Találatok a következő kifejezésre: Segít az ha (513 db)

Mennyire segít az, ha az ember becsukja a szemét és úgy hallgatja az angol beszédet?

a href='http://www.youtube.com/watch?v=GEQhDeNyM8s' class='kulso_link'>http://www.youtube.com/watch?v=GEQhDeNyM8s

Legjobb válasz: Én rendszeres nézõje vagyok az engvid-es tanároknak többek közt James-nek is és ha azt mondja segít akkor segít :D Amúgy én próbáltam régebben és tényleg könnyebb megérteni hiszen megoszlik a koncentráció a füleiden és a szemeiden és ha becsukod a szemed akkor annyival több jut a füleidre tehát jobban oda tudsz koncentrálni a hallani valóra. :D

Én rendszeres nézõje vagyok az engvid-es tanároknak többek közt James-nek is és ha azt mondja segít akkor segít :D Amúgy én próbáltam régebben és tényleg könnyebb megérteni hiszen megoszlik a koncentráció a füleiden és a szemeiden és ha becsukod a szemed akkor annyival több jut a füleidre tehát jobban oda tudsz koncentrálni a hallani valóra. :D
Mar miert segitene? Nem hiszek benne.
Ez tudományos TÉNY! ;)
A kérdező hozzászólása: Jöhetnek még az érvek, ellenérvek, vélemények.:) KK. az eddigieket.:) És azzal értek valamennyire egyet (következtetés után), hogy tényleg segít... Hallottam annó, hogy aki pl. vak, annak a hallása jobb. Akinek meg más hiányzik, annak meg az összes többi a jó. És lehet benne valami, hogy ha nem kell pl. a hallás, akkor kiiktatjuk a hangokat és jobban tudunk figyelni, de ha a látás nem kell, akkor szemet becsukni...
Hát, ha csak pl: nem követed a szemeddel becsukva, hogy kell leírni a szót. Koncentrálsz erõsen. Szerintem hasznos lehet.

Elfelejtettem bevenni egy nap a Lindynette 20 tablettám, erre csak másnap jöttem rá, segít az ha következő nap beveszem vagy már késő teljesen? és ha nem késő ugyanolyan hatásos?

Legjobb válasz: Ezt írja a betegtájékoztatója: "12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 drazsé van, akkor a következõ csomagban lévõ drazsék szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ drazsék bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ drazsék bevételét követõen, forduljon orvoshoz." Tehát nem kell bevenned, folytasd a levelet! Azonban ha 7 szemnél kevesebb van a levélben, akkor szünet közbeiktatása nélkül kezd el szedni a köv. levelet!

Ezt írja a betegtájékoztatója: "12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 drazsé van, akkor a következõ csomagban lévõ drazsék szedését gyógyszermentes idõszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerû vérzés csak a második csomagban lévõ drazsék bevételét követõen fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés elõfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerû vérzés a 2. csomagban lévõ drazsék bevételét követõen, forduljon orvoshoz." Tehát nem kell bevenned, folytasd a levelet! Azonban ha 7 szemnél kevesebb van a levélben, akkor szünet közbeiktatása nélkül kezd el szedni a köv. levelet!

Mit tegyek annak érdekében, hogy olyan kitartóan tudjak futni mint a futballisták? Segít az, ha sokat futok, hosszú ideig?

Legjobb válasz: Szia, én egy profi mentalitású félprofi clubban játszok, 17 éves vagyok u19-ben. Most a felkészülési idõszak kellõs közepén járunk, aminek az elsõ 2 hete úgy nézett ki, hogy egy 20 perces igen intenzív bemelegítés után idõre lekellett futni 4 kört. 1 kör max 1.25 mp-ig tarthatott. És ezt 3x4x5-ször megismételtük úgy, h ha vége volt 1 "etapnak", akkor 1-2 perces szünet volt. A szünetben volt, hogy pulzust mértünk, volt hogy fekvõ-felülés-hát ment. Szóval ennyi, remélem segítettem valamit, Üdv:)

Szia, én egy profi mentalitású félprofi clubban játszok, 17 éves vagyok u19-ben. Most a felkészülési idõszak kellõs közepén járunk, aminek az elsõ 2 hete úgy nézett ki, hogy egy 20 perces igen intenzív bemelegítés után idõre lekellett futni 4 kört. 1 kör max 1.25 mp-ig tarthatott. És ezt 3x4x5-ször megismételtük úgy, h ha vége volt 1 "etapnak", akkor 1-2 perces szünet volt. A szünetben volt, hogy pulzust mértünk, volt hogy fekvõ-felülés-hát ment. Szóval ennyi, remélem segítettem valamit, Üdv:)
Én 13 vagyok igy kezdtem 3 hónapja miota 19 évesekhez járok edzésre birom az ö tempojukat is szal.. fus, fus, fus, ja és fus xD
azért a profi focisták akik tényleg nagyon sokat futnak meccsenként 8+ km azok nem tiszták, tehát nyomatnak cuccot is...
Ja. javítanod kell az erõnléteden. Rendszeres futás, elõbb-utóbb érezni fogod a változást.
nagyon rossz voltam suliba..de mivel manapság mindenhova késõn indulok el folyton futok..ez tart pár éve..és már nagyon gyors lettem és bírom a hosszú távot is:)
csak fokozatosan nem szabad egybol sokat nyomnod
Ha választani kell inkább 5 kilométert fussál nagyobb sebességgel mint 10-et lassabban, de amikor 1 percig futsz lassabban utána 1 percig gyorsabban és ezt váltogatott, még jobb.
A netrõl is tudsz letölteni edzéstervet futáshoz. Szerintem a legkeményebb a váltott iramú futás.
Sokat kell futni. Ha szúr az oldalad, nem baj, nagyon le kell lassítani a tempót, és elmúlik. Én is így kezdtem.
Aha, segít bizony! A barátnõmmel elhatároztuk tavaly nyáron hogy mindennap járunk futni. 1000m-en kezdtük, és naponta 200m-rel többet futottunk. Kb. egy hónap alatt totál megedzõdtünk. Az utolsó alkalommal már 8000m-t futottunk. Sokkal könnyebb úgy bele jönni a futásba, ha kisebb távon kezde és naponta növeled egy kicsikével:)
sajna nem.
Nem valószínû..
A mellben nincs izom, azt nem tudod erõsíteni, feszesíteni. Nem a mellkason lévõ izmokra gondolok gondolok, hanem magára a cicire. Azt kapod, amit a genetikai lottó dobott, a lógáson csak a plasztikai sebész segíthet.
Jól írják. A nõi mellben nincs izom, csak zsírszövet. Ha lóg, akkor csak plasztikai sebész segíthet..Viszont a mellkas izmost tudod erõsíteni, bár nem befolyásolja a lógó melleket
Nem, ez sajnos nem így megy.

Az olimpiai hosszútávfutóknak segít az, ha egymás mögött futnak?

Aki elől fut az "feltöri a szelet" és a követő ezért szélcsendben jobban halad? Azért gondolom, hogy ez az elv működik, mert a bicajosoknál (Tour) bemondták, hogy ez egy működő dolog. Ha működik, akkor körülbelül mennyivel gyorsabbak emiatt? Ha 5000 m-t lefutnak 14:00 alatt ezzel a módszerrel, akkor ha az atléta egyedül lenne ott kb mennyivel futna gyengébb időt?

Legjobb válasz: Ide bezzeg senki nem tolja fel a képét, hogy válaszoljon, mindenki a Szerelem, szex témát olvasgatja és veri a pötsét.

A kérdező hozzászólása: Ide bezzeg senki nem tolja fel a képét, hogy válaszoljon, mindenki a Szerelem, szex témát olvasgatja és veri a pötsét.
Nem. Nem segít. Nem tudnak olyan közel menni egymáshoz és a sebesség sem olyan nagy, mint a bicajosoknál. Nézd meg, ott 35-to km/h-val mennek egymástól 1o-2ocm-re. Az számít.
Erõ ellenszélben számít. Tehát széle válogatja.
Ekkora sebességnél úgy gondolom hogy számít. Nem véletlen van a nyúl névnek olyan híre a profik körében. Ugye tudniillik hogy a nyúlt arra mondják aki felvezeti nekik a táv egy elég komoly részét, és a végén meg kikerülik õt. Néztem videókat, például a 2000-es csúcsot is úgy futotta Hicham, hogy sokáig elõtte futottak. Kerékpárba ez úgy van hogy ha a mezõny közepén mész akkor nagyjából 6km/h-t számít, de ha a futáshoz hasonlóan csak egy két ember megy elõtted akkor 2-3 km/h-t számít körülbelül. Tehát futásnál szerintem számít összátlagba egy 0.5-1km/h-t, aztán lehet tévedek.
"Ugye tudniillik hogy a nyúlt arra mondják aki felvezeti nekik a táv egy elég komoly részét, és a végén meg kikerülik õt." Annak nem annyira fizikai, mint inkabb pszichologiai okai vannak, hogy iramfutokat hasznalnak csucskiserletekhez.

Egy pszichológus vagy kineziológus szakember segít azon ha vki nem tdja szeretni a saját gyerekét?

Annyira rémiszt? számomra, barátn?mmel beszélgettünk nemrég, mindig is éreztem hogy valahogy ? ne úgy áll a gyerekéhez ahogy kéne de mivel nekem nincs még így gondoltam csak fáradt kimerült. És most valamelyik nap beszélgettünk és sírva kifakadt hogy nem szereti a gyerekét bárcsak meg se született volna és sose fogja megszeretni. Sajnálja az elrontott életét és hogy nem csinálhatja vissza a dolgokat. Irigyel engem amiért dolgozok amit szeretek mehetek "amerre kedvem tartja" csinálhatok ami jól esik. Nem nagyon van neki segítsége vagyis van anyósa de utálják egymást így rá nem bízza a kisfiút. Azt mondta remélte hogy ha nagyobb lesz a kissrác akkor majd jobb lesz a helyzet de most már 5 éves múlt és nem hogy jobb lenne a helyzet hanem rosszabb. Er?feszítésébe kerül BESZÉLGETNI a gyerekkel ellátja fizikailag tökéletesen, mindent megvesz neki de na értitek az érzelmi kapocs valahogy nem jó. Mit lehet ilyenkor tenni? Egy szakember tudna ezen segíteni hogy valahogy "kapjon a fejéhez" hogy örüljön hogy van gyereke aki viszonylag egészséges (asztmás egyébként de kezelve van) más meg majd meghal hogy gyereke lehessen? Jó nem ilyen durván de hasonlóan? Én nem mondtam ilyesmit neki csak végighallgatom okosat nem tudok mondani sajnos, próbálok neki segíteni de azt meg nem hagyja-nem akarja. Gondoltam elvihetném én is néha a kissrácot erre arra de nem engedi.

Legjobb válasz: a kérdésben hiányzik pár betû, de nem engedte kiírni másképp.

A kérdező hozzászólása: a kérdésben hiányzik pár betû, de nem engedte kiírni másképp.
Mondjuk ha ovis a kisfiú, akkor azért van annyi szabadideje - gondolom - az anyukának, hogy fel tudjon töltõdni, nem kell óránként szoptatani egy újszülöttett, az azért sokkal nagyobb kötöttség. Miért nem dolgozik? Akkor nem lenne ideje ilyesmin agyalni. Ettõl függetlenül szerintem szüksége van külsõ szakember segítségére.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm szorgalmazom akkor továbbra is hogy forduljon szakemberhez!!!
A barátnõd depressziós, sürgõs segítségre van szüksége. Az, hogy "nem szereti" a gyereket, de nem is engedi el veled sehová, tipikus tünet. Pszichológus, vagy pszichiáter tudna segíteni. És igen, egy kis szabadidõ. Uszoda, fodrász, kávé a barátnõkkel, vacsora apával csodákra képes. http://www.babaszoba.hu/articles/Kenyszerek_rabsagaban?aid=2.. Én is a cikkben szereplõ Dr. Frigyes Júliához jártam anno.
A kérdező hozzászólása: Igen szerintem is hamarabb kellett volna már utánajárni :(( Nem tudom ez is olyan furcsa hogy nem adja oda anyósnak se mert utálja anyósát és csakazért se adja oda neki nem tudom igazából miért szerinte egy rosszindulatú nõ aki direkt keresztbe tesz neki vagy valami ilyesmit vettem ki. Sokszor panaszkodik rá.
Apuka hol van?
Ha nem szeretné a saját kisfiát, akkor gondolom odaadná az anyósának is néha, (nem örökbe)akárhogy is utálja..a másik, ha még neked sem hagyja, hogy vigyázz rá egy kicsit, sétáljatok, játszótérre vidd, akkor igenis kötõdik hozzá. Lehet, hogy volt valami olyan megrázó dolog szülésnél-után, amirõl fogalmad sincs neked sem, lehetett depresziós, ezért gondolja, hogy nem szereti a kisfiát. Pszichológushoz biztos el kellene mennie, mert ilyen gondolatai vannak, lehet valós, de ez nem normális dolog, hogy így érez. Szegény kicsi lélek, biztos õ is érzi, ennek minél hamarabb(már rég kellett volna) utána kell járni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat dolgozik, és szerinte barátnõm csak túllelkizi a dolgot és ellátja a gyereket eteti itatja játszik vele elviszi oviba meg haza akkor mi lehet a gond...szerinte semmi...
Sürgõsen keressen fel egy pszichológust, mielõtt a gyerek életét tönkre fogja tenni. A gyerek apja hogy áll a dologhoz?
A kérdező hozzászólása: Dolgozik. Csak nem szereti a munkáját se annyira.

Hogyan segít az ha angol filmeket nézek, angol nyelvű pl. hiradót hallgatok a rádióban, stb? (nyelvtanulás szempontjából)

Úgy értem, hogy ha nem vagyok tisztában egy szó jelentésével, akkor úgysem fogom tudni. Vagy a szövegkörnyezetb?l kitalálom?

Legjobb válasz: ki lehet találni azért nagyjából. meg rögzülnek a szókapcsolatok is.

ki lehet találni azért nagyjából. meg rögzülnek a szókapcsolatok is.
Egyrészt ez leginkább abban segít, hogy hallás után egyre jobban értsd, amit mondanak (mivel ez angolnál fõleg sokszor nem egyszerû), másrészt a te kiejtésedet fejleszti. Természetesen a szókincset is bõvíti, leginkább úgy, hogy a már meglévõ passzív szókincsedbõl növeli az aktív szókincset. Emellett persze lehet új szavakat is tanulni, kitalálod a szövegkörnyezetbõl a jelentését, vagy felírod magadnak, és megnézed... De szótanulásra jobb az olvasás. :) (Regényekre gondolok.)
A BBC sokat segít mert nap mint nap többször is szinte ugyanazokat a híreket hallod/látod.Ha nézed is a tévét akkor a mozdulataikból kezdesz rájönni mirõl is van szó.Ha már 10x hallod ugyanazt a hírt már hallás után is meg fogod különböztetni a szavakat, fel fogod ismerni õket.ARról nem is beszélve, hogy a BBC-nél olyan szépen, választékosan beszélnek angolul..(ha sokáig nézed még a jelbeszédet is elsajátítod :)
Én sorozatokat szoktam nézni angolul(néha angol felirattal hozzá). Igaz, hogy ezek ált. nem olyan választékosak:P De tényleg nagyon sok szókapcsolat, kifejezés marad meg bennem, pedig mióta leérettségiztem(2010), nem angoloztam. MOndhatni így tartom szinten magam.
A kérdező hozzászólása: köszi a hozzászólásokat
Hát mivel akkor nem kap elegendõ oxigént a bõr ezért max berohad. Más hatása sztem nincs.
más elõnye nincs. vizet vesztesz. sportolók szokták alkalmazni (több pulóverrel kombinálva:D) hogy meccsek elõtt a kategóriának megfelelõ súlycsoportba még épp beférjenek. az elégetett kalóriák mennyiségét nem fogja jelentõsen befolyásolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Napról napra lassúl a gépem, mi lehet az oka? van valami köze az autómatikus frissítésekhez? Segít e az ha bekapcsolom?

Legjobb válasz: nem ártana csinálndo egy frisitést,az is segit használj tisztiitó programot:http://www.piriform.com/CCLEANER gyorsitó:http://www.iobit.com/gamebooster.html ha vírusok vannak a gépeden:http://www.malwarebytes.org/ és töröld a felesleges fájlokat,de ne várjál csodákat...

nem ártana csinálndo egy frisitést, az is segit használj tisztiitó programot:http://www.piriform.com/CCLEANER gyorsitó:http://www.iobit.com/gamebooster.html ha vírusok vannak a gépeden:http://www.malwarebytes.org/ és töröld a felesleges fájlokat, de ne várjál csodákat...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!