Találatok a következő kifejezésre: Sok olyat hogy azok (600 db)

Ha már voltam terhes és most az a gyanúm, hogy megint az vagyok, akkor ugyanazokat a tüneteket kellene produkálnom? Vagy létezik olyan, hogy az egyik terhességnél feszül a mell és sokat alszom, a másiknál meg mondjuk semmi tünet nincs?

Még van pár napom a nemvártig, csak elméletben kérdezem.

Legjobb válasz: Nem kell ugyanolyannak lennie a tüneteknek, tényleg igaz, hogy minden terhesség más még egy azon nõ esetében is. Én már 4x voltam terhes, de csak két gyermekünk született meg, a másik kettõt elvesztettük. Azt vettem észre, hogy minden terhességnél egyre erõteljesebben érzem a tüneteket (vagy már tudom mit kell figyelni (?) A peteérésemkor is intenzívebbek a tünetek és a mensieim is erõsebbek. Tehát simán lehet úgy, hogy egyiknél sok tünet van, másiknál kevesebb vagy más.

Nem kell ugyanolyannak lennie a tüneteknek, tényleg igaz, hogy minden terhesség más még egy azon nõ esetében is. Én már 4x voltam terhes, de csak két gyermekünk született meg, a másik kettõt elvesztettük. Azt vettem észre, hogy minden terhességnél egyre erõteljesebben érzem a tüneteket (vagy már tudom mit kell figyelni (?) A peteérésemkor is intenzívebbek a tünetek és a mensieim is erõsebbek. Tehát simán lehet úgy, hogy egyiknél sok tünet van, másiknál kevesebb vagy más.
Pár nappal a nem várt elõtt egyébként sem lehet teljes bizonyossággal megítélni a tüneteket. Az sem törvényszerû, hogy a tünetek azonosak legyenek. Nekem az egyik a nem várt körül vérezgetõs volt, a másiknál egyetlen csepp vérzésem volt.

Létezik olyan hogy az ember annyira el keseredett az életével kapcsolatban hogy sok filmet néz és teljesen bele képzeli magát?

Ha a film éppen boldog akkor én is az vagyok,ha szomorú akkor az vagyok olyan rossz érzés mikor látok egy jó filmet és mikor jól végződik a vége vagy olyan dolog van benne ami meg hatja az embert itt most nem konkrétan a romantikára gondolok ,hanem egy boldog család,vagy összetartó emberek,stb... akkor úgy érzem hogy az én életem el van szarva mert nem olyan mint a filmekben.

Legjobb válasz: A filmekben minden mindig sokkal szebb tökéletesebb, mint a valóságban

A filmekben minden mindig sokkal szebb tökéletesebb, mint a valóságban
A kérdező hozzászólása: Erre már rá jöttem de úgy érzem hatással van rám egy szarnak érzem az életem
Ne nézz sok hollywoodi filmet, mert azoktól távol áll a realitás, ezzel is manipulálják akit lehet. Az amcsi filmekben általában minden tökéletes, mindenki szép, mindenki ugyanúgy beszél, nincsenek hibák.A valóság nem ilyen náluk sem, csak õk a filmjeikkel próbálják tartani ezt a látszatot.
manapság a tudatkontroll egyik legerõsebb fegyvere a különbözõ filmek, és az irányított reklámok...ezzel nagyon sok ember életét tudják befolyásolni, és aki nem áll be a sorba azt a többségi közösség kiközösíti.
A kérdező hozzászólása: Amúgy én is kezdek rá jönni hogy manipulálják az embereket de nem csak a filmekkel hanem mindennel és úgy néz ki én is fél áldozat vagyok mert egy egy film után elég szarnak tudom érezni az életem, és azt is tudom hogy amerikában sem olyan csak azt nézem mindenhol amerikára meg ilyen dolgokra vagy más országra irígykednek.és tényleg a filmekben túl szép minden hogy úgy legyen.
http://www.youtube.com/watch?v=K0cElTPsQx8 Nézd meg ezt a filmet. Okosabbnak fogd érezni magad, és rájössz mi is folyik itt.

Miért gondolja olyan sok magyar, hogy az USA olyan jó hely? Miért akarnak annyian kijutni?

Azt megértem, hogy egy afrikai vagy brazil vágyik az USÁ-ba, de egy magyar miért? Hatalmas társadalmi különbségek, relatíve sok szegényember és kevés gazdag. Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként. Európához képest nagyon magas a bűnözés, simán megtörténhet, hogy kilépsz az utcára és lelőnek, mint egy kutyát, mintha még mindig a Vadnyugat lenne. (Jó, itt is megtörténhet ez, de ott sokkal könnyebben). Sokan mondják, hogy a lehetőségek hazája. Persze, akinek bejönnek a dolgok az életben és fel tudja tornászni magát a relatíve kevés gazdag közé az jól élhet ott, dehát aki ilyen képességgekkel rendelkezik az Magyarországon vagy akár valamelyik harmadik világbeli országban is sokra viheti, ezért nem kell az USÁ-ba költözni.

Legjobb válasz: "Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként." Megadnád a forrást?

"Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként." Megadnád a forrást?
simán megtörténhet, hogy kilépsz az utcára és lelõnek, mint egy kutyát, Gratulalok kedves kerdezo... a velemenyed arrol arulkodik (bar lehet hogy tevedek) hogy fogalmad sincs, hogy mi folyik itt es azt hiszed az van, amit halivud etet veled Lassan 10 eve hogy itt elek, es jol elek, sokkal jobban, mint mikor Magyarorszagon (vagy Angilaban) eltem. 10 eve alatt egyszer sem tamadtak meg vagy lottek ram, se az ismeroseimre, se a kornyeken lakokra, pedig volt ido, mikor a varos gettosabb reszen eltem es ott elofordult, hogy korberajzoltak valakit, de az is bandahaboru volt, "civileknek" nem esett bajuk. Ismerek olyan magyart, akinek nincsenek papirjai, feketen dolgozik, igaz, hogy kemeny nagyon, de a remeny mar neki is a kozelben ragyog hogy rendezodjenek a dolgai, es az elejetol fogva kuldott haza penzt ugy, hogy nem az utcan elt es nem szaraz kenyeret evett.... igaz, hogy uj ruhat sem vett minden heten es moziba sem jart, de a kezdeti nehezsegek, a szukolkodes meghozza a gyumolcset es elobb utobb azoknak, akik megdolgoznak erte, sokkal jobb eletkorulmenyeik lesznek, mint amit Magyarorszagon meg tudnanak teremteni. Nem azert mert otthon nem voltak eleg faszagyerekek, hanem mert itt SOKKAL konnyebb, meg ugy is, hogy az elejen nehez... De ha nem jartal itt, ha nincs ismerosod aki itt el, vagy nem vagy eleg tajekozott az USArol akkor te ezt ugysem fogod megerteni es abban a hitben maradsz, hogy itt voltegyszeregyvadnyugat-korulmenyek uralkodnak...
Èn életem amerikában habár már elég régen, de én értem mit akar mondani a kérdezö. Ezt hívják AMERICAN DREAM (remélem jól írtam)-nek. Az emberek a filmekböl ismert csillogásra, jó életre vágynak. Èn nagyon csalódtam amerikában, és azért is jöttem el mert úgy éreztem nekem ez már túl sok. Szociális rendszer nincsen, ha munkanélküli leszel akkor pont az utcára kerülsz. Az emberek ott is nagyrészt csak hitelböl élnek, pont ezért ha munkanélkül maradnak szinte lecsövesednek. Biztosítás megint csak magánba megy ezért az emberek iszonyat összeget fizetnek érte. Ès bizony nagy a szegényég. Èn 12 éve voltam NY-ban és környékén. Long Island... Vagy is jobb környéken laktam, de itt is elöfordultak gettos részek, a városoknak is voltak jobb része és kevésbé jó része, de voltak kimondottan gettos városok. Itt még nappal sem szerettem egyedül menni az utcán, este meg még kettesben a barátommal is igen nagyon féltem. Lövöldözést is hallottam és láttam (habár csak a rendöröket)is. Szóval nekem nem jött be ez az óriási multi kulti, és az, hogy nincsenek igazán ünnepek. A karácsony csak egy icipici része ünnepelte a környezetemnek. Habár üzletek voltak kivilágítva, de nagyrésze zsidó, kínai es olyan ember aki nem ünnepeli a karácsonyt, így az utcákon is ez érzödött semmi ünnepi hangulat. Németországban élek most már 6 éve, itt lett családom, de itt nincsenek olyan nagy gazdag negyedek, itt nincsenek gettok. A szegények és a gazdagok egymás mellett élnek.
Mondjuk, ha nekem választanom kellene, hogy hol leszek csóró, akkor inkább Magyarországra szavaznék, aminek az az oka, hogy itthon valóban erõsebb a szociális háló, ha neked nem is, de a gyerekeidnek van esélye kitörni, köszöhetõen a mindenki számára hozzáférhetõ oktatáshoz (egyelõre). Amerikában, ha csóró vagy, akkor nagyon nagy valószínûséggel a gyereked is az lesz, az esély a kitörésre sokkal kisebb, mint nálunk vagy Európában (Ez egy komoly problma, amin okos szociológusok sokat agyalnak). Szerinem nem is gondolkodnak hosszútávon azok, akik feketén mennek ki és mosogatóként telepszenek le, mondjuk havi 16oo dolcsiért. Ebbõl milyen nyugdíjad lesz? Milyen egészségbiztosításod? Mit tudsz adni a gyerekednek? Persze ettõl függetlenül, amit a kérdezõ ír az hülyeség. Csak itt azért a kép némileg árnyaltabb, és a látszólag könnyebb megélhetés sem jelent hosszútávon jobb életet.
Miért, szerinted jelenleg itt Magyarországon olyan jó a helyzet? Én speciel AZONNAL tipliznék USÁba! Minden vágyam. Remélem, hogy meg is tudom majd valósítani. Dolgozom rajta. 28/N
Aki keményen és kitartóan dolgozik az bárhol megállja a helyét, ne gondoljátok, hogy az USA-ba kolbászból van a kerítés (vagy bárhol a világon). Az igaz, hogy ugyanazért a munkáért ott nagyobb fizetés jár, mint nálunk Magyarországon; és szükség is van erre, mert ott nem lehet annyiból megélni, mint itthon. És igen a népesség több mint fele hitelbõl él, a ház, az autó stb. min mind hitelbõl van, ha ugrik a munka csövesedés lesz. Szóval nem kell az USA-t úgy elképzelni, ahogyan az a filmekben szokott lenni. Rossz és jó környékek mindenhol, minden városban vannak, nemcsak Amerikába. A munkától amit végzel függ, hogy mennyi fizetést kapsz és hogy abból megtudsz-e gazdagodni. Az egy dolog, hogy valaki kimegy étterembe, hotelba, mûhelybe stb. dolgozni attól még nem lesz gazdag úgy mint itthon sem. Attól függ, hogy mit végez az ember, kellõ tapasztalattal rendelkezik-e az illetõ munkakörben, egyszóval a kulcs a munka(persze jó nyelv tudással :D). Ezeket nem csak úgy írtam, tapasztalatból beszélek.
1 dologban igaza van a kérdezõnek! az U.S.A-ban rengeteg sorozatgyilkosság és tömegmészárlás szokott lenni!de attól még az én kedvenc országom!:D jobb mint ez a "magyaroszág"
xlint99 Mitõl a kedvenc országod, talán ott élsz vagy csak túl sok filmet láttál?
18-asnak:túl sok fimet láttam!:D
Mert a legtöbbjük azt hiszi hogy létezik az amerikai álom. Sajnos legalább 10 éve nem létezik....nagyon sok olyan munkakör van amibõl nem lehet megélni. És másod - harmad munkát kell hozzá vállalni. Sok cégnél teljesítmény arányban fizetik a dolgozót, még ez itthon egy üzemben vagy raktárban elképzelhetetlen.
Én nem éltem USA-ban, de szerintem ott is nagy eltérések vannak attól függõen, hogy hol él az ember. Ahogy én tudom innen, az, hogy az egészségügyi ellátás és az iskola drága. A saját ház szintén drága. Szerintem egy bérelt lakás mellett simán lehet saját autója pár havi fizetésbõl ott egy embernek, ami kellhet ahhoz, hogy munkába járjon. Szerintem a kész ételek se lehetnek olyan drágák. Azt is valószínûnek tartom, hogy sok dolog jobb azonos ár mellett minõségû, mint itt. Én úgy gondolom, aki egy kicsit okos és vállalkozó kedvû, az ott jobban boldogul, mint itt.
11: A vagyon szót nem megfelelõen használod, a GDP-nek nincsen köze a vagyonhoz. A magyar átlagjózsinak több a vagyona, mint az amerikai John Doenak, mert megtakarítani egyiknek sem szokása, de az átlagjozsinak a tulajdonában van a lakása, John Doe meg bérel. A jövedelme az, ami sokszorosa, helyi vásárló értéken is John Doenak.
10: Magyarországon is utcára kerül az a család, ahol mindkét szülõ elveszíti az állását, mivel a munkanélküli juttatás csak 3 hónapig jár, a családi pótlék és segély meg csak putris életmódra elég, egy 1, 5 szobás panellakás bérlésére plusz rezsire már nem lenne elég egy 4 fõs család esetében.
Látom a kérdezõ eltûnt, avagy már lehúzta magát a ....-n, avagy fel sem fogja a válaszokat. Amikor Miami-ban laktam, jött a trampli, analfabéta kinézetû, színesbõrû takarítónõ kipucolni a wc-t. Csak arra emlékszem, hogy legalább másfél kilónyi aranyékszer csörgedezett rajta. ...és õ "alsó tízezerbõl" jött.
"Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként." USA GDP: 2011 Összes 15 094 milliárd USD PPP: 14 045, 507 milliárd USD Egy fõre jutó 48 387 USD Magyaorrszág GDP: GDP 2011 (forrás: IMF) Összes 140 303 millió USD PPP: 136 540 000 000 USD Egy fõre jutó 18 050 USD PPP: 19 829 USD ha durván számoljuk az egy fõre jutó GDP-t egy amerikai átlag polgárnak 3x annyi vagyona van.
Mert a média USA-alapú. A média egy átlag életet akar eléd vetíteni a sitcom-okkal, valamint az Amerikai sztárok életét akarja rád erõltetni: amíg ennek a hatásnak nincs megfelelõ ellensúlya (azaz amíg a magyar média egy FOS marad), addig az emberek akartan azt hiszik (míg rá nem jönnek egy nap, hogy nem), hogy az USA "az ország", a hely, ahol a normák élnek és ahol ideális neked. Teljesen normális jelenség, minden korban fennáll, a mienkben épp az USA terjeszti és Japán. (az utóbbit elérni kb. lehetetlen, így az kiesik a célok közül)
Kérdezõ, azért, mert aki errõl álmodik, az a sikert szeretné. Persze, van esélyed a legmélyebb szegénységre és csövességre is, de az emberek általában optimisták, és azt nézik, hogyha változtatnak, elköltöznek, akkor új lappal kezdhetnek, és erre a lapra már a sikert fogják felírni. Aki úgy áll hozzá, hogy úgyis csak szegény lenne kint, az nem álmodozik arról, hogy kimenjen...
Nem kéne nézni sok amerikai filmet meg ilyen , , mûsorokat, , ahol csak hazugságokat terjesztenek. Honnan vetted ezt a baromságot hogy ha valaki kilép az utcára lelövik???Tényleg ennyire hülyének nézed az amerikaiakat...

Milyen okbol termel a maj olyan sok epet, hogy azt az ember kihanyja?

alkoholt nem iszok, dietasan taplalkozom, megis egy alkalommal epet hanytam, rosszullet kisereteben. mi irritalhatta a majam ilyen nagyon? gyerekkoromban volt A- tipusu sargasagom.

Legjobb válasz: akkor hánysz epét, ha semmi nem volt a gyomrodban, nem azért, mert túl sokat termel a máj

akkor hánysz epét, ha semmi nem volt a gyomrodban, nem azért, mert túl sokat termel a máj
A kérdező hozzászólása: rengetegszer semmi sincs a gyomrunkban, megsem hanyunk epet...szoval miert?

Szerintetek létezik olyan hogy az ember hirtelen sokkal erősebb lesz? (részletek lent)

például ha valakit meg kell védenie...pl: szerelmét vagy a családját és akkor az adrenalinja felmegy és sokkal er?sebb és gyorsabb lesz...ilyen létezik?

Legjobb válasz: igen az adrenalinnak ilyen hatása van. nem sokkal erõsebb és gyorsabb lesz, de szinte rögtön "jó formába" hozza az embert.

igen az adrenalinnak ilyen hatása van. nem sokkal erõsebb és gyorsabb lesz, de szinte rögtön "jó formába" hozza az embert.
hirtelen nagyobb energiákat igénylõ dolgokra is képes vagy, gyorsabban futsz stb, de a hatás nem hosszú illetve terheli a szívet
Az adrenalin kikapcsolja azokat a fékeket, amelyek az izmaidat, ízületeidet védik a túlterheléstõl. Így ki tudod használni a teljes erõdet - de nagyon könnyen megsérülsz közben.
Egyszer egy meglehetõsen túlsúlyos ember, gondolom magas is volt de 120-130-ra tippelték, azb erdõben kirándul Romániában, találkozott egy medvével az pedig örömében 3-5 métert ugrott felfele egy fa ágára. Nem tudom a pontos adatokat, de õ olyan nagyot normális körülmányek között nem tudott volna ugrani.
Igen, az ember alapból képes lenne nagyobb erõkifejtésre is, de az sérülést is okozna már az izmokban (és úgy általában, túlterhelné a szervezetet). Vészhelyzetben ezek a gátak leomlanak, és sokan olyanokra is képesek, amit sohasem gondolnának magukról :)
Igen, ezt a jelenséget már többször leírták. Tipikusan stresszhelyzetben (pl. anyák leemelik az autót a gyerekükrõl, stb..). Ilyenkor nem emberfeletti ereje lesz az egyénnek, csupán a normálisan blokkolt korlátok (melyek védik a testet a sérülésektõl) feloldódnak és úgymond "100%-ra kapcsol" az agy. Persze ennek általában sérülés a vége, de inkább az, mint pl. a halál. A fent említett esetekben is általában szétszakadnak az izmok és izületek egy ilyen manõver után.
És tegyük hozzá #6-hoz, hogy az a hirtelen változás tudatosan nem vezérelhetõ és csak nagyon rövid ideig - az agy által észlelt veszély elhárításáig - érvényesül. De nem minden határon túli a nagysága.
L-É-T-E-Z-I-K

Volt olyan, hogy az új kapcsolatotokba eszetekbe jutott, hogy az exetekkel sokkal jobb volt a szex?

Szeretem a mostani barátom meg jó vele, de mégsem olyan jó, mint az előzővel volt. Nem kötődök a volt barátomhoz érzelmileg, de mégis klasszisokkal jobb volt vele a szex. 5 hónapja vagyunk együtt, megbeszéltük kinek mi a jó és a szerint csináljuk, de valahogy mégsem úgy ér hozzám, mint a volt barátom.

Legjobb válasz: Lépj ki ebbõl a kapcsolatból.

Lépj ki ebbõl a kapcsolatból.
Nem.
Nekem nem volt még ilyenem!Exemhez semmilyen formában nem kötõdõm, viszont a mostani barátomhoz igen!Ha nem jó vele, mond meg neki, és nem hülyitsd

Sokan észrevehettétek, hogy azt utcákon olyan reklám tábla van, ahol a néhai államfők össze súgnak. Mennyire minősíti felháborító ez számotokra, és nem tartjátok kicsinyes játéknak az ilyen mutogatást?

Legjobb válasz: Ez az egész arra való, hogy eltereljék a figyelmet a hibájukról. Most már nincs elmútnyócév, mert 3 év az övéké. Ezért elõ kell szedni újra valamit. :) Aki ennek bedõl az õt minõsíti.

Ez az egész arra való, hogy eltereljék a figyelmet a hibájukról. Most már nincs elmútnyócév, mert 3 év az övéké. Ezért elõ kell szedni újra valamit. :) Aki ennek bedõl az õt minõsíti.
Nagyon kétségbe lehetnek esve hogy ilyesmire kényszerülnek.:)
"Nagyon kétségbe lehetnek esve hogy ilyesmire kényszerülnek.:) " Néztél mostanság Tárki közvéleménykutatást? A jelenlegi a szavazók szerint az elmúlt húsz év legrosszabb kormánya. http://www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20121210_miniszter..
22:58 Engem nem érdekel a közvélemény kutatás. Én a bizonytalanok közé tartozom, de ha narancsos lennék ez és az ehhez hasonló kampányfogások akkor is kiábrándítóak lennének. Nézem azokat a kétségbeesett válaszokat az interpellációkra mikor mindegyik azzal kezdõdik, hogy az MSZP annak idején így meg úgy. A kérdésre érdemi választ szerencsétlen államtitkárok nem tudnak adni, de ilyesmivel érvelnek. Látszik az, hogy meg akarnak felelni az elvárásoknak. Az is hihetetlen, hogy a képviselõink mindenben ennyire egyetértenek, de féltik a zsíros helyüket és inkább nyomogatják azt a gombot amit elvárnak. Mi lesz még ezután!?
Nem örülsz, hogy erre költik az adódat?
Az államfõ a Köztársasági Elnök. Milyen reklám táblát láttál ahol õk vannak rajta?
Ángyán tényleg jófej. Azért csesztetik õt folyton. Tökéletes példa arra, hogy mi történik azzal a becsületes emberrel, aki ezek közé keveredik. Röviden nem tud tenni semmit...
Hát én ki nem állhatom a két jómadarat, de attól még nem leszek fideszes. :)
A Fideszben egyedül Ángyán Józsefet tartom embernek.
A kérdező hozzászólása: Nem, sajnos nem örülök, ... Így komoly megszorítások vannak ami persze nem csak a kormány hibái , de ez egyértelmû pénz pazarlás, még ha "viszonylag" bagatell összegrõl is beszélünk. A tettek és változások magáért beszélnek, így szavazó állampolgár arra szavaz, ami megfelelõen teljesít, reklámok nélkül is.
A kérdező hozzászólása: igen elhamarkodottan , írtam :) ne haragudjatok.. Gyurcsány, és Gordon.
A néhai az halottat jelent. Netán az egykori szóra gondoltál?
Kérdezõ! Most a gyûlölet-hónapja van. Majd a Nagy Testvér másképp rendelkezik, ha úgy akar.
Én úgy tudom akivel beszéltél chat en azt rakja oda..(de tévedhetek..)
A kérdező hozzászólása: de nekem olyat is kirak akivel alig beszéltem
A kérdező hozzászólása: és azzal se mostanság beszéltem
Ez engem is érdekelne :D hogy ha pl. piroska nekem ott van a "kedvencek" között, akkor én is ott vagyok piroskának? nyilván úgy igen, hogyha sokat beszélgetünk. De ha teljesen véletlenszerû emberek miért vannak ott? gondolom a kérdezõ is valami ilyesmit akart kérdezni :D

Olyan sokan írják, hogy az ő pasijuknak x cm a pénisze. Megkérdezték, hogy mekkora vagy lemérték, hogy ilyen pontosan tudják?

Én nem tudom pontosan mekkora a párom pénisze. Megkérdezni meg szerintem elég ciki...Ti hogy vagytok ezzel?

Legjobb válasz: Megkérdeztem, nem tudták (vagy hazudtak), lemértük együtt :)

Megkérdeztem, nem tudták (vagy hazudtak), lemértük együtt :)
Én nem irkáltam ide a párom méreteit, de remélem így is válaszolhatok. :$ :) Mi szoktunk intimebb dolgokról is beszélni, és mikor épp témába vágó volt, megkérdeztem, hogy az övé hány cm. Egyáltalán nem volt cikis, még sztorizott is arról hogy hogyan, mikor stb. mérte meg. Szerintem egy párkapcsolatban mindent meg lehet beszélni, hisz ki mással beszélnéd meg a dolgokat, mint vele. Akár cikisnek tûnõ a témáról van szó, akár nem. 20 L
Dehogy ciki megkérdezni! Bár, ha kicsinek érzed, kicsinek látszik, akkor inkább ne kérdezd meg szerintem, mert tuti nem fog neki örülni! Ha õ elégedett vele, és szerintem ez látszik egy pasin, akkor nyugodtan kérdezd meg!
Miután már nem lett tabu ez a téma nálunk, kezdtünk errõl beszélni. Kiderült, hogy a barátom még sosem mérte le, mert tudja, hogy nem ebben mérik a jósrácságot (pláne nálam), így mindketten tippeltünk egy méretet és fogadtunk. Megmértük és én nyertem :D (alábecsülte magát, pedig szemmel láthatóan nem panaszkodhat :D). Persze ez mind felszabadult és vicces stílusban történt.

Szerintetek van olyan hogy az ember sorsa előre meg van írva? Ezt úgy értem, hogy van aki sok plusszal indul az életben:okos, tehetséges, jó kinézetű, viszonylag jó, stabil családi háttere van stb.

És van aki nem kap semmilyen különsebb készséget,nem jók az adottságai.Szóval azt mindenki tudja hogy az élet nem igazsgos,de lehet hogy valaki arra születet hogy neki jó élet legyen,jó legyen dolgokban,míg a másik arra hogy csak úgy napról napra éljen?

Legjobb válasz: "csak úgy napról napra" Én sajnos ezek közé tartozom:(

"csak úgy napról napra" Én sajnos ezek közé tartozom:(
Van ilyen de az ritka, attól függ hová születsz, meg milyen emberek vesznek körül. Normál közegben te irányítod a sorsodat.
predesztináció=eleve elrendelés elve én nem hiszem h van, lehet h vki hátránnyal indul, de többet tanulhat amég eléri amit az elõnnyel induló elért. És ha többet dolgozott érte tovább meg is tarthatja. sztem mindenkinek a saját kezéében van a boldogsága

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!