Találatok a következő kifejezésre: Skoda fabia 2 (34 db)

Melyiket választanák az alábbiak közül: SKODA FABIA 1.4 16V Classic kombi illetve SKODA FABIA 1.2 12V COMBI? Fogyasztás szempontjából melyik érné meg jobban? (városi és országúti viszonylatot egyaránt tekintve)

Vásárolnék egy 8-10 éves skoda combit és nem tudom eldönteni melyiket érdemesebb megvenni a két motor típusú autó közül. Leginkább városi használatra kellene, de elvétve országúton is használnánk. Válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Egyértelmûen az 1.4. Kevesebbet is eszik, és némileg dinamikusabb

Egyértelmûen az 1.4. Kevesebbet is eszik, és némileg dinamikusabb
Nekünk 2 Fábia van a családban, az enyém 1.2 12V(64le) hatchback, az apumé 1.4 16V(75le) kombi. Fogyasztásban az enyém néhány decivel jobb, a fedélzeti sz.gépben az 1.2nek 5.6-on van az átlag, az 1.4ben 6.2-n van az átlag. Városi használtra talán az 1.2 a jobb választás, de autópályára 130-as tempóra inkább az 1.4-es lenne jobb mert az 1.2 95km/h-nál már 3000-ret pörög, míg az 1.4 2500-at. Ne feledkezzünk meg arról hogy az enyém majdnem 200 kilóval könnyebb mint a kombi...
Inkább az 1.4-est választanám, szerintem épp hogy meglátszik fogyasztásban a különbség a két motor között, sõt, autópályán 130-as tempónál jobban is fogyaszt (városban 1.4-es picivel többet). Meg ugye több benne az erõ (1.4), ami kombi esetén szintén nem egy utolsó dolog.

SKODA FABIA 1.4 16V Classic kombi illetve SKODA FABIA 1.2 12V COMBI fogyasztását? Mint városban mint országúton?

Vásárolnék egy skoda combit 2013 év vége felé olyan 8-10 éves körülit és nem tudom eldönteni melyiket érdemesebb megvenni a két motor típusból.Azért szeretnék kombit mert szeretnék bővíteni a családot könnyen beférjen pl: baba kocsi + vásárlás+ meg ha veszünk műszaki cikket pl: tűzhely akkor ne legyen gond haza szállítással.Leginkább városban használnánk az autót.

Kinéztem egy SKODA FABIA 1.2 12V Classic kombit, vannak vele kapcsolatban tapasztalatok?

47 kW, 64 LE 2004/11 219.000 km

Legjobb válasz: Ha Fabia kombit veszel akkor ne az 1.2-es motorral mert annak alig van ereje. Viszont az elsõ válaszolóval nem értek egyet. Lassan 10 éves lesz a Fabia amit használok és a kopó alkatrészeken kívül nem kellett eddig semmire sem költeni. Szerintem egy megbízható kis kocsi.

Ha Fabia kombit veszel akkor ne az 1.2-es motorral mert annak alig van ereje. Viszont az elsõ válaszolóval nem értek egyet. Lassan 10 éves lesz a Fabia amit használok és a kopó alkatrészeken kívül nem kellett eddig semmire sem költeni. Szerintem egy megbízható kis kocsi.
ne vegyél ilyen szart, nekem nincsenek jó tapasztalataim a fabiákkal, és skodát sem vennék, vannak ilyen kisautókból sokkal megbízhatóbb márkák is
3 hengeres Vw motor, és szinte az egész autó német. Ha jó áron hozzájutsz, szerintem jó lesz.
Az autóval nem is lenne baj , csak bele tették ezt a semmire való motort !!!! Csak a baj van velük ... Nem is találkoztam olyannal amelyik ne zabálta volna az olajat , vagy a lánc majd ki esett belõlük .. Ezzel a motorral ne vegyél , ilyet....
Ezek a Fabiák nagyon jó autók , nekünk is iylen van 11 éve és eddig semmi gond nem volt vele (1.4 mpi) , de ezzel a motorral én nem venném a helyedben , sok rosszat hallottam rola. Itt nézz utánna a kocsinak : http://www.nepitelet.hu
A kérdező hozzászólása: Régen egy ismerõsömnek volt ilyen fajta, kombi evvel a motorral, amikor en is utaztam vele nem vettem eszre semmi gondot.amugy 600000ft ert adnák, szoval az ára nagyon jó sztem
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, sokat írnak róla :)


Skoda Fabia Kombi 1.2 es vagy egy Opel G Astra Classic ferdehátú ez is olyan 1.2 es körüli motorral a jobb vétel?

Kinek mi a véleménye a két járm?r?l? Vagyis melyiket érdemesebb el?térbe helyezni? Tudásban, kinézetben, motorban, kaszniban...minden véleményre kíváncsi vagyok..?

Legjobb válasz: Csak személyes véleménnyel szolgálhatok. Én a Fabiát választanám, mert lényegében VW-rõl van szó, barátságosabb kinézetû, nagyon sok jót hallottam róla. Ha ténylegesen választanom kéne, autószerelõkhöz fordulnék, akik átfogó képpel rendelkeznek a két típus közötti fenntarthatósági különbségrõl.

Csak személyes véleménnyel szolgálhatok. Én a Fabiát választanám, mert lényegében VW-rõl van szó, barátságosabb kinézetû, nagyon sok jót hallottam róla. Ha ténylegesen választanom kéne, autószerelõkhöz fordulnék, akik átfogó képpel rendelkeznek a két típus közötti fenntarthatósági különbségrõl.
A kérdező hozzászólása: a személyes tapasztalatokra, véleményekre is kíváncsi vagyok fõleg akinek van/volt ilyen autói vagy egyik vagy másik vagy mindkettõ:) azt tudom én is hogy a volkswagen csinálja a skodát feltehetõen jók is ebbõl kiindulva, de ezt mondhatom az opelról is hiszen megbízható precíz német márkának tartják, énis...ezért is nehéz megítélni...ezért kérdem esetlegesen a személyes tapasztalatokat valamelyik márkáról és az említett típusáról..
Sok ismerõsömnek vannak ilyen autói, tekintve, hogy igen népszerûek. Amennyire tudom, az Opel egy picit a VW mögött jár minõségben, vagyis a VW számít "luxusabbnak". Határozott álláspontot nem tudom, mennyire lehet foglalni, de: nagyon sok embert hallottam, akik úgy átkozták a G Astrát, mintha az életüket tette volna tönkre, szentül esküdtek, hogy az Opelt a továbbiakban nagy ívben elkerülik. Kb. ugyanennyi embert hallottam, aki istenítette az autót, taxis ismerõs is volt, aki 150 ezret járt vele különösebb gond nélkül. Skodát szintén nagyon sok embertõl hallom dicsérni, viszont lényegesen kevesebbet, akik utálnák vagy átkoznák. Én a saját környezetembõl úgy szûrtem le, hogy a valaha Opelt használó emberek kb. 65%-a volt elégedett vele, és örült neki, míg a Fabia esetében ez az arány legalább 85%. Ezért hajlok én a Fabia irányába.
1.2-es motorral semmiféleképpen sem vegyél kombit mert nemlesz kevés a fogyasztása a nagy súly miatt. A skodát ajánlom énis, de ne kombit vegyél, vagyha mégis a kombinál maradsz akkor 1.4-eset vegyél.
A kérdező hozzászólása: de ha 1.4 es motorral veszek attól az autó súlya még ugyanannyi lesz mint ha 1.2 es lenne nem? de ha nagyobb a motor teljesítménye akkor többet is fogyaszt meg a súlya is annyi a kocsinak mint kissebb motorral....vagy hogy érted....kis motorral jobban kell húzatni hogy jó menjen a nagy kaszni? és ez által több a fogyasztás? hogy érted?
Igen. Kicsi motor, nagy tömeg, jobban kell pörgetni. Azonkívül sokkal jobban megérzi, ha többen ülnek benne.
A kérdező hozzászólása: Közületek van olyan akinek ilyen autója van valamelyik közül ? Vagy olyan is írjon akinek ilyen autója van valamelyik és legyen szíves a véleményét, tapasztalatát +osztani....
mindenképpen az Opelt ajánlom, igaz a miénk 1.4es volt és ment rendesen, de soha nem evett többet 8 fölött városban sportos vezetés mellett sem!

Skoda Fabia 1.4 mpi vagy Fiat punto 1.2 16v sporting?

Autót szeretnék venni, ezek közül valamelyiket. Mind a kettõ 2000-es évjáratú. A fábiában 140ezer km, a puntoban 180ezer km van. Az áruk egyforma. A puntoban erõsebb motor van ami nálam elõnyös. Szerintetek melyik a jobb?

Legjobb válasz: Punto 80le 114nm,fabia 75le 126nm.Hát nehéz kérdés.Legfõbb szempont az állapot legyen!Inkább legyen gyengébb ha jobb állapotba van!Ha mondjuk mind a kettõ egyforma állapotú akkor a Puntót venném.Puntónak erõsebb pörgõsebb a motorja és könnyebb kb 100 kilóval,ami kompenzálja a kevesebb nm-t.Minõségbe nincs nagy különbség.

Punto 80le 114nm, fabia 75le 126nm.Hát nehéz kérdés.Legfõbb szempont az állapot legyen!Inkább legyen gyengébb ha jobb állapotba van!Ha mondjuk mind a kettõ egyforma állapotú akkor a Puntót venném.Puntónak erõsebb pörgõsebb a motorja és könnyebb kb 100 kilóval, ami kompenzálja a kevesebb nm-t.Minõségbe nincs nagy különbség.
Gondolom a Fiatban jobb a felszereltség, kevesebbet is eszik, ez a kettõ lehetõség közül inkább a Punto. Bár ha a Fábia jobb motorral és klíma+abs-el lenne akkor azt választanám ...
A kérdező hozzászólása: a fabia-ban még egy nyanvadt elektromos ablak sincs! Csak az abs! Az meg nem extra csak biztonság. A puntoban: elektromos ablak, servo+city servo, abs, szép gyári alufelnik, központi zár távirányitóval, 4 légzsák, azthiszem a fogyasztást is kiirja. Szerintem is a punto.
A kérdező hozzászólása: a klimát kifelejtettem :) köszi a véleményt
A kérdező hozzászólása: Megvettem a Punto-t! Nagyon tetszik és nem gondoltam volna, hogy ekkora erõ van benne.
Azért nem olyan erõs, de jó kis pörgõs motor jó áttételezett sebváltóval.Remélem beválik.

2005-ös sima alap 1.2 htp-s skoda fabiámba " can bus " rendszerű xenon szett kell? ( mik a tapasztalatok megéri xenont használni? )

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy CAN-BUS rendszer van Fábiában. Ha kiég egy izzód, egybõl jelzi? Milyen izzó van benne gyárilag? Xenon szerintem megéri,jobban látsz vele, és ha jól van beállítva senkit se vakít. Rendõr büntethet érte persze, de nem szokott. Vizsgára meg kiveszed, és berakod a ygári halogént.

Nem hiszem, hogy CAN-BUS rendszer van Fábiában. Ha kiég egy izzód, egybõl jelzi? Milyen izzó van benne gyárilag? Xenon szerintem megéri, jobban látsz vele, és ha jól van beállítva senkit se vakít. Rendõr büntethet érte persze, de nem szokott. Vizsgára meg kiveszed, és berakod a ygári halogént.
Can.busz rendszer csak a kaamionokba és buszokban van, személygépjármûvekben nincs , mivel a can-busz 24v-os rendszer , a személygép meg csak 12 v-os :) tehát nem can-buszos :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek , , nem jelzi hogy kiégne az izzo és én is ugy gondolom hogy a sima xenon jó bele amugy is "csak" 10e be kerül egy probát megér... mégegyszer is köszönöm mindenkinek föleg annak az egy embernek aki kimerítõ és hasznos választ adott
Természetesen van személyautókban is CAN-BUS rendszer!
Drága utolsó te aztán jó hülye vagy. CAN-BUS már azért van egy jó pár éve autókban is. Tudod egyáltalán mi az a CAN-BUS? Mi köze van a 24V-hoz???
can bus rendszeru xenon????na az milyen??
nem kell bele xenon. ne akard...
Hiába Taposod Paraszt
Nem éri meg.
"Can.busz rendszer csak a kaamionokba és buszokban van, személygépjármûvekben nincs , mivel a can-busz 24v-os rendszer , a személygép meg csak 12 v-os :) tehát nem can-buszos :) " Ezt a baromságot sürgösen elfelejtetni, majdnem azt hittem h én vok a hülye. Can bus az szinte minden 2000 utáni autóban megtalálható, és a különbözõ részek közötti kapcsolatot oldaják meg nagyvonalakban megfogalmazva.

Skoda fabia 1, 2 nem kombi fogyasztása? Egyéb tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nekem 12 szelepes 1.2esem van.Fogyasztása 5,5-6 liter között van átlagban.Hát mit mondjak, ha fábiát akarsz venni a legjobb lenne az 1.9 PDTDi motorral.Én azt tanácsolom hogy 4 hengereset vegyél,sokkal finomabban megy, fateromnak van 1.4 16v 75lovas motorral és jobban szeretek inkább azzal menni, nincs sokkal nagyobb fogyasztása 5,5-6,5 liter

Nekem 12 szelepes 1.2esem van.Fogyasztása 5, 5-6 liter között van átlagban.Hát mit mondjak, ha fábiát akarsz venni a legjobb lenne az 1.9 PDTDi motorral.Én azt tanácsolom hogy 4 hengereset vegyél, sokkal finomabban megy, fateromnak van 1.4 16v 75lovas motorral és jobban szeretek inkább azzal menni, nincs sokkal nagyobb fogyasztása 5, 5-6, 5 liter

Skoda fabia 1, 2 HTP-tipusú személygépkocsinak az acélfelnijének az adataira lenne szükségem? ( lyukelosztás stb... ) A téligumikhoz szeretnék venni felnit! Előre is köszi a választ!!

Legjobb válasz: Az újat nem tom, de egy régebbi skodáknak és BMW-nek a lyukelosztása megeggyezik. (4 lyukú és 100mm fölött van egy picivel a távolságuk) Persze 13 zollos.

Az újat nem tom, de egy régebbi skodáknak és BMW-nek a lyukelosztása megeggyezik. (4 lyukú és 100mm fölött van egy picivel a távolságuk) Persze 13 zollos.

Mi a véleményetek a SKODA FABIA 1.2 12V Classic-ról?

Ezt az autót szeretném megvenni. Helyileg közel van és szerintem az igényeimet kiszolgálná. Munkába járós autónak szánnám. 1. kocsim lenne. Nem akarok száguldozni, gyorsulni vele, meg elõzgetni se nagyon. Naponta 20km-t mennék vele.

Legjobb válasz: Néhányszor vezettem 1.2-est, háát nekem nagyon nem jött be. Én inkább az 1.4-et választanám.

Néhányszor vezettem 1.2-est, háát nekem nagyon nem jött be. Én inkább az 1.4-et választanám.
Nincs semmi baj se az autóval se a motorral. Nyugodtan megveheted.
Ez a kasztni nem nagy, sõt kicsi. Azt is vedd figyelembe hogy aki hátul ül, nem sok hely van benne. Ebbe az árban vagy 1.4-el keresnék, de kibõvíteném esetleg a testvérére a cordobára, vagy ibizára a keresést. ebben az árban mozognak. kb hasonló felszereltség. De én csak az 1.4-es motorral venném. Cordobám volt, imádtam
A kérdező hozzászólása: Sokat olvastam, hogy írják, hogy kicsi ez a motor ehhez a kasznihoz. Sík úton elindulást és gyorsulást leszámítva szerintem nem érezném hátrányát ennek a "nagy kaszni" jelzõnek. Egyiket se szeretném intenzíven csinálni :)
Jól néz ki. Ha úgy érzed, vedd meg :)
A kérdező hozzászólása: Írtam, hogy nem száguldozásra akarom használni. Ha "tolni" akarnám neki akkor nyilván mást választanék. A célnak megfelel úgy érzem. Milyen más kategóriát választanál ebben az árban?
Ez a legendás 1.2 HTP motor (Hiába Tolod Paraszt). bocs.. :D
Ez a motor gatter nagy fos, pláne ekkora kasztniban. Ennek a tetejében még nem is valami extra takarékos. Vezettem sok kis köbcentis autót, (Fiat 1, 2 80LE, Swift 1.3 94LE). Kategóriákkal jobbak a Skoda motorjánál. A vicc, hogy ezek se esznek többet 4 hengerrel meg +30 lóval. Amúgy a linkelt autót igencsak drágán mérik. Ennyiért már komolyabb márkákat is kapsz.
Semmi
Pár éve közlekedek ilyennel. Semmi gond nincs vele. Normál használatra, normális embernek megfelel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Várom a privát üzenetet.
Húú bakker, szerintem küldök privátot, mert amit írnék, ide nem írhatom le :D
Semmi gond az 1.2-es motorral. Való igaz, hogy nem száguldásra való, viszont kényelmes, és nyugis közlekedésre maradéktalanul megfelel. 3 hengeres motor, ami eleinte kicsit fura lehet majd (kicsit máshogy jár, mint a "szokásos" 4 hengeresek, és a hangja is más), de a fogyasztása meglepõen jó. Vegyes fogyasztásban 6l körül eljár. Neten annak idején sok tesztet olvastam róla, szinte mind dicsérte, és elég jól sikerült konstrukciónak írta le.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! A link lemaradt: http://www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/fabia/skoda_fabia_1.2_..
Nekem is tetszik. Az 1.2-es is megy 130-at, ha kell. Föleg a 12V .

Skoda fabia 1.2 em van 155/80 r13 gumi van rajta szeretnék téligumit venni alá jó lenne e a váltómérete? A 175/70 r13 Többet fogyasztana -e?

Legjobb válasz: az jó váltóméretnek.biztos többet fogyaszt mert 2 centivel szélesebb a futófelület,ráadásul télen jobb a keskenyebb gumi mert jobban belemar a hóba.

az jó váltóméretnek.biztos többet fogyaszt mert 2 centivel szélesebb a futófelület, ráadásul télen jobb a keskenyebb gumi mert jobban belemar a hóba.
már én is elbizonytalanodtam.a 155/80 R13 a gyári méret? próbálj meg megkérdezni egy gumist, talán az tudja hogy mennyit változik a fogyasztás. itt egy másik link, gondolkozhatsz tovább :) http://www.gumidirekt.hu/tipus/Skoda.html
A kérdező hozzászólása: Nem tudom végkép milyen gumit vegyek alá 175/70 -13 vagy 165 /70 13 Mert az elsõt irja a gumi váltó pontosabnak km-ben de nem tudom hogy nem nagy lenne e már 1.2 skodának -e nem szeretném ha sokkal enne töbet???
a kalkulátor szerint nem jó, ne vedd meg.165.nél nem kell szélesebb téli gumi.
A kérdező hozzászólása: skoda fabia 1.2 6v 185/65 r14 -est kereket akarnék aká tenni jó lenne -e most 155/80 r13 van alata csak nem tudom meg vegyem e vagy nem nem e sok neki mert nem szeretném hogy sokkal töbet egyen?
méretre tökéletes, hogy milyen márkát választasz azt rád bízom, ilyenhez nem vol még szerencsém. http://www.autoguminet.hu/autogumi-tanacsado
A kérdező hozzászólása: 175/70 r13 ezzel enne 0, 5-tel http://www.autogumibolt.hu/teligumi-175/70R13-T82-KINGSTAR%2.. ez jó lenne? köszönöm
kb 0, 5 literrel átlagban.
A kérdező hozzászólása: sokkal ene többet?
A kérdező hozzászólása: és a 165/70r13 jó lenne ?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!