Találatok a következő kifejezésre: Sok-e ha akváriumba (2 db)

Sok-e ha eggy akváriumba 25L-esbe 5 Black molly 6 neonhal van?

Legjobb válasz: TRópusi halaknál az akvárium területét szokás meghatározni. Tehát 5cm-es halnak, kb 60cm2 alapterület kell minimum.

TRópusi halaknál az akvárium területét szokás meghatározni. Tehát 5cm-es halnak, kb 60cm2 alapterület kell minimum.
Nem cifrázom:IGEN!!!
Igen, sok. Az ideális össznépesség: 1 cm-es halnak kell 1 liter víz. Azonkívül mindig az adott halfaj várható kifejlett méretét kell figyelembe venni. Innentõl kezdve - kiszámolhatod - bizony kevés az a 25 liternyi víz ennyi halnak.

Igaz-e az, hogy ha sok novenyt telepitunk az akvariumba, akkor nem algasodik a fal es a diszek?

Csak mert elpusztult az algaevom, sok noveny van az aksiban es egyiket sem tudta megenni. Fog algasodni meg vmi az aksiban?

Legjobb válasz: részben, mert akkor a növények használják el a tápanyagot. de ez azért sok mástól is függ.

részben, mert akkor a növények használják el a tápanyagot. de ez azért sok mástól is függ.
1. igen, csökkenti az algásodás esélyét, túl sok növény azonban annyira felzabálhatja a víz oxigéntartalmát a sötét szakaszban, hogy a halak kárára megy 2. algaevõnek még algás akváriumban is szüksége van speciális kajára (pl. http://akvariumshop.shp.hu/hpc/ws_member_3g.php?azonosito=ak.. Algásodásnak sok tényezõje van, a kajával vigyázz (ne etess túl), tisztítsd az aksit és reménykedj, hogy nem algásodik.
részben összefügg a kettõ de nem jelenthetõ ki, hogy ha sok a növény nem lesz alga. nálam pl kimondottan sok a növény, viszont mivel az aksi hátsó falát árnyékolja a valisneria, így ott megtelepedett a barna alga... de egyébként a legegyszerûbben úgy csükkentheted az algásodást ha jól szûrõd az akváriumod, nem világítasz napi 10-12h-nál többet és nem tápozol túl. attól, hogy az algaevõd elhunyt még nem biztos, hogy algásodsz. meg se merem kérdezni, hogy mit adtál enni annak az algaevõnek...mert ugyanis õk nem csak az akváriumban lelt algán kéne, hogy tengõdjenek :)
Nálam is sok növény van, amano garnélák, törpe szívóharcsák, mégis van egy minimális ecsetalga a vasfákon, és az üvegen zöld pontalga. De az algától nem kell frászt kapni, ha nem nagy mennyiségrõl van szó, hiszen ez természetes velejárója a víz alatti életnek. Ha nagyon elszaporodik, akkor valami nem stimmel...sok a világítás, rossz a szûrés, sok a mulm, stb.
A kérdező hozzászólása: De nekem nincs benne gerinctelen, sem algaevo allat. Csak 2 szifo van, aki mondhato novenyevo halnak. Tobb hal is van mellette. Semmim sem algas, erdemes algaevo harcsat venni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!