Találatok a következő kifejezésre: Sok kismamának a (332 db)

Miért sietteti vagy próbálja siettetni olyan sok kismama a szülést? Miért nem akarják kivárni az időt? 37-38 hetesen szülni akarnak, nem értem, komolyan mondom! Nem véletlenül 40 hét a terhesség, nem?

Legjobb válasz: Nem tudom én sem, hogy miért. A babának jobb, ha õ dönti el, mikor akar megszületni. Persze, van, amikor muszáj elõbb kivenni, de az orvosok azért alaposan meggondolják, amellett vannak, hogy minél tovább bennt maradjon. Én egyébként nem ismerek ilyen kismamát személyesen, de tudom, hogy sokan vannak.

Nem tudom én sem, hogy miért. A babának jobb, ha õ dönti el, mikor akar megszületni. Persze, van, amikor muszáj elõbb kivenni, de az orvosok azért alaposan meggondolják, amellett vannak, hogy minél tovább bennt maradjon. Én egyébként nem ismerek ilyen kismamát személyesen, de tudom, hogy sokan vannak.
Szia a fennt említettek dolgok nálam is jelen voltam plusz nagyon kíváncsi vagyok a kicsire. Nekem társult még hozzá jó kis epe görcsök amúgy és az egész testemen (idáig kivéve a talpam és tenyerem meg az arcom)pöttyök vannak és naggggyon kellene vakarnom õket, de néha mintha égetnének is... A másik, hogy tudom a babómnak is kényelmesebb lenne már itt kinnt, mint odabennt össze görnyedve. De persze úgy is akkor jön, mikor akar.
A 36. hét végén azt mondták, hogy a gyerek a hasmba 4190 g. Vizesedtem, fájt a derekam, nem tudtam aludni, hatalmas volt a hasam, ami csak nõtt és nõtt ezután is. Gondolom nem kell magyarázni miért szerettem volna a kiirt idõ elõtt megszülni. Ehhez képes egy hetet és két napot ráhordtam. A következõ inkább egy héttel elõbb jöjjön , mint késõbb.
A legutolsó szülésemet azért akartam siettetni, mivel sajnos az elõzõ babám a 36. héten meghalt, így minél hamarabb szerettem volna egészségesen kint látni a babámat. Szerencsére a 38.héten megszületett, s minden rendben lett.
Hát rajtam volt 20 kg plussz a vizesedéssel együtt és toxémiával már 38 hetesen kórházban feküdtem kb. 1, 5 hetet mire megszültem. Állandóan pisilni jártam, nagyon vérszegény voltam, majd le szakadt a derekam, gyógyszerallergiám lett és viszketett a bõröm stb. stb. Na ezért akartam volna elõbb szülni... Nem akarok véletlenül sem kötöszködni, ne érts félre, de szerintem nem gondoltam át a kérdésed igazán. Sajnos nem vagyunk egyformák, valakinek semmi baja, valakinek meg minden nyûg kijön. Persze, hogy megéri, de ha választhatnék inkább szenvedek 1-2 héttel kevesebbet nem?
Hát nyilván Te nem szültél még....:-)
Én nem akarom siettetni! Inkább azon izgulok, hogy benn maradjon végig. Én nagyon szeretem az állapotom minden nyûgjével együtt. Hason alvós vagyok, de a 8. hét óta már nem ment, így már megszoktam máshogy. Persze, fáj néha a derekam, meg zsibbad a kezem, meg nehéz a poci, de nagyon szeretem, ahogy ficánkol bennem ez a kis drága. Mindig azt szoktam mondani, hogy olyan jó, hogy most még csak az enyém, de aztán majd osztozni kell rajta:) . Mondjuk tény és való, hogy probléma- és panaszmentes terhességem volt, nem kellett változtatnom semmin, mert mindent bírok csinálni a mai napig. Kicsit elõbb fáradok, de ezen kívül semmi nagyobb "kín" nem gyötör. Lehet, hogy én is siettetném a picit, ha minden bajom lenne. 39 hetes pocis
Azért akarnak már akkor szülni, mert a hócipõjük is tele van a kellemetlenségekkel. Az több kg súlyfelesleg, hogy nem tudsz rendesen lehajolni, stresszelsz a közelgõ szülésen, fáj a derekad, folyton pisilned kell, ráadásul sok anyukán rajta van a nyomás, hogy hogyan fogja visszanyerni a régi formáját, már kíváncsi a gyerekre, szeretné már megölelgetni, plusz a rengeteg szûrõvizsgálat, itt-ott útban van a pocakod, ha hason alvós vagy, akkor pláne nem kényelmes aludni. És csodálkozol, hogy milyen nyögve-nyelõsen telik az utolsó hónap? Persze, azt nem mondom, hogy nem éri meg, de nem fenékig tejfel a terhesség sem, vannak kisebb-nagyobb kellemetlenségei, egyéntõl függõen. Tapasztalatból mondom.
37 hetes múltam. 20 hetes kortól fent van egy katéter, ami már elkezdett kövesedni.Ha elzáródik megint nagyon sokat kell szenvednem. Sajnos kicserélni nem lehet, mert nagyon el van deformálódva a hólyagom. Kivenni sem lehet, mert lehet leállna a vesém. Minden éjjel arra kelek legalább 10x, hogy le akar bénulni a lábam, teljesen kimegy belõle az erõ. Ha nem ezért, akkor azért kelek, mert görcsöl a karom a lábam vagy pisilni kell. Persze ezekhez még jön a vizesedés, az altesti fájdalom, az izgalom a szüléstõl.amúgy jól vagyok, ha kell egész nap takarítok és talpon vagyok. Persze, úgy vagyok vele, hogy jöhetne már. De ha bent marad a kiírt idõpontig úgy is jó. Csak túl nem szeretném hordani.
Szia én 37hetes vagyok, nem sürgetem de szeretném ha vége lenne egész terhességem alatt rosszull voltam hányinger reggeltöl estig, szédülés , gyengeség, talán 2-3 hét volt mikor minden klappolt, most megint nagyon nyügös, hányingeres stb vagyok nagy a babóm is be van ékelödve is abszolut netudok aludni mert ha oldalt fekszem 2 perc és zsibbad mindenem hason ugye nem megy minden rezzenésre fennt vagyok hol szakad a viz rollam mert melegem van hol fázom, majdnem minden nap csak gy jönnek a sirásaim de ugyanakkor hisztizek ha nem kapok figyelmet, és persze nem utolsó h menni is alig tudok mert a baba annyira nyomja-fesziti szét a szeméremcsontom meg a medencém h néha annak örülök ha a wcre kitudok mászni.Persze jó ha a baba bent van de azért a kellemetlenség is velejáró még akkor is ha tudja az ember h ezzel jár.Én pl nem gondoltam volna h a vége ennyire nyögve lessz.(elsö baba)Ne meg én már annyira szeretném a kezemben tartani a kishercegem végig nézni h megvan mindene és egézséges!szal sok minden közrejátszik már nállam nemtudom ki hogy van ezzel.Sztem nem bün ha valaki már szülni szeretne 37-38 hetesen.
10 szem gyógyszer a 170 es vérnyomásra, ami így is 130 körül mozgott, rentgeteg víz, két és fél hét kórház, két vetélés elõtte, 3 év várakozás, 20. héttõl fekvés nyitott méhszáj miatt.Na én ezért akartam szülni mihamarabb, mert nagyon stresszes volt a terhesség.De hozzáteszem hogy még ezek ellenére is imádtam a hasamat, a babát hogy bennem van, és tudtam hogy hiányozni fog ez az állapot.Így nekem 3 nappal a kiírt elõtt indította meg az orvos, és milyen jól tette, kétszer volt a köldökzsinór a nyakán. Persze ha nem lett volna ennyi bajom akkor még magamtól most is inkább terhes lennék még, pedig már lassan 4 hete hogy szültem.
A 36.héten hatalmas volt a baba.Tüdeje fejlett volt, doki javasolta, hogy próbáljak többet mozogni, hátha elõbb jön.
Sajnos azért mert több egészségkárosító hatás van már amit a 36 héttõl szedni kellett például nekem. A vérnyomásom annyira magas volt hogy naponta 15 db IGEN 15 db gyógyszert szednem kellett és ez sem vitte le. Meg még annyira vizes voltam hogy szinte már lábra sem tudtam állni. Így hogy a babámnak meg nekem sem legyen semmi bajom, megcsászároztak a 37 hét 5. napján. Már hamarabb is meg lett volna de pici volt a baba. Úgyhogy kínszenvedés volt még az az egy hetet ráhúzni! Röviden ennyi!
azért, mert nehéz a vége és várják a babát. én is siettetni akartam, amíg el nem érkezett a 38. hét. akkor azért aggódtam, hogy még ne jöjjön ki, mert nagyon fontos az utolsó két hét. nem is jött ki:) 41. héten kellett megindítani:)

Miért fél olyan sok kismama a szüléstől?

Ahogy itt olvasgatom a kérdéseket, egyre gyakrabban találok ezzel kapcsolatos kérdést.

Legjobb válasz: Talán,mert aki még nem szült az nem tudja mi vár rá,aki már szült,nagyon is tudja.És akár ismeretlen vmi,akár már ismered,de vannak negatív élményeid róla,félelemmel tölt el.2 gyerekes anyuka

Talán, mert aki még nem szült az nem tudja mi vár rá, aki már szült, nagyon is tudja.És akár ismeretlen vmi, akár már ismered, de vannak negatív élményeid róla, félelemmel tölt el.2 gyerekes anyuka
Na azért a császár sem leányálom kedves utolsó válaszoló! Lehet hogy az adott pillanatban kényelmesebb és gyorsabb, de csak annak tûnik, mert egy nagy hasi mûtét utáni fájdalmak ugyanolyan kemények.
Van, aki szerencsés, és könnyû neki, nekem nagyon nehéz volt, nem féltem annyira, de a másokdiknál már jobban fogok, mert tudom mi vár rám. Azért azt remélem, hogy az már könnyebb lesz nekem is.
Szerintem azért mert egy nõnek a szülés szó hallatán csak a fájdalom és szenvedés jut legelõször eszébe és persze senki sem szereti a fájdalmat és szenvedést! Egy szülés egyben gyönyörû és egyben fájdalmas is, van aki napokat szenved a gyermekéért van aki pár órát, hogy az a kis csöppség velünk lehessen, de én mindig azt mondom, hogy megéri értük szenvedni! 2éves kisfiú és 4 hónapos terhes anyuka
Egyrészt mert nagyon sok rémtörténetet hallani, másrészt pedig tényleg könnyû negatív tapasztalatot szerezni, harmadrészt pedig valaki zsigerbõl retteg a szüléstõl és annak összes velejárójától (ilyen voltam én is). Ráadásul az elsõ szülésem horror volt ami után mégjobban féltem, de a második remekül sikerült. egy szintén 2 gyermekes anyuka
Nos, azért, mert a szülés melós. Nagyon.
Én az ismeretlentõl félek, hisz még sose szültem. Nem a fájdalom zavar, hanem az, hogy nem tudom, mi vár rám. Hülye hasonlat, de olyan, mint egy új munkahely, nem tudod mi vár rád, attól is félsz egy picit. Csak egy új munkahelynél nincs vesztenivaló, szülésnél viszont van!
Mert mindig mindenki azt mondja, hogy mennyire fáj... Nekem egyáltalán nem fájt. Feszített, igen, de ezt az érzést nem fájdalommal írnám le. Nagyon vártam a szülést, rég át akartam élni ezt az élményt. És ha ennyi egy szülés, bármikor máskor vállalom:-) Szerintem gyors és könnyû szülésem volt, csak bánom hogy sok minden már nem tiszta, kiestek dolgok. Most annál jobban várom a másodikat, hogy jobban oda tudjak figyelni mikor mit érzek:-)
Azért , mert mindenki csak riogatja a másikat!Itt is több írás van arról, hogy milyen fájdalmas , persze ez szerencse kérdése is!Majd akkor is ott kiderül, mennyire magas a fájdalomküszöb.Nekem könnyû volt , császár, és bármikor végigcsinálnám megint.Este volt a mûtét , de délelõtt már sétálgattam, nem szabad sokat pihenni , mert annál rosszabb utána!
akkor te mirol dumálsz?és mit jossz ezzel a fájdalomkuszobbel ha nem is tudod, hogy mi az?egyszeruen csak szerencsés voltál.lehet, hogy ha nem császárral szulsz osszecsinálod magad.
Igaza van az elõttem szólónak és nem kell rögtön bedumálni okoskám!Lehet, hogy rosszul fogalmaztam , nem úgy értettem , hogy azért volt könnyû, mert császárral szültem, érted már?Egyébként csak hogy tudd :elõtte 9 órát voltam a szülõszobán, és képzeld, dalolászva csináltam végig azt is!Mi van irígy vagy?!Ezek szerint te beszartál......, vagy császárral, vagy simán...hát, igazán sajnálom, nem vagyunk egyformák!:(
azért neked se kellene annyira eldurvulnod, ha nnyira ontelt és kelégult is vagy azzal a nagy eroddel. te is lehetsz még olyan helyzetben, amikor majd cserben hagy és egy kicsit szerényebben nézel a világra, a más szenvedésére. sajnos, hogy még ebben a világban is vannak olyanok akik szó szerint belehalnak a szulésbe.és ezzel nem riogatni akarnak másokat, sajnos ez a valóság.és ebben a nagy technikás szonos tokéletes világban amikor olyan lehetséges, hogy kéz és láb nélkuli gyerekeket hoznak a világra?ezzel csak az egészségugyet bírálták, ha nem értetted volna meg.és tulajdonképpen, mi bajod van ?miért vagy ilyen agresszív?
Ez nem agresszivitás.Én leírtam a véleményem , vajon , miért félnek a kismamák a szüléstõl és a saját tapasztalatomat -elvégre ezért "vagyunk itt", nem?Ja, nem szoktam annyiban hagyni , ha kekeckednek.....ok?

Hogy lehet az, hogy sok kismama a terhességével tünetmentes? Hiszen mégis csak egy baba van odabent a méhben, hogy hogy nem produkál a szervezet tüneteket?

gondolok itt 4-5-6 hetes anyukákra akik semmit sem éreznek abból hogy babát várnak.. miért van ez?

Legjobb válasz: Mert a terhességi tünetek megjelenése a hormonokra való sejtszintû érzékenységen múlik, ez egyénenként eltér.

(És egyénenként az egyes terhességek során is eltérhet, ugyanezen okból.)
Mert a terhességi tünetek megjelenése a hormonokra való sejtszintû érzékenységen múlik, ez egyénenként eltér.
Szia.Nekem elso terhesseg tunetmentes volt. A masodik az kesz remalom.Az elso 18hetben kavezni sem tudtam ha kaveztam is azonnal kihanytam.Szagokra is sokkal erzekenyebb vagyok.Az allando pisilesrol nem is beszelek.
Szinte semmi tünetem nem volt! Nem tudom miért! Igazából, ha nagyon kerestem volna, lehet, hogy találtam volna, de mivel nem figyeltem magam, így nem tûnt fel. Pedig tervezett volt, elsõre össze is jött. Lehet, hogy sok nõ nagyon akarja érezni és azért is érzi. Én még mondtam is a dokimnak, hogy úgy szeretnék hányni, mert akkor legalább érezném, hogy terhes vagyok!
Én egészen addig, ameddig nem kezdett el a picúr mocorogni és nem kezdett a hasam gömbölyödni nem éreztem SEMMIT.Mégis tökéletesen egészséges gyermeket hoztam a világra.
Nekem az elso terhessegemmel minden bajom volt. Hanyinger VEGIG!!!, spenotot sose ettem, terhesen minden mennyisegben, de pl. ragozni nem birtam, fogat mosni sem, a mentoltol hanyingerem volt. Most 16 hetes vagyok, tudom, hogy terhes vagyok, de ezen kivul semmi. Eleinte szornyen aggodtam, hogy talan baja van a babanak, vagy nem dobog a szive vagy nem is el, azert nincs semmi bajom, de hala egnek makk egeszseges! Boldog babavarast!
Hát én most a narancsra esküszöm! 5.héttõl a 7.hétig nagyon rosszul voltam és akkor rákaptam a narancsevésre.Elmúlt minden bajom. A lényeg az h azt edd amit megkívánsz.Nálam ez bevált. Talán, de még csak 2 napja engedem meg magamnak ezt a luxust. Megkívántam az epret, datolyát, kivit, narancsot, mogyorót és ropit. Semmi fõtt étel, mert attól undorodom és a kávészagtól.
nekem egy kisfiam van, tehát a szervezetem nem emlékezhetett, és mégsem voltam rosszul, soha egyszer sem, se hányás, se émelygés, se szagundor, semmi, amíg meg nem mozdult nem éreztem semmit a terhességbõl!
A terhesség a negyedik hétig nem produkál tüneteket a szakirodalom szerint. Akkor még ne úgy képzeld el, hogy "baba van a méhben", ez még korai nagyon. :)
A kérdező hozzászólása: köszi csajok a választ azért érdekel mert második babámat várom 5 hetes vagyok és szinte semmi tünetem nincs.. az elsõvel a 12 dik hétig szinte állandóan hányingerem volt rosszul voltam enni nem bírtam fogytam 5 kg-ot stb.. most meg semmi !!!!!! lehet hogy a szervezet emlékszik rá hogy volt már odabent vki? :) )
Nekem ikreim lesznek, hcg-m is több és mégse volt hányingerem.
Én azt nem értem akinek nincs a 12.hétig tünete. Mert nekem az elsõvel a 10. héten kezdõdött a hányinger a 12.hétig. Másodikkal már 6.héten kezdõdött a 10-11.hétig. Harmadikkal 5.héten kezdõdött 6 héten szörnyû volt és a nyolcadikon már tûrhetõ. Egyáltalán nem értem, mert nem függ se az anya korától, se a baba nemétõl, se a terhességek számától. Az a hcg hormon okozza. De hogy lehet h nem mindenki érzi?
Nekem az elsõ babámmal az elején tünetmentesek voltunk, késõbb lett hányinger. A doki szerint, jó ha van hányinger, mert az azt jelenti minden rendben. Az elõzõnél sok ideig kimaradt, majd a baba sem maradt meg a 22 héten. Mostaninál volt hányingerem, és remélem rendben leszünk. Egyébként minden ember más. Ezért lehet, hogy az elején nem veszik észre a terhességet, csak a menszesz kimaradása után. Remélem segítettem.

39 hetes kismama vagyok és elég sokat keményedik a hasam és sokat alszok. Van a szülésnek elöjele. A ctg szerint nincs sok hátra mert tegnap óriásiakat lengett ki és egyforma idöközönként. Begbizható a ctg?

Legjobb válasz: Szia!!!Nálam is ugyan ez van nagyon sokat alszok és keményedik nagyon sokat a hasam és fáj a derekam is.A ctg még nem igazán mutata ki.De ki van nyilva a külsõ méhszáj.38 hetes kismama.Jo baba várást!!!!UI:Hamarosan babászhatunk....

Szia!!!Nálam is ugyan ez van nagyon sokat alszok és keményedik nagyon sokat a hasam és fáj a derekam is.A ctg még nem igazán mutata ki.De ki van nyilva a külsõ méhszáj.38 hetes kismama.Jo baba várást!!!!UI:Hamarosan babászhatunk....
Szia Szerintem ezek, pont elõjelek! A ctg pedig megbízható! Van akinek nem jósló fájásai vannak, hanem gyakori keményedése, (mint nekem is)az is a tágulás jele lehet. Az, h. fájásokat érzel, v. keményedést attól is függ, h. milyen a fájdalom küszöböd! Szerintem a sok alvás is arra utal, h. készül a szervezeted! Végül is nagyon idõben vagy már... :-) Sok sikert és gyors szülést! 35
Ha nagyokat kilengett, az bizony elõjel. :) És a gyakori keményedés is az, hisz gyakorol a méh a szülésre. Lényegében bármikor beindulhat már a szülés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen lányok a válaszokat.mindenkinek jó babavárást.

25 hetes kismama vagyok, árt ha sokat vagyok a laptop vagy számítógép előtt?

Legjobb válasz: Szia. Nem árt. Én is sokat ülök a laptomom elõtt, mivel az elejétõl itthon vagyok, vérzés miatt. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.

Szia. Nem árt. Én is sokat ülök a laptomom elõtt, mivel az elejétõl itthon vagyok, vérzés miatt. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.
Szia. Az én terhességem alatt is volt hasonló kérdés, és akkor egy mérnök végzettségû kismama válaszolt, hogy nem árt. De a mobilt ne tartsd pocak közelben. Üdv, 4 hónapos kislány anyukája
szia, Nem árt, én a kislányommal szinte végig feküdtem, az elején vérzés miatt, a végén meg mert akkor volt a hasam, mint egy bálna.. Semmi baja a csajszinak...15 hónapos és makk egészséges..:)
Nem hinném. Ez kb. olyan lenne, hogy árt-e a kicsinek ha sokat ülsz a TV elõtt.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!!!!

Miért eteti sok kismama üveges kajával a kisbabát akár már 4 hónapos korától?

Komolyan! Nincs arra ideje, hogy néhány zöldséget megpároljon, meg megpucoljon egy almát és lereszelje, vagy egy banánt összetörjön villával??!! Engem komolyan kiakaszt. Ez olyan, mintha saját magának is minden nap egy konzerv kaját melegítene meg, és azt enné meg....

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm fia annyira megszokta a konzerv kaját,hogy nem lehetett neki mást adni.Igaz az anyja sem volt egy mintaanya,hiszen végigbagózta a terhességet,meg amíg tudott szoptatni azt is. Meg sok kismama elfelejti,hogy nem voltak mindig ott a boltok polcain a kész konzervek,és azt sem nézi meg,hogy mi van benne..mert persze atartósítõ szert nem tartalmaz,de azért kíváncsi lennék,hogy akkor mitõl áll el egy "friss" kaja szobahõmérsékleten akár hónapokig.Én tuti csak vészhelyzetre fogok ilyet tartogatni,vagy kerítek 1-2 kicsi befõttesüveget,és abban viszem magunkal,amit én itthon elkészítek. De ha már egy ilyen kérdést felteszünk érdemes azon elgondolkozni,hogy miért eszi sok felnõtt azokat a zacskós,porból készült szarokat normális ételek helyett?

Egyik ismerõsöm fia annyira megszokta a konzerv kaját, hogy nem lehetett neki mást adni.Igaz az anyja sem volt egy mintaanya, hiszen végigbagózta a terhességet, meg amíg tudott szoptatni azt is. Meg sok kismama elfelejti, hogy nem voltak mindig ott a boltok polcain a kész konzervek, és azt sem nézi meg, hogy mi van benne..mert persze atartósítõ szert nem tartalmaz, de azért kíváncsi lennék, hogy akkor mitõl áll el egy "friss" kaja szobahõmérsékleten akár hónapokig.Én tuti csak vészhelyzetre fogok ilyet tartogatni, vagy kerítek 1-2 kicsi befõttesüveget, és abban viszem magunkal, amit én itthon elkészítek. De ha már egy ilyen kérdést felteszünk érdemes azon elgondolkozni, hogy miért eszi sok felnõtt azokat a zacskós, porból készült szarokat normális ételek helyett?
Agyatlanok!A mai viágban már minden káros!!!Szinte semmi nem hazai!Anyukám egy bió üzemnél dolgozik és õk pucolják a tököt a bébiételhez és kp.1 hónapot utazik a kamionon mire Magyarba ér!!!Gondolhatjátok!!!Ezeket a dolgokat felesleges fírtatni!!Semmi nem tökéletes!
Hát csak olvasom a hozzászólásokat és ámulok, a fiam maholnap hat hónapos és már eszik gyümölcsöt fõzeléket, almát banánt én is magam pürésítek neki, de nem eheti mindig csak ezt a két fajta gyümit, a cukorlében ázó konzerves gyümit meg hadd ne adjam már neki!!! Más gyümi meg még (friss) nem nagyon van, most kezd megjelenni az õszibarack(ki tudja honnan származó, mivel kezelt) azt szintén nem szertném nekiadni inkább marad az üveges, és nem vagyok lusta mert fõzit is szoktam neki csinálni pl most hogy már van spenót friss, meg almáskrumplit, de pl. a sárgarépát is várom a friss zsengét, meg a borsót is, nekem azt mondta a védõnõ hogy még mélyhûtött zöldséget se ajánlja kisbabának felhasználni. Ja és a sok okos próbált már egy pici krumplit meg egy almát összeturmixolni? Mert ugye elõször nem érdemes adott fõzibõl nagyobb adagot csinálni, mert ki tudja szereti-e? A hõkezelés meg nem azt jelenti hogy órákig fõzik(aki csinált már befõttet tudja!!!!) persze veszít a vitamin tartalmából a gyümölcs de nem sokat.
Bizonyos szempontból semmit sem lehetne adni, mert ugyan a kertedben terem, de nem tudod, mivel szennyezett a földed... Én próbálok kompromisszumot találni, általában fõzök, akkor kiveszek belõle a babának, életkorának megfelelõ összetevõket. Ha olyat fõzök, amit nem kaphat még, akkor vagy van idõm neki összedobni valamit, vagy kap üvegeset. Ha úton vagyunk, inkább üvegeset viszek magammal, mert biztosan nem romlik meg. Ritkán vagyunk úton, ezt hozzáteszem. Egyébként hõkezeléssel tartósítják, vagyis nem túl sok vitamin marad benne, kivéve, amit pótlólag hozzátesznek...
A banántól én se tartok, de ahogy magunknak is szívesebben fõzök olyan alapanyagokból, ami nálunk termett a kertben, a babának meg még inkább. Az üveges bébiétel szerintem is vészhelyzetekre való. Amúgy kóstoltátok már? Szerintem nem valami finom. Az itthon fõzött étel sokkal jobb. A kisbaba nyugodtan eheti azt, amit a szülõk, nagyobb tesók, legfeljebb össze kell törni villával, vagy összeturmixolni. És valóban, egy almát lereszelni sem valami megerõltetõ. De úgy is nézhetjük a dolgot, hogy még mindig jobb az üveges bébiétel, mint a MC Donald's.
A banánt nem áztatják vegyszerbe, csak lemossák, és még érettlenül szedik le, hogy ne romoljon meg, ez a kényszerérett gyümölcs. Ettõl nem lesz a banán mérgezõ, bár egész más az íze, mint a fán érlelt banánnak. Amúgy a héjára ami kerül, az amúgy is mindegy, mert gondolom meghámozod.
A kisbabáké is kibírja, az enyém még él! Gondolom neked se biozöldséget adtak kiskorodban. Ha most nem szokik hozzá, késõbb hogyan fog? Nekik is hozzá kell szokni, hiszen ebben a világban élnek.
Én is inkább párolok zöldséget, de csak ha ismerõstõl tudok alapanyagot szerezni. Pl kisbabának banánt csak üvegeset adnék. Szerintetek mennyi vegyszerbe áztatják, hogy ilyen maradjon, mire beér a boltok polcaira?! A mi szervezetünk kibírja, de egy kisbabáé? A babakajákat ellenõrzik, de egy hipermarket árukészletére már nem ugyanazok az elõírások. Szerintem ezt is érdemes átgondolni.
A kérdező hozzászólása: Hát pont ez az. A legtöbb ismerõs kisgyerek, akik üveges kaján nõttek fel, nem eszik meg 2 éves korukban a normál ételeket. És sír a szájuk, hogy nem eszik a gyerek. Olyan idegesítõ.....
Nem tudom, lusták. Én levelezõs suliba járok, több kismama is van, fiatalok is (19 év körül), idõsebbek is (30 felett), egyikük se gazdag, de mind üveges kaját vesznek, pedig ugye nem dolgoznak. Oké, tanulnak derekasan, de azért ha maguknak tudnak fõzni, akkor ezzel a lendülettel a babának is lehetne. Én is tanulok, de amikor magamnak fõzök, akkor nem áll semmibõl feltenni fõni a zöldséget. Amúgy én tartok otthon üveges kaját is, mert tényleg van, hogy néha nagyon nincs idõm semmire, egész nap jövünk-megyünk, épp csak hazaesünk enni, de az esetek többségében fõzök. A babának is fontos, hogy megszokja az otthoni ízeket, mert a konzerv/dobozos kaja íze más, majd nem fogja enni a rendes almát meg banánt nagyobb korában, mert babaként üvegest kapott. Szóval én ezért ha tehetem mindig frisset adok neki.
Az én lányom is csak végszükség esetén kapott, most 29 hónapos, és egy zabagép, amúgy tök vékony, de mindent megeszik amit elérakok.Tegnap például 4 tányér sóskát evett meg ebédre, krumplival meg husival. Szerintem nem csak az üveges kaják miatt nem esznek, hanem mert összevissza kínálgatják õket mindenfélével.Én ha nem ette meg a lányom amit adtam neki, addig nem kapott mást. Az öccse 5 hónapos, és bizony van hogy tényleg nincs idõ kutyulni, akkor muszáj az üveges kaja.De azért nem csinálunk rendszert belõle.

Kismamaik! Nektek is nagyon sokat fáj a hasatok?

22hetes vagyok,és kb 4napja nagyon fáj a hasam,de sokszor még a gyomrom is!Alig merek már enni is!Ráadásul most még a babykém sem mocorog annyira!Bár azt megfigyeltem,hogy nem nagyon szereti ezt az id?t,mert ilyenkor mindig lustibb!Van valaki még így,akinek sokat fáj a hasa?El?re is köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Szia, Én 30. hétben vagyok és már legalább 10 hete elég hasfájósd vagyok, annyit tanácsoltak hogy többször egyek kicsi adagokat. Ha fel vagy fújódva akkor bevehetsz Espumisant, illetve ha esetleg nagyon görcsölne (nekem 2-szer volt ilyen), 2 No Spa-t. Jó babavárást, 30. hetes kismama

Szia, Én 30. hétben vagyok és már legalább 10 hete elég hasfájósd vagyok, annyit tanácsoltak hogy többször egyek kicsi adagokat. Ha fel vagy fújódva akkor bevehetsz Espumisant, illetve ha esetleg nagyon görcsölne (nekem 2-szer volt ilyen), 2 No Spa-t. Jó babavárást, 30. hetes kismama
Szia! nekem is fáj a hasam már napok óta, de ezért egészen biztosan ez az idõ a felelõs, nekem is lusti a picurim :) ) az enyém sem szereti ezt az idõt :) nekem múlthéten fájt a gyomrom 1-2 napig, langyos tejcsit ittam rá és nagyon jót tett :) 19h km

Miért szeretné olyan sok kismama, hogy idő előtt szülessen a babája? Itt olvasok elég sok 36-37-38 hetes kismama által írt "ugye ez már a szülés előjele? " és "típusú kérdést.

Mikor pár hete szültem, volt velem a szobában 2 anyuka; az egyik a 36., a másik 38. hétre szült meg. Mindketten 2500 grammos babát hoztak a világra, éppen az "alsó határt súrolva". Az egyik baba többször besárgult, szegény szülei ott szomorkodtak az inkubátor mellett. A másik babának pedig annyit esett a súlya, hogy alig érte el újra a születési súlyát, így ott a hazamenetel volt minden nap kérdéses.

Legjobb válasz: Én pl. azért,mert az elõzõ gyerekem a 39. hétre született 4500g-al ,és most sem kicsi a baba úgyhogy nem bánnám,ha elõbb meglenne.

Persze amíg bent kell lennie legye, de én nem bántam, hogy nem hordtam ki a 40. hétig, mert félte, nehogy rátekeredjen a nyakára a köldökzsinór, nehogy a magzatvízbe kakiljon stb, Úgy voltam vele, hogy kint nagyobb biztonságban van, és az a biztos, ha már kint van. de persze nem koraszülöttként. Én 3050g-os babát szültem a 36. héten. Még 1-2 hetet szerettem vona vele várni, de nrm végig. így sem lett semmi gond, minden ok volt.
Én pl. azért, mert az elõzõ gyerekem a 39. hétre született 4500g-al , és most sem kicsi a baba úgyhogy nem bánnám, ha elõbb meglenne.
Szia! Srerintem azért mert az utolsó hetek már nehezek.Minden szempontból.De én azt a tábort erõsitem, hogy minnél tovább maradjon bent a baba.40+3 szültem.Ameddig bent kell lenni csak maradjon õ ott a pocakban.Az a babának a legjobb!!! ÜDV!
Én is úgy "terveztem", hogy hamarabb szülök, mert a doki riogatott, hogy nagy lesz a baba, de az én fiacskám szeretett bent lenni, így túlhordtam 4 nappal. Igaza volt a dokinak: 4000 gramm volt és 61 cm.
Én is ugyanígy vagyok vele azért szeretnék hamarabb szülni mert már most 34 hetesen 3200 gr-a becsüli az orvos a babámat, és ha tévednek is a súlyával kapcsolatban nem sokat szoktak +- 250-300gr-ot.Ha végig vinném 40 hétig akkor is nagy babám lenne és ugye egy nagyobb babát nehezebb megszülni mint egy kisebbet.Jó nem akarom még most per pillanat hogy meginduljon a szülés, de azért nem bánnám ha nem vinném végig a 40-ik hétig.
11.47-es válaszolónak üzenem. Minderre még kevesebb idõd lesz, ha a baba megszületik, örülsz, ha kicsit össze tudod rámolni a lakást. Addig fõzöcskézz míg odabent van, utána egy darabig nem fog menni .
Én annak a hozzászolónak írnék aki azt a nagyon hosszú villámszüléses történetet írta.Nincs egy kis szülés utánni depresszíód? Van kivel megbeszélni a téged aggasztó dolgokat miket a férjed esetleg nem tud átérezni?Írj privit nekem ha gondolod.Én a harmadik babával vagyok a 33.héten. Van egy 4 éves és egy 17 hónapos babám.Idõm az nincs semmire és nem is nagyon lessz a közeljövõben.De mindent megtudok csinálni csak szervezés kérdése.De ehhez túl kell jutni a depis állapoton ami bárkivel elõfordúlhat.Segítségem nekem sincs nem is lessz.Valami nem oké a derekamnál mert néha menni se tudok úgy fáj úgy hogy a vizsgálatokra se jutok el sokszor.De attól még boldogan várjuk a babát.
Én 38 hetes vagyok és már nagyon szeretném ha jönne. Személy szerint én végig kínlódtam a terhességem attól függetlenül hogymár most imádom a babámat. Nem érzem rosszabb anyának magam azért mert már szívesebben tartanám a karoban. Jelenleg olyan fájdalmaim vannak (amit sajnos nem tudok elkerûlni) Hogy hetek óta nem alszom 1 óránál többet egyhuzamban mert annyira lent van a bébikém hogy minden mozdulatnál ki akar szakadni alulról az egész méhem, és sajnos nekem busszal kell járnom az összes vizsgálatra. Kibírom, nem arról van szó, de sajnos az a sok kedves ember annak ellenére hogy intelligensnek tartja magát csak IQ bajnokokmert aogy meglátják hogy kismama vagyok amit bõven lehet látni ahelyett hogy megkérdezné hogy le szeretnék-e ülni elkezd kifele bámúlni az ablakon. És mikor sokan vagyunk a buszon, mindig attól félek hogy megütik a pocakomat. És akkor még nem meséltem az itthoni teendõkrõl amiben ha nem segítene a férjem akkor katasztrófa lenne a helyzet. Én nem élek praktikákkal csak bízom benne hogy õ is ki akar bújni még a héten. 38 heteske
Az én második babám is könnyen és gyorsan érkezett 4300 g-mal és 60 cm-rel. Szinte alig volt erõs fájásom, csak azért mentünk be a kórházba, mert 3 percenként éreztem pici összehúzódásokat. Mire beértünk kiderült, hogy már 4 ujjnyira nyitva vagyok és 45 perc múlva már meg is született természetes úton a fiam. Az elsõ gyerek 3950 g volt. Ha sikerülne a harmadik én is azt kívánnám, hogy egy-két héttel hamarabb szülessen, mert a doki a harmadikra 4, 5-5 kilót tippelt. A fiamnak 39 cm volt a buksija. Ugye érthetõ lenne a vágyam? De a 38. hét elõtt semmiképp nem szeretnék szülni, ha lehetne errõl dönteni. De azon a maradék két héten a baba szempontjából talán már nem múlik semmi. Viszont a "vágyam" miatt nem is indíttatnám meg a szülést. Majd jön a baba akkor, mikor szeretne.
Én se bánom, h bõ 2 héttel elõbb jött!3090 gramm, és 53 centi volt.Pont jó.Könnyen és gyorsan érkezett.
Én is hallottam olyat, aki hetekkel a 40.elõtt mindent megtett, hogy megszüljön, aztán sopánkodott a pici baba és annak következményei miatt. Én az elsõ terhességel és most a másodikkal is szeretek kismama lenni. Amikor az elsõvel 35 hetesen 1 héten belül babát jósoltak, mindent megtettem, hogy ne így legyen és amikor 40+5 hetesen megindították a szülést, akkor is sztrájkoltam, hogy a baba biztosan tudja mikor kellene kijönnie, el van számolva, hagyják még. Mindenki azt mondta és mondja ismét, könnyû nekem, mert kicsi a hasam. Ennek is van hátránya, már félidõtõl nyomja a hasam a gyomromat (az elsõ terhességkor 172 cm magasságomhoz és 90-es derékméretemhez 3750 gr-os baba), de nem élem bele magam a szenvedésbe, élvezem a kismamaságot és pörgök 1000-el úgy, hogy más nézni nem bírja(házimunka, ha nem fagy kertészkedés, csavargás, séta, torna, biciklizés stb.). Most még csak 28 vagyok, de remélem, legalább olyan jól fog telni a további idõm, mint az elsõ terhességgel és gondolni sem akarok 40. hétnél korábbi szülésre.
A kérdező hozzászólása: lemaradt: és "már nagyon szeretnék szülni" típusú
A kérdező hozzászólása: Én 10 nappal hordtam túl a kis hercegnõmet, 4060 grammal, és 57 cm-el született. Már a 30. héttõl "riogatott" az orvosom, hogy nagy baba lesz, és lehet, hogy császározni kell, mert nem tudom majd megszülni. (hála Istennek meg tudtam)
Hát én csak csodálkozom, hogy mindenki azért akar hamarabb szülni, mert az Uh nagy babát mutat.Már nagyon sokszor leírtam, de leírom itt is mégegyszer.Az ultrahangra nem lehet adni.Nekem mindkét fiamat jóval kisebbre becsülték. A 2. gyermekemet 3109 grammra becsülték 38 hetesen, rá egy hétre 4100 grammal és 57 centivel született.Nekem ne mondja senki, hogy egy hét alatt 1 kilót nõtt!:) )))))Egyébként szerintem az az ideális, ha 38-39 hétre szül az anyuka, de semmiképpen sem korábban.A túlhordás viszont nagyon nem lehet jó.Nekem az elsõ fiam 5 nappal a 2. fiam 4 nappal jött hamarabb, és már nagyon kakás volt a magzatvizem(ami a túlhordás jele).Szóval vannak érdekes dolgok.Egyébként az is hülyeség, amit némelyikõtök ír, hogy nagyobb babát nehezebb megszülni.Én pont fordítva tudom, a nagyobb baba az már erõs és segití magát kifelé.Az elsõt 3750 grammal szültem 4 óra alatt, a 2.-at 4100 grammal szültem 1 óra 20 perc alatt.Azt mondta a doki, hogy a mostani babám kb, 4 és fél kilós lesz és õ is pár nappal hamarabb fog jönni. 32 heteske

Miért van az, hogy nagyon sok "kismama" aki az interneten commentel azt hiszi, hogy azért mert van gyereke most már körülötte kell, hogy forogjon a világ?

Ilyesmikre gondolok: <[link]

Legjobb válasz: Szerintem attól nem forog a világ egy kismama körül, ha átadjuk a helyünket nekik. Én nõ vagyok, és világéletemben átadtam a helyem idõsnek, terhes nõnek, kisgyermekesnek. Én is voltam terhes, nekem is jólesett, ha valaki átadta (volna) a helyet, sokszor le sem ültem, megköszöntem, mert csak 2-3 megállót utaztam. Egyszerûen az embereknek jól esik a figyelem.. ennyi. Ja, és terhesnek lenni azért nem olyan "könnyû" ám, mint sokan gondolják. Fõleg a vége felé.

Szerintem attól nem forog a világ egy kismama körül, ha átadjuk a helyünket nekik. Én nõ vagyok, és világéletemben átadtam a helyem idõsnek, terhes nõnek, kisgyermekesnek. Én is voltam terhes, nekem is jólesett, ha valaki átadta (volna) a helyet, sokszor le sem ültem, megköszöntem, mert csak 2-3 megállót utaztam. Egyszerûen az embereknek jól esik a figyelem.. ennyi. Ja, és terhesnek lenni azért nem olyan "könnyû" ám, mint sokan gondolják. Fõleg a vége felé.
mert ilyenkor pár évig el vannak varázsolva.

19hetes kismamik mekora a has körfogatotok? Sokat mozog a babátok? Nekem most kezd látszani.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 93 cm. De az, hogy kinek mikor látszódik a pocakja, az egyénenként eltérõ. Nekem már 5 hetesen szûkek voltak a nadrágaim (jelzem, nagyon vékony a derekam, azaz csak volt), és sokat fogytam a terhességi hányás miatt. Így már 5 hetes terhesen kismama ruhákat hordok. Amúgy mocorog a baba, de nem egész nap. Inkább minden nap, ugyanabban az idõben dörömbölget kifele. Minden jót, kellemes babavárást!

Szia! Nekem 93 cm. De az, hogy kinek mikor látszódik a pocakja, az egyénenként eltérõ. Nekem már 5 hetesen szûkek voltak a nadrágaim (jelzem, nagyon vékony a derekam, azaz csak volt), és sokat fogytam a terhességi hányás miatt. Így már 5 hetes terhesen kismama ruhákat hordok. Amúgy mocorog a baba, de nem egész nap. Inkább minden nap, ugyanabban az idõben dörömbölget kifele. Minden jót, kellemes babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!