele , nevetgéltünk , meg a bébikompba is volt és nem tettük az ágyba!! De este ugy 7 körül beraktuk az ágyába mert kicsit elfáradtunk mi is!! Hát had nem mondjam üvöltött mint a fába szorul féreg!!! Alig tudtuk megnyugtatni!! Mi lehet a baja , nem szeret egyedül lenni, vagy félhet?? Már nem tom mi tévõ legyek


Hogy ha sokan vannak a válaszadok, mért van az ha hozzászolok végig kell " guritani " a sok választ, nem lehetne valahogy sorszámozni az oldalakat? Üzemeltetöket kérdezem legföképp!

Meg emelett megemlitem nem lenne jobb ha a hozzászólokat sorzámoznátok ? / bocsi a tegezödésért / mert jobb lenne az hogy kommenteknél nem azt kéne irni, hogy 21.45 nek irom, mert lehet akkor abban az idöben 2-en is irnak , köszi a választ elöre is

Legjobb válasz: Már felvetettük az ötletet, de az oldal üzemeltetõi nem reagáltak semmit. :-/

Már felvetettük az ötletet, de az oldal üzemeltetõi nem reagáltak semmit. :-/
A kérdező hozzászólása: de méghogy de a kérdezönek is át kell lapozni a válaszadokat :) !!! ha hozzá akar füzni valamit !
Abban igazuk van, hogy ne a válaszra válaszoljon az ember, hanem a kérdésre. De mi van, ha az egyik válaszoló valamit írt és azt szeretném kiegészíteni vagy ha hülyeséget írt, kijavítani?
A kérdező hozzászólása: Hát igen én is igy látom, tehát mért csak 1x válaszolhat az enber, meg itt van a kérdezö! Ö is lapozgasson állandóan, volt pl. egyik nap egy kérdés, amire 120 felett jött a válaszok száma, na az is remek volt.Én 2 x irtam bele és másnap is elolvastam, ki mit irt még hozzá. Ezért gondoltam hátha az üzemeltetök is olvassák kérdésemet.
Jó, én vicceltem akkor mikor a nem megvalósíthatóságról beszéltem. Nyilván egyértelmû, hogy manapság bármit meg lehet csinálni, fentebbi megnyilvánulásom sokkal inkább pejoratív hangnemben értelmezendõ.
Pár nappal ezelõtt én is ezt akartam ide írni :P Nahde hozzáraknám a saját verziómat is..: Az oké, hogy csak egyszer válaszoljon egy ember.. de mi a helyzet a kérdezõvel? Gondolom õ többször fog írni még.. most lapozgassa végig azt a soksok oldalt? Szerintem meg lehetne oldani. Úgyis többször válaszolnak az emberek :S
Tegyük fel, hogy 1 ember még nem válaszolt egy 50 válaszos kérdésre, hát ha van türelme végiglapozni... Egy ember egy kérdésre csak egyszer válaszoljon? Klassz, és mi van, ha a kérdés nem egyértelmû, vagy késõbb eszébe jut még valami, és hozzáírja? (ugyanis hát egy elküldött választ már nem lehet javítani, kiegészíteni, ha lehetne, akkor meg lehetne oldani, hogy egy korábban írt választ kiegészítek, és nem írok még 2-3-4... stb. választ) Azért az oldal fenntartói is gondolkodhatnának... Programozásilag MEGVALÓSÍTHATÓ lenne.
de, reagáltak már erre a felvetésre (most nem találom), valami olyasmit, hogy egy ember egy kérdésre egyszer válaszoljon (elötte meg olvassa el az addigi válaszokat), ez nem fórum, nem támogatják a fórumszerû használatot. engem is zavar a dolg, de ez van.
A kérdező hozzászólása: Az rendben van hogy elolvassuk, de mikor már pl. negyedjére nézném meg mit irt az utolsó, akkor jo sok oldalt lapozni kell 1-2 kérdésnél.
Nem a leglogikusabb megoldás, de sok válasz esetén ha a címsorban a link végére odaírod, hogy __oldal-1 , (két alulvonás, oldal, kötõjel, 1) akkor a második oldalt fogja mutatni, ha azt, hogy __oldal-8 , akkor a 9. oldalt fogja mutatni, és így nem kell végigszenvedned magad az összes oldalon. Engem is zavar, mert elég körülményes.
Szerintem meg programozástechnikailag megvalósíthatatlan számukra. Vagy nincs elég zsé kifizetni aki megcsinálja. Vagy nem tudom. A cél szerintem egy közösség minél magasabb szintû kiszolgálása lenne, mert tegyük hozzá, hogy az oldal nagyon jó, az ötlet nagyon jó, csak egyszerûen mégis vannak olyan gyerekhibái az oldalnak, amitõl gyakran égnek áll a hajam. Meg ezek szerint a másé is. Pedig hány értelmes és konstruktív vélemény és kérés merült már fel korábban is, amiket elfújt a szél...
Nem támogatják. Itt a kérdezõnek kell válaszolni, és elõtte el kell olvasni az elõzõ válaszokat is.
Most ugrott be miért kell végignézni az összes válaszoldalt: Ha van 50-60 válasz 8 oldalon, és egybõl a 8. oldalra ugrasz, akkor egyszer töltöd le a reklámokat. Ha végiglapozod, akkor nyolcszor. Nem fogjál megcsinálni, hogy gombnyomásra átugorjunk, mert a reklámokból élnek.

Miért úszik az egyik guppi folyamat az áramlattal szemben az akváriumban? Ráadásul sokat van a vízfelszín közelében, amíg a többiek az egész akváriumot beúszkálják ő szinte csak fent van. Normális ez?

Legjobb válasz: Szerintem normális! Enyémek is szoktak hasonlót csinálni. Mondjuk inkább csak a hímek! Meg sokat vannak közel a vízfelszínhez.

Szerintem normális! Enyémek is szoktak hasonlót csinálni. Mondjuk inkább csak a hímek! Meg sokat vannak közel a vízfelszínhez.
A kérdező hozzászólása: Jah, õ is hím
A guppi eleve szeret a felszín közelében tartózkodni, viszont arra nem vennék mérget, hogy normális.

Ha valakinek túl sokat van a fülhallgató a fülén, az kaphat agydaganatot vagy ilyesmiket?

Nekem igazából elég sokat van a fejemen, persze csak suli után. Tudom,h nem a legegészségesebb dolog. Szerintetek okozhat bármi féle daganatot vagy ilyesmit ?....A fülre tudom, h romolhat a hallás meg ilyenek. Értelmes válaszokat írjatok légyszíves :)

Legjobb válasz: Agydaganatot nem,de rossz hallást igenis okozhat.. HA túl sokat van a füleden,ráadásul jó nagy hangerõvel,akkor kábé 40 éves korodra halláskárosult leszel..

Agydaganatot nem, de rossz hallást igenis okozhat.. HA túl sokat van a füleden, ráadásul jó nagy hangerõvel, akkor kábé 40 éves korodra halláskárosult leszel..
gondolkodj...akkor a pilóták is, a légiforgalmi irányítók stb már mind agydaganatosok lennének....
Elnézést rosszul írtam, tehát helyesen: A fül/fejhallgató folyamatos használat esetén, hangerõtõl függõen a 3, ill 4-es ketegóribába tartozó fiziológiai hatásokat okozhatják
A kérdező hozzászólása: Fejhallgató van a fülemen. És nem nem hallgatom nagy hangerõvel, csak épp annyival, h rendesen halljam...pl: nekem a gépen 100-as a hangerõ én meg kb 20-ason hallgatom, mert különben a tv zaját hallom. /Bátjám a másik szobában ugye, vagy a hifi...:S/ Köszönöm a válaszokat :)

10 hónapos babám, nagyon sokat van a babahordozóban, ott alszik, van hogy éjszaka is! Ez nem árthat a gerincének?

Legjobb válasz: háát .. ha lehet azért legyen egyenletes felületen is fõleg éjjel. gondolom egyébként mozgékony igényli a kúszást mászást ha kocsiban van sokat akkor persze érthetõ de legyen naponta legalább két három órája amikor átmozgathatja magát mert késõbb az emésztésére is káros lesz a mozgásszegény életmód. de egy ortopédus jobban tudná.

háát .. ha lehet azért legyen egyenletes felületen is fõleg éjjel. gondolom egyébként mozgékony igényli a kúszást mászást ha kocsiban van sokat akkor persze érthetõ de legyen naponta legalább két három órája amikor átmozgathatja magát mert késõbb az emésztésére is káros lesz a mozgásszegény életmód. de egy ortopédus jobban tudná.
Abban mozogni se tud, az én fiam az egész ágyat bejárja éjjel...Nem mászik ki belõle?Ez nagy butaság...hogy szépen fejezzem ki magam.
10hósan még belefér a hordozóba????Nem hiszem el h nem kényelmetlen neki úgy éjjel.
Utolsó vagyok, félbeszakított a fiam:) No. A fiam 4 hónapos, éjszaka a kiságyában alszik, a hátára fektetem. Reggel az ágy másik végében és hason ébred. NEm tudom, mégis miért alszik a babád a hordozóban, mert sokmindent nem írtál magatokról, de ha egy egészséges babáról van szó, szerintem egyáltalán nem normális, fõleg, hogy éjszaka is abban alszik.
Ez most komoly? mióta csinálja ezt a babád? és miért van sokat a hordozóban? 1.a babahordozó arra való, hogy a babát biztonságosan szállíthassuk kocsiban, nem arra, hogy abban "tároljuk" 2. ha napközben szeret benne üldögélni, inkább vegyetek egy pihenõszéket, ami 15 kgig terhelhetú, bár igazság szerint egy ekkora gyereknek már kúszni-mászni kellene a földön 3. aludni? te szoktál ülve aludni????
De igen, árthat!! Nemcsak a gerincének, de az egész mozgásfejlõdésének is!! Bízom benne, hogy ez csak egy kamu kérdés vagy valami rossz tréfa, ellenkezõ esetben Neked valami nem stimmel az agyaddal, sürgõsen szoktasd le róla!! Nem is hallottam még ilyet, totál ledöbbentem...
Én kisfiam is 10 hónapos, egész nap mászik, feláll, bútorok mellett sétálgat kapaszkodva stb... Már bele sem lehetne tuszkolni a babahordozóba, sõt már rég elpakoltam, amióta ül, nem használjuk. Egy ekkora gyereknek már mozognia kellene...
Én csak azt nem értem, hogy mért van ilyen sokat a babahordozóban?
De igen! Nem vagy normális!!! Egy ekkora gyereknek már tudnia kéne, mi a rend, és hol van alvás. Nincs hiszti, tanítsd meg az ágyában egyedül aludni és nem lesz ilyen gondod!!
Azért éppen nem dõl össze a világ, bár én se altatnám benne a fiamat.Viszont!A keresztlányom-és most lehet hüledezni-2 éves koráig abból tévézett, abban pihent, és abban aludt el.Persze utána kiszedték belõle, de neki az szent volt.mindenfelé kilógott belõle, kb.csak a feneke volt benne, de kellett!:) Ma már 7 éves, és ép egészséges kiscsaj!

Olyan sokba van a lakásunk beredezése . Minden egyes dologra gyüjteni kell hónapokat más is igy van? Vagy másnak rögtön van 1-2 millioja venni bele butort

hitelt mi nem veszünk fel. De amugy meg annyit kell 1 dologra is sporolni. tiszta nevetséges mert h?t? 100as mosogép 100as

Legjobb válasz: Nyilván más is így van ezzel. A fontossági sorrendet kell betartani, nyilván a hûtõ és a mosógép kell. De pl mosogatógép nélkül ellehet lenni, lehet egy ideig matracon aludni stb. Konyhabútor természetesen kell, de ezt is sokan szép lassan csinálják meg, nincs semmi, ha 1-2 hónapig pl nincsenek még az ajtók meg, csak nyitott polcok stb (feltéve, hogy csináltatjátok és nem készen veszitek). Igazából még jó móka is. Mi annak idején úgy költöztünk be a lakásunkba, hogy hûtõn és mosógépen kívül semmink nem volt még, de már nem bírtuk kivárni, átmentünk az üres lakásba. Nagyon jó volt. Már 3 éve lakunk ott, és még mindig van mit vsárolni. Én se vennék fel hitelt ilyen dolgokra (meg másra sem).

Nyilván más is így van ezzel. A fontossági sorrendet kell betartani, nyilván a hûtõ és a mosógép kell. De pl mosogatógép nélkül ellehet lenni, lehet egy ideig matracon aludni stb. Konyhabútor természetesen kell, de ezt is sokan szép lassan csinálják meg, nincs semmi, ha 1-2 hónapig pl nincsenek még az ajtók meg, csak nyitott polcok stb (feltéve, hogy csináltatjátok és nem készen veszitek). Igazából még jó móka is. Mi annak idején úgy költöztünk be a lakásunkba, hogy hûtõn és mosógépen kívül semmink nem volt még, de már nem bírtuk kivárni, átmentünk az üres lakásba. Nagyon jó volt. Már 3 éve lakunk ott, és még mindig van mit vsárolni. Én se vennék fel hitelt ilyen dolgokra (meg másra sem).
A kérdés nem hülye, aki nem érti, az a minõsíthetõ! Egyébként teljesen természetes, hogy lassan haladtok, de ennek is meg van a maga szépsége. A lakás ilyen fázisban tiszta álmodozás, rengeteget lehet rajta tervezni, ami egyrészt izgalmas, másrészt felelõsségteljes. Gondolj arra, hogy tíz év múlva milyen büszkeséggel fog eltölteni titeket a lakásotok, amivel annyit fáradoztatok és ami a két kezetek munkáját dicséri!:-)
Ez mekkora hülye kérdés, nyilván mindenkinek a keresetétõl függ hogy mit mikor tud megvenni. De hitelben igazad van, baromság felvenni.
Tudod van egy olyan mondás addig nyújtózkodj míg a takaród ér. A tied eddig ért.
Kedves kérdezõ! Azokat is lehülyézem ne félj. Te meg ne itt sírjál ha nincs pénzed, jobban kellene spórolni vagy többet dolgozni. Nem tudom az ilyenek mint te mit várnak itt, majd valaki megsajnál vagy mi? Ébredj fel csipkerózsika.
Mi is így voltunk vele. Sõt, már 9 hónapja lakunk az új lakásban, de még mindig volna mit szépíteni, átalakítani. Szerintem mire mindennel végzünk, addigra kezdhetünk újra festeni. :-) Minden hónapban veszünk valamit, aztán majdcsak kialakul. De elég lassan is haladunk, mert kisbabánk is van és szívesebben költök rá, mint a lakásra. Gondolj a végeeredményre és rögtön lelkesebb leszel! :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves utólsó!Én csak azt szerettem volna kérdezni az érdekelt hogy más is ilyen lassan halad e a házzal mint mi. na ebben mi a csipkerózsika?te nagyon beteg ember vagy !barom!
A kérdező hozzászólása: utólso!miért az én kérdésemet hülyézed le?vannak itt még hülyébb kérdések!ha nemtudsz a kérdésemre válaszolni hagyjál már engem békén!
A kérdező hozzászólása: Kedves utólsó!Te nagyon kedves és jó ember vagy!köszönöm a megnyugtató választ!
A kérdező hozzászólása: köszi:) Azért ez jól esett hogy irtad hogy jümóka és hogy ti is igy mentetek be...Hát akkor majd megprobálom ugy felfogni hogy jómóka:) azaz egy elõnyünk van ha erre tekintek jobban érzem magam hogy nincs hitel a házon. megtudtuk venni ugy hogy nem kelett segitség.
A kérdező hozzászólása: hi-hi-hi jót nevettem rajtad!!!:) majd ér az tovább is:)
nem, sõt!
Akkor tanul meg hamarabb járni, ha minél többet gyakorol. Ahhoz pedig az kell, hogy ne az ágyban gunnyasszon állandóan. Tehát nem, nem igaz ez a felvetés.
Szerintem ez nagyon nem igaz.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem mert az egyik babás ismerõsöm ezt olvasta valahol az õ lánya is sokat volt kiságyba és még nem volt 1 éves, amikor már egyedül ment.
Ez butaság.Max elöbb áll fel, ha mindig benn van, mivel nem sokfelé tud kúszni mászni.De járni elég nehéz amúgy is egy nem teljesen kemény és stabil dolgon.
Nem hiszem, èn lànyom percet sem volt kisàgyban de 6 hònaposan felàllt, 9 hònaposan elindult...
Pedig van ebben valami, csak nem ilyen egyértelmû az összefüggés. Amelyik baba gyorsabb a szellemi fejlõdésben, az általában lassabb a mozgásfejlõdésben és fordítva. Tehát ha egy baba egész nap a kiságyban, járókában van, és keveset foglalkoznak vele, az értelemszerûen lassabb szellemi fejlõdéshez, tehát gyorsabb mozgásfejlõdéshez vezet. Persze nem minden esetben van ez így, de nagy átlagban így mûködik a dolog.
Ja és még valami. Az is benne lehet ebben a dologban, hogy a kiságy inkább felállásra ösztönzi a babát, mert nem sok hely van kúszni-mászni. Emiatt lehet, hogy elõbb feláll, és elõbb kezd el járni. De ez nem egy elõnyös dolog, sõt. A mászás és annak több hónapig történõ gyakorlása nagyon fontos, ha ez kimarad, vagy lerövidül a mászós idõszak, az késõbb különféle problémákhoz, például tanulási nehézségekhez vezethet, szóval egyáltalán nem szabad erõltetni, siettetni a felállást, járást. Ezért is káros a bébikomp, vagy a baba vezetgetése.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló. Igen sztem is így van, az én lányom csak akkor van a kiságyban amikor alszik, egyébként meg mindig velem van a nappaliban és ott játszunk, meg kúszik mostmár elõre is sztem nemsokára elkezd mászni is. Ezt a kérdést azért tettem fel mert ezt így hallottam és kíváncsi voltam, h mások hogyan gondolják. Köszönöm a válaszokat.
A kutya szerintem nem okozza.igaz terhesen nem kell oket olyan sokat fogdosni.mast resz ha megkap minden oltas nem okoz, bajt
Mikor került hozzátok a kutya? Nem tanácsos a terhesség tervezése és terhesség során elkezdeni állatot tartani, de ha már így alakult akkor fokozottan ügyelj a tisztaságra, kézmosásra. Nem gondolom, hogy a kutya hozott magával be valami fertõzést, szerintem kutya nélkül sem maradt volna meg a baba. Nekem is volt vetélésem, az ember tudni akarja az okát, de sajnos a terhesség korai szakaszában (elsõ 12 hét) nagyon gyakoriak a vetélések, általában genetikai rendellenességek okozzák. Csak, hogy lefoglald magad csináltasd meg a TORCS-ot (toxoplazma) vizsgálatot ez szokott állattól problémát okozni (macska kakaiban található vírus) A vérvétel kimutatja, hogy át estél e már ezen a betegségen, és ha igen akkor nem hiszem, hogy a kutya miatt volt a vetélés. Most hogy nem vagy terhes nyaldosd egy kicsit körbe a kutyát, hogy most kapd el a betegségeket. Ha már korábban is tartottatok kutyát akor meg 100% hogy nem a kutya okozta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sajnos lombikos vagyok, és nem az elsõ "vetélésem", nem tudják miért történik ez. Elzáródott petevezetõm van, egyébként mindent rendben találtak. De tényleg az okokat keresem.
Hú szegénykém! Nem tudtam, hogy ilyen dologról van szó. Akkor nyilván nem írom, hogy ne agyalj rajta. Nagyon sok sikert kívánok a következõ alkalomnál!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!