Találatok a következő kifejezésre: Sokan mondják, ne (28 db)

Mi az hogy sokan mondják ne vegyek 6 magos procit mert párhuzamos mag vagy mi 3x3 és az nem jó valaki magyarázza meg légyszives?

Legjobb válasz: Hát így leírva azt jelenti, hogy aki tanácsolta, annak fogalma sincs róla mit beszél. :D

Hát így leírva azt jelenti, hogy aki tanácsolta, annak fogalma sincs róla mit beszél. :D
A kérdező hozzászólása: vagyis nem párhuzamos hanem páratlan :D
Ha az fx-6xxx-er szériára gondolsz, akkor egészen nyugodtan megveheted. 30e-ért vehetsz helyette i3-at ami nagyjából ugyanazt a teljesítényt tudja. Valamivel többet eszik ugyan az fx, viszont tuninggal befogja az i5-3470-et.

Rettentően dagad a bokám, a kezem enyhébben, és sokan mondjak, hogy a szám és az orrom is dagad. A doki megfenyegetett, hogy diétázzak ha nem akarom a két ünnep közit benttölteni. Mit csináljak, hogy ne fektessen be?

de akkor is egész nap mászkáltunk és holnap is mert megyek NST-re,UH-ra meg hozzá.36 hetes vagyok

Legjobb válasz: 8,5 kiló az eszményi súlynövekedés ilyen idõs terhesen. Pláne ha ahogy irod ebbõl egy része tuti víz. Én is baromira vizes voltam a vége felé, nekem feljött 6 kiló csak vízben.:( Nem lehet hogy a sómentes étkezésre gondolt a doki? de akkor is hülye ha csak ennyit mondott hogy diétázz..:( Mondjuk én étkezhettem sómentesen semmit se számitott. Ha a vizeletedben nem találtak fehérjét eddig egyik vizsgálaton se és a vérnyomid is ilyen jó (alacsony) akkor ne aggódj, sajna van aki ilyen vizes alkat:( Kitartás, már nincs sok hátra!! :)

8, 5 kiló az eszményi súlynövekedés ilyen idõs terhesen. Pláne ha ahogy irod ebbõl egy része tuti víz. Én is baromira vizes voltam a vége felé, nekem feljött 6 kiló csak vízben.:( Nem lehet hogy a sómentes étkezésre gondolt a doki? de akkor is hülye ha csak ennyit mondott hogy diétázz..:( Mondjuk én étkezhettem sómentesen semmit se számitott. Ha a vizeletedben nem találtak fehérjét eddig egyik vizsgálaton se és a vérnyomid is ilyen jó (alacsony) akkor ne aggódj, sajna van aki ilyen vizes alkat:( Kitartás, már nincs sok hátra!! :)
Sómentes diétára gondolhatott, nekem bevált. A sót kerülni kell az étrendbõl és kevés folyadékot igyál napközben. Egyél sok paradicsomot és petrezselymet nyersen, az vízhajtó hatású. Szerintem próbáld ki ezeket, mert lehet, hogy bejönnek és megkönnyebbül a szervezeted.
A kérdező hozzászólása: ja és eddig összesen 8, 5 kg van rajtam.ez sok?
Biztos ezt mondta?Mert akkor keress más dokit!A nyolc kiló az teljesen normális! A vizesedés másik dolog.A magas vérnyomás mellette terhességi mérgezésre utal, ilyenkor nagyon gyorsan orvosi beavatkozás szükséges.
A kérdező hozzászólása: a vérnyomásom nem magas, 90/60szokott lenni.
Egy dologgal nem értek egyet. Az a kevés folyadék! Éppen ellenkezõleg eleget kell inni, mert a vese akkor mûködik jobban. De csak normális folyadékot víz, tea, leves stb. Sószegény, erõs fûszermentes étkezés. Nekem a kávé jó volt, mert vízhajtó hatású, kettõt meg lehet inni naponta! Sok pihenés, felpóckolt lábak akár éjszaka is. 33 hetes

Sokan mondják, hogy hagyjam sírni a pici fiam, ne vegyem fel, mert megszokja. 5 hetes a picúr és 10-15 percnél tovább nincs el egyedűl. Olyan rossz hallgatni amikor sír/ordít. Rosszat teszek ha olyankor felveszem?

Legjobb válasz: Vedd fel, szüksége van rád! Ne hallgass a sok okosra. Képzeld magad az õ helyébe. 9 hónap igen szoros kapcsolat után "egyedül" van ebbe a zajos, világos, ismeretlen világon. Ilyenkor nem lehet elkapatni, féléves koráig még nem tud a sírással manipulálni. Szeresd és legyél ott neki, amikor kell. Ez az idõ a szükségleteik kielégítésérõl szól.

Vedd fel, szüksége van rád! Ne hallgass a sok okosra. Képzeld magad az õ helyébe. 9 hónap igen szoros kapcsolat után "egyedül" van ebbe a zajos, világos, ismeretlen világon. Ilyenkor nem lehet elkapatni, féléves koráig még nem tud a sírással manipulálni. Szeresd és legyél ott neki, amikor kell. Ez az idõ a szükségleteik kielégítésérõl szól.
5 hetesen még nagyon pici, szerintem is vedd fel. Én csak olyankor hagyom sírni a kisfiam, ha már az sem segít, hogy felveszem és a karomban is ugyanúgy sír. Ilyenkor szerintem csak nyûgös. 2 hónapos kisfiú anyukája
Maximálisan egyetértek az elsõ hozzászólóval!!! Amúgy meg, ne mások hatására neveld a fiad, ha te úgy érzed szüksége van rád (márpedig egy 5 hetes csecsemõnek csak rád van szüksége) igenis vedd fel, babusgatsd, ölelgetsd, amit te jónak látsz! Ennyi idõs babát nem lehet elkényeztetni!! Az én babám is szinte egész nap az ölemben volt, sokat sírt, de itt van egy évesen, semmi baja, nincs egésznap ölben, stb. Te ismered a babád, hiába tapasztalt ember mondja, csak a saját megérzéseidre hallgass!!
Szia! Soha ne hagyd sírni a babád, ha nagyobb lesz akkor sem! Te azért is vagy, hogy vígaszt nyújts neki! "Ha hagyod sírni a babád, egy idõ után el fog hallgatni, de nem azért mert magától megnyugodott, hanem azért mert reményt vesztett lett!" Ezt egy idõsebb bölcs úr mondta nekem egyszer és biztos, hogy nagy igazság van benne. Boldog és sírásmentes babanevelést kívánok! :)
Szia!Ne hagyd sírni, mert egyedül, magára hagyva érzi majd magát! És nem létezik elkapatás, õszintén szólva én nem inném hogy egyltalán ez a dolog létezne kisbabáknál. A kislányom pár nap múlva 9 hónapos lesz, játszik, mászkál, ismerkedik a világgal, mindne érdekli, fõleg, amit nem szabad:-) de sosem hagytam sírni.Van hogy elég csak beszélni hozzá, énekelni egy dalocskát, és elhallgat. Ne hallgass azokra akik rá akarnak venni hogy ordíttasd a gyereked, neked és neki is rossz! Kitartás!
Én sem hagytam sírni soha.Most 10 hetes és nincs ölben sokat.Úgy 3 hete elvan egy darabig egyedül is.Nézelõdik, beszélget, tornázgat.Közben gyakran odamegyek hozzá és beszélek hozzá picit.Napközben is gyakran letesszük a nagy ágyra, odafekszünk mellé és úgy játszunk, vagy inkáb beszélgetünk.Így fél órát is elvan.Majd ha kéri felvesszük picit és sétálunk, aztán újra letesszük picit.5 hetesen még ehhez pici, de pár hét és minden érdekelni fogja.Akkor jobban el lesz akkor is ha nincs ölben.Örülj, hogy ennyi ideig elvan már egyedül.Amúgy tényleg az a legjobb, ha az ösztöneidre hagyakszol.Engem is érdekelnek mások tapasztalatai, mert lehet belõlük tanulni, de az ösztön a döntõ!
N em rontod el. Nyugodtan vedd fel. Szüksége van Rád, és nem rontod el. Egy ekkora babát nem lehet elrontani, neki még minden annyira új, és ti kell megnyugtassátok, a szülei, akiknek a hangját, illatát ismeri. Ráadásul az is lehet görcsös baba, akkor meg pláné kell vígasztalni. Nem tart sokáig az ölben ülõs korszak, szeresgesd, használd ki amíg igényli õ is. A mi babánk is mindig kézben volt/van mikor sír, de ha nincs semmi problémája nem igényli, hogy kézben legyen. Most már 5 hónapos. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Mindig felveszem, szívem szakad meg amikor sír, nem tudom megtenni hogy nem veszem fel. Remélem nem rontom el:)
Megmondom õszintén én is nagyon sokat szenvedtem ezzel a dologgal. Nem akartam elhinni, amikor mondták, hogy egy idõ után elfoglalja mással magát és nem igényli annyiszor a felvevést. De tényleg így van! Az én lányom 3, 5 hós és kb. 3 hós korától kezdve sokkal jobban leköti magát, játszik a játszószõnyegen stb. Türelem és kitartás! Most még vedd fel, ha igényli! 16 hetes kislány anyukája.
O meg pici nagyon.Vedd fel.En is felveszem soha nem hagyom sirni.12hetes.Napkozben tobbszor el van kb 20 , 30 percet pihenoszekben, jatekokkal, igaz legtobbszor beszelnem is kell hozza.Nehez igy a hazimunka de egyszer majd ennek az idoszaknak vege lesz.Szeretgesd szuksege van ra.

Sokan mondják hogy nehéz bennmaradni a BME-n. Hogy értik?

Tudom hogy úgy értik hogy nehéz bennmaradni, de ez miben nyilvánul meg?

Legjobb válasz: Minimum 30 kredit év végére, ez amúgy az elõirányzott mennyiség fele. De nem a tanulással van a fõ gond. Hanem vannak olyan tárgyak, amit nem lehet megtanulni, vagy érted, vagy nem. Ha nem érted, akkor teljesen mindegy, mennyit magolsz rá, úgyis megbuktatnak. A követelményekben is benne van. Sokan bukják el úgy, hogy kiderül, egyszerûen nem értik.

Minimum 30 kredit év végére, ez amúgy az elõirányzott mennyiség fele. De nem a tanulással van a fõ gond. Hanem vannak olyan tárgyak, amit nem lehet megtanulni, vagy érted, vagy nem. Ha nem érted, akkor teljesen mindegy, mennyit magolsz rá, úgyis megbuktatnak. A követelményekben is benne van. Sokan bukják el úgy, hogy kiderül, egyszerûen nem értik.
Ha nem a vizsgaidõszakban kezdesz tanulni, hanem rögtön az elején, ha nem érted, kérdezel a gyakorlatvezetõtõl, csoporttárstól, azért nem olyan reménytelen a dolog. Munkásnak biztos munkás, hacsak nem vagy kifejezetten matematikus alkat 140 feletti IQ-val. És még akkor is tanulni kell.
Sok tárgyból ahhoz, hogy legalább a kettest megkapd, tudnod kell gyakorlatilag az egész anyagot. Talán nincs is olyan diák, aki ne bukott volna pár tárgyból legalább. Ha viszont túl sok tárgyad nincs meg az elsõ év végére, akkor kirúgnak. Na ezért nehéz bennmaradni.
Na és mikor van 3 tárgyad amit nem értesz, és mindegyik csupán 300 oldal, azt hányszor olvasnád el? És a többire mikor tanulnál? Kicsikém, ez nem így megy, mint Narutónak, hogy ha sokáig tanulom, egyszercsak menni fog.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi. Akkor röviden és tömören azért nehéz bennmaradni mert tanulni kell mint a güzü
A kérdező hozzászólása: És mennyi az a tárgy ami meg kell legyen? Gondolom ott is elmondják, csak kíváncsi vagyok
A kérdező hozzászólása: Elõbb utóbb csak megérti. Vagy legalábbis én olyan vagyok hogy egyszer csak megértem. Vagy elsõ olvasatra, vagy ezredikre

ZTE az jó márka? Nincs vele baj? Sokan mondják, hogy kínai vacak, ne vegyek olyat.

Kinéztem a ZTE Grand X IN telót, de sokan szídják, hogy vacak. És kinéztem még az Xperia L-t ami viszont gyengébb teló, de at javasolták inkább mások, mert mégis csak Sony. De a ZTEben van 1,6ght a sonyban csak 1ghz. Meg a ZTEnek jobb a kijelzője. Mégis azt tanácsolj ák, hogy nem olyan jó a ZTE ne vegyek olyat. Tényleg?

Legjobb válasz: hülyeség. Sony-val se járnál jobban, mert ha jön egy frissítés, csak ígérgetnek, hogy mikor adják ki...lehet, hogy márkásabb, de szokták mondani, hogy nem mindig az a jobb, amelyik az ismertebb(bár azért a ZTE-t is majdnem bele lehet már sorolni a nagy gyártók közé).

hülyeség. Sony-val se járnál jobban, mert ha jön egy frissítés, csak ígérgetnek, hogy mikor adják ki...lehet, hogy márkásabb, de szokták mondani, hogy nem mindig az a jobb, amelyik az ismertebb(bár azért a ZTE-t is majdnem bele lehet már sorolni a nagy gyártók közé).
Ne hallgass rájuk. Én hallottam mér olyant is, hogy a Samsungra mondták, hogy vacak, de ez nem igaz. A ZTE egy jó márka.:)
számít, ha egy nyamvadt sony-ról van szó... de, ha zte... az maga a királyság. még egy blade 3 is jobb nála (u), mert zte... volt anno a blade, azóta minden zte jobb bárminél. ennyi.
mondanék én még valamit. egyedül a magok száma meg az órajel semmit nem jelent...a többi hardverelem is számít, azon kívül használatban a szoftveres rész is számít...most azé, mert az egyik 1 a másik 2 magos...hát elég gyenge összehasonlítási alap.
és már gond a több mag? a k. anyját a sony-nak... ilyet csak a samsung csinálhat, ott valahogy nem gond a 4+4 se... valamiért mégis rekordokat döntöget az s4...
Nekem 2, 5 éve Bladem van, kazalba van hozzá fõzõtt ROM, persze véna kell hozzá, de szuperül teszi a dolgát.... Még ma is, ha nem babrálom (de tényleg nem) 5 napig bírja. És ne feledd: a 2 mag 2*annyit fogyaszt, a nagyobb órajel úgyszintén. Persze azért nem duplázódik, de többet.. És akkor jön a kérdés: az okostelefonok csak egy napot bírnak?
az messze nem ugyanaz... (õsi az xperia u) ugye... amcsih-nak szólt...
de a zte képes kétszálon futtatni a programokat..
az xperia L lehet, hogy 1 ghz, de viszont kétszer... ugyanis 2 magos proci van benne...
némelyik samsung az vacak is pl. galaxy y, ace... de itt ezen az oldalon inkàbb a sony-t szokták xarozni, pl. xar ès gyenge az xperia u a blade 3-hoz képest. tegnap pl. az xperia sola is gyenge xar volt. de, ha zte az a blade 1 óta bàrmit kiadhat, skate, kis plus stb.

Állandó szorongást érzek túl sok gond nehezedik rám, remegek reggelente öklendezek. Beszéltem szüleimmel de nem visznek el orvoshoz csak azt mondják ne idegeskedjek.3. napja nem bírok enni sem. Kihez forduljak? 15/L

(szereztem pár darab nyugtatót,alkohollal szedtem és jobb volt.már nem maradt semmim.a remény is meghalt bennem)Kérlek ne osszatok mert ez az oldal nem azért van szükségem van a segítségre

Legjobb válasz: Menj el szépen a házi orvosotokhoz, és kérj tõle segítséget. Ugy hogy holnap reggel az elsõ utad oda vezessen. Mond el neki õszintén a problémád, és kérd meg arra, beszéljen a szüleiddel, hogy valóban beteg vagy, mert felkerested õt. Igen neked orvosi segítség kell, és felejtsd el az öngyógyításnak ezt a cudar módját. Fel a fejjel kislány.Ha ide lemerted írni a problémádat, akkor annak az embernek is merd elmondani aki orvos és segít rajtad. Szüleidet meg nem értem.

Menj el szépen a házi orvosotokhoz, és kérj tõle segítséget. Ugy hogy holnap reggel az elsõ utad oda vezessen. Mond el neki õszintén a problémád, és kérd meg arra, beszéljen a szüleiddel, hogy valóban beteg vagy, mert felkerested õt. Igen neked orvosi segítség kell, és felejtsd el az öngyógyításnak ezt a cudar módját. Fel a fejjel kislány.Ha ide lemerted írni a problémádat, akkor annak az embernek is merd elmondani aki orvos és segít rajtad. Szüleidet meg nem értem.
Figyelj, nem szabad altatót szedni!!! Alkohollal meg pláne neeem!!!! Ez nagyon nagy butaság. Miért vagy ideges? Nekem is volt gyerekkoromban egy problémám, nem olyan mint a tiéd, még csak nem is hasonló, nem lelki eredetû probléma volt. Nekem azt mondta az anyám, amikor hozzáfordultam, hogy sajnálja, de õ nem tud segíteni nekem. Én így emlékszem rá, de lehet, hogy meg sem történt, mert még tizenkettõ ha voltam. De a lényeg az, hogy a szülõk néha nem értik a gyermekük reakcióját. De hogy reggelente miért hánysz? Nem szoktál fogyókúrázni? Esetleg nem jársz sokat bulizni, és túl sok alkoholt iszol? De terhesség is lehet az oka.
Nem is tizenkettõ voltam, hanem kilenc - tíz. Az elõzõ hozzászóló vagyok. A háziorvos jó ötlet. De szerintem gondolkozz el azon, hogy mi a tényleges probléma elõbb.
Nyugtató alkohollal: el sem tudod képzelni, hová juttathat! A mostaninál sokkal-sokkal cudarabb állapotba kerülhesz, amibõl aztán végképp nem fogod megtalálni a kiutat. Ezt nem azért írom, hogy "osszalak", hanem mert sajnos megtapasztaltam, és az ellenségemnek sem kívánom, amin ez miatt kersztülmentem. Úgyhogy ahogy már írták, feltétlenül menj el az orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Ma feltûnt anyunak h negyedik napja nem eszek...beszélgettünk...mondtam h nem bírok nem megy megpróbáltam nem ment.Terhes 100%h nem vagyok és csak öklendezek reggelente hányni nem szoktam.Komolyan köszönök mindent mindenkinek megpróbálom megbeszélni anyuval h igenis el kell mennem orvoshoz, mert ezen egyedül nem leszek túl.Köszönök mindent.
Nagyon szívesen elsõ voltam. Kívánok neked jobbulást!!!

Sokan mondják, hogy ne vigyem ki szélben a babát sétáni mert megtelik széllel. Valóban megtelhet? Az milyen? Mint mikor rendes görcsei vannak? Mit kell tenni ellene ha már "megtelt"?

Legjobb válasz: ?????? Micsoda ?????? Én még ilyet az életben nem hallottam, Az tény, hogy nagyon pici babát nem javasolt szeles idõben kivinni, de ha mindenképp menned kell valahova, csak nem hagyhatod otthon egyedül.... Jó megoldás lehet, háttal a szélnek tolni, ha változtatható a tolásirány, plusz lábzsák, meg mi az esõvédõt használtuk szeles idõben szélfogónak. De nem emlékeszem rá, hogy valaha is megtellt volna bármelyik gyerekem is széllel...... Boldog babázást! :o)

?????? Micsoda ?????? Én még ilyet az életben nem hallottam, Az tény, hogy nagyon pici babát nem javasolt szeles idõben kivinni, de ha mindenképp menned kell valahova, csak nem hagyhatod otthon egyedül.... Jó megoldás lehet, háttal a szélnek tolni, ha változtatható a tolásirány, plusz lábzsák, meg mi az esõvédõt használtuk szeles idõben szélfogónak. De nem emlékeszem rá, hogy valaha is megtellt volna bármelyik gyerekem is széllel...... Boldog babázást! :o)
Ez körülbelül akkora hülyeség, mint mikor anyósom azt mondta, hogy azért csuklik a gyerek, mert vér csöppen a szívére!!!!! Felejtsd el!
Babona mint az, hogy nem szabad kiönteni a fürdõvizet, mert akkor kiöntöd a baba álmát.
szerintem is hülyeség, különben is a babakocsi megvédi valamennyire. kicsit ki kell vinni, akkor is, ha fúj a szél. ez olyan hülyeség, mint az, hogy a kisbaba hajától ég a gyomrod, ez mind babona.
Szia! Szélben valóban nem ajánlott, de nem azért mert megtelik. A babákban még él a búvárreflex, ami miatt úszni is viheted õket, nem fog levegõt venni a víz alatt. Ezt pár hónaposan kinövi. De ha kipróbálod, hogy ráfújsz az arcára, akkor is visszatartja a lélegzetét. Ezért nem tanácsos kivinni õket a nagy szélben.
Szia! Én is 6 hetes terhes vagyok és nekem azt mondta a védõnõ hogy napi 1* 2* ha iszol kávét az nem gond.
Mértékkel lehet. Gyengébbet én is ittam néha, de nem minden nap.
még azt lefeljtettem hogy a vérnyomásom 105/64 és erre is azt mondta hogy normális. Jó babavárást!
Én eddig napi 5-6 kévát ittam, szintén nagyon alacsony a vérnyomásom. Most 12 hetes terhes vagyok, elég nehéz volt csökkenteni az adagot, most napi 1-2 kévát iszom. Nekem is az orvos mondta, hogy igyak nyugodtan, ha fárdat vagyok. Amúgy én vagyok az élõ példa, hogy semmi baj nem lesz, mert anyu, mikor terhes volt velem, az elsõ idõkben annyira fáradt volt, hogy minden reggel, munkába menet be kellett mennie egy presszóba, hogy igyon egy kávét, mert különben elaludt volna a buszon. És lám, tök egészséges vagyok. Szóval ami jólesik, azt fogyaszd nyugodtan.
Napi egy-két kávé nyugodtan belefér, fõleg ha alacsony a vérnyomásod. Persze azért kell sokmindenrõl lemondani a terhesség alatt, mert a káros anyagok bekerülhetnek a baba szervezetébe, de ne felejtsük el, hogy az emberi szervezet egy jófajta szûrõként is mûködik, legalább is ilyen mennyiségnél.

Ahoz hogy ne hízzak SOKAT a terhességem alatt, azt mondják, hogy egyek sok zöldséget, gyümölcsöt?

De az a baj ezzel, hogy engem a zöldéség puffaszt. A párolt zöldség is. Már napok óta sárgarépát eszem, de már unom azt is. Ti mit csináltok, hogy ne hízzatok olyan sokat a terhesség alatt? Én már így is hat kiló fölösleggel indulok...sajna nekem még hányingerem sincs:)

Legjobb válasz: ANNAK CSAK ÖRÜLJ,HOGY NINCS HÁNYINGERED,NEM OLYAN KELLEMES.aZ,HOGY SOK ZÖLDSÉGET ÉS GYÜMÖLCSÖT EGYÉL,NEM AZT JELENTI,HOGY CSAK AZT KELL ENNI.kIEGYENSÚLYOZOTTAN KELL TÁPLÁLKOZNI,HOGY A BABA MINDENT MEGKAPJON.nE EGYÉL (bocs,benyomta a fiam a gombot,nem írom újra)sok édességet,ne egyél sok szénhidrátot.Minden nap egyél gyümölcsöt, a szendvicsedhez egyél zöldséget.egyél tejtermékeket.a lényeg az,hogy ne zabálj,és mindent egyél csak mértékkel

ANNAK CSAK ÖRÜLJ, HOGY NINCS HÁNYINGERED, NEM OLYAN KELLEMES.aZ, HOGY SOK ZÖLDSÉGET ÉS GYÜMÖLCSÖT EGYÉL, NEM AZT JELENTI, HOGY CSAK AZT KELL ENNI.kIEGYENSÚLYOZOTTAN KELL TÁPLÁLKOZNI, HOGY A BABA MINDENT MEGKAPJON.nE EGYÉL (bocs, benyomta a fiam a gombot, nem írom újra)sok édességet, ne egyél sok szénhidrátot.Minden nap egyél gyümölcsöt, a szendvicsedhez egyél zöldséget.egyél tejtermékeket.a lényeg az, hogy ne zabálj, és mindent egyél csak mértékkel
A gyümölccsel azért óvatosan, mert a gyümölcscukor is szénhidrát, ami terhességi közrejátszhat a terhességi cukorbetegség kialakulásában. Egyél gyümit mindennap, de az nem igaz, hogy korlátlan mennyiségben lehet enni belõle. Illetve még a 100%-os gyümölcslevekkel sem árt vigyázni, akkor is, ha nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Ami segít: kiegyensúlyozott táplálkozás, napont 5x keveset, inkább sok fehérjét és zöldséget.
Én sétáltam. Kerültem az édességet, amennyire csak tudtam. A cukrot teljesen kiiktattam, mézet használtam és édesítõt. Igaziból nem változtattam emiatt az étrendemen, nem is tudtam volna :) És sok folyadékot ittam.
A kérdező hozzászólása: köszi a sok választ :)

Miért mondják (hiszik) sokan, hogy Jézus az Isten? Viccelõdõk, és elõítéletesek kérlek ne írjatok. Csak akinek tényleg van véleménye a témáról.

egyesek olyan bibliaversekre hivatkoznak, amelyek szerintük arra utalnak, hogy Jézus egyenlõ Istennel. Mit mond errõl a Biblia?

Legjobb válasz: Szia! Én azt gondolom, hogy a kereszténységen belül senki nem vitatja azt, hogy van az Atya a mennyekben, akit mindenki Istennek nevez és tart. Az is vitán felül áll, hogy Õ a mindenható és örökkévaló Isten, akit éppen ezért a két dologért nevezünk és tartunk Istennek. A valódi kérdés tehát az, hogy Isten Fia, Jézus Krisztus mindenható-e és örökkévaló-e. Mindkét kérdésre választ ad a Szentírás. Jézus mondja: "Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön." Vagyis Jézus Mindenható. A másodikra pedig Ézsaiás próféciájában kapunk választ: "Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az õ vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erõs Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!" A második dolog maga a megváltás kérdése. Abban szerintem egyetértünk, hogy csak Isten halhatatlan, mindenki más, aki teremtmény halandó. Isten az akinek élete van önmagában, mindenki más élete az Istentõl függ. Ilyen értelemben csak maga Isten az, aki odaadhatja az életét, mert mások nem rendelkeznek azzal. "Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában." A harmadik kérdés az egyenlõség kérdése. A Szentírás által vázolt Istenkép számomra egy olyan Istent mutat be, aki nem bocsátkozik rangvitákba. Éppen maga Jézus Krisztus az, aki ezt megvalósította itt a földi életben. Az Õ uralkodása nem olyan, mint amit ebben a földi életben megszoktunk az uralkodóktól: olvasd el a lábmosás történetét János evangéliuma 13. fejezetében...A görög nyelv ismeretében nehéz egyébként a filippi levél második fejezetét másképpen értelmezni, mint úgy, hogy Jézus önként tette le az isteni voltát. A Teológián ebbõl írtam tudományos diákköri dolgozatot annak idején, és hidd el nagyon alaposan utánanéztem a dolognak... Mint ahogyan annak is, hogy hogyan kell értelmezni azt a gondolatot, hogy az Isten egy. Hiszen a búcsúbeszédében Jézus sokat beszél errõl, és az utolsó mondataiban egyértelmûvé teszi, hogy az embereket "az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében" kell megkeresztelni. Ezzel látszólag ellentmond az "Isten egy" ószövetségi hitvallásnak. A megoldás még számomra is nagyon meglepõ volt. Mózes ötödik könyve 6. fejezet 4. versében Izrael fõ hitvallása így olvasható: "Isten egy", de miközben az író választhatta volna a jachid kifejezést is, amellyel a magában álló "egy" fogalmát fedte volna le, a választott héber kifejezés az echad, amely az összetett "egy" fogalmát vagy a csoport egyik tagját jelöli, a magában álló illetve hangsúlyosan érthetõ "egy"-gyel szemben! Ugyanaz az echad szó szerepel Mózes elsõ könyve 2:24-ben a férj és a feleség egységének kifejezésére, akik „egyek” lesznek, de úgy, hogy ezen egységen belül megõrzik egyéniségüket. Itt tehát az egy nem számszerû értelemben vett egyet jelent, hanem az az "egyedülálló, egyedi" jelentésen van a hangsúly. Ahogyan még tovább kutattam a héber nyelv rejtelmeit, észrevettem, hogy Isten a Teremtéskor többes számú kijelentéssel utalt önmagára: "És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon." A többes szám az isteni személyekre utal. Hasonló többes számú formulával más helyeken is találkozunk: "Mondta az Úr Isten: Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy, jót és gonoszt tudván" (1Móz 3,22). "Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvüket, hogy meg ne értsék egymás beszédét" (1Móz 11,7). "Hallottam az Úrnak szavát, aki ezt mondta: Kit küldjek el és ki megy el nékünk?" (Ésa 6,8). Ráadásképpen az Ószövetségben is van példa arra, hogy egymás mellett néven neveztetik a három személy: "Minden szenvedésüket Õ is szenvedte, és orcájának Angyala megszabadította õket, szerelmében és kegyelmében váltotta Õ meg õket, fölvette és hordozta õket a régi idõk minden napjaiban. Õk pedig engedetlenek voltak és megszomorították szentségének Lelkét, és õ ellenségükké lett, hadakozott ellenük." (Ésa 63,9. 10) Ha továbbmegyünk az Újszövetségre Jézus misszióparancsához hasonlóan egymás mellett említik a három isteni személyt az alábbi igék is: "Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, az Istennek szeretete, és a Szentléleknek közössége mindnyájatokkal." (2Kor 13,13) V.ö.:1Kor 13,14. A "Szentlélek közössége" kifejezés szerepel. A "közösség" szó mindenképpen interperszonális (személyközi), azaz személyek közötti kapcsolatra utal. Nem lenne alkalmazható, ha a Szentlélek csupán csak személytelen befolyás, kisugárzás vagy erõ lenne. "János a hét gyülekezetnek, amely Ázsiában van: Kegyelem néktek és békesség attól, aki van, aki volt és aki eljövendõ, és a hét lélektõl, amely az õ királyiszéke elõtt van, és a Jézus Krisztustól, aki a hû tanúbizonyság, a halottak közül az elsõszülött, és a föld királyainak fejedelme. Annak, aki minket szeretett, és megmosott bennünket a mi bûneinkbõl az õ vére által," (Jel 1,4-5) "És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijött a vízbõl, és íme az egek megnyilatkoztak néki, és õ látta az Istennek Lelkét alájönni mintegy galambot, és õreá szállani. És íme egy égi hang ezt mondta: Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm." (Mát 3,16-17) Következetesen felsorolásra kerül, néven neveztetik, megjelenik a három személy. Nem lenne értelme ennek, ha a Szentlélek csak az Atya és a Fiú Lelke, vagy éppen csak erõ, befolyás lenne. Mindezek az igék kifejezik a tökéletes harmóniát, az azonos szándékot és együttes cselekvést is a három isteni személy között. Az Atya és a Fiú egységérõl Jézus így nyilatkozott: „Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? ... Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van” (Jn. 14:10/a, 11/a) Üdv. Péter

Szia! Én azt gondolom, hogy a kereszténységen belül senki nem vitatja azt, hogy van az Atya a mennyekben, akit mindenki Istennek nevez és tart. Az is vitán felül áll, hogy Õ a mindenható és örökkévaló Isten, akit éppen ezért a két dologért nevezünk és tartunk Istennek. A valódi kérdés tehát az, hogy Isten Fia, Jézus Krisztus mindenható-e és örökkévaló-e. Mindkét kérdésre választ ad a Szentírás. Jézus mondja: "Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön." Vagyis Jézus Mindenható. A másodikra pedig Ézsaiás próféciájában kapunk választ: "Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az õ vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erõs Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!" A második dolog maga a megváltás kérdése. Abban szerintem egyetértünk, hogy csak Isten halhatatlan, mindenki más, aki teremtmény halandó. Isten az akinek élete van önmagában, mindenki más élete az Istentõl függ. Ilyen értelemben csak maga Isten az, aki odaadhatja az életét, mert mások nem rendelkeznek azzal. "Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában." A harmadik kérdés az egyenlõség kérdése. A Szentírás által vázolt Istenkép számomra egy olyan Istent mutat be, aki nem bocsátkozik rangvitákba. Éppen maga Jézus Krisztus az, aki ezt megvalósította itt a földi életben. Az Õ uralkodása nem olyan, mint amit ebben a földi életben megszoktunk az uralkodóktól: olvasd el a lábmosás történetét János evangéliuma 13. fejezetében...A görög nyelv ismeretében nehéz egyébként a filippi levél második fejezetét másképpen értelmezni, mint úgy, hogy Jézus önként tette le az isteni voltát. A Teológián ebbõl írtam tudományos diákköri dolgozatot annak idején, és hidd el nagyon alaposan utánanéztem a dolognak... Mint ahogyan annak is, hogy hogyan kell értelmezni azt a gondolatot, hogy az Isten egy. Hiszen a búcsúbeszédében Jézus sokat beszél errõl, és az utolsó mondataiban egyértelmûvé teszi, hogy az embereket "az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében" kell megkeresztelni. Ezzel látszólag ellentmond az "Isten egy" ószövetségi hitvallásnak. A megoldás még számomra is nagyon meglepõ volt. Mózes ötödik könyve 6. fejezet 4. versében Izrael fõ hitvallása így olvasható: "Isten egy", de miközben az író választhatta volna a jachid kifejezést is, amellyel a magában álló "egy" fogalmát fedte volna le, a választott héber kifejezés az echad, amely az összetett "egy" fogalmát vagy a csoport egyik tagját jelöli, a magában álló illetve hangsúlyosan érthetõ "egy"-gyel szemben! Ugyanaz az echad szó szerepel Mózes elsõ könyve 2:24-ben a férj és a feleség egységének kifejezésére, akik „egyek” lesznek, de úgy, hogy ezen egységen belül megõrzik egyéniségüket. Itt tehát az egy nem számszerû értelemben vett egyet jelent, hanem az az "egyedülálló, egyedi" jelentésen van a hangsúly. Ahogyan még tovább kutattam a héber nyelv rejtelmeit, észrevettem, hogy Isten a Teremtéskor többes számú kijelentéssel utalt önmagára: "És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon." A többes szám az isteni személyekre utal. Hasonló többes számú formulával más helyeken is találkozunk: "Mondta az Úr Isten: Íme az ember olyanná lett, mint miközülünk egy, jót és gonoszt tudván" (1Móz 3, 22). "Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvüket, hogy meg ne értsék egymás beszédét" (1Móz 11, 7). "Hallottam az Úrnak szavát, aki ezt mondta: Kit küldjek el és ki megy el nékünk?" (Ésa 6, 8). Ráadásképpen az Ószövetségben is van példa arra, hogy egymás mellett néven neveztetik a három személy: "Minden szenvedésüket Õ is szenvedte, és orcájának Angyala megszabadította õket, szerelmében és kegyelmében váltotta Õ meg õket, fölvette és hordozta õket a régi idõk minden napjaiban. Õk pedig engedetlenek voltak és megszomorították szentségének Lelkét, és õ ellenségükké lett, hadakozott ellenük." (Ésa 63, 9. 10) Ha továbbmegyünk az Újszövetségre Jézus misszióparancsához hasonlóan egymás mellett említik a három isteni személyt az alábbi igék is: "Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, az Istennek szeretete, és a Szentléleknek közössége mindnyájatokkal." (2Kor 13, 13) V.ö.:1Kor 13, 14. A "Szentlélek közössége" kifejezés szerepel. A "közösség" szó mindenképpen interperszonális (személyközi), azaz személyek közötti kapcsolatra utal. Nem lenne alkalmazható, ha a Szentlélek csupán csak személytelen befolyás, kisugárzás vagy erõ lenne. "János a hét gyülekezetnek, amely Ázsiában van: Kegyelem néktek és békesség attól, aki van, aki volt és aki eljövendõ, és a hét lélektõl, amely az õ királyiszéke elõtt van, és a Jézus Krisztustól, aki a hû tanúbizonyság, a halottak közül az elsõszülött, és a föld királyainak fejedelme. Annak, aki minket szeretett, és megmosott bennünket a mi bûneinkbõl az õ vére által, " (Jel 1, 4-5) "És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijött a vízbõl, és íme az egek megnyilatkoztak néki, és õ látta az Istennek Lelkét alájönni mintegy galambot, és õreá szállani. És íme egy égi hang ezt mondta: Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm." (Mát 3, 16-17) Következetesen felsorolásra kerül, néven neveztetik, megjelenik a három személy. Nem lenne értelme ennek, ha a Szentlélek csak az Atya és a Fiú Lelke, vagy éppen csak erõ, befolyás lenne. Mindezek az igék kifejezik a tökéletes harmóniát, az azonos szándékot és együttes cselekvést is a három isteni személy között. Az Atya és a Fiú egységérõl Jézus így nyilatkozott: „Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? ... Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van” (Jn. 14:10/a, 11/a) Üdv. Péter
Szia. A Biblia, s így Isten bizonyságtétele szerint Jézus Krisztus valóssággal Isten Fia. Néhány igevers ami ezt bizonyítja: "Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: mert õ Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlõ Istennel..." (Fil 2, 5-6) Majd máshol Jézus mondja: "Én és az Atya egy vagyunk." (Jn 10, 30) S ennek ez lesz a folytatása: "Ekkor újra köveket vittek oda a zsidók, hogy megkövezzék. Jézus megszólalt, és ezt mondta nekik: "Sok jó cselekedetet vittem véghez elõttetek az én Atyám nevében: ezek közül melyik cselekedetem miatt köveztek meg engem?" A zsidók így feleltek neki: "Nem jó cselekedetért kövezünk meg téged, hanem káromlásért, és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat."" (Jn 10, 31-33) Tehát már a korabeli zsidóság is gyûlölte Jézust azért, mert Õ egyenlõnek tartotta magát az Istennel. Ezt erõsíti meg a következõ igerész is: "...Jézus azonban hallgatott. A fõpap ekkor azt mondta neki: "Az élõ Istenre kényszerítelek, mondd meg nekünk, vajon te vagy-e a Krisztus, az Isten Fia!" Jézus ekkor így felelt: "Te mondtad. Sõt azt mondom nektek: mostantól fogva meglátjátok az Emberfiát, amint a Hatalmas jobbján ül, és eljön az ég felhõin." A fõpap erre megszaggatta ruháját, és így szólt: "Istent káromolta. Mi szükségünk van még tanúkra? Íme, most hallottátok az istenkáromlást. Mit gondoltok?" Azok így feleltek: "Méltó a halálra!" (Mt 26, 63-66)
"Miért mondják (hiszik) sokan, hogy Jézus az Isten?" Inkább Jézus is Isten... Azért mert az Atya kijelentette nekünk a Fiút. Hiábavaló a logosz akkor ha nincs kijelentés. Idézhetik ezerszer is azokat a verseket... Kijelentés nélkül inkább csûrik-csavarják csak hogy tagadva legyen. De azért idézek egyet. A legemelkedettebb kezdésû evangélium: Ján 1:1 Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige.
Jézus létezett, aki egy biztosan jó ember volt a sok gané zsidó, pénzéhes, korrupt emberek között, és megszenvedett érte...Isten viszont csak a hiedelemvilág meséiben létezik.Amit az egyház fényûzõ mintájára, elõ szerettel kihasznált
Zituskám , vedd már észre, hogy az egész Biblia , Jézus rol szól , és rólad.Jézus szeretné ha elhinnéd a hihetetlent, ahogy Tamás is.Ne légy hitetlen hanem hívõ. És akkor megismered az igazi Jehova Tanúit.És nem azt a hamisítványt amiben most vagy. Beszélgess el Jézussal a Biblián keresztül és Õ majd segít hinni!
"Te honnan tudod én kit követek?" Ha az Õ juhai közé tartoznál, akkor hallanád Jézus hangját. De te is jól tudod, hogy nem hallod Õt. Ha ismernéd Jézust, akkor Õt követnéd. De te a hazug tanítóidra hallgatsz, Jézus helyett. "Meg van írva a prófétáknál: és mindnyájan ISTENTÕL tanítottak lesznek. Valaki azért az ATYÁTÓL hallott, és tanult, ÉN HOZZÁM jön" Ján 6:45 Nem Isten tanít titeket, mert ha Õ tanítana, akkor Jézushoz mennétek. De el vagytok tiltva tõle - Attól, akinél az örök élet beszédei vannak. Tudod, mit mondott Jézus? Tegyetek tanítványokká minden népeket. Ti nagyon büszkék vagytok arra, hogy hirdetitek az egyházatok evangéliumát, de Jézus nem kért ilyet egyikõtöktõl sem! Õ arra gondolt, hogy vezessük Õhozzá az embereket, és tegyük az Õ tanítványaivá õket - olyanokká, akik ismerik Jézust, akik Hozzá mennek, és Tõle tanulnak. Amíg bedugod a füledet, Õ nem fog hozzád szólni. Serkenj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a KRISZTUS! Gyere a hazug egyházadtól JÉZUSHOZ, kedves Zitus!
Sajnos Jézus a farizeusok és a fõpapok világnézetét sem tudta megváltoztatni, avval kapcsolatban , hogy Õ kicsoda valójában. Sajnos ugyan abba a hibába esel te is , kár érted , Zitus.
A kérdező hozzászólása: "Fehéren- feketén olvasható az igazság." igen, ez fehéren (én kéknek látom)fekete, de nem Biblia. Valaki kitalálta. Ott van a könyvön a neve, amibõl kiírtad, vagy tanultad.
A kérdező hozzászólása: Kedves "# 19/28 tegnapelõtt 20:12" Te honnan tudod én kit követek? Miért, mi alapján vontál le olyen következtetést, hogy én embert követek?
A kérdező hozzászólása: "Kedves Kérdezõ. A válaszok sokasága , változtat valamit a világ nézeteden?" - kérdezõnek: Nem, nem változtat, de sokat tanultam az emberekrõl (gondolkodásukról) belõle.
Vidiripi Zitus! Máté 28:18 Jézus pedig hozzájuk ment, és azt mondta nekik: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. ApCsel 4:12 Nincsen üdvösség senki másban, mert nem adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk. MÁS NÉV! János 3:16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz õbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Kedves 27! A 144000 -rõl a tökéletesség jutott eszembe, vagyis, hogy Mt.5.48. "Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes. és még az, hogy Róm. 9.16. "Annakokáért tehát nem azé, a ki akarja, sem nem azé, a ki fut, hanem a könyörülõ Istené."
""Fehéren- feketén olvasható az igazság." igen, ez fehéren (én kéknek látom)fekete, de nem Biblia. Valaki kitalálta. Ott van a könyvön a neve, amibõl kiírtad, vagy tanultad." -írod Amibõl kiírtam , másoltam a sorokat és amivel csak egyet tudok érteni (hiszen a Biblia szellemiségével megegyezõ mert 1 Thessz.5.21. Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!), tehát ez a : nikaia–konstantinápolyi hitvallás. A "fehéren- feketén"pedig egyértelmû, hogy azt jelenti most: nyílvánvaló, látható, stb. Jézus Krisztus az Atyával EGY és ez benne van a Bibliában.pl.: Jn.14.10. Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, a melyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, a ki én bennem lakik, õ cselekszi e dolgokat.
Nem ertem, Ha az Atya, es Jezus, es a Szent szellem egy, ki kuldte el ; Jezust a vilagba [foldre], ki jelentette ki, te vagy a szertetett fiam, akik helyesellek. Vagy amikor Jezus meg nem elt, mert o is teremtve lett, kivel beszeltek meg hogy jo lenne egy harmadik. Jezus kijelentette Az Atya nagyobb nalam, ;janos, 14;28. Jezus pedig latta az Atyjat dolgozni, [teremteni]. Peld.8;22-31.Maga Jehova hozott letre engem az o utjanak kezdeteul, legkorabbi muvekent reges regen.Idotlen idok ota a helyemen allok, kezdettol fogva, a foldnel korabbi idoktol fogva.Mikor meg nem voltak mely vizek, akkor szulettem mintegy vajudas kozepette, mikor meg nem voltak vizzel teli forrasok.Meg mielott a hegyek megallapodtak, a dombok elott szulettem en mintegy vajudas kozepette, mikor meg nem alkotta meg a foldet, , a szabad terseget, sem a termekeny fold portomegeinek elso szemcseit.Mikor az egeket keszitette, ott voltam;mikor kort vont a mely vizek szinen.Amikor megerositette a felhoket fent, amikor megerositette a mely vizek forrasait, amikor hatart szabott a tengernek, hogy a vizek at ne hagjak parancsat, amikor meghatarozta a fold alapjait, akkor mellette voltam mint mestermunkas, bennem lelte gyonyoruseget nap mint nap, s en orvendeztem elotte minden idoben, orvendezve az o foldje termekeny talajanak;es amiben gyonyorusegemet leltem, az az emberek fiaihoz fuzodik. Jezus eloszor nem volt , aztan mar van es nez, [de nem alkot], utanna eggyutt orulnek, mikor Isten kijelenti;hogy ez jo. De hol a szent szellem, nincs rola szo.Azert mert a Szent szellem egy tevekeny ero amelyet Isten iranyit , ezzel vegezte a teremtest, nem kell engedelyt kernie senkitol , hogy hasznalhassa.pl;egy elemes taviranyitos auto mukodese. Aki a Szent Szellem ellen szol, maga Isten ellen szol , vagy vet.Nem csak a Szellem ellen kulon, aztan megbeszelik az Atyaval, mi a helyzet.Efezus 4;30. Mate, 12;32. 2Peter, 1;21. Termeszetesen mindenkinek joga van barmiben hinni, nincs joga senkinek ketsegbe vonni egy masik ember hitet, de az fontos, hogy a helyes tanitasban reszesuljon.
Igazad van , minden ki azt hisz amit akar, akár azt is hiheti valaki, hogy ott lesz a Királyságban.Milyen kár, hogy ha nem jó alapokon van a hite, nem lesz ott a Királyságban.
Szia! Remélem, ez válasz a kérdésedre! http://www.youtube.com/watch?v=uWfuqe_29NU Üdv.!
Ha Jézus nem Isten , semmi értelme a Bibliának. Neked, és nekem, és a többi embernek pedig akkor annyi... De Hála Istennek Jézus Isten!!Van hatalma megbocsájtani a bûnt!!
A kérdező hozzászólása: "Ha Jézus nem Isten , semmi értelme a Bibliának." -ezzel nem tudok egyetérteni a 2Timóteusz 3:16 miatt Isten az EGÉSZ Biblia szerzõje.
Kedves 23-as ! Nehéz az életed? Hidd el sokan vagyunk így.Egyedül Isten segít Jézus Krisztus által és ez a mondat nem szlogen.
Jehova nevenek a megszentelese. Jezus elmondta a ket legfobb parancsolatot. Mate, 22;37, 38 Szeresd Jehovat, a te istenedet egesz sziveddel, egesz lelkeddel es egesz elmeddel. Mate, 22;39 Szeresd felebaratodat mint onmagadat. Mi csak az eletunkkel tudjuk megszentelni , Jehova nevet, ha ugy elunk ahogy elvarja tolunk. Ha szeretem felebaratomat, [vagyis barmelyik embert], mint onmagamat, sokkal tobbet teszek mint a Mozesi torvenyben leirtakat. Galacia, 5;22, 23 Szeretet, orom, beke, hosszutures, kedvesseg, josag, hit szelidseg onuralom, ezek ellen nincs torveny. azep napot.
Sandor76 válasza. A biblia nem tanitja, hogy Isten es Jezus ugyanaz a szemely lenne, Jehova tanui szivesen segitenek a megertesben, eloitelet es kötelezettseg nelkul. Sandor, le írnád röviden mi a Biblia központi tanítása, ami a legfontosabb? A minek az elfogadásától , vagy vissza utasításától függ , hogy be mehetek e a Királyságba? elöreis köszi. Szundi.
Szia! Belefáradtam. anonimanna
(a #2 nem JT elõzõ)
#2 Tanú vagy?
hetes: elõbb dõlne egy JT a kardjába, minthogy ilyet (ami egyébként a legfontosabb ige)idézzen, mit a #2-es: Majd máshol Jézus mondja: "Én és az Atya egy vagyunk." (Jn 10, 30)
Olyan sok elõkép van az Ószövetségben , ami Jézus Krisztusra utal az Újszövetség ben teljesedik ki. csak egy példa, 23.zsoltár. Dávid zsoltára. Az Úr az én pásztorom; nem szûkölködöm. Fûves legelõkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az õ nevéért. János ev.Mit mond Jézus? Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért. Nem két Úr van vagy két Isten , hanem egy Isten van , aki Jézus ban testet öltött és bemutatta nekünk az Istent, Atyát. Ezt csak a Szent Szellem segítsége által lehet megérteni, elhinni. Kiben nincsen Krisztus Szelleme az nem fogja felfogni , bolondság lesz számára.
Tehát kinek mondta magát Jézus? Minek mondja õt a Biblia? Elõször is nézzük meg Jézus szavait a János 10:30-ban: “Én és az Atya egy vagyunk.” Elsõre ez nem úgy tûnik, mint annak kijelentése, hogy õ Isten. Viszont figyeljük meg a zsidók reakcióját az állítására: “Nem jó cselekedetért kövezünk meg téged, hanem káromlásért, és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.” (János 10:33). A zsidók megértették, hogy Jézus Istennek mondta magát. A következõ versekben Jézus nem javítja ki a zsidókat, nem mondja, hogy “Nem teszem magam Istenné.” Ebbõl is látszik, hogy Jézus valóban Istennek mondta magát, amikor azt állította, hogy “Én és az Atya egy vagyunk.” (János 10:30). Van még egy példa a János 8:58-ban, itt Jézus azt mondta a zsidóknak: “Bizony, bizony, mondom néktek, mielõtt Ábrahám lett volna: én vagyok.” Ezt hallva a zsidók köveket ismét ragadtak, hogy megkövezzék Jézust (János 8:59). Jézus kijelenti az azonosságát mint “én vagyok”, ez egy direkt utalás volt Istennek az Ószövetségben használt nevére (2Mózes 3:14). Miért akarták volna a zsidók újra megkövezni Jézust, ha nem mondott volna valami istenkáromlót, konkrétan azt, hogy õ Isten? János 1:1 – “Isten volt az Ige.” János 1:14 – “Az Ige testté lett” Ez a két ige egyértelmûen megmutatja, hogy Jézus az emberi testben megjelent Isten. Tamás, Jézus tanítványa azt mondta neki: “Én Uram, és én Istenem” (János 20:28). Jézus nem javította ki. Pál apostol úgy beszél róla, mint “a mi nagy Istenünk és üdvözítõnk, Jézus Krisztus” (Titusz 2:13). Péter apostol hasonlóan beszél: “Istenünk és Üdvözítõnk, Jézus Krisztus” (2Péter 1:1). Isten, az Atya szintén tanúsítja Jézus teljes azonosságát: “hanem házam és királyságom szolgálatába állítom örökre, és trónja örökké szilárd lesz.” Az ószövetségi próféciák Krisztusról szintén istenségét támasztják alá: “Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az õ vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erõs Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!” Miért olyan fontos kérdés Jézus azonossága? Miért számít, hogy Jézus Isten volt-e vagy sem? A legfontosabb ok, amiért Jézusnak valóban Istennek kellett lennie az, hogy ha Õ nem Isten, akkor a halála nem volt elégséges fizetség az egész világ bûneinek büntetésére (1 János 2:2). Egyedül Isten tudott csak kifizetni egy ilyen végtelen büntetést (Róma 5:8; 2Korinthus 5:21). Jézusnak Istennek kellett lennie, különben nem tudta volna kifizetni az adósságunkat. Jézusnak embernek kellett lennie, hogy meg tudjon halni. Az üdvösség egyedül Jézus Krisztusban való hit által elérhetõ! Jézus istensége az, amiért õ az egyetlen útja az üdvösségnek. Isteni volta miatt mondta: “„Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.” (János 14:6)
Szundi, válasza. Jézus Krisztus Isten egyszülött Fia, valóságos Isten és valóságos ember egy személyben. Mivel Jézus Krisztus egyetlen személy, ez az egyetlen személy pe­dig valóságos Isten, édesanyja, Szûz Mária, aki a Szentlélek erejébõl szûzen foganta és hozta világra Jézust, joggal Istenszülõ­nek, Isten Anyjának nevezhetõ (III. egyetemes zsinat, Efezus, 431). Az anyagyermek viszony ugyanis személyek közti reláció. Istensége szerint Jézus egylényegû az Atyával, embersége szerint egylényegû velünk. A khalkédóni (IV. egyetemes) zsinat (451) Jé­zus istenségét és emberségét két természetnek nevezi. A kopt (egyiptomi), etiópiai, szíriai, örmény és szírmalabár (indiai) egy­házak tekintélyes része emiatt kiszakadt az Egyház egységébõl, mert természeten õk azt értették, ami Jézus Krisztusban egyetlen (azt, amit mi személynek nevezünk). Ez a szakadás máig fönnáll, és mintegy húszmillió keresztényt érint. Ma már reménytkeltõ teoló­giai párbeszéd folyik az ú.n. monofizita egyházakkal, amely számos félreértést tisztázott. A Jézus istenségébe vetett hit az alapvetõ különbség a keresztény és nemkeresztény vallások között. Nem vallják ezt a hitet a mai zsidók, mert ellentétesnek tartják a monoteizmussal (egyistenhit). A nikaiai zsinat tanítása éppen arra való, hogy ezt a nehézséget elhárítsa: a Fiú egylényegû, más fordí­tás szerint egyvalóságú az Atyával. Nem másik Isten, hanem ugyanaz az egyetlen Isten, mint az Atya. Csak “egymás felé” kü­lönböznek, az énte szembenállás alkotja különbözõségüket. Ez az emberi értelmet meghaladó misztérium. Nélküle azonban a zsidó szent könyvek tanítása Isten szeretetérõl befejezetlen marad: nem látható, hogyan teheti meg az Abszolútum, hogy valóságos kap­csolatba lépjen teremtményével. A krisztusi hit szerint ezt a kapcsolatot a Fiú személyével tartja fenn az Atya, mi pedig a meg­testesült Ige emberi természetén keresztül kerülünk személyes kapcsolatba a Fiúval (és benne az Atyával). Elutasítja Jézus istenségét az Iszlám is. Mohamed (570632), aki Gábriel angyal megjelenésére hivatkozva egyistenhitet hirdetett az araboknak és katonai eszközökkel juttatta érvényre vallását, Jézust csak prófétának fogadta el. “Allah nem nemzett fiat” – mondja a mohamedán szent könyv, a Korán (23, 91). Az Iszlám ma világha­talom. Legszélsõségesebb képviselõi nem csupán a szent háború, hanem a terrorizmus eszközétõl sem riadnak vissza. Jézus istenségének tagadása jellemzi a XVI. században keletkezett unitárius vallást is. Az erdélyi református püspök, Dávid Ferenc 1566tól nyilvánosan tagadta Jézus istenségét, emiatt börtönben kellett meghalnia (1579). Hitrendszerének lényege: az Atya egye­düli Isten; Jézus az egész emberiség megváltó példaképe, de nem Isten, és ezért imádni sem kell; a Szentlélek nem más, mint Isten jóra indító ereje bennünk. Az erdélyi unitarianizmus késõbb Dávid Ferenc elveit fogadta el. A magyar nyelvterületen kívül az unitárius felekezetnek elsõsorban Nagybritanniában és az Amerikai Egyesült Államokban vannak hívei. A liberális Jókai idealizált képet rajzol a torockói unitáriusokról Egy az Isten c. regényében. A mormonok (“Jézus Krisztus Mai Szentjei”, Utah állam létreho­zói) alapítója, Joseph Smith (18051844) többek között azt prédikálta, hogy az ember halála után istenné lehet. A mormonizmus tanai szerint sok isten létezik, akik férfi és nõi szel­lemek szaporodásából származnak. A mormon istenkép antropomorf, ember formájú. Ilyen körülmények között a Jézus Krisztusról alkotott fogalmuk sem felelhet meg a keresztény istenképnek. Jézus az õ gondolatkörükben ember, aki “istenné lett”. 1843tól a mormonok többnejûséget gyakoroltak, amit 1890ben az USÁba való beilleszkedés érdekében föladtak. Közkeletûvé lett elnevezésüket a Smith által 1830ban publikált Mormon Könyvérõl kapták, amely szerintük a Bibliával egyenrangú, és Smith állítólag egy Moroni nevû angyaltól kapta aranytáblákra írva. A könyv szerint egyes izraeli törzsek elvándoroltak és Amerikában telepedtek meg, ott Jézus megjelent nekik, és egyházalapításra szólította föl õket. A Mormonkönyv minden valószínûség szerint Salomon Spaulding 1812 és 1816 között írt, nem publikált regé­nyének plagizált kéziratából készült. A mormonok minden más vallást elutasítanak és pogányságnak tartanak. Jehova Tanúi hevesen tagadják Jézus istenségét. A mozgalom 1881ben Tudományos Bibliakutatók Társasága néven alakult, az alapító Charles Taze Russel (†1916) elõzõleg adventista volt. 1914re, majd 1918ra “számította ki” a világ végét, de hívei a be­következett csalódás után is tovább agitálnak. Utóda, Rutherford és követõi 1931ben vették föl a Jehova Tanúi nevet. Jézus sze­rintük nem közönséges ember. “Emberré születése elõtt Jézus neve Logosz, azaz Isten Igéje vagy Szava volt. Isten összes többi szel­lemi fia elõtt teremtetett, õ az egyetlen, akit Isten közvetlenül hozott létre.” “Ha Jézus lenne a Mindenható Isten, bizonyára nem imádkozott volna önmagához.” A jehovisták mozgalma erõs egy­házellenességet tanúsít. Tiltja a fegyveres szolgálatot, a vér evését és a vérátömlesztést. Több mint hárommillió követõje van. Jézus istensége természetfölötti misztérium, amely próbára teszi az értelmet, bátorságot és alázatot kíván a hívõtõl. Az Egyház mégis vallja: Hiszek az egy Úrban, Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, aki az Atyától született az idõ kezdete elõtt. Isten az Istentõl, Világosság a világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentõl. Született, de nem teremtmény, az Atyá­val egylényegû, és minden általa lett. (Nikaiakons­tantinápolyi hitvallás, 325381.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszíróknak fáradozásaikat.
/// Csobánnak és a többieknek. Nem vagyok a "Jehova Tanúi" szekta tagja. Õk nem hiszik Jézus Istenségét, én viszont igen. Aláírás: A "#2" -es ///
Nem vagyok egyházi tag, de engem is érdekelnek az Istennel kapcsolatos dolgok, Istenhívõ vagyok, nekem az Urantia könyv tetszett, és abban ezt írja le, hogy Istennek az egyik feladata az volt, hogy leszülessen a Földre és emberi alakban hírdesse az Atya akaratát. Mert Isten és az Atya nem ugyanaz. ha érdekel: http://www.urantia.org/hu/az-urantia-konyv/elolvasom
Kedves Kérdezõ. A válaszok sokasága , változtat valamit a világ nézeteden?
1, volt Isten.[van is].[szellemi teste van]. 2, Megteremtette az elso szulott fiat, a teremtes kezdetet.[neki is szellemi teste van].Minden oaltala van , es teremtetett.Ott volt minden mas megteremtesenel, pl;angyalok, kerubok, szerafok. 3, Aztan megteremtettek Eggyutt a fizikai vilagot[mindent ami fizikai], es vegul az embert is. Folyamatosan csak Isten volt az alkoto neki van meg az ereje, bolcsessege hatalma hozza. Kozben az elso teremtese figyelte az attyjat, es tanult tole. 4, Idovel egy magas rangu angyal, ellenszegulove valt megkivant mas dicsoseget mint ami neki jar, es satanna lett.satan=ellenszegulo. Megkisertette az elso ember part, es sikerult neki felrevezetni oket.[ennek az egi szemelyek szemtanui voltak].ISTEN URALKODASI JOGAT ERTE TAMADAS. 5, Isten kijelentette hogy helyre fogja hozni, ezt hibat es a kovetkezmenyeit a legfobb tulajdonsaga a szeretete altal. 6, Kijelentette az elso profeciat, 1Mozes 3;15, ez vonul vegig az egesz biblian, ez a kozponti tema. 7, Ezutan Isten valasztott egy nepet maganak de megbuktak ok is.[ez volt abrahamnak tett igeret, az izraelitak.] 8, Most jon az elso profecia egy reszenek a teljesedese. Isten elkuldi az elsoszulott fiat, akit legeloszor teremtett, hogy igazolja, csak neki van joga uralkodni, minden felett.[marmint Istennek]. Nem sajat magat kuldi le a foldre, ez lehetetlen. Megmondaja, hogy Jezus legyen a neve. 9, Jezus itt a foldon miutan felno, elkezdi a szolgalatat, vagyis hirdetni a jo hirt a megvaltasrol. Nem kozol semmilyen idopontot, csak esemenyeket mond, es tovabbi profeciakat jelent ki, hogy mi mindennek kell megtortenni.sok van. Amikor kijelenti , hogy en es az atya eggyek vagyunk, ugy erti ugyanazt, cselekszik mind a ketten mert az a legjobb, mindenkinek.latta mit es hogyan tett az attya es o is ezt teszi.Ezzel tovabbra ia alarendeli magat az attyanak, nem helyezi magat fele. Sokszor kijelenti;AHOGY AZ ATYA PARANCSOLATOT ADOTT. [Isten sajat maganak hogy tud parancsolatot adni.] 10, satan eleri hogy, megoljek. Ezzel teljesedett az elso profecia egy resze, miszerint [annak sarkat zuzod szet] Visszater Istenhez aki mindezert a husegeert, neki ad minden hatalmat egen es foldon.[Mate, 28;18, 19, 20.][Isten hogy tud maganak meg nagyobb hatalmat adni.] 11, Jelenleg folyik a tanitoi munka , amit Jezus parancsba adott a kovetoinek, es mindenre felhivta a figyelmuket is. Ennek a vilagrendszernek a vegen[emberi kormanyzatok], Isten vegrehajtja az engedetlen embereken az iteletet, amelyre szinten Jezust hasznalja fel. Jezus mindenben peldat mutatott, ezert barki lehet a kovatoje aki cselekszi Attyja akaratat, ahogy o is tette. 12, Armageddon utan satant megkotozik [jelkepesen, korlatozva lessz], hogy ne tudja tovabb felrevezetni az emberiseget, mig tokeletessegre nem jutnak. Ebben szinten Jezus fog iranyitani, a144000 Isten altal kivalasztoot szemellyel[akikJezussal eggyutt szellemszemelyek]1000 even at. Aztan elengedik satant, hogy ujra megprobalja felrevezetni az embereket , ahogy Adammal-evaval tette. 13, Miutan ez megtortent, Jezus elpusztitja satant. Ezzel teljesedik az elso profecia egesze[az osszezuzza a fejed.] 14, Visszaadja Jezus a kiralysagat az attyanak akitol kapta, hogy Isten legyen minden mindenkinek. A biblia nem tanitja, hogy Isten es Jezus ugyanaz a szemely lenne, Jehova tanui szivesen segitenek a megertesben, eloitelet es kotelezettseg nelkul.
Vidiripi Csobán! "Mivel õ Isten és ember is egy személyben, meghalni nem tudott, ezért feltámadt, ..." Ha nem halt meg akkor nem támadhatoptt fel hiszen nem volt halott. Jézus meghalt és ezt abból is lehet tudni hogy: János 19:34 hanem az egyik katona dárdával átszúrta az oldalát, és azonnal vér és víz jött ki abból. Elmagyarázzam hogy mit is jelen az ha az emberbõl vér és víz jön ki? Orvosi magyarázata van.
"a 144.000 Isten altal kivalasztott szemellyel" Kedves J Tanúk! Szorgalmasan dolgozom, képességeim szerint a legjobbat kihozva az élet minden területén. De 1 fõ Jehova Tanúnak átadom a helyem. üdvözlettel: anonimanna (Lk 14, 33) Jézus mondja: Így hát aki közületek nem mond le mindenérõl, amije csak van, nem lehet a tanítványom
"ezzel nem tudok egyetérteni a 2Timóteusz 3:16 miatt " Légyszíves ne taknyold ezt a kérdést. Nem is logikus: attól még az EGÉSZ BIBLIA ihletett írás!!! De Jézus: Isten - ezt tagadni értelmetlenné teszi az kereszténységet. Akárha nem is lennének Evangéliumok. Ezért aki nem hiszi: Jézus teljesen ember és teljesen Isten - az nem keresztény. Az visszaesett az Ószövetségbe, és úgy éli életét, mintha nem is történt volna meg a Golgota misztériuma. Akár a muszlimok, õk is ugyanígy visszaestek. Csak Allahhoz, nem Jehovához. Ezekkel a kérdésekkel Jézust ölitek ki a szívekbõl "kedves" JT-k. Abba lehetne hagyni - nem kaptok jópontot ezért a tettetekért Jehovától.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!