Találatok a következő kifejezésre: Sok helyen hogy az (211 db)

Tejfog tömése. Miért olvasom sok helyen, hogy betömik, nekünk viszont két helyen is azt mondták, nem tömnek tejfogat?

Addig menjek, míg nem találok olyan orvost, aki megcsinálja?

Legjobb válasz: Dehogy hülyeség! Szerinted miért vannak akkor gyerekfogorvosok? an olyan tejfog, ami 12 évesen esik ki, az elsõ maradófog 6 évesen nõ ki. Nem túl jó dolog, ha 6 évig ott van a az ép fogak mellett a szuvas tejfog. Mellesleg könnyen megfertõzheti mind a tej, mind a maradófogakat. Ha idõ elõtt elveszíti a fogat, akkor pedig nem tartja fenn a helyet a maradandó fognak, ebben az esetben mint már írtam fogszabályozó kell a helyfenntartás miatt, különben torlódni fognak a fogak.

A kérdező hozzászólása: Akkor tovább próbálkozunk, hátha sikerül. Köszönöm, hogy írtatok!
Dehogy hülyeség! Szerinted miért vannak akkor gyerekfogorvosok? an olyan tejfog, ami 12 évesen esik ki, az elsõ maradófog 6 évesen nõ ki. Nem túl jó dolog, ha 6 évig ott van a az ép fogak mellett a szuvas tejfog. Mellesleg könnyen megfertõzheti mind a tej, mind a maradófogakat. Ha idõ elõtt elveszíti a fogat, akkor pedig nem tartja fenn a helyet a maradandó fognak, ebben az esetben mint már írtam fogszabályozó kell a helyfenntartás miatt, különben torlódni fognak a fogak.
A kérdező hozzászólása: Debrecenben kellene egy jó fogorvos. Az alsó 5-ös már kisebb szuvasodásnál is fájt pl. édesre és csak ecsetelték, de mást nem csináltak. Már nagy rajta a lyuk, sokat fáj. Bár nem gyulladt, de telemegy étellel, meg érzékeny az édesre, ezért sok problémát okoz. Mondták, majd kifúrják, ha "pukli" lesz rajta és kihúzzák, ha már nagyon rossz lesz...
Szerintem a kezelésével nem lenne semmi baj, ha érdeklõdõ, akkor még könnyebb is. Meg lehet mutatni neki külön-külön a dolgokat, van, hogy egy 4 éves gyerek sem nyikkan meg a szuritól, meg olyan is, hogy egy 44 éves férfit úgy kell nyugtatgatni, mert bepánikol. :) Szóval ha sikerülne találnod egy türelmes orvost, aki hajlandó betömni, nem lenne semmi gond. Nagyon gáz, hogy a klinikáról ilyen dumával elküldtek. :(
Magándokinál szerintem megoldják a problémád igaz az fizetõs és nem olcsó mulatság.Szüleidet beszéld rá hogy akár egy névnapi vagy szülinapi ajándéknak is jó lenne ha egy jobb magán fogászati klinikán megcsinálnák a dolgot.Sõt valószínû tudnának segíteni abban is hogy a késõbbi maradandó fogak ne menjenek tönkre 20éves korodra mert akinek a tejfoga hajlamos a romlásra annak általában a maradandó fog is problémásabb.És lehet különbözõ készítményekkel, technikákkal megelõzhetõ javítható a frissen fejlõdõ maradandó fog állapota és már most megtanulod hogyan vigyázz rájuk.Így sok tömés és probléma megelõzhetõ.Csak hát sajnos ez nem olcsó magándokiknál :(
Van, amikor nem tömik (pl. a szuvasodás olyan mértékû), ilyenkor ki kell fúrni és nagyon ügyelni a továbbiakban a tisztítására, hogy minél tovább meg lehessen tartani. Ha véletlenül ki kellene húzni és a maradó fog több, mint 1 év múlva nõne ki, akkor fogszabályozóval biztosítani kell a helyfenntartást. A felsõ ötösét viszont nem értem, hogy miért nem tömik, bizony tömni kell, vidd addig, amíg nem találsz olyan fogorvost, aki betömné. Hová valósi? Hátha tudunk dokit ajánlani.
Debrecenben nincs egy normális doki, amikor ott az egyetem, a fogorvosképzés? :S Egyébként nem szabad kihúzni az ötöst, mert a maradó ötös csak 11 éves körül nõ, a hatos meg ugye 6 éves kör körül. Ha kihúznák 6 évesen az ötös fogat, akkor a hatos becsúszna/bedõlne az ötös helyére, az ötös vagy nem is tudna elõtörni, vagy ha elõtörik, akkor fogíven kívül fog. Mérlegelnie kellene egy gyerekfogorvosnak és egy fogszabályozó orvosnak, hogy mi lenne a legjobb megoldás. A klinikán sincs normális gyerekfogorvos?
A kérdező hozzászólása: Voltunk a klinikán is nemrég, bár más probléma miatt (baleset), de ezt is megkérdeztem, megmutattam. Elküldtek azzal, hogy ha begyullad kifúrják. Említettem utána a gyermekklinikán ahol bent feküdt, hogy mit mondtak a fogászaton, erre a doktornõ: "Így van, tejfogat nem tömnek." A körzetit is újra megkérdeztem még a pici lyuk tömésérõl, azt mondta úgyse sikerül jól a tömés, mert nem lehet olyan precízen elkészíteni egy 5 éves izgága gyereknek és kiesik, aztán a kifúrt fog meg érzékeny lesz és jobb így.
Mi lett a vége kérdezõ? Én is debreceni vagyok. Vinném a két évesem!!!
Szerintem tejfogat hülyeség betömni.
Nekem gyerekkoromban betömték a tejfogaimat. Most más világ van, kevés a pénz az egészségügyben, spórolni akarnak, ahol csak lehet, de sajnos ott is, ahol nem lehet. Meglepõdve olvastam nemrég az oldalon, hogy minden szülõ azzal jön, hogy teljesen természetes, hogy nem tömik a tejfogat, és beletörõdnek. Én még emlékszek a gyerekkoromra...
Szegeden a "legmenõbb" rendelõben is "csak" 5-6 ezer, akkor Debrecenben is hasonló áraknak kellene lennie.
Bp-en 9-10E egy tejfogtömés, lehet, hogy vidéken olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: Nekem is elromlott az 5-ös tejfogam, de nem fájt sosem, viszont a maradandó 6-os oldala elromlott miatta. Vajon segít majd a gyermekem esetében, ha már meglesz a 6-os foga és akkor húzzák ki az 5-öst? Vagy az 5-ös jelenléte továbbra is szükséges lenne a hely fenntartása érdekében? Féltem a maradandó fogat is és sajnálom hogy érzékeny és fájdogál.
A kérdező hozzászólása: Amúgy én mosom a fogát, (hogy tényleg tiszta legyen), végig szépen nyitva tartja, köp ha kell, öblít ügyesen, nem nyel le semmit. Elektromos fogkefétõl sem fél (zümmögés, bizsergés) fogorvoshoz szívesen megy, székbe ül, szájat nyit, tartja bár nem olyan sokáig. Szóval nem annyira reménytelen eset, bár fúrót még tényleg nem látott.
A kérdező hozzászólása: Betömték két fogát is, szép fehér töméssel. A fájdalom (érzékenység) meg is szûnt, annyira jó! Jobb lett volna hamarabb, sokat szenvedtünk vele...
Statisztikát készítesz?
Mindig van orgazmusom aktus során, van, hogy többször is, mind hüvelyi, mind pedig csiklóorgazmus is van nálam. Mikor hogy jön össze. Egyébként nálam az a biztos, mikor szex közben ingerlem a csiklómat is. Vagy ha adott minden, hangulat, körülmény, elõjáték, megfelelõ póz, akkor meg simán megy a hüvelyi orgazmus is.
egy kó partnet kell aki tudja mi kell neked és mindig élvezni fogod :-D :-D :-* :-D

Hogy kell word documentumon ahogy sok helyen hirdetnek az aljára telefonszámot írni függőlegesen egymás mellé sokszor amiket aztán elvágok és akit érdekel letépheti?

emélem érthetően írtam. nem tudom hogy kell ezen az új 2007es word-ben hogy kell alulra írni sokszor a tel számot de nem vizszintesen hanem függőlegesen a rendes vízszintesen írt hirdetés alá. lécci lépésről lépésre köszi

Legjobb válasz: 1. írd meg excel-ben és ott a "letéphetõ" celláknak a formázását állítsd be úgy, hogy merõleges legyen a hirdetés szövegére. 2. írd meg word-ben és a levágható részt is hagyd vízszintesen, de ne csak a telefonszámot tedd oda, hanem a hirdetés rövidített változatát is (sok esetben elõfordul, hogy mire az ember hívná a számot, elfelejti, hogy mi is volt a teljes szöveg).

1. írd meg excel-ben és ott a "letéphetõ" celláknak a formázását állítsd be úgy, hogy merõleges legyen a hirdetés szövegére. 2. írd meg word-ben és a levágható részt is hagyd vízszintesen, de ne csak a telefonszámot tedd oda, hanem a hirdetés rövidített változatát is (sok esetben elõfordul, hogy mire az ember hívná a számot, elfelejti, hogy mi is volt a teljes szöveg).
Szerintem szövegdoboz és egyszerû szegély van a szöveg alatt.
szia megcsináltam neked a sablont, töltsd ki, remélem erre gondoltál. cellákat tudod egérrel kicsinyíteni és hozzáadni enterrel... 1. docx http://speedy.sh/dNhpA/Hirdetes.docx 2. doc http://speedy.sh/cUY72/Hirdetesss.doc csak katt fenn a hirdetésss.docra és mentés.

Port.hu-n a filmek véleményénél sok helyen látom azt, hogy SPOILER ez mit jelent? Miért írják oda?

Legjobb válasz: A spoiler azt jelenti, amikor valaki olyan részleteket közöl a filmröl, ami alapján kiderül a film vége is, meg fontos részletek, amit ha valaki elolvas, akkor már nem biztos, hogy van kedve megnézni a filmet, mert nem fog rajta meglepödni. Ezért akik már látták a filmet, figyelmeztetésként odaírják a szót, hogy spoiler. Vagyis, ha nem akarod, hogy lelöjem a poént, ne olvass tovább!

A spoiler azt jelenti, amikor valaki olyan részleteket közöl a filmröl, ami alapján kiderül a film vége is, meg fontos részletek, amit ha valaki elolvas, akkor már nem biztos, hogy van kedve megnézni a filmet, mert nem fog rajta meglepödni. Ezért akik már látták a filmet, figyelmeztetésként odaírják a szót, hogy spoiler. Vagyis, ha nem akarod, hogy lelöjem a poént, ne olvass tovább!
Nincs mit!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Azt olvastam sok helyen hogy a koxokat ha 2 külömbözőt kombinálnak akkor jobb és nagyobb hatása lesz. Anabol-t mivel lenne jó kombinálni?

Hülye válaszokkal kiméljetek nem azért teszem fel a kérdést hogy semmit ne tudjak meg csak olvassam a hülye dumákat.

Legjobb válasz: GreenTea Egyértelmû, hogy ha 2 vagy több cuccot tolsz, akkor nagyobb és jobb hatása lesz. Ezért nem értem azokat az idiótákat, akik csinálnak egy kúrát csak stanából, vagy danabolból. Mivel nincs saját tapasztalatom a szteroid fogyasztással kapcsolatban, nem mondok semmit arra, hogy mivel kéne kombinálni.

GreenTea Egyértelmû, hogy ha 2 vagy több cuccot tolsz, akkor nagyobb és jobb hatása lesz. Ezért nem értem azokat az idiótákat, akik csinálnak egy kúrát csak stanából, vagy danabolból. Mivel nincs saját tapasztalatom a szteroid fogyasztással kapcsolatban, nem mondok semmit arra, hogy mivel kéne kombinálni.
Altalaban szemest szoktak valami tesztoszteronnal. A regi idokben naposimot deca-val, van susta-val. Elveileg ezek egymas hatasat segitik. Azert nagyon ovatosan kell ezeket mert nem jatek, es sok a hamisitvany is.
Inkább edzenél a koxok helyett -.-" lusta, szánalmas ember vagy.Biztos, h nem segítek neked ilyen kérdésben.Remélem senki nem fog neki segíteni! Ebben a témakörben a sportolók vannak nem a szteroidos senkik.
a hülye duma a kérdésednél kezdõdik! kox-al kapcsolatos kérdésre akkor válaszolok ha kb így néz ki! "Sziasztok!8 éve edzek, kaja, edzés és pihenés maximálisan rendben!úgy érzem nem fejlõdök!" esetleg "versenyre készülök"! lusta, strandszezonra készülõ, koksztól csodát váró embereknek mit kéne mondani? semmit nem fog hozni ilyen hozáállással tehát felesleges pénzkidobás!
Kérdezõ, nézd meg! nem hosszú, de nagyon ajánlott! http://www.youtube.com/watch?v=yHnmsrMbqLY

Azt olvastam már sok helyen hogy ha nincs melle az embernek semmi, akkor ha maszírozzuk elkezd nőni. Nem nagyon hiszem el.

nem tudom hog yhog legyen.... mellem nincs de szeretném ha már elkezdene n?ni:S

Legjobb válasz: Én azt hallottam, hogy locsolgatni kell, akkor nõ:))szerintem hülyeség, mivel genetikailag van meghatározva mikor kezd el nõni és mekkora lesz.

Én azt hallottam, hogy locsolgatni kell, akkor nõ:) )szerintem hülyeség, mivel genetikailag van meghatározva mikor kezd el nõni és mekkora lesz.
Ettõl nem fog nõni az biztos.Ez is kb olyan kamu mint a mellnövesztõ kapszulák.Amúgy hány éves vagy?
Nem tudom hány éves vagy, de a masszírozástól nem fog jobban nõni.Ez hülyeség.Ha majd túl leszel a húszon és még mindig kicsinek találod, majd megplasztikáztathatod.
A kérdező hozzászólása: 14 de semmi sincs 9.
Nincs azzal semmi baj szerintem.
HA néha csinálod nem baj, ha minden éjjel elõfordulhat, mondjuk ha nincs nõ huzamosabb ideig és csak ez nálad a "szex", akkor bármilye4n kevésszer csinálod hozzászoksz, próbálj másra is maszturbálni, de a legjobb keress egy csajt :) Amúgy ha kialakul, az sem végleges, de nehéz lesz vele leállni és miután leálltál 2-3 hónap mire újra rendesen mûködsz, kérdés, hogy ezt a lány megvárja.
A kérdező hozzászólása: de ha megpróbálok errõl leszokni vagy kevesebbet csinálni akkor még egy meztelen nõre is felállhat, nem? Mert talán még 2éve sincs hogy nézek. Amúgy olyan is van hogy pl a tanárnõnél egy kis merevedés:) szóval nem hiszem hogy ez már kialakulhat nálam
Függõséget okoz, létezõ betegség nézz utána. Hozzászoksz, akár hogy tudod, hogy nem a valóság. Mint a pavlov kutyája a tested össze fogja kötni a pornóval a kielégülést. És ha ott lesz elõtted egy meztelen nõ nem fog rá felállni és nem fog izgatni, mert a nem olyan erõs vizuális inger, mint a pornó. Nem buta vélemény, létezõ "betegség" utána is lehet olvasni, egyre gyakoribb probléma, fõleg a fiatalok körében.
Ez buta vélemény, hogy le kéne szokni róla. Miért ne néznéd, ha kedved telik benne?
És arra figyelj, hogy pornó nélkül is simán tudj önkielégiteni. Ne forduljon elõ az, hogy pornó nélkül már nem is élvezed annyira, tehát ne szokj hozzá/légy függõje annak az erõs vizuális ingernek
apuci jól megmondta. dobok is egy pacsit neki. nézzed a pornót, csak ne vonatkoztass el a valóságtól.
Nem gond, ha rendbe tudod magadban tenni a dolgokat. Nagyfarkú, izmos csávók és szép, mindent megtevõ lányok vannak benne. Az élet gyakran nem ilyen. Ha el tudsz ezektõl vonatkoztatni és senkire nem erõlteted rá azokat a dolgokat, amiket ott láttál, akkor nézheted PC romlásig. De nézd meg azt az oldalt! Sajnos tele vannak olyan kérdésekkel, amiket az ilyen filmek alapján tesznek fel a tudattalan, tapasztalatlan fiúk és lányok. Lehet nézni, csak ezt nehezen állja meg egy mai fiatal. Azt gondolja, hogy ki lehet próbálni valakin. Na, ez már baj lehet, ha ez erõszakos cselekvésbe megy át! És sosem tudni, hogy ki hajlamos rá és ki nem, ki most, ki a jövõben! 44/F
Aki ezt írja, annak van párja, és nem gondol bele a következményekbe.
A kérdező hozzászólása: Még szûz vagyok és tudom hogy egy szex amikor a két partner szereti egymást akkor az teljesen más mint amikor szenvednek a nõk a pornóban, de valahogy jobban érzem magam tõle és megnyugtat... Ezért végzem el két naponta
Én le nem szokok, úgyse jön össze semmi hölgy, marad nekem online játék és odvas tölgy.
Mert eltorzult képet vetít ki ami beleég az agyadba
Ti tapasztalatból beszéltek, vagy csak írogattok? Én 4-5 éve nézek pornót és van partnerem is. És akkor mi van? 20 éve még együtt néztük, de õ leszokott róla. Nem vagyok erõszakosabb, nem kívánok tõle olyat, amit õ nem akar. A pornónézés engem érdekel. Nem maszturbálok rá. Ha magamhoz nyúlok, akkor is a páromra gondolok (általában). Úgy látszik én vagyok a kivétel ... aki erõsíti a szabályt. Mondjuk pont ez az, hogy nincs szabály, csak "elvárás", meg "figyelmeztetés". 44/F
Mi a baja?
A kérdező hozzászólása: A neurológussal beszéltem, azt mondta ne olvassak utána a neten, õ ezt javasolja, hogy talán ct-nél nem kell altatni, MR-nél valószínûbb mert az hosszú idõ
Miért nem beszéled meg az orvossal? Nyugodtan el lehet mondani neki, hogy aggódsz, és jobban örülnél egy veszélytelenebb eljárásnak. Tény, hogy az MRI az elsõként választandó gyermekek esetén. De at is bele kell kalkulálni, hogy az MRI-re valószínûleg sokkal többet kell várni. Az orvos (akár radiológus!!) dolga lenne megítélni azt, hogy haszon-hátrány arányban mivel jár jobban a gyerek. Egy viszonylag nagy sugárterhelésû, de gyors eredményt adó vizsgálattal, vagy egy veszélytelen, ámde olyan vizsgálattal, aminek az eredményére esetleg hónapokat kell várni.
A kérdező hozzászólása: Õrlõdöm ezen, mert elég durva dolgokat írnak, a sugárterhelésrõl.Viszont az MRI veszélytelen elvileg, nem jelent sugárterhelést.nem mindenkit altatnak csak akit muszáj.Már idõpontunk is van jövõhétre.
A kérdező hozzászólása: Újszülött korában agyhártyagyulladása volt.Szemész orvos küldte neurológiára mert halvány a látóideg.
Nyilván nem viccbõl akarjak megcsinalni.... Amúgy a szpugarterjphekes kockázata elenyészõ, az altatase nagyobb lenne.....
Azért csak tudják az orvosok, mit csinálnak. Ha meg nem csináltatod meg, és késõbb derül ki, hogy menthetõ lett volna az állapota, csak egy ct-be került volna...akkor fogod a fejedet a falba verni.
Viszont az MR pontosabb képet ad, cserébe jóval hosszabb.
Az egész vizsgálat 10 perc, ebbõl 9:50 az elõkészület, ha minden hónapban csinálnának CT-t akkor se érné el az engedélyezett egészségügyi határértéket a sugárterhelés. CT-nél is szokták altatni a kisgyerekeket. Elsõ alkalommal a lányomat is altatták, de õ akkor még csak 2, 5 éves volt. A következõnél már nem kellett altatni, csak anyának kellett fognia a kezét közben (persze ólomköpenyben volt.) Szerintem a kontrasztanyag nagyobb kockázat...
Szerintem ne félj tõle ennyire, egy vizsgálattól az ég világon semmi baja nem lesz. Azt a vizsgálatot érdemes választani, amelyikkel a keresett elváltozás jobban látható, más az MR és a CT használatának indoka. Ezt biztos tudja az orvos, és a megfelelõ helyre küld.

Miért gondolja olyan sok magyar, hogy az USA olyan jó hely? Miért akarnak annyian kijutni?

Azt megértem, hogy egy afrikai vagy brazil vágyik az USÁ-ba, de egy magyar miért? Hatalmas társadalmi különbségek, relatíve sok szegényember és kevés gazdag. Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként. Európához képest nagyon magas a bűnözés, simán megtörténhet, hogy kilépsz az utcára és lelőnek, mint egy kutyát, mintha még mindig a Vadnyugat lenne. (Jó, itt is megtörténhet ez, de ott sokkal könnyebben). Sokan mondják, hogy a lehetőségek hazája. Persze, akinek bejönnek a dolgok az életben és fel tudja tornászni magát a relatíve kevés gazdag közé az jól élhet ott, dehát aki ilyen képességgekkel rendelkezik az Magyarországon vagy akár valamelyik harmadik világbeli országban is sokra viheti, ezért nem kell az USÁ-ba költözni.

Legjobb válasz: "Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként." Megadnád a forrást?

"Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként." Megadnád a forrást?
simán megtörténhet, hogy kilépsz az utcára és lelõnek, mint egy kutyát, Gratulalok kedves kerdezo... a velemenyed arrol arulkodik (bar lehet hogy tevedek) hogy fogalmad sincs, hogy mi folyik itt es azt hiszed az van, amit halivud etet veled Lassan 10 eve hogy itt elek, es jol elek, sokkal jobban, mint mikor Magyarorszagon (vagy Angilaban) eltem. 10 eve alatt egyszer sem tamadtak meg vagy lottek ram, se az ismeroseimre, se a kornyeken lakokra, pedig volt ido, mikor a varos gettosabb reszen eltem es ott elofordult, hogy korberajzoltak valakit, de az is bandahaboru volt, "civileknek" nem esett bajuk. Ismerek olyan magyart, akinek nincsenek papirjai, feketen dolgozik, igaz, hogy kemeny nagyon, de a remeny mar neki is a kozelben ragyog hogy rendezodjenek a dolgai, es az elejetol fogva kuldott haza penzt ugy, hogy nem az utcan elt es nem szaraz kenyeret evett.... igaz, hogy uj ruhat sem vett minden heten es moziba sem jart, de a kezdeti nehezsegek, a szukolkodes meghozza a gyumolcset es elobb utobb azoknak, akik megdolgoznak erte, sokkal jobb eletkorulmenyeik lesznek, mint amit Magyarorszagon meg tudnanak teremteni. Nem azert mert otthon nem voltak eleg faszagyerekek, hanem mert itt SOKKAL konnyebb, meg ugy is, hogy az elejen nehez... De ha nem jartal itt, ha nincs ismerosod aki itt el, vagy nem vagy eleg tajekozott az USArol akkor te ezt ugysem fogod megerteni es abban a hitben maradsz, hogy itt voltegyszeregyvadnyugat-korulmenyek uralkodnak...
Èn életem amerikában habár már elég régen, de én értem mit akar mondani a kérdezö. Ezt hívják AMERICAN DREAM (remélem jól írtam)-nek. Az emberek a filmekböl ismert csillogásra, jó életre vágynak. Èn nagyon csalódtam amerikában, és azért is jöttem el mert úgy éreztem nekem ez már túl sok. Szociális rendszer nincsen, ha munkanélküli leszel akkor pont az utcára kerülsz. Az emberek ott is nagyrészt csak hitelböl élnek, pont ezért ha munkanélkül maradnak szinte lecsövesednek. Biztosítás megint csak magánba megy ezért az emberek iszonyat összeget fizetnek érte. Ès bizony nagy a szegényég. Èn 12 éve voltam NY-ban és környékén. Long Island... Vagy is jobb környéken laktam, de itt is elöfordultak gettos részek, a városoknak is voltak jobb része és kevésbé jó része, de voltak kimondottan gettos városok. Itt még nappal sem szerettem egyedül menni az utcán, este meg még kettesben a barátommal is igen nagyon féltem. Lövöldözést is hallottam és láttam (habár csak a rendöröket)is. Szóval nekem nem jött be ez az óriási multi kulti, és az, hogy nincsenek igazán ünnepek. A karácsony csak egy icipici része ünnepelte a környezetemnek. Habár üzletek voltak kivilágítva, de nagyrésze zsidó, kínai es olyan ember aki nem ünnepeli a karácsonyt, így az utcákon is ez érzödött semmi ünnepi hangulat. Németországban élek most már 6 éve, itt lett családom, de itt nincsenek olyan nagy gazdag negyedek, itt nincsenek gettok. A szegények és a gazdagok egymás mellett élnek.
Mondjuk, ha nekem választanom kellene, hogy hol leszek csóró, akkor inkább Magyarországra szavaznék, aminek az az oka, hogy itthon valóban erõsebb a szociális háló, ha neked nem is, de a gyerekeidnek van esélye kitörni, köszöhetõen a mindenki számára hozzáférhetõ oktatáshoz (egyelõre). Amerikában, ha csóró vagy, akkor nagyon nagy valószínûséggel a gyereked is az lesz, az esély a kitörésre sokkal kisebb, mint nálunk vagy Európában (Ez egy komoly problma, amin okos szociológusok sokat agyalnak). Szerinem nem is gondolkodnak hosszútávon azok, akik feketén mennek ki és mosogatóként telepszenek le, mondjuk havi 16oo dolcsiért. Ebbõl milyen nyugdíjad lesz? Milyen egészségbiztosításod? Mit tudsz adni a gyerekednek? Persze ettõl függetlenül, amit a kérdezõ ír az hülyeség. Csak itt azért a kép némileg árnyaltabb, és a látszólag könnyebb megélhetés sem jelent hosszútávon jobb életet.
Miért, szerinted jelenleg itt Magyarországon olyan jó a helyzet? Én speciel AZONNAL tipliznék USÁba! Minden vágyam. Remélem, hogy meg is tudom majd valósítani. Dolgozom rajta. 28/N
Aki keményen és kitartóan dolgozik az bárhol megállja a helyét, ne gondoljátok, hogy az USA-ba kolbászból van a kerítés (vagy bárhol a világon). Az igaz, hogy ugyanazért a munkáért ott nagyobb fizetés jár, mint nálunk Magyarországon; és szükség is van erre, mert ott nem lehet annyiból megélni, mint itthon. És igen a népesség több mint fele hitelbõl él, a ház, az autó stb. min mind hitelbõl van, ha ugrik a munka csövesedés lesz. Szóval nem kell az USA-t úgy elképzelni, ahogyan az a filmekben szokott lenni. Rossz és jó környékek mindenhol, minden városban vannak, nemcsak Amerikába. A munkától amit végzel függ, hogy mennyi fizetést kapsz és hogy abból megtudsz-e gazdagodni. Az egy dolog, hogy valaki kimegy étterembe, hotelba, mûhelybe stb. dolgozni attól még nem lesz gazdag úgy mint itthon sem. Attól függ, hogy mit végez az ember, kellõ tapasztalattal rendelkezik-e az illetõ munkakörben, egyszóval a kulcs a munka(persze jó nyelv tudással :D). Ezeket nem csak úgy írtam, tapasztalatból beszélek.
1 dologban igaza van a kérdezõnek! az U.S.A-ban rengeteg sorozatgyilkosság és tömegmészárlás szokott lenni!de attól még az én kedvenc országom!:D jobb mint ez a "magyaroszág"
xlint99 Mitõl a kedvenc országod, talán ott élsz vagy csak túl sok filmet láttál?
18-asnak:túl sok fimet láttam!:D
Mert a legtöbbjük azt hiszi hogy létezik az amerikai álom. Sajnos legalább 10 éve nem létezik....nagyon sok olyan munkakör van amibõl nem lehet megélni. És másod - harmad munkát kell hozzá vállalni. Sok cégnél teljesítmény arányban fizetik a dolgozót, még ez itthon egy üzemben vagy raktárban elképzelhetetlen.
Én nem éltem USA-ban, de szerintem ott is nagy eltérések vannak attól függõen, hogy hol él az ember. Ahogy én tudom innen, az, hogy az egészségügyi ellátás és az iskola drága. A saját ház szintén drága. Szerintem egy bérelt lakás mellett simán lehet saját autója pár havi fizetésbõl ott egy embernek, ami kellhet ahhoz, hogy munkába járjon. Szerintem a kész ételek se lehetnek olyan drágák. Azt is valószínûnek tartom, hogy sok dolog jobb azonos ár mellett minõségû, mint itt. Én úgy gondolom, aki egy kicsit okos és vállalkozó kedvû, az ott jobban boldogul, mint itt.
11: A vagyon szót nem megfelelõen használod, a GDP-nek nincsen köze a vagyonhoz. A magyar átlagjózsinak több a vagyona, mint az amerikai John Doenak, mert megtakarítani egyiknek sem szokása, de az átlagjozsinak a tulajdonában van a lakása, John Doe meg bérel. A jövedelme az, ami sokszorosa, helyi vásárló értéken is John Doenak.
10: Magyarországon is utcára kerül az a család, ahol mindkét szülõ elveszíti az állását, mivel a munkanélküli juttatás csak 3 hónapig jár, a családi pótlék és segély meg csak putris életmódra elég, egy 1, 5 szobás panellakás bérlésére plusz rezsire már nem lenne elég egy 4 fõs család esetében.
Látom a kérdezõ eltûnt, avagy már lehúzta magát a ....-n, avagy fel sem fogja a válaszokat. Amikor Miami-ban laktam, jött a trampli, analfabéta kinézetû, színesbõrû takarítónõ kipucolni a wc-t. Csak arra emlékszem, hogy legalább másfél kilónyi aranyékszer csörgedezett rajta. ...és õ "alsó tízezerbõl" jött.
"Ha az egész társadalom életkörülményeit átlagoljuk, akkor Magyarországnál alacsonyabb átlagéletszínvonal jön ki eredményként." USA GDP: 2011 Összes 15 094 milliárd USD PPP: 14 045, 507 milliárd USD Egy fõre jutó 48 387 USD Magyaorrszág GDP: GDP 2011 (forrás: IMF) Összes 140 303 millió USD PPP: 136 540 000 000 USD Egy fõre jutó 18 050 USD PPP: 19 829 USD ha durván számoljuk az egy fõre jutó GDP-t egy amerikai átlag polgárnak 3x annyi vagyona van.
Mert a média USA-alapú. A média egy átlag életet akar eléd vetíteni a sitcom-okkal, valamint az Amerikai sztárok életét akarja rád erõltetni: amíg ennek a hatásnak nincs megfelelõ ellensúlya (azaz amíg a magyar média egy FOS marad), addig az emberek akartan azt hiszik (míg rá nem jönnek egy nap, hogy nem), hogy az USA "az ország", a hely, ahol a normák élnek és ahol ideális neked. Teljesen normális jelenség, minden korban fennáll, a mienkben épp az USA terjeszti és Japán. (az utóbbit elérni kb. lehetetlen, így az kiesik a célok közül)
Kérdezõ, azért, mert aki errõl álmodik, az a sikert szeretné. Persze, van esélyed a legmélyebb szegénységre és csövességre is, de az emberek általában optimisták, és azt nézik, hogyha változtatnak, elköltöznek, akkor új lappal kezdhetnek, és erre a lapra már a sikert fogják felírni. Aki úgy áll hozzá, hogy úgyis csak szegény lenne kint, az nem álmodozik arról, hogy kimenjen...
Nem kéne nézni sok amerikai filmet meg ilyen , , mûsorokat, , ahol csak hazugságokat terjesztenek. Honnan vetted ezt a baromságot hogy ha valaki kilép az utcára lelövik???Tényleg ennyire hülyének nézed az amerikaiakat...

Anális szexben tapasztalt lányok! Előkészületként elég, ha előtte fürdéskor az ujjammal nyúlok fel párszor, azzal tisztítom ki. Ez elég? Mert olvasom sok helyen, hogy beöntés meg ilyenek, de nem tudom, az tényleg indokolt-e.

Tudom, hogy higiénikus sosem lesz ez a dolog, csak érdekelne, hogy mindenképpen ajánlott-e a beöntés, vagy így "házilag" is megteszi a tisztítás. 25/L

Legjobb válasz: Habar fiu vagyok, de en ugy tudom eleg. De gondolom ovszert ugy is fogtok hasznalni.

Habar fiu vagyok, de en ugy tudom eleg. De gondolom ovszert ugy is fogtok hasznalni.
nem kell beöntés. menj el wc-re elõtte jó pár órával, zuhanyozz le alaposan, ennyi bõven elég.
Én sosem csináltam beöntést, nem is tervezem, az sem egészséges. Tudom, az anál sem, de azt szeretem, beöntéshez viszont nincs kedvem. Kívülrõl megmosom, gumit használunk, akkor csináljuk, mikor üres vagyok. Kb tiszta is olyankor bent.
Csinálj csak egy beöntést és nézd meg amikor kinyomod a vizet, hogy a már tisztának HITT fenekedbõl mi távozik MÉG.
attól függ, ha nem zavar, hogy esetleg kicsit kakis lesz a szerszám/gumi, akkor nem kell.
2 záróizom van, és a 2 közti rész néhány centis, a kakilás után kitisztul magától, és egy kevés folyadék, nyák van benne, kaki nincs. Szóval ha kívülrõl megmosod, elég. Azt meg érzésre tudod, hogy van-e a végbél közelében kaki, vagy komfortosnak, üresnek érzed.
nem szoktam beöntést csinálni, ha voltál WC-n, akkor kiürült, utána tusolsz és kész
Az ujjaddal érzed, hogy tiszta-e a terep. Ha nincs ott semmi, akkor nem kell semmi. Ha van mit kitisztítani, akkor érdemesebb kiöblíteni, vagy más alkalomra tenni. (én spec. zuhannyal szoktam, fej lecsavar és a víznyomás megoldja. így nem kell semmit feldugdosni, meg várni, hogy kiürüljön)
Ha úgy csináljtátok, ahogy itt fenn már többen leírtuk, senkinek nem lesz semmilyen a pénisze.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!