Találatok a következő kifejezésre: Sok a a lakásban. Mit tehetek (5 db)

Vettünk egy házat, és a volt tulaj majd csak 2 hónap múlva akar kiköltözni, mert ő csak akkor lesz kész az általa vásárolt lakás felújításával. Csakhogy engem is sürget az idő, mert nekem nagyon sok mindent kell a házon. Mit tehetek?

Legjobb válasz: A vételi szerzödésben benne kell lennie, hogy mikorral költözik ki, mikor van a kulcs átadás. ha ez már megtörtént, vagy a kiköltözés egybe esik a vétel dátumával, akkor rendörséget hívni és kirakni. De ha a kiköltözés a szerzödésben csak 2 hónap múlvára esik akkor nem tudtok mit tenni. Minden szerzödésben ezeket a pontokat rögzítik.

A vételi szerzödésben benne kell lennie, hogy mikorral költözik ki, mikor van a kulcs átadás. ha ez már megtörtént, vagy a kiköltözés egybe esik a vétel dátumával, akkor rendörséget hívni és kirakni. De ha a kiköltözés a szerzödésben csak 2 hónap múlvára esik akkor nem tudtok mit tenni. Minden szerzödésben ezeket a pontokat rögzítik.
A kérdező hozzászólása: A szerzõdésbe a fizetési határidõt nov.10.-éig határoztuk meg, de csak a formai dolgok miatt.Akkor a a mérv adó dátum?És mikor célszerû oda bejelentkezni?

Szüleim válnak sok a nehézség és a baj röviden:anyummal élek több tárgyalás volt már és a lakáson veszekszünk anyumé 2/3 apumé 1/3 apum él mégis a lakásban! Apum nem akar kiköltözni pedig úgy kéne ő lakjon a padláson mi lent! Ötlet mit tehetünk?

-4 éve albérletben lakunk anyumnak kezdett elfogyni a pénze hogy fizessük -lakáshitel felét is fizetnünk kell -Anyum,nevelőapám,én és 5 éves öcsém élünk együtt Ha kell még valami infó vagy valami kérlek kérdezzetek bátran nekem nagyon fontos remélem tudtok segíteni!

Legjobb válasz: Adjátok el a lakást, amiben a vér szerinti apád él. Ha nem akarja eladni, akkor a bíróságtól kell kérni, hogy fizesse ki anyukád 2/3-ad részét. Ilyen esetben bele szoktak menni az eladásba, ekkor pedig mindenki megkapja a maga részét.

Adjátok el a lakást, amiben a vér szerinti apád él. Ha nem akarja eladni, akkor a bíróságtól kell kérni, hogy fizesse ki anyukád 2/3-ad részét. Ilyen esetben bele szoktak menni az eladásba, ekkor pedig mindenki megkapja a maga részét.
A közös tulajdon megszüntetése alapján a bíróság kötelezheti a másik felet, hogy a tulajdonrészt megállapodás útján vegye magához, azaz az itt szereplõ apa fizesse ki az anya 2/3-ad tulajdonrészét. Ez a törvény.
Miért van az, hogy ha egy nõ talál egy új férfit akkor egyszerre bántalmazót nõ lesz.
A kérdező hozzászólása: Húh ez igy fúra de teljesen véletlenül velem vagy anyummal valaki nem akar hosszabban beszélgetni errõl skypen? Bocs ha kínos de fontos nekem és ... :( 3 éve pereskedünk de a bíróság lassú ... meg stb
A kérdező hozzászólása: Sorban válaszolok! -Albérletben lakunk de a lakés 2/3 ada az anyumé! muszájvolt elmenjünk mert apum bántotta anyum és engem is! ennek ellenére arra az esetre hogyha valami történne a közös lakáshasználatot megállapította a bíróság! de mivel 1 légtérbe lennénk nem lenne jó mert megint kilennénk téve a folytonos bántalmazásanak! -2. én nem a "feleség" (anyum) vagyok hanem gyerek (Fiú 15 éves)
De miért az apa fizessen? Az anyát zavarja, nem az apát.
Kettes vagyok, bocs, én vagyok a hülye. Ha nem akar kiköltözni, akkor tényleg az van, amit az elsõ mondott, el kell adni vagy fizesse ki. Persze ez hosszadalmas bíróságra járást is vonhat maga után, de máshogy nem lesz vége, ha önszántából nem megy ki.
Nagyon zavaró, hogy úgy mondod mintha te válnál? Akkor most te vagy a gyerek vagy a feleség? Mi a kérdés? Ha közös lakáshasználatot ítélt a bíróság akkor közösen kell tovább élni. Szüleid adják el a lakást és költözzetek külön vagy anyukád fizesse ki apukád részét. Azt azért nem gondolod, hogy fizet egy lakás hitel még vagy 15-20. évig aztán nem is él ott.
Nem értem: albérletben laktok vagy a házban, aminek a 2/3a a tiétek? Illetve anyukádé.
Óóó, hogy én mennyire utálom a válást! :/ meg a veszekvõ szülõket, sajnos én is átéltem már... Anyummal lakok én is (+ a nõvérem és a hugom) Nálunk is volt gond a pénzzel! Meg hogy kié a ház, amit eladtak. Végül fele-fele arányban lett elosztva a pénz (ami nem igazságos!!!) Ha máshogy nem meg, próbáljátok meg úgy, hogy kicsit több pénzt ajánlotok fel apudnak. A bíróságban már csalódtam, az én apám évek óta nem fiszeti a gyerektartást és egy fizetésbõl élni négyen, nem a legjobb :/ Jó pár éve nem is tartjuk a kapcsolatot vele... Holnap leszek 16 éves, eléggé rosszul esik, hogy tudom hogy él az apám és mégis leszer! Ja és ma betörtek hozzánk, KIRÁLY! :( azt hittem ilyen nem történhet meg az emberrel. Szerencsére a szomszédunk bezavart, így lap-topot nem tudták elvinni! Senkinek sem kívánom átélni az érzést :( 15/L szorítok nektek xxx

Sok a hangya a lakásban. Mit tehetek ellenük? Mivel irthatom ki öket?

Legjobb válasz: nekünk is volt, és minden természetes dolgot kiprobáltunk és semmit nem ért. a hangyaírtok szezonális megoldás, de jó. sajna vigyázbni kell vele hogy gyerek ne lélegezze be. érdemes a lakást pár napra kiüríteni(vagy az adott helyiséget) és jól hangyaírtozni. aztán egy napot hagyni és alaposan kitisztítaní, ha lehet egy hét múlva megint. ha nem akkor lehet kapni kis dobozkákat amibe besétálnak.

nekünk is volt, és minden természetes dolgot kiprobáltunk és semmit nem ért. a hangyaírtok szezonális megoldás, de jó. sajna vigyázbni kell vele hogy gyerek ne lélegezze be. érdemes a lakást pár napra kiüríteni(vagy az adott helyiséget) és jól hangyaírtozni. aztán egy napot hagyni és alaposan kitisztítaní, ha lehet egy hét múlva megint. ha nem akkor lehet kapni kis dobozkákat amibe besétálnak.
Probaljatok ki azokat a virag alaku hangya bigyokat. (tudod, hanyga bemegy, kiviszi a mérget, megeszik, meghalnak) kb. 900 Ft. Amugy, ha nalam csak egy helyen vannak hanygak, akk felporszivozom oket. :D:D:D
Nagymamám a sütõporra esküszik.Oda szokott szórni, ahol jönnek, és ha megérzik a sütõport akkor elmennek.Én sajnálom kinyírni õket.
A sütõpor (porcukorral keverve) durva dolog! És csak akkor használd, ha nem zavar, hogy folyamatosan robbannak (halk pukkanások) tõle!
Szia.A sütõpor vált be nálam is.Régi parasztházat vettünk , gyönyörûen felújítottuk, de a régi lakók, (hangyák) itt maradtak, és résekbõl, padlóból elõ-elõ jönnek.A mamim mondta a sütõport és tényleg jó!!!!
Én a hintõport javaslom, nekünk ez vált be.


Csótány invázió van a lakásomban, hiába hívatok gázmestert az sem segít sok mindent. Már a protectet, és a raid-et próbáltam de nem sok sikerrel, ha valaki tud hatékony módszert kérem segítsen, mert már éjszaka sem lehet tőlük aludni. Mit tehetnék?

Konkrét bevélt tippeket kérnék.Hogy lehet t?lük végleg megszabadulni!!!!

Legjobb válasz: Véglegesen csak szakember tud tõle megszabadítani. Ki kell hívni csótányírtással foglalkozókat. Amit még tehetsz, lehet venni csótánycsapdát, azt hiszem Bábolna a márka. Fõleg mosogató alá, radiátor csövekhez rakd, illetve oda, ahol láttad õket. De ez csak átmeneti megoldás, mert a kiinduló helyet is fertõtleníteni kellene, amit csak szakember tud elvégezni.

Véglegesen csak szakember tud tõle megszabadítani. Ki kell hívni csótányírtással foglalkozókat. Amit még tehetsz, lehet venni csótánycsapdát, azt hiszem Bábolna a márka. Fõleg mosogató alá, radiátor csövekhez rakd, illetve oda, ahol láttad õket. De ez csak átmeneti megoldás, mert a kiinduló helyet is fertõtleníteni kellene, amit csak szakember tud elvégezni.
Lakásokban már nem a permetet használják általában, hanem valami zselés irtószert. Decemberben a munkahelyemen találkoztam csótánnyal, rögtön hívtam is a rovarírtókat, és tényleg eltüntek. Otthon hozzám 3 havonta járnak, ott permeteznek. Még sosem találtam csótányt, de a ház szerzõdésben van valamelyik rovarirtóval és fillérekért megcsinálják. Így inkább kérem, nehogy hozzám meneküljenek be mástól.
Én egy Abatox nevû céggel csináltattam.50 lkásos ház, csak én irtattam.Zselével+fújással csinálták, olcsón, pontosan. Több mint 1 éve nincs rovar.
Kihívod a csótányirtókat, addigra nézz valami másik szállást magadnak, pár napig nem lehet majd felmosni a padlót, körbefújnak mindent valami fehér ragadós izével, (vagy ciángázzal?-bocs de nemtom pontosan) és pár nap után hazamehetsz, felmoshatsz, eltûnnek, de asszem ezt meg kell ismételni vagy 2-3 alkalommal maximum. Utána eltûnnek.

Mikor tehetem ki a lakásban teleltetett növényeimet? Már nem húzzák sokáig a 21 Celsius fokban!

Legjobb válasz: lassan tedd õket olyan helyre ahol nincs hirtelen túl nagy hideg, valamint fagy se érje õket. Ajtó-ablak közelébe..stb. az enyémek már a garázsban vannak! :)

lassan tedd õket olyan helyre ahol nincs hirtelen túl nagy hideg, valamint fagy se érje õket. Ajtó-ablak közelébe..stb. az enyémek már a garázsban vannak! :)
így van fokozatosan szoktasd õket a hûvösebb klímához, de szerintem április közepéig semmiképp. Hisz addig a reggelek még elég hûvösek és talaj-menti fagyok is vannak.
attol függ milyen virág ha leánder vagy dézsás már kilehet tenni!ha muskûtli akkor kb 1-2 hétmulva
A kérdező hozzászólása: Köszi, nincs átmeneti szállás:(
A kérdező hozzászólása: Köszi:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!