Találatok a következő kifejezésre: Sok, ha hetesen és (98 db)

8 hetesen mit lehet látni az ultrahangon, ha csak egy sokkal nagyobb fekete folt volt, mint 6 hetesen és azt mondták vannak életjelek az elég?

Legjobb válasz: Sokkal többet nem mondhatnak, mivel ilyenkor még nem sok minden látszik. De nyugodj meg, ha gond lenne azt biztosan mondták volna! Nekem se mondtak sokat, többnyire a doki papírjaiból informálódtam...

Sokkal többet nem mondhatnak, mivel ilyenkor még nem sok minden látszik. De nyugodj meg, ha gond lenne azt biztosan mondták volna! Nekem se mondtak sokat, többnyire a doki papírjaiból informálódtam...
Ha biztosan 8 hetes a terhesség, a hüvelyi UH-n meg lehet mérni az embriót, akinek az ülõmagassága ( CRL ) ekkor 12-14 mm, és biztosan látható a szívmûködése is a babának, ki is szokták hangosítani, általában a leendõ édesanya ekkor hallja elõször a pici szívhangjait.
Ilyen korán még nem hallgatunk szívhangot... Amúgy a szívmûködés már jóval korábban látszik.Megnéztem a 7 hetes magzatot vizsgálat közben, és elég egyértelmûen dobogott a szíve.Szó szerit ezt írták a leletre: "Szívmûködés látható." Ha neked is ez van, akkor nyugodj meg, és menj a védõnõhöz, mert valószínûleg hozzá is kaptál egy papírt, ha babát vársz, és vegyen gondozásba.
Igen, teljesen elég. Azt jelenti, kismama vagy és csodás kisbabád lesz majd :)

Sok, ha 33 hetesen és +12-13 kilónál tartok?

Bár vékony voltam az elején nagyon de mostmár soknak érzem, pedig nem eszek kett? "helyett"...és mostmár csak úgy jönnek a kilók.:( Lehet az gond hogy rengeteget iszom? Szerintem elkezdett a lábam/kezem vizesedni:( Mit lehet tenni ellene?

Legjobb válasz: De jó neked!!!!!!sajna én 25 hetesen tartok 10 kg-nál már, sõt lehet, hogy 11 kg! Szerintem nem sok, belefér, csak most figyelj oda, mert innen még hízogathatunk. Én is nagyon igyekeszem, csak ne lennék annyira kívánós!!!!!! Boldog babavárást! 25 hetes kismami!

De jó neked!!!!!!sajna én 25 hetesen tartok 10 kg-nál már, sõt lehet, hogy 11 kg! Szerintem nem sok, belefér, csak most figyelj oda, mert innen még hízogathatunk. Én is nagyon igyekeszem, csak ne lennék annyira kívánós!!!!!! Boldog babavárást! 25 hetes kismami!
A 15 normálnak tekinthetõ, tehát abszolut nem sok. Mindenki más alkat. Nem baj ha sokat iszol, amíg a magzatvized jó mennyiségü. Most még lehet rádmegy pár kiló, mert most hízik a baba igazán:-) De ne félj minden renden lesz!:-)
Szerintem se sok.
Szia! Szerintem nem sok, Fõleg ha vékony testalakatú vagy!Én is 33 hetes vagyok, én 10 kilot híztam, s már eleve olyan 4-5kg volt rajtam az ideális testsúlyhoz képest, de még bõven a normál határon belül! Egyébként mindenki més idõszakban hízik többet. Van, aki az utolsó hetekben még felszed néhány kilót, van aki súlya pedig stagnál! De egy a lényeg, hogy mindketten egészségsek legyetek! A vizesedés ellen pedig: felpócolt lábak, só-és fûszermentes étrend, van aki a természetes vízhajtókat ajánlja (petrezselyem, zeller...)! További szép heteket, itt a célegyenesben! :-)
én 23 hetes vagyok és már most járok a 13 kilónál!! :-) mondjuk én tényleg betegesen sokat eszem, de nem tudom megállni. próbáltam mindenféle diétát, de attól mindig csak rosszul lettem.. szóval feladtam. amúgy én is vékony voltam, bálnának érzem magam.. de majd lemegy szülés után..
23hetes vagyok és 6kg-nál járok.A13kg nem sok föleg ha vékony voltál.Ha sokat iszol az csak jót tesz.A vizesedés ellen annyit tudok mondani, hogy probálj kevésbé sózni, nagyokat sétálni(fontos a mozgás)és felpockolt lábakkal pihenni amennyit csak lehet.Boldog heteket!23hetes kismama

Mindenkinél hatásos a fejés? 7, 7, 5, 5 fejés? Ha cicizett és lefejem és ha megint kér cicit mit csinaljak? Nincs sok tejem de ha azt is lefejem a babám kibukik hogy nincs tejcsi? Ki hogy csinalja? 6 hetes

Legjobb válasz: Én sosem szoptatás után fejtem, hanem : 3 óránként evett a baba, akkor az elõzõ szoptatás után egy órával, a köv. elõtt 2 órával. Így termelõdött annyi, amennyi kellett addigra. És így a szervezetem úgy érezte, hogy 1,5 óránként kell a mennyiséget produkálni. Ha nincs sok, akkor meg ne fejj egyszerre sokat, csak 10-20 milit le. Annyi pótlódik tuti. :)

Én sosem szoptatás után fejtem, hanem : 3 óránként evett a baba, akkor az elõzõ szoptatás után egy órával, a köv. elõtt 2 órával. Így termelõdött annyi, amennyi kellett addigra. És így a szervezetem úgy érezte, hogy 1, 5 óránként kell a mennyiséget produkálni. Ha nincs sok, akkor meg ne fejj egyszerre sokat, csak 10-20 milit le. Annyi pótlódik tuti. :)
Én sose fejtem, add sürübben, majd magának beállitja, mert végzel a fejésel következõ etetés jön.. Cicizen amikor igényli.. 28hó ig szoptattam igy...jelenlegi 3hónapos..
Miért akarsz fejni?
A kérdező hozzászólása: köszi :)
A kérdező hozzászólása: Hogy legyen egy kis tartalék ha el kellene rohannom valahova legyen mit adni mig itthon marad egyébként igény szerint szoptatom akár óránként is

Ha túl sok csontot eszik egy kölyök kutyus 6-7 hetes és szorulása van, akkor dokihoz kell vinni?

Nem az én kutyusom, hanem ismer?sömé és panaszkodik, hogy sír a kutyus, h nem tud üríteni...várjanak még vagy inkább doki?

Legjobb válasz: Úristen! Szegény kutya! Csontot egy 6 hetes kutyusnak? Orvos, azonnal! Ha még nem késõ. Írj, mi lett szegénykével. ÜDv.

Úristen! Szegény kutya! Csontot egy 6 hetes kutyusnak? Orvos, azonnal! Ha még nem késõ. Írj, mi lett szegénykével. ÜDv.
Te atya jó ég, egy 6-7 hetes kutyust nem lehet csonttal etetni, bele is halhat!!! Életveszélyes egy ilyen kicsi kutyát csonttal etetni! A legkeményebb, amit ilyenkor kaphat, apró szemû kölyök száraztáp! Csontot 7-8 hónapos kor után, a felnõtt fogak növekedése és megerõsödése után lehet adni! Azonnal vigyék orvoshoz, a csont végig vághatta a beleit/ szorulást okozhatott, ami bélelzáródáshoz vezet/ a nagy erõlködéstõl sérve is lehet. A szája is megsérülhetett, hiszen, pici, puha ínye van. És nem ártana az ismerõseidnek utána nézni a kutya tartásnak, ilyen alap dolog nem tudása iszonyat nagy hozzá nem értésre és felelõtlenségre vall!
szia! hát sztem vigyék el dokihoz de ha még nem próbáltak neki tejet adni meg lehetne próbálni, de nemtudom mennyire lenne hatásos... egyébként én még ilyen kis kölyöknek nem adnék csontot max. csülökcsontot amit nem bír szétrágni üdv
A kérdező hozzászólása: ja és ez ma történt, délelõtt nagyon bekajált szegényke
A kérdező hozzászólása: én sem adnék egyébként én már lecsesztem õket ezért, hogy ezt nem kellett volna...
eleve hogy kerül oda egy 6-7 hetes kutya
A kérdező hozzászólása: Hát az volt, hogy este 11 órakor rosszul lett a kutyus sajnos, elvitték dokihoz azonnal, útközben sikerült könnyítenie magán, akkor már jobban lett, az orvos adott neki 2 szurit és mostanra már semmi baja hála égnek...azért köszi a válaszokat, tudják, hogy felelõtlenek voltak, az orvostól is megkapták a lecseszést... de az a lényeg, hogy jó vége lett...

Nem sok ha a kisfiam még csak 8 hetes és 170ml tápszert eszik meg 3, 5, , 4óránként, de sajnos ha kevesebbet adok ordítás van és szopizza a kezét? Nagyon mohó baba, most 4, 82 kg.

2,6 kilóval jöttünk haza a kórházból.Ja és evés el?tt még teával is próbálkozok hogy ne egyen annyit de nem sok sikerrel ha iszik is, utánna akkor is beveri ezt a mennyiséget a tápszerb?l.

Legjobb válasz: :) Soknak tûnik, az én fiam 7,5 hósan 2 dl eszik...

:) Soknak tûnik, az én fiam 7, 5 hósan 2 dl eszik...
Bocs, elsõ vagyok. Nem olvastam idõt. Szerintem inkább az idõ hosszú, amit kihagy. Az én fiam 8 hetesen még 2 óránként evett. (Igaz, akkor még nem volt tápszeres) Nincs semmi baj, ha többet eszik, õ ennyit igényel, de én lehet, hogy inkább sûrûbben adnék neki kevesebbet.
Szia! Nekem a lányom is sokat evett, legalábbis mások szerint. Annyit eszik, amennyit a szervezete megkíván, ne aggódj, most hogy ilyen melegek vannak lehet vissza is vesz, többször kínáld teával is, attól telik a pocija. 4 hónapos baba anyukája
Szerintem egy picit sok. Az én fiam 4 kilóval született és már az elejétõl sokat evett, de max. 150 ml-t adtam neki és arra is kiakadt a védõnõ. A végén már nem foglalkoztam semmivel és senkivel, de azért próbáltam nem felmenni 150 fölé és 6-szor etettem 2, 5-3 óránként. Most 11 hós és már leállt a habzsolással és 180 ml-ket eszik reggel-este 6 hós kora óta. Próbálj neki többször kevesebbet adni, de a 6-szori etetéstõl ne nagyon térj el.

Ha magzatvíz szivárog, akkor az mindig átlatszó, vízszerű és sok, ha pedig kevés vízszerű valami van akkor az csak folyás? 25 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! A magzatvíz is képes szivárogni (lassan, kevés)! Menj el dokihoz, a fórumok csak tanácsot adhatnak, biztosat pedig csak a doki mond! Lehet, hogy folyás, de nem biztos. Nekem nem volt folyásom és a magzatvíz a szüléskor folyt el (véres és sok, fájdalommentesen). De nem vagyunk egyformák! Üdv 4 hós baba anyukája

Szia! A magzatvíz is képes szivárogni (lassan, kevés)! Menj el dokihoz, a fórumok csak tanácsot adhatnak, biztosat pedig csak a doki mond! Lehet, hogy folyás, de nem biztos. Nekem nem volt folyásom és a magzatvíz a szüléskor folyt el (véres és sok, fájdalommentesen). De nem vagyunk egyformák! Üdv 4 hós baba anyukája

Kérdésem a következő:babám 10 hetes elég sokat nyög erőlködik nyügös. Anyatejes de kevés a tejem igy potolni kell neki. Orvos irt fel humana ha 1-es tápszert de bukós babáknak ezért olyan grizszerü a kész tápszer. Lehet ettöl nyög?

Legjobb válasz: Kedves Anyuka! Nem valószínû, hogy a tápszer "sûrûsége" miatt nyög a baba, bár lehet, hogy furcsa neki a jólill. könnyen folyó anyatej után. Egyébként, ha megfigyeli, akkor szopás közben is szoktak nyögni a babák. Az erõlködés és a nyûg pedig sajnos attól adódhat, hogy fáj a pici hasa. Ami baba korban elég gyakori. Tévhittel elletétben lányoknál is elõfordul nem csak kisfiúknál. Én három gyerekes most más 4 unokás nagyi vagyok. De ha úgy gondolja, hogy zavaró az állapota, akkor nyugodtan mondja el az orvosnak, aki felírta a tápszert, vagy a védõnõnek. Hát ha jobb tanácsot tudnak adni. Jóegészséget kívánok és szép Boldog Ünnepeket az egész családnak.!

Kedves Anyuka! Nem valószínû, hogy a tápszer "sûrûsége" miatt nyög a baba, bár lehet, hogy furcsa neki a jólill. könnyen folyó anyatej után. Egyébként, ha megfigyeli, akkor szopás közben is szoktak nyögni a babák. Az erõlködés és a nyûg pedig sajnos attól adódhat, hogy fáj a pici hasa. Ami baba korban elég gyakori. Tévhittel elletétben lányoknál is elõfordul nem csak kisfiúknál. Én három gyerekes most más 4 unokás nagyi vagyok. De ha úgy gondolja, hogy zavaró az állapota, akkor nyugodtan mondja el az orvosnak, aki felírta a tápszert, vagy a védõnõnek. Hát ha jobb tanácsot tudnak adni. Jóegészséget kívánok és szép Boldog Ünnepeket az egész családnak.!

5 hetesen es 5 naposan mit jelent, ha barnas valadekot talalok a bugyimon? Nem tul sokat, de jol eszreveheto.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt ilyenem, másnap mentem is dokihoz, megnézett ultrahangon, azt mondta, nem lát eltérést, minden rendben, pihenjek sokat. Én utána egy pár napig annyit feküdtem, amennyit csak tudtam. Hála az égnek azóta nem volt. Szerintem is menj el hétfõn dokihoz, akkor legalább megnyugszol. Addig viszont ne stresszelj!!!!

Szia! Nekem is volt ilyenem, másnap mentem is dokihoz, megnézett ultrahangon, azt mondta, nem lát eltérést, minden rendben, pihenjek sokat. Én utána egy pár napig annyit feküdtem, amennyit csak tudtam. Hála az égnek azóta nem volt. Szerintem is menj el hétfõn dokihoz, akkor legalább megnyugszol. Addig viszont ne stresszelj!!!!
szia! Menj dokihoz!Nekem 6 hetesen volt, sajnos el is ment a baba.De az is lehet, hogy nálad ez normális, mert sok olyanról is hallottam.Sok sikert!
Szia! Nekem is volt ilyen.Most 5 éves a kilányom. A hormonjaid pótlásra szorulnak...valószínüleg. Pihenj sokat, és feküdj. Hétfõn irány a doki. Irass fel dufasztont. Én azt szedtem.Segített. De persze nekem a barna nem váltott át pirosra, és nem görcsöltem. Csak szigorúan barnáztam...sõt mire dokihoz értem õ már nem tapasztalt belõle semmit. Pihenj...és ne izgulj!
Szia! Elsõ vagyok.Nekem se volt se görcsöm, se piros vérzés.Csak pár folt a tiszt.betéten!Ne aggódj.Dokiig pihenj!
A kérdező hozzászólása: Nekem egy pici görcs volt/van. Igazából nem fáj, csak van.
Én ugyanígy voltam 8 hetesen és nem gondoltam, hogy komoly lehet a dolog, de azt tanácsolta egy barátnõm, hogy azonnal hívjam fel az orvost és õ rögtön be is fektetett, hogy megmaradjon a baba(gyógyszert kaptam).Az én nõgyógyászom utána is azt mondta, hogy bármilyen kis vérzés(akár barna, piros)van azonnal szóljak neki.Én a helyedben rákérdeznék.Jobb félni, mint megijedni, de remélem, hogy nem lesz semmi gond.Egy 7 hónapos kisfiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: Rákérdeztem a dokinál, és mivel nem pirosas, de nem is megbarnult vérnek tûnik, azt mondta, hogy szedjek napi 3x1 (2x1 helyett) Magne B6-ot, és pihenjek, testileg, lelkileg egyaránt. Hétfõn pedig visszatérünk rá.

Az természetes hogy 30 hetes terhesen egy többször fulladok és ha fekeszem nem kapok rendesen levegőt? Azt is mondták sétáljak sokat hogy ne vizesedjek de hogy ha fulladok és fáj a lábam? Ez baj vagy csak az én lustaságom lehet?

Legjobb válasz: Most van a fundus a legmagasabban, nyomja a rekeszizmot, ilyenkor átmeneti nehézlégzés jön létre. Teljesen normális és még vagy egy hónapig fennáll majd.

Most van a fundus a legmagasabban, nyomja a rekeszizmot, ilyenkor átmeneti nehézlégzés jön létre. Teljesen normális és még vagy egy hónapig fennáll majd.
Normális, nekem most kezd enyhülni talán. :) 33+2 hetes kismama
nekem is ez volt ennyi idõsen, de szerencsére egy picivel jobb már a helyzet.a vizesedéssel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom h én minél többet sétálok nekem annál jobban bedurrannak a bokáim.tehát nekem a séta többet árt mint használ. 33+4 hetes km
Normális! És még van 10 heted... :-) 39 hetes szintén "fulladós" kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!