Találatok a következő kifejezésre: Sok olyat mostanába (62 db)

Miért tűnik el olyan sok ló mostanában?

Tele van a facebook a "hirdetésekkel", hogy elloptak egy lovat, eltűnt egy ló, itt kell szólni, ha megvan, stb... Mostanában csak úgy lopkodják a lovakat? Ezek megkerülnek? Kik lopnak lovakat, és milyen célból? Mert szerintem normális ember hobby lovaglásra nem lopkod csak úgy más lovaiból... Esetleg ezek kamu hirdetések? De nem hiszem, senki normális ember nem adná nevét egy ilyen idióta szórakozáshoz...

Legjobb válasz: Nem tudom mennyi igaz abból amit írok, pár személyen átment, mire eljutott hozzám a történet. 6-7 éve volt kb. egy Pest környéki lovardában, ahová én is jártam korábban. A tulaj elment otthonról, közben meg beálltak valami idegenek egy lószállítóval és felpakolták az összes lovat, a bértartottakkal együtt. A szomszédok nem szóltak a rendõrségnek, mert olyan magabiztosan csinálták, mintha az egész rendben lett volna, és állítólag látták a tulaj exnejét is, akivel nem volt éppen baráti a viszony. Amikor utoljára hallottam felõlük, a rendõrség még semmit sem tudott produkálni. Aki nekem elmesélte, azt mondta, valószínûleg gyorsan eladták vágóhídra az összeset. Amikor visszanézem az ottani fotóimat, mindig elszomorodok, mert szerencsétlen lovak nem ezt érdemelték, akármi is lett a sorsuk.

Nem tudom mennyi igaz abból amit írok, pár személyen átment, mire eljutott hozzám a történet. 6-7 éve volt kb. egy Pest környéki lovardában, ahová én is jártam korábban. A tulaj elment otthonról, közben meg beálltak valami idegenek egy lószállítóval és felpakolták az összes lovat, a bértartottakkal együtt. A szomszédok nem szóltak a rendõrségnek, mert olyan magabiztosan csinálták, mintha az egész rendben lett volna, és állítólag látták a tulaj exnejét is, akivel nem volt éppen baráti a viszony. Amikor utoljára hallottam felõlük, a rendõrség még semmit sem tudott produkálni. Aki nekem elmesélte, azt mondta, valószínûleg gyorsan eladták vágóhídra az összeset. Amikor visszanézem az ottani fotóimat, mindig elszomorodok, mert szerencsétlen lovak nem ezt érdemelték, akármi is lett a sorsuk.
talán egy lócsempész brigád?
Sajnos nagy a valószínûsége, hogy fazékban végzik...
A kérdező hozzászólása: És akkor most ez az új, hogy ellopkodják a lovakat, aztán beadják vágóra?:S Jogosan félek, hogy esetleg az enyémet is elvihetik? :S
A kérdező hozzászólása: Én is undorítónak találom... Azt is, mikor valaki magától adja vágóba a lovát, de ez még rosszabb talán, hogy akaratodon kívül viszik el...:S
A kérdező hozzászólása: Hát ez elég szomorú:S:S Csak tényleg, így mit lehet tenni? Elkerülhetetlen, hogy ne legyenek olyan idõpontok, amikor senki nincs otthon... És ha pont olyan rendezvényre mennek, amirõl mindenki tud, pl egy verseny, akkor mégis kit rendelnek haza..?!:S Minden esetre elég durva és ijesztõ... És undorító, hogy valaki így próbál pénzhez jutni, hogy ellopja más valamijét, és eladja... Fõleg egy állatot:S
Én is undoritonak tartom..Szerencsére nem sokat hallok ilyenkerõl..mert csak felidegesitem magam ezzekel..Viszont igen csunya dolog ha valaki saját amga oda adja de néha már nincs más választás ha nagyon szenved és télleg de télleg nem lehet vele semmit csinálni!:s

Ha keményedik a hasam, akkor közben mindig egy pindurit tágul is a méhszájam? Olyan sokat keményedik mostanába a hsam. Napi 15 kb.

Magne b6-ot szedek. 23 hetes vagyok, amennyit tudok, pihenek.

Legjobb válasz: Szia! Hát nemtudom másnak hogy van, de én kb a 20-dik héttõl keményedtem,ezmiatt lettem veszélyeztetett terhes! Borzalmas volt, már ülve is bekeményedtem! Aztán ajánlották a Magnesii citricit,ami nekem nagyon bevált, de komolyan! Ha arra gondolsz,nekem azóta sem nyílt ki a méhszájam! Vigyázz vele,mert ez már nagyon sok keményedés,nehogy kórház legyen a vége! 28 hetes kismama.

Szia! Hát nemtudom másnak hogy van, de én kb a 20-dik héttõl keményedtem, ezmiatt lettem veszélyeztetett terhes! Borzalmas volt, már ülve is bekeményedtem! Aztán ajánlották a Magnesii citricit, ami nekem nagyon bevált, de komolyan! Ha arra gondolsz, nekem azóta sem nyílt ki a méhszájam! Vigyázz vele, mert ez már nagyon sok keményedés, nehogy kórház legyen a vége! 28 hetes kismama.
Én úgy tudom, hogy a 25-28. héttõl kezdve az óránkénti 3 keményedés számít normálisnak. Ha érdekel, bõvebben itt van egy cikk, amit az orvosom írt, aki nagyon jó szakember, bátran lehet adni a szavára. http://www.babazo.hu/szakertok/20070831-mehkemenyedes-mehoss..
Persze, recept nélkül lehet venni! Ebbõl napi max 2-õt lehet bevenni, pontosan azért mert erõsebb! Tõlem a patikus megkérdezte hogy miért akarom én ezt szedni, és tudom e hogy mennyit lehet bevenni belõle! Mikor látta hogy mindent tudok róla, nyugodt szívvel ideadta, de a lelkemre kötötte hogy ne lépjem túl a napi adagot! Azért ne egy szemtõl várj csodát, pár nap nekem is kellett míg éreztem a hatását! Remélem neked is használni fog!:)
A kérdező hozzászólása: és ezt a magnesii citricit csak úgy kiadja neke a patikus? vagy fel kell íratni? Ez gyógyszer igaz?? Igen barátnõm is feküdt kórházban keményedéssel, de tegnap nekem este már fekvés közben is keményedett.. Megijedtem
A Magnesii Citrci recept nélkül is kapható, de ha a doki felírja, olcsóbb, száz valamennyi. Nekem a 20.héttõl 3*1 szemet kellett szednem, a 36. hétig. Néha még így is keményedett a pocakom, és nyílt is a méhszáj. 20 hetesen 3100 volt 35 hetesen 1111 és 40+4re szültem, indították.
A kérdező hozzászólása: Hát kaptunk is de nem igazán használt.
A veraflox szirup nagyon jó, de vényköteles és állatpatikában tudod megvenni.Sajnos nem minden antibiotikum használ.Illetve orvostól szintén tudsz kérni port ami oldja az orrban lévõ nyákot és ezáltal kitisztul. Olyan nincs, hogy nem jön helyre, elaltatni meg pláne nem kell a nátha miatt.
Elméletileg nem kell elaltatni, de nem tudod, hogy milyen állapotban van. Hidd el van azaz állapot, ami már visszafordíthatatlan.
A kérdező hozzászólása: Am, fogok veni veraflox -ott :D
A kérdező hozzászólása: jaj nem olyan sujos am köszönöm .
Tehéntõgyinfúzió. Sima krém, csak ez a neve. Ez minden szemgyulladást helyrehoz 2 nap alatt. Állatpatikában vagy állatorvosnál kapható, lehet, hogy nem mindegyiknél. Mi kamillateával kentük a macskánk szemét, de nem használt, már ki se tudta nyitni a szemét, ezzel meg 2 nap alatt helyrejött.
Ha voltatok állatorvosnál, akkor kaptatok volna szemcseppet, ami tényleg használ és antibiotikumot.
A kérdező hozzászólása: Hát azért kérdeztem mert 15-ikén tom még egszer el vinni. és adig mivel ápoljam?
Ha nem használt, vidd vissza. Nekünk harmadszorra sikerült megtalálni a megfelelõ szert. Valamilyen bakteriális fertõzés volt. Embernél sem jön be mindig elsõre a gyógyszer. Rendes volt a doki, mert utoljára már nem is kért semmit (bár évek óta két cicával járunk hozzá, lehet emiatt is).
A macskád macskanáthás! HA ez az orvos ahova elvitted csak enniyt tudott csinálni, akkor vigyétek el egy másikhoz! De minden orvos, ad neki antibiotikumot, és szemcseppet, vagy kenõcsöt, és attól helyre jön, ha nem, akkor el kell altatni!
Én azt szoktam, hogy felforralok vizet belteszek egy csomó kamillát és hagyom sokáig ázni (addig ki is hûlik kellõ képpen.) leszûröm a kamillát, és zsepit vagy vattapamacsot beáztatok vele és megtörölgetem a szemét.


Akinek nagyon gyakori a babája/gyereke neve mostanában, azt nem zavarja hogy sok olyan nevűvel találkozik?

2011.es fiúnév lista Bence, Máté,Levente,Ádám,Dávid,Dominik,Milán lány Hanna, Anna,Jázmin,Nóra, Boglárka,Zsófia,Lili,Réka. Els? 10-15 helyen évek óta nincs változás, max. a sorrend.

Legjobb válasz: Az én fiam Dávid, és nem zavar. Nekem ez a név tetszett és kész. Én azt nem értem hogy ez másokat miért zavar hogyan hívom a gyerekemet... Engem sem zavar az hogy rajtam kívül még rengeteg Katalin van... Jól elvagyok a saját nevemmel is.

Az én fiam Dávid, és nem zavar. Nekem ez a név tetszett és kész. Én azt nem értem hogy ez másokat miért zavar hogyan hívom a gyerekemet... Engem sem zavar az hogy rajtam kívül még rengeteg Katalin van... Jól elvagyok a saját nevemmel is.
Nem nagyon izgat, mert a sok Jázmin közül az enyémet biztos megismerik mert õ a legelevenebb :) ))
Baratnomek kislanyat ugy hivjak, hogy Zoja. Direkt azert adtak ezt a nevet mert ilyet sosem hallottak meg senkitol. Mire a kislany 6 eves lett mar rengeteg Zoja volt. :) ) Foleg az elmult 3 evben lett belolle nagyon sok. Igaz mi kulfoldon elunk de a szituacio akkor is hansonlo mint otthon a Jazminnal, Hannaval stb.
én kislányom nevébol nincs sok környékünkön ö az egyetlen egy ilyen nevü 2 éves neve 40. rangsorba .
Amikor megszületett nem volt ennyire gyakori a neve, azóta lett. És nagyon zavar!
Én csak azon szoktam mosolyogni mikor sok ismerõsöm azt mondja, hogy "Sokat gondolkoztunk a gyerek nevén, hogy jól menjen a vezetéknévhez és hogy különleges is legyen Így lett Máté :P"
Egyébként meg a Nimród és társai számomra sokkal furcsább (mert amúgy az ilyen nevekbõl is rengeteg van ám), én pl tuti nem adnám. Szerintem pár év és a Nimródok fogják átvenni a vezetést a listán.
Én lányom neve Jázmin nem nagyon sûrû erre felé ez a név. Védõnõ mondta hogy a kerületben nincs is rajta kívûl ilyen nevû baba.
A kérdező hozzászólása: Enyémmel is így van egyébként hogy ahogy telnek az évek egyre gyakoribb és gyakoribb. Mikor kérdezik a nevét és mondja akkor sokan megjegyzik (nekem) hogy óó én is ismerek 3-4-5 stb. ilyen nevû gyereket, meg amerre megyünk mindenhol van egy kettõ biztos.

Sok olyat hallok mostanába hogy elhal a baba. Ez mitől lehetséges?

Legjobb válasz: Ha tudná az orvostudomány a választ, már biztosan megelõzhetó lenne ez... Mint ahogyan a korai halál... Szerintem nem lehet tudni, hogy ez miért van. Viszont igen, a stressz lehet az oka, de akkora marhaságot még nem hallottma, hogy vegyszerrel és nyers hússal való érintkezés miatt... Ezt el ne hidd! Akkor 9 hónapig kupiban élhetnénk, és a párunk meg fõzzön magának, mert mi nem érintkezhetünk hússal?... Valóban okozhat toxoplazmózist a nyers hús, igen az esetek 1-2 százalékában. És a toxo meg okozHAT vetélést. De hidd el, ez ritka dolog. Nyugi, a Te kisbabáddal nem lesz semmi baj!!!

Ha tudná az orvostudomány a választ, már biztosan megelõzhetó lenne ez... Mint ahogyan a korai halál... Szerintem nem lehet tudni, hogy ez miért van. Viszont igen, a stressz lehet az oka, de akkora marhaságot még nem hallottma, hogy vegyszerrel és nyers hússal való érintkezés miatt... Ezt el ne hidd! Akkor 9 hónapig kupiban élhetnénk, és a párunk meg fõzzön magának, mert mi nem érintkezhetünk hússal?... Valóban okozhat toxoplazmózist a nyers hús, igen az esetek 1-2 százalékában. És a toxo meg okozHAT vetélést. De hidd el, ez ritka dolog. Nyugi, a Te kisbabáddal nem lesz semmi baj!!!
Lehet a baba fejlõdésével valami gond, de lehet külsõ hatástól is (stressz, nyers hússal való érintkezés, vegyszerrel való érintkezés)Ezért kell az elsõ 3 hónapban jobban vigyázni.
Szia. Azok a babák nem egészségesek. És ebben az esetben jobb, ha még ilyen korán ez történik. Persze, azt nem tudom, hogy azok a nem egészséges babák akik megszületnek mitõl maradnak mégis életben. Sajnos nagyon gyakran elõfordul ilyen az ismeretségi körömben, és sajnos velem is megtörtént 10 hetesen, de a szövettani vizsgálat nem hozott rá magyarázatot.
Nekem semmi elõjele nem volt csak a rendszeres UH-ra mentem el (10. héten). Ott mondták, hogy az elõzõ UH-hoz képest ( 7. héten) kisebb, tehát elhalt.A szövettanról csak annyit közöltek semmi rendellennéset nem mutatott.
A kérdező hozzászólása: Én is remélem. Most 8 hetes 4 napos a bébi. Köszönöm a válaszokat

Egy éves kan yorkym van. Sokat foglakoztam vele, okos. Mostanra mégse szeretm ugy mint az elején, talán mert nagyon rossz. Olyan érzésem hogy nem szeretem ezt a kiskutyát. örömében bepisil, jelölget, olykor a lakásban, az agyamra megy! Miert?

Legjobb válasz: Ha a lakásban jelölget akkor az csak is azért van mert falkavezérnek tartja magát. Dominancia... Nincs tisztában vele, hogy ki a fõnök. Mostanra vált ivaréretté azért jelölget. Szerintem valamit elrontottál a nevelésénél. Lehet okos tud alap engedelmességi feladatokat, de nem hiszem hogy Téged tartana falkavezérnek ha jelölget a lakásodban.

Ha a lakásban jelölget akkor az csak is azért van mert falkavezérnek tartja magát. Dominancia... Nincs tisztában vele, hogy ki a fõnök. Mostanra vált ivaréretté azért jelölget. Szerintem valamit elrontottál a nevelésénél. Lehet okos tud alap engedelmességi feladatokat, de nem hiszem hogy Téged tartana falkavezérnek ha jelölget a lakásodban.
Megkérdezhetem, hány éves vagy? Már csak azért, mert nagyon gyerekes a hozzáállásod:már nem szereted a "rossz"viselkedése miatt, elfelejtve azt az apróságot, hogy te rontottad el.
Igaza van a másodiknak, minden kutya olyan lesz, amilyennek nevelik. Sokan vannak oda a Yorkie-ért, mert édes kicsi törpe, de azt elfelejtik, hogy azért õ is kutya, sõt, terrier, aki egykor többek között patkányfogásra is használtak. Ahhoz meg azért lássuk be, kellett egy fellépés. A jelölgetésre most még talán megoldás lehet, ha ivartalanítod, de minél hamarabb, mert ha sokat vársz rögzül a rossz szokás.
***** Ezzel a könyvvel helyrehozhatod a problémát!* Automatikusan eltávolított tartalom.
A Te kutyud nem kanos. Mint írtad kutyával, macskával. Ez a kutyus, mint elõttem többen leírták, domináns... Még most kezdj el vele foglalkozni. És beszéljétek meg a család többi tagjával, hogy ne engedjenek meg neki többet, mint amit Te, mert ez csak erõsíti benne a felsõbbrendûséget.
Meg tudlak érteni, úgy érzed, mindent megadtál neki, próbáltad a lehetõ legjobban nevelni, és õ ezzel hálálja meg. De ez nem az õ hibája, hanem a tiéd, még akkor is, ha úgy érzed, mindent megtettél. Még van lehetõséged helyrehozni a hibádat: http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=6144
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.nem egészében tudtam leirni mi hogy van, de az biztos hogy kicsit el van rontva, mivel a párom családja ha náluk vagyunk, mindent megenged neki, azt is amit mi nem, meg az asztalra is felmehet.igy nehez megnevelni.okos, rengeteget foglalkoztam vele, miota elhoztuk, nekem fogad egyedül szot.a rosszasága pisibe, ugatásba értendö, j és nagyon szemtelen ami a kaját illeti.nehez ezt megtanitanom neki, ugy hogy más me4gengedi neki.most olvasok egy könyvet, amibe minden le van irva, és rávilágit a hibáira.probálok a legjobb anya lenni neki, szigoru is vagyok vele, nincs elkényeztetve se!ja és nem mellesleg nagyon kanos kisfiu, beleértve fiut lányt, macskát, mindent..:)

Megbízható az ilyen külföldi munkalehetőség? Mostanában olyan sok rosszat hallani.

Hirdetésben olvastam.Ausztriai munkalehet?ségr?l lenne szó, nyelvismeret nem szükséges. A munkavállalási engedélyért illetve a kiutazásért kellene fizetni.A szállást, étkezést ?k biztosítják. Segédmunkát ajánlottak a konyhai kisegít?t?l egészen az erdészetig.1200 eurót ajánlottak heti 40 órai munkáért.Aki külföldön vállalt munkát az, hogy jutott ki?

Legjobb válasz: Én külföldön élek,és hidd el ahogy otthon is mindenhol válság van...Lehet,hogy évekkel ezelõtt még az is talált munkát aki alig beszélte az adott ország nyelvét,de ma már szinte lehetetlen nyelvtudás nélkül boldogulni.A legtöbb állásajánlat fõleg ahol azt írják,hogy nyelvtudás nélkül adnak munkát kamu..Sokan arra mennek rá,hogy gyere ki,mi biztosítjuk neked a szállást,és megmutatjuk,hogy hol tudsz munkákért "kopogtatni"..Onnantól kezdve minden rajtad áll,hogy mennyire vagy talpraesett.Olyan sokan elvesztették az állásukat,hogy a takarítást is megcsinálja egy osztrák vagy német vagy angol...már nekik is mindegy,hogy mit dolgoznak csak legyen melójuk.Ilyen esetben egyértelmû,hogy a honfitársukat fogják alkalmazni,és nem azt aki alig beszéli a nyelvet...

Én külföldön élek, és hidd el ahogy otthon is mindenhol válság van...Lehet, hogy évekkel ezelõtt még az is talált munkát aki alig beszélte az adott ország nyelvét, de ma már szinte lehetetlen nyelvtudás nélkül boldogulni.A legtöbb állásajánlat fõleg ahol azt írják, hogy nyelvtudás nélkül adnak munkát kamu..Sokan arra mennek rá, hogy gyere ki, mi biztosítjuk neked a szállást, és megmutatjuk, hogy hol tudsz munkákért "kopogtatni"..Onnantól kezdve minden rajtad áll, hogy mennyire vagy talpraesett.Olyan sokan elvesztették az állásukat, hogy a takarítást is megcsinálja egy osztrák vagy német vagy angol...már nekik is mindegy, hogy mit dolgoznak csak legyen melójuk.Ilyen esetben egyértelmû, hogy a honfitársukat fogják alkalmazni, és nem azt aki alig beszéli a nyelvet...
Imádom ezt hallani:) "alig tudok angolul, és mosogatok"...Tudod én itt élek kint és nagyon sok magyartól hallottam akikkel itt kint találkoztam.Késõbb kiderült, hogy az "alig tudok angolul" szöveg nem egészen úgy van ahogy mondják..Szinte mindegyik tudott alapfokon beszélgetni.Vagyis el tudták magukat adni egy étterembe....Nemrég kijött a barátnõm is szerencsét próbálni(mosogatni vagy takarítani akart, és valamit azért "gagyog" angolul.nem veszik fel sehová...De ha nem hiszel senkinek nyugodtan ki lehet menni bármelyik országba, és saját bõrõdõn is megtapasztalhatod.Sok sikert hozzá....
mindenhova kell nyelvismeret. különben egyet értek az elöttem íróval :)
vqalamilyen szinten a segédmunkánál is meg kell érteni, hogy pontosan mia feladat. és ha már ott akarsz dolgozni, élni, akkor az élet más területén is meg kell értetni magadat. ha nincs semmilyen nyelvismereted, akkor hogy boldogulnál??? mindig rálennél utalva valakire.
Külföldön sincs kolbászból a kerítés...Igen a segédmunkánál is elvárják a nyelvtudást! A munkaközvetítõk tényleg átvágósak(lehet, hogy van 1-2 ami még jó, de a többség átvágja az embert)Szerinted Magyarországon ki alkalmaz olyan embert aki nem tud magyarul??Szinte senki.Ugyanez a helyzet külföldön is...
Jól van nem árt az óvatosság, de azért ne vegyétek már el teljesen ezt a szép reményt ettõl a jó embertõl. Tarts be pár szabályt és leszûkíted az esélyt hogy átverjenek!! 1. Ne fizess elõre semmilyen oknál fogva, mert nagyon sok cég alakult kimondottan a válság miatt erre specializálódva, hogy a kétségbe esett emberekbõl még kipréseljen utolsó esély címszó alatt jó pár ezer-tízezer forintokat.Mellék jövedelemnek nem is rossz. 2. Ha tudsz csak ismerõs által menj ki mert az a tuti, ha nincs keress megbízható forrást(internetes hirdetés-hirdetõ újságok kilõve)csak személyesen. Azt mindenki szereti szajkózni hogy külföldön sincs kolbászból a kerítést, nos szerintem már csak a tudatlan idióták hiszik ezt.
Nem kell tudni angolul, hogy teljesen rájuk (akik szállást adnak) legyél szorulva, ne tudj senkivel szót érteni. Esetlen elveszik az útlevelet, dolgoztatnak ingyen, jó ha kaját adnak. Volt aki már úgy szökött vissza. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Akkor ez csak egy legenda...Ismerõseim eltitkolták elõlem, hogy tudnak angolul.
A kérdező hozzászólása: Sok emberrõl hallottam, hogy kimentek Angliába úgy hogy két szót tudtak angolul.Pályaudvart takarítottak valamint mosogattak.
A kérdező hozzászólása: Munkaközvetítõ által egy segédmunkára?
A kérdező hozzászólása: Köszi.Várok más tapasztalatokat is.
Köszönöm, köszönöm, és köszönöm! Végre egy korrekt válasz egy kérdésre. jó, jó! Nem off-olok és ilyesmi. Olyan de olyan sokszor hallom ezt az átkozott mondatot, hogy már az elsõ 3 szónál felmegy a pumpa bennem! Ott sincs kolbászból.... erre én kitaláltam egy választ: Jó-jóóó Öreg!, de ott legalább van kerítés!!! Valahogy az jön le nekem sokszor a külföldis munka kérdéseknél a válaszokból, hogy mindenütt rosszabbul élnek és az összefogás és a lehetõség egy emberibb életre is az emberek között rosszabb odakinn, mint idehaza. És jól visszahúzzák egymást stb. Akkor Õk, akik kint vannak, miért nem akarnak visszajönni? Mert olyan rossz ott? Vagy idehaza könnyebb elviselni a mesterségesen generált válságot? :-)) Unokatestvérem 3-4 országban is dolgozott, dolgozik ma is német nyelvterületen. Egy M.o-i állás hirdetés (mi más is lehetne) hatására vállalt több Magyarral kinn munkát 1 éve, beszél alapszinten Németül és valóban 0 szinten ment ki. 2 év alatt cváncog olyan szinten, hogy nem lehet eladni. A Magyar közvetítõ elõre pénzt kért tõlük, Õk megmondták, hogy dolgozni akarnak és ha pénzt kérnek elõre, akkor azonnal feljelentik a Miskolci közvetítõt! Össze is jött a munka, fizettek, aztán egy idõ után hirtelen a Magyar vállalkozó (közvetítõ) nem akart, felvették a Némettel (fõvállalkozóval) a kapcsolatot. Õ fizetett a további munkákért a Magyart meg beperelték és meg is nyerik a pert és keményem perkáltak is már nekik egy összeget. Szóval, nem hiszem, hogy normális hozzáállással odakinn rosszabb lenne. Aztán a nyelvtudásról. Elmész egy normális nyelvsuliba és 3-5 hónapig tanulsz és máris valami alappal kimentél. Minden megoldható csak el kell határozni a változtatást. Mi a családdal is így vagyunk ezzel. Idehaza undorító ez a megkövült, bekövesedett nézet a másik eltiprása, lehúzása stb. EL KELL INNEN HÚZNI ha lehet. Sajnálom, hogy ezzel nem vagyok nagy Magyar sokak szemében. De megcsináltuk és megcsinálta a vezetõi elitünk ezt a helyzetet. Most meg velem és a családommal a (30-40 éves korosztállyal) akarnak fizettetni az el*szott sok sok 10 évért? Na ne! Legyél körültekintõ és tényleg személyes kapcsolatokon keresztül menj ki. Sok sikert kívánok neked és jó szerencsét! Ha az én tehenem megdöglött a TIED MARADJON ÉLETBEN! Csak ez hozhat változást nekünk Magyaroknak! Üdv!
nem, csak legtöbb esetben unalmas egyhangú
látszik, h még nem volt rendes partnered! ;) 24/f vagyok de volt már olyan lány is mostanság az életembe aki úgy lesz.. h 3perc után elmentem... na akkor kicsit elment a kedvem a szextõl h úristen mi van velem. :D lényeg h még nem volt jó partnered! :D 20évesen jön bele igazán az ember :D
Hát, én is hasonlóan vagyok sajnos, és tényleg sok múlik a partneren.:(

20 éves lányomnak 29 éves barátja van, szerintem nem sok, a férjem szerint viszont rengeteg és mostanában folyton ezen megy itthon a vita. Tényleg olyan sok?

A múltkor pl azt mondta a férjem a lányunknak hogy inkább haza se jöjjön és be se mutassa a fiút. Pedig rendes, tisztességes ember, látszik hogy szereti a lányom. Az igazat megvallva én még örülök is neki hogy kicsit idősebb korosztályból választott magának párt, így legalább nem kell attól tartanom hogy túl sok meggondolatlan őrültségbe viszi bele. A férjem viszont szinte őrjöng. De ugye hogy ő túlozza el? Hogyan békíthetném meg? Esélyt sem ad a lányom párjànak, nem akarja látni, beszélni sem akar vele. Attól tartok szép lassan elmarja majd tőlünk őket..

Legjobb válasz: Szerintem ebben a korban a 9 év egyáltalán nem sok, mindketten felnõtt emberek. Egyelõre szerintem ne erõltessétek a találkozót, ha késõbb kicsit lenyugszik, akkor majd be lehet mutatni, hátha akkor õ is rájön, hogy eltúlozta a dolgot. Mióta vannak együtt? 25N

Szerintem ebben a korban a 9 év egyáltalán nem sok, mindketten felnõtt emberek. Egyelõre szerintem ne erõltessétek a találkozót, ha késõbb kicsit lenyugszik, akkor majd be lehet mutatni, hátha akkor õ is rájön, hogy eltúlozta a dolgot. Mióta vannak együtt? 25N
20 és 29, egyáltalán nem gáz. A legtöbb 29 éves pasi ma azért még abszolút nem kész a családalapításra. 5 év múlva már a most 20 éves lány is kész lesz arra. Nekem 25 évesen lett 33 éves párom, semmi gondot nem okozott.
A fater képtelen belenyugodni, hogy felnõtt a pici lánya. Ennyi az egész. Ha fiatalabb fiúval lenne, akkor meg az ellen keresne kifogásokat. Különben sem értem, sok 20 éves lány még jóval idõsebb férfiakkal is összejön és ott sincs semmi probléma. Egyértelmûen csak kifogásokat keres.Fõleg, ha figyelembe vesszük, hogy más 20 éves lányokat meg halomra dugnak és akár több tucat fickóval voltak már együtt. annak talán jobban örülne?
Ebben a korban ez már egyáltalán nem sok, szerintem ha apuka nem tudná, hogy hány éves a fiatalember, akkor ránézésre nem mondaná meg, mert ilyenkor már elmosódnak a feltûnõ különbségek... adjatok még idõt a bemutatkozásnak, te pedig gyõzd meg róla a férjed, hogy ezzel csak egyet fog elérni, mégpedig hogy a lányotok szépen fogja magát és elmegy ezzel a fiúval. Egyébként jobban is tenné, mert ha 20 éves korában az apja még ilyen szinten beleszól a magánéletébe, ez késõbb sem lesz jobb. Tapasztalatból beszélek, a húgom pont így járt, õ elköltözött a nála 8 évvel idõsebb barátjával közös albérletbe, és azóta nincs vita. Persze ennek nem feltétlenül így kellett volna lennie, és gondolom a férjed sem gondolja komolyan, hogy elüldözi egy fiú miatt a lányát, akivel szemben csupán a kora lehet a kifogásolnivalója.
Párom és köztem 7 év van, 18 voltam amikor megismerkedtünk.Nekem is ezzel jöttek, anyám és apám is, hogy túl nagy a korkülönbség, túl öreg hozzám. Párommal egyeztetve megkértük az öccse egyik hülye haverját, eljátszotta a pasimat, velem korú.Hazavittem, viselkedés nulla, kiakadtak rendesen, aztán jött a szöveg, hogy miért nem szedk össze normális pasit. akkor mondtam meg, hogy a normális pasi még mindig megvan, ez csak az õ szemfelnyitásuk érdekében volt.
Szerintem csak félti a lányt és az életkort tudja csak felhozni kifogásnak.
Szerintem nem sok.
Szerintem nem sok, én 20 voltam, amikor megismertem az akkor 26 éves barátomat. Igaz az 3 évvel kevesebb, mint nálatok, de azóta is tökéletesen megvagyunk.
Nem ideális, de lehetne sokkal rosszabb is. Volt osztálytársam 30 évvel idõsebb pasinak szült gyereket, rettenetesen néznek ki együtt.
Szertinem határeset, vagy mûködik, vagy nem. A lány mégiscsak épphogy leérettségizett, a férfi meg már egy családalapításra kész, felnõtt FÉRFI... Mindenesetre az biztos, hogy a férjed nem reagált túl jól, egyelõre pihentetni kéne ezt a találkozást. Az idõ (ha lesz) úgyis õket igazolja majd. Amúgy mennyi ideje vannak együtt?
Apa nem tudja elfogadni, hogy felnõtt a kislánya. Adjatok neki idõt, majd megbékél. A 9év nem sok. Rengeteg pár közt van ennyi különbség.
Adjon Isten! Bocsánat, de mi sok? Nem értem sajnos. A súlya sok, vagy nem sok? Vagy maga a tény sok, hogy barátja van? Bocsánat, de nagyon öreg vagyok már és nem annyira értem a modern fogalmazást.
A 9-es vagyok. Pontosan errõl szól Madonnának az egyik régebbi klipje, az apa ellenkezésérõl, hogy a lánya felnõtt. Madonna: Paspa, don't preach! (Apa, ne prédikálj! http://www.youtube.com/watch?v=G333Is7VPOg
En 20 voltam amikor osszejottem az akkor 30 eves parommal. Ennek 5 eve, ma mar hazasok vagyunk. Egyaltalan nem sok a korkulonbseg.
22 Madonna régi klippje és száma a tini terhességrõl szól és arról, hogy a kislány rózsaszín felhõben úszik, hogy felcsinálta a rosszfiú kis barátja és mindenki azt mondja neki, hogy túl fiatalok lépjen túl az egészen, de õ csak azt fújja, hogy jaj milyen cuki kis család lesz belõlük meg megígérte neki, hogy majd elveszi meg majd csak lesz valahogy blablabla. Ez távolról sem ugyanaz a helyzet.
Apuka szerintem totál alaptalanul van kiakadva.A lányod és az udvarlója felnõtt emberek, nem hinném, hogy ez a korkülönbség annyira sok lenne.
19 voltam a párom megy 26 amikor megismerkedtunk. Szuleim egy szot sem szoltak, hogy sok lenne a 7 év. Már osszeházasodtunk és most várjuk a második babánkat. Szerintem még a 10 sem sok. 26N
9-esnek tök igaza van. Apuka nem képes elviselni, hogy a lánya felnõtt. Próbáld meg ennek kicsit utána járni, miért. Beszélgess vele errõl, mert az csak a kifogás, hogy a srác túl idõs. A valódi ok más - valószínûleg.
Lányodnak volt már barátja?
Én egy évvel voltam idõsebb, párom szintén 29 volt. Egyáltalán nem sok. Férjednek más gondja van, egy 20-22 évesben találna más "hibát"
én és pàrom közt 10év van.22voltam mikor megismertem. szerintem semmi gond ezzel. most vàrjuk az elsõ babànkat! szerintem a férjednek inkàbb valami màs baja van
Én 22 éves vagyok, a párom 31. Nagyon jól megvagyunk, több mint 1 éve, pár hónap múlva összeköltözünk. A szüleimnek nem volt semmi kifogásuk a kort illetõen, hiszen tudják õk is, hogy a korombeli srácok, akik a hülyeséggel és a bulizással van csak elfoglalva (tisztelet a kivételnek), nem hozzám valók. A férjed csak félti a lányodat, megijedt, hogy egy felnõtt férfit talált magának, nem pedig egy fiatal huszonévest akivel olykor eljárna bulizni csak. Idõvel meg fog békélni, úgysem tud mit csinálni, ha a lányod nem hajlandó az apja kedvéért elhagyni a párját. (És jól is teszi.)
én azért tudnék egy kis negatív példát is mondani sajnos. én 19 vagyok, barátom 30. az tetszett benne, hogy nem támaszkodik senkire, mint a korombeli fiúk. önálló, és "életképes". amikor ismerkedtünk, 1 éve kb. nagyon pörgõs volt minden, mentünk mindenhova, szórakoztunk, építettük az életünket. késõbb viszont mintha feleség lennék úgy éreztem: otthonülés folyamatosan, és csak akkor mozdultunk ki amikor intézkedni kellett, vagy dolgunk volt. rám jött az öregedéstõl való félelem 19 évesen. most érzem, hogy még élnem kell, akármennyire is szeretem, és tisztelem. inkább berúgok még barátnõkkel, csinálok értelmetlen hülye fiatalos dolgokat, hogy utána elégedetten nyugodhassak le. rengeteg mindent tanultam, nagyon sok mindent, de 19 évesen még nem kellene ennyire a pénzen, a jövõn, a gyerekeken, a havi számlákon gondolkozni. és nem mondom hogy nem vagyok érett, van szerelem, és van szenvedély, minden ami jó. de azt kell mondjam, nem ér annyit hogy 10 évet csak úgy elvegyen tõlem, mert most 30 évesnek érzem magam. azóta változtattam magamtól, de nehéz volt, mert jött az "soha többet nem lesz ilyen" "soha többet nem fog így szeretni senki" "veled akartam leélni az életemet" szövegek. És bizony 10 év elõny a pasinak, mert alig 20 évemmel nehéz megítélni, hogy tényleg így van e, hogy tényleg soha, soha többet nem fognak így szeretni? hát honnan az anyámból tudhatná ha csak nem valami természetfeletti jós. sajnos többfelõl hallottam hasonlót, hogy az idõsebbik fél a másik jövõképének tönkretételével próbálta biztosítani a kötõdést. és ehhez nem kell rosszindulat, ez jön magától. nagyon tudnak szeretni a 30 évesek, fõleg a 20 év körülieket, de közben a félelmük attól hogy elvesztik a lányt még nagyobb. anyukám nem vett észre rajtam semmit, pedig én aztán összeomlottam. az elmúlástól való félelemtõl, és hasonlóktól. pedig a kapcsolat alapvetõen jó volt, szerelem volt, vakság volt. örülj, hogy a lányod most tapasztalja meg hogy milyen egy igazi komoly kapcsolat, de érdemes odafigyelni, minden kis mozzanatára, mondatára a pasi felõl, hogy az a szerelem nehogy túl vak legyen, és nehogy elvegye a fiatalkorát.

Miért akar mostanában olyan sok ember Dél-Koreába vagy Japánba (esetleg a kapitalista Kínába pl. Hong Kongba) költözni? Mit várnak ezektől a helyektől? Miért gondolják, hogy jobb, mint Magyarország?

Nyugat-Európát még megértem, mert oda kimész, makogsz valamit angolul meg a helyi nyelven, hamarosan kapsz állást WC-pénztárosként vagy a Mekiben és máris úgy élsz, mint nálunk egy irodista vagy legalábbis jobban, mint egy minimálbéres.

Legjobb válasz: Én Japánról annyit tudok nyilatkozni (jártam ott), hogy egy sokkal élhetõbb, gazdagabb, kultúráltabb, biztonságosabb hely, ahol még van tisztelet az emberekben egymás iránt. Nyugodtan mászkálhat valaki szûk kis elhagyatott utcákban éjszaka, nincs oka az aggodalomra. Szerintem sokan vágynak rá hogy ilyen helyen élhessenek.

Én Japánról annyit tudok nyilatkozni (jártam ott), hogy egy sokkal élhetõbb, gazdagabb, kultúráltabb, biztonságosabb hely, ahol még van tisztelet az emberekben egymás iránt. Nyugodtan mászkálhat valaki szûk kis elhagyatott utcákban éjszaka, nincs oka az aggodalomra. Szerintem sokan vágynak rá hogy ilyen helyen élhessenek.
Sajnos ennél egyszerûbb az ok. Látták a zanimébe' hogy a Nárutóék milyen jól élnek és oda akarnak menni... Meg rohadt menõ manapság Japán pedig a többség rács*szne, de nagyon, mert ott sokkal durvább az etikett és az íratlan szabályok rendszere.
Mennek a tévében ezek a japán rajzfilmek meg koreai sorozatok, azért.
Ezek mögött sose kell logikát keresni, azt hiszi, hogy ott majd a szájába pottyan a sültgalamb és kész, mer ott a zemberk sokat keresnek, kész. Egyébként ilyen értelemben az Angliába, vagy Ausztriába kiköltözõ egy része sem jobb, azok is úgy mennek ki, hogy nem tudnak semmit, hogy mi vár rájuk, nem beszélik a nyelvet, csak kimennek, aztán majd lesz valami.
Az ilyen orszagokba kikoltozni vágyók 99% nõ, akinek a legtobbje a k-dramakban latott luxus vilagrol, meg feher lovon erkezo azsiai hercegekrol abrandozik. Azt kepzelik, majd Azsiaban nekik minden, de minden sokkal konnyebb lenne mint Magyarorszagon. Amugy meg csak pasi kell nekik, a munka, meg a kikoltozes az csak 1 alibi szoveg. (Fiuknal ugyanez forditva)
Ázsiai emberek. Sok mindent megadnék egy ázsiai lányért, japánban, koreában sok van. :D Meg ez a két ország nagyon fejlett, illetve más a kultura. Pl. europai országok között nincs olyan nagy különbség mint egy europai és ázsiai ország között, és nagyon vonzo egy teljesen más kultura.
hmm.. azt hiszem én is valamilyen szinten a 14-15-16 éves kislányok közé tartozom ..mert 15 vagyok, de utálom a zenéjüket, én punk vagyok, nem hallgatok ilyesmit. én a kultúráért és a történelmi részéért vagyok odáig. Nem is szeretem a szinkronizált részeket, inkább megnézem feliratosan. másik: én 2 éve megtanultam a hangeult, ( koreai abc) meg pár köszönési formát..(jó, mondjuk abból párat a feliratos drámákból is láttam) sajnos, az abc-ból annyi maradt meg, hogy az elsõ betû a g, k és ilyen négyzet jobb oldalának sarka formája van , meg még 1-2 jel. Ezenkívül a legtöbben azért akarnak odamenni, mert ott nagyon jól élnek az emberek, és sok pénze van az országuknak. Nem olyan, mint amerika, ahol 3 szekrény méretû hisztisebbnél hisztisebb elkényeztetett emberek laknak, akiknél a tisztelet és a kis dolgok megbecsülése, és a becsület ismeretlen fogalom. Engem ez vonz igazán (:
Mióta kiköltöztem, azóta a lányoknak hatalmas szemük van én meg tudok repülni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!