Találatok a következő kifejezésre: Sok citromot narancsot (2 db)

Sok citromot és narancsot eszünk. Sajnálom kidobálni a sok narancs- és citromhéjat. Mire használhatnám fel és hogyan lehet tartósitani? Lehet-e fagyasztani, vagy száritani?

Legjobb válasz: Elpusztulni az élõ organizmus tud, márpedig a vegyszerekre nem igazán lehet mondani, hogy élõ organizmusok. Vagyis a fõzés eltávolítja a baktériumokat, és minden apró élõlényféleséget, de nem szünteti meg az agyonmérgezés hatására beépült vegyszereket. A másik dolog: a kandírozott narancshéj, citromhéj, mandarinhéj finom, de "nem egészséges". A vitaminok az áztatással és fõzéssel szinte nulla mértékre redukálódnak, a hozzáadott nagy mennyiségû cukor pedig nem igazán tesz jót a szervezetnek. Hatásos módszer a radiátorra, a kandallóra vagy a konvektorra helyezni a lepucolt narancshéjat, amely ott kiszárad és míg szárad, kellemes narancsillatot áraszt a szobában. Ezt követõen már "nyugodt szívvel" dobod ki :)

Elpusztulni az élõ organizmus tud, márpedig a vegyszerekre nem igazán lehet mondani, hogy élõ organizmusok. Vagyis a fõzés eltávolítja a baktériumokat, és minden apró élõlényféleséget, de nem szünteti meg az agyonmérgezés hatására beépült vegyszereket. A másik dolog: a kandírozott narancshéj, citromhéj, mandarinhéj finom, de "nem egészséges". A vitaminok az áztatással és fõzéssel szinte nulla mértékre redukálódnak, a hozzáadott nagy mennyiségû cukor pedig nem igazán tesz jót a szervezetnek. Hatásos módszer a radiátorra, a kandallóra vagy a konvektorra helyezni a lepucolt narancshéjat, amely ott kiszárad és míg szárad, kellemes narancsillatot áraszt a szobában. Ezt követõen már "nyugodt szívvel" dobod ki :)
Cukrozott narancshéj A narancs lepucolt héját vízbe áztatjuk három napra, de a vizet legalább naponta egy-két alkalommal cseréljük le! Harmadik nap vágjuk össze a narancshéjat apró kockákra vagy csíkokra (nem baj, ha rajta marad a fehér rész), tegyük föl vízben forrni. Ezt az elsõ fõzõvizet is öntsük le róla! Öntsünk a narancshéjra annyi kristálycukrot, hogy ellepje, majd vizet is annyit, hogy a cukor fel tudjon olvadni benne. Fõzzük, amíg a szirup el nem fõ (ez legalább háromnegyed óra), majd ha kész, terítsük szét fémtálcán. Ha akarjuk, vagy ha véletlenül nem fõtt el eléggé a szirup, hempergessük meg kristálycukorban. Az sem baj, ha kicsit karamelles lett a narancshéj, csak ne égessük meg. Citrom- és mandarinhéjból is készíthetjük.
Ez jó ötlet én is ki akartam próbálni, de nem mertem, mert azt hallottam, hogy a mostanában árult citrom, ill.narancs héjja nem ehetõ, mert vegyszerrel van kezelve.Azóta még alapos mosás után sem merem a héjját felhasználni. Hipermarketekben rá szokták írni, hogy a gyümölcs héjja fogyasztásra nem alkalmas. Azt viszont nem tudom, hogy az áztatással, fõzéssel elpusztulnak-e ezek a káros anyagok.
A narancs héját mi régen mindig összegyüjtöttük (nem kiszárítva, hanem a frisset)és vízben sárgarépával megfõztük, majd összeturmixoltuk és citrompótlóval, cukorral összekeverve 8-10l ivólé lesz belõle vízzel felöntve. Jó pár napig eláll, fõleg hûtõben vagy hidegen. A pontos arányokat sajna nem tudom, már régen csiáltunk, de ha megtettszett akkor elõkeresem a pontos receptet.
http://www.tutireceptek.hu! Itt rengeteg recept van.Biztos találsz sok olyan receptet amely hasznos számodra!

A mályva falhoz fehér függöny és narancs piros, citrom sötétítő, illetve zöld falhoz narancs organza függöny bordó vagy királykék sötétítővel megy vagy túl sok?

A fal adott a felsorolt függönyök is.Ezt a variációt találtam ki jó vagy tudtok mást

Legjobb válasz: A kevesebb néha több, de ebben az esetben tuti. A mályvához biztos nagyon jól fog illeni a fehér sötétitõ, vagy a krémszint ajánlanám, de merész lehet a szürke is, tuti jól fog kinézni fényes szürke függönnyel. A zöldhöz a narancs illik a legjobban, üdén és fiatalosan fog kinézni a szoba.

A kevesebb néha több, de ebben az esetben tuti. A mályvához biztos nagyon jól fog illeni a fehér sötétitõ, vagy a krémszint ajánlanám, de merész lehet a szürke is, tuti jól fog kinézni fényes szürke függönnyel. A zöldhöz a narancs illik a legjobban, üdén és fiatalosan fog kinézni a szoba.
A mályvánál szerintem a citrom-narancs árnyalat annyira nem kívánatos ebben az esetben. A fehérrel szép, elegánsan visszafogott hatás érhetõ el vele. Vagyis gondolom, mert így látatlanban... függ az anyag fajtájától, hosszától, fényviszonyoktól is. A második esetben szerintem inkább a királykék, mint a bordó. de te tudod, neked hogy tetszik és majd adja magát ha felrakod. Valamit csak ki lehet hozni ebbõl is.
Szia! A zöld falhoz szép a narancs és bordó megoldás! A mályvához: fehér függöny sima piros sötétítõvel.De a mályvához is szép lenne a narancs bordó megoldás és így legalább függöny ugyanolyan lenne mind a két színû falnál :) ! Szerintem az is nagyon szép lenne!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!