Találatok a következő kifejezésre: Sok az minden (1785 db)

A kérdező hozzászólása: Ertem kosz a valaszt.
az hogy legalább 2 évig sofõr voltál valamilyen cégnél , hiába van meg a jogsid ha nincs rutinod
A kérdező hozzászólása: Ugy erted hogy a B kategorias jogsival voltam 2 evig valamejik cegnel ?
Elmész egy céghez ( pl waberers), ahol kezdetben nyomod négykézben, tehát figyelnek rád pár hónapig. Utána tolod egyedül és megvan a két év. Azért van ilyen hülye elvárás, mert ha valaki rutin nélkül ül fel egy nyerges szerelvényre, az simán milliós kárt tud csinálni. Azért szokni kell a méretkülönbségeket, papírmunkát, helyismeretet stb stb ezért kérnek mindenhol tapasztalatot.

Általában elmondható, hogy azok a nők, akiknek nehezebben alakul ki kapcsolata, sok kudarcot átéltek már, sokkal normálisabbak; mint azok, akiknek mindig könnyedén összejön egy kapcsolat és folyton abban élnek?

Eddig ezt vettem észre. Amikor olyan nőkkel beszélgettem itt, akik jó ideje szinglik/nehezen alakult ki bármikor kapcsolatuk, azok sokkal kedvesebbek, emberségesebbek; mint azok a nők, akik állandóan körül voltak rajongva/mindig volt valakijük. Az előbbiek mintha felsőbbrendűnek képzelnék magukat, sokuk néha kifejezetten trágárul beszél, míg az utóbbiak pont úgy, mint egy normális ember.

Legjobb válasz: 100%-ban egyetértek! Én is ugyanígy veszem észre. De ez nem csak a nõkre igaz, általában minden emberre. Egy másik példában, a rosszab sorsú (mondjuk szegényebb) emberek mindig emberiesebbek és rendesebbek az elkényeztetett, minden össze jött neki típusú embereknél.

100%-ban egyetértek! Én is ugyanígy veszem észre. De ez nem csak a nõkre igaz, általában minden emberre. Egy másik példában, a rosszab sorsú (mondjuk szegényebb) emberek mindig emberiesebbek és rendesebbek az elkényeztetett, minden össze jött neki típusú embereknél.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy azért, mert sokkal jobban át tudják érezni. Kicsit olyanok az utóbbiak, mint a politikusok/újgazdagok.
igen, ez pont így van, én is ezt tapasztaltam.
Pedig ez pont nem így van.Attól függ, hogy mennyire viselte meg a dolog.Van, aki nem tudja túltenni magát a dolgokon és mindenkire ráaggatja a "biztos egy *aszkalap" táblát úgy, hogy nem is ismeri az illetõt.Szóval nem minden esetben van ez így.

Egy éve minden este durum tésztát eszem hússal meg zöldséggel Ez az egyik baj. A másik, hogy minden reggel délelőtt és délután sok felvágottat eszem és minden délben sok húst. Mindennel együtt napi szinten 30 dkg. Nem káros ez?

Fel bír ennyit dolgozni a szervezet? Nem vág ez tönkre valamit az emésztésben? Nem nyírja ki valamelyik szervünket? Nem borít fel valamit a testben? Reggelire, 10 óraira és uzsonnára ez sonkás felvégottat jelent. Délben 10 dkg sült hús (sülve 10 dkg) este 10 dkg sült hús. Eszem mellé bőven zöldséget, de nem savasít ennyi hús?

Legjobb válasz: Ha azt a tésztát nem ennéd hozzá, akkor minta táplálkozó lehetnél, illetve jobb lenne nem ilyen élelmiszeripar által gyártott vackokat enni (felvágottak). Természetesen nem savasít a hús, ez hogy merült fel benned?

Ha azt a tésztát nem ennéd hozzá, akkor minta táplálkozó lehetnél, illetve jobb lenne nem ilyen élelmiszeripar által gyártott vackokat enni (felvágottak). Természetesen nem savasít a hús, ez hogy merült fel benned?


NV vs AMD? Azt akarom megtudni miért védik sokan még mindig az AMD-t, hiszen a GTX 680 most bizonyított hogy az nV uralkodik ilyen téren. Akkor mire még ez a nagy AMD szeretet?

Legjobb válasz: Tényleg, sok-sok év AMD fölény és szánalmas nvidia próbálkozások után kijön 1 kártya, ami kicsivel kevésbé szar, mint a többi, és rögtön az nvidiát kéne imádni? Vicces.

Tényleg, sok-sok év AMD fölény és szánalmas nvidia próbálkozások után kijön 1 kártya, ami kicsivel kevésbé szar, mint a többi, és rögtön az nvidiát kéne imádni? Vicces.
Nvidiának nagyobb a füstje mint a lángja. Egy AMD viszont ugyanannyiért, sokkal nagyobb teljesítményt biztosít... Lehet az NVidia csinál olyan luxuskártyát (amilyened sose lesz) ami aláz az AMD-k közt, de nem mindenki Bill Gates :) Ezért szereti a többség az AMD-t...
"GTX 680 most bizonyított hogy az nV uralkodik ilyen téren" két csúcskategóriás kártya teljesítményviszonyából én azért nem szûrnék le ilyen messze menõ következtetéseket. látni kell azt is, hogy a két architektúra más és más célokra készült. pl opencl teljesítményben azért a tahiti elég durván erõsebb. plusz úgy néz ki a 680-asok egyik fesz szabályzó chipje alul lett méretezve ezért böngészésnél elõjöhet TDR hiba és BSOD.
"de majd a 685 mindent lesöpör." És akkor mi van? Jobban alszol? Vagy rögtön veszel egyet 170k-ért? Amúgy az AMD-nek is lehet, hogy lesz erõsebb karija, talán 7890 néven. Nabumm! Amúgy meg Te bosszankodsz itt az AMD fanok miatt, miközben magad is ugyanolyan fanboy vagy csak a másik oldalon. Ez a LOL xD
a kezdetekben az nv volt a jobb, és ez így ment egy ideig, aztán az amd egy jópár évre átvette a vezetés, mert erõsebb kártyákat gyártott olcsóbban
Én akkor csalódtam nagyon az nV-ben mikor elkezdte átnevezgetni a kártyáit ahelyett hogy tényleg új fejlesztéseket csinált volna. Most HD6850-em van és szerintem bõvel veri ár/érték arányban a konkurens nV-t
Hû, 10%?! Ár/érték/fogyasztás számít elsõ sorban illetve nem feltétlenül a csúcskategóriát kell nézni, mert az a felhasználók kb 1%-t érinti csupán. Az AMD az utóbbi években egy csomó technológiát a Nv elõtt vezetett be (55nm, 40nm, DX10.1, GDDR5, DX11, 28nm, DX11.1). A fanok meg 10%-on marják egymást, komolyan szánalmas. Az AMD a HD4800 széria óta nyeregben van, mindig voltak ütõs termékei. Ráadásul a GTX680 nyúlfarnyi elõnye rögtön elfogy, ahogy extrém felbontásokra váltunk. Egyébként nekem idáig volt 5 NV és 5 Ati/AMD kártyám és mindegyiket szerettem, elégedett voltam velük. Az utóbbi években pont az AMD kártyák voltak szimpatikusabbak a pénztárcámnak/igényeimnek. Legjobb dolog a pártatlanság. Másrészt, ha sokan elégedettek az AMD-vel, akkor csak van benne valami, nem?!
Hogy miért az AMD? Ez egy nagyon jó kérdés, talán azért mert jobban odafigyelnek a minõségre és kevesebb selejtet gyártanak, mint az nvidia, és ezért +egyéb okok miatt olcsóbban adják a klasszisokkal jobb kártyákat, mint az nvidia-sok. ugyan az a harc, mint a gigabyte alaplapokkal..az utóbbi idõben nem remekelnek, senki se veszi õket, na jó kevesen:) Firepro v7900-as kártyának ellenfele a drágább Nvidia Quadro 4000 és a v7900-as sok esetben 2szer olyan teljesítménnyel bír mint a quadro4000... szóval ezért!
A kérdező hozzászólása: A prof. piacot ne keverjük ide azért. :) A GTX 680 amúgy is inkább a játékosoknak készült, az nV nem ezt a lapkát küldi a professzionális piacra. Azt még hozzá tenném hogy a GTX 680 az GTX 670Ti-nek készült, csak épp az AMD annyira fogható volt hogy simán mehetett ez GTX 680nak, de majd a 685 mindent lesöpör. Azt meg végképp nem értem hogy ennyi szar év után? A GTX 5xx mi is a baj, egyedül az 550Ti egy rakás...
és akkor még arról nem is beszéltem, hogy ez a compute-monster GCN architektúra 2013-ban már egy APU-ban (kaveri) fog csücsülni. akkor lesz majd nemulass.

Az a gond hogy én túlsúlyos vagyok (173cm-78kg) Állitólag (csak barátoktól hallottam) ha sokat edzek, minden nap járok gyúrni akkor a zsir átalakul izommá. Ez persze gondolom nem teljesen igy van de lehet benne valami?

Az a gond hogy én túlsúlyos vagyok (173cm-78kg) Állitólag (csak barátoktól hallottam) ha sokat edzek, minden nap járok gyúrni akkor a zsir átalakul izommá. Ez persze gondolom nem teljesen igy van de lehet benne valami?

Legjobb válasz: Haha, jó is lenne, ha a zsír átalakulna izommá. Sajnos ez egy tévhit, a zsír nem alakulgat át izommá. A különbözõ zsírsavak, aminosavak többek közt a fehérjék építõkövei. Lehet, hogy innen jött ez a tévhit, de ami biztos, az az, hogy gyúrás mellett te nem nagyon fogsz fogyni. A nehéz súlyzós edzés folyamán az izmaid szénhidrátot és fehérjét égetnek el a mûködésükhöz. Ha nem áll rendelkezésükre elég szénhidrát, akkor elerõtlenedsz és még több fehérjét égetnek el. A "gyúrás" tehát egy nagyon nagy adag mennyiségû szénhidrát és fehérjebevitelt igényel étkezésekkor, ráadásul a zsírszövetet nem nagyon kezdi ki, ami lerakódott a testeden háj formájában. A fogyás lényege az, hogy energiadeficitet alakíts ki, vagyis több energiát használj, mint amennyit beviszel, tehát arra kényszerítsd a tested, hogy a saját energiaraktárához nyúljon (azaz a zsírszövetekhez, a hájhoz, ha úgy jobban tetszik). Ezt úgy éred el, hogy nem eszel semmi zsírosat, a szénhidrátbeviteled is csökkented egy kicsit és közben aerob sportokat végzel, mint a biciklizés, szobabiciklizés, kocogás, sétálás, úszás. Az aerob sportoknál szénhidráttal és zsírral táplálkozik az izomzatod és van ideje a szervezetednek átalakítani az elraktározott zsírt energiává, ugyanis ez egy lassú folyamat, amire nincs idõ az intenzív, kemény súlyzós edzésnél. Ideálisan, egy ilyen sportot több mint egy óráig végzel, nem kell túl intenzíven, 110-130 körüli pulzusszám az optimális. A "gyúrás" egyébként nem abból áll, hogy lefekszel a padra, nyomogatod a súlyokat, majd' beszarsz és máris nõnek az izmaid. Nem. A testépítés egy komoly tudomány (vagy sokaknak doppingfutam szteroidokkal meg ilyesmivel, amik tönkreteszik az ember életét). A lényeg, hogy kell egy jó edzésterv, kell egy jó táplálkozás és mellé elegendõ pihenés. Errõl tényleg könyvet lehetne írni, de az alapokat elsajátíthatod a bodybuilder.hu oldal alapismeretek részébõl.

Haha, jó is lenne, ha a zsír átalakulna izommá. Sajnos ez egy tévhit, a zsír nem alakulgat át izommá. A különbözõ zsírsavak, aminosavak többek közt a fehérjék építõkövei. Lehet, hogy innen jött ez a tévhit, de ami biztos, az az, hogy gyúrás mellett te nem nagyon fogsz fogyni. A nehéz súlyzós edzés folyamán az izmaid szénhidrátot és fehérjét égetnek el a mûködésükhöz. Ha nem áll rendelkezésükre elég szénhidrát, akkor elerõtlenedsz és még több fehérjét égetnek el. A "gyúrás" tehát egy nagyon nagy adag mennyiségû szénhidrát és fehérjebevitelt igényel étkezésekkor, ráadásul a zsírszövetet nem nagyon kezdi ki, ami lerakódott a testeden háj formájában. A fogyás lényege az, hogy energiadeficitet alakíts ki, vagyis több energiát használj, mint amennyit beviszel, tehát arra kényszerítsd a tested, hogy a saját energiaraktárához nyúljon (azaz a zsírszövetekhez, a hájhoz, ha úgy jobban tetszik). Ezt úgy éred el, hogy nem eszel semmi zsírosat, a szénhidrátbeviteled is csökkented egy kicsit és közben aerob sportokat végzel, mint a biciklizés, szobabiciklizés, kocogás, sétálás, úszás. Az aerob sportoknál szénhidráttal és zsírral táplálkozik az izomzatod és van ideje a szervezetednek átalakítani az elraktározott zsírt energiává, ugyanis ez egy lassú folyamat, amire nincs idõ az intenzív, kemény súlyzós edzésnél. Ideálisan, egy ilyen sportot több mint egy óráig végzel, nem kell túl intenzíven, 110-130 körüli pulzusszám az optimális. A "gyúrás" egyébként nem abból áll, hogy lefekszel a padra, nyomogatod a súlyokat, majd' beszarsz és máris nõnek az izmaid. Nem. A testépítés egy komoly tudomány (vagy sokaknak doppingfutam szteroidokkal meg ilyesmivel, amik tönkreteszik az ember életét). A lényeg, hogy kell egy jó edzésterv, kell egy jó táplálkozás és mellé elegendõ pihenés. Errõl tényleg könyvet lehetne írni, de az alapokat elsajátíthatod a bodybuilder.hu oldal alapismeretek részébõl.
Arnold könyve egész jó. Egy olyan negyedrészt olvastam is, de már nem egy mai darab, így, bár sok minden hasznos van benne, tartalmaz rengeteg idejétmúlt állításokat is.
nincs benne igazság... elöször gyurj, hogy legyen izom aztán fogyj le, hogy az izom maradjon meg a zsír meg eltünjön..
Irtak is rola konyvet: ARNOLD SCHWARZENEGGER: A TESTÉPÍTÉS NAGY ENCIKLOPÉDIÁJA :P

Az anyaság sokkal nehezebb mint amire számítottam, más is van így ezzel?

Már 5 hónapos a babám, de még mindig nem élvezem felh?tlenül az anyaságot :( Imádom ?t és nagyon örülök neki, de egyszer?en kikészít, hogy mennyit sír, ny?gösködik, van hogy egy percre nem lehet letenni. Az éjszakák is kimerít?ek, és nagyon nehezem bírom már a kialvatlanságot. Persze tudtam én hogy egy baba rengeteg fáradtsággal jár, és hogy sokat sír, de hogy ennyit? Erre ?szintén, nem voltam felkészülve. Irigylem azokat az anyukákat, akik élvezik a babázás minden percét, és sokszor b?ntudatom van, hogy itt van az én gyönyör? babám, akit mindennél jobban akartam, de sokszor türelmetlen vagyok vele, csak "túlélem a napokat" nem tudom úgy kiélvezni ezt az id?szakot, ahogyan azt elképzeltem....

Legjobb válasz: Én is így voltam vele, végül leültettem apát, és közöltem vele, hogy muszáj úgy intézni a dolgokat, hogy minden héten legyen egy kis idõm magamra is. Ezért hétvégente valamelyik nap megszoptatom a kicsit, aztán két-három órára eltûnök, bevásárolok otthonra, és egy kicsit kikapcsolódom. Rengeteget segít, fel tudok töltõdni, és újult erõvel tudok játszani a kistündéremmel. Ha kimarad valami miatt ez a kis kimenõ, akkor néhány napig még a gyerek is nyûgös - érzi rajtam a fáradtságot. Valószínû a te kicsikéd is érzi a kimerültségedet, azért nyûgös õ is, ezért úgy gondolom neked is szükséged lenne egy kis idõre, amit magadra fordítasz. És nincs a közelben barátnõ, vagy legalább egy ismerõs, aki szintén babázik? Ha kéthetente átmennétek oda babástól, az is sokat segítene! De mindenképp fordíts hetente legalább másfél órát magadra, különben folyamatosan nyûglõdni fogtok mind a ketten. Kitartás, és jó babázást, meglátod, javulni fog a helyzet!

Én is így voltam vele, végül leültettem apát, és közöltem vele, hogy muszáj úgy intézni a dolgokat, hogy minden héten legyen egy kis idõm magamra is. Ezért hétvégente valamelyik nap megszoptatom a kicsit, aztán két-három órára eltûnök, bevásárolok otthonra, és egy kicsit kikapcsolódom. Rengeteget segít, fel tudok töltõdni, és újult erõvel tudok játszani a kistündéremmel. Ha kimarad valami miatt ez a kis kimenõ, akkor néhány napig még a gyerek is nyûgös - érzi rajtam a fáradtságot. Valószínû a te kicsikéd is érzi a kimerültségedet, azért nyûgös õ is, ezért úgy gondolom neked is szükséged lenne egy kis idõre, amit magadra fordítasz. És nincs a közelben barátnõ, vagy legalább egy ismerõs, aki szintén babázik? Ha kéthetente átmennétek oda babástól, az is sokat segítene! De mindenképp fordíts hetente legalább másfél órát magadra, különben folyamatosan nyûglõdni fogtok mind a ketten. Kitartás, és jó babázást, meglátod, javulni fog a helyzet!
Pontosan így érzem/éreztem magam Én is, mint Te, idõnként. Egyetértek azon hozzászólókkal, hogy rengeteget segít, ha idõnként "kiszabadulsz". Nekem legalábbis segített. Kislányom is sokáig sírós, nyûgösködõs volt, pedig nem volt hasfájós, a fogai is simán jöttek. Õt sem nagyon lehetett letenni. De Én csináltam hülyén, mert folyton kézben volt, azt gondoltam, az a rossz, ha nem veszem fel. Aztán egyrészt, ahogy nõtt, elmúlt a dolog Nála (úgy 6 hónapos kora körül), másrészt, erõt vettem magamon, és nem kapkodtam fel, hagytam, hogy feltalálja magát egyedül is. Eleinte nem ment könnyen, de ráérzett a kisasszony, hogy milyen tuti felfedezni a környezetét, és azóta meg fordult a kocka, Én mászkálok utána, hogy megszeretgessem, és néha édesem annyira elfoglalt tud lenni (most 11 hónapos), hogy szimplán leráz (annnaa aggyáá = Anya hagyjál). :-)) Kimerült vagy, ráadásul dolgozik a lelkiismereted ezerrel, de ez nem baj. Mozdulj ki, menj el kozmetikushoz, vagy sétálni, vagy bárhova, csak kicsit el otthonról, nem olyan pici már az a baba, elvan biztos Apával is egy rövid ideig. Barátnõzz kicsit, vagy ilyesmi, ezek a magadnak szervezett kis kiruccanások elfeledtetik a fáradtságot is. Mindenesetre, olyan nem hiszem, hogy lesz, hogy minden nap jó, és simán megy, Nálunk is vannak a mai napig olyan napok, hogy csak "túlélem" õket, ahogy Te is írod, de már ritkán. És azok az anyukák, akik azt állítják, hogy élvezik a babázás minden percét mindig, ÁLSZENT HAZUGOK! :-)
A lanyom 9 honapos, sokkal nehezebbnek tartom mint picinek. Mar kuszik, maszik, felall, mindenbe bele kapaszkodik, elesik, mindent megrag ammit talal, sokkal jobban oda kell figyeljek. Sajnos mostmar tud hisztizni is, hiaba vagyok almos este 8-kor ha a gyermek nem hajlando aludni csak este tizkor. Egyre nehezebb a pelenkazas, öltöztetes, mert forgolodik közben. Eljltt a szeparacios szorongasos idö, ami azt jelenti hogy a wc-re se mehetek el nelkple, mert neki all sirni... Bizony nekem is nehez, de minden delutan berakom a babakocsiba, es megyek vele setalni, addig is nyugi van, nezelödik van hogy bealszik, addig en vasarlok, megveszem a kedvenc csokimat:) Arrol nem is beszelek, milyen nagy rumlit tud vagni egy ilyin pici gyerek, pont tegnap elpakoltam az összes jatekot, csak kettö maradt kinnt, mert minden merre csak jatekokba botlotta... Termeszetesen ettöl függetlenül en is imadom. Amit ajanlani tudok a setalason kivül, hogy ülj le vele tapsolj neki, mondokazzatok, azt nagyon elvezni tudja. Vagy egyszerüen tedd le a földre egy üres flakonnal, müanyag kanallal, azzal jobban elszorakozik, mint barmelyik draga csilli -villi jatekkal... Majd ha elkezdenek szaladni mar könnyebb lesz, otthon alaksaban is, meg ha jön a jo idö, berakok a taskaba hideg üditöt magamnak, ragcsalnivalot, kiviszem a jatszoterre, sokkal jobban fogom magam erezni.a hideg idö is betesz , hidd el az is rajatszik a hangulatodr, Rakj be egy cd-t, allj neki porszivozni a kicsi is elvezni fogja:)
Igen fáradt vagy, és késõbb is jönnek remek idõszakok. A rettenetes 2 éves, a dackorszak. Ezeket mind túl kell élni. Aztán a kamaszkor. Meg ami még elõttünk van. Kis gyerek kis gond...és a többi Mostanra: próbálj nappal is aludni, ha a baba is alszik. A háztartás ráér.
1. vagyok Szóval hangos baba :-D Hidd el, túljutsz ezen az idõszakon.Én 3 hónapos korában voltam kimerülve, azt mondtam nem bírom, pedig nekem segít nagyon sokat a párom, és mint írtam nem nyûgös a baba, csak egyszerûen még nem pihentük ám ki igazán a szülést sem.
Saját magad nehezíted meg a dolgodat.Nem kell egy babát állandóan felvenni.Két evés között legyen az ágyában, Nem baj, ha nyûgös vagy sír.Ha nem veszed fel, akkor néhány nap alatt megszokja a rendet.A nap valamelyik szakaszát ( legjobb délután) nevezd ki az együttjátszásra.Így megtanul önállóan játszani.Éjjel pedig egy 5 hós babát már nem kellene etetni.Ha sír, akkor adj neki teát, nyugtasd meg símigatással, de ne vedd ki az ágyából. Neki is kellene, hogy éjjel nyugodtan tudjon aludni, és a gyomrának is kellene a pihenés.3 gyerek anyukájának a tapsztalatai.
Egyszerûen csak ki vagy merülve.Így érthetõ, ha nem élvezed annyira.De miért is nyûgösködik egész nap az a gyerek? Az én babám nagyon jó kislány, én tényleg csak babázok, de rengeteg játékot, törõdést igényel, azóta más dolgok igencsak háttérbe szorultak.
A kérdező hozzászólása: 4 gyerek, az nem semmi... ráadásul ikrekkel, ezek után amin eddig túl vagyok, azt mondom le a kalappal mindenki elõtt aki ikreket nevel! Én abba most tuti belebolondulnék :) )
Szia! Nemsokára könnyebb lesz! Legalábbis nekem mindig könnyebb volt már 1 éves koruk körül! Az én legkisebbem most lesz 1 éves, s sokkal könnyebb vele. Igaz most is kel cicizni éjszaka, de nappal egész jól eljátszik, jön-megy a lakásban. Fáradtnak én is fáradt vagyok, mivel Õ a negyedik gyerekem, s a nagyok is kérnek még törõdést, pedig õk már tényleg nagyok. 18 és 11 ves ikreim vannak. Meg hát nem vagyok 20 éves, az ikreket is sokkal könnyebben bírtam ezelõtt 10 évvel! Kitartás, lassan túl vagy a nehezén, lesznek még nehéz korszakok, de szerintem egy fél éves korig a legnehezebb!
A kérdező hozzászólása: Utolsónak is köszi! jó tudni, hogy más is érzett hasonlót, mert már azon gondolkodtam, biztosan én csinálok valamit nagyon rosszul... köszi még egyszer mindenkinek :)
A kérdező hozzászólása: 10.27-nek is köszi szépen! ez legalább bíztató :) a babám már megint teli tüdõbõl ordít, megpróbálom kibírni és hagyni, hátha rájön, hogyha mozog és nem csak visít, akkor eléri a játékát.... 10.33 teljesen megértelek, én az elsõ pár hétben totál ki voltam készülve... két óránál többet nem tudtam aludni egyhuzamban, még a szülést (ami 24 órát tartott) sem tudtam kipihenni, a kórházban töltött 5 iszonyatos napról nem is beszélve, a csodálotos kötelezõ rooming-in-nek köszönhetõen, jó ha fél órát aludtam egy éjszaka, úgy mentem haza mint egy zombi... de azért annál most sokkal jobb a helyzet, csakhogy valami bíztatót is mondjak! :)
Még annyit, hogy én is ki vagyok azon akadva, hogy mindenki, azt hangoztatja, hogy milyen álom a babázás stb. Hát bevallom õszintén én mostanában kezdtem el élvezni a dolgot, elõtte úgy éreztem magam, mint egy robot. Én is mindig csak rózsaszín történeteket hallottam, aztán jött a kõkemény valóság, kb. három hónapig jó ha napi három órát aludtam a gyerekem állandóan üvöltött a hasfájástól, pedig alig mertem már akár egy almát is megenni, mert mindentõl fájt a hasa. Szóval sokkal nehezebb volt, mint amire valaha is gondoltam, de most hogy már 8, 5 hónapos és ennyi pozitív dolog ér minket, kezdem elfelejteni a rossz napokat és örülök minden mosolynak, vagy nyugodt, átaludt éjszakának. Üdv
Szia! Teljesen megértelek, olyan, mintha én írtam volna ezeket a sorokat pár hónapja. Az én kisfiam 8, 5 hónapos és nekem is nagyon nehéz volt kb. fél éves koráig, sokszor csak sírni tudtam, nagyon ki voltam idegileg. Aztán fél éves korában hirtelen sokkal jobb lett, elkezdett egyedül játszani, volt, hogy egy órán át a kis kezeit nézegette, meg a játékait fogdosta. Olyan volt, mint egy kisangyal:) Ez kb. két hónapig tartott, mostanában már mindig állni akar, meg kúszni-mászni, de már szerencsére nem nyûglõdik, csak ha éppen kibújni készül egy újabb fogacska. De azt kell, hogy mondjam, hogy már sokkal-sokkal jobb minden nap, mint az elején. Szóval fel a fejjel! Emlékszem én is a babám 4 hónapos kora körül tettem fel itt egy hasonló kérdést, és hasonló választ kaptam egy anyukától, amit most én írtam neked. Hát akkor nem mertem elhinni, hogy ez így lesz:) Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! máris jobb egy kicsit :) ) nálunk is az lehet most a gond, hogy mászni akar, de nem megy neki, és már mindent un, amit meg tud csinálni. Nincs más, kitartok :) A 3 gyerekes anyukával teljesen egyet értek, és nem is kapkodom fel állandóan, de akkor meg kikészít idegileg az üvöltése, nem tudom figyelmen kívül hagyni... már rég nem etetem éjjel, de mégis felkel, mindennel próbálkoztam, hogy leszoktassam róla, csak vizet adtam, aztán már csak cumit, aztán már csak simogattam, már csak az maradt, hogy egyszerûen be sem megyek hozzá... most el sem tudom képzelni hogy valaha fogok még egy jót aludni...:) ))
A kérdező hozzászólása: hát ez jó kérdés.. ha tudnám megoldanám :) 3 hós koráig a hasára fogtuk, most arra hogy jön a foga. Én is rengeteget bohóckodok neki, játszunk, de sokszor akkor is nyafog, csak az a jó ha sétálok vele, azt nem unja. Ha nem tetszik neki valami, akkor egybõl üvölt, nem is sír, inkább sikít, iszonyat hangja van (két hetes volt mikor elõször berekedt a sírástól, gondolhatod milyen tüdeje van) szóval õ nem az a fajta baba aki mosolyogva a kezét nézegetve ébred fel reggel és szépen eljátszik a takaróján :) mindengy, nem is panaszkodni akarok, mert nem cserléném Õt el a világ legjobb babájára sem, csak egyszerûen jól esett kiírni magamból, és kiváncsi vagyok más is érez-e hasonlót..
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló! nagyon köszönöm a bíztatást, igen az én fiam is pont ilyen, amilyennek leírtad a magadét :) ismerõsömnek van hasonló korú kisangyal kislánya, hát ég és föld a két baba..:) én is abban bízom, hogyha megtanul már mozogni, akkor nem lesz már ilyen pipa attól hogy csak feküdni tud, és lefoglalja magát :) Sok sikert a kistesóhoz nektek :) )

Miért tiltakoznak még mindig olyan sokan az ivartalanítás ellen, amikor az Állatorvosi Kamara is mellette kampányol?

Legjobb válasz: Mert bármennyire is haladunk Európa felé, az itteni szemlélet még mindig nem változott eleget. Még mindig alacsony szinten áll az állattartó kultúránk, de szép lassan azért haladunk elõre. Ma még a felelõs állattartók vannak kevesebben, de 10-20-30 év múlva ez reményeim szerint már fordítva lesz. Nagyon sokan vannak még, akik 10 vagy 20 éve tartanak kutyát és most szembesülnek az ivartalanítás problémájával. Õket észérvekkel is nehéz meggyõzni, hisz nem ebben nõttek fe. Nekik még a gyerekeiket is meg kell gyõznünk, hisz õk sem ezt látták itthon. Szóval most még a dilemma az észérvekkel és tudományos tényekkel szemben az, hogy a családunk ezt így csinálja 50 éve, ha eddig jó volt, jó lesz ezután is...

Mert bármennyire is haladunk Európa felé, az itteni szemlélet még mindig nem változott eleget. Még mindig alacsony szinten áll az állattartó kultúránk, de szép lassan azért haladunk elõre. Ma még a felelõs állattartók vannak kevesebben, de 10-20-30 év múlva ez reményeim szerint már fordítva lesz. Nagyon sokan vannak még, akik 10 vagy 20 éve tartanak kutyát és most szembesülnek az ivartalanítás problémájával. Õket észérvekkel is nehéz meggyõzni, hisz nem ebben nõttek fe. Nekik még a gyerekeiket is meg kell gyõznünk, hisz õk sem ezt látták itthon. Szóval most még a dilemma az észérvekkel és tudományos tényekkel szemben az, hogy a családunk ezt így csinálja 50 éve, ha eddig jó volt, jó lesz ezután is...
Engem speciel az zavar, hogy erõszakos módszereik vannak minden esetben! Szóval nem érdekli õket semmi, rögtön támadnak. Mindegy, hogy egy olyan emberrõl van szó aki azt hiszi, hogy a kutyának egyszer szülni kell, és különbenis tejeljen már egy kicsit ha már eltartják, vagy egy olyan ember aki mindennel tisztában van csak épp nem akar ivartalanítani, de ezt úgy teszi hogy ne váljon más kárára. Bõvebben ha valaki mondjuk tisztában van a kutyatartás szabályaival, megfelelõ körülményeket biztosít a kutyáinak, tudja az alapvetõ dolgokat mint pl a kutyának nem kell szülni, nem bolondul meg, hogy mert a gazdinak tetszik még nem biztos hogy fajtája kiemelkedõ példánya, ezen kívül nem akar almot lehozni és tisztában van az ivartalanítás elõnyeivel is, azt miért kell bántani? Semmi rosszat nem tesz, nem népesíti a menhelyeket, és a szaporítók listáját, nem akar pénzt keresni a kutyájával, ha nem tk-s kitûnõ kutyája van akkor nem rontja az állományt. Boldogan és problémamentesen él a kutyáival, a "hiba" csak annyi, hogy azok ivarosak. Ilyen vagyok én is, szukáim vannak, ivarosak, nem bolondulnak meg tüzeléskor, megfelelõ nevelést kaptak, minden pillanatban vigyázok rájuk, nem akarok és nem is lesznek kiskutyák épp csak szukák. Tisztában vagyok az esetleges veszélyekkel is, de ezt vállalom és a magánügyem, azon kívül elég mondjuk egy duzzadt cici és az állatorvos közel van. A macskám is ivartalanítva lesz, mert õt nem tudom megvédeni, és mert elkerülhetetlen a szenvedése ha nem teheti amit az ösztönei diktálnak. A kutyáimat is azonnal vinném, ha valami apró bajt észlelnék. Mégis mindenki támad és lepontoz, és ócsárol és stb. Nem értik meg hogy csupán erõszakkal nem érnek el sokat. Akkor érnének el sokat, ha tudnák hogy mikor kell alkalmazni az erõszakot és mikor kell mérlegelni. Ezért nekem egy kicsit ellenszenvesek, és szerintem sok más embert is elijesztenek az ivartalanítástól, pedig én is maximálisan az állatok pártján állok, és mindenkinek javaslom is, nem buzdítok senkit az ellenlezõjére. Szóval a módszereiken lehetne egy kicsit változtatni.
elõre is bocs : de, egy kicsit tudatlanok azok akik az ivartalanítás ellen vannak . a normális az lenne , ha a nem kiállítási , és tenyésztési célból vett, vagy tartott kutyákon, macskákon kívül az összes többi kölyköt , 6 hetesen ( és az árat belefoglalni a vételárban ), vagy 3-6 hónaposan, ivartalanítatnák. ez még csak utópia sajnos . addig is marad az okoskodás :)
hát meg UGYAN IGY GONDOLOM A SZUKA HELYZETÉBEN IS..
szerintem ha feltétlenül ivaritanni kell bizonyos okokból ok de azért ha lehet nem vegyék el a kutya férfiaságát meg utána azárt fáj is a kutyának...
A kérdező hozzászólása: Ráadásul minnél korábban ivartalanítanak egy szukát, tehát még az elsõ tüzelés elõtt, akkor 99%os védettsége lesz különbözõ daganatos betegségek ellen, míg ha már akkor ivartalanítják 5-6 éves korában mikor elõjött a méhgyulladás, emlõdaganat stb, akkor már valószínû késõ. Kicsit feleletõtlenségnek tartom, és lehet hogy te vállalod a kockázatot, de ilyenkor annyira jó lenne ha a kutyák tudnának beszélni, szívesen megkérdezném a kutyáidat hogy mit szeretnének, fiatal korban egy rutinmûtétet, amivel megelõzhetõ a szenvedésük, vagy 5-6 évesen egy mûtétet, amivel koránt sem biztos hogy már gyógyítható. Õk vajon vállalnák a kockázatot? Szerintem nem....
A kérdező hozzászólása: Utolsó egyetértek! Az elsõnek meg annyit hogy nem értem miért kell megvárni míg a kutya beteg lesz, a tüzelésnek folyton kitenni, ha ezt meg lehet elõzni. (Van olyan orvos aki csak akkor ivartalanít egy szukát, ha már többször volt gennyes méhgyulladása... Erre nem tudok mit mondani. Kicsit sem pénzéhes. Bevétel: többszöri méhgyulladás kezelése, majd ivartalanítás).
Upsz, egy kicsit meghülyült a gép... -.-' :S
A kérdező hozzászólása: Na még egy okos aki emberi tulajdonságokkal ruházza fel a kutyákat... Ez én kanjaim pl sosem keresték a golyóikat, és nem ültek szomorkodva hogy jajj nincsenek golyóim mi lesz most...
Kedves kérdezõ mint mondtam (elsõ vagyok) az én kutyáimat nem fogják semmilyen méhgyulladással stb-vel kezelni, mivel rendszeresen kivizsgálják õket, és én akkor viszem az orvoshoz ha két percig rossz a kedve, nem akkor amikor nem eszik egy hónapja, és genny folyik belõle. És ha csak felöltöik hogy akár ilyesmi is lehet a baja, akkor azonnal ki lesz ivartalanítva. És még egy dolgot nem értettél. Ez volt a másik feltételem. Ha a kutya szenved a tüzelés alatt akkor is ki lesz ivartalanítva. Az én kutyáim viszont nem szenvednek, jóformán hidegen hagyja õket a dolog, gondolom addig amíg a kan orra alá nem raknám. Addig viszont nem akarnak megszökni, nem akarnak maguktól a fiúkhoz menni. Bár természetesen ilyenkor nincs séta-nagy kertes házban laknak-, mivel zavarna a sok a kan a ház elõtt, akik érdekes módon nem veszik észre ha tüzelnek a kutyáim, csak akkor ha kiengedem õket, és pisilnek valahol az utcán, tehát nem gyûlnek ránk kilométerekrõl mert a levegõben érezni a tüzelést... Igen vannak ilyen kutyák... Meg vannak olyanok is akik felnyársalják magukat a kerítésre, és majd ha nekem is lesz ilyen kutyám akkor kiivartalanítom. És változni sem nagyon fognak már, mert nem kamaszok, hanem több évesek.
Az utolsó válaszokból nekem is eszembe jutottak dolgok. Nagyon sok ember a mai napig úgy gondolja, hogy a férfiasság a kukijának a méretétõl függ, a nõiesség pedig attól, hogy mekkora a nõ melle. És ez persze a kutyájára ugyanúgy igaz. Az a legférfiasabb, aki mindenkit megdug (persze a kutya is) és tele van a gyerekeivel a falu. Ezekkel mi hogy tudnánk vitatkozni? Ezeket miért érdekelné az Állatorvosi Kamara, mikor még állatorvosról sem hallottak?
Nem Neked szólt a kirohanás, csak számba vettem a lehetõségeket, hogy kik lehetnek az ivartalanítás ellenesek: - - - +tisztelet a kivételnek, amilyen Te is vagy. Az a gond, hogy az ember nem nagyon tud másra gondolni, amikor tények állnak szembe puszta érzelmekkel vagy mikkel. Nekem akkor változott meg gyökeresen a véleményem az ivartalanítással kapcsolatban, amikor meglátogattam a 2 millió otthontalan kutyából a legszerencsésebb 150-et. Azóta úgy érzem, hogy felelõsséggel tartozom értük én is(ezért ivartalanítom a sajátot, hogy példát és kiutat mutassak másoknak is ebbõl a helyzetbõl). A lobbanékonyan kampányolók nagyrésze szerintem hasonló cipõben jár, mint én. Szeretnénk, ha sokkal többen vállalnának felelõsséget az otthontalanokért. Ne érts félre, nagyon nagy dolog, ha felelõséggel tartod a kutyáidat. Bárcsak mindenki ezt tenné. Nyilván jobb szép szóval véleményt hangoztatni, de szerintem a mi helyzetünk is érthetõ valahol...

Tricepsz elég le van maradva most ez attol van hogy nagyon rég ugyan azokat csinálom ugyan annyi súllyal pl: 4x12 gyakorlatokat néha variálom vagy sok az ismétlés 4 gyakorlat abból 4x12 mindig szerintetek? Ti hogy edzitek / ismétlés és gyakorlat?

Legjobb válasz: A terhelést fokozatosan növelned kell! Például ha most tudsz csinálni nyolc szûknyomást hatvan kilóval, akkor következõ alkalommal kilencet kell csinálnod, majd tízet, aztán tizenegyet, aztán tizenkettõt. Ezután veszed fel a súlyt 65 kilóra, amibõl mondjuk megint csak nyolcat tudsz majd csinálni, de következõleg már kilencet és így - az ismétlésszám tömegnövelõ tartományon belüli emelésével és a súly emelésével - tovább... 16 sorozat egyébként túl sok tricepszre, 9-12-nek elégnek kell lennie. Mindig egy tömegnövelõ gyakorlattal kezdj, szûknyomással vagy tolódzkodással!

A terhelést fokozatosan növelned kell! Például ha most tudsz csinálni nyolc szûknyomást hatvan kilóval, akkor következõ alkalommal kilencet kell csinálnod, majd tízet, aztán tizenegyet, aztán tizenkettõt. Ezután veszed fel a súlyt 65 kilóra, amibõl mondjuk megint csak nyolcat tudsz majd csinálni, de következõleg már kilencet és így - az ismétlésszám tömegnövelõ tartományon belüli emelésével és a súly emelésével - tovább... 16 sorozat egyébként túl sok tricepszre, 9-12-nek elégnek kell lennie. Mindig egy tömegnövelõ gyakorlattal kezdj, szûknyomással vagy tolódzkodással!
-letolás csigán 4x10 -ennek a gyakorlatnak nem tudom a szakszerû megnevezését, egykezes súlyzóval karhajlitás fej mögött 3x12 -lórúgás 3x10-12 -ha marad idõm és energiám akkor "börtön tricepsz"-et nyomok, saját testsúllyal a végére, bukásig nekem ez eddig bevált
A kérdező hozzászólása: ezt úgy érted hogy ezen a héten: 9-10-11-12 60 kg-val következõhéten már: 65 kg-val ugyan így?
Dehogy! Itt most egyenes sorozatokról van szó, amikor mondjuk 4X8-at csinálsz. Következõ héten 4X9-et, azt követõ héten 4x10-et és így 4x12-ig, miután már sikerülnie kell 4x8-nak nagyobb súllyal. Aztán kezded megint elölrõl.
ez jól hangzik én is kipróbálom, köszi :D
szûknyomás tolódzkodás homlokra engedés tarkóra engedés ezeket nyomd, 3-4 gyakorlat 8-10 ismétlés bukásig
ja és k*rvára zabálj mint az állat értelmes kajákat, felejtsd el a sok szrt mert a kaján múlik többnyire az egész, edz bukásig, nyomjad!!
A kérdező hozzászólása: megfogadom csak elég nehezen hízok szóval eszek össze mindent de megpróbálok figyelek a kajára általában

Miért hiszik sokan azt hogy a nagy fegyver erősebb hatékonyabb mint a kicsi?

Szoktam nézni akciófilmeket és általánosságba mindíg akkora ormótlan fegyverekkel szaladgálnak hogy nagyobb a fegyver mint az ember. De akkor mosolygok jót mikor például egy jelenetben lövöldöznek és jön az önjelölt rambó ugyanolyan stukkerral de 3x olyan hosszú csővűvel és mindenkinek annyi akkor... :) Nem ugyanazt a golyót köpködi? -Nem tudom észrevettétek e már ezeket?? A másik ami 10 ből 9x filmnél látni hogy töltés nélkül félnapig lőnek egymásra. Nem vagyok nagy szakértő de azért na .. Mért van ez?

Legjobb válasz: A filmekben azért nagy a fegyver, mert sokkal látványosabb egy nagy gépfegyverrel rohangálni, mint egy kisebbel. Úgy gondolják, hogy mivel nagy, egyszerre több emberrel is képes végezni. Pedig egy nagy fegyverrel célozni is nehéz, és a szállítása sem könnyû.

Minél hosszabb a csöve egy fegyvernek, annál messzebbrõl annál pontosabban lehet vele célozni. Sarkított példa: ha pont olyan hosszú a fegyver csöve, mint amilyen messze a cél van, akkor lehet a legpontosabban lõni vele. A másik dolog, hogy minél nagyobb erõvel röppen ki a puskacsõbõl a golyó, annál pontosabban lehet vele célozni, mert annál kisebb lesz adott távolságon a golyó esése, irányváltása. Nagyobb erõvel történõ indításhoz nagyobb indítótöltetre van szükség, a nagyobb indítótöltet robbanásakor keletkezõ energiához pedig masszívabb, vastagabb anyagból készült fegyver kell, hogy el tudja viselni károsodás nélkül. A harmadik dolog, hogy minél nehezebb egy fegyver, annál pontosabban lehet vele célozni, mert a lövedék indító robbanása annál kevésbé tudja elmozdítani a fegyvert a célról. Tehát igen, van benne ráció, hogy a nagyobb mordályokkal messzebbre és pontosabban lehet célozni, mint egy kisebb kaliberû, könnyebb, rövidebb fegyverrel.
A filmekben azért nagy a fegyver, mert sokkal látványosabb egy nagy gépfegyverrel rohangálni, mint egy kisebbel. Úgy gondolják, hogy mivel nagy, egyszerre több emberrel is képes végezni. Pedig egy nagy fegyverrel célozni is nehéz, és a szállítása sem könnyû.
Szupernormális reflex. :) Ellenpélda: Men in black, a tücsökhergelõ kis pisztoly.
Mert Bud Spencer is nagyobb pofonokat oszt, mint Terence Hill! xD
Szerintem azért mert a filmnézõ nem szakember. Általánosságban pedig a nagyobb eszköztõl nagyobb teljesítményt vár el az ember. A tárazással meg annyi, hogy elég unalmas lenne pl egy western ha a 30 ellenfél lepuffantásához a fõhõs 5x-6x töltené a hatlövetût :) Persze minden attól függ milyen jól van megcsinálva a film :)
Én sem értem… Egy kis .22-es is jó, akár egy medve támadás ellen is, csak mindig legyen nálad. Múltkor is az életemet mentette meg, mikor az erdõben (nem itt Magyarországon) sétáltam az aktuális barátnõmmel. Megtámadott minket egy medve, elõkaptam a pisztolyt, bokán lõttem vele, és amíg a medve vele volt elfoglalva, addig én kényelmesen fedezékbe értem. Remek kis eszköz!
A kérdező hozzászólása: Ez különösen azért furcsa mert a filmekbõl 3 méterrõl abálják egymást kocsiajtó meg rekamé mõgé bújva. :D A Terenc Hillnél meg mindíg volt biliárd dákó .. :P :D
" Egy kis .22-es is jó, akár egy medve támadás ellen is, csak mindig legyen nálad." Igen, valamint állj elég közel hozzá, hogy agyon tudd verni a puskával.
Scepticnek nagyjából igaza van. Két közel egy idõben kifejlesztett fegyver közül a nagyobbik a hatékonyabb. De a katonai fegyvereknél megfigyelhetõ tendencia a kaliber csökkenése. A második világháborúban fõként 7.92, 7.62, és 6.5 mm-es kaliberû puskákat, géppisztolyokat használtak. Ma 5.45 és 5.65 mm a divatos kaliber. A fegyverek hatékonyságát egyéb mûszaki megoldásokkal igyekeztek megtartani, nagyobb tûzgyorsaság, lövedék "súlypontjának" eltolása, stb.
Még valami. a hollywood-i akciófilmeken én is jót szoktam röhögni. A rosszfiúk össze-vissza lövöldöznek kalasnyikovokkal, aztán a jófiú egy pisztollyal halomra lövi õket. Az AK-47 50 méteren belül egy 20 centiméteres fatörzset még átüt.

Miért van az, hogy nyugaton négyszer annyit keresnek, az árak pedig nem sokkal magasabbak mint idehaza?

Legjobb válasz: A termékek árát a nemzetközi piac határozza meg. Az életszínvonalat pedig az állam összbevétele (nagyon leegyszerûsítve). Ergo pl. Németországban sokkal több az állam bevétele, mint Magyarországon, ezért magasabbak a fizetések.

A termékek árát a nemzetközi piac határozza meg. Az életszínvonalat pedig az állam összbevétele (nagyon leegyszerûsítve). Ergo pl. Németországban sokkal több az állam bevétele, mint Magyarországon, ezért magasabbak a fizetések.
Már ezer ilyen kérdés van, használhatnád a keresõt. Amúgy attól, hogy a fizetés négyszer annyi, még a megélhetés is többe kerül. Pl. kint a szolgáltatások sokkal drágábbak, saját lakást venni meg a legtöbb helyen esélyed sincs, hacsak nem vagy magasan képzett, jól szituált állásban.
Miért itt van esélyes lakást venni a minimálbérbõl? Egyébként azzal én is vitatkoznék, hogy az árak nem sokkal magasabbak, mint itthon. Termékektõl függ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!