Találatok a következő kifejezésre: Semmit nem a dohányzó (11 db)

Kiderült, hogy zsíros a májam és nem ihatok alkoholt illetve nem szedhetek gyógyszert sem! De dohányzom és errõl nem mondtak semmit és ha dohányzom akkor attól bajom lehet a zsíros májjal kapcsolatban?

16/F 75kg os vagyok, naponta max 3-4 szálat szívok el!

Legjobb válasz: nem szívjad csak, emeld meg a penzumot 3szorosára, elõbb elvisz a tödûrák, azt tehetsz a májbajra!!! GRATULÁLOK!!!!

nem szívjad csak, emeld meg a penzumot 3szorosára, elõbb elvisz a tödûrák, azt tehetsz a májbajra!!! GRATULÁLOK!!!!
Az elhízás és a dohányzás alapból kiváltó oka lehet, ezért evidens, hogy ezt el kellene hagyni. Az orvos nyilván azért nem említette, mert 16 évesen nem is vehetnél dohányárut, mert még a dohányboltba sem mehetsz be, míg alkoholt nagyon sok étel/ital tartalmaz. Tehát az állapotod javulásában nem fog segíteni ha továbbra is dohányzol, de ha amiatt aggódsz, nem fogsz tõle komába esni, és valószínûleg nem is rontja az állapotodat, de célszerû lenne abbahagyni.
Ne gyújts rá többet, 3-4 szál még nem okoz függõséget és különösebb problémát sem okoz. Most még könnyen elhagyhatod, viszont ha fojtatod, egyre többet és többet kívánsz ami függõséghez vezet és az egész szervezetedet károsítja. Egyenlõre egy kis életmódváltással visszafordíthatod a problémádat. Keressetek fel egy szakembert és állítsátok össze az étrendedet, ez a legfontosabb, mert a következõ lépcsõ a cukorbetegség lesz. A második de legalább ennyire fontos dolog a mozgás, sportolás, mindegy, hogy mit de rendszeres tevékenység legyen. Ha megfogadod a tanácsomat jövõ ilyenkorra rendben lesz minden.
Az indoklásokkal ne törõdj, de a tanácsok hasznosak, fogadd meg!
Mivel a dohányzás nem egészséges ezért alapba lehet tõle bajod, jelen esetben jobban árt mert megterheled vele a szervezetedet, inkább néha néha ritkán gyújts, de legjobb lenne ha teljesen abbahagynád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenképpen akkor le állok vele, mert ritkán kívánom csak!
Ez moyt lehet hogy gülyeség, de a cigitõl az emberek le.szoktak fogyni kicsit. Persze ez mellékes, így is úgy is egészségtelen. Most szokj le, amíg még nehezen jutsz hozzá. Ha már kényelmesen meg tudod venni, nehezebb lesz. Vigyázz magadra, inkább ezt a pézt kondizásba fektesd. Szexibb és egészségesebb leszel.

Miért nem tehetek semmit a dohányzó szomszéd ellen, ha nap mint nap árad be a szobába a cigiszag?

Már az ablakot sem tudom kinyitni, szólni meg ugye nem lehet neki, mert a sajátjában mindenki ott dohányzik ahol akar... Nem érdemlek egészséges életet a szomszéd miatt????

Legjobb válasz: Nehéz ügy, és meg is értelek. de sajnos a saját lakásában mindenki azt csinál, amit akar, hacsak mondjuk nem épp tömegpusztító fegyvert próbálgat...

Nehéz ügy, és meg is értelek. de sajnos a saját lakásában mindenki azt csinál, amit akar, hacsak mondjuk nem épp tömegpusztító fegyvert próbálgat...
Én meg kismama vagyok és hányok a dohányfüsttõl, na meg káros is a babára! Ha megtudtál valami megoldást, akkor szólj nekem is. Nekem is nagyon rossz.
Egyet tehetsz: elköltöztök, van rá lehetõségetek. sajnos tényleg semmire nem kötelezheted a szomszédodat, az illetõen, hogy mit csinál a saját lakásában. persze ha veszélyes hulladékot égetne vagy tárolna/csendháborítana, az más lenne, de a cigifüst nem ez a kategória.
Biztosan függ a légmozgástól, de nálunk legtöbbször ha nyitva hagyom akkor a kocsma bújhat el emellett olyan dohány füst lesz a szobáinkban.Alattunk 4-en laknak és mind a 4-en egyik cigit a másiktól gyújtják. Elviselhetetlen.
Nagyon sok mozgalom indult a dohányosok ellen. Megakarják tiltani a közterületeken a dohányzást..stb Sajnos nagyon nemtörõdöm emberek a dohányosok, mert még a saját gyereküket sem óvják a füsttõl. Az emberi jógok közt ott van a Levegõhöz való jog.! Talán peres uton megnyernéd. Esõs nap 2 gyerekkel behúzódtam a buszmegállóba. Nemsokára gyültek az emberek egyik a másik után és nem törõdve semmivel fiatal-öreg férfi-nõ gyújtott rá és fújta a gyerekeim orra alá érzéstelenûl. Megsértik az emberi jogainkat.
Én is utálom a cigiszagot, mikor még dohányoztam akkor is igyekeztem tiszteletben tartani azokat, akik nem dohányoznak. De azért az már túlzás, hogy bárki beleszóljon abba, hogy én a saját lakásomban mit csinálok. Mi az, hogy csak a konyhában gyújtson rá? Mégis csak a saját lakása.
Azért ne mondjuk már hogy annyira nem oszlik el a levegõn az a füst, hogy megkelljen fulladni!:D Kicsit túlzásnak találom mert én akkor sem érzem a szobámban amikor az ablak alatt fújják a füstöt.Egy nem dohányzó
A kérdező hozzászólása: De jó neked! Nálunk sajnos nagyon is lehet érezni.
hasonló a helyzet nálunk, csak itt a dohányos az ablakunk alatt a társasház udvarán dohányzik. Veszekszünk vele, de semmi eredménye (mielõtt rám ront valaki... elõször szépen kértük hogy máshol cigizzen). Hol lehet bûz-spray-t venni? Mi arra gondoltunk, hogy leöntjük cigizés közben egy lavór vízzel... még nem tettük meg de érik a dolog...
Rúgd rá az ajtót! Úgysem fogja tudni bizonyítani :D
A kérdező hozzászólása: köszi ezt mindenképp kipróbálom, de nem hiszem hogy itt eredményt érek el.
Én tudok egy biztos megoldást, anno én a napi 12 órát fúró szomszédomnál használtam ezt tárgyaló alapnak. Vettem néhány flakon bûzspray-t (neten most csak ilyet találtam: http://bolthely.hu/dilibolt/id/00066_Buzspray) és amikor hallottam, hogy nyitja az ablakot, akkor kihajoltam és jól telefújtam a szobáját. 2 nap se telt bele és végre csendben élhetek :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, majd utánnajárok akkor az önkormányzatnál, meglátom mit tehetnék!
kedves 17:34, az én válaszomra kommenteltél (16.46 asszem), ezeket az infokat nem is tudtam eleddig. Akkor hát hajrá kérdezõ!
Már pedig vannak törvények amik megszabják h hogyan élj a saját lakásodban.Fõleg ha az társasház. Semmit sem tehetsz amivel zavarod a szomszédodat.Se hangos zene, se olyan fûrdés h elázik az alattad levõ...stb A társasházi szabályok az egyik része. A másik meg a törvénykönyvben szerepel. Ha valaki állatot tart az erkélyen és bûzlik a szaga, ami nem mérgezõ csak kellemetlen, már beleszól az Önkormányzat. Vagy a madarai ürüléke mindig a te erkélyeden landol azt is megbüntetik.Akkor ezek után a dohányfüst köztudottan veszélyesebbbbbb.
Az a helyzet, hogy amíg a dohányzás legális méreg (ahogyan az alkohol is - melyet szintén elég nagy felelõtlenségnek tartok), addig bizony minden füstöt okádó ember ott dohányzik, ahol jólesik neki, vagy ahol ki van jelölve rá terület. Sajnos nem tehetsz semmit. Bár 100%-ig megértem a problémádat, azért bizony én biztosan felháborodnék egy cseppet, ha valaki megszabná, hogyan éljek a saját lakásomban. Ennyi erõvel az alsó szomszéd miatt meg járhatna lábujjhegyen. Erre a problémára neked egyedül kell megoldást találnod sajnos :S
A kérdező hozzászólása: Azért szóltunk neki szépen, de nem lehet kompromisszumot kötni vele, hogy mondjuk csak a konyhában dohányozzon.Ha nem tetszik nekem fulladjak meg a nagy melegben, igaz? Miért kell nekem passzív dohányoznom, és a gyerekeimnek is? Hogy tudnék neki kereszbe tenni? Vagy én húznám a rövidebbet?????
A kérdező hozzászólása: Nem értem miért nem lehet valamit tenni? Miért kell nekem passzív dohányoznom?
fújjál ki neki az ablaka elé bors vagy paprika sprayt! Lehet kapni önvédelmi boltokban. Elõbb utóbb megtanulja a leckét, hogy nem teheti tönkre mások levegõjét. Az ablakot be kell csukni egy kicsit a hadmûveletnél és lesznek járulékos áldozatok is a járókelõk között, de hidd el megéri hallani a mocskot ahogy fullad. :)

Semmit nem tehetek a dohányzó szomszéd ellen?

Olyan b?z terjeng, hogy nem tudom kinyitni az ablakot. Mintha legalább négy kocsma lenne alattunk.

Legjobb válasz: Szia! Próbáltál már beszélni vele a problámáról? Hátha értelmes és változtat a szokásain. De addig is azért utána érdeklõdhetsz az önkormányzatnál, hogy ilyen esetben lehet-e feljelentést tenni vagy miylen más megoldás van? Remélem sikerrel jársz és megoldódik a problémád!

Szia! Próbáltál már beszélni vele a problámáról? Hátha értelmes és változtat a szokásain. De addig is azért utána érdeklõdhetsz az önkormányzatnál, hogy ilyen esetben lehet-e feljelentést tenni vagy miylen más megoldás van? Remélem sikerrel jársz és megoldódik a problémád!
Egy automata tûzoltókészüléket javasolok... de vigyázz vele, mert ha nincs humora, akkor gond lehet belõle.
Mivel az az õ lakása így joga van ott dohányozni, nem nagyon tehetsz semmit.
Igen, de neked meg jogod van védekezni a tûz ellen. Hogy pont az ablakban? Félsz, hogy ott fog leégni, mert már volt valami gond egy eldobott csikkbõl.
A kérdező hozzászólása: Persze, az õ lakása, ezért joga van másokat mérgezni. Szomorú, de ez a zajra nem vonatkozik, pedig azt is mindenki a sajátjában csinálja.
menj át és a cigi tüzes végét nyomd le a torkán. jobbat nem tok.
Szia! Sajnos nem tehetsz semmit. A saját tulajdonában (lakáson belül) nincs beleszólása senkinek, hogy hol és mennyit dohányzik.A legjobb lenne, ha tudnál vele beszélni, ha nem akkor sajna nincs mit tenni. Egyszerûbb a helyzet ha csak albérlõ mert akkor a közös képviselõ segítségével meg kell keresni a tulajt és megbeszélni vele a problémát. "egy közös képviselõ"
menj át hozzá és üsd szét kalapáccsal
fújjál ki neki az ablaka elé bors vagy paprika sprayt! Lehet kapni önvédelmi boltokban. Elõbb utóbb megtanulja a leckét, hogy nem teheti tönkre mások levegõjét. Az ablakot be kell csukni egy kicsit a hadmûveletnél és lesznek járulékos áldozatok is a járókelõk között, de hidd el megéri hallani a mocskot ahogy fullad. :)


Egy dohányzó fiú miért mondja azt, hogy a félelemmel meg az idegeskedéssel nem kell semmit se kezdeni?

Ennek nem látom értelmét,amit mondott!!! Hiszen dohányzik,drogozik,hogy csökkentse a feszültségét.

Legjobb válasz: én dohányzó ember vagyok, de én nem azért szívom hogy levezessem a nemlétezõ idegességemet. Egyszerûen csak jól esik elnyújtózni egy hintaszékben és beburkolózni a füstbe, mely annyi alakzatot és üzenetet hordoz magában. :)

én dohányzó ember vagyok, de én nem azért szívom hogy levezessem a nemlétezõ idegességemet. Egyszerûen csak jól esik elnyújtózni egy hintaszékben és beburkolózni a füstbe, mely annyi alakzatot és üzenetet hordoz magában. :)
A dohányzást valóban van, aki a feszültség miatt kezdi el, de közel sem biztos, hogy az illetõ azért dohányzik, mert õ stresszes és feszült.
A második például jót mondott. Ez ilyen önigazolás. Ha most azt mondaná magának, " JÓÓÓ!! TÉNYLEG TUDNI AKAROD?!! BEH.. MÁR ÚGYSEM BÍROM TOVÁBB! Csak azért mondtam, hogy jobban érezzem magam, de már megörülök, egyszerûen szét robban a fejem és nem tudom mit csináljak!!RAarrrggg!!...." Ismerek egy drogos srácot, és õ mondta, hogy õ kifejezetten azért füvezik, mert amúgy.. lényegében egy õrült. Meg cigi, meg pia. Egyébként ha nem azért szív ez attól függetlenül is hülye kijelentés, a félelem pont hogy egy úrva szar dolog ami nagyon széttud marni belül az idegességgel együtt. Vagy pont egy ilyen, hülye akinek fogalma sincs milyen az igazi félelem, vagy hát épp magának próbálja bemagyarázni. Egyébként meg tényleg vicces, akármiért szívja a feszültséget csökkenti, könyörgöm ne ö magyarázkodjon már.
Én sem látom értelmét, nem tudom, miért mondta.Nem biztos, hogy azért dohányzik, hogy csökkentse a feszkót.Én is dohányzok sajnos de igyekszem leszokni.Ennek ellenére elég sokat stresszelek meg idegeskedek, nem igaz az amit mondanak, hogy a cigi oldja a feszültséget, ahhoz semmi köze, ezt csak néhányan bebeszélik maguknak.
A kérdező hozzászólása: ??? HAHÓ a kérdéshez is írjatok választ!
Igaz nagyon rég dohányoznak, de Amerika felfedezéséig az európaiak még csak nem is hallottak róla. A túlzott nikotin pedig egy nagyon erõs nyugtató, amivel a legagresszívebb idegbetegeket nyugtatják a diliházakban. Én úgy vagyok vele, hogy mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja. Szívja nyugodtan azt a szart, de azért a környezétében élõket ne mérgezze már meg, hiszen a passzív dohányzás miatt is ugyanannyian, ha nem többen hallanak meg.
Õs idõk óta dohányoznak. Az más kérdés hogy a cigi egy primitív módja, ezért szivarozok, esetleg vizipipa, vagy egy kis miegymás. Nem hinném hogy károsabb mint a mekis kaja, meg a +50kg túlsúly.
Tudom, hogy mire céloztál. Az viszont tény, hogy (azt hiszem) az 50-60-as években, amikor rájöttek, hogy a cigizés rákot okoz, a reklámszakértõk kétségbe estek, vajon ezután hogy "etethetnék meg" az emberekkel a különbözõ márkákat. Ugye a halj meg velünk szlogen nem túl biztató. Erre kitalálták, hogy elterelik a figyelmet. "Szárított termék." - Tanulság: a mai napig milliók mérgezik magukat, még ha nem is érdekli õket. A passzív dohányzásról pedig ne is beszéljünk.
ma 12:24 tudtam , hogy valaki leüti a labdát de én nem pont erre céloztam :)
Shevy: Igen, azt üzeni, hogy bele fogsz halni.
A kérdező hozzászólása: Ezt kifejtenéd légy szíves, hogy mitõl paranoid?
Azért, mert meg akarja magyarázni valahogy, hogy nem bír illetve nem akar leszokni, és ez kézenfekvõ magyarázatnak tûnik. (Bár nekem egyúttal paranoidnak is)
szerintem itt nincs logikai kapcsolat
H1N1 gyanús. dokihoz minél hamarabb
Hallgasson rád egy orvos, akár ügyeleten is.
Ezt szerintem tüdõgyulladás jelentkezik, de nem biztos. Szóval irány orvos!!
A kérdező hozzászólása: jaj, ne ijesztgessetek. most jutott eszembe , hogy attól esetleg nem lehet, hogy tegnap elõtt csak egy pántos vékony hálóingeben aludtam , és arra ébredtem hogy ki vagyok takarva és fáztam, fel is kellett vennem egy másik pizsit(mert rettenetesen fázós vagyok)
21:56 vagyok! Bocsi, én nem akarlak megijeszteni. Csak szerintem erõsen ajánlott forduljon orvoshoz!

Tisztelt Doktur Úr! A férjemmel élek már 6 éve, 34 éves vagyok, nem esek teherbe. Soha nem szedtem semmit rengeteg vizsgálaton voltam, tágítót is kaptam. Injekciós beavatkozáson is voltam, de nem lettem terhes. Alkoholt nem fogyasztunk, én dohányzok. Reng

Tisztelt Doktur Úr! A férjemmel élek már 6 éve, 34 éves vagyok, nem esek teherbe. Soha nem szedtem semmit rengeteg vizsgálaton voltam, tágítót is kaptam. Injekciós beavatkozáson is voltam, de nem lettem terhes. Alkoholt nem fogyasztunk, én dohányzok. Rengeteg orvosnál jártam, a professzor azt mondta, ilyet még nem látott, makk egészséges vagyok. Még műtéten is voltam Laporoskopia és hysteroskopia a méhemmel, de semmit nem találtak. Hormonvizsgálat eredménye is jó. Stimulációs kezelésen is voltam 2009-ben, azóta nem voltam az orvosnál. Sajnos a műtéti beavatkozás nagyon sok pénzbe kerül, ami nekem nincs. Mert 1 injekciós beavatkozás 60000ft-ba kerül. Ovitrell injekcióval se sikerült sajnos. Ön szerint mondjak le a gyerekről?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Erre így nem tudok válaszolni. Mindenképpen keressen fel egy meddőséggel foglalkozó szakembert, hiszen Ön utoljára 2009-ben járt szakorvosnál, s azóta sok dolog változhatott. Üdvzlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Erre így nem tudok válaszolni. Mindenképpen keressen fel egy meddőséggel foglalkozó szakembert, hiszen Ön utoljára 2009-ben járt szakorvosnál, s azóta sok dolog változhatott. Üdvzlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktur Úr! A férjemmel élek már 6 éve, 34 éves vagyok, nem esek teherbe. Soha nem szedtem semmit rengeteg vizsgálaton voltam, tágítót is kaptam. Injekciós beavatkozáson is voltam, de nem lettem terhes. Alkoholt nem fogyasztunk, én dohányzok. Reng

Tisztelt Doktur Úr! A férjemmel élek már 6 éve, 34 éves vagyok, nem esek teherbe. Soha nem szedtem semmit rengeteg vizsgálaton voltam, tágítót is kaptam. Injekciós beavatkozáson is voltam, de nem lettem terhes. Alkoholt nem fogyasztunk, én dohányzok. Rengeteg orvosnál jártam, a professzor azt mondta, ilyet még nem látott, makk egészséges vagyok. Még műtéten is voltam Laporoskopia és hysteroskopia a méhemmel, de semmit nem találtak. Hormonvizsgálat eredménye is jó. Stimulációs kezelésen is voltam 2009-ben, azóta nem voltam az orvosnál. Sajnos a műtéti beavatkozás nagyon sok pénzbe kerül, ami nekem nincs. Mert 1 injekciós beavatkozás 60000ft-ba kerül. Ovitrell injekcióval se sikerült sajnos. Ön szerint mondjak le a gyerekről?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Erre így nem tudok válaszolni. Mindenképpen keressen fel egy meddőséggel foglalkozó szakembert, hiszen Ön utoljára 2009-ben járt szakorvosnál, s azóta sok dolog változhatott. Üdvzlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Erre így nem tudok válaszolni. Mindenképpen keressen fel egy meddőséggel foglalkozó szakembert, hiszen Ön utoljára 2009-ben járt szakorvosnál, s azóta sok dolog változhatott. Üdvzlettel: Dr. Langmár Zoltán
Igen, ez lehet tudo/gege rak.
igen.. És én nem is szívesen nézném meg a tüdõdet..
Le szoktál mar a cigirol? Jó lenne ha igen...és lehetséges hogy amiatt kohogsz, menj orvoshoz !
A kérdező hozzászólása: köszy a valaszokat voltam tüdö szürön kb 3hete nem talaltak semmit sajnos depreszios is vagyok stresszelek igy meg nehezebb leszokni de azon leszek legalabb csökkentek mindenképp
Úgy tudom, ha egy kis üveges lándzsás útifüvet végigszedsz (napi 2 evõkanál, amíg ki nem ürül az üvegcse), akkor az kitisztítja a tüdõdet, dohányosoknak különösen ajánlott. (Nyilván a jóból is megárt a sok, évente egyszer ajánlják ennek a megismétlését.) Természetesen ez nem egy hosszútávú megoldás, valóban jobb lenne leszokni a cigirõl; viszont segíthet. :)

Miért mondjákl, hogy a cigi megnyugtatja az embert? Én nem éreztem semmi nyugalmat, habár nem dohányzom.

Nem dohányzom, csak 1-2x szívtam el kíváncsiságból egy szálat. Semmi nyugalom nem jött rám. És azt mondják, a nikotin nyugtat...

Legjobb válasz: A nikotin fõleg akkor nyugtat ha nikotinhiányod van. Ahoz pedig rendszeresen kell dohányoznod hogy rászokj és hiányold ha nincs.

A nikotin fõleg akkor nyugtat ha nikotinhiányod van. Ahoz pedig rendszeresen kell dohányoznod hogy rászokj és hiányold ha nincs.
Nos ha az ember kíváncsiságból szívja ne is csodálkozzon, hogy nem érzi. Mellesleg ez megalapozott tény, szerinted a 2.világháború idején miért volt a sok dohányos katona. Nem azért, mert ez mennyire menõ.
ígyvan, csak azért nyugtat meg, mert elvonási tünetet enyhít. te vagy rá a jó példa, hogy aki nincs rászokva, egyáltalán nem nyugszik meg tõle, mivel nem arra való :D én azóta vagyok tök nyugodt, alapvetõen sokkal stresszmentesebb, mióta nem dohányzom
Engem akkor is megnyugtatott, amikor még nem voltam rászokva. Az elsõ pár szál cigit utcán sétálgatva szívtam el, akkor tényleg nem nyugtatott meg. Viszont egy stresszes nap után, este, barátokkal az erkélyen nagyon relaxáló hatása volt. Jó helyen, jó idõben stresszoldó hatása van, és még csak rá se szoksz, ha nem viszed túlzásba. De akkor ne kíváncsiságból szívd, hanem dõlj hátra, és élvezd a cigarettát.
Valószinûleg az emésztésével lehet gond. A fürdés ezen a kipárolgáson nem változtat. Ez viszont nem kor függvénye.
Nem akarok nemzedéki vitát, de nem korfüggõ a dohszag. Valószínûleg ez - apád jellegzetes mirigymûködésébõl adódik. Ismerek olyan tini lányokat, akik olyan büdösek, mint a dög, és nem azért mert nem mosakodnak. Belgyógyászati eredetû probléma - sajnálom õket!
Nem lehet, hogy kezeletlen cukorbeteg az öreg és a ketontestek jellegzetes szagát érzed?
Lehet, örökletes dolog. Úgyhogy szokd meg, neked is ilyen lesz....
Én is 60 éves vagyok, Nina Ricci szagom van. Nem dohosodom. 60N
Mert ahogy halad a korral az ember. úgy halad a szagával is. Van akinek örökéletébe szarszaga van. az hiába intézi be az OldSpice céget reklámnak akk se fog segíteni. 18/F
A kérdező hozzászólása: Nem maga a teste ilyen szagu, hanem ahogy verejtékezik a homlokán, meg a fejböre!Nem izzadság vagy ilyesmi illatu!Na ez mitöl ilyen?
Én leírok valamit amit én emberekkel való bánás után kitapasztaltam és olvastam is. Akinek nincs szaga, annak nagy a valószínûsége hogy rák beteg lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!