Találatok a következő kifejezésre: Sok a a lakásban (100 db)

Olyan sokba van a lakásunk beredezése . Minden egyes dologra gyüjteni kell hónapokat más is igy van? Vagy másnak rögtön van 1-2 millioja venni bele butort

hitelt mi nem veszünk fel. De amugy meg annyit kell 1 dologra is sporolni. tiszta nevetséges mert h?t? 100as mosogép 100as

Legjobb válasz: Nyilván más is így van ezzel. A fontossági sorrendet kell betartani, nyilván a hûtõ és a mosógép kell. De pl mosogatógép nélkül ellehet lenni, lehet egy ideig matracon aludni stb. Konyhabútor természetesen kell, de ezt is sokan szép lassan csinálják meg, nincs semmi, ha 1-2 hónapig pl nincsenek még az ajtók meg, csak nyitott polcok stb (feltéve, hogy csináltatjátok és nem készen veszitek). Igazából még jó móka is. Mi annak idején úgy költöztünk be a lakásunkba, hogy hûtõn és mosógépen kívül semmink nem volt még, de már nem bírtuk kivárni, átmentünk az üres lakásba. Nagyon jó volt. Már 3 éve lakunk ott, és még mindig van mit vsárolni. Én se vennék fel hitelt ilyen dolgokra (meg másra sem).

Nyilván más is így van ezzel. A fontossági sorrendet kell betartani, nyilván a hûtõ és a mosógép kell. De pl mosogatógép nélkül ellehet lenni, lehet egy ideig matracon aludni stb. Konyhabútor természetesen kell, de ezt is sokan szép lassan csinálják meg, nincs semmi, ha 1-2 hónapig pl nincsenek még az ajtók meg, csak nyitott polcok stb (feltéve, hogy csináltatjátok és nem készen veszitek). Igazából még jó móka is. Mi annak idején úgy költöztünk be a lakásunkba, hogy hûtõn és mosógépen kívül semmink nem volt még, de már nem bírtuk kivárni, átmentünk az üres lakásba. Nagyon jó volt. Már 3 éve lakunk ott, és még mindig van mit vsárolni. Én se vennék fel hitelt ilyen dolgokra (meg másra sem).
A kérdés nem hülye, aki nem érti, az a minõsíthetõ! Egyébként teljesen természetes, hogy lassan haladtok, de ennek is meg van a maga szépsége. A lakás ilyen fázisban tiszta álmodozás, rengeteget lehet rajta tervezni, ami egyrészt izgalmas, másrészt felelõsségteljes. Gondolj arra, hogy tíz év múlva milyen büszkeséggel fog eltölteni titeket a lakásotok, amivel annyit fáradoztatok és ami a két kezetek munkáját dicséri!:-)
Ez mekkora hülye kérdés, nyilván mindenkinek a keresetétõl függ hogy mit mikor tud megvenni. De hitelben igazad van, baromság felvenni.
Tudod van egy olyan mondás addig nyújtózkodj míg a takaród ér. A tied eddig ért.
Kedves kérdezõ! Azokat is lehülyézem ne félj. Te meg ne itt sírjál ha nincs pénzed, jobban kellene spórolni vagy többet dolgozni. Nem tudom az ilyenek mint te mit várnak itt, majd valaki megsajnál vagy mi? Ébredj fel csipkerózsika.
Mi is így voltunk vele. Sõt, már 9 hónapja lakunk az új lakásban, de még mindig volna mit szépíteni, átalakítani. Szerintem mire mindennel végzünk, addigra kezdhetünk újra festeni. :-) Minden hónapban veszünk valamit, aztán majdcsak kialakul. De elég lassan is haladunk, mert kisbabánk is van és szívesebben költök rá, mint a lakásra. Gondolj a végeeredményre és rögtön lelkesebb leszel! :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves utólsó!Én csak azt szerettem volna kérdezni az érdekelt hogy más is ilyen lassan halad e a házzal mint mi. na ebben mi a csipkerózsika?te nagyon beteg ember vagy !barom!
A kérdező hozzászólása: utólso!miért az én kérdésemet hülyézed le?vannak itt még hülyébb kérdések!ha nemtudsz a kérdésemre válaszolni hagyjál már engem békén!
A kérdező hozzászólása: Kedves utólsó!Te nagyon kedves és jó ember vagy!köszönöm a megnyugtató választ!
A kérdező hozzászólása: köszi:) Azért ez jól esett hogy irtad hogy jümóka és hogy ti is igy mentetek be...Hát akkor majd megprobálom ugy felfogni hogy jómóka:) azaz egy elõnyünk van ha erre tekintek jobban érzem magam hogy nincs hitel a házon. megtudtuk venni ugy hogy nem kelett segitség.
A kérdező hozzászólása: hi-hi-hi jót nevettem rajtad!!!:) majd ér az tovább is:)
A kutya szerintem nem okozza.igaz terhesen nem kell oket olyan sokat fogdosni.mast resz ha megkap minden oltas nem okoz, bajt
Mikor került hozzátok a kutya? Nem tanácsos a terhesség tervezése és terhesség során elkezdeni állatot tartani, de ha már így alakult akkor fokozottan ügyelj a tisztaságra, kézmosásra. Nem gondolom, hogy a kutya hozott magával be valami fertõzést, szerintem kutya nélkül sem maradt volna meg a baba. Nekem is volt vetélésem, az ember tudni akarja az okát, de sajnos a terhesség korai szakaszában (elsõ 12 hét) nagyon gyakoriak a vetélések, általában genetikai rendellenességek okozzák. Csak, hogy lefoglald magad csináltasd meg a TORCS-ot (toxoplazma) vizsgálatot ez szokott állattól problémát okozni (macska kakaiban található vírus) A vérvétel kimutatja, hogy át estél e már ezen a betegségen, és ha igen akkor nem hiszem, hogy a kutya miatt volt a vetélés. Most hogy nem vagy terhes nyaldosd egy kicsit körbe a kutyát, hogy most kapd el a betegségeket. Ha már korábban is tartottatok kutyát akor meg 100% hogy nem a kutya okozta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sajnos lombikos vagyok, és nem az elsõ "vetélésem", nem tudják miért történik ez. Elzáródott petevezetõm van, egyébként mindent rendben találtak. De tényleg az okokat keresem.
Hú szegénykém! Nem tudtam, hogy ilyen dologról van szó. Akkor nyilván nem írom, hogy ne agyalj rajta. Nagyon sok sikert kívánok a következõ alkalomnál!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi

Szárnyas hangyát hogy lehet kiirtani? Nagyon sok van a lakásban.

Legjobb válasz: Meg kell keresni a fészkét és hangya írtóval talán sikerül. Nekem 2 hétbe telt mire megtaláltam. A fuga repedésbõl jöttek ki, amikor felkapcsoltam a villanyt, 2 perc múlva tele volt a fürdõszoba. Adtam nekik , bio hangyaírtót, hangyaírtót, chemotoxot. Sok sikert!

Meg kell keresni a fészkét és hangya írtóval talán sikerül. Nekem 2 hétbe telt mire megtaláltam. A fuga repedésbõl jöttek ki, amikor felkapcsoltam a villanyt, 2 perc múlva tele volt a fürdõszoba. Adtam nekik , bio hangyaírtót, hangyaírtót, chemotoxot. Sok sikert!
Gyógyszertárban vegyél>bórax<port, keverd felesbe porcukorral.
A bóraxos ötlet mûködik, kipróbáltam.
Chemotox por. Sárga mûanyag flkaonba van kb 300 ft és én sima háztartási boltban kaptam. Én is nagyon kínlódtam a hangyákkal de ezt oda szórtam ahol láttam õket és azóta nem látom õket. Ez tutira jó!
INSECTICIDE 2000 spray.Állatpatikában kapható , ha kifújod, hetekig hatásos és csak fel kell söpörni/de nem felmosni/ az elpusztult hangyákat minden nap.
Szerezz be egy hangyászsünt:)
Nekem is volt ilyen gondom biokill az jó

A X. kerület Gőzmozdony utca környékén terveznek valamit építeni? Miért árulják nagyon sokan ott a lakásukat?

Lakásvásárlás miatt érdekelne. Köszönöm

Legjobb válasz: nagyon színes környék...

nagyon színes környék...
Az mindíg gyanús, ha egy helyen sok lakást hirdetnek..
NINCS IS SOK CIGÁNY!BÉKÁS NAGYON JÓ HELY:O
Hát van arra jó pár cigány "horda" ha szabad ezt a kifejezést használni ha sértõ akkor elnézést a kérdezõtõl (nem a cigányoktól) de ezt neked kell eldönteni mennyire zavaró este. Jó döntést és sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nem nyugtatott meg.:)

Most vagyok válófélben. Lakásunkon 9000000Ft jelzáloghitel van. A tulajdonrész 50-50%. A hitel közös néven van. A férjem magának akarja az egész lakást. Én nem akarom a lakást mert sok a törlesztése. Kérhetek valamit a tulajdonrészemért? Tiziszilvi

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsöm is ugyanebben a szituban volt. Ott megegyezett az elvált pár úgy, hogy megnézték, mennyit ér most a lakás, aztán megnézték, mennyi még a tõketartozás és a különbséget felezték. Persze ha nem tudtok a lakás forgalmi értékében megegyezni, akkor sajnos értékbecsültetni kell, ami költséges és az ügyvédet is lehet fizetni, stb, stb. Érdemesebb inkább megegyezni.

Az egyik ismerõsöm is ugyanebben a szituban volt. Ott megegyezett az elvált pár úgy, hogy megnézték, mennyit ér most a lakás, aztán megnézték, mennyi még a tõketartozás és a különbséget felezték. Persze ha nem tudtok a lakás forgalmi értékében megegyezni, akkor sajnos értékbecsültetni kell, ami költséges és az ügyvédet is lehet fizetni, stb, stb. Érdemesebb inkább megegyezni.
Szia. Nállunk is ez volt a helyzet. Mi megegyeztünk. 4millió volt a hitel a házon. fele-fele tulajdon és ugyanigy a hetelnél is. Õ volt az adós és én az adóstárs. Megegyeztünk a ház eladási árában. 5milliáért ment volna el. Neki kellett a ház. Átvállalta a hitelt teljes egészében. A megmaradó 1 millának a fele volt az enyém. Meg persze a többi járulékos vagyon forgalmi értékének a fele 8 természetesen hitel levonása után. 3év házasságból 1, 5millióval léptem ki. és még azt mondhatom, hogy nagyon jól jártam. Mostani párom 12év házasság után a nullárol indult ujra. Szoval kérni kérhetsz- de beszéld meg egy ügyvéddel mindenképp.
Szia! Szerintem úgy kell számolni, hogy a lakás tényleges ára - hitel és ennek a fele a tiéd. (Ezt kapnád, ha eladnátok a lakást.)
Az eddig kifizetett részleteknek elvileg -elvileg!- a felét ki kéne fizesse neked, cserébe lemondasz a tulajdonjogról. De be kell számítani azt is, ha a jelzálog nem csak ezen a lakáson van, hanem pl. valamelyikõtök nagymamájának a házán...
A kérdező hozzászólása: Csak a lakáson van a jelzálog nincs más ingatlan /szülõ, nagyszülõ stb./ bevonva.

Szeretnék egy törpenyulat, de a szüleim azzal az indokkal álltak hozzá, hogy "állat nem jöhet a lakásba". Sok gond van egy ilyen nyúllal? Van valami erősebb vagy büdösebb szaguk? Nektek milyen az állatkátok?

Legjobb válasz: hát nekünk 2 házinyulunk van kint az udvarba ólba (az ólunk nagyobb mint neten írták) lakásba nekem azért nem kéne mert arik de nyuszi nem lakásba való

hát nekünk 2 házinyulunk van kint az udvarba ólba (az ólunk nagyobb mint neten írták) lakásba nekem azért nem kéne mert arik de nyuszi nem lakásba való
hát a nyuszi nem egy tipikus házi kedvenc. nekem volt és bûntudatom van miatta, mert nem nagyon foglalkoztam vele. de õt igazából csak simogatni lehet, nem a olyan élményt, mint egy kutya. a pisije büdös, figyelni kell, hogy mindig tisztítsd. éjjel rághatja a ketrecét, áshat a mûanyagon, aminek elég kellemetlen hangja van, nehéz aludni mellette. Nagyon helyes állatok, de én nem tartanék többet.
és mi nem is oltattuk be mert nem nagyon visszük ki így nem is nagyon kaphat el semmit
nekünk van egy nyuszink és a konyhában tartjuk nagyon aranyos és nem nagyon tudnám nélküle elképzelni a napjaimat amikor az ölembe veszem akkor olyan aranyosan néz és lehet h büdös de ha rendszeresen tisztítod akk nem lesz vele baj amikor meg kiengedjük és kijátszotta magát akkor oda jön és várja h simogassuk és utána meg nyalogat :) nekem is úgy volt h lakásba nem de az állatkereskedésben nálam maradt és anya meg apa sem bánta meg sõt szóval én tudom ajánlani
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
Egyes válaszoló, úúúristen... Az én nyuszim pisije egyáltalán nem büdös, pedig bak!! Talán nem szénát meg forgácsot kéne alomnak használni, hanem fapelletet!! Sok gond van vele, mert nyúlbiztossá kell tenni a lakást. Bármit elrág. Nekem több kábelt elrágott már az elsõ pár hónapban. Kicsit sokba kerül az elsõ idõkben, ketrec minimum 6000 ft, + kiegészítõk, kiskorában dupla oltás kell, utána évente 2x. 1 kombi oltás minimum 3000 ft.
Na jó, a szõrözés az tényleg van. Tavasszal meg õsszel. De ha hetente párszor furminatorozol, az is eviselhetõ. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi vegyes válaszokat
hullatja a szõrét, azért szaga is van, megértem szüleidet, nyúl a lakásba csak konyhakészen jöhet be
Nekem szerencsére éjjel alszik a nyuszim, és nem hangos. Bár egész délután bármikor kijöhet. :)
Általában az ilyen szülõket nem lehet meggyõzni. De nincs sok gond a nyuszival, ha ez nem gond: ~oltani vinni évente kétszer ~sokat kiengedni, és nyúlbiztossá tenni a szobát ~minimum 100 centi hosszú ketrecben tartani ~pénz a normális tápra (Versele Laga Cuni Complete vagy Fit) A nyuszi nem büdös, csak fa/szalmapelletet kell használni, és mivel szobatiszta, elég neki csak a vécébe rakni, kintre mehet egy szõnyeg, de üresen ne hagyd, akár ki is dörzsölõdhet akkor a "térde". Ha bármi kérdésed van még, írj üzenetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Van egy lakás a nevemen, amin még van hitel, de már nem sok. Szeptemberben férjhez megyek. A férjem megkapja majd esetleges válás esetén a lakás értékének a felét? Jogot formálhat-e rá?

Legjobb válasz: a lakás a te különvagyonod...a férjed a közösen fizetett hitel értékének felében viszont igényt tarthat a lakásban tulajdonjogra

Nem kapja meg. Csak a házasságotok alatt befizetett hitelösszeg felét követelheti válás esetén, semmi mást. (tehát ha 1M hitel van még a házon akkor 500.000-et, és így tovább)
a lakás a te különvagyonod...a férjed a közösen fizetett hitel értékének felében viszont igényt tarthat a lakásban tulajdonjogra
Házasság ELÕTT szerzett vagyon, házasság alatt örökölt vagy ajándékba kapott vagyon: KÜLÖNVAGYON. Házasság ALATT szerzett vagyon, függetlenül, hogy kinek a nevén van: KÖZÖS VAGYON.
ha nem bízol meg benne akk minek mész férjhez? még nincs meg a házasság , de már a váláson gondolkodsz. sztem hanyagold egy ideig a témát.
A házasság ALATT szerzett minden nemû vagyon, illetve adósság, közös, ez alól 1 kivétel van, az örökség. Illetve ezen felül a bíróságon lehet mutogatni jövedelemigazolásokat, bankszámlakivonatokat, hogy bizonyítsd az igazadat, de ez fájdalmas dolog szokott lenni :/ 20/L jogász hallgató
"A házasság ALATT szerzett minden nemû vagyon, illetve adósság, közös, ez alól 1 kivétel van, az örökség. " meg az ajándék, ill. a különvagyonból származó jövedelem.... 33/N nem jogászhallgató ;)
A különvagyonból származó jövedelem az már közös! Kivéve annak a forgalmi értéke (tehát ha van egy lakásom és kiadom a lakbér közös vagyon, ha eladom az különvagyon.)
Ha tulajdoni lapon a te neved van, akkor a tied 100%-ban. Az más dolog, ha együtt élés során közösen költetek rá, vagy bõvítitek. Üdv!
Ne tévesszen meg senkit sem az, hogy mikor kötöttek házasságot. Ugyanis a házasságkötés elõtti élettársi kapcsolatban szerzett vagyon beleolvad a házasságba, és ugyanúgy felezõdik, mert a jog feltételezi, hogy azt már kettejüknek szánták. Tehát, ha az élettársi kapcsolat alatt vásároltad, és ez alatt fizetted a részleteket, ugyanúgy kérheti a felét. hacsak nem kötsz házassági szerzõdést, amit melegen ajánlok ez esetben.
Megoldás:házassági szerzõdés, fixáljátok le hogy a ház 100%ban a tiéd, valamint az õ dolgai meg az övéi
A házassági szerzõdésben miket szoktak lerögzíteni, ha a házasság elõtt szerzett vagyon automatikusan a tulajdonosáé marad? Bocsánat, hogy kérdezek, csak felvetõdött bennem a kérdés. köszi
Itt egy nagyon csúnya alku van kászülõben az ördöggel házasság címén. Ne menj hozzá. Meg fogod bánni.
A 17:48 válaszán szerintem érdemes lenne elgondolkozni! De a lakás tényleg a Tiéd.
Minden ami a házaság elött a tied volt az különvagyon vállás esetén nem kap belöle semmit. A maradék hitelt amit a házaság alatt fizetek annak a felét kapja, ha felújitotok a házaság alatt az erre szánt összeg felét szintén megkapja függetlenül attól konkrétan ki mit fizetett.
a kérdésre választ adva 17.50es mondja helyesen.
Hú, nem vagyok benne biztos, de én úgy tudom, hogy ha az ingatlant akkor vásároltátok, mikor már házasok voltatok (vagytok) akkor fele-fele jár mindkét félnek. Viszont, ha Pl te megvetted a lakást, a te neveden van...majd összeházasodtok, akkor az a válás után is a tiéd marad. Én így hallottam valakitõl régebben. :) Ha nem jól mondom, akkor kérlek javítsatok ki...!
szerintem így nincs is értelme megházasodni ..

A férjem sokat van a régi lakásában, miért?

Mindkett?nknek volt saját lakása, enyémet eladtuk, és még közös pénzb?l vettünk egy nagy lakást. Most itt lakunk. Azonban a férjem szinte minden nap elmegy a régi lakásába tenni-venni. Van, hogy egy egész napot is ott tölt. Nem értem miért nem tud elszakadni, pedig nagyon szeret. Nem az a gond. Ha megkérdezem miért van ott, mindig talál rá magyarázatot, úgyhogy feladtam. Csak így nehéz élni, hogy fél lábbal a házasságunkban van, fél lábbal meg ott. Mit tegyek szerintetek? Légyszives csak segít?kész emberek írjanak, és nem szeretnék elválni. Megoldást keresek.

Legjobb válasz: Honvágyra tippelek.Vagy egyedüllétre vágyik.Biztosan tudod,hogy egyedül van a lakásban? Mielõtt megvettétek a lakást nem említette,hogy inkább ott akarna élni? Menekülhet valami elõl? Nem szokott még bele a házasságba?

Honvágyra tippelek.Vagy egyedüllétre vágyik.Biztosan tudod, hogy egyedül van a lakásban? Mielõtt megvettétek a lakást nem említette, hogy inkább ott akarna élni? Menekülhet valami elõl? Nem szokott még bele a házasságba?
Szerintem még nem szokott az uj lakáshoz, és odakötik az emlékek. Menjél te is vele, ez igy nem megoldható?
Lehet, hogy azt hiszed illetve gondolod, hogy a házasságod rendbe van, pedig nagyon nincs. Akkor van ez, amikor semmi nincs rendben.
6 Itt a kérdezõ számára a legjobb lenne, de ez ami van egy szeretõnél jóval nagyobb problémára mutat.
Szerintem én is igy lennék mint a férjed.. Pedig én nõ vagyok :) Imádtam a kis saját lakásomat, mostmár mi is közösben lakunk, nálunk is a férjemé maradt meg. (apósom még ott él). És ha kiadnátok? Megszünne a gondod, és még egy kis plusz pénz is állna a házhoz :)
Lehet a szeretõjét viszi oda egy kis etye-petyére.
Ez szerintem nem igaz, hogy nincs rendben a házasságuk (bár ezt igazából a kérdezõ nyilván jobban tudja). Nekem a legjobb barátnõm férje mikor otthon vannak, szinte állandóan a pincéjükben lévõ mûhelyében van lent, tesz-vesz, barkácsol, ott van neki egy tv is... és a házasságuk mégis rendben van, két gyerkõccel együtt.
lehet, hogy sok neki együtt mindig. lehet örülhetsz ennek, mert sok kapcsolatot szerintem azt tesz tönkre, hogy folyamatosan össze vannak zárva egy térbe és nincs lehetõségük ilyenre, hogy ott a másik lakás. nem tudod milyen lenne, ha nem lenne hova elmennie. szerintem amit tehetsz az az, hogy valahogy erõsítsd a kettõtök közötti bizalmat olyan mértékûre, hogy képes legyen elmondani a valódi motivációit is. pl azt is, hogy néha egyedül kell lennie és ne kelljen félnie attól, hogy téged ez bánt. amúgy az is lehet pornót néz ott, mert otthon szégyelli :D
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogypornót néz.:D Köszönöm az eddigi segítséget!! Ti mit tennétek a helyemben?
18 Én leülnék vele, és egy nagyon mély(nem lelkizõs) beszélgetést folytatnék a helyedben az egész kapcsolatotokról.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam. Ilyenkor elmondja, hogy nagyon szeret, velem akar lenni-élni. Õ csak akkor megy oda, ha dolga van ott. Szóval a "hagyományos" úton nem jutok elõrébb. A padlás tele van az ígéretekkel, hogy változtatni fog.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nehéz úgy élni, hogy mikor felkelsz, érzed rajta, hogy alig várja, hogy mehessen oda. Szóval elég nagy a baj. :(
"A padlás tele van az ígéretekkel, hogy változtatni fog." Igen, mert ez az ember a múltban él és nem a jelenben, az egész ember egy álarc alatt él. Csodálkozom, hogy nekem mint idegennek azonnal lejön, és neked mit aki együtt él vele-nem. Most már megkérdezem: egyáltalán tudod kivel élsz egy fedél alatt?
Nem a szüleihez megy, csak neked nem mondja meg? (Ez csak egy tipp)
az volt az elsõ lakása? ahhoz érthetõ, hogy ragaszkodik... meg az embernek kell néha egy kis egyedüllét.
Lehet, csak még nem érzi magát otthonosan. Idõ kell, mire balakjuk úgy a lakást, hogy otthonos legyen. Kérdezd meg, mivel tehetnétek barátságosabbá, mit változtassatok esetleg. Hozhat régi dolgokat is az új helyre, lehet, csak a régi kacatjai, dolgai hiányoznak.
A kérdező hozzászólása: Belekényszerítettem??? Mivel?
9 Ne haragudj, de ezt az embert belekényszerítetted a dolgokba, ennek az embernek nem otthona az ahol most te élsz. Ez az ember elvágyik tõled. Ennyi. Szépitgetheted jobbra meg balra, csak sajnos a tények teljesen mást mutatnak, mint amit te próbálsz sulykolni, és sajnos az is biztos, hogy ha eladnád ezt a jelenlegi lakást, és ott a közelbe, vagy esetleg ugyan abban a lakásba kerülnétek vissza, akkor sem érezné melletted otthon magát.
A kérdező hozzászólása: Igen, 7. hszóló, valami ilyesmi, csak ez messzebb van, és ilyenkor nem találkozunk mondjuk egy napig, mert õ ott tesz-vesz. És valóban nagyon szeret. Nincsen senkije. De nem tudom ezt így meddig tudom tolerálni, hogy fél lábbal van velem.
A kérdező hozzászólása: Szerintem õ szíve szerint ott lakna - már. Nem gondolta végig a dolgokat mikor terveztünk, meg lakást vettünk. Azzal a lakással az a baj, hogy a szülei a szomszéd házban laknak, és napi szinten bemászkáltak kulccsal. Azt õ is belátta, hogy élhetetlen így. Próbáltam vele menni, de akkor jön az "aludjunk ma itt" szöveg. Pedig minden szempontból jó lenne ez a kapcsolat, csak ezt nem tudom megoldani. Sajnos nem akarja kiadni, mert félti.
A kérdező hozzászólása: Igen, egyedül van, ez biztos. Mondta, hogy szereti azt a lakást, de mielõtt összeházasodtunk, megállapodtunk, hogy veszünk egyet ezen a részen. És úgy tünt benne van. És most nem értem az egészet. És nagyon szomorú vagyok. :(
A kérdező hozzászólása: Milyen álarcra gondolsz?

Ha készpénzben fizetem ki egy lakás árát tényleg ilyen sokat engedhet a tulaj az árból?

Azt olvastam, hogy érdemes a lakás 20%-át lealkudni, ha készpénzben veszem meg. Pl. ha egy lakásért 20 milliót kérnek, akkor én azt mondom, hogy 16-ot adok érte készpénzben? Ez érvényes akkor is, ha ingatlanközvetít? által venném a lakást? Úgy vettem észre elég pofátlanok. És ha nem hajlandóak ennyit engedni az árból akkor érdemes másikat keresni?

Legjobb válasz: Ez mindig attól függ, mennyire sürgõs eladni a tulajnak a lakást, vagy mennyire csinál belõle presztízskérdést. (Mármint hogy szerinte annnyit ér és punktum!) :) Én nem voltam sem szorult, sem sürgõs helyzetben egy éve, mikor eladtam a 15 milliós lakásomat, így nem adtam oda 14 millió kp-ért.. (úgy hirdettem, hogy fix 15 millió, alku nincs!). Kb. 3 hónap elteltével jött valaki, aki hitelbõl, 15 millióért megvette. Szóval próba szerencse.

Ez mindig attól függ, mennyire sürgõs eladni a tulajnak a lakást, vagy mennyire csinál belõle presztízskérdést. (Mármint hogy szerinte annnyit ér és punktum!) :) Én nem voltam sem szorult, sem sürgõs helyzetben egy éve, mikor eladtam a 15 milliós lakásomat, így nem adtam oda 14 millió kp-ért.. (úgy hirdettem, hogy fix 15 millió, alku nincs!). Kb. 3 hónap elteltével jött valaki, aki hitelbõl, 15 millióért megvette. Szóval próba szerencse.
A piacon szinte nincs vevõ, ha te Kb-val érkezel te leszel a császár. Alkudj szemérmetlenül. És mivel a piac tele van eladó lakással fogsz találni olyat aki elengedi azt a 20%-ot.vagy még többet. Tudom, hogy nem olyan szép , ha vabn kp-d érdemes körülnézni a bankoknál a bebukott hitelesek ingatlanjai között. ott 60- 70%on tudod elhozni.A lakókkal meg 100-ból 99 esetben meg lehet egyezni.Ehhez kell azért gyomor, de mindenki a piacról él.
Kb=Kp :)
A kérdező hozzászólása: És hol tudnék utánanézni ezeknek a bebukott hiteleseknek? Ne haragudj a kérdésért, de ehhez nem igazán értek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!