Találatok a következő kifejezésre: Segítenek az termékek a (3 db)

Szerintetek segíti/rombolja a szervezetem ezeknek az alábbi termékeknek a szedése?

16 éves vagyok. Amit mindennap szedek azok a következők: -Dr. Chen Patika Q10+Omega-3+E-vitamin kapszula -Jutavit Lecitin kapszula -Actival Energia -TEVA-s C-vitamin Az lenne a kérdésem ezekkel kapcsolatban,hogy milyen előnyei illetve hátrányai vannak ezeknek a készítményeknek? Nagyon hálás lennék ha valaki tájékoztatna ezzel kapcsolatban. Sajnos zöldség/gyümölcs evésére nincs lehetőségem, mivel olyan helyen tanulok ahonnan csak havonta jöhetek haza, illetve a kollégium területén nincs zöldség/gyümölcs árus. Előre is köszönöm a hozzáértő válaszokat. További szép napot!

Legjobb válasz: Szerintem teljesen jó. Az Activalt nem ismerem, de ezen kívül az összes nagyon jó hatással lesz rád. Egyesével nem írom le, mi mire jó, guglizd ki szépen.

Szerintem teljesen jó. Az Activalt nem ismerem, de ezen kívül az összes nagyon jó hatással lesz rád. Egyesével nem írom le, mi mire jó, guglizd ki szépen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor az Actival Energiát megpróbálom lecserélni valami másra. Az a gond, hogy már megvettem. Ugye egy hónapos szedése nem okoz komolyabb gondokat?
Elõzõ nem mûködik éppen, addig itt egy másik: http://nih.gov/researchmatters/april2013/04222013meat.htm
Szentgyörgyi is tévedhetett, vagy mániákusává válhatott a saját találmányának. Az emberi evolúció során semmilyen körülmények között nem fejlõdhetett ki 5000 mg C-vitaminra való igény, egyszerûen azért, mert az emberi történelem során egészen a por alakú C vitaminig semmilyen lehetõség nem volt arra, hogy ennek akár töredékét is bevigyék egy nap. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a C vitaminnal az a helyzet, amit már leírtam, kérdezõ, te meg annak hiszel, akinek akarsz. Az E vitamin pedig zsírban oldódó vitamin, így túladagolható, de viszonylag nehezen. Az E szedése fokozott K vitamin igénnyel is jár, emiatt inkább jó ezeket az összetett készítményeket szedni, mint egy-egy vitamint egyedileg. Halolajat tisztán is kapsz, inkább azt vegyél, ha a bogyózás feltett szándékod. És inkább sima Activalt, és ne Actival Energiát.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek. Az utolsó válaszadó hatására rágugliztam az 5000 mg-os dologra. Valóban nagyon érdekes :D Viszont a vesekõtõl kicsit félek. Biztos hogy nem sok az a 30 mg E-vitamin minden nap? Mert akkor bátran szedem, ha ez így jó. Ha nem, akkor az Activalt 2naponta szedjem? Esetleg még az érdekelne amit az L-karnitinrõl mondtatok. Utánaolvastam és eddig még nem találtam káros hatásáról szóló cikket. Maximum annyi hogy halszagú leszel.
Halolajat, e vitamint igenis szedjél. Hacsak nem eszel minden nap tengeri halat, amit kétlek. Szentgyörgyi 5000(!)mg c vitamint szedett naponta, nem véletlenül, keress rá nyugodtan erre is. Én a helyedben az actival helyett még cinket szednék és magnéziumot, ha egyoldalú a táplálkozásod, így szép lesz a bõröd, nem fog fájni a mensi, illitve nem ürül ki a magnézium bázisod, így az izomzatod is rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Van kimenõ viszont külön engedély kell ahhoz hogy lemenjünk a szomszédos faluba. Túl nagy út, ráadásul nincs rendes zöldséges. Már rágugliztam, illetve itt vannak a készítmények is. Még nem kezdtem el õket szedni. A zsírban oldódó vitaminokról jut eszembe.. Az activalba és a dr. chenes termékben is van E vitamin. Nem fogom magam túladagolni? Lehet hogy nem kéne szedni az activalt. Mi a véleményetek róla? Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat. Sajnos az a tapasztalatom hogy a boltban vett gyümölcsök feleannyit sem érnek mit amit én beveszek tablettákkal. Otthon tudnék rendesen gyümölcsöt enni, de a kollégiumban csak így tudom pótolni. :S
Egy 16 évesnél nem nagyon jó ötlet ezeket szedni. Naponta 1-2 alma és más gyümölcs beszerzése (télire savanyú káposzta) nem okozhat ott sem nagyobb fáradságot.
És a kollégiumból nem tudsz kimenni, vagy mi? Sztem ennyi mesterséges cuccost szedni picit sok egy 16 éves diáknak. A C-vitamint meg a vízben oldódó vitaminokat kipisiled, meg az omega3 is jó állítólag... De pl az L-karnitinrõl meg újabban kimutatták, hogy akár káros is lehet a szívre, és nem tudom, ebben az Actival-ban a zsírban oldódó vitaminok milyen arányban vannak, de arra oda kell figyelni, hogy ne szedd túl. A mesterséges C-vitamin eltúlzása vesekövet okozhat és a test hozzászokását (ha majd nem szedsz C-vitamint, hamarabb leszel beteg). Összességében, van rosszabb, de nekem egy kicsit furcsa, hogy egy 16 éves ember naponta bogyókákat szed.
Nem hinném.

Segítenek az aloés termékek a teherbeesésben?

Berry-re, royal jelly-re, multi-maca-ra gondolok!

Legjobb válasz: Nem kifejezetten a teherbeesésbe,hanem a méregtelenítésben!

Nem kifejezetten a teherbeesésbe, hanem a méregtelenítésben!
Az általad említett termékek mindegyike kimagaslóan jó hatással van a szervezetre, feltöltenek vitaminnal, segítenek méregteleníteni és általános roboráló hatásúak. Nem segítik a megtermékenyítést, csak a szervezetedet hozzák csúcs formába.
Kétlem, hogy a megtermékenyítést segíteni tudnák.

A pattanás utáni hegeket az AHA savas hámlasztó termékek segítenek eltávolítani? A pattanásaimat a Zineryt levitte, de maradt néhány nyom, ami ellen nem tudok mit csinálni. Bővebben lent.

Erről a termékről( AHA) már sok jót hallottam, de egy oldalon azt olvastam, hogy októbertől februárig lehet csak használni, mert utána jön a jó idő,és a bőrt nem érheti napfény. Vagy valami ilyesmi. Ti mit hallottatok róla, tényleg így van? Vagy kinek mi vált be? Házi praktikák is jöhetnek! Előre is köszi. :)

Legjobb válasz: Igen,hatásos lehet fõleg a heg eltüntetésében és szebb,üde bõrt is eredményez.Kozmetikusnál kérd.

Igen, hatásos lehet fõleg a heg eltüntetésében és szebb, üde bõrt is eredményez.Kozmetikusnál kérd.
A kérdező hozzászólása: okés, köszi, és akkor most is használhatom, annak ellenére, hogy jön a jó idõ? (írtam h azt olvastam, a bõrt nem érheti napfény)
Nem érdemes használni napsütéses idõben olyan krémeket amelyekre ez van írva. Fényérzékeny lehetsz tõle!
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor még egy ideig hanyagolom. Köszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!