Találatok a következő kifejezésre: Sok anya egy (35 db)

Jó anya leszek? Terhességem 23. hetében járok, 5. hét óta táppénzen. Párom csak esténként jön haza, így napközben sokat vagyok egyedül.

...f?zök, mosok, takarítok amit egy háztartásban kell...de napok óta érl?dik bennem egy kérdés, vajon jó anya leszek e? Félelmeim vannak.

Legjobb válasz: Szerintem majdnem minden kismamának vannak ilyen gondolatai. Vajon jó anya leszek-e? Szerintem ezen ne parázz! Én bennem is felvetõdik néha ez a kérdés, de aztán nem is foglalkozom vele tovább, hisz ez úgyis akkor derül ki, ha már meg van a pici! :) A babád biztos, hogy nem azért nyugis, mert te segítesz magadon! Az orgazmustól neki is jut egy kis boldogsághormon! Szerintem csak az idõ miatt! A babák nagyon érzékenyek az idõre!

Szerintem majdnem minden kismamának vannak ilyen gondolatai. Vajon jó anya leszek-e? Szerintem ezen ne parázz! Én bennem is felvetõdik néha ez a kérdés, de aztán nem is foglalkozom vele tovább, hisz ez úgyis akkor derül ki, ha már meg van a pici! :) A babád biztos, hogy nem azért nyugis, mert te segítesz magadon! Az orgazmustól neki is jut egy kis boldogsághormon! Szerintem csak az idõ miatt! A babák nagyon érzékenyek az idõre!
Szia! Pontosan ebben a cipõben járok én is, még a hét is stimmel! Amit meg tudok osztani Veled és talán a legfontosabb, amit a barátnõmtõl kaptam vígasz gyanánt: Ha azon filózol, hogy jó anya leszel-e, akkor a válasz IGEN! Hiszen már most is ez foglalkoztat, a babád boldogulása, az õ érdekét tartod szem elõtt, mikor még meg sem született! Szóval fel a fejjel! Ha van erõd, tornázz kicsit a napi rutin helyett, mégjobb, ha ezt csoportban teszed. Nekem sokat segít az, hogy kimozdulok és más kismamákkal találkozom, mozgok, magammal foglalkozom.
Szia! Én a 22. hétben járok, 23 éves vagyok. A párom nekem is csak esténként van otthon sajnos. Még egyetemre járok, mire hazaérek fáradt vagyok, nincs nagyon erõm takarítani. Fõzni nem szoktam, mert nem ebédelünk itthon. A mosást azért szorgalmasan csinálom.:) Én mostnában nem juttatom el magam a csúcsra, de sokszor a párom is visszautasítom, nekem meg emiatt van néha bûntudatom. Nem árt az orgazmus a babócának! Nyugodtan csináld, tényleg jut neki is a boldogsághormonokból! Mik a félelmeid? Miért nem lennél jó anyuka? Gondold végig, hogy együtt vagy a picivel, ellátod, szeretgeted, Te és a családod is örülsz neki, szépen fejlõdik. Nem lesz semmi gond. Szerintem ezek természetes félelmek. Hiszen mindig félünk az ismeretlentõl, de nem véletlenül vállalkoztunk az anyaságra. Nagyon nagy boldogságot fog nyújtani nekünk az a kis csöppség, akit még a szívünk alatt hordunk, én már alig várom; persze nekem is vannak olyan idõszakok, mikor elbizonytalanodom. Boldog gömbölyödést Nektek!

Sok anya alszik egy ágyban a babájával az első hónapokban?

Olyanok véleménye érdekel, akik sokáig szoptattak, és a babájuk éjjel-nappal gyakran kér enni, de keveset. Az én babám 4 hós és kb.2óránként eszik. Éjszaka is 2-6-szor, attól függ, mennyi tejcsim volt este. De 100-nál többet nem eszik, akkor sem, ha több sugárban ömlik a tej.

Legjobb válasz: Ugyen én nem a babával alszom egy ágyban de mellettem van a kiságya és mi is gyakran eszünk északa. Az elsõ idõben óránként-másfél óránként szoptattam. Ma már 3 hónapos és van úgy hogy 4x szopik éjjel van hogy csak 1x. Nappal is 2 óránként cicizik, és fejlõdik rendesen most 7500 gr/65 cm. Egyébként az a jó ha többször eszik keveset, mert az anyatej gyorsan könnyen emészthetõ, a gyakori szopi mellett pedig a ciciket kellõképpen éri az inger a folyamatos tejtermelésre, fõképp éjjel a fontos mikor a hormonszint a legmagasabb. Boldog babázást és sok-sok szopit kívánok!

Ugyen én nem a babával alszom egy ágyban de mellettem van a kiságya és mi is gyakran eszünk északa. Az elsõ idõben óránként-másfél óránként szoptattam. Ma már 3 hónapos és van úgy hogy 4x szopik éjjel van hogy csak 1x. Nappal is 2 óránként cicizik, és fejlõdik rendesen most 7500 gr/65 cm. Egyébként az a jó ha többször eszik keveset, mert az anyatej gyorsan könnyen emészthetõ, a gyakori szopi mellett pedig a ciciket kellõképpen éri az inger a folyamatos tejtermelésre, fõképp éjjel a fontos mikor a hormonszint a legmagasabb. Boldog babázást és sok-sok szopit kívánok!
Én csak a kórházban aludtam egy ágyban a babámmal, de néha ott is átraktam a kiságyba (ha fizikailag képes voltam rá) De itthon szigorúan kiságy, semmi pénzért nem szoktatnám az ágyba (keresztlányom anyja is lusta volt szopás után áttenni a kiságyba, 2 éves a lány és még mindig köztük alszik...) Prbóálj ne adni neki olyan sokszor, sírás lesz, de megszokja, hogy akkor egyen, amikor kap. A szomszédnál ez bevált...
Szoptasd amikor kéri, de inkább tedd vissza az ágyába. Kisfiam 10 hetes koráig aludt velem, de visszaraktam inkább az ágyába. Rossz tapasztalat:-(.Nagyfiam folyton velünk aludt és 7, 5 éves volt amikor végleg külön szobába tudtam tenni, akkor tudtuk meg, hogy jön az öcsi.
Nekem a lányom sokszor szopizik, és velem aludt.Máske´nt nem volt hajlandó.Volt, hogy 23 órát sírt, de nem aludt el.Ìgy maradt az eggyütt alvás.Aztán 3hónapos korában össszehúztam a kiságyat a nagyággyal, levettem a ra´csot az eggyik oldalról.Onantól jól aludt, egyszerü volt felkelni, és visszatenni.Próbáld ki......most elköltöztünk, nincsen hely az ágyakat összehúzni, így távolabb van a nagyágytól.este nehezebben alszik el, de elalszik.szopizni kel 3x 4x van, hogy 7x is.Jönnek a fogai....A 3.e´bredésnél már nem teszem vissza a kiságyba, hanem magam mellé teszem, e´s így alszunk reggelig.de így is kel me´g min.2x. Babája válogatja. Az biztosan nem jó, ha megszokja a nagy a´gyat...... Te tudod... 6 hónapos kislány anyukája.
Igaz nekem még csak 16napos a babám, de azt észre vettem néha igényli a közelségemet és mikor nagyon nem akaríeleludni éjjel magam mellett altatom.De nyugodt csak akkor vagyok ha a kiságyban van és vigyáz rá a légzésfigyelõ.Többször jelzett már és így biztosabbnak érzem.szerencsére mióta hízik nem volt riasztásunk, de akkor is szokja meg a kiságyat.sokszor van, hogy a mellemen alszik el..ill a mellkasomon, de mikor már mélyen alszik beteszem az ágyába.Nekünk bejött az angolpóly valószínû nagyobb a biztonságérzete benne és ezért zsereti, mert körbe öleli.Igaz a tied már nagyobb ehhez.
Szia! Nekem 3hónapos és a kezdetektöl fogva velem alszik. Én szeretem hallanai a szuszogását. Csak igy vagyok nyugodt meg ö is persze. Napközbe amikor kér akkor szopizik. Vagyis reggeltöl estig rajta csüng. :) Viszont éjszaka nekem nem kell fel 1x sem.
Szia! Az én kisfiam 4 hónapos és sokat alszik velem.Én azt tanácsolom, hogy csináld úgy ahogy neked és a babának a legjobb.Amikor kell szerintem ki lehet szokatatni a nagyágyból.Viszont, ha számodra kényelmetlen, (mert bizony nem egyszerû a babával aludni úgy, hogy pihent legyél amikor felkelsz, hiszen csak oda kell figyelni rá, hogy be ne takard, rá ne fordulj, stb.), akkor próbáld fokozatosan a saját ágyába szoktatni, de legyen minél közelebb hozzád és érezze, hogy amikor szüksége van rád, te ott vagy. Jó egészséget és jó babázást kívánok nektek!

Tényleg nagyon sokat változik egy nő, ha anya lesz?

Elég sokszor forgatom be magam anyagi jelleg? problémákon, és már többször mondtam anyukámnak, hogy emiatt halasztanám el a szülést (amúgy van partnerem, és mindketten szeretnénk már babát). Anyukám pedig mindig mondja, hogy ne aggódjak annyit, higgyem el, ha lesz gyerekem, mindent meg fogok tudni oldani, és a föl alól is el?teremtem, ami kell neki, és hogy ? nagyon sokat változott, amikor megszülettem: sokkal talpraesettebb és motiváltabb lett.

Legjobb válasz: Szia,erre csak azt tudom mondani,hogy IGEN!Legalább is én nagyon sokat változtam.Rák a csillagjegyem,állítólag ez a leg család centrikusabb jegy-de ez eddig csak annyiban mutatkozott meg,hogy elvártam mindenki velem foglalkozzon. A terhességem maga volt a csoda,semmi panasszal-így nem is nagyon kellett aggódnom.Csak olyanok voltak,hogy a vizsgálatok elõtt beképzeltem,hogy most mondják majd hogy gond van.Mivel én se babáztam sose...sõt a közvetlen környezetemben sem volt-így teljesen tapasztalatlanul vágtam bele.Mindig azt kérdezgettem,hogy fogom észrevenni,hogy ez már a szülés kezdete.De ment!Az 1.napom a babával annak ellenére,hogy azt sem tudtam hogy kell pelenkázni,fogni,szoptatni(szobatársam mutatta el)nagyon jó volt.Az 1.fürdetésnél még félt a fiam a kezemben,de mostanra már vígan halacskázik. Eddig nem számított,hogy hó végére nincs pénzem,most annyira spórolok,hogy a babának mindig legyen meg ami kell. Szóval ne aggódj,azzal hogy gyermeked lesz-teljesen át fogsz alakulni,mind testileg,mind lelkileg.Sok sikert és boldogságot a leendõ picihez

Szia, erre csak azt tudom mondani, hogy IGEN!Legalább is én nagyon sokat változtam.Rák a csillagjegyem, állítólag ez a leg család centrikusabb jegy-de ez eddig csak annyiban mutatkozott meg, hogy elvártam mindenki velem foglalkozzon. A terhességem maga volt a csoda, semmi panasszal-így nem is nagyon kellett aggódnom.Csak olyanok voltak, hogy a vizsgálatok elõtt beképzeltem, hogy most mondják majd hogy gond van.Mivel én se babáztam sose...sõt a közvetlen környezetemben sem volt-így teljesen tapasztalatlanul vágtam bele.Mindig azt kérdezgettem, hogy fogom észrevenni, hogy ez már a szülés kezdete.De ment!Az 1.napom a babával annak ellenére, hogy azt sem tudtam hogy kell pelenkázni, fogni, szoptatni(szobatársam mutatta el)nagyon jó volt.Az 1.fürdetésnél még félt a fiam a kezemben, de mostanra már vígan halacskázik. Eddig nem számított, hogy hó végére nincs pénzem, most annyira spórolok, hogy a babának mindig legyen meg ami kell. Szóval ne aggódj, azzal hogy gyermeked lesz-teljesen át fogsz alakulni, mind testileg, mind lelkileg.Sok sikert és boldogságot a leendõ picihez
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, nagyon értékes dolgokat írtatok mind a ketten!
Szia.Szerintem igen is -meg nem is.Az biztos, hogy pl.anyagilag sokkal jobban odafigyelek, és persze könnyebben lemondasz bizonyos dolgokról, de pl.természetre nem változtam igazán.Én régen is felelõsségteljes, odaadó voltam a szüleim és barátaim iránt mint eddig, annyi külömbséggel, hogy lett egy babám.Nem hanyagolom el a barátaim és magam sem és ugyanúgy (sportosan)ölözködöm mint eddig .Mindenem a kislányom, de magam azért nem adom fel, mert született egy babám és ezzel nem is értek egyet. Szerintem ez alkat kérdése is.


Mennyi ideig tart normálisesetben egy gyászidőszak? 3 év az sok, ha egy anya váratlan elvesztéséről van szó (autóbaleset)?

Legjobb válasz: Elfelejteni soha nem fogod. Mindíg fájni fog mikor eszedbe jut. Nekem a nagymamám több mint egy éve ment el. Nagyon szerettem õt. Még ma is ha eszembe jut akkor elsírom magam. Ez szerintem természetes

én 7 éve vesztettem el anyukámat, nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe..elfelejteni sosem fogod és a fájdalom is mindig ott lesz, csak idõvel megtanulod kezelni.. bár én még ennyi idõ után sem igazán tudok róla beszélni.. 20/L
16éves voltam mikor anyukám meghalt, most 20vagyok, 4év telt el azóta es nincs olyan nap h ne lennék szomorú miatta.
Barátnõmnek még kiskorában halt meg az édesanyja. Ugyen nem sokat beszéltünk errõl, de ha szóba kerül az anya téma, látom rajta h még mindíg fáj neki
Nekem kicsit több, mint két éve ment el anyu, nyilván nem ugyanolyan gyászom, mint egy éve, vagy fél éve, de ugyanúgy hiányzik, a telefonomban azóta is benne van a száma, lassan majd le kellene szokni, h hivogatom a számot, mert ki fogják majd másnak osztani, lejárt a kártya. Néha még beleszagolok a kabátjába, olyan anyaszaga van, igen, nem tettem el, azóta is a helyén lóg, de például a szobáját már átrendeztem nappalinak. Van, h éjszaka még felriadok, h jaj, anyunak nem kell-e valami, vajon tud-e aludni, nézem, h ég-e a szobjában a villany, aztán jön a szívszorító érzés, h már nincs baja, már nem kell rá vigyázni. Sírni már régen nem sírtam, de sokszor elszorul a szívem, amikor a fiamra nézek. Én most itt tartok, még gyászolok, de lassan elfogadom, h az életem nagyobbik részét nélküle kell leélnem. 30/N
Ne más döntsön ebben, ezt neked kell érezni. Tudom kiváncsi vagy mások véleményére. Én életem végéig gyászolom a feleségemet, de feketében 3-4 hónapig jártam. És más nem is tudja, csak én érzem. Az életem végéig hiányozni fog. A gyász nem a szinektõl függ, a szin csak azért fontos, hogy másoknak is megfelelj.
7 eve halt meg anyukam, de meg mindig nagyon faj es szinte mindennap sirok....
Fogadd részvétem. Ha arra vagy kíváncsi, hogy meddig járj feketében, akkor azt válaszolom, hogy: nem a ruhával gyászolsz, hanem a lelkedben van gyász, a ruha csak jelzi kifelé a tragédiát. Addig járj feketében, amíg azt úgy érzed, hogy a világosabb színû ruhák számodra visszatetszõek. Ha arra vagy kíváncsi, hogy az ember lelkében meddig gyászol, azt felelem: függ a gyászolótól, függ attól, mennyire állt hozzá közel az, aki elment. Vannak esetek, amikor az ember egy egész életén keresztül gyászol lelkében, esetleg nem beszél róla. Egy anya, (vagy gyermek) elvesztése igen nagy tragédia, nem egyformán tudunk felülemelkedni rajta. Ne foglalkozz azzal, hogy mi a normális, ezekben az esetekben az a normális, amit te annak gondolsz.
Elfelejteni soha nem fogod. Mindíg fájni fog mikor eszedbe jut. Nekem a nagymamám több mint egy éve ment el. Nagyon szerettem õt. Még ma is ha eszembe jut akkor elsírom magam. Ez szerintem természetes
Egy szülöt az ember lélekben élete végéig gyászol ...
A kérdező hozzászólása: * normális esetben

Kaptam egy törpe uszkárt (F), akinek a nevelésében Anya nagyon sokat segített = kutya ugyanúgy kötődik hozzám és hozzá is. De Anya vett egy ír terriert (P). F-t hogyan lehet megtanítani rá, hogy neki innentől csak Én vagyok?

- Hogyan lehet összeszoktatni a két kutyát? - Ha P odamegy F-hez, az baj, hogy F rögtön szalad hozzám?

Legjobb válasz: Ezt az összeszoktatást soha nem értettem. Adott két szociális kutya, összeengeded, együtt laknak két napot, és voila, összeszoktak. Nem szociális kutyához meg nem hozunk másikat, vagy ha a másik nem szociális, akkor kutyaiskolában kezdünk szocializációs foglalkozáson. Viszont ne akard szétszakítani a falkát, nem csak te vagy neki, hanem legalább négyen vagytok együtt a falka, ez így normális. Majd ha te foglalkozol sokat a kutyával, anyukád meg keveset, akkor tõled fogja várni a foglalkozást, nem tõle, de ennél többet felesleges foglalkozni ezzel a témával. Ez az odaszaladós téma meg így ennyi inbfó alapján passz, lehet egy pár oka.

Ezt az összeszoktatást soha nem értettem. Adott két szociális kutya, összeengeded, együtt laknak két napot, és voila, összeszoktak. Nem szociális kutyához meg nem hozunk másikat, vagy ha a másik nem szociális, akkor kutyaiskolában kezdünk szocializációs foglalkozáson. Viszont ne akard szétszakítani a falkát, nem csak te vagy neki, hanem legalább négyen vagytok együtt a falka, ez így normális. Majd ha te foglalkozol sokat a kutyával, anyukád meg keveset, akkor tõled fogja várni a foglalkozást, nem tõle, de ennél többet felesleges foglalkozni ezzel a témával. Ez az odaszaladós téma meg így ennyi inbfó alapján passz, lehet egy pár oka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Másnak is sokat esett babája és ütötte be a fejecskéjét? Mi már a tegnap a röntgenen kötöttünk ki mert ez már a második esése volt egy héten belül. Szerencsére semmi komoly de tényleg rossz anya vagyok?

Legjobb válasz: nem vagy rossz anya :) nekem is nagyon sokat esett a babám volt hogy kint az udvaron fejelte le az aszfaltot egy kis sérülés lett a homlokán más semmi baja nem lett :) volt hogy a lakásban esett el annyira hogy fel repedt a szája belül.

nem vagy rossz anya :) nekem is nagyon sokat esett a babám volt hogy kint az udvaron fejelte le az aszfaltot egy kis sérülés lett a homlokán más semmi baja nem lett :) volt hogy a lakásban esett el annyira hogy fel repedt a szája belül.
Én egyik gyerkõcömnél se rohantam ugyan orvoshoz, de mindig figyeltem a nagyobb esések után, hogy van-e valami mellékhatása a történteknek?! Nem hinném, hogy rossz anya vagy. Maximum túl aggódó, de majd ezt "leküzdöd" magadban. :)
Kisfiam három éves, kislányom 8 hónapos. Most csak a fiúcskát nézem, mert a kisasszony még csak mászik, úgyhogy az elesésre eddig még esélye sem volt. :D Hálát adok az égnek, hogy kisfiam eddig nem esett el úgy, hogy komolyabban megütötte volna a buksiját. Két hónapja tanult meg biciklizni, azóta már kétszer hasalt el, de mindegyik alkalommal megúsztuk apró horzsolásokkal a térdén. Én túl aggodalmas anyuka vagyok, nagyon félek a balesetektõl, de azt tudom, hogy elkerülhetetlenek. Szaladgálnak, ugrálnak, bicikliznek stb. Bármennyire is figyelünk rájuk, óvjuk, védelmezzük õket, esni úgyis fognak! Ettõl függetlenül nem vagy rossz anya sem te, sem én, sem más.

Ha elviszik a kiskutyákat, az anyjuk nagyon fog nyüszíteni, keresni fogja őket? A kicsik mit fognak átélni, hogy anya nélkül, sok tesó nélkül, és a megszokott helyről egy új, idegen helyre kerülnek?

Befogadtam egy kóbor kutyát, ami lefialt. Kölyköknek találtam gazdát. (már tettem fel ezzel a kutyussal kapcsolatban kérdéseket.) Kedden voltak 6 hetesek, 8-an vannak. Lehet, hogy pénteken elviszik az összeset, vagy ha egyesével is, de hamarosan új gazdához kerülnek. Mit fog átélni az anyakutya? Nagyon fogja ?ket keresni, nyüszíteni fog értük? (f?leg ha egyszerre vinnék el ?ket?) Ennek enyhítésére mi a legjobb mód?

Legjobb válasz: a 8 heteseknél már nem lesz gond, legalább is, nálunk már szinte örült az anyakutya, hogy nem lógnak rajta a kicsiknek nehéz lesz az új helyen az elsõ pár nap, ami sokkal könnyebb számukra, ha tesóval együtt kerülnek el

a 8 heteseknél már nem lesz gond, legalább is, nálunk már szinte örült az anyakutya, hogy nem lógnak rajta a kicsiknek nehéz lesz az új helyen az elsõ pár nap, ami sokkal könnyebb számukra, ha tesóval együtt kerülnek el
Várjatok még 2 hetet, fontos lenne, hogy 8 hetes korukig maradjanak a mami mellett.
Semmi gond nem lesz az anyakutyával. Kicsit nyugtalanabb lesz, amikor "pakoljátok" a kicsinyeit, de más nem. egyébként az elõttem szólónak igaza volt, 8 hetes koruk elõtt nem jó elválasztani a kölyköket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Minden erõmmel azon vagyok, hogy a kiskutyák jó helyre kerüljenek, felelõsségteljes gazdákra találjanak, akik gondozzák õket, és gondjukat viselik. Utcára általam semmiképp nem fognak kerülni, és bízom benne, hogy az új gazdik sem dobják ki õket. Én nem tehetek a születésükrõl. Befogadtam egy éhezõ, utcán élõ, kóbor, vemhes kutyát. Eltelt 2 nap, és jöttek a picik. Ivartalanítva természetesen lesz.
Mi mikor elhoztuk a kölyköt, kapott egy játékot/rongyot, ami az alomban volt, és rajta volt a testvéreinek a szaga. Megnyugodott tõle a kutyus, sokszor vele aludt. Esetleg te is adhatnál a kutyákkal valamit.
Pszichológus, egy idõsebb barát, esetleg tanár, de írhatsz is, megpróbálok segíteni.
tanár, idõsebb barát, nagyszülõk Nekem is írhatsz ha szeretnél :)
A kérdező hozzászólása: 20 már elmúltam, nem tini vagyok...
Nekem a munka helyemen van "anyukam" es "apukam". Nem en valasztottam öket, valahogy kialakult. En tudom miert szeretem öket. De hogy ök miert szeretnek....fogalmam sincs.
Utolsó vagyok, gyakran én segítek másoknak, de ha hiszed, ha nem, talán könnyebb , , név és arc nélkül" egy idegennek elmondani dolgokat. Az internet is egy lehetõség.
Ezt egy idõsebb barát adhatja meg talán. Hasonló cipõben járok... 21/L
23:22-nek: Úgy tûnik, vagyunk így ezzel egy páran... 40/F
Ó hát ilyenben nekem sem volt részem sosem, hiába vártam. Le is mondtam róla. Azóta csak egy bensõséges párkapcsolatra vágyom. 33n
írhatsz privit is, ha jobb. Esetleg nagyszülõknek elmondhatod.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném ide kiteregetni a magánéletemet, mert elég speciális. És elég hosszú...
A kérdező hozzászólása: ennek nagyon örülök

Sok anyuka miért nem veszi észre, hogy a gyerek egy tükör? Amilyen az anya lelki állapota és az élete, azt tükrözi vissza a baba.

Tehát nem hideg vizzel kell lelocsolni a gyereket, hanem magunkat rendbe hozni..

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy sokan locsolnák a babájukat hideg vízzel. Ezt a hisztis alkalmakra értetted? Késõbb, mikor már nagyok lesznek, akkor már tudnak hisztizni, de a babák azért sírnak mert bajuk van amit egyedül nem tudnak megoldani. Illetve sok anyukának nem olyan egyszerû az, hogy csak úgy "rendbe hozza magát", gondolj bele, ha valaki egyedül neveli a gyerekét, és tegyük fel sírós babája van, és nem sokan segítenek neki. Lelkileg nagyon szilárdnak kell lenni ahhoz, hogy ne boruljon ki az ember lánya. A gyerek valóban tükör, annak a tükre, hogy mi milyen szülõk vagyunk. Jó hogy ezt így felismered, legalább tudod mit kell tenned. Ez egyébként inkább egy fórumtéma, mint hogy egyszerû válaszokkal meg lehetne válaszolni.

Nem hinném, hogy sokan locsolnák a babájukat hideg vízzel. Ezt a hisztis alkalmakra értetted? Késõbb, mikor már nagyok lesznek, akkor már tudnak hisztizni, de a babák azért sírnak mert bajuk van amit egyedül nem tudnak megoldani. Illetve sok anyukának nem olyan egyszerû az, hogy csak úgy "rendbe hozza magát", gondolj bele, ha valaki egyedül neveli a gyerekét, és tegyük fel sírós babája van, és nem sokan segítenek neki. Lelkileg nagyon szilárdnak kell lenni ahhoz, hogy ne boruljon ki az ember lánya. A gyerek valóban tükör, annak a tükre, hogy mi milyen szülõk vagyunk. Jó hogy ezt így felismered, legalább tudod mit kell tenned. Ez egyébként inkább egy fórumtéma, mint hogy egyszerû válaszokkal meg lehetne válaszolni.
Hát szerintem is elég hülye kérdés, már ha ezt kérdésnek lehet nevezni. Persze a gyerekek megérzik a szülõ hangulatát, pl. sokan mondták, hogy a fiam is pont olyan mosolygós mint én, de ettõl még ha egy gyerek rosszalkodik, az nem feltétlenül azért van, mert a szülõk viselkedését veszi át. Azért kíváncsi vagyok, hogy neked vannak-e gyerekeid, és ha igen, mekkorák, ha ilyen bátran kritizálsz más szülõket.
Sztem pedig jó a kérdés és igaz is.Ha én kicsit idegesebb vagyok a gyerek is nyûgös, nem jól alszik stb...Azt pedig mostanában vettem észre(10 hónapos), hogy ha rászólok olyan dologért, amit neki még nem szabad olyan hangsúllyal kezd el gajdolni, mint ahogyan én veszekszem.Ha jó kedvem van, nem aggódok a amindenapi dolgokon Õ is sokkal jobb kedvû egész nap és az alvás is könnyen megy.
Azt én is tapasztalom, hogy ha feszült vagyok a baba is az. De azért a baba egy telejsen önáló lény, más génkészlettel, személyisségvonásokkal, temperamentummal ezért nem reagál pont úgy a dolgokra , mint az anyja, és nem az anyja kicsi mása.
Bocs a helyesírási hibákért, de rohanok...
Én nem mondtam, hogy a megállapításnak nincs értelme, csak azt, hogy ez nem egy igazi kérdés. Másrészt meg van itt egy kis eltolódás. A "baba" akkor tükrözi leginkább a szülõk lelki állapotát, amikor még nagyon pici. Késõbb már az eltanult viselkedési mintákat mutatja õ is. Viszont a "babát" nem szokás hideg vízzel leönteni, csak a gyerekeket, hiszen azok szoktak hisztizni, a babák még olyat nem tudnak. Nem azt mondom, hogy ez a helyes ideapi rutin a problémák kezelésére, de amikor egy 3-4 éves gyerek egetverõen hisztizik, akkor néha nem árt drasztikusnak lenni.
Ezt nem igazán értem, bocsi!Azt tudom, h mi a férjemmel mindent megteszünk a babónkért.Mindég ugy csináljuk, h neki jó legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Itt írta egy anyuka, ha hisztizik a gyerek (9 hónapos) le kell zuhanyozni hideg vizzel. Mindent tükröz a gyerek...Nekem egy 9 hónapos kislányom van, aki nem szokott hisztizni. Igenis mindent átvesz és, ha rossz napja van, magamba nézek és nem Õt bántom. Persze vannak hozott cuccai is, de nem mindegy hogyan kezeljük. A kérdésemnek számomra van értelme...

Nagyon szeretnék egy angol cocker spánielt, de anya azért nem engedi ezt a fajtát, mert hogy sok betegsége van. Ez igaz?

Legjobb válasz: Anya azért nem engedi mert nem akar kutyát. Próbáld csak ki, mondhatsz bármilyen fajtát, mindig lesz valami nyomós érv hogy azt miért ne.

Anya azért nem engedi mert nem akar kutyát. Próbáld csak ki, mondhatsz bármilyen fajtát, mindig lesz valami nyomós érv hogy azt miért ne.
a családban is van spániel és nincs semmi baja ha jól van tartva ez nem jó érv a kutya ellen :D
Jó helyrõl kell venni, nem sajnálni rá a pénzt, és nem lesz beteges. Az olcsó, 20-30 ezres meg ingyen spánielek szaporítóktól származnak, akik nem figyelnek oda arra, hogy mennyi betegségre hajlamosak a kölykeik, azokkal tényleg megszívhatjátok.
Ha megbízható tenyészetbõl veszitek, ahol elõzetes szûrõvizsgálatokat végeztek a szülõkön, ezzel a fajtával sem nagyobb a kockázat, mint bármely más fajtával. De ezt meg kell fizetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!