Találatok a következő kifejezésre: Sok olyat hogy (1316 db)

Melyik légzésfigyelőt ajánljátok jobban? Angelcare vagy Baby comtroll? Mert hallottam sok olyat hogy valamelyik típus sokszor ok nélkül bejelez.

Legjobb válasz: Hát ez egy nehéz dolog, de most történt egy eset a környezetemben: Jó anyagi és egészségi körülmények között lévõ családban nemrégiben született egy gyönyörû, egészséges kisbaba. Egyszobában alszik a szülõkkel, és éjszaka, mikor felkeltek, látták, hogy a gyerek nem lélegzik! Nem volt légzésfigyelõjük, mert szerintük hülyeség. A baba kórházba került, azóta kiengedték, de nem tudják, lett-e valami baja az oxigénhiánytól... Komolyan elgondolkodtam. Én is tudnám jobb helyre tenni azt a pénzt, amibe kerül, de inkább beruházok, mert igenis BÁRKIVEL MEGTÖRTÉNHET!! Persze ez egy jó nagy off sztori volt, a kérdésre sajnos nem tudom a választ...

Tudjátok mit? Nekem is van. Méghozzá pelenkára rakhatós, hordozható. Nyugodtabban alszom. Döntse el mki maga, h szeretne v sem. Uakkor viszont sokszor tényleg elég picit megrázni a gyereket, és már vesz is levegõt! Én nem tudnék a bûntudattal élni, ha amiatt halna meg a gyerekem, mert én édesdeden átaludtam, míg megfulladt! És ha sugárzik (amiben nem vagyok biztos), az sem igazán izgat, megmondom õszintén. Pár év, és éjjel-nappal a számítógép elõtt fog ülni, mobil lesz a zsebében, ...stb. Ja, meg ezen az alapon csak bio élelmiszert vásároljunk, és a pesti anyukák semmiképpen ne igyék sétálni a gyereküket, mert szmog van! Ez is off volt, bocsi! :)
Nekünk is Angelcare van 401-es. Engem megnyugtat a tudat, ha nem lélegezne, jelez. Meg is történt ez az eset, kb. 3 hetes lehetett, mikor bejelzett, a kicsikénk elfelejtett levegõt venni. A férjem gyorsan odaugrott a bölcsõjéhez, megmozgatta, és újra vett levegõt. Ha nem tudtuk volna, hogy ez történik éjszaka, lehet, hogy a reggelünk más lett volna...
Hát ez egy nehéz dolog, de most történt egy eset a környezetemben: Jó anyagi és egészségi körülmények között lévõ családban nemrégiben született egy gyönyörû, egészséges kisbaba. Egyszobában alszik a szülõkkel, és éjszaka, mikor felkeltek, látták, hogy a gyerek nem lélegzik! Nem volt légzésfigyelõjük, mert szerintük hülyeség. A baba kórházba került, azóta kiengedték, de nem tudják, lett-e valami baja az oxigénhiánytól... Komolyan elgondolkodtam. Én is tudnám jobb helyre tenni azt a pénzt, amibe kerül, de inkább beruházok, mert igenis BÁRKIVEL MEGTÖRTÉNHET!! Persze ez egy jó nagy off sztori volt, a kérdésre sajnos nem tudom a választ...
Egy jó tanács! Én is tudok számtalan rossz dolgot és tragédiát sorolni, de nem teszem! Én terhes vagyok és bízom mindig a jóban! Viszont a sugárzásról, amit elektromos készülékek okoznak több rosszat hallok és olvasok, mint jót! Elnézést, ha le akarlak beszélni, de talán 3 egészséges és iskolás gyermek után pedagógiai tapasztalattal nem írok hülyeséget!! Ha magad akarod megnyugtatni, akkor vegyél akár milyent, mert egyforma az összes, mivel bevizsgált termékek!
Nekem Angelcare van. Nem vagyok egészségügyis, tehát nem tudom, mit kell csinálni, ha riasztana. Ennek ellenére sokkal nyugodtabban alszom, hogy van ez a kütyü (pedig egyébként nem vagyok egy túlparás lélek). Amúgy 2-szer jelzett be, elõször, mert bénán raktuk össze (elsõ éjjel), aztán meg lemászott róla a baba. De inkább jelezzen tévesen, mint reggel arra ébredjek, hogy nem él a babám. Azt olvastam, hogy az esetek legnagyobb százalékában, ha beriaszt, akkor is elég csak felébreszteni a babát. Egyébként annyira nem drága, teszvesz, vatera tele van, és ezek jók használtan is, feleáron.
Szia. Nekem Angelcare 300-as van, és én csak ajánlani tudom. Engem igenis megnyugtat, hogy van, mert a babák képesek annyira mélyen aludni, hogy elfelejtenek levegõt venni. Az én babámnál kétszer csippant be, ilyenkor elég picit megrázni, és már vesz is levegõt. Nekem megér ennyit nyugodtan aludni, fõleg, hogy egyedül élek, éjjelente is egyedül vagyok a kicsivel. Mindenkinek szíve-joga hogy meglegyen a véleménye, de nem kellene a másikat elítélni, csak mert másként gondolkodik. Ja és még véletlenül sem sznobságból vettem, csak egyszerûen engem megnyugtat.
Szia! Én nem vettem légzésfeigyelõt, mi "megörököltük" a sógórnõméktõl. Én nem is vettem volna meg. És mostmár nagyon örülök, hogy van. többször is jelzett és egyszer sem vaklárma volt. Angelcare amúgy!
Egyik légzésfigyelõt sem ajánlom! Ha nem koraszülött és egészséges újszülött felesleges és sugárzó kacat!!! Én negyedik gyermekem várom, mielõtt azt gondolnád valami 3h-s kategóriájú szülõ vagyok (halmozottan hátrányos helyzet)egy óvodapedagógus. Hidd el, azon a pénzen amibe ezek kerülnek sokkal több értelmes és hasznos dolgot lehet venni! Ez csak divatkellék a sznob szülõk hülyesége és azoké, akik ebbõl élnek, hogy anyukákat paráztatnak!(elnézést nem bántani akarlak a sznobbal, de tényleg csak az elsõ mondatomban megjelölt gyermekeknek ajánlják)
Szerintem is felesleges.Egyrészt ha baj van A légzés figyelõ nem ér semmit, ha nem tudod ujra éleszteni a babádat, amig az orvos ki nem ér. Szoval tanfolyamra kell járnod. Másrészt baromi drága is.
Nyugodtan meg lehet sértõdni, és azonnal beszerezni a légzésfigyelõt! Én csak jót akartam, tapasztalatból! Biztos az anyuka, aki megsértõdött a sznob kifejezésre olyan sok gyermeket hozott világra! Nem sértésnek szántam, ha annak vette valaki a jó tanácsot, amit kellõ tapasztalattal írtam, tegye! Remélem a negyedik gyermekem is "túléli a csecsemõkorát" légzésfigyelõ nélkül! De az a tudat bizony megnyugtat, hogy a világon 5* a túlnépesedés, és nem mindig volt ilyen sugárzó gép!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkpr én is Angelcare mellett döntök. Mert venni mindenképpen veszek a kérdés nem az volt:) , csak a típusban nem voltam biztps! 34 hetes kismama
Az, hogy valakinek sosem volt rá szüksége nagyon szép és jó dolod, de... De nem biztos sajnos, hogy neki vagy másnak egyszer nem a babója életét menti meg. Nem tartom pénzkidobásnak, ezer más dolgot inkább annak tartok, aki meg sznobnak tartja azt az embert, anyát, aki mindent megtenne a kisbabájáért arról meg van a véleményem. Mi angelcare-t vettünk, sokan dícsérték! Minden jót!

Miért állítja olyan sok szülő, hogy sokkal nagyobb a követelmény az első osztályban, mint régen?

Régen is volt iskola, ahol hamar tanultak meg olvasni, most is van, ahol csak év végére. Írni is meg kellett tanulni folyóírással, most sincs több betú :)

Legjobb válasz: Sokkal több elfoglaltságuk van,és sokkal több órájuk is van mint régen.Az,hogy késöbb tanulnak meg dolgokat,az azért is lehet,mert nem minden szülõ kezdi e oviban kicsit fejleszteni a gyerekét.Vagy nincs rá ideje,vagy feleslegesnek tartja.Sok szülõnek a suli ala6tt sincs sok ideje tanulni a gyerekkel.a mai gyerekek már sok olyat tanulnak ami nálunk nem volt.és keményebben kell tanulniuk,ha egyetemre akarnak majd menni,mivel sokan jelentkeznek.rengeteg új tantárgy van.

Mert az! És emlékszem nekünk 4. ben egyáltalán nem volt 6 óránk, a fiaméknak meg van heti többször is.
Sokkal több elfoglaltságuk van, és sokkal több órájuk is van mint régen.Az, hogy késöbb tanulnak meg dolgokat, az azért is lehet, mert nem minden szülõ kezdi e oviban kicsit fejleszteni a gyerekét.Vagy nincs rá ideje, vagy feleslegesnek tartja.Sok szülõnek a suli ala6tt sincs sok ideje tanulni a gyerekkel.a mai gyerekek már sok olyat tanulnak ami nálunk nem volt.és keményebben kell tanulniuk, ha egyetemre akarnak majd menni, mivel sokan jelentkeznek.rengeteg új tantárgy van.
Kedves 2.! Én nagyon jól tudom, hogy mennyi ökörséget tanítanak meg velünk, felsõbb osztályokban, de itt 1. osztályról beszélünk, ahol az alapokat megtanítják! Azt nem hiszem el, hogy nincs a szülõnek 20 perce leülni a gyereke mellé (bár mellettem sosem volt senki, én megtanultam egyedül). Nem kellene több, csak egy kicsit rágyakorolni a dolgokra; senki nem született úgy, hogy szóról szóra vágta Newton törvényeit. Ha te, vagy én meg tudtuk tanulni az írás-olvasás fortélyát, akkor õ miért nem?
Ezt most bóknak vettem, ha nem haragszol :]
Ugyan még kicsi a gyerekem, de ezen az idõ-dolgon már elgondolkodtam. Amikor visszamegyek dolgozni, 5.30-kor kelünk majd, hogy 8-ra beérjünk a munkahelyünkre (Pest melletti településen lakunk, munkahely Bp-en). Ha csak 5-ig dolgozunk (tehát azt vesszük, hogy nincs túlóra, pedig a valóságban sajnos gyakran van) akkor alsó hangon este 1/2 7-re érünk haza. De ha közbejön bevásárlás, a gyerek összeszedése a nagymamától vagy különóráról, stb., akkor még késõbbre tolódik. Otthon ugye vacsora, ha csak hideget eszünk az is 45-60 perc, meleg kaja még több idõ. Így minimum este 1/2 8-8 lesz, mire végzünk. Az 5.30-as kelés miatt a gyerek már mehet is lefeküdni. Persze anya még ellenõrzi a leckét, stb., de hogy mikor lesz 20 percem a nap folyamán, amikor olvasni, írni és matekozni tanulok vele, lövésem sincs. És nem hiszem, hogy napi 20 perc elég lenne egy olyan gyereknek, akinek rosszul megy a suli.
Szerintem nem lett nagyobb a követelmény (a tények is ezt mutatják), csak egyszerûen butulunk [nem állítom, hogy ez a természetes]. Sajnos elszomorító, hogy az anyuka is inkább leül a gép elé, és internetezik, minthogy megfogná a gyerekét, és ami nem megy neki, abban besegít. Ám nem, mert abban neki nincs élvezet. (Általában az ilyenek mondják, hogy nagyobb lett a követelmény, holott nem.) Azzal sem értek egyet, hogy nem kaphatnak jegyet az alsósok sok helyen. Kérdem: miért? Soha az életben nem fog tanulni, ha nem kezdi el idõben. És azzal sem értek egyet, hogy a síkh.lye (már elnézést) diákot átlökdösik alsóban, mindig egy évfolyammal feljebb, aztán szenved élete végéig, mert nem tanult meg írni-olvasni. Nekem is van olyan osztálytársam, aki nem képes folyamatosan írni. Na, ez a szégyen. 15/L
Sajnos nem minden szülõ gondolja úgy, hogy "Mi az hogy nincs 20 perce valakinek a gyerekére".
A kérdező hozzászólása: Az elsõ osztályról beszélünk! Igen, épp ezt veszem észre, hogy a szülõnek nincs ideje. Mi az, hogy nincs ideje a saját gyerekére, amikor írni és olvasni tanul, amikor a számtan legalapvetõbb lépéseit sajátítja el? Nem a fizikapéldáról beszélünk, és nem a vegyészképzésrõl még, egy-két kivétellel persze, de nincs olyan, aki ebben ne tudna segíteni a gyerekének. Bizony nagyon kényelmesek ezek a szülõk, hogy kifogást találnak!
A kérdező hozzászólása: Végre egy értelmes kamasz :)
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolom, ha különórákra lesz idõ, akkor 20 percre fõleg. Napi 20 perc sok? Nem, az nagyon kevés idõ napi szintre lebontva, de épp elég ahhoz, hogyha egy szülõ tényleg - szinte - minden nap szán ennyit a gyerekére, akkor ha nem is lesz osztályelsõ, legalább nem lesz kilométeres lemaradása. Arra van idõm, amire szánok... És még mindig ELSÕ osztályról beszélünk.
Hát, különórára napközi alatt fog járni, értsd: az iskola által szervezett délutáni foglalkozásra, mivel ELSÕ osztályról beszélünk fõleg sportra gondolok. Szóval amíg õ különórán lesz én még javában a kapitalizmust építem... A másik: NEKEM lesz 20 percem, pl. este 8-tól fél 9-ig, utána meg pláne, de megpróbálom elképzelni hogy milyen szellemi állapotban lesz addigra a mindössze 6 éves, reggel 5.30-kor kelõ, este 5-ig az iskolában ülõ gyermekem. De lehet hogy inkább majd reggel 5.00-kor keltem fel minden nap, hiszen akkor még friss az agya, nyugodtan gyakorolhat... Na mindegy, még messze van, addig még simán munkanélküli lehetek, akkor aztán akár egész délután nyüstölhetem a fiacskámat.
A kérdező hozzászólása: Nem támadni kell, gondolkodni...
Bölcseket mondani meg bármire lehet, ez a könnyebbik része...
A kérdező hozzászólása: Értelmes kérésre értelmes választ vártam, ahogy többeknek sikerült, nem pedig gúnyolódást. Egyszerûen NEM kell válaszolnod, ha ilyet nem tudsz - ehhez tarthatod magad.
Korrektül, semleges hangnemben leírtam egy valós élethelyzetet, amit Te személyes sértésnek veszel. Ráadásul jössz az általános bölcsességekkel, idézlek: "arra van idõnk amire akarjuk" és "nem támadni kell hanem gondolkodni...". Ez persze nem gúnyolódás, ugye??? Ha nem választ vársz egy kérdésre, hanem a személyes véleményed megerõsítését, akkor ezt legközelebb légyszives írd bele a kommentbe, hogy ne strapálják magukat azok, akik uram bocsá' más nézõpontból közelítik meg a témát. Részemrõl itt lezárom ezt az értelmetlen vitát és a kérdésedet nem nyitom meg többet (úgyhogy ne fáradj a kommenteléssel). További minden jót kívánok Neked!

Van olyan hogy egy ember a túl sok tanulásba bolondul bele, és a végén az okos, zseni emberből egy zakkant, bolond ember lesz? Ismertek ilyen embert?

Legjobb válasz: "Van olyan hogy egy ember a túl sok tanulásba bolondul bele" Nincs ilyen. " és a végén az okos, zseni emberbõl egy zakkant, bolond ember lesz?" Van olyan, hogy valaki, akit a környezete "zseni"-nek tartott, végül "bolond" lesz a környezete ítélete szerint. Vagy azért, mert valamilyen pszichológiai probléma a felnõttkora elején, pl. egyetemi évei alatt "tört ki", míg addig nem látszott. Vagy pedig azért, mert bizonyos körülmények között (pl. középiskola) ugyanaz az ember jól tudott funkcionálni, más környezetben (egyetem, munkahely) már nem. Olyan, hogy valaki a tanulásba õrül bele, nincs. Ha félrecsúszik az illetõ élete, annak valami más oka van.

"Van olyan hogy egy ember a túl sok tanulásba bolondul bele" Nincs ilyen. " és a végén az okos, zseni emberbõl egy zakkant, bolond ember lesz?" Van olyan, hogy valaki, akit a környezete "zseni"-nek tartott, végül "bolond" lesz a környezete ítélete szerint. Vagy azért, mert valamilyen pszichológiai probléma a felnõttkora elején, pl. egyetemi évei alatt "tört ki", míg addig nem látszott. Vagy pedig azért, mert bizonyos körülmények között (pl. középiskola) ugyanaz az ember jól tudott funkcionálni, más környezetben (egyetem, munkahely) már nem. Olyan, hogy valaki a tanulásba õrül bele, nincs. Ha félrecsúszik az illetõ élete, annak valami más oka van.
Ha zseni nem is voltam, de jól tanultam, érettségi után bárhová be tudtam volna kerülni, az egyetem is jól ment egy ideig... de mivel az állandó tanulás miatt soha nem jártam emberek közé, ez egyre súlyosabb problémákat okozott, teljesen megzavarodtam, és abba kellett, hagynom. Nagyon szégyellem magam azóta is, hogy így alakult, de azóta hiába is próbálkozom, nem bírok tanulni, koncentrálni és még az utcára is alig bírok kimenni, és segítséget sem tudok kérni. (25/f)
Nálunk a háziorvos fia pont ilyen. Doktornak szerették volna a szülei õt is. Tök normális, átlagos gyerek, tinédzser volt, és a sok tanulásba beleõrült. Most a harmincas évei elején jár.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: és miket csinál pontosan? Teljesen bekattant?
Ismertem egy ilyen embert "doktor úrnak" hívták a háta mögött. Az anyjával lakott együtt s õ járt bevásárolni.Az anyja még élt valamennyire gondját viselte de utána olyan ápolatlanul járt az utcán a buszon hogy elképesztõ.Úgy tudom ez az ember is diplomásnak készült. Nem hiszem hogy ha diagnosztizálták nála a pszichés tüneteket és megfelelõ kezelésben részesül akkor ide jut. Értelmiségi család volt s voltak kapcsolataik az orvosi körökben is. Azt hiszem némi belterjes házasságok nagyobb genetikai rombolást tudnak tenni mint a sok tanulás.

Lehet egyszerre olyan sokat inni, hogy belehaljon az ember?

Legjobb válasz: Gondolom, hogy nem az alkoholról kérdezte, hiszen arról köztudott, hogy halálos nagy mennyiségben, azt viszont csak nagyon kevesen tudják, hogy a sok víztõl is meg lehet halni. Ez a sok víz, valóban sok (10-12+ liter egy nap, testtömegtõl és egyéb egészségi tényezõktõl függõen). Hogy hogy lehet ennyit meginni? Elmész egy meleg nyári napon egy hosszú biciklitúrára, például, és sorra üríted ki a vizes palackokat aztán egyszer csak olyan szintet ér el a testedben az elektrolit egyensúlytalanság, hogy a szervezeted felmondja a szolgálatot, elveszted az eszméleted és meghalsz. http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia Itt az angol Wikipedia cikk róla, ha érdekel olvass utána.

Gondolom, hogy nem az alkoholról kérdezte, hiszen arról köztudott, hogy halálos nagy mennyiségben, azt viszont csak nagyon kevesen tudják, hogy a sok víztõl is meg lehet halni. Ez a sok víz, valóban sok (10-12+ liter egy nap, testtömegtõl és egyéb egészségi tényezõktõl függõen). Hogy hogy lehet ennyit meginni? Elmész egy meleg nyári napon egy hosszú biciklitúrára, például, és sorra üríted ki a vizes palackokat aztán egyszer csak olyan szintet ér el a testedben az elektrolit egyensúlytalanság, hogy a szervezeted felmondja a szolgálatot, elveszted az eszméleted és meghalsz. http://en.wikipedia.org/wiki/Hyponatremia Itt az angol Wikipedia cikk róla, ha érdekel olvass utána.
alkoholt?igen, úgy hívják, hogy alkohol mérgezés, és ennek van enyhébb, és halálos változata...
Paracelsus mondta (toxikológia atyja): "Minden dolog méreg, ha önmagában nem is az; csupán a mennyiség teszi hogy egy anyag nem méreg." Tehát elvben mindentõl meg lehet halni, maxmimum gyakorlatban lehetetlen annyit magadba eröltetni. Elõzõhöz: Ezt a belsõ fulladást nemtom hol halottad, de ez így ebben a formában hülyeség. Mert ugyan hosszútávú desztillált víz fogyasztása tényleg káros lehet ha melette a szükséges anyagokat máshonnan nem juttatod a szervezetbe, de ahhoz egyrészt fél nap édeskevés, másrészt semmi köze a fulladáshoz.
Szerintem az attól függ hogy mit iszol. Bortól sörtõl szerintem nem de mondjuk 10-15 faja pia összekeverésétõl és mértéktelen ivásától ha meg nem is halsz maradandó károsodást szenvedhetsz.
Nekem volt már alkohol mérgezésem. Az egyik barátom hozott szakét Japánból, kb.15 éves volt. (Mármint a szaké :) ) Úgy berúgtam, hogy nem tudtam magamról, elájultam és hívták a mentõt. A doki szerint, ha 10perccel késõbb hívják a mentõket bekómáltam volna és meghalhattam volna. Szóval nem csak attól lehet alkohol mérgezést kapni, ha sok mndent összeiszol.....Azóta antialkoholista vok.....
Igen, lehet. Volt régen egy hír, miszerint egy férfi bevett valami olyan gyógyszert, amitõl csillapíthatatlan szomjúság tört rá, és addig ivott, míg belehalt (szétment a gyomra). Szóval van ilyen. Az sem tud a végtelenségig tágulni.
Lehet. Ha erõsen izzadsz, legalább fél napot - és csak tiszta vizet iszol, só nélkül. Úgy hívják, hogy belsõ megfulladás.
Körülményektõl függ. Ha megizzadsz és hideg italt iszol, leforrázhatod a tüdõd.
Lásd Flipper Öcsi, alias Jeszenszky Béla Tibor(STEP, Hungária, Dolly Roll) esetét... éppen a fehérvári kórházban élet és halál között lebeg :(
A kérdező hozzászólása: Nem az alkoholra gondoltam. Köszi a válaszokat!

Lada fogyasztás!? A Ladák mért fogyasztanak olyan sokat? Tudom hogy régi autó, régi technika, de a porlasztó milyen "elven" működik, hogy annyi kaját ad neki?

Nagyon tetszenek a Ladák, kis ültetés, szélesítés, nagy felnik, és már is van egy gyönyör? autó, aminek egyedül álló Feelingje van. Ezért szeretnék nagyon Ladát venni, de a fogyasztásától félek.:(

Legjobb válasz: A Ladák karburátora egy '60-as években tervezett 32-es esõáramú, soros mûködtetésû Weber-karburátor licence alapján készült. A '80-as évek végéig, a Solex-karburátorok megjelenéséig ezt csiszolgatták, nem csoda hát, ha nem tudtak annyira jó fogyasztást produkálni, mint a kortárs karburátoros autók. A motor belsõ súrlódásait, kiegyensúlyozatlanságát sem csökkentették annyira, mint kellett volna, ez is energiát emésztett fel és növelte a fogyasztást. A gond azonban nem ez. A Ladák nem fogyasztanak olyan nagyon sokat. Eredeti állapotukban elég erõsen kellett õket taposni a 10 liter/100 km-hez is. A probléma abból adódik, hogy itthon minden sarkon Ladát javítanak, csak éppen nem olyan eszközökkel, ahogy kellene. Ezek a Weber-rendszerû karburátorok a régebbi típusokhoz képest rendkívül összetettek, így az eredetileg Ladán tanult szerelõk sem mind értenek hozzá, az újabb generáció meg nem mindig veszi a fáradságot, hogy megtanulja. Ráadásul mivel már jó pár éve nem gyártanak karburátoros Ladákat, nehéz is megfelelõ alkatrészeket beszerezni a karburátorhoz - a régi, mechanikus szekunder torkú karbikhoz például kincset ér egy jó felújítókészlet. Ez az alkatrészhiány és az általános igénytelenség aztán azt okozza, hogy éktelen módon elcsavargatott, lehetetlenül átfúvókázott karbikkal és hasonlóan igényesen, fülre állított gyújtással (az elõgyújtás-szabályzót ellenõrizni luxus) közlekedik az itthoni Lada-állomány túlnyomó többsége. Így aztán hiába az egyébként egész jó gyári konstrukció, az autók zabálnak, mint az õrült, menni meg nem hajlandóak. Vagyis nem kell megijedni a Lada fogyasztásától, csak elõtte megfelelõ szakembert kell találni, aki nem csak annyira hajlandó, hogy a fojtószelep végállásának ütközõcsavarját tekergesse alapjárat-állítás címszó alatt.

A Ladák karburátora egy '60-as években tervezett 32-es esõáramú, soros mûködtetésû Weber-karburátor licence alapján készült. A '80-as évek végéig, a Solex-karburátorok megjelenéséig ezt csiszolgatták, nem csoda hát, ha nem tudtak annyira jó fogyasztást produkálni, mint a kortárs karburátoros autók. A motor belsõ súrlódásait, kiegyensúlyozatlanságát sem csökkentették annyira, mint kellett volna, ez is energiát emésztett fel és növelte a fogyasztást. A gond azonban nem ez. A Ladák nem fogyasztanak olyan nagyon sokat. Eredeti állapotukban elég erõsen kellett õket taposni a 10 liter/100 km-hez is. A probléma abból adódik, hogy itthon minden sarkon Ladát javítanak, csak éppen nem olyan eszközökkel, ahogy kellene. Ezek a Weber-rendszerû karburátorok a régebbi típusokhoz képest rendkívül összetettek, így az eredetileg Ladán tanult szerelõk sem mind értenek hozzá, az újabb generáció meg nem mindig veszi a fáradságot, hogy megtanulja. Ráadásul mivel már jó pár éve nem gyártanak karburátoros Ladákat, nehéz is megfelelõ alkatrészeket beszerezni a karburátorhoz - a régi, mechanikus szekunder torkú karbikhoz például kincset ér egy jó felújítókészlet. Ez az alkatrészhiány és az általános igénytelenség aztán azt okozza, hogy éktelen módon elcsavargatott, lehetetlenül átfúvókázott karbikkal és hasonlóan igényesen, fülre állított gyújtással (az elõgyújtás-szabályzót ellenõrizni luxus) közlekedik az itthoni Lada-állomány túlnyomó többsége. Így aztán hiába az egyébként egész jó gyári konstrukció, az autók zabálnak, mint az õrült, menni meg nem hajlandóak. Vagyis nem kell megijedni a Lada fogyasztásától, csak elõtte megfelelõ szakembert kell találni, aki nem csak annyira hajlandó, hogy a fojtószelep végállásának ütközõcsavarját tekergesse alapjárat-állítás címszó alatt.
mert a ruszkiknál elképesztõen olcsó az üzemanyag, és oroszország sosem volt a takarékosság tervgazdasága
Aki mást mond hazudik, csak így kijelenteni hogy sokat eszik nem lehet! Sok rossz információ van a fogyasztásról amiknek nincs alapja! Elõzõ üzihez visszatérve Város: 8-9L
A Lada fogyasztása a vezetõ vezetési stílusától függ!!!!!! 1. Ha szeretsz nyugottabban közlekedni 6-7, 5 eszik! 2. Ha lendületesen szeretsz közlekedni 8-10 eszik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!!!:)
A kérdező hozzászólása: Hát remélem...Ladának van egyfajta feelingje ami engem "rabul ejtett"... Nem akarok én vele õrült módjára közlekedni, csak szépen, 60-70el... Nekem csak az a vágyam hogy egy szép Ladába üljek! Köszi a válaszokat srácok!
Ha nem nyomod neki, meg ha jól be van állítva, 8 alatti fogyasztással simán eltudsz vele járkálni. Jó választás lenne, mert fillérekbõl feltudod tuningolni, meg javíttatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!!
A kocka forma sem tesz jót a légellenálásnak ez is növeli a fogyasztást
Sok családi autó 600 km egy tankal a lada is ilyen! Lemész vele a Balcsira Kálból 300 km kb az út végére félig lessz a tank! Több mint 10-szer voltunk Balcsin és mindig ezt az értéket kaptuk!
Én is olyan vagyok, mint te:) Nem sikerül enélkül a dolog.
válhatsz, de nincs abban semmi gond, ha úgy élvezel, ha a csiklód is izgatják közben! :-)
Jó lenne érteni, hogy mi a gondod.... Biztos bennem van a hiba, vagy csak simán késõre jár...
A kérdező hozzászólása: Csak amiatt kérdezem, mert mostani barátomnak volt ilyen barátnõje, én meg rosszul érzem amiatt magam, hogy nem vagyok az a könnyen kielégíthetõ típus...
attól mert "csiklósan" élvezel attól az még lehet viszonylag rövid idõ alatt is
könnyen kielégíthetõ?Hát ritka az, aki el tud menni hüvelyileg...Mint a fehér holló.
Igen van olyan, meg olyan is van, aki nem.
Sajnos igen! Az otthoni zûrök egy teljesen más személyiséget hoznak ki az emberbõl, mint amilyen valójában. Amit otthon lát és tapasztal már másként nem is reagál csak ezzel a viselkedésével, magyarul levagytok sz...va! De aki, és akik jók hozzád azzal ne légy ilyen. Tudjál különbséget tenni ember és ember között.
szerintem nincs benne semmi sértettség. leírta a tényeket. Én pl. tovább tûrtem a megaláztatásokat, mint kellett volna vagy elviselhetõ lehetett volna. Bánom. Simán el kellett volna küédeni a fatert a pitlibe, pókerarccal. Hozzátenném: nem mindegy, melyik korosztályhoz tartozol, mert a mostani tinik lazán megteszi, a 40-es korosztáy szívta, a 60-as korosztály pedig még kezet is csókolt érte....
én biztos nem ilyen lennék, ha nem úgy növök fel, ahogy. pedig én próbáltam elhatárolni magam, de nagyon nehéz késõbb õszinte kapcsolatokat kialakítani. az ember mások gesztusaiban, tettiben is azt látja, amit otthon és szinte ösztönös a menekülés, a védekezés, amire jó a cinizmus és képmutatás. én hajlamos vagyok ilyen lenni, nem mûködnek a párkapcsolataim. azért tud üldözni a múlt, nem is kicsit.
Én egyre inkább azt veszem észre magamon (teljesen kiütök a családból, és már az õrületbe kergetnek), hogy egy zsémbes vén banya lett belõlem 20 évesen. Állandóan csak panaszkodok. Ha nem mondhatom el valakinek, megõrülök. Még jó, hogy a párom elfogad így. Próbálok változni, mindig észreveszem, hogy már megint csak puffogok, de nagyon nehéz ebbõl kijönni...
A kérdező hozzászólása: Tényleg köszönöm mindenkinek! Nagyon rendesek vagytok!:)
Biztos, hogy van ilyen kerdezo csakhogy ezzel a magatartassal csakis magadnak artasz. Ne legyel olyan, mint a szuleid, mert akkor a gyereked abban a helyzetben lesz, amiben most te. Semmi elorelepes, fejlodes nem fog tortenni, ha te megkeseredette valsz. Csak a sajat eletedet nehezited vele. 24 eves vagy, felnott, igy vedd kezedbe az eletedet es ne hagyd, hogy rossz akaratu emberek barmilyen befolyassal is legyenek rad.
Louisa L. Hay: Éld az Életed c. könyve megmondja. A középtájon van egy táblázat szerû, ki kell tölteni, stb...
A cinizmus nem fér össze a képmutatással, bocs mindenkitõl. :D Egy cinikus ember eleve kíméletlenül õszinte, a saját hitványságát is beismeri.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Igazad van. a gond az, hogy a kivétel erõsíti a szabályt. Én mind a kettõ vagyok egyben. Hol ez, hol az. Váltogatva.
04-08 22:16-nek Én ugyanezzel a problémával küszködöm.
A szeretet lenne az orvosság valóban. Próbálkozzatok meg esetleg valamilyen "kisegyházzal". A hívõknek könnyebb. És ezekben a kisegyházakban közvetlen, személyes kapcsolatok vannak, meg lehet õszintén mondani ilyesmit, amikrõl írtatok.Próba cseresznye! Gyógyulást kívánok szeretettel.
Itt "tan-sztorikat" , párbeszédeket olvashattok a szülõk által elkövethetõ hibákról. Sajnos nagyon sok van. Mondhatnám, gõzük sincs a szülõknek, hogyan kellene bánni a gyerekekkel. Na, de honnan lenne? Tanítják ezt valahol? http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Anyas%.. http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Hibake..
A kérdező hozzászólása: A legutolsó válaszolónak különösen köszönöm! Nagyon rátapintottál a lényegre, kár, hogy én nem tudtam ilyen jól leírni UGYANEZEKET az érzéseket!
A kérdező hozzászólása: Se kamaszkoromban, se gyerekkoromban nem voltam ilyen (holott problémák már akkor voltak jócskán), nem hiszem, hogy az alaptermészetem ilyen. Úgy érzem, hogy a lelkem, személyiségem teljesen eltorzult (fõleg az utóbbi években). Amúgy nem vagyok bunkó az emberekkel, normálisan viselkedem, ha nem bántanak, de a kapcsolataimban rendre jelentkezik az elõbb leírt probléma. Talán fel kéne keresnem egy pszichológust, ahelyett, h itt fárasztanálak titeket...
Az, aki alapvetõen hajlamos rá, hogy azzá váljon.Akiben nincs meg ez a tulajdonság/nincsenek meg ezek a tulajdonságok, abból nem hiszem, hogy olyan könnyen elõjön mindez.Ha így véded meg magad bizonyos, Téged bántó emberekkel szemben, talán még nem is annyira baj, de azért válogasd meg, kivel hogyan viselkedsz, mert van, aki nem érdemli meg ezt a stílust!Ahogy azt már elõttem is írták. Különben, úgy gondolom, hogy az emberekkel szembeni általános cinizmusra és képmutatásra nincs különösebb mentség vagy magyarázat, az valószínûleg benne van valakinek az alaptermészetében, avagy nincs.
Az elsö vagyok: nem sértett vagyok, csak az ilyen általánositó kérdéseknek nem sok értelmét látom. Ugyanarra a helyzetre minden ember máshogy reagál, ezért általános érvényü megállapitást nem lehet levonni belöle. Van, akit a szülök gyötötrnek egész gyerekkoraában, és bünözö, esetleg tömeggyilkos lesz belöle, a másikból ugyanilyen kötülmények után hittéritö, a harmadikból költö, a negyedikböl világgyülöl, az ötödik meg pszichológus, stb. Az, hoyg ki milyen lesz, az sokkal inkább az alaptermészetétöl (az örökölt tulajdonságaitól) függ, a nevelés csak ezt módositja, illetve ezen kivül még mindenki saját magát tudja változtatni, ha igazán akarja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igazatok van. Amúgy most leszek 24 éves júliusban. Igen, tudom, h különbséget kell tenni emberek között. Csak úgy érzem, h már nem tudok..
A kérdező hozzászólása: A válaszod kicsit olyan sértettnek tûnik számomra, miért?
Megnyugtatlak, mindenki képmutató. Még egy cinikus a legõszintébb, hisz õ pont a világszemlélete miatt tud mérlegelni. Egy idealista általában nem veszi észre, hogy önös érdekbõl kedveskedik.

Van olyan, hogy igaz vallás, vagy igazi vallás, mert a világban olyan sok vallás van, hogy nem is tudom melyiket válasszam, mert komolyan gondolom az életem hátralévő részét. Pld. : a babtista az jó lenne? Vagy a sokat emlegetett jehova tanúi?

Legjobb válasz: Szerintem is egyszerûen próbálj meg minél jobb ember lenni, örömet okozni másoknak, és segíteni az embereknek. Nem kell vallás ahhoz, hogy valaki jó életet éljen.

Szerintem is egyszerûen próbálj meg minél jobb ember lenni, örömet okozni másoknak, és segíteni az embereknek. Nem kell vallás ahhoz, hogy valaki jó életet éljen.
Ha komolyan gondolod, akkor éld úgy, ahogy jónak látod, légy boldog, tegyél róla, hogy a környezeted is az legyen, és ne okozz kárt másoknak. Ne a vallásokba menekülj, az minden, csak nem komolyan gondolás... fõleg, ha ennyire nem tudod, miben higgy.
Én a Hatvankettedik Próféta Követõi egyház tagja vagyok, és biztosan állíthatom, hogy a miénk az egyetlen igaz vallás.
Mindegyik vallás azt állítja magáról, hogy õ az egyetlen igaz vallás.
Még egy jótanács: Az igaz ösvény megtalálása nem könnyû feladat, Sátán mindent megtesz, hogy félrevezesse az embereket. Valójában sokkal több embert vezet félre, mint ahányan az élethez vezetõ úton járnak, ezt maga Jézus is megjövendölte, tehát résen kell lenned.
Ezt neked kell eldöntened, meg kell vizsgálnod, hogy melyik az a vallás, amelyik a legjobban a Biblia alapelvei szerint él. Én ezt már megtettem és kétségem sincs afelõl, hogy jó helyen vagyok. Mellesleg Jehova tanúja vagyok.
*mondjak
Nos a Biblia tele van alapelvekkel, ha Jézus tanításáról fogsz olvasni, sokat fogsz találni belõlük, s az igaz keresztényeknek ezekhez alkalmazkodniuk kell. És hongyak is egy pár példát: Aki fegyvert fog, fegyver által hal meg, szeresd ellenségeid és imádkozz azokért, akik háborgatnak (nem szó szerint) de persze ugyanígy be kell tartani a többi parancsolatát is, például a prédikáló és tanítványképzõ munkát.
A kérdező hozzászólása: Istvan35! Melyek azok az alap elvek amire gondolsz , és hol találom a bibliában?
Kedves Kérdezõ! Igen, Jézus tanítását olvasva tudhatsz meg a legtöbbet arról, hogy mi az igaz Kereszténység, úgyhogy jó helyen jársz.
Csak annyit ajánlok, hogy mindig nézd meg "az érem mindkét oldalát", mert vannak báránybõrbe bújt farkasok is. Nem tudhatod, hogy tényleg úgy van minden, mint ahogy mondják, a vallás manapság nagy biznisz lett. Ajánlok egy oldalt, de az itt olvasottak, valamint a látottak alapján se legyél megbizonyosodva, járj utána magad, hogy mi az igazság. http://www.meghivoaparadicsomba.com
Az elõttem szóló jól mondja, az Ördög ravasz, ezért légy észnél.
Beszerveztek magatoknak egy újabb jehovást, gratulálok! Kérdezõ, te meg elõször is gondolkozz!
ms91 Nem Jehova tanúja, én pedig semmi rossz dolgot nem mondtam, (ms91 sem), csupán Jézus tanítására hívtam fel a Kérezõ figyelmét.
Beszervezni valakit, Jehovást? A kérdezõ elõbb gondolkodjon? Kedves ismeretlen! Az ember szabad akarattal lett megteremtve, és nem hiszem, hogy bárkit is erõszakkal be kellene szervezni valahová...A kérdezõ jól tette, hogy kérdezett, innen is látszik, hogy gondolkodik, mivel nem ugrik bele egybõl, valami hamis vallásba.Aki keresi az igazságot, az meg is fogja találni, de tény, hogy ez erõfeszítést igényel tanulás terén.Hiszen az embernek tanulmányozni kell ahhoz a bibliát, hogy lássa, min is alapszik az igaz hit.Az Apostolok is minden nap gondosan vizsgálták az írásokat, hogy úgy vannak-e azok a dolgok..(Csel-17:11)A Máté 24:14-ben olvasható : És a Királyságnak ezt a jó hírét, prédikálni fogják, az egész lakott földön...Tehát ha Jehova Tanú idõt, és energiát nem kímélve mennek, hogy elvigyék a jó hírt, amennyi emberhez csak lehetséges.Máté 28:19) A Jelenések 21:6 versében található:Aki szomjazik, annak adok az Élet forrásából ingyen..A János 17:3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenrõl, és akit elküldtél, Jézus Krisztusról. Kicsit hosszúra sikeredett a mondanivalóm, de igyekeztem én is az érdeklõdõt, még több igaz bibliai versel alátámasztani, hogy saját maga lássa a bibliában leírtakat, így könnyebb lesz neki a döntés, hogy az igazi hitet megtalálja. Tiszteletben tartjuk azt, aki nem hisz, hiszen ez a szabad akarat , gyönyörû ajándék Istentõl.De még nagyobb ajándék , megtalálni az igaz hitet, és azt az utat, amin járni kell egy igaz kereszténynek, mert az ajándék nem más mint: az ÖRÖK ÉLET! :) Kívánom, hogy rátalálj a helyes útra, kedves kérdezõ, mert ahogy írtad, komolyan gondolod életed hátralevõ részét. Üdvözlettel: Barackvirág :)
Kedves kérdezõ! A szentháromság a lehetõ legnagyobb hamis tan, amellyel ember valaha is találkozhat, Jézus és Jehova Isten különálló személyek és Isten nagyobb Jézusnál, ezt Jézus is többször kijelentette a Szentírásban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, úgy látom , hogy Jézus személye szimpatikus, hisz minden ki csak jót írt róla.Utána nézek bõvebben Jézus életének. Igen , nem ártana a bibliát olvasgatni, sok lelkesítõ választ kaptam.Úgy érzem magam mint az erdõben a gombához nem értõ, sok , sok gomba van de melyik mérgezõ, és melyik nem, hiszen sok hasonlóság van köztük, és aki nem ért hozzá azt halálos mérgezés érheti. Remélem Jézusban nem csalódok. Még egyszer köszi a válaszokat.
"Ezeknek semmi köze a valláshoz, ezek emberi jellemvonások, amelyek egy ateistánál ugyanúgy meglehetnek, mint egy kereszténynél, egy muzulmánnál vagy egy buddhistánál." Ám a Biblia alapelveinek követése már nem biztos, hogy minden vallásra igaz.
Miért pontoztatok le?
Tájékozódj. Látogass el minél több felekezetbe, figyelj az érzéseidre, és rendszeresen imádkozz azért, hogy az Úr segítsen megtalálnod a helyedet. Egészen biztos, hogy segíteni is fog.
Talán annyit még kedves Kérdezõ: Nem vallásosnak kell lenni hanem az Isten által kért imádatot kell bemutatni. Jézus sem hozott létre vallást, hanem a létezõ imádatot állította helyre amit a Zsidók elhagytak, és felhígítottak, más "vallásos" tanítással. Istenem, hányszor és hányszor bántották Izrael szentjét azzal, hogy moábita és kánaán hamis istenei tanításával, meg bálvány imádattal cserélték fel a Teremtõ Istent..:( ezekbõl kellett volna tanulniuk .De sajnos ez nem változott ma sem, sem náluk, sem a magukat Keresztényeknek nevezõknél sem.
Szia! Nagyon érdekes gondolat amit az elõzõ hozzászólók leírtak, kár, hogy vajmi kevés közük van a krisztusi tanításokhoz. A Biblia ugyanis pontosan meghatározza, hogy mirõl lehet megismerni az igazi keresztényeket, és ez nem az eddig leírtak kérdése. Amikor Jézus Krisztus beszél arról, hogy sokan jönnek majd az õ nevében, akik hatalmas dolgokat és csodákat cselekednek, és mégis semmi közük nincsen õhozzá, akkor nyilvánvalóvá teszi, hogy melyek azok a jelek, amelyekrõl félreismerhetetlenül felismerhetõk lesznek a valódi követõi. Nem mások ezek, mint a "gyümölcsök" mégpedig a léleknek gyümölcsei, melyek a szeretet, öröm, békesség, türelem, szivesség, jóság, szelídség, mértékletesség. Ezek ellen nicsen semmilyen törvény, ezek olyan jellemvonások, melyek csak egy megtért és Istentõl újjászületett embert jellemezhetnek. Ahol ezeket felfedezed ott találod meg az igaz vallást. Üdv. Péter
Igen, van igaz vallás: íme a tanítása: Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívedbõl, teljes lelkedbõl, és teljes elmédbõl. Szeresd felebarátodat, mint önmagad. Az emberiségnek csak EGY kijelenés adatott: Jézus Krisztus, ami rajta kívül van, az természetértelmezés, emberi okoskodás.
Mindenki azt mondja, hogy az övé az igaz vallás. Lehet, hogy akár mindegyik az.
Kedves Kérdezõ! Jézus nem vallásokat hagyott meg, hanem a Szentirás tiszta tanitását tanitotta. És valóban kétféle tanitás van, az "igaz és a hamis". A Máté 7:13, 14 ezt irja: "Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az ut, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak akik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az ut, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt." A Példabeszédek 16:25 verse ezt irja: "Van oly ut, amely igaz az ember szeme elõtt, de vége a halálnak utja." Tehát láthatod, hogy sok vallás létezik, de nem mindegyik elfogadott Isten elõtt. Sokan ugy gondolják hogy jó helyen vannak, de ahogy a fenti idézetet elolvasod, láthatod, hogy ezek az egyének bizony nem jó helyen vannak. Jézus pontosan azért prédikált az embereknek, hogy térjenek meg. Ha Isten elõtt mindenki elfogadott lenne "csak legyen jó", akkor nem lett volna szükség Jézus prédikáló munkájára. Vagy nézzük az ókorban Isten népét. Ahányszor eltértek a tiszta tanitástól, és átvettek más nemzetektõl ünnepeket, szokásokat, imádati formát, rögtön büntetést kaptak Istentõl. Péter nevü hozzászóló jól irta le, hogy a "tiszta imádatot gyakorlók a gyümölcseikrõl ismertetnek meg". Nagyon egyszerüen tudod megvizsgálni, hogy melyik az a hit, amely valóban kedves Isten elõtt. Egyebek között mi jellemzi az igaz vallást? Az igaz vallás tagjai Isten Szavaként tisztelik a Bibliát. Igyekeznek az alapelvei szerint élni. Az igaz vallás tehát nem emberi elképzeléseken alapul. Máté 15:7-9 ezt irja: "Képmutatók: igazán prófétált felõletek Ésaiás mondván: Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet, szive pedig távol van tõlem. Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanitanak, amelyek embereknek parancsolatai." Az igaz vallás tiszteli Isten nevét, a Jehova nevet. Jézus ismertté tette Isten nevét. Segitett az embereknek megismerni Istent, és azt tansitotta nekik, hogy imádkozzanak Isten nevének a megszenteléséért. /Máté 6:9 ezt irja: "Ti azért igy imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved." Vajon a te környezetedben melyik vallás az, amelyik használja Isten nevét? A János 17:26 ezt irja: "És megismertettem õ velük a te nevedet, és megismertetem, hogy az a szeretet legyen õ bennük, amellyel engem szerettél, és én is õ bennük legyek." A Róma 10:13, 14 verse ezt irja: "Mert minden aki segitségül hivja az Ur nevét, megtartatik. Mimnódon hivják azért segitségül azt, akiben nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, aki felõl nem hallottak? Mimódon hallanának pedig prédikáló nélkül?" Az igaz vallás követõi végzik azt a munkát, amellyel Jézus bizta meg õket. Hiszen Isten királysága az emberiség egyedüli reménysége. Jézus a halála napjáig prédikált Isten királyságáról, amely majd helyreállitja ezt a földet olyanná, amilyen az eredeti szándéka volt. Nem lesz többé háboruság, bünözés, éhinség, természeti katasztrófák, betegség, és megszünik a halál is. Az állatok ujból szelidek lesznek, és az egész földön a békesség és szeretet fog uralkodni. Nem alkotják részét ennek a gonosz világnak. Nem folynak bele politikai ügyekbe és a társadalmi konfliktusokba. Nem veszik át a világ ártalmas szokásait és gondolkodásmódját. Az igaz keresztények legfõbb ismertetõjele az, hogy "szeretet van közöttük". A hamis vallások képviselõi tevékenyen részt vesznek a nemzetek háboruiban, az igaz keresztények azonban nem. Önzetlenül arra használják fel az idejüket, és az anyagi javaikat, hogy segitsenek és támogassanak másokat. Tehát csak meg kell vizsgálnod az adott vallások tanitásait és cselekedeteit, és megvizsgálnod a Biblia szaván keresztül, hogy mit vár el tõlünk Isten. Rögtön rá fogsz jönni, hogy melyik az az "igaz keresztény közösség", amelynek tanitása és cselekedetei megegyeznek a Bibliában leirtakkal. Kicsit hosszan válaszoltam, de remélem érthetõ voltam? Ha kérdésed lenne még, szivesen válaszolok. Üdvözlettel: Judit!
"Nem mások ezek, mint a "gyümölcsök" mégpedig a léleknek gyümölcsei, melyek a szeretet, öröm, békesség, türelem, szivesség, jóság, szelídség, mértékletesség. Ezek ellen nicsen semmilyen törvény, ezek olyan jellemvonások, melyek csak egy megtért és Istentõl újjászületett embert jellemezhetnek. Ahol ezeket felfedezed ott találod meg az igaz vallást. " Ezeknek semmi köze a valláshoz, ezek emberi jellemvonások, amelyek egy ateistánál ugyanúgy meglehetnek, mint egy kereszténynél, egy muzulmánnál vagy egy buddhistánál.
Olyan vallás meg persze nincs és sosem lesz, ahol minden hívõre igaz lesz ez.
Járj el minél több gyülibe, több felekezetbe, és imádkozz. Ahol a legjobban érzed magad és Istent, az lesz az igazi. :) ) Bár a Jehovákhoz azért én nem mennék.. :D Egyébként én evangélikus vagyok, de olyan keresztény táborban voltam dolgozni a nyáron ahol a legtöbb ember baptista volt, és húú..nem köveztek ki Oo legyen ez Isten döntése, itt a legtöbb ember a saját igazát támasztja alá. :) )

Mi lehet arra a válasz, hogy sok embert nem érdekel, hogy milyen adalékanyagokat tartalmaznak az ételek, vagy hogy sok olyan ételt esznek? Főleg a fiatalok?

Legjobb válasz: hát próbálj meg napi 500 forintból olyan konyhában kaját fõzni, amit rajtad kívül 100an használnak és még rendesen felszerelve sincs. Például. Meg hiába érdekel, hogy mit eszek és szeretnék ilyenolyan bio meg szuper dolgokat enni, az nem olcsó dolog. Aki csóró, az dögöljön meg... -.- Mert még a kenyér is teli van adalékanyagokkal lassan.

hát próbálj meg napi 500 forintból olyan konyhában kaját fõzni, amit rajtad kívül 100an használnak és még rendesen felszerelve sincs. Például. Meg hiába érdekel, hogy mit eszek és szeretnék ilyenolyan bio meg szuper dolgokat enni, az nem olcsó dolog. Aki csóró, az dögöljön meg... -.- Mert még a kenyér is teli van adalékanyagokkal lassan.
Nem lassan van tele a kenyér, hanem konkrétan. Amúgy a jó minõségû kaja (és még csak nem is kell bionak lenni!) tényleg többe kerül, mint a szemét. De ettõl függetlenül nem lenne muszáj mindent megenni válogatás nélkül, ebben igaza van a kérdezõnek. Nyilván nem arra gondolt, hogy 500 Ft-ot osszál be 3 napra, hanem a mekis cuccra meg a mesterséges színezõvel telenyomott üdítõkre, a chipsekre stb. És aki ilyeneket vesz, az nem szegény (aki szegény, az nem a mekiben kajál).
Mindig olcsóbb az, amit te magad fõzöl, mert akkor nem fizeted ki az árban az elkészítés munkadíját! Másrészt, abból biztosan marad vacsira, vagy másnapra is, tehát ugyanannyi pénzbõl nem egy adagot, minimum két-három evésre valót tudsz fõzni. Nem feltétlen kell a bio-ra költened, elegendõ, ha nem csarnokban, hanem piacon vásárolsz a kistermelõtõl. Egyrészt olcsóbb, másrészt valamivel kevesebb vegyszer stb. van benne, merthogy õ maga is abból fõz. A piacon shoppingolj, ne a Plázában!
Elõzõ vagyok! Bocsi Kérdezõ! Maximálisan egyetértek veled.
Zöldség-gyümölcs piacok, saját kert, emg ismerõstül kapjuk ládaszámra, emg zacskószámra, minden egyéb nagyrészt megbízható helyek(fõleg a hús). Ruha használtan nagyobbrészt(meg örökölt), újonnan kevés a nagyáruházak. Amúgy a fizetések jó része 47. 000 forint körüli, amibõl nem könnyû megélni, fõleg ha még a rezsit is az illetõ, vagy illetõk állják, és bûvészkedni kell a pénzzel.

Az orvosom azzal riogat, hogy ha ilyen utemben hizok, cukorbeteg leszek.26 hetes terhes vagyok, 11 kilot szedtem fel. Ez tenyleg olyan sok? Lehet, hogy tenyleg cukros leszek?

Legjobb válasz: Én az elsõ terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az elsõ 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban elõfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erõs genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás elõtt,akkor nem sok a 11 kg (sõt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)

Én az elsõ terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az elsõ 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban elõfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erõs genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás elõtt, akkor nem sok a 11 kg (sõt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)
Szia!Nekem 26 kiló jött fel a terhesség alatt, 60 kilóval kezdtem.Cukrom, vizeletem, vérnyomásom, vérképem tökéletes volt, nem vizesedtem.Ráadásul alig ettem, de mégis ennyi jött fel.
Szia, én most 27 hetes vagyok, szerintem ez nem sok!! Èn 52kg-ról indultam, most vagyok 60-cipövel, mindig. A vérnyomásom túl alacsony-minidg és a cukrom is alacsony.. Szerintem is alkati kérdés, de nekem azt mondta a dokim, ez totál normális, mert ebböl csomó víz, baba, stb.Pedig volt, hogy két hét alatt egy kilót híztam.. Boldog babavárást!
Nem feltétlen a hízástól lesz valaki cukorbeteg szerintem. Vagy legalábbis ismerek egy lányt, aki alig hízott néhány kilót, mégis cukros lett terhessége alatt. Ismerek olyat is, aki hízott több mint 20 kilót, és semmi baja nem volt. Én 26.hét körül 10 kiló körül jártam, és nem lettem cukros én se.
enyém is morog neha a sulyom miatt, de amig egeszseges a baba nem érdekel. a cukrossagból annyi igaz, hogyha terhesen cukorbeteg leszel (ami kulonben utana elmulik), akkor esélyes, hogy idõs korodra az leszel, mert hajlamod van rá. de ennek nincs koze a sulyodhoz. a nodoki segitsen abban, amiben tud, hagyja a cukrosságot az endokrinologusra.
26 hetes vagyok. 12-13 kilót híztam. Tegnap derült ki, hogy magas lett a cukrom, pedig orvos engem is óva intett a túlzott evéstõl. Most keményebb diétára fog, s ha ez sem segít, kórház lesz belõle a terhességem végéig. Ne akard ezt! A diétával nincsen semmi baj, nem azt jelenti, hogy nem ehetsz, hanem meg kell válogatni, hogy mit eszel. Felejtsd el a cukrot és a szénhidrátokat drasztikusan csökkentsd, ennyi. Szerintem jobb az óvatosság!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Sajna van hajlamom, de amiota terhes vagyok, jok az eredmenyeim. A kilokkal meg nem tudok mit kezdeni, atlagos testalkatom van, ennyi jott fel eddig, es dietazni nem szandekozom. Boldog babavarast mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!