Találatok a következő kifejezésre: Simson S51-nél kell (6 db)

Simson S51-nél milyen karbantartási műveletek vannak? És azokat milyen időközönként kell elvégezni?

El?re is köszönöm (Egy kezd? Simsonos)

Legjobb válasz: Simson.hu Elösször is szemrevételezed. Megnézed a gumikat hogy mennyire kopottak,megnézed a láncot hogy lóg e ha igen akkor vagy feszítesz rajta vagy veszel rá másikat ha nemtudsz feszíteni rajta. A láncot nyugodtan bekenheted zsírral ha van rajta rendes porvédõ. Légszûrõ,gyertya csere. A teleszkópokat is felmérheted, Az elsõt úgy tudod felmérni hogy könnyû feltenni és letenni a középsõ sztenderre vagy csak megnézed a súlyoddal hogy mennyire gyenge. Az elektronikánál a csatlakozókat lehúzott aksinál átkefélheted. Váltóolajat lecserélheted Kevereékhez használj fullszintetikus olajat Most így nagyjából csak ennyit tudtam segíteni. Üdv!

Simson.hu Elösször is szemrevételezed. Megnézed a gumikat hogy mennyire kopottak, megnézed a láncot hogy lóg e ha igen akkor vagy feszítesz rajta vagy veszel rá másikat ha nemtudsz feszíteni rajta. A láncot nyugodtan bekenheted zsírral ha van rajta rendes porvédõ. Légszûrõ, gyertya csere. A teleszkópokat is felmérheted, Az elsõt úgy tudod felmérni hogy könnyû feltenni és letenni a középsõ sztenderre vagy csak megnézed a súlyoddal hogy mennyire gyenge. Az elektronikánál a csatlakozókat lehúzott aksinál átkefélheted. Váltóolajat lecserélheted Kevereékhez használj fullszintetikus olajat Most így nagyjából csak ennyit tudtam segíteni. Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszi :) )
Nagyon fontos, hogy a kipufogót /használattól függõen/ pár havonta-félévente ki kell égetni. Az elsõ teló csúszófelületeinek érdemes adni néha pár csepp olajat, vajpuhán fog rugózni.
Elõször is minden 3 hónapban nézd meg a bowdeneket. A féket érzed hogy kicsit nagyobb a féktáv akkor állíts rajta mert ugye már 50 nem nagy tempó de megállni is megkel tudni.Bár ha a fojtások nincsenek benne és 70-75 körül megy akkor kötelezõ a féket mindíg karban tartani. ahogy már írták hogy a váltóolajat cserélni kell én minden 3 hónapban cserélem. írták már a gumit is hogy a kopást figyeld és lehetõség szerint ha nagyon kopott cseréld le. Láncot ha nagyon nagyon rossz állapotban van és laza húzd meg ha nem lehet akkor ne is próbálj vele menni, saját tapasztalat mentem és valahogy oldalra úgy kicsapta hogy az ablakon át ment be a házba.Veszélyes nagyon. Láncvédõ meg szinte kötelezõ ha homokon mész mert a sok homok megeszi 1 nyár alatt láncvédõvel sokkal jobban bírja. Ugye nézheted hogy a hengernek nincs e válla vagyis hogy van e benne krompresszió.
*mindig
Amíg van stabilan, minden fordulaton szikra és nem hagyogat ki ekkora hézaggal, addig semilyet. :)
tekercs

Simson S51-nél milyen alkatrész tartja fixen a fogaskereket a tengelyen? Valami biztosan kell oda, mert így jobbra-balra csúszkál a tengelyen a fogaskerék :S

most újítom a motorom és nem tudom mi kellene oda, el?re is köszi a válaszokat

Legjobb válasz: fõtengelyen mert azon ék foglya a fogaskereket de a lendkereket is a többi tengely meg fogazott így azok jobbra balra nem mozognak

fõtengelyen mert azon ék foglya a fogaskereket de a lendkereket is a többi tengely meg fogazott így azok jobbra balra nem mozognak
A kérdező hozzászólása: értem, köszi az infót ;)


Váltáshoz letudná írni nekem valaki, hogy kell visszaváltani gázfröccsel? Simson S51-nél

Részletes , érthet? válaszokat kérek sorban és pontosan leírva :D Köszönöm

Legjobb válasz: hát baz+ fogod behúzod a kuplungot és lenyomod a váltókart majd lassan visszaengeded s kuplungot

hát baz+ fogod behúzod a kuplungot és lenyomod a váltókart majd lassan visszaengeded s kuplungot
A kérdező hozzászólása: értem
Kérdezõ, nem kell átesni a ló túlsó felére. Ugyan úgy minõsít téged is, ha mást nyomoroncozol.
A kérdező hozzászólása: w3dzz-nek szól ! Ez is milyen név nyomoroncok találnak ki ilyet !
A kérdező hozzászólása: Kedves 5. Itt NORMÁLIS emberek vannak nem pedig olyan nyomoronc kis pockok mint TE (!) De feltehetem a kérdést, hogy zokni vagy vagy csak agyilag nem túl tiszta ? A többinek köszönöm a véleményeket !
nemcsak szinkrozinálatlan váltójú autóknál, és motoroknál szoktak gázfröccsös viszaváltást aklalmazni, ahol ugye dupla kupplungolnak is, hanem szinkronváltós gépeknél is alkalmazzák, hogy ne blokkoljon a kerék agressziv kuplungolásnál. Visszaváltásnál mielõtt az egyel lentebbi fokozatba felengeded a kuplungot, gázröccsel kb arra a fordulatra elõtte felis lövöd a motort, amekkora fordulat az alacsonyabb sebességi fokozatban, ahhoz a sebességhez tartozik, ennek nyilván versenytempónál, pályázásnál stb. van értelme, hátsó kerekesnél, ahol amugyis könnyebben blokkol a hátulja, így nem kezd el táncolni, de elsõ kerekes is megtud csúszni a hirtelen motorféktõl, plusz a motort is kiméled így... tanulság, nem kell lehülyézni a másikat, bár tényleg nemkell nagy fantázia kitalálni, hogy mibõl áll a gázfröccsö9s visszaváltás...
Kedves elõzõ, miért kell nyomoroncozni a másikat? Kérdezett valamit, nem lehet rendesen válaszolni? A modern motoroknál is szoktak gázfröccsöt adni, nem csak a régi kocsikban, ahol nem volt szinkrongyûrû! Ugyanis ha megy alapjáraton a motor, visszaváltasz, és fél másodperc alatt felugrik a fordulatszám 1500-ról 9000-re, és ez idõ alatt lassulsz 50 km/h-t akkor úgy lehajít a motor ahogy vagy! Ezek szerint te sem értesz a motorozáshoz, szóval minek válaszolsz olyan témához, amit nem értesz, és végképp miért bunkó stílusban? Egyébként lehet, hogy a simson nem fog lehajítani, ha nem adsz gázfröccsöt, de a kuplungot kímélheted vele, mert nagyjából azonos fordulaton találkoznak a tárcsák.
Istenem!! Még te nézed hülyének a másikat amikor még váltani sem tudsz te nyomoronc! Minek neked motor? Meséld már el minek kell a gázfröccs vissza váltáskor? Ha belegondolsz behúzott kuplungnál mi értelme van? A régi nem szinkronizált váltójú autóknál kellett gázfröccs és dupla kuplungolás nem 1 nyomorék szimónál. Remélem értetõ és pontos voltam!
Hogy a hatalmas motorfék le ne hajítsa a simsonról. :D Belegondolni is rossz, hogy lefejelné a kormányt, ha hirtelen ekkora energiát ad le a motor. :D Egyébként ugyan úgy, ahogy visszaváltanál amúgy is, csak adsz neki gázt. Kuplung be, váltás, kis gáz és felengeded a kuplungot.
Mi szükséged van a gázfröccsösre?
A kérdező hozzászólása: Baz+ TE ! Ez a sima váltás motoregér !
A kérdező hozzászólása: Csak az bosszant, hogy feltettem egy kérdést és oda írom hogy értelmes válaszokat kérek és ilyeneket ír. Most kezdtem el motorozni egy éve és úgy gondoltam itt megkérdezhetem, amúgy az ismerõsöm mondta, hogy így kímélem a motort ha így váltok vissza és õ profin tudja csak nem ér rá elmondani mert alig van itthon.

Simson s51 nél hanyadik lyukba kell lenni a súber tűnél?

Legjobb válasz: Középen. De ez motorfüggõ.

Középen. De ez motorfüggõ.
Ha a benzinszinted jó akkor föntrõl a másodikba!
bésnél közép, E nél alsó de ez sokmindentõl függhet:) milyen karbi pl és egyebek
Normál esetben ha jó az úszószint, akkor középsõben kell lennie, de ez télleg motorfûgõ :)
A kérdező hozzászólása: és az úszónak hol kell lennie van a karbiba 1 jel ..adig??alatta??felette??

Simson S51-nél hogy kell bekötni a világítást?

Legjobb válasz: A www.szocimotorosokk.hu oldalon találsz rajzot.

A http://www.szocimotorosokk.hu oldalon találsz rajzot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!