Találatok a következő kifejezésre: Sok embernek vannak előitéletei a zsidókal (1 db)

Sok embernek miért vannak előitéletei a zsidókal szemben?

Legjobb válasz: nem minden rossz okozójának tartják õket, hanem azoknak a rosszaknak az okozójinak, amiket valóban õk okoztak. nem vagyok rasszista, magamat védem... mert beszélhetünk súlyos antiszemitizmusról meg mittudoménmirõl, de amíg a cioizmus ilyen erõs, és egyre erõsebb az egész világon a helyzet csak rosszabb lesz.

nem minden rossz okozójának tartják õket, hanem azoknak a rosszaknak az okozójinak, amiket valóban õk okoztak. nem vagyok rasszista, magamat védem... mert beszélhetünk súlyos antiszemitizmusról meg mittudoménmirõl, de amíg a cioizmus ilyen erõs, és egyre erõsebb az egész világon a helyzet csak rosszabb lesz.
Azért vannak elõítéletek, mert nem ismerik a történelmüket. A zsidógyûlölet kezdete Jézus keresztre feszítésekor kezdõdött, mivel más vallások Jézust tekintették a megváltónak, a zsidók viszont ezt nem fogadták el. A 20. század közepéig (1949-ig) a zsidóktól rengeteg olyan jogot vontak meg, amit mindenki más megkapott. Ezért kezdtek kereskedni, mert ahhoz még volt joguk. Ezért olyan jó kereskedõk mai napig. Tény, hogy nagyon összetartóak, ezért sikeresek. És ez a fõ ok, mivel a magyarok mindenki fikázásához értenek (zsidók, romák, románok...), de összetartás nincs. Hogyha annyi szarból kellett volna kikecmeregni a magyarságnak a történelem folyamán, mint a zsidóságnak, valószínûleg már nem lennénk a Föld színén.
Ja, és még egy kis plusz. A cigányoktól egy jogot vontak meg, a vándorlás jogát. Vándorló nép volt, akik falvakban megálltak, a férfiak ház körüli munkákért és zenéért kaptak élelmet/fizetséget, az asszonyok jósoltak, és koldultak. Sajnos tolerancia egyre inkább nem létezik velük szemben. Úgyhogy õket sem kell hibáztatni.
A zsidók az évezredek során elszenvedett üldöztetések miatt vágnak vissza - azóta egyfolytában. Hitler - átok rá - azért ölette a zsidókat, mert így regeteg aranyat, pénzt, egyéb értéket nyert ezáltal. Macchiavelli szerint a háborúhoz 3 dolog kell : pénz, pénz, pénz. Ezt Hitler is tudta! A cigókból legfeljebb 1 kis barna festék maradt volna. Azóta a zsidók elfoglalták a kulcspozíciókat; nézd meg, kik vezetik a bankokat, fegyvergyárakat, politikát, stb . . .
A zsidógyûlölet egészen Hitler és a fajgyûlöletéig vezethetõ vissza.Hitlernek volt ez a bizonyos fajelmélete miszerint a Németek uralkodásr termettek míg a többi kissebb népek, népcsoportok szolgának valók.A zsidókat azért kezdték el üldözni mert õket tartottak minden rossz okozójának.A cigánykkal is hasonló a helyzet.Õk is egy is népcsoport akik bevándoroltak Magyarországraés itt a magyarok meg a cigányokat tartják a minden rossz okozójának.
ert ugyanolyanok mint a cigányok, csak még veszélyesebbek, mert jobb a szervezõképességük. hasonlóak a csótányokhoz. mármint biológiailag.
"Azért mert az ember egyik legnehezebb és legnagyobb feladata megtanulni mi a tolerancia és elfogadás. Sajnos, sokan nem jutnak erre a szintre el, ezért tartunk ott, ahol tartunk, hiszen mindenki másmilyen ezen a földön, és milyen lenne a világ, ha minden nép békében tudna élni egymás mellett? Túl jó lenne gondolom... Nem a zsidókért szólalok fel hanem minden megkülönböztetésért és rasszizmusért valamint gyûlölködésért mert ez aztán romba dönti a világot." Lefogadom, hogy Te az a tipikus rózsadombi lakos vagy, jól elvagy a környékeden, és azt hiszed, hogy ez így megy az egész országban... Aki elítéli a rasszizmust hazánkban, az vagy csukott szemmel jár az utcákon, vagy kurvára leszarja az embertársait, vagy egész nap bent ül a házban.
nem elõítélet, hanem tapasztalat
Azért mert az ember egyik legnehezebb és legnagyobb feladata megtanulni mi a tolerancia és elfogadás. Sajnos, sokan nem jutnak erre a szintre el, ezért tartunk ott, ahol tartunk, hiszen mindenki másmilyen ezen a földön, és milyen lenne a világ, ha minden nép békében tudna élni egymás mellett? Túl jó lenne gondolom... Nem a zsidókért szólalok fel hanem minden megkülönböztetésért és rasszizmusért valamint gyûlölködésért mert ez aztán romba dönti a világot.
utolsó válaszadónak: tehát azon a részen kívül a többit elismereD? mert már az is több a többnél..
én most konkrétan arra a részre lennék kiváncsi hogy azt a marhaságot hol olvastad a tórában???de látom erre nem tudsz válaszolni.Gyanitom hogy legutoljára a tüskevárat olvastad el, de csak azért mert kötelezõ volt.Szerintem ezekkel a szellemi adottságokkal maradj is meg a hasonló kaliberû könyveknél, és ne analizáld a Bibliát, a Tórát, vagy a Koránt.De miután te biztosan állitod hogy a Tóra 8éves kislányok megerõszakolására buzdít, biztos rettentõ járatos vagy a teológiában(ha nem értenéd a teologia szót szivesen elmagyarázom)ezért mégegyszer megkérdezném.Melyik részen van ez leirva???bár már elõre tudom hogy választ nem fogok kapni.
Kedves zsidó, aki itt hevesen válaszolgat. Ha ti olyan nagy és bölcs , mindenreképes emberek vagytok, MI A BÜDÖS FASZOMÉRT NINCS EGY SAJÁT ORSZÁGOTOK AHOL FELÕLEM KEDVETEKRE SAJNÁLTHATNÁTOK MAGATOK A HOLOKAUSZT MEG MINDEN EGYÉB MIATT ??????!!!!!! erre már nem tellett mi? látod errõl van szó. egyenlõre ez MAGYAR ország, te pedig CSAK EGY ZSIDÓ VAGY, úgyhogy húzd meg magad .
helyesírási hibákért bocs, elég gyorsan írtam ...
Elõször is engedd meg hogy gratuláljak neked.te egy igazi uriember lehetsz ahogy az elõbbi kommentedbõl is kitûnik.õszinte részvétem a szüleidnek akik csak egy ilyen primitiv barmot tudtak a világra hozni, aki csak itt mer hõbörögni név és arc nélkül.a való életben meg gondolom még a pontos idõt sem mered megkérdezni egy idegentõl, ezért itt éled ki magad.csak vigyázz nehogy agyvérzést kapj a nagy igyekezetben hogy meg tudj fogalmazni egy ilyen levélkét, aminek a fõ témája a büdös faszod.gondolom ezért is hangsúlyoztad ki nagybetûkkel.apropó kicsit gyakrabban kellene mosakodni, akkor talán nem büdösödne be a faszod.de ha erre anyád nem tanitott meg, mint ahogy látom másra se nagyon, akkor csak büdösödj tovább te kis fogyatékos idióta.további szép napot. SHALOM!!:) ))
Nem a Tórában, hanem a talmudban olvasta. Undorító, hogy miket írnak abban. Kezdve a gójok kiirtásától a leánygyermekek megerõszakolásán át aghogy Mária egy utolsó kurva volt.
bocsánat, valóban összekevertem a tóra és a talmud kifejezés, ebbõl származott a vita fõ vonala.
Hogy miért van elõítélet, azt nem tudom. De abban a sok mindenben, amit összevissza beszélnek gyûlölködve sokan, pedig nem is ismerik a zsidókat, sajnos, el kell mondjam, van némi igazság, és sajnálom ha valakit megbántok, én sosem voltam gyûlölködõ, sem elõítéletekkel teli, sõt. De megismertem egy zsidó valakit, és és a családját, voltam izraelben, szóval sok mindent tudok, mivel mindent megtettem, hogy megértsem õket. És sajnálom azokat, akik tényleg jó zsidó emberek, és teljesen magyar értékek szerint élnek, õket tényleg igazságtalanul különböztetik meg. Egyszerûen csak nagyon különbözõ értékek mentén élünk itt ebben az országban (meg szerintem európában), mint amott.
Elõítélet helyett én utóítéletrõl tudok. Idejöttek ezek a galíciai jött-mentek. Lopnak, csalnak, hazudnak. Mindent gyûlölnek, ami magyar, a Szent Koronát, a turult, az Árpád-sávos zászlót, hõseinket. Ápolatlanok, agresszívek, arcátlanok, fölényesek a nagy semmire. Kiforgatnak mindenünkbõl. És csak õk szenvedtek a II. világháborúban. Megcsinálták a Tanácsköztársaságot, a hollókoszt után az ÁVH gyilkosainak többsége zsidó volt. Rákosi, Gerõ, Révai, Farkas Mihály mind rohadt zsidó volt. De a rendszerváltás után is õk uralkodnak. A jelenlegi Jewrtsány-kormány 16 tagjából 8 zsidó.
"Az elõítélet nem más, mint a történelmi tapasztalat visszatükrözõdése" einstein
2008-07-08 11:13 Annyit azért kérnénk, ha Magyarul írsz, a Magyar helyesírás szabályai szerint tedd. Ez nem egy durva szöveg, nem kérek durva választ.
" Elõítélet helyett én utóítéletrõl tudok. Idejöttek ezek a galíciai jött-mentek. Lopnak, csalnak, hazudnak. Mindent gyûlölnek, ami magyar, a Szent Koronát, a turult, az Árpád-sávos zászlót, hõseinket. Ápolatlanok, agresszívek, arcátlanok, fölényesek a nagy semmire. Kiforgatnak mindenünkbõl. És csak õk szenvedtek a II. világháborúban. Megcsinálták a Tanácsköztársaságot, a hollókoszt után az ÁVH gyilkosainak többsége zsidó volt. Rákosi, Gerõ, Révai, Farkas Mihály mind rohadt zsidó volt. De a rendszerváltás után is õk uralkodnak. A jelenlegi Jewrtsány-kormány 16 tagjából 8 zsidó." azután ezeken kívül van 9 db Nobel-dílas számtalan olimiai bajnok..költõ, festõmûvész zeneszerzõ..deezeknek a házmester lakásokban se híre se hamva..ott a GESTAPO-nak szóló feljelentések íródtak és oda hurcolták a deportáltak motyóját..és ez valóban utóitélet! Káldi József
A Talmud Luzsénszky féle hamis ferdítéseit inkább ne idézd, mert kinevetteted magad. Az a hamisítvány egy Rohling nevû német antiszemit kreációja, Luzsénszky ugyanis nem tudott héberül..ahogyan ez a bíróságon percek alatt kiderült...
az utolsó kommentírótol kérdeznék valamit.a Tóra melyik fejezetében olvastad ezt a megerõszakolás dolgot???még csak az sem szolgálhat mentségedre hogy összekevered valamelyik másik vallással, ugyanis egyik sem buzdít erre.viszont mentségedre szolgálhat hogy az IQd valahol a nulla és az ötven között lehet.én a helyedben nem égetném magam hogy ennyire primitiv dolgokat irok!saját magad járatod le hogy mennyire buta vagy.bár igy arc nélkül pár betü mögé bujva tök mindegy mit irsz.
gratulálok minden igazhitû zsidónak, hiszen abban hisztek, hogy a gójok fölött uralkodni, õket megalázni, átverni nem bûn, hanem egyenesen követedõ példa. legyetek büszkék magatokra, és arra, hogy a vallásotok nyolc éves gój lányok megerõszakolására buzdít...
de azért mi faszfejek többre vittük az íróasztal mögött mint az itt beszólogató szerencsétlen kissebbségi komplexusban szenvedõ emberkék.Szánalmas!de nem gond, mi ezen jókat mosolygunk az íróasztal mögött, miközben a tõzsdei híreket figyeljük:)
A kérdező hozzászólása: vagyis miért utálják õket úgy mint pl a cigányokat?
Egyébként még nem a rasszizmus dönt romba mindent, hanem az a tény, hogy VAN OKUNK rá.
Nos, én egy rövid mondattal tudnám megmagyarázni, amit a Mein Kampf címû könyvben olvastam: A zsidók voltak azok, akik behozták a Rajna partjára a niggereket azzal a céllal, hogy megfertõzve a fehéreket, eltünjön a fehér szín a Földrõl, és rajtuk kivül mindenki csak kevert legyen. Továbbiakban? Szerintem hagyjuk is... Mindenki vonja le.
"Egyébként még nem a rasszizmus dönt romba mindent, hanem az a tény, hogy VAN OKUNK rá." Mi az okotok rá?
Olvass utána, ez pont olyan idióta kérdés mint a miért kék az ég??? Mi okunk rá?? Ilyet csak az olvasatlan tanulatlan bunkók kérdeznek.
Nem, ilyet épp egy zsidó srác kérdez.
okot hogy miért útál bennünket, nem tud irni ez a primitiv szerencsétlen szánalmas barom.amúgy SHALOM:)
SHALOM!:)
A kérdező hozzászólása: Amugy ha valakit érdekel NEM VAGYOK ZSIDÓ magyar vagyok...
ennyi ökörségre már nem is válaszolok:) tedd fel szépen az árpádsávos zászlót a kabátodra, vegyél egy martens bakancsot, iratkozz be a magyar gárdához(ott még sokra viheted ha már máshol ugysem sikerült):) )és menj velük hõbörögni az utcára:) mi meg addig szépen elirányitgatjuk a kis pénzügyeinket az íróasztal mögül.de azért ez nem véletlen hogy nekünk ez sikerül.mi nem a tanárok utálatával voltunk elfoglalva a suliban mint te, hanem a tanulással.
még egy utolsó kérdés.él még a nagymamád nagypapád mindkét szülõi ágon?mert az enyémek nem.köszönhetõen a holokauszt "rizsának".
most látok itt egy kommentet amit egy hasonló szellemi képességekkel megáldott valaki irt, aki meg a Mein Kamf cimü könyvbõl tájékozódik:) erre már nem is irok semmit:) )
zsidó faszfejek
"Az elõítélet nem más, mint a történelmi tapasztalat visszatükrözõdése" einstein Ezt az Einstein idézetet kizárólag náci szimpatizáns oldalakon találod meg sem angolul a neten, sem az Einstein ilyen irányú gyûjteményben sem...Nem értem, hogy a büdössszájú náci patkányok miért pont Einsteint nézték ki erre a célra Hitler helyett aki amellett, hogy zsidó volt még zseni is noch dazu...:) Õ biztosan nem mondott ilyet!..:)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol lehet Fehérvári darálóhoz garatot (tölcsért) kapni a legolcsóbban? Tip: VFIII-64.

Esetleg gyártót tud-e valaki, müanyag fröcsöntött aki készíti. Debrecenben vagy környékén esetleg? Találtam egy boltott, de ott 4500Ft, míg például úgyanez Dunaharasztiban 2900Ft lenne. Sajnos a posta ugyan annyi, úgyhogy. Vennék használtat is, de nem találok olyat sem. Valakinek nincs felesleges?

0

Mit csináljak, hogy ne menjenek olyan hamar tönkre a nadrágjaim? Mindegyik úgy "hal meg" hogy a lábam közénél elvékonyodik, aztán ki is szakad. Rosszul választok? Mi lehet a gond?

3

Szerintetek SAMSUNG GALAXY Y mennyiért tudnám eladni használtan?

És ha valaki szeretne venni akkor írjatok kommentbe!!!

1

Történhet olyan hogy a szú nevű kártevő befúrja magát szivarba?

Ma ránéztem régi szivarjaimra, és láttam némelyiken apró lyukakat (pont olyan, amit a szú csinál), és még ilyen finom por is volt ott. Azonban nem értem, mert semmi más a lakásban nem szúhos (hála Istennek).

1

A hunter x hunter 62. része menyinek felel meg az új hxh-ban? Mert a réginek vége van 62. résznél de az 2011-es tovább megy vagy nem lehet összehasonlítani mert más?

1

Tudtok olyan kiadókat, akikhez el lehetne juttatni a saját írású történetem? Hogyan tudnám ezt megtenni?

8

Mennyit ér ma egy 1892 ben vert osztrák-magyar húszkoronás érme?

4

Iphone 3GS: 5. 0.1 ss IOS van rajta, jailbreakolva is lett, A hiba ott kezdődik hogy letöltöttem rá a facebook alkalmazást és nem Kapok Értesítéseket semmiről, facebook menübe be van állítva, iphone Beállításoknál szintén Mi lehet a baj?

3

Volt már olyan, hogy nem érkezett meg időpontra a pareszotok? (cosplayesek! )

Még kb. másfél hónapja volt, hogy eBayről (.com) rendeltem egy parókát, ami elvileg nov. 18. és dec. 9. között érkezik meg. na most dec. 2-a van már, és még mindig semmi. nektek volt már olyan, hogy késett? és ha igen, milyen gyakori ez? csak mert nagyon aggódom, gondolom tudjátok, hogy 14-én lesz animekarácsony, és kéne a cp-mhez. (nem kérek más felkutatási lehetőségeket, csak a kérdésre választ! köszi)

0

Mit jelent ez a kézjel?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!