Találatok a következő kifejezésre: Sok havi 000 (6 db)

Sok havi 13 000 ft-nyi villanyszámla? 2 ház ennyi

Legjobb válasz: Szerintem nem,nálunk az 50 NM-es lakásnak a villanyszámlája 3500-4000 FT és csak ketten vagyunk,este 7 tõl reggel 8-ig vagyunk otthon.Két háztartás ráadásul családi házé teljesen jónak mondható sztem.Fõleg ha család is van.

Szerintem nem, nálunk az 50 NM-es lakásnak a villanyszámlája 3500-4000 FT és csak ketten vagyunk, este 7 tõl reggel 8-ig vagyunk otthon.Két háztartás ráadásul családi házé teljesen jónak mondható sztem.Fõleg ha család is van.
Csak ennyi?Nekem 3 szobás házam van, 110nm, és én 10 körülszoktam fizetni havonta.
lol, hát én örülnék, ha ennyi lenne a villanyszámlánk... 52(!) nm-es lakásra fizetünk havi 16k villanyszámlát (jó még plusz egy garázs is, amiben van 1 A energia osztályú fagyasztó és egy másik A osztályú hûtõ...) de ennyi nincs semmi ún. nagy fogyasztó, nincs klíma, sem riasztó, 2 tv 1 páraelszívó, 1 elektromos sütõ kerámialappal, 1 hûtõ.. kb ezek a nagyobb fogyasztók mégis 16 ezer a havi számla
Az enyém kertes ház 120 nm, 18000 Ft. az általány! Ráadásul gázbojlerem van, és a tûzhely is gázos! (Monjuk egész nap megy 2 TV, 2 PC, és sûrûn a mosógép+mosogatógép! Az összes lámpa energiatakarékos égõvel van ellátva, úgyhogy nem azok zabálnak.)
velem is ugyanez történt, csak 34 nm-en. nálam villanybojler van, és egy régi szar hûtõ - ezek emelik meg nagyon a számlát. mi a köv. megoldást találtuk ki: 1. a hûtõt két-háromhetente leengedem 2. a villanszekrényen beállítottuk, hogy legyen egy olyan kapcsológomb, amelyhez csak a bojler tartozik. reggel felkapcsoljuk fél órára, az elég a zuhanyra, és utána lekapcs. a felmosórúddal. óriásit csökkent csak ettõl a villanyszámla (60%) 3. nem tartjuk készenléti szinten a tévét, nem hagyjuk a töltõt a konnektorban. most 13-ról lement 4-5 ezerre a számla :)

Januártól a közös képviselet duplájára 3600 Ft-ra emelte a havi vízdíjat-1 személyre. Külön még 21 000 FT-ot is fizetni kell, állítólag sok lett a többletfogyasztás. Mit tudok tenni? Milyen jogi lehetõségek vannak a határozat megfellebbezésére?

Az elõzõ években semmi probléma nem volt, 1800 Ft volt a Vízdíj. A lakók fele rendelkezik külön vízórával, a többiek nem. Kértem a közös képviselõtõl, hogy próbálják megvizsgálni, mi történhetett? Nem válaszoltak.

Legjobb válasz: Ha nincs vízórád, semmit nem tudsz tenni, mások pazarlását is te fizeted meg, mert nem tudod bizonyítani, hogy te csak 1800 forintnyit fogyasztottál. Akármilyen költséges és bonyolult, hosszú távon csak a saját vízóra lehet megoldás. Számold ki, mennyi idõ alatt térül meg.

Ha nincs vízórád, semmit nem tudsz tenni, mások pazarlását is te fizeted meg, mert nem tudod bizonyítani, hogy te csak 1800 forintnyit fogyasztottál. Akármilyen költséges és bonyolult, hosszú távon csak a saját vízóra lehet megoldás. Számold ki, mennyi idõ alatt térül meg.
Mi ugyan családi házba lakunk, de az elõzõ években...pl 3 éve bruttó 340ft volt 1m3 víz...jelenleg bruttó 673 ft + csatornával majdnem 1200ft 1m3 Azért már nem olyan árak vannak, hogy 1800ft/fõ tényleg elfogadható legyen.
Bocs, de nevetségesen alacsony a vízdíjad!! Ha csak kétnaponta zuhanyozol, akkor is többnek kellene lennie. Persze, ha egyáltalán nem fürdesz, az más...
Ez valóban nevetségesen alacsony! Amúgy, ha a közgyûlés döntött, már nincs más fórum. Össze ne hívasd még egyszer.

Havi 10. 000 forint a villanyszámlánk, ami nagyon sok, szerintetek mitõl?

Kis albérletben lakunk, 40 m^2. Nekem van egy 23"-os led-es monitorom, ami laptopról megy. Szomszéd csajnak is egy laptopja van. Van egy mosógép, ami A energiaosztályú, kb 3 naponta megy 1 órát. Csajnak van valami übernagy hajszárítója, de kb heti 1x használja 10 percet. Viszont van egy elektromos fõzõlap. Egy ilyen: WHIRLPOOL IKEA HOB 050 S. Energiaosztályát nem tudom, de a teljesítménye 3kw, ez van ráírva. Ez havi 8 órát megy max. Ez megdobhatja ennyivel a rezsit?

Legjobb válasz: Ja, meg van egy 2*-os zanussi hûtõ, meg egy régebbi mikróhullámú sütõ, napi 5 percet megy max.

A kérdező hozzászólása: Ja, meg van egy 2*-os zanussi hûtõ, meg egy régebbi mikróhullámú sütõ, napi 5 percet megy max.
Elfelejtette? Peerszee.. Számlát láttad? Szerintem mindig azonos idõben(pl hétfõ reggelenként érdemes felírni az óraállást(ha van, gázóra, azt is) Így tudod követni a fogyasztásotokat. 1kwh most a "nagy rezsicsökkentés" óta úgy 40~42 ft körül lehet.
A kérdező hozzászólása: Diktálunk , igen.
Könnyen lehet , hogy akik elõttetek laktak ott azok sokat fogyasztottak és az alapján számláztak.Az a fogyasztás már reálisnak tûnik.Ugye nem álltalányt fizettek, hanem minden hónapban diktáltok?Hamarosan akkor tisztázódni fog.
A kérdező hozzászólása: Na, most megnéztem a szerzõdést. Szeptember 10-én a villanyóra állás 3753 kwh volt. Most, nov 27-én 3955. Tehát 2 és fél hónap alatt fogyasztottunk 202 kwh-t. Eszerint kb 5000 forintos számlának kellene lennie. A fõbérlõ elmondása szerint elõzõ hónapban elfelejtette idõben bejelenteni az óraállást, így általánydíjjal számoltak. Ebbõl adódhat ekkora eltérés?
A kérdező hozzászólása: Tv nincs
Marha sok, ez havi kb.220kw-nak, napi 7 kw-nak felel meg. TV van? Szerintem a Hûtõ zabálja az áramot.Nézzétek meg , hogy 1 nap alatt mennyi a fogyasztás, aztán húzzátok ki 1 napra a hûtõt és úgyis írjátok fel az adatokat.
Nekem is ennyi a villanyszámlám. Igaz, villanybojler van.
nálunk (45nm) egyik hónapról a másikra 16000 lett a villanyszámlánk, mert elromlott a hûtõ( még mûködött, de pörgette az órát mint állat) nem árt körülnézni, hogy valamelyik kütyünek nincs-e baja.
Ha a fõbérlõ nem jelentette be, akkor most 2 havi rezsit fizettek...


Miért büdös ilyen sok embernek a munka havi 150-200. 000 ft alatt?

Rengeteg ismerősöm van(nem cigányok), akinek semmi végzettsége nincs, a szülei pénzén él évek óta, amikor mondom nekik, hogy talán dolgozni kéne valamit, akkor azt mondják, hogy: "Havi 70-80.000-ért minek legyen én a Tesconak/Mc'Donaldsnak a csicskája? Majd akkor fogok dolgozni, ha rászorulok". Azért persze, legdrágább cigire, energiaitalra, bulizni, új telefonra azért futja. Ezek maximum annyit tesznek, hogy havonta továbbadnak 1-2 telefont, abból viszont még a napi cigiadagot sem tudják megvenni.

Legjobb válasz: Ha ilyen hülyék a szülõk hogy eltartják õket, akkor én nem sajnálom egyiket sem. Majd ha elfogy a pénz utánpótlás akkor sírhatnak.

Ha ilyen hülyék a szülõk hogy eltartják õket, akkor én nem sajnálom egyiket sem. Majd ha elfogy a pénz utánpótlás akkor sírhatnak.
Amíg nincsenek ráutalva, hogy elmenjenek kevesebb fizetésért, addig inkább lézengenek otthon. Aki saját magát tartja el és számlákat kell fizetnie, az már nem gondolkodik annyit ha talál egy normális bejelentett munkát. Mikor kikerültem a suliból, nekem is az volt a célom, hogy minél jobban fizetõ állást találjak. Ez az elején sikerült is. Amikor elküldtek és a munkanélkülibe kellett sorba állnom a segélyért, akkor már elgondolkoztam azon hogy ennél még a 80 000 Ft-os fizetés is ezerszer jobb lenne...
Az a baj, hogy alapból "rossz" nevelést kaphattak. Megszokták, hogy ki van nyalva a s..gük, anyuci, apuci mindent megad, és tényleg nincsenek rászorulva, hogy akár a minimálbérért, de elmenjenek dolgozni. A szölõknek kellene a sarkára állniuk, megmondani kerek perec, hogy nem adnak több pénzt. Igazából ezzel a valahol a saját gyerekükkel szúrnak ki, mert eljön az idõ, mikor már nem tudnak segíteni, és tényleg munkába kell állniuk, és majd ott lesz a "gyerek" 0 munkatapasztalattal, és már mekibe, tescoba, vagy egyéb helyekre sem veszik már fel szívesen, mert leli róluk messzirõl a munkakerülés.
Miért lenne kamu meg provokatív kérdés? Sajnos tényleg vannak ilyen gondolkodású emberek, én is ismerek ilyet. Aki nem szorul rá arra, hogy bármit, bármilyen fizetésért elvállaljon a megélhetésért, az nem is megy el közmunkára.
Nem igazan ertem, hogy a magyar ember miert allandoan a masikkal foglalkozik, hogy kinek mije van es mit csinal?!! Amig nem nekem kell ezeknek a penzt megkeresni addig nem erdekel, de a sajat gyerekem meg ezt nem fogja eljatszani az is bizots! De ahogy 1-2 kommentbol is latszik azert az irigyseg szarnyal 1000rel!!!
KAMU, provokatív kérdés!!!!! Aki manapság munkanélküli az tudja, hogy bármilyen (!!!) munkához nehéz hozzájutni, nemhogy válogasson az ember. Egy hírdetésre van 500-1000 jelentkezõ. Nem véletlen van 1-1, 5 millió munkanélküli. Biztos azért mennek el közmunkára az emberek 300 -as órabérért mert keveslik a 70 -80000 -et!!!
Megadták a választ õk is: Nem szorulnak rá. Ha nem szorul rá a munkára, ne is vegye el a munkát olyan elõl, aki viszont ennyi pénzért szívesen elmenne, vagy muszáj neki.

Mire szedik a csoportpénzt a bölcsődék? Havi 1000 Ft-ot nagyon soknak találok (éves szinten az 12. 000 Ft), emellett mindent vinni kell: tisztasági csomagot, könyvet, játékot, pelenkát. Gyümölcsöt.

A nagyobbik gyermekemnek osztálypénzt fizetek, havi 400 Ft-ot, és ebb?l még a kirándulás nagy része is kijön. Úgy gondolom 2 éves gyerekeket még nem viszenk 2 napos kirándulásra, így mire ez a nagy összeg?! Tudtok-e róla valamit, mert nekem csak ennyit mondtak, hogy ezt fizetni kell.

Legjobb válasz: Kérdezz rá a bölcsödében, hogy mégis mire kell! Ne hagyd, hogy lehúzzanak rólad ezt-azt mondvacsinált okkal!

Kérdezz rá a bölcsödében, hogy mégis mire kell! Ne hagyd, hogy lehúzzanak rólad ezt-azt mondvacsinált okkal!
Hát nekünk meg pont azt mondták, hogy ettõl az évtõl nem szedhetnek csoportpénzt, mert tilos, és ha ellenõrzik õket megbukhatnak vele. Épp ezért kérték, hogy ezt valamelyik szülõ szedje ezután. Máshol tényleg kértek könyveket, meg játékokat, hogy vigyenek a gyerekek?
Nem kell félni. Én megkérdeztem mindent, mondjuk pont ezt nem. de állami bölcsi és a fésûn és fogkefén kívül csak a pelust és popsitörlõt kell vinni, mást semmit. Nyugodtan, higgadtan, elõzetes vádaskodás és szégyenkezés nélkül kérdezz rá, mire szedik a pénzt. Ehhez jogod van és ha normálisan viselkedsz nem fog a gyereken csattanni semmi. Ha meg ige, hát majd a sarkadra állsz és akkor visszavesznek. Nem kell félni. Ha végül sok és megterhelõ az összeg, akkor azt mondd meg a bölcsiben, hogy ez nektek túl sok, szociális alapon kérj engedményt, biztosan lehet.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, de azt te is tudod, egy kétéves gyerekkel azt csinálnak, amit akarnak, mindenki fél, hogy kifogják a gyerekét, inkább fizet. Én is félek, hogy ha szólok, utána a gyereken csazzan az ostor(:
Valaki kezeli azt a beszedett pénzt. Azzal köteles elszámolni, számlávak igazolva minden kiadást. Kérd el, nézd meg. Csak az a baj, már ne is haragudj meg, hogy itt háborognak a szülõk a csoportpénz miatt, de szemtõl-szembe nem merik elmondani a véleményüket. Mit tudunk innen segíteni Neked??
A kérdező hozzászólása: Állami bölcsõde. Vinni kell a pelenkát, tisztasági csomagot, gyümölcsöt, játékokat (adományként), könyvet (belépõ adományként), s ezen felül van a havi ezer Ft(de a gondozónõk azt mondták, a legtöbb szülõ 2000-2500 Ft.ot ad) csoportpénzt, amibõl mikuláscsomagot vesznek majd?!) 12 ezer Ft egy évben 2500-zal már évi 30 ezer Ft. Ja és lakótelepi bölcsõde, nem egy úrinegyed.
Nálunk semmit sem kell fizetni, nem várják el a játékokat, csak örülnek neki. Alap tisztasági csomagot kell vinni és kész. Eddig egyszer említették meg, hogy örülnének Domestosnak. A hugoméknak havi 500-at kell beadni, abból fedezik a tisztasági csomagot a pelenkán felül.Szerintem ez sem sok. Én a helyedben odamennék a bölcsõde vezetõjéhez, s megkérdezném, hogy mire szedik a havi 1000 Ft-ot. Szerintem jogod van tudni, hogy mire kérik. Ha nem mondanak konkrét választ, csak általános dolgokat, akkor jelezném az önkormányzat felé, hogy a pontosan miket kérnek egy hónapban a bölcsõdében.
Szia, mi állami bölcsibe jártunk, ott nem volt extra pénz, a barátnõm lánya viszont alpítványi bölcsibe járt, õk is 1000-et fizettek, azt mondták neki, hogy ez olyan hozzájárulás az alapítvány részére.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ha sószobára stb. kérnék, én is boldogan fizetnék, de itt semmi ilyesmi nincs, egy mikuláscsomagért pedig kissé soknak találom. Ráadásul rengeteg játék van, mert a könyv és a játék bevitele eleve "belépõ", hogy bölcsis lehet a gyerek, de nem tudom, ennyi pénz beszedése engedélyezett? Mert pl. az iskolákban a pedagógusok egyáltalán nem szedhetnek be pénzt semmilyen indokkal, csak a Szülõi Munkaközösség. (Az más dolog, hogy természetesen megbeszélik a pedagógussal, mire lenne szükség, de hivatalosan semmire nem lehet fizettetni. Viszont az óvoda és az iskola az Oktatásügyhöz tartozik, a bõlcsõde meg Az Egészségügyhöz. Ezért nem tudom, ez szabályos? Mert már bevittünk egy zsák játékot, (új, címkéseket is, de a többi is teljesen újszerû, meg 5 meséskönyvet, (abból is újakat vettem), szerintem az a havi ezer Ft tényleg indokolatlan.
Nálunk nincs is csoportpénz. A tisztasági csomagon(pelus, zsepi, szalvéta, szappan, stb)kivül nem kell vinni semmit, ill. ha mikulás karácsony stb van arra külön szednek pár száz vagy ezer ftot.Ha akarunk, tehát szabadon választott lehet vinni gyümit.Mondjuk azt én sztem fogok de az sem kötelezõ. Bp.
A kérdező hozzászólása: De errõl van valami törvény?Vagy le van valahol írva? Mire tudnék hivatkozni?
Szia! Neked mi kerül ennyibe???? Nekem most volt a harmadik inszeminációm.
Hát rendben, én csak segíteni akartam. Akkor ne panaszkodj, hogy drága az inszem, ha másokkal tudsz gorombáskodni, aki tanácsot ad neked, és a saját tapasztalatait osztja meg veled, hogy hogyan is tudnál olcsóbban kijönni. További sok sikert!
Figyu...sztem menj egy másik orvoshoz, aki nem a legdrágább gyógyszereket fogja neked felírni. Leírom nekem mennyibe kerül a gyógyszer: closty(900Ft) ez általában elég szokott lenni, mivel ez érlel petét rendesen, de egyszer volt olyan, hogy mégse lettek szép tüszõim, és akkor kaptam merionalt(ez peteérés serkentõ-1500Ft/ampulla, és egy adag az 2db ampullából áll, szóval az 3000Ft), aztán a tüszõrepesztõ az 3000Ft(ez choragon). És így, ha nem kell merional-tehát további tüszõérlelõ-akkor 3000Ft-tüszõrepi-meg egy doboz closty-900Ft, tehát 3900Ft/hó az inszeminációm.(no erre jön még az, hogy magánorvoshoz járok, ahol 5000Ft egy ultrahang, de általában 2 szokott csinálni, mert a klinikán is dolgozik, és oda is beszokott hívni uh-ra, ha épp ott van) Ennek tudatában sztem váltsd le az orvosod, vagy kérd, hogy írjon fel olcsóbbat.
A kérdező hozzászólása: A Closty magában semmit nem csinált nálam. Sajnos nekem a Merional + Closty kombináció sem segített. 1 db 16 mm-es tüszõm érett. A dokimat pedig semmiképpen nem cserélem le, mert õ a 3. orvosom, és tõle tudom, hogy nincs pé-m. A másik kettõ észre sem vette...
A kérdező hozzászólása: Ja, és az uh-t nekem mindig szakrendelésen csinálja, tehát az ingyen van.
A kérdező hozzászólása: Peteérésem nincsen, ezért kapok Clostylbegytet (900) és 5 Fostimon injekciót. (16.000) A tüszõrepesztõ Ovitrelle (7000), és az Utrogestan (4000). Ha nem sikerül az elsõ, akkor a másodikat mibõl fogom kifizetni? És állítólag a lombikig 6 inszem van. Nemhogy az lombikra, de az inszemekre sem futja... Teljesen el vagyok keseredve. Pénz áll a baba útjába? Már az eddigi 3 év sem volt egyszerû, de most tényleg aggódom.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy gorombáskodtam volna. Csak elmondtam, mi a helyzet.
Mielõtt belekezdtél nem olvastál utána mennyibe kerül a lombik? De nem akarlak elkeseríteni ha most 5 fostimont kell kapnod akkor ez lesz még több is. Nekem semmi bajom a peteérésemmel, én is closty+fostimon kombinációt használok. Megkérdezhetem hova jársz lombikra?
A kérdező hozzászólása: Szia! A Closty + 5 Fostimon sem csinált peteérést. :( De aztán 1 hónapra rá (3 év küszködé után) spontán terhes lettem, és most már 11 hónapos a kisfiam. :) )))
Gratula:) A dátumot nem is néztem mikor lett a kérdés kiírva:) bocsi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!