Találatok a következő kifejezésre: Sok helyen és olvasom, (11 db)

Most akkor mikor van az első genetikai uh? A neten sok helyen azt olvasom, a 12. héten, úgy tudtam, és a nődokim is úgy küldött, hogy 12 hetesen, azaz a 13. héten.

Továbbá: azt olvastam, ha a 12. hétig nem jelentkezünk be a véd?n?nél, akkor nem jár a szülési segély? Akkor lemaradtam? Holnap akarok bejelentkezni, 11+2leszek! Sok infó olyan össze-vissza!

Legjobb válasz: Szia! Én mindkét gyereknél 8-9 hetesen voltam elõször védõnõnél. Olyankor kapsz néhány beutalót formális belgyógyászati vizsgálatra,fogászatra.Ezeket el kell intézned,mielõtt elõször mész a terhes gondozóba.Laborba is menni kell,és ezekkel a leletekkel kell menned a dokihoz. Az elsõ gen. uh tényleg 12 hetesen van,ezt jól tudod. A köv. a 18 héten van. Az,hogy lemaradnál valami támogatásról,mert nem jelentkezel idõben a védõnõnél,ezt még nem hallottam,de a mai világban bármi elõfordulhat. Szerintem ne parázz sokat,de az adott idõpontokat érdemes betartani,mert egyes laborok terhességi héthez vannak kötve,tehát,ha késõbb mész,fals lehet az eredmény,ami miatt megint aggódni fogsz.Nem érdemes ilyesminek kitenni magunkat és a babánkat.

Szia! Én mindkét gyereknél 8-9 hetesen voltam elõször védõnõnél. Olyankor kapsz néhány beutalót formális belgyógyászati vizsgálatra, fogászatra.Ezeket el kell intézned, mielõtt elõször mész a terhes gondozóba.Laborba is menni kell, és ezekkel a leletekkel kell menned a dokihoz. Az elsõ gen. uh tényleg 12 hetesen van, ezt jól tudod. A köv. a 18 héten van. Az, hogy lemaradnál valami támogatásról, mert nem jelentkezel idõben a védõnõnél, ezt még nem hallottam, de a mai világban bármi elõfordulhat. Szerintem ne parázz sokat, de az adott idõpontokat érdemes betartani, mert egyes laborok terhességi héthez vannak kötve, tehát, ha késõbb mész, fals lehet az eredmény, ami miatt megint aggódni fogsz.Nem érdemes ilyesminek kitenni magunkat és a babánkat.
Pont tavaly karácsonykor voltam 12hetes, ezért csak januárban tudtam menni. Semmi gond nem volt.
A védõnõnél akkor jelentkezel be amikor csak tudsz.A szülési segély ezzel nincs összefüggésbe.
Genetikai Uh a 18. héten van. 32km
En is ugy tudom, hogy a genetikai uh a 18-dik heten van. Ekkor nezik at jol a baba szerveit, hogy megvannak a vesek, a gyomor jol mukodik-e, nyel-e a baba, belek, jol atnezik a szivet, az agyat jo alaposan stb. Persze a 12 heti uh is fontos de altalaban a terhesseg korat allapitjak meg vele meg azert atnezik a babat de a szerveket a 18-dik heten nezik ez a genetikai.
én ma voltam dokinál és mondta, hogy 14-16 hetesen kell mennem.
12. héten van az elsõ genetikai uh, de sokan nem mennek erre. Itt fõleg a kromoszóma rendellenségeket nézik (13., 18., 21.). Lemérik a nyaki redõ vastagságát, megnézik, hogy látszik e már az orrcsont. Általában ekkor van ez elsõ genetikai vérvétel is. De ha erre nem mentél, még minidg lehet menni a 16. héten vérvételre és 18-20. héten genetikai ultrahangra. Az naagyon fontos! Most mentem keresztül ezeken, csak ezért tudom. Három vetélésen vagyok túl, ezért nem siettem el a védõnõi látogatást, hiszen nem tudtam, hogy ez a baba velem marad e. A dokim is azt tanácsolta, hogy elég a 12. hét után, akkor mentem, semmit nem szóltak, kedvesen fogadtak. Nem hiszem, hogy a támogatással ez összefügg..de õszintén nem tudom biztosra.
ne izgulj, a segélyed biztonságba van, mert az orvosodnak négy pecsétet kell adnia a kiskönyvedbe, amíg meg nem szülsz, úgyhogy errõl még nem késtél le.És a szülés után is Õ ad igazolást hányszor jelentél meg a rendelésen és a segélyt az alapján kapod.Nekem a védõnõ így mondta.Majd bele rázódsz mi mikor van és hogyan, elõször nekem is minden kínai volt és zavaros, mit mikor hogyan és hova?!Kész káosz, fõleg ha dolgozol melette.De pár hét múlva már kened vágod a témát, és ha minden igaz a védõnõtõl kaptál, én úgy nevezem menetrend:) , mikor hova kell menni, milyen vizsgálatra.Ezt érdemes olvasgatni és odafigyelni, de az orvosod és a védõnõd feladata hogy figyelmeztessen!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Abszolúte betartom a nõdokim által szabott idõpontokat, a neten való olvasgatás zavart meg egy kicsit a genetikai uh-val kapcsolatban. Védõnõnél is a nõdokim tanácsára nem voltam még, aki azt mondta ekkor menjek, eddig ráérek.
Én úgy mentem 12+4 naposan uh-ra, hogy nem volt kiskönyvem, mert a védõnõ addig szóba se állt velem. Semmi hátrányom belõle. Az uh-on a súlyos genetikai elváltozásokat nézik, nézhetik 12 vagy 13 hetesen is, tök mind1. A gép kiszámolja majd a terhességi idõdet, és annak kell majd megfelelni a uh-n látottaknak. Pl. én 12+0 napos voltam a gép szerint. És azóta is minden rendben. De a köv uh-n sem 18, hanem betöltött 19 hetesen voltam.

Baj, hogy sokat fekszem hanyatt? Nagyon szeretek így feküdni, és ilyenkor érzem leintenzívebben a baba mozgását is. Viszont sok helyen azt olvasom, hogy ez ártalmas lehet. Mi az igazság?

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ,hány hetesek vagytok.Mekkora a baba,mennyire görbült már a gerinced.De ha nem érzed kellemetlennek,nem fáj a derekad,nem nyomódik el semmi idegszálad,pld elzsibbad a lábad,vagy megfájdul a fejed,akkor nem hiszem,hogy ártalmas lenne.Ha már kellemetlen,akkor már sajnos nem fogsz tudni úgy feküdni.Jó baba várást.

Szerintem attól is függ, hány hetesek vagytok.Mekkora a baba, mennyire görbült már a gerinced.De ha nem érzed kellemetlennek, nem fáj a derekad, nem nyomódik el semmi idegszálad, pld elzsibbad a lábad, vagy megfájdul a fejed, akkor nem hiszem, hogy ártalmas lenne.Ha már kellemetlen, akkor már sajnos nem fogsz tudni úgy feküdni.Jó baba várást.
Ha már viszonylag nagy a pocid és háton fekszel, akkor a méhed teljes súlya a gerincedre nehezedik. Ez nyomhat ott olyan eret, amelyen keresztül visszajut a test alsó részébõl a vér a szívbe. Ez pedig hátfájáshoz, alacsony vérnyomáshoz, akár aranyér kialakulásához is vezethet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 27 hetes vagyok egyébként, és semmi bajom nincs (még), ha hanyattfekszem, sõt, így a legkényelmesebb.

Sony SP kijelzõje tényleg olyan ramaty? Sok helyen azt olvasom, hogy nincs nagy betekintési szöge, és a fekete az csak sötétszürke.

Legjobb válasz: TFT, tehát egy régi technika. Nyilván rosszabb, mint egy AMOLED vagy Retina kijelzõ. Viszont TFT-hez képest viszont nagyon is jó. Nekem nincs problémám sem a betekintési szöggel, de még a fekete sem szürke (szürke a nagyon sötét szürke is). A színek amúgy elég jók, tehát rossz-rossz, de azért nem annyira, mint amennyire lehúzzák a TFT miatt.

TFT, tehát egy régi technika. Nyilván rosszabb, mint egy AMOLED vagy Retina kijelzõ. Viszont TFT-hez képest viszont nagyon is jó. Nekem nincs problémám sem a betekintési szöggel, de még a fekete sem szürke (szürke a nagyon sötét szürke is). A színek amúgy elég jók, tehát rossz-rossz, de azért nem annyira, mint amennyire lehúzzák a TFT miatt.
Addig látod jónak amíg nem volt egy modernem kijelzõs telefon a kezedben.
"Addig látod jónak amíg nem volt egy modernem kijelzõs telefon a kezedben." Volt már AMOLED is (S4, S4 mini), Retina is (iPhone 5). Nem mondom, hogy nem rosszabb, de nem annyira szar, mint amit TFT-tõl vártam. Én azt írnám, hogy ha nem láttad, nem tudod mirõl beszélsz.
Sony-k kozul csak a Z Ultra-nak van szep kijelzoje, a tobbi nagyon ramaty.
Hát én nem értem ezt a betekintési szög rinyát, nekem tökéletesen megfelel a képernyõ, lehet azért mert nem hátulról szeretném látni a képernyõjét a telefonnak.


Párommal több mint egy éve próbálkozunk, hogy babánk legyen, de semmi. Nagyon sok helyen azt olvasom, hogy ha valaki 1 év alatt nem esik teherbe, akkor meddő. Az orvos szerint semmi nincs, ami gátolná a gyerekvállalást. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem nem "próbálkozni" kellene,hanem simán szeretkezni azért mert kívánjátok egymást. A "csináljunk gyereket",szerintem lelki gátakat okoz.

Szerintem nem "próbálkozni" kellene, hanem simán szeretkezni azért mert kívánjátok egymást. A "csináljunk gyereket", szerintem lelki gátakat okoz.
Van ilyen, szerintem ne add fel. :) Ha biológiailag nincs probléma, akkor elõbb-utóbb összejön. De! :D Ha gondolod legyél a kozmetikusom/fogorvosom/fodrászom/akármim. Akárkihez kezdek el járni, maximum 2 éven belül terhes lesz. :D Kb 10 nõ már biztos elment szülni, amióta az ügyfele/páciense vagyok. :D (Bocs ezt csak viccnek szántam.:D)
A meddõségnek az a meghatározása, hogy egy év alatt aktív szexuális élet mellett védekezés nélkül nem jön össze a gyerek. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem lehet gyereked, csak ilyenkor mondják azt, hogy vki meddõ. Ez lehet egy átmeneti dolog is. Az orvos milyen vizsgálatokat végzett el? Meddõségi centrumba menj és ott majd rendesen kivizsgálnak. Elõször a partnered (az egyszerûbb), mert nem biztos, hogy veled van a baj. Ha nála minden rendben, akkor jössz te. Hormonvizsgálatok, megnézik van-e peteérésed. Ha van, akkor megnézik hogy átjárható-e a petevezetõd stb.
Nagyon sok oka lehet. Egyik éppen a pszichés ok, vagyis nagyon akarjátok, nagyon görcsöltök érte. De lehet egy másik ok is. Egy ismerõsöm /nõ/ nem tudott szülni a férjétõl. Sok év után elváltak. Õ is férjhez ment, a volt férje is megnõsült. Mindkét helyen lett kisbaba. Õk egyszerûen nem passzoltak egymáshoz ilyen téren.
Szia. Olvass utána az Aviva tornának. Fórumokon CSAK jókat írnak róla. Sokan, - akiket évekkel azelõtt meddõnek nyilvánított az orvos-, hónapokon belül teherbe esett.

Szeretném megkérdezni, hogy a parabének ilyen kényes helyen, ahol alkalmazzuk, nem okoznak e problémát, mert sok helyen olvasom a neten, hogy mennyire károsak, rákkeltőek stb. Esetleg tudna-e olyan készítményt ajánlani amelyikben ez nincs és mégis ilyen h

Szeretném megkérdezni, hogy a parabének ilyen kényes helyen, ahol alkalmazzuk, nem okoznak e problémát, mert sok helyen olvasom a neten, hogy mennyire károsak, rákkeltőek stb. Esetleg tudna-e olyan készítményt ajánlani amelyikben ez nincs és mégis ilyen hatással bír?

Legjobb válasz: Az az igazság, hogy a parabénekkel kapcsolatban felreppent „rákkeltő” képességre nincs semmiféle konkrét, tudományosan is megalapozott bizonyíték. Viszont a mai internetes világban a rossz hír gyorsan terjed, s utána már nehéz helyreállítani valaminek a renoméját. Ha rákkeltő lenne a parabén, akkor már rég tiltólistára került volna a hatóságok által, és főleg nem engedélyeznék olyan készítményekben …

Olvass tovább »

Az az igazság, hogy a parabénekkel kapcsolatban felreppent „rákkeltő” képességre nincs semmiféle konkrét, tudományosan is megalapozott bizonyíték. Viszont a mai internetes világban a rossz hír gyorsan terjed, s utána már nehéz helyreállítani valaminek a renoméját. Ha rákkeltő lenne a parabén, akkor már rég tiltólistára került volna a hatóságok által, és főleg nem engedélyeznék olyan készítményekben … Olvass tovább »

Sok helyen hallom és olvasom, hogy sok fiú szemét, mert csak orális szexet akart egy lánytól. A lányok talán szentek ilyen téren?

Legjobb válasz: Szerintem egyik sem elítélendõ! Csak vannak fura felfogású emberek, akik így gondolják! Szerintem a fiúk és a lányok között is van az a fajta, aki csak a szexre megy!

a komentre: nem!
Csomoszor kinyaltam a barátnõn de ö nem cumizik.lehet gondolkodni szent vagy sem.
14:04 es vagyok (az elõzõ:D) A kérdésedre válaszolva: de igen elítélendõ!:) 18L
Szerintem egyik sem elítélendõ! Csak vannak fura felfogású emberek, akik így gondolják! Szerintem a fiúk és a lányok között is van az a fajta, aki csak a szexre megy!
Szerintem a mai fiúk és lányok egyátalán nem szentek! Nem lehet különbséget tenni! Már az általánosban szexelnek, mert milyen "király" dolog is az! Közben meg fogalmuk sincs az egészrõl!
Ezek a kérdések...pff:P Rengeteg mocskos szemét pasi van és rengeteg kis [email protected] is! Mind2 nemben található szemét és normális is:D Ez olyan hülyeség már, ez nem a nem kérdése...! De talán a lányok közt kevesebb van (és ezt most nem azért mondom, mert lány vagyok...!!!), mert a nõk kevésbé tudnak belemenni szexuális kapcsolatba érzelem nélkül! Persze vannak akik igen! 18L
Nem, a hülye p*csák is legalább akkora kúrógépek, csak még következetlenek is, mert eljátszák a szendeszüzet ahelyett hogy csuklóból elõkapnák a lompost. Lehet lehúzni gyökerek, attól még igazam van...
Szia!Szerintem sok féle ember létezik.Senki sem szent! De szerintem a lányoknak nem elég csak az orális sex.Több törõdést, élvezetet..követenek!Nem önzõek mint egyes pasik!
Alapból a férfi úgy van teremtve, hogy ösztönösen minél több felé szeretné széthullatni a magvait. A nõnek meg azért érzelem is kell ahhoz, hogy a pasit a magjaival együtt a testébe fogadja. Szerintem. De ezzel én nem azt mondom, hogy a pasik szemetek a nõk meg szentek. Hiszen sok pasi felelõsséget vállal a tetteiért és nagyon családcentrikus. És a nõk között is van aki sajnos teljesen felelõtlen.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha egy lány tegyük fel csak orális szexet akar egy fiútól, akkor az nem elítélendõ?
igen, a lányok szentek!

Tudnátok mondani nevet vagy linkelni olyan kábelt ami az autóerősoitő és mélyláda közé megy, sok helyen olvasom hogy ez a jó az a jó ez vékony meg ilyenek szóval aki tud valami jót az linkelje be?

Legjobb válasz: Az erõsítõ teljesítményétõl függõen kell megválasztani a méretet(vastagságot).Minél vastagabb annál jobb. Legalább 4 de combosabb erõsítõnél 6 mm2-eset kell kérni. Hangszóróvezeték a neve-autóhifis üzletben kapható. De ha nem akarsz annyit járkálni és pár ezrest akarsz spórolni megfelel a célnak az Mkh jelû vezeték amit villamossági boltban kapsz méterre.(pl.: Mkh 6mm2) Annyi a különbség hogy a hangszóró vezeték gyárilag dupla és csicsásabb burkolatú-az Mkh-bõl duplát kell kérni mert gyárilag egy eres és ugyebár a két pólusnak két ér kell.

Az erõsítõ teljesítményétõl függõen kell megválasztani a méretet(vastagságot).Minél vastagabb annál jobb. Legalább 4 de combosabb erõsítõnél 6 mm2-eset kell kérni. Hangszóróvezeték a neve-autóhifis üzletben kapható. De ha nem akarsz annyit járkálni és pár ezrest akarsz spórolni megfelel a célnak az Mkh jelû vezeték amit villamossági boltban kapsz méterre.(pl.: Mkh 6mm2) Annyi a különbség hogy a hangszóró vezeték gyárilag dupla és csicsásabb burkolatú-az Mkh-bõl duplát kell kérni mert gyárilag egy eres és ugyebár a két pólusnak két ér kell.
Hány wattról van szó?
A kérdező hozzászólása: Egy Mac Audio MPX4000 a erõsitõ és a szub az JBL cs1214t ...
2, 5mm2 elegendõ 180W-hoz.

Sok helyen olvasom hogy szextelefonos munka meg ilyenek és szeretném meg kérdezni hogy miként is müködik hogy lehet azt meg csinálni hogy saját magamnak keresek ne a szolgáltatoknak?

Legjobb válasz: Valamiket kell venni hozza a sajat gep, jobb kameran kivül, es külföldi ceggel felvenni a kapcsolatot, akinek "´bedolgozol", onnan kapod a fizetest percenkent vagy nezettseg alapjan, nem tudom. A programot ra kell telepiteni a gepre. De akik csinaljak, azok között nagy a titkolozas, nem adnak ki egykönnyen ilyen elerhetösegeket es a kerdesedre pontos infot, mert az ilyemire egyaltalan hajlando ismeröseiknek igy inkabb nekik muszaj bedolgozni, igy több penzt tudnak keresni...

Valamiket kell venni hozza a sajat gep, jobb kameran kivül, es külföldi ceggel felvenni a kapcsolatot, akinek "´bedolgozol", onnan kapod a fizetest percenkent vagy nezettseg alapjan, nem tudom. A programot ra kell telepiteni a gepre. De akik csinaljak, azok között nagy a titkolozas, nem adnak ki egykönnyen ilyen elerhetösegeket es a kerdesedre pontos infot, mert az ilyemire egyaltalan hajlando ismeröseiknek igy inkabb nekik muszaj bedolgozni, igy több penzt tudnak keresni...
Itt elkezdhetsz dolgozni, amennyiben tudsz angolul http://www.rivcams.com/?rcid=2826

18 hetes terhes vagyok és sok helyen olvasom hogy minél több tejet szeretnétek és erre különféle bogyókat is szedtek. Miért?

Legjobb válasz: Gõzöm sincs, én sem értem. Én úgy voltam vele, majd szedek, ha nem lesz, de lett. A szoptatós tea, amúgy sem jó a babáknak. Akinek van, felesleges még több. Én 2 napig fejtem, utána beállt, semmit nem szedek és azt eszem amit akarok. 1 hónapos kislány anyukája

Gõzöm sincs, én sem értem. Én úgy voltam vele, majd szedek, ha nem lesz, de lett. A szoptatós tea, amúgy sem jó a babáknak. Akinek van, felesleges még több. Én 2 napig fejtem, utána beállt, semmit nem szedek és azt eszem amit akarok. 1 hónapos kislány anyukája
Ha van elég tej, akkor felesleges. Sokan félnek, hogy kevés lesz a tejük, vagy hogy már kevés, de elõre felesleges bármit is szedni vagy inni. Ha már szoptatsz és kevésnek érzed, akkor lehet segítséghez folyamodni. De elõre nincs értelme bármit szedni.
Ezeket csak akkor érdemes szedni, ha már megindult az elválasztás, de kevés a tej. A tejtermelés fokozására amúgy a legjobb módszer a fejés (mármint ha a baba nem akar állandóan szopizni).

A 2009/2010-es tanévnek még nincs vége, akkor miért olvasom sok helyen, hogy okt.31-én lejár a diákigazolvány?

20/L

Legjobb válasz: A diákigazolvány nem naptári évre szól, hanem tanévre. A 2009/10es tanév augusztus 31én véget ért, az arra a tanévre érvényes matrica máig volt érvényes. A 2010/11es tanévre meg már kellett volna matricát kapnod, ha nem, sürgõsen járj utána. És gondolom, középsuliba jársz, ezért nem kaptál februárban matricát (mert ott tanév elején kapod, egyetemen/fõsulin meg minden félév elején)

A diákigazolvány nem naptári évre szól, hanem tanévre. A 2009/10es tanév augusztus 31én véget ért, az arra a tanévre érvényes matrica máig volt érvényes. A 2010/11es tanévre meg már kellett volna matricát kapnod, ha nem, sürgõsen járj utána. És gondolom, középsuliba jársz, ezért nem kaptál februárban matricát (mert ott tanév elején kapod, egyetemen/fõsulin meg minden félév elején)
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy még 2010 van.. Tehát akkor annak még decemberig érvényesnek kellene lennie..
Középsuliban évre adják a matricát: pl 2009/2010 es tanévre szóló 2009 szeptemberétõl, 2010 okt. 31ig érvényes Felsõoktatásban félévekre szól a matrica: a 2009/2010/1 az 2009 szeptemberétõl 2010 márc 31. ig érvényes a 2009/2010/2 márc-tól okt31 ig. Amúgy hülyeség, hogy a középsulisoknak nem kell matrica, max 9.ben, mert ha kirúgják akkor ugyanúgy megmarad a diákja és a matrica mutatja az érvényességet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó válaszolónak pedig külön köszönöm a részletességet! :)
A kérdező hozzászólása: 20 éves vagyok.
Mar nincs matrica 18 ev alattiaknak. En se kaptam tavaly, mondjuk en mar vegeztem, de ugy tudom, hogy csak az ervenyes diak kell, a matricat mer nem nezik.
A kérdező hozzászólása: Nekem februárban nem kellett átvennem semmiféle matricát sem.
Úgy van, hogy amit te 2010. február környékén átvettél matricát, az csak okt. 31-ig érvényes. Ha szeptember óta nem vettél át matricát, akkor mostanában át kell venned, különben semmit nem fog érni a diákig-od.
1. A 2009/2010-es tanávnek már júniusban vége lett. 2. A diákig. érvényessége jár le okt. 31-én. Tehát akinek nincs az akutális félévre matricája, annak kell sürgõsen beszereznie. Ha van matricád, nem kell aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Elírtam a kérdésemben, mert a matricám ami érvényes, az 2009/2010-es évre szól. És akkor a következõ? :S Most akkor hogy van ez? :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hát.. 6. éve vagyok a középsuliba, (4 év szakközép+2 a technikum) minden évben kaptunk matricát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!