Találatok a következő kifejezésre: Sok a a lakásban. Mit (28 db)

Szüleim válnak sok a nehézség és a baj röviden:anyummal élek több tárgyalás volt már és a lakáson veszekszünk anyumé 2/3 apumé 1/3 apum él mégis a lakásban! Apum nem akar kiköltözni pedig úgy kéne ő lakjon a padláson mi lent! Ötlet mit tehetünk?

-4 éve albérletben lakunk anyumnak kezdett elfogyni a pénze hogy fizessük -lakáshitel felét is fizetnünk kell -Anyum,nevelőapám,én és 5 éves öcsém élünk együtt Ha kell még valami infó vagy valami kérlek kérdezzetek bátran nekem nagyon fontos remélem tudtok segíteni!

Legjobb válasz: Adjátok el a lakást, amiben a vér szerinti apád él. Ha nem akarja eladni, akkor a bíróságtól kell kérni, hogy fizesse ki anyukád 2/3-ad részét. Ilyen esetben bele szoktak menni az eladásba, ekkor pedig mindenki megkapja a maga részét.

Adjátok el a lakást, amiben a vér szerinti apád él. Ha nem akarja eladni, akkor a bíróságtól kell kérni, hogy fizesse ki anyukád 2/3-ad részét. Ilyen esetben bele szoktak menni az eladásba, ekkor pedig mindenki megkapja a maga részét.
A közös tulajdon megszüntetése alapján a bíróság kötelezheti a másik felet, hogy a tulajdonrészt megállapodás útján vegye magához, azaz az itt szereplõ apa fizesse ki az anya 2/3-ad tulajdonrészét. Ez a törvény.
Miért van az, hogy ha egy nõ talál egy új férfit akkor egyszerre bántalmazót nõ lesz.
A kérdező hozzászólása: Húh ez igy fúra de teljesen véletlenül velem vagy anyummal valaki nem akar hosszabban beszélgetni errõl skypen? Bocs ha kínos de fontos nekem és ... :( 3 éve pereskedünk de a bíróság lassú ... meg stb
A kérdező hozzászólása: Sorban válaszolok! -Albérletben lakunk de a lakés 2/3 ada az anyumé! muszájvolt elmenjünk mert apum bántotta anyum és engem is! ennek ellenére arra az esetre hogyha valami történne a közös lakáshasználatot megállapította a bíróság! de mivel 1 légtérbe lennénk nem lenne jó mert megint kilennénk téve a folytonos bántalmazásanak! -2. én nem a "feleség" (anyum) vagyok hanem gyerek (Fiú 15 éves)
De miért az apa fizessen? Az anyát zavarja, nem az apát.
Kettes vagyok, bocs, én vagyok a hülye. Ha nem akar kiköltözni, akkor tényleg az van, amit az elsõ mondott, el kell adni vagy fizesse ki. Persze ez hosszadalmas bíróságra járást is vonhat maga után, de máshogy nem lesz vége, ha önszántából nem megy ki.
Nagyon zavaró, hogy úgy mondod mintha te válnál? Akkor most te vagy a gyerek vagy a feleség? Mi a kérdés? Ha közös lakáshasználatot ítélt a bíróság akkor közösen kell tovább élni. Szüleid adják el a lakást és költözzetek külön vagy anyukád fizesse ki apukád részét. Azt azért nem gondolod, hogy fizet egy lakás hitel még vagy 15-20. évig aztán nem is él ott.
Nem értem: albérletben laktok vagy a házban, aminek a 2/3a a tiétek? Illetve anyukádé.
Óóó, hogy én mennyire utálom a válást! :/ meg a veszekvõ szülõket, sajnos én is átéltem már... Anyummal lakok én is (+ a nõvérem és a hugom) Nálunk is volt gond a pénzzel! Meg hogy kié a ház, amit eladtak. Végül fele-fele arányban lett elosztva a pénz (ami nem igazságos!!!) Ha máshogy nem meg, próbáljátok meg úgy, hogy kicsit több pénzt ajánlotok fel apudnak. A bíróságban már csalódtam, az én apám évek óta nem fiszeti a gyerektartást és egy fizetésbõl élni négyen, nem a legjobb :/ Jó pár éve nem is tartjuk a kapcsolatot vele... Holnap leszek 16 éves, eléggé rosszul esik, hogy tudom hogy él az apám és mégis leszer! Ja és ma betörtek hozzánk, KIRÁLY! :( azt hittem ilyen nem történhet meg az emberrel. Szerencsére a szomszédunk bezavart, így lap-topot nem tudták elvinni! Senkinek sem kívánom átélni az érzést :( 15/L szorítok nektek xxx

Havanna lakótelep! Régen nem sokan dícsérték Pestnek ezt a környékét, mi a helyzet mostanában? Aki ott lakik, vagy most készül ott lakást venni, mik a tapasztalatok?

Lakásvásárlás el?tt állunk, 23.kerületben lakunk, itt nagyon drágák a lakások, a Havanna viszont olcsónak bizonyul. Szeretnék a f?városban maradni, itt a munkahelyünk is, szeretünk itt élni. Ami a pénztárcánkba belefér, az a Havanna lakótelep. Infokat szeretnék gy?jteni róla, köszönöm szépen a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Szerintem most sincs túl jó híre, inkább keressetek lakást máshol, vannak még megfizethetõ kerületek.

Szerintem most sincs túl jó híre, inkább keressetek lakást máshol, vannak még megfizethetõ kerületek.
Szerintem vannak jobb lakótelepek Budapesten, amik hasonlóan megfizethetõek, mégis kellemesebbek, pl. az újhegyi vagy a kispesti lakótelep.
Én mellette dolgozom. Átutazóban nem tûnik rosszabbnak, mint bármelyik másik panelos lakótelep. Ami nekem nem szimpatikus, hagy a kollégáim mesélték, hogy a munkahelyem elõtt már több embert leszúrtak az utcán. Meg pont a híre miatt nem költöznék oda, abból a szempontból, hogy ha ott veszek egy lakást, késõbb biztosan eladhatatlan lesz. (7 milliótóli árat azért nem nevezném olyan olcsónak. Nekem a XXI. kerület legelején van egy 1. emeleti jó állapotú 46 m2-es fûtésmérõs lakásom. Boráros tér BKV-val 10 perc, meg ott van minden a városrész központjában. A popómat verném a földhöz, ha 7 millióért el tudnám adni.)
Én régóta a havannán lakom. 1 hete csinálták meg a fûtéskorszerüsítést. Lakásokat 7 millától is lehet itt kapni.
Pestszenlõrincen a havannán élnek a cigányok de inkább a mellette levõ kispest kertes házak környékén élnek
Én is oda mentem férjhez, négyéves a lányom. Tök jó volt a bölcsi és az óvodát is szereti. Iskolát még nem néztem. Nálunk is jó a lépcsõház, az épület viszont már elég kopottas. AZ egész házban cseréltek ablakot meg fûtõtestet, a külsõ szigetelés és festés is várható mostanában.
Én ott lakom. Egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy az elõttem lévõk írták. Vannak sötétebb részek, de vannak jobbak is. Az infrastrúktúra (bölcsi, ovi, iskolák, boltok, stb. ) jó, közel az M5, ott van Auchan, Tesco, stb. buszok visznek ki ingyen. A lakótelepen térfigyelõ kamerák vannak, külön városõrség van járõrõzõ autókkal, kocsifeltörésrõl évek óta nem tudok. De! Ha lakást akartok venni, meg kell nézni a lépcsõházat, ahova mentek. Egy lakótömb két vége között is óriási a különbség. Meg kell kérdezni a közös képviselõt, hogy a lépcsõház hogy fizeti a rezsit. (Nálunk nincs nagy tartozás, nem fogják elzárni a gázt...)
A kérdező hozzászólása: hát akkor azt hiszem meggondoljuk. hallottam, hogy be van kamerázva a lakótelep, de akkor ezek szerint hiába, még mindig vannak dolgok... Kétéves lányunkkal költöznénk oda, de így talán mégsem lenne túl jó dolog, ha idáig két válaszból kettõ negatív. Köszönöm a válaszokat!
Ne!!!Csak a Havannan ne vegyetek lakast!! Teli van cigannyal, mindenkibe belekotnek. undorito ott minden. Megbanjatok majd es kesobb nem tudjatok eladni a lakast.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, idõközben már megvettük a lakást. nem a havannán! kertvárosi részen. kicsit húzosabb volt aaz ára, de jó környék, imádjuk :) )

Sok a hangya a lakásban. Mit tehetek ellenük? Mivel irthatom ki öket?

Legjobb válasz: nekünk is volt, és minden természetes dolgot kiprobáltunk és semmit nem ért. a hangyaírtok szezonális megoldás, de jó. sajna vigyázbni kell vele hogy gyerek ne lélegezze be. érdemes a lakást pár napra kiüríteni(vagy az adott helyiséget) és jól hangyaírtozni. aztán egy napot hagyni és alaposan kitisztítaní, ha lehet egy hét múlva megint. ha nem akkor lehet kapni kis dobozkákat amibe besétálnak.

nekünk is volt, és minden természetes dolgot kiprobáltunk és semmit nem ért. a hangyaírtok szezonális megoldás, de jó. sajna vigyázbni kell vele hogy gyerek ne lélegezze be. érdemes a lakást pár napra kiüríteni(vagy az adott helyiséget) és jól hangyaírtozni. aztán egy napot hagyni és alaposan kitisztítaní, ha lehet egy hét múlva megint. ha nem akkor lehet kapni kis dobozkákat amibe besétálnak.
Probaljatok ki azokat a virag alaku hangya bigyokat. (tudod, hanyga bemegy, kiviszi a mérget, megeszik, meghalnak) kb. 900 Ft. Amugy, ha nalam csak egy helyen vannak hanygak, akk felporszivozom oket. :D:D:D
Nagymamám a sütõporra esküszik.Oda szokott szórni, ahol jönnek, és ha megérzik a sütõport akkor elmennek.Én sajnálom kinyírni õket.
A sütõpor (porcukorral keverve) durva dolog! És csak akkor használd, ha nem zavar, hogy folyamatosan robbannak (halk pukkanások) tõle!
Szia.A sütõpor vált be nálam is.Régi parasztházat vettünk , gyönyörûen felújítottuk, de a régi lakók, (hangyák) itt maradtak, és résekbõl, padlóból elõ-elõ jönnek.A mamim mondta a sütõport és tényleg jó!!!!
Én a hintõport javaslom, nekünk ez vált be.


Idén extrém sok hangya van, más is tapasztalta? Mivel védekeztek ellenük a lakásban?

Legjobb válasz: Maximális tisztaság mellett borax + porcukor 1:1 arányban kellene a vonulási útvonalra. (ecet, babahintõpor, szappanos víz,bizonyos fûszerek alkalmazása is jó lehet) A fészküket kell megtalálni, ha nem sikerülne, meg kell rendelni egy profi irtást, nálunk lefújták a lakás peremrészeit, néhány nap múlva véglegesen eltûntek. A siker függ a hangya fajtájától is.

Maximális tisztaság mellett borax + porcukor 1:1 arányban kellene a vonulási útvonalra. (ecet, babahintõpor, szappanos víz, bizonyos fûszerek alkalmazása is jó lehet) A fészküket kell megtalálni, ha nem sikerülne, meg kell rendelni egy profi irtást, nálunk lefújták a lakás peremrészeit, néhány nap múlva véglegesen eltûntek. A siker függ a hangya fajtájától is.
Se az uborkát, se a fokhagymát nem szeretik, se a frissen feltört tojáshéjat. Én ezeket szoktam felváltva, vagy sütõport tenni a vonulásuk irányába.
Ha meg tudod oldani, hogy a királynõ(ke)t kinyírod, akkor egy idõ után feladják és odébb áll a kolónia. Mérgezett kaját kell bejuttatni.
Ha a lakásban hangya van az amúgy is baj, mert feltehetõen régi építésû, így vagy átrágták a szigetelést, mert a betonalap is eleve gyenge és a falban tanyáznak, vagy a parketta alatti hézagokban. Meg kell oldani a ház szigetelését, mert 3 réteg kátránypapírt tuti nem rágnak át. Ha csak kinyírod, jövõre újabb állomány jön.

Mi lehet az oka annak, hogy a lakásunkban egy csillár sok égőt fogyaszt?

Az az érzésem, mintha a nappaliban lév? csillár (8 foglalatú, 40-60W izzók) túl sok ég?t tenne tönkre. Nincs is mind a 8 foglalatban ég?, általában 3-4 ég? világít, a többi már kiégettekb?l áll, és csak díszként van a csillárban. Esetleg a csillár cseréje megoldaná a problémát? Vagy valami más az oka? köszi

Legjobb válasz: Az az oka, hogy ma már nem készítenek TARTÓS FOGYASZTÁSI CIKKEKET. Fogyassz,és vásárolj,ez a divat a kapitalizmusban. Az 1000 órás mûködésû hagyományos izzó nem ég 300 órát sem,mert ki van spórolva belõle a wolfram,és védõgáz minõsége egy nagy kalap [email protected] Ha veszel egy izzót,ami 10 évig mûködik,felkopna az álla a GE,Phillips,Osram és a sok kínai izzó gyártóknak mert nem tudnák eladni az izzóikat. Ilyen egyszerû az oka.

Az az oka, hogy ma már nem készítenek TARTÓS FOGYASZTÁSI CIKKEKET. Fogyassz, és vásárolj, ez a divat a kapitalizmusban. Az 1000 órás mûködésû hagyományos izzó nem ég 300 órát sem, mert ki van spórolva belõle a wolfram, és védõgáz minõsége egy nagy kalap [email protected] Ha veszel egy izzót, ami 10 évig mûködik, felkopna az álla a GE, Phillips, Osram és a sok kínai izzó gyártóknak mert nem tudnák eladni az izzóikat. Ilyen egyszerû az oka.
A kérdező hozzászólása: de máshol is használok ezekbõl a 40-es és 60-as égõkbõl (például az íróasztalnál), és ott mégis kibírja hosszabb ideig.. nem lehet az oka mégis a csillár vagy a kapcsoló? a kezdetektõl fogva valahogy sokat fogyaszt.
Esetleg ezt többet kapcsoljátok le-föl. Ez csökkentheti jelentõsen az izzók élettartamát. De vegyetek bele energiatakarékosat, ezeknek az élettartama jóval hosszabb és már nem is olyan drágák.
Kint meleg van, bent hûvös. Esetleg az esti fény csalogatta õket.
300 Ft-ért adnak egy doboz, azaz 4 henger légypapírt, nem szép, sõt csúnya, de hatásos....kicsit drágább verziója lapokban van és szebb is
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de rájöttünk, hogy a legyek nem kintrõl jönnek be, mert bezártunk direkt minden ajtót - ablakot és párom aznap délutánra már 70 akárhány legyet szedett össze - ablaktisztóval valamiért nem bírják azt a löttyöt. Na a lényeg hogy valahogyan bent tenyésznek ki de nem tudjuk hogyan, már minden szemetet kivittünk, fogalmunk sincs. Ma reggelre újabb 20 legyet öltünk le, ráadásul vannak köztük ilyen zöldhátúak is, köpõlegyek. Eléggé aggódok. Nem tudjuk mit csináljunk. Tiszta körülmények között élünk, és azért is aggódok mert van egy pici babánk.
Nálam is elõfordult ilyesmi.Szerencsémre idõben felfedeztem, hogy a könyves kosaramba szépen lepetéztek a székelyesen szólva"nyûszaró"legyek.Rengeteg lárva volt.Kivittem a kosarat a szabadba, kikopogtattam a sok beburkolózott lárvát(épp kiakartak kelni), aztán fertõtlenítettem a kosarat.Pár nap múlva ismét egy légy...ismét kutattam...hát a szekrény oldalában pihentek a drágák(peték).Hihetetlen.de nagyon eltudnak szaporodni!!!Nekem idõben sikerült kiírtani.Hozzáteszem rendszeresen takarítok...ez a szekrény azonban csak nagyobb takarításokkor volt kihúzva.Ajánlom, hogy mindent kutassatok át!!!ne halogassátok, hátha nálatok is ez lehet...Gyomor kell aztán hozzá...
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: köszönöm a hasznos választ, esetleg még annyiban tudnál segíteni, hogy hogyan néznek ki a peték/lárvák vagy mik? mert nem igazán tudom hogy mit keressek.
Bocs, most vettem észre, hogy kérdeztél.Megoldódott azóta a dolog?A lárvák fekete színû, kitin szerû óvális "burkokban" voltak.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen megoldódott a dolog. A konyhában volt a gikszer a macskánk kajás edényénél, de a spejzban is volt olyan barna báb. Meg érdekes volt hogy volt valami fekete bogár szerû is, ami légyhez nem igazán hasonlított de szerintem a bábból kikelve úgy nézhetett ki. A lényeg hogy totál fellocsoltam domestossal az egész spejzt, konyhát és azóta nincsenek. Utána talán egy - kettõ légy volt még de hál istennek kipusztult az összes. Nem is tudom mi lett volna ha nem fogadom el a tanácsod hogy azonnal takarítás. Köszönöm szépen hogy írtál. Szép napot, Hajni

Csótány invázió van a lakásomban, hiába hívatok gázmestert az sem segít sok mindent. Már a protectet, és a raid-et próbáltam de nem sok sikerrel, ha valaki tud hatékony módszert kérem segítsen, mert már éjszaka sem lehet tőlük aludni. Mit tehetnék?

Konkrét bevélt tippeket kérnék.Hogy lehet t?lük végleg megszabadulni!!!!

Legjobb válasz: Véglegesen csak szakember tud tõle megszabadítani. Ki kell hívni csótányírtással foglalkozókat. Amit még tehetsz, lehet venni csótánycsapdát, azt hiszem Bábolna a márka. Fõleg mosogató alá, radiátor csövekhez rakd, illetve oda, ahol láttad õket. De ez csak átmeneti megoldás, mert a kiinduló helyet is fertõtleníteni kellene, amit csak szakember tud elvégezni.

Véglegesen csak szakember tud tõle megszabadítani. Ki kell hívni csótányírtással foglalkozókat. Amit még tehetsz, lehet venni csótánycsapdát, azt hiszem Bábolna a márka. Fõleg mosogató alá, radiátor csövekhez rakd, illetve oda, ahol láttad õket. De ez csak átmeneti megoldás, mert a kiinduló helyet is fertõtleníteni kellene, amit csak szakember tud elvégezni.
Lakásokban már nem a permetet használják általában, hanem valami zselés irtószert. Decemberben a munkahelyemen találkoztam csótánnyal, rögtön hívtam is a rovarírtókat, és tényleg eltüntek. Otthon hozzám 3 havonta járnak, ott permeteznek. Még sosem találtam csótányt, de a ház szerzõdésben van valamelyik rovarirtóval és fillérekért megcsinálják. Így inkább kérem, nehogy hozzám meneküljenek be mástól.
Én egy Abatox nevû céggel csináltattam.50 lkásos ház, csak én irtattam.Zselével+fújással csinálták, olcsón, pontosan. Több mint 1 éve nincs rovar.
Kihívod a csótányirtókat, addigra nézz valami másik szállást magadnak, pár napig nem lehet majd felmosni a padlót, körbefújnak mindent valami fehér ragadós izével, (vagy ciángázzal?-bocs de nemtom pontosan) és pár nap után hazamehetsz, felmoshatsz, eltûnnek, de asszem ezt meg kell ismételni vagy 2-3 alkalommal maximum. Utána eltûnnek.

Hol tudok venni szõrfelszedõ hengert? Vagy mit csináljak ezzel a sok szõrrel a lakásban? Már nem birom.

Legjobb válasz: Jyskben lehet kapni, illetve szárforintos boltokban meg ilyen kínai üzletekben is.

Jyskben lehet kapni, illetve szárforintos boltokban meg ilyen kínai üzletekben is.
Van ilyen szöszölõs henger, ami elvileg ruhákhoz van. Na én olyat szoktam venni. Háztartásiban kb az alap henger plusz egy fej kb 300 ft, plusz lehet hozzá külön venni fejeket, 2 van egy csomagban ez is 300 ft. Én ezt használom szõrözésre. Ruhákról, kanapéról ha szõrösek lesznek, akkor ez teljesen jó rájuk. Naponta-kétnaponta végig nyomom a kanapén és abszolút nem szõrös így. Egy hónapban kb 4-5 ilyen szõrözõ fejet használok el. Anyósom vette nekünk ilyen mûanyagot. Ami nem eldobható hanem ilyen vizezni kell talán.. na az egy kalap [email protected] Ez a párszáz forintos teljesen jó.
OBI-ban kapható kefe, ami jobb, mint a henger. Meg ugyanabból az anyagból készült porszívofejet is lehet kapni itt: [link]
Rossmann, DM, Tescoba is láttam, de a Rossmann és DM-ben illetve a kinaiban a legolcsóbb.Lehet venni hozzá csak a gurigát is, asszem 400 ft a kettõ, meg 400 ft a nyeles változata is. De ezek nem nagy hengerek, csak ruhához, meg ilyenekhez jó. A szõnyeg stb-hez marad a porszívó.
Ha kiviszed a kutyát, és kikeféled minden nap, a lakásban is jóval kevesebb lesz a szõr. Ez az idõjárás nagyon zavaró, sok kutya kezdett el vedleni.
Fressnapf-ben is van
A kérdező hozzászólása: köszi :) hétfõn neki indulok aztán biztosan találok ezek közül valahol :)
Én rossmannban is vettem már.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Nem sokára költözünk, és kéne tipp vagy tapasztalat? : megnéztük a lakást és a fürdő kád elég ramatyul néz ki! :-S Nagyon csúnya! Amíg nem tudunk másikat venni mit tudok vele kezdeni hogy szép legyen?

Milyen festék kell hozzá és hol lehet beszerezni,mennyiért?

Legjobb válasz: Attól függ, mibõl van a kád. (lemez, mûmárvány, stb...) Mi kihívtunk pár éve apóhirdetésbõl egy ürgét, 5.000 Ft-ot kért, és újjávarázsolta a régi kádunkat :)

Attól függ, mibõl van a kád. (lemez, mûmárvány, stb...) Mi kihívtunk pár éve apóhirdetésbõl egy ürgét, 5.000 Ft-ot kért, és újjávarázsolta a régi kádunkat :)
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem bádog féle!Nem néztem közelrõl!Lehet jobb is!:-S
üsd be a google-ba, hogy fürdõkád felújítás, + a várost, ahol élsz és kidob majd ilyen cégeket. addig is itt egy... ez már drágább mint pár éve volt: http://www.kadfenyezes.com/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szívesen. És próbáljatok ki nyugodtan egy ilyet, nekünk a lekopott, ezer éves gyári panel fürdõkádból szinte újat varázsoltak :)

Miért van az sok embernél, hogyha telefonál, akkor elkezd sétafikálni össze vissza miközbe beszél? Pl. énis mikor ülök és csörög a telefon, felpattanok, és elkezdek a lakásban sétálva beszélgetni. Ismerősöket kérdeztem és több embernél így van :D

Legjobb válasz: Ez a vezetéknélküli technológiának köszönhetõ! A '90-es években amikor megjelentek az elsõ mobilkészülékek, akkor még sokan félrevonultak telfonálni (volt aki beállt még a telefonfülkébe is), hogy ne hallja a gúnyos megjegyzéseket a "fontos" emberrõl! Aztán az emberek megszokták, sõt volt olyan idõ amikor divat lett mutatni, hogy "megyek és telefonálok" mert nekem telik rá. Manapság meg szinte mindenkinek van mobilja, de nincs idõ félreállni beszélgetni! Így szépen kialakult egy Pavlovi reflex, hogy ha csörög a telefon felpattanunk, mert máskor is futtában telefonálunk! Sajnos ilyen világot élünk, példa a "Meki" ahol szerencsétlen dolgozó az egyik vevõt éppen kiszolgálja, miközben rádión a másiktól veszi fel a rendelést! Pedig simán beleférne az az 5 perc! Megfigyeltem, hogy nálunk a cégnél az irodai dolgozók akik egyébként vezetékes telefont használnak, nem pattannak fel ha csörög a mobiljuk.

Ez a vezetéknélküli technológiának köszönhetõ! A '90-es években amikor megjelentek az elsõ mobilkészülékek, akkor még sokan félrevonultak telfonálni (volt aki beállt még a telefonfülkébe is), hogy ne hallja a gúnyos megjegyzéseket a "fontos" emberrõl! Aztán az emberek megszokták, sõt volt olyan idõ amikor divat lett mutatni, hogy "megyek és telefonálok" mert nekem telik rá. Manapság meg szinte mindenkinek van mobilja, de nincs idõ félreállni beszélgetni! Így szépen kialakult egy Pavlovi reflex, hogy ha csörög a telefon felpattanunk, mert máskor is futtában telefonálunk! Sajnos ilyen világot élünk, példa a "Meki" ahol szerencsétlen dolgozó az egyik vevõt éppen kiszolgálja, miközben rádión a másiktól veszi fel a rendelést! Pedig simán beleférne az az 5 perc! Megfigyeltem, hogy nálunk a cégnél az irodai dolgozók akik egyébként vezetékes telefont használnak, nem pattannak fel ha csörög a mobiljuk.
Ezt én sem tudom, de engem borzasztóan idegesít.
20 eves vagyok. Bennem elegge nehezen alakhatott volna ki ra reflex, hogy mutogassam a telefonom setalas kozben, megis neha en is felallok es korozok a lakasban xD Anyum viszont megall. Pl. vasarolunk tesco vagy plazaban es anyum megall ha telefonal, rohadt idegesito, mar mondtam neki h telefonalas kozben is tudunk vasarolni... Egyebkent a pavlovi reflex a nyalelvalasztasra vonatkozik :) ))
A Pavlovi reflex a tanult reflex, nem csak nyálelválasztásra vonatkozik, attól függetlenül, hogy az ismert kisérlet arról szólt! :)
Ok utananneztem tenyleg nem csak a kiserletre vonatkoztatjak... Gimi...:( A felteteles stb. reflexeket mindig neven neveztuk...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!