Találatok a következő kifejezésre: Sok káros van (38 db)

Quintin dzsem extra 2:1vagy 3:' nagyon káros? Mármint sok tartósító van benne?

Legjobb válasz: Mi nem káros ma már? Ne használd, ha félsz tõle.

Mi nem káros ma már? Ne használd, ha félsz tõle.
A kérdező hozzászólása: igaz szinte minden mû, amúgy köszi, nem félek csak kíváncsi vagyok, hát ha valaki ért hozzá:szép napot!

A paleo táplálkozásban sok hús van, ez lehet káros az izületekre?

Legjobb válasz: A fehérjefogyasztás és a köszvény közti összefüggés egy újabb orvosi hazugság. Valójában nincs ilyen összefüggés. Egyébként a paleo táplálkozásban nincs sok hús. Sok zöldség van, és nem ismert a hús-zsírfóbia, ez nem jelenti azt, hogy sokat kell enni.

A fehérjefogyasztás és a köszvény közti összefüggés egy újabb orvosi hazugság. Valójában nincs ilyen összefüggés. Egyébként a paleo táplálkozásban nincs sok hús. Sok zöldség van, és nem ismert a hús-zsírfóbia, ez nem jelenti azt, hogy sokat kell enni.
megnõhet az esély a köszvényre, de ez magyarországon viszonylag ritka betegség, de nem árt vigyázni.

A 72 órás tablettának sok káros hatása van? Azt tényleg csak orvos írhatja fel? Vagy patikában is lehet kapni?

Legjobb válasz: Patikában lehet kapni,de tényleg scak orvosi rendelvényre vásárolható meg.Jelenleg hazánkban úgytudom 2 fajta is mert a Rigesoft a másik nevét meg nem tudom.Ezt is csak azért,mert nekem is szükségem volt rá.Sok "áldott jó"hatása van.1 hónapig hányingerem volt,émelyegtem,mostmeg össze vissza vérezgetek.Csak ha naon szükséged van rá scak akkor szedd be...tönkretesz... :(

Patikában lehet kapni, de tényleg scak orvosi rendelvényre vásárolható meg.Jelenleg hazánkban úgytudom 2 fajta is mert a Rigesoft a másik nevét meg nem tudom.Ezt is csak azért, mert nekem is szükségem volt rá.Sok "áldott jó"hatása van.1 hónapig hányingerem volt, émelyegtem, mostmeg össze vissza vérezgetek.Csak ha naon szükséged van rá scak akkor szedd be...tönkretesz... :(
1 válaszadó vok:Nekem 10 órát kellett várom, mire egy rohadék orvos felírta szóval el lehet nekem hinni:itt VECSÉSEN VÉNYKÖTELES ÉS A LEGTÖBB HELYEN IS AZ!!!!
Vényköteles. Csak szakorvos, nõgyógyász írhatja fel. Vannak káros hatásai is, mert megbolygatja a hormonokat, mert hát jó nagy adag hormon van benne, hogy elmenjen a lehetséges baba. Utána rendszertelen lehet a vérzés, és el is húzódhat pár nappal, ahogy ezt az elsõ hozzászóló is írta. Tényleg csak akkor vedd be, ha biztos vagy benne, hogy kell és terhes lehetsz.
Csak receptre kaphatod meg!! Mindenkinek máshogy reagál a szervezete, van akinek hosszú hónapokig meg sem jön!
Mindenképpen csak orvos írhatja fel, vény nélkül sehol nem fogod megkapni. Ha nem akarsz nõgyógyászhoz menni, a háziorvos is felírhatja neked. Én 1 hónapja vettem be, haspuffadáson kívül semmi mellékhatása nem volt, és a mensim is idõben jött meg. Bár ez nyilván egyénenként különbözõ. Ha mindenképpen meg akarod nyugtatni magad, vedd be, de legközelebb jobban vigyázz, mert ez nem tic-tac, hogy olyan gyakran bekapkodd. Évente max. egyszer teheted meg, de jobb lenne, ha soha nem kéne alkalmaznod.
Nekem nem volt töle semmi bajom, csak 2 héttel a bevétele után megjött ha jol emlékszem. Bár ez egyénfüggö kinek a szervezete h reagál. Én pl megbántam h bevettem. Sztem nem lett ovlna rá szükségem mert smperma nem jött belém, és peteérésem se volt. Csak mégis nyugodtabban aludtam 3 hétig. és igen Vényköteles..:S
Hát én saját tapasztalat alapján, úgy gondolom, h nincs semmi káros hatása...nekem még jót is tett, ami hát elég meglepõ; például a vérzésem eléggé ingadozott, a tabletta után rendbe jött és rendben is van azóta...ja és még nem is lett gyerek a vége, szóval ha jó minõségû tablettát szedsz be, akkor semmi bajod nem lesz..a neve:escapella-5010ft-ért.
Én személyszerint nem tudok arról, hogy lenne károshatása ennek a tablettának és arról sem, hogy vényköteles lenne, szerintem az a legegyszerübb, ha leugrasz egy patikába és megkérdezed, mert biztos, hogy ott lehet kapni és útbaigazítást is kapsz.
Csak patikában lehet kapni és csak receptre! Szerintem rettenetesen erõs gyógyszer. Sokkalta több hormon van benne, mint a sima fogamzásgátlóban. Ha szexuális életet élsz, inkább fogamzásgátlót írass fel és azt szedd. Kevésbé terheli meg a szervezetedet mint a 72 órás. Hormonzavarod is lehet tõle. A ciklusod hónapokra felborul, hízhatsz rengeteget. Szóval meggondolandó. Mondjuk z is igaz, hogy egy abortusznál még mindig jobb.

Sok uborkának van káros hatása?

Arra gondoltam, hogy a diétám központjába helyezem! Csoki, chips, vacsi helyett azt rágcsálnám! Beválhat?

Legjobb válasz: úgy értetted, hogy csok meg chips helyett és igeen ezek helyett az uborka tökéletes mert nem hízlal akármikor eheted :) sok sikert! :)

úgy értetted, hogy csok meg chips helyett és igeen ezek helyett az uborka tökéletes mert nem hízlal akármikor eheted :) sok sikert! :)
a megfelelõ táplálkozás ez lenne? fõleg este? 8órára akarod ellátni a tested energiával uborkából? :) remélem csak nasi lenne, és nem vacsora
jó az ubi a vacsira nagyon, ha e mellett rendesen kajálsz! nem tudom hány kiló vagy és mennyit mozogsz, de az étrendednek megfelelõ mennyiségû fehérjét ch-t és zsírt kell tartalmazni alapvetõen! sovány túró, csirkemell, pulykamell, rizs, bab, zab, hal, brokkoli és minden zöldség, napközben mérsékelt mennyiségû gyümi, 3-4 liter víz, magvak.. néha durum tészta.. ezeket helyezd a középpontba és akkor ok lesz! az uborkával nincs gond:)
A kérdező hozzászólása: Ohh köszönöm :) észben tartom :)
Nagyon. Sok.
oh istenem, hülye kérdés, hülye válasz...mit vártál, hogy majd az mondják, nem nem fontos? Te is tudtad a választ akkor meg minek tetted fel a kérdést, anyukád nem tanított meg rá, hogy mindig meg kell mosni mielõtt megeszed? Ha ennyire aggódsz akkor menj egy steril szobába aztán lefertõtlenített szikével hámozd meg! Olyan hülyeségeket tudtok kérdezni :D Öblítsd le aztán edd meg többet használ mint amennyit ártani fog.
Igazából ami benne van az károsabb, és persze láthatatlanul. 2004–2005-ben 413 féle vegyi anyagot keresve 10 újszülött köldökzsinór vérét elemezték. Az eredmények megdöbbentõek. A vizsgálatok során összesen 287 különbözõ vegyi anyagot találtak, közülük 209-et még soha nem mutattak ki köldökzsinór-vérbõl. A vizsgált vegyi anyagok közül 180 anyag rákot, 217 idegrendszeri problémákat, 208 pedig születési vagy fejlõdési rendellenességeket eredményez. pl.nálunk már rég betiltották a DDT permetezõszer, de mutattak ki a vérbõl ilyet is .Ez mind annak köszönhetõ, hogy szállítanak az országba olyan zöldséget és gyümölcsöt(más országból ahol még engedélyezett) amit még betiltott vegyszerekkel permeteztek! Így nem biztos, hogy csak a mosáson van a hangsúly!
Ha otthon terem a kertetekben, akkor talán kevesebb szennyezõdés lehet rajta. Persze mindenképp meg kell mosnod a gyümölcsöket és a zöldségeket fogyasztásuk elõtt. Nagyon sok méreganyag boríthatja õket kívülrõl, és semmi sem garantálja, hogy miután megmostad, teljesen eltûnnek róla ezek az anyagok, de kevesebb lesz rajtuk, annyi biztos. Ha adhatok egy jó tanácsot, miután megmostad õket, törölgesd is le õket egy száraz konyharuhával, és csak azután edd meg õket! :)
Hát én nem szoktam és még sose volt belõle problémám :D De otthon termesztett gyümölcs az igazi!
A legyek is sok bacit hagyhatnak a gyümölcsön, fõleg ha elõtte egy trágyadombon landoltak. Komolyan mondom. Vérhast okozhat.
Amellett, h alaposan megmosod a gyümölcsöket, próbálj olyan helyen vásárolni, ahol nem teszik ki az árut az utcára, mert akkor a permeten kívül pl. a kipufogógáz vagy a szmog is károsítja. Ha teheted, vásárolj minidig bentrõl!
Nagyon káros!! Egyrészt a rajtalévõ permetezésre használt anyagok miatt, másrészt gondold el, hogy a zöldségesnél/üzletben akár le is eshet a mondjuk földre, egy csomó ember összefogdossa, stb. SZÓVAL MINDIG ALAPOSAN MEG KELL MOSNI AZ ELFOGYASZTANDÓ GYÜMÖLCS HÉJÁT!!!
mindenkinek, akit kicsit is érdekel a téma: http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/1237
sõt jól össze is lehet szedni egy jó kis parazitát ... aztán a tüdõdbõl látjuk viszont ...

Naptejet mivel helyettesíthetném? Olvastam, hogy elég sok káros anyag van benne, szóval szeretnék valami természetes megoldást leégés ellen.

Legjobb válasz: Olívaolaj, lenmag olaj, dió olaj, sárgabarackmag olaj, akár ezek keveréke, az antalvali oldalon van néhány jó tanács, segítség.

Olívaolaj, lenmag olaj, dió olaj, sárgabarackmag olaj, akár ezek keveréke, az antalvali oldalon van néhány jó tanács, segítség.
kakaóvaj
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek :)

A nagyon sok fekvőtámasznak vannak káros hatásai?

mondjuk megállíthatja vagy lelassíthatja a csontok hosszanti növekedését?

Legjobb válasz: elfáratsz?

elfáratsz?
A kérdező hozzászólása: igen, de gondolom ez a lényege:)
Az atlétáknál, akik gyerekkoruktól fogva napi szinten edzenek, úgy tudom, van ilyen, hogy egy bizonyos szinten megállnak a növekedésben (nem csak magasságra). Kérdés, hogy mennyi az a "nagyon sok".
Valóban az a kérdés, mennyi a sok? A 100 az még nem az. Csak azt ne felejtsd el, hogy a felsõtest edzése mellett ugyanolyan fontos a lábak, a gerinc edzése is
A kérdező hozzászólása: Heti kétszer szoktam 10x10-et egy perces pihenõkkel:)
na ennyitõl én biztos nem aggódnék, nevetséges
Ennyit nyom nagymamám is.
természetesen
uzsonna után!

A kávéban sok méreganyag van? Mennyi nem káros naponta? Ajánlott-e időnként méregtelenítést végezni, ha valaki naponta 5 kávét iszik?

Legjobb válasz: Nem is az a baj vele hogy méreg, hanem hogy a kávé a vastagbélben szívódik fel, és hosszú távon szétcseszi a nyálkahártyát. Oztán begyulladhat. Fájhat a hasad, meg vérezhet is tõle a beled, nem tudnak felszívódni a vitaminok miatta rendesen a bél falon, és akkor vitamin hiány...

Nem is az a baj vele hogy méreg, hanem hogy a kávé a vastagbélben szívódik fel, és hosszú távon szétcseszi a nyálkahártyát. Oztán begyulladhat. Fájhat a hasad, meg vérezhet is tõle a beled, nem tudnak felszívódni a vitaminok miatta rendesen a bél falon, és akkor vitamin hiány...
Azt szeretném elmondani azért, hogy pont a kávé nem a vastagbélben szívõdik fel.Ha ott szívódna fel 5 múlva fejtené kb. ki a hatását.Már a gyomorból felszívódik, ezért hat szinte rögtön. Ezért szokták helyette ajánlani a zöld teát, mert az a vékonybélbõl szívódik fel és bár késõbb hat, de sokkal tovább. Ha napi max.2 csészét iszol, akkor valójában nagyon egészséges.Tele van antioxidánsokkal, valamint nulla a kalóriatartalma, ha nem isszuk cukorral persze.Ennél több mennyiség viszont már nem egészséges,
bocsi 5 óra múlvát akartam írni...:-)
Ha 5 eszpresszót iszol, na az durva. Ha 5 hosszú kávét, akkor semmi bajod nem lesz. Brazíliában élek, étt reggeltöl estig ezt isszák, mint más a vizet, vagy gyümölcslevet. Mi itt úgy csináljuk, h kb 1 liter vízbe teszünk 4-5 kanál kávét (najó ez erösebb, mint az otthoni, sokkal-sokkal), 3-4 ek cukrot(nádcukor), és felforraljuk, leszürjük. Ettöl senkinek sincs semmi baja.

Tényleg annyira sok káros hatása van a fogamzásgátlónak, mint mondják?

Fogamzásgátlót szeretnék szedni(18 éves vagyok), de mindenhol azt hallom, hogy mennyire káros az egészségre. Még nem mentem el n?gyógyászhoz, de kíváncsi lennék, hogy ti mit gondoltok err?l. Adjatok tanácsot, hogy szedjek-e vagy ne. Nem akarom, hogy káros hatása legyen a kés?bbiekre nézve. Mindenképp szeretnék majd gyereket.

Legjobb válasz: mint már elõttem írták: szerencse és pech kérdése. mint ahogy az is, hogy teherbe esel e mellette, vagy sem. hajlamos vagy e rá, vagy sem.

mint már elõttem írták: szerencse és pech kérdése. mint ahogy az is, hogy teherbe esel e mellette, vagy sem. hajlamos vagy e rá, vagy sem.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Tök mindegy hogy milyet szedsz be, mert ugyanúgy hormonokat tartalmaz, még ha keveset is, de pont elég. Én csak 1 évig szedtem lindinettet (20mg), ami állítólag a leggyengébb gyógyszer, és utána majdnem fél évig nem menstruáltam. Azóta is van hogy 3 hónapot késik, vagy 2-õt. Most azon aggódom hogy nehogy leálljon teljesen, és majd lehessen gyerekem, habár még néhány évig nem szeretnék, de utána mindenképp. Kedves kérdezõ, nem tudunk a jövõbe látni, az is lehet hogy semmi bajod nem lesz tõle, de járhatsz ígyis mint mi. Én nagyon megbántam hogy kipróbáltam, és ha csak tehetem inkább lebeszélek mindenkit.
Tényleg alkati kérdés, hogy kire milyen hatással van; biztos van, akinek semmi baja nem lesz tõle, de én például akkor se szedném még egyszer, ha fizetnének érte. Régebben Sensonette-t szedtem ami elvileg "modern, alacsony hormontartalmú, teljesen ártalmatlan" gyógyszer, ahhoz képest amíg szedtem, folyamatosan hüvelygombám volt, fájt a mellem, fájt a fejem, vérzéskor nagyon görcsöltem és szó szerint dõlt belõlem a vér, a hangulatom olyan volt mint a márciusi idõjárás, a bõröm pedig csúnyább lett. Ez nem jelenti azt, hogy neked is bajod lesz tõle, de én a helyedben inkább nem tenném kockára az egészségemet és el se kezdeném, ha meg lehet oldani máshogy is a védekezést.
Ha nem tudsz olyanról, akinek gondja lett tõle, akkor itt vagyok.Nekem évekig nem lehetett utána gyerekem, mert nem volt többet peteérésem.MAI modern tablettát szedtem pár évig, aztán szerettem volna babát, de már nem lehetett.Nem csak a régi, de a mai fogamzásgátlóktól is lehet bajod, mert a mechanizmusa veszélyes.Leállítja a peteérést, ami a szedés után vagy spontán megindul újra vagy nem. Aki még csak szedi és egy napig sem próbálkozott azzal, hogy teherbe essen, az ne vegyen rá mérget, hogy nála minden rendben lesz és fõleg ne szólja le azokat, akik már túl vannak ezen a tortúrán.
Na, én is Sensonette-et szedek, nekem 6 napos a vérzésem, egyáltalán nem fáj, de nagyon kevés, épphogy 'megtöltök' egy minitampont fél nap alatt. A mellem egy kosárral nõtt, a pattanásos bõrömön viszont nem segített. A libidóm is nõtt, mert biztonságban érzem magam. Hüvelygombám sose volt. Látod, ugyanazt a gyógyszert szedjük, itt az utolsó pár válaszoló, és mégis teljesen más hatással volt mindannyiunkra. Sajnos elég totó-szerûen mûködnek még ezek a tabletták, de én meg vagyok elégedve az enyémmel. Én szeretem, megkönnyíti az életem. Az óvszert utáltam.
A mai modern fogamzásgátlók már elég kevés hormont tartalmaznak. Természetesen lehetnek mellékhatásai, illetve elõfordul, hogy az abbahagyása után (fõleg ha sokáig szedted) nehezen rendezõdik vissza a ciklusod. De ez nem történik okvetlenül így, több barátnõm hagyta abba 5-6-7 év után a tablettát babaprojekt miatt és szinte mindannyian az elsõ pár hónapban terhesek is lettek. De vannak ellenpéldák is sajnos.
Ahogy már írták is, neked kell mérlegelned. Van, akinek semmi baja nincs tõle, van aki meg mellékhatásoktól szenved. Mondjuk én legtöbbször azt látom, hogy aki szedi, az dicséri, aki abbahagyta (mert mondjuk babát szeretne) az meg átkozza. ... De tény, hogy rengeteg mellékhatása lehet. Persze a legdurvábbak, mint pl a trombózis elég ritkán fordul elõ, de a libidócsökkenés, hüvelyszárazság, visszatérõ fertõzések, fejfájás, hangulatingadozás eléggé gyakori. Ha megnézed a kérdéseket, rengetegen panaszkodnak hasonló problémákra. Meg ez attól is függ, mivel kell összehasonlítani. Az óvszer szerintem jobb, mert tuti nem okoz semmi bajt (max ha allergiás vagy rá, de már van latexmentes gumi is). Viszont ha mondjuk a megszakítás és a tabletta között kell választani, akkor tabletta!
Én is Sensonette-t szedek, de ettõl egész szép lett a bõröm. Igaz, a hasam fájdogál, de ki lehet bírni és a vérzésem is gyenge, csak 4 napos. Nekem elviselhetõbb lett az életem, mióta fogamzásgátlót szedek, mivel a bõröm is nagyon pattanásos volt és amikor megjött, napokig itthon feküdtem, fájdalomcsillapítón éltem, annyira rosszul voltam. Néha van egy enyhébb hüvelygombám, de hamar elmúlik általában. Ha komoly kapcsolatod van, akkor pedig jó védekezési forma. Szóval nekem eddig bevált...
figyelj én is ellene voltam, míg ki nem derült, hogy endometriózis miatt szednem kell(yaz!) nagyon kevés hormont tartalmaz, és az az igazság, hogy semmi panaszom nincs, néha aggódom is amiatt, hogy szedem, és semmi mellékhatása nincs, tudom ez parázás, azt mondta az orvos örüljek, hogy nincs mellékhatása. ha jó gyógyszert kapsz, akkor nemigazán történhet meg, hogy nem esel teherbe, habár nem kizárt. de ha belegondolsz, a mai világban mi nem veszélyes? minek nincsenek mellékhatásai? szóval, ha bíztonságos védekezési formát szeretnél választani, akkor ez az. nem száz százalék, de legkisebb a pearl indexe... de végülis menj el dokihoz, s kérdezd meg õt is.
én egyetlen káros hatását tapasztaltam, de az is csak 3 hónapig tartott: nagyon ingerlékeny és hisztis voltam. ez már jó ideje elmúlt, azóta semmi káros. a mai modern foggátlók tényleg annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy már nem igazán ártalmasak. sokan még a régi korban élnek, nekik egy havi adagban még rengeteg hormon volt. én nem tudok olyanról, akinek ne lehetett volna gyereke, miután abbahagyták a szedését. elég sok pozitív hatása is van, én ajánlom neked, hogy szedd. lehet, lesznek itt, akik elõadják, mennyire nem természetes, és mennyire tönkretesz... azt sem tudják milyen, hisz sosem szedték!
Garanciát szeretnél? Na az nincs! Mint a dohányzás.Van, aki tüdõrákot kap és van, akinek soha semmi baja nem lesz tõle élete végégig, pedig napi két dobozzal szív. Mint az elöttem szóló kommentelõ is írta van ilyen és olyan példa is.Vagy a szerencsések között leszel vagy megszívod.Ezt más nem döntheti el helyetted, csak te!
Minden rendben volt egy darabig amikor szedtem, megkönnyítette a dolgom, de aztán kicsivel több int fél év szedése után jöttek a mellékhatások, és már brutálisan éreztem magam, nem is fejeztem be a levelet, azonnal abbahagytam. Ez volt 3 hónapja és a havim össze vissza van, szinte mindig van vmi féle pecsételés, folyás akármi. Remélem hamar rendbejövök mert ez brutális.

Sok káros hatása van a duphaston tabletának?

mennyire hizlal?? sok hormon van benne?? felborul t?le a ciklusom?? milyen pozitiv és negativ hatásia vannak

Legjobb válasz: LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszernek aDuphaston 10 mg filmtablettának is lehetnek mellékhatásai. A kezelés kezdetén áttörésesvérzés jelentkezhet. Ritkán elõfordulhat allergiás bõrkiütés, viszketés,csalánkiütés, a májfunkciós értékek megváltozása, néha gyengeségérzés vagy rossz közérzet, sárgaság éshasi fájdalom kíséretében, valamint fájdalom vagy érzékenység az emlõben.Nagyon ritkán illetve egyes esetekben jelentkezhet egyfajta vérszegénység(hemolitikus anémia), túlérzékenységi reakciók, vizenyõ (ödéma), valamint a bõralatti szövetek, illetve a nyálkahártyák - szemhéj, ajak, nyelv - duzzanata (angioödéma). Egyes esetekben a kezelésmegkezdése után áttöréses vérzés jelentkezhet. Ezt az adag emelésével lehet megelõzni. Ha bármilyen mellékhatássúlyossá válna, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívülegyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. Dr.Bóday László

LEHETSÉGESMELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszernek aDuphaston 10 mg filmtablettának is lehetnek mellékhatásai. A kezelés kezdetén áttörésesvérzés jelentkezhet. Ritkán elõfordulhat allergiás bõrkiütés, viszketés, csalánkiütés, a májfunkciós értékek megváltozása, néha gyengeségérzés vagy rossz közérzet, sárgaság éshasi fájdalom kíséretében, valamint fájdalom vagy érzékenység az emlõben.Nagyon ritkán illetve egyes esetekben jelentkezhet egyfajta vérszegénység(hemolitikus anémia), túlérzékenységi reakciók, vizenyõ (ödéma), valamint a bõralatti szövetek, illetve a nyálkahártyák - szemhéj, ajak, nyelv - duzzanata (angioödéma). Egyes esetekben a kezelésmegkezdése után áttöréses vérzés jelentkezhet. Ezt az adag emelésével lehet megelõzni. Ha bármilyen mellékhatássúlyossá válna, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívülegyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. Dr.Bóday László

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!