Találatok a következő kifejezésre: Semmit nem a dohányzó szomszéd ellen (2 db)

Miért nem tehetek semmit a dohányzó szomszéd ellen, ha nap mint nap árad be a szobába a cigiszag?

Már az ablakot sem tudom kinyitni, szólni meg ugye nem lehet neki, mert a sajátjában mindenki ott dohányzik ahol akar... Nem érdemlek egészséges életet a szomszéd miatt????

Legjobb válasz: Nehéz ügy, és meg is értelek. de sajnos a saját lakásában mindenki azt csinál, amit akar, hacsak mondjuk nem épp tömegpusztító fegyvert próbálgat...

Nehéz ügy, és meg is értelek. de sajnos a saját lakásában mindenki azt csinál, amit akar, hacsak mondjuk nem épp tömegpusztító fegyvert próbálgat...
Én meg kismama vagyok és hányok a dohányfüsttõl, na meg káros is a babára! Ha megtudtál valami megoldást, akkor szólj nekem is. Nekem is nagyon rossz.
Egyet tehetsz: elköltöztök, van rá lehetõségetek. sajnos tényleg semmire nem kötelezheted a szomszédodat, az illetõen, hogy mit csinál a saját lakásában. persze ha veszélyes hulladékot égetne vagy tárolna/csendháborítana, az más lenne, de a cigifüst nem ez a kategória.
Biztosan függ a légmozgástól, de nálunk legtöbbször ha nyitva hagyom akkor a kocsma bújhat el emellett olyan dohány füst lesz a szobáinkban.Alattunk 4-en laknak és mind a 4-en egyik cigit a másiktól gyújtják. Elviselhetetlen.
Nagyon sok mozgalom indult a dohányosok ellen. Megakarják tiltani a közterületeken a dohányzást..stb Sajnos nagyon nemtörõdöm emberek a dohányosok, mert még a saját gyereküket sem óvják a füsttõl. Az emberi jógok közt ott van a Levegõhöz való jog.! Talán peres uton megnyernéd. Esõs nap 2 gyerekkel behúzódtam a buszmegállóba. Nemsokára gyültek az emberek egyik a másik után és nem törõdve semmivel fiatal-öreg férfi-nõ gyújtott rá és fújta a gyerekeim orra alá érzéstelenûl. Megsértik az emberi jogainkat.
Én is utálom a cigiszagot, mikor még dohányoztam akkor is igyekeztem tiszteletben tartani azokat, akik nem dohányoznak. De azért az már túlzás, hogy bárki beleszóljon abba, hogy én a saját lakásomban mit csinálok. Mi az, hogy csak a konyhában gyújtson rá? Mégis csak a saját lakása.
Azért ne mondjuk már hogy annyira nem oszlik el a levegõn az a füst, hogy megkelljen fulladni!:D Kicsit túlzásnak találom mert én akkor sem érzem a szobámban amikor az ablak alatt fújják a füstöt.Egy nem dohányzó
A kérdező hozzászólása: De jó neked! Nálunk sajnos nagyon is lehet érezni.
hasonló a helyzet nálunk, csak itt a dohányos az ablakunk alatt a társasház udvarán dohányzik. Veszekszünk vele, de semmi eredménye (mielõtt rám ront valaki... elõször szépen kértük hogy máshol cigizzen). Hol lehet bûz-spray-t venni? Mi arra gondoltunk, hogy leöntjük cigizés közben egy lavór vízzel... még nem tettük meg de érik a dolog...
Rúgd rá az ajtót! Úgysem fogja tudni bizonyítani :D
A kérdező hozzászólása: köszi ezt mindenképp kipróbálom, de nem hiszem hogy itt eredményt érek el.
Én tudok egy biztos megoldást, anno én a napi 12 órát fúró szomszédomnál használtam ezt tárgyaló alapnak. Vettem néhány flakon bûzspray-t (neten most csak ilyet találtam: http://bolthely.hu/dilibolt/id/00066_Buzspray) és amikor hallottam, hogy nyitja az ablakot, akkor kihajoltam és jól telefújtam a szobáját. 2 nap se telt bele és végre csendben élhetek :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, majd utánnajárok akkor az önkormányzatnál, meglátom mit tehetnék!
kedves 17:34, az én válaszomra kommenteltél (16.46 asszem), ezeket az infokat nem is tudtam eleddig. Akkor hát hajrá kérdezõ!
Már pedig vannak törvények amik megszabják h hogyan élj a saját lakásodban.Fõleg ha az társasház. Semmit sem tehetsz amivel zavarod a szomszédodat.Se hangos zene, se olyan fûrdés h elázik az alattad levõ...stb A társasházi szabályok az egyik része. A másik meg a törvénykönyvben szerepel. Ha valaki állatot tart az erkélyen és bûzlik a szaga, ami nem mérgezõ csak kellemetlen, már beleszól az Önkormányzat. Vagy a madarai ürüléke mindig a te erkélyeden landol azt is megbüntetik.Akkor ezek után a dohányfüst köztudottan veszélyesebbbbbb.
Az a helyzet, hogy amíg a dohányzás legális méreg (ahogyan az alkohol is - melyet szintén elég nagy felelõtlenségnek tartok), addig bizony minden füstöt okádó ember ott dohányzik, ahol jólesik neki, vagy ahol ki van jelölve rá terület. Sajnos nem tehetsz semmit. Bár 100%-ig megértem a problémádat, azért bizony én biztosan felháborodnék egy cseppet, ha valaki megszabná, hogyan éljek a saját lakásomban. Ennyi erõvel az alsó szomszéd miatt meg járhatna lábujjhegyen. Erre a problémára neked egyedül kell megoldást találnod sajnos :S
A kérdező hozzászólása: Azért szóltunk neki szépen, de nem lehet kompromisszumot kötni vele, hogy mondjuk csak a konyhában dohányozzon.Ha nem tetszik nekem fulladjak meg a nagy melegben, igaz? Miért kell nekem passzív dohányoznom, és a gyerekeimnek is? Hogy tudnék neki kereszbe tenni? Vagy én húznám a rövidebbet?????
A kérdező hozzászólása: Nem értem miért nem lehet valamit tenni? Miért kell nekem passzív dohányoznom?
fújjál ki neki az ablaka elé bors vagy paprika sprayt! Lehet kapni önvédelmi boltokban. Elõbb utóbb megtanulja a leckét, hogy nem teheti tönkre mások levegõjét. Az ablakot be kell csukni egy kicsit a hadmûveletnél és lesznek járulékos áldozatok is a járókelõk között, de hidd el megéri hallani a mocskot ahogy fullad. :)

Semmit nem tehetek a dohányzó szomszéd ellen?

Olyan b?z terjeng, hogy nem tudom kinyitni az ablakot. Mintha legalább négy kocsma lenne alattunk.

Legjobb válasz: Szia! Próbáltál már beszélni vele a problámáról? Hátha értelmes és változtat a szokásain. De addig is azért utána érdeklõdhetsz az önkormányzatnál, hogy ilyen esetben lehet-e feljelentést tenni vagy miylen más megoldás van? Remélem sikerrel jársz és megoldódik a problémád!

Szia! Próbáltál már beszélni vele a problámáról? Hátha értelmes és változtat a szokásain. De addig is azért utána érdeklõdhetsz az önkormányzatnál, hogy ilyen esetben lehet-e feljelentést tenni vagy miylen más megoldás van? Remélem sikerrel jársz és megoldódik a problémád!
Egy automata tûzoltókészüléket javasolok... de vigyázz vele, mert ha nincs humora, akkor gond lehet belõle.
Mivel az az õ lakása így joga van ott dohányozni, nem nagyon tehetsz semmit.
Igen, de neked meg jogod van védekezni a tûz ellen. Hogy pont az ablakban? Félsz, hogy ott fog leégni, mert már volt valami gond egy eldobott csikkbõl.
A kérdező hozzászólása: Persze, az õ lakása, ezért joga van másokat mérgezni. Szomorú, de ez a zajra nem vonatkozik, pedig azt is mindenki a sajátjában csinálja.
menj át és a cigi tüzes végét nyomd le a torkán. jobbat nem tok.
Szia! Sajnos nem tehetsz semmit. A saját tulajdonában (lakáson belül) nincs beleszólása senkinek, hogy hol és mennyit dohányzik.A legjobb lenne, ha tudnál vele beszélni, ha nem akkor sajna nincs mit tenni. Egyszerûbb a helyzet ha csak albérlõ mert akkor a közös képviselõ segítségével meg kell keresni a tulajt és megbeszélni vele a problémát. "egy közös képviselõ"
menj át hozzá és üsd szét kalapáccsal
fújjál ki neki az ablaka elé bors vagy paprika sprayt! Lehet kapni önvédelmi boltokban. Elõbb utóbb megtanulja a leckét, hogy nem teheti tönkre mások levegõjét. Az ablakot be kell csukni egy kicsit a hadmûveletnél és lesznek járulékos áldozatok is a járókelõk között, de hidd el megéri hallani a mocskot ahogy fullad. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!