Találatok a következő kifejezésre: Sajnos kiderült, kevés a tejem, mit (2 db)

Sajnos kiderült, hogy kevés a tejem, mit tehetnék, hogy javuljon a helyzet?

8 napos a babánk, és miután kijöttünk a kórházból, másnap vissza is kerültünk, mert besárgult, és egy éjszakára fény alá tették. 3420 g-al született, de visszafogyott 3050-re, tejem 3 napig nem volt, szegényke már 2. napon anniyra nem bírta, hogy teáztatni akarták, de az csak fél órára segített, majd adtak neki egy adag tápszert. Utána szoptattam sokat, elég gyakran, de tegnapel?tt kiderült, hogy csak 30-40 ml tejem van egy etetés alkalmával, tegnap csakis fejtem, úgy adtam a babának, mert meg akarták figyelni a n?vérek, mennyi a tejem. Mivel ez nagyon kevés, társzerrel kell kiegészítenem minden etetésnél. Sajnos már most rosszabbul megy a szoptatás, gondolom nem akar már úgy megdolgozni, mikor megismerte a cumisüveget. Mit tehetnék, hogy több tejem legyen, és visszatérhessünk a csak szoptatásra? A tápszert nem hagyhatom el, hisz nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne gyarapodjon már ezek után:(2 óránál gyakrabban meg nem tehetem mellre, mert mondta a gyerekorvos, hogy az már nem tesz jót a mellnek, hisz nincs ideje megtelni. fejjem szorgalmasan továbbra is? Az segít?

Legjobb válasz: Szia! Én is hasonló cipõben jártam az elején, 1 hós koráig néha nekem is tápszert kellett adnom, de utána szerencsre beindult rendesen. Most 6 és fél hónapos és több mint 8 kg, pedig csak tejcsit kap. Próbáld meg a More Milk kapszulát van olyan ismerõsöm, akinél rengeteget számított, de olyan is, akinél semmit ( a védõnõm ajánlotta). Igyál rengeteget és próbálj meg fehérjedús ételeket enni!!! Ja és ammikor csak tehetd fejj, még akkor is ha nem jön, attól fog több termelõdni! Ne ess kétségbe ha esetleg nem sikerül, több mint a babák fele tápszeres, nem te vagy az egyetlen, de azért próbálj meg mindent megtenni, hogy beinduljon. Mielöött fejsz, zuhanyozz le meleg vízzel, úgy könnyebben jön a tejcsi. Dia - 6 hós kislány anyukája (Ha bármi kérdésed van írj emailt: [email protected])

Szia! Én is hasonló cipõben jártam az elején, 1 hós koráig néha nekem is tápszert kellett adnom, de utána szerencsre beindult rendesen. Most 6 és fél hónapos és több mint 8 kg, pedig csak tejcsit kap. Próbáld meg a More Milk kapszulát van olyan ismerõsöm, akinél rengeteget számított, de olyan is, akinél semmit ( a védõnõm ajánlotta). Igyál rengeteget és próbálj meg fehérjedús ételeket enni!!! Ja és ammikor csak tehetd fejj, még akkor is ha nem jön, attól fog több termelõdni! Ne ess kétségbe ha esetleg nem sikerül, több mint a babák fele tápszeres, nem te vagy az egyetlen, de azért próbálj meg mindent megtenni, hogy beinduljon. Mielöött fejsz, zuhanyozz le meleg vízzel, úgy könnyebben jön a tejcsi. Dia - 6 hós kislány anyukája (Ha bármi kérdésed van írj emailt: [email protected])
Keress fel egy szoptatási tanácsadót, nekem ott javasolták, hogy vegyek egy szoptanit nevû eszközt, amivel úgy eszi a tápszert, mintha a z a cicibõl jönne. Nagyon hasznos, mert nem dobja el a cicit, és a tejem is növekszik. Kérdezz priviben, ha akarsz!
Sajnálom, hogy így alakult a szoptatás. Szerintem keress meg egy szoptatási tanácsadót, és részletesen meséld el a történetet. (LLL.HU, vagy a szoptatásért magyar egyesület honlapján találsz segítséget). Vissza lehet hozni a csak szopit szerintem. Nam vagyok ugyan szakember, de szerintem lehet 2 óránál sûrûbben is mellre tenni a babát, sõt kell is, hogy elég inger érje a melledet. Anyatej nemcsak 2 szopi között termelõdik, hanem a szopi ALATT IS. Ha eddig 1 mellbõl szoptattál, akkor próbáld ki a két mellbõl való szopit, nekem ez bevállt, és akkor kezdett hízni a babám. MINDENKÉPPEN keress fel szakembert! Sok sikert kívánok!
Az elõzõ vagyok, és még az is eszembe jutott, hogy egyáltalán nem biztos, hogy csak 30-40 ml tejed van a szopiknál. Azért mert egy alkalommal, gondolom elég idegesen fejned kellett a kórházban, nem azt jelenti, hogy sokkal nyugodtabb körülmények között, babád szoptatásával is ennyi tejed lenne. A szoptatás-szopizás egy lelki kapcsolat is, nem "csak" testi, ezért fontos a pozitív hozzáállás, és önbizalom :) Biztos, hogy sikerülni fog!!! http://www.boldogmama.hu oldalt nézd meg!!!
Szia!Én is biztatnálak. Nekem sajna nem sikerült sokáig szoptatnom részben a sját tudatlanságom miatt. Nyugalom, sok folyadék és most vegyen ki a férjed is szabit, legyen veletek otthon. Jár neki is 5 nap apasági, és nyár van tehát ilyenkor mindenki szabinvan. Azért jó ha veled van mert így jobban tudsz pihenni. Tanuljatok meg poharazni inkább ( vagy avent cumisüveg). Igyál sokat és ha tudsz aludjál. Lehet homeo bogyókat szedni de csak 2-3 napot aztán szünetet kell tartani , mert pont az ellenkezõjét éred el( saját káromból mondom , a legjobbat akartam és tessék). Igyál 3 liter folyadékot és egyél rendszresen. Ha kell hozzatok vagy hozassatok ebédet. Fejjél amindig. Felváltva szoptass hol az aegyik hol amsáik mellbõl. S jó ötlet a szoptatási tancásadó is. Nekem van olyan ismerõsöm akik hasonló képp jártak és a vége az lett a kitartásnak, hogy még mindig szopizik 5 hónaposan a pici. Kitarátás.
Nagyon gyorsan kezdj el szedni More Milk Plus kapszulát!!! A http://www.boldogmama.hu oldalon mindent megtalálsz róla. Írj, ha van kérdésed. :) ))
Ha valaki nem érez változást a More Milk Plus kapszulától, annak emelni kell az adagját. Elõször én sem éreztem különösebb hatást, aztán mérgemben elkezdtem többet szedni belõle, hát reggelre lettem olyan fejõs Holstein tehén, hogy csak lestem...:) )) Most 18 hónapos a kisfiam és még szopik, pedig az elsõ 3 gyerekem csak átlag 3 hónapig szopott...:) ))
Szia Én a lactoherb teát ittam, meg homeopátiás bogyót szedtem.Nálam bevált mind a kettõ. Az 1. babám 19 hós koráig szopott igaz hogy azért hagyta abba mert 28 hetes terhes voltam a másodikkal és elapadt a tejcim. A 2. bébi 30 hós koráig szopizott. A második baba szopizása mellet még anyatejet is vittek tõlem 23 hó alatt 6 babának. Én tudom ajánlani mindkettõt jószívvel. Igaz hogy a homeopátiás bogyónál hetente kell szünetet tartani. Fel a fejjel és jó babázást.

5 hónapos a kisfiam eddig cicizett, de sajnos kiderült, hogy kevés a tejem! Próbáltunk pár tápszert, de egyik sem kell neki! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Eyféle tápszert próbáltatok, vagy többfélét? Lehet kísérletezni, mert lehet az nem jött be neki. Esetleg 4 hónapos kortól adható tejpép? Kiskanállal! A fogzás is okozhatja, hogy most átmenetileg nem akar enni. A lényeg, hogy igyon eleget, hogy ne száradjon ki. 1-2 nap ennivaló visszautasítás még belefér, de azért beszélj az orvossal vagy a védõnõvel.

Eyféle tápszert próbáltatok, vagy többfélét? Lehet kísérletezni, mert lehet az nem jött be neki. Esetleg 4 hónapos kortól adható tejpép? Kiskanállal! A fogzás is okozhatja, hogy most átmenetileg nem akar enni. A lényeg, hogy igyon eleget, hogy ne száradjon ki. 1-2 nap ennivaló visszautasítás még belefér, de azért beszélj az orvossal vagy a védõnõvel.
5 hónaposan már el lehet kezdeni a hozzátáplálást ha nincs elég tej. Próbáltad szaporítani a tejet? Én 10 napig fejtem napi 6-szor (még éjszaka is) és nagyon beindult tõle.
4-5 hónapos kora körül én is azt hittem hogy kevés a tejem. Gyakrabban tettem cicire, szedtem homeos bogyókat, rengeteget iszom(4-5 l/nap)elkezdem a gyümölcsöt és tejpépet neki adni, és most 5 és fél hónaposan úgy látom, hogy van tej megint bõven, csöpög a szopizások alatt, bár nem fejem, elég a babámnak. A gyümik számát is visszavettem napi 1-re, van amikor a tejpép sem kell neki, csak a cic megint. Szóval ne aggódj fõleg. Ha nem kell a tápszer, hát nem kell. (jobban is teszi a babád egyébként) lehet hogy nektek is beindul megint. Próbáld addig a tejpépet. Azt nagyon szeretik. De tényleg csak kanállal add! Sok kitartátst és türelmet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!