Találatok a következő kifejezésre: Sajnos császárral és (11 db)

Egy éve szültem (sajnos) császárral. Ha hasra fekszem és utána meg kell fordulnom, még mindig elég érzékeny a vágásom helye (csak olyankor). Ez normális? Más is van ezzel így?

Legjobb válasz: én egy hónappal utána már semmit nem éreztem, pedig sajna beteg lettem szülés közben és sokat köhögtem utána, ami nem tett jót a sebnek, de hibátlanul gyógyultam! sok múlik a doki kezén, nekem szerencsém volt, mert bár nem császárra készültem, de a dokim sebész is volt, így kitûnõen sikerült a mûtét.

én egy hónappal utána már semmit nem éreztem, pedig sajna beteg lettem szülés közben és sokat köhögtem utána, ami nem tett jót a sebnek, de hibátlanul gyógyultam! sok múlik a doki kezén, nekem szerencsém volt, mert bár nem császárra készültem, de a dokim sebész is volt, így kitûnõen sikerült a mûtét.
Minden hasi mûtét után mindenkinek lesz több-kevesebb összenövése. Amit egyszer szétvágtak az már soha nem lesz olyan mint elõtte volt, a heg nyomásra való érzékenysége szerintem megmarad. Én hason alszom, úgy nem érzem. Ha megnyomom a heget akár szándékosnak akár valamilyen meló közben akkor a mai napig érzem a vágás helyét, és nem egy év telt el a császárom óta.
Nem tudom, hogy normális-e. Én csak magamból tudok kiindulni. Nekem a császár után már egy hónappal sem fájt a seb. Gondolom, hogy a gyógyulási idõszak mindenkinél egyéni, de 1 év túl hosszúnak tûnik. Van olyan, hogy érzem a sebet, de hogy emiatt ilyen érzékeny legyen...nagyon fáj vagy azért javulgatott már? Mert ha javul, akkor max. neked lassabban gyógyul, de meg fog. Ha pedig nem éreztél jelentõs javulást, szerintem el kellene menned az orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Én is köhögtem szülés után sokat és erõsen, de megnyugtattak, hogy nem lesz semmi gond és minden rendben. Úgy tudom az én dokim is ügyes kezû, de az én vágásomat látva és másokét, számomra ez nem valószínû. Viszont azt mondta, hogy minden rendben mikor voltam a 6 hetes vizsgálaton, azóta nem volt panaszom, sokáig nem is feküdtem hasra, talán azért nem zavart eddig ez a jellegû érzékenység. Köszönöm a válaszokat. Megnyugtattatok.
A kérdező hozzászólása: 3ik válaszoló: nem fáj nagyon, de meglepett, hogy még mindig ha hasra fekszem és utána vissza szeretnék fordulni, érzem a vágást. Máskor nem érzek semmit, max. ha sokat dolgozom egész nap (pl. nagyot takarítok). sokáig nem feküdtem hasra mert még szoptatok és a melleimet is nyomom, de pl. olvasni újabban kicsit hasra fekszem és olyankor tapasztalom, hogy még jó érzékeny a vágásom.
elsõ vagyok: nekem külsõleg is alig látszik a heg, most már nem lehet semmit csinálni, max a következõt ne nála szüld meg.
Harmadik vagyok: most jutott eszembe, hogy amikor szültem, egy másik császáros anyuka 3-dik császárával feküdt mellettem. Õ mondta nekem, hogy a 10 évvel azelõtti császára jobban "húz", mint a 3 évvel azelõtti. Tényleg múlhat az orvoson. Azt mondta, hogy neki túl sûrû lett az öltése és még mindig meg is látszik neki 10 év után. Ennyi múlik egy orvoson, elég durva!
Szerintem menjel el egy masik sebeszhez, ne nogyogyaszhoz, es nezesd meg vele rendesen magadat. O mindent elmond majd neked, es ha rendben vagy akkor te is megnyugszol. Ha esetleg valami gond lenne, akkor pedig jobb ugyis idobe menni. Most jarj utana ki nalatok egy jo sebesz, es keresd fel! Nekem mell mutetem volt szoptatas utan, es jol sikerult a mutet, az idojaras valtozast megerzem ugyan, de a mellemen fekszem, es nincs vele gond. Irjal majd, hogy elmentel-e a dokihoz.
igen
Nõvéremnek császár után 3 héttel már megjött. Úgyhogy valószínû nálad is ez a helyzet.
Szerintem ez még a gyermekágyi folyás része.

Sajnos császárral szültem és utána pár napra sebfertözést kaptam májusban a budapesti volt MÁV korházban. Mással is történt ilyen?

Nekem elég rossz tapasztalatom volt és kiváncsi lennék hogy kinek milyen élménye volt a korházban töltött napokrol is!

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnálom, ami veled történt. Hamarosan én is a MÁV-ban fogok szülni.Megkérdezhetem, hogy ki volt a dokid? Vagy volt fogadott szülésznõd? Mert én a dokimmal nagyon elégedett vagyok, viszont a kórháztól egy kicsit félek.

Szia! Nagyon sajnálom, ami veled történt. Hamarosan én is a MÁV-ban fogok szülni.Megkérdezhetem, hogy ki volt a dokid? Vagy volt fogadott szülésznõd? Mert én a dokimmal nagyon elégedett vagyok, viszont a kórháztól egy kicsit félek.
Szia! Sajnos az elsõ szülésem császáros volt és volt egy kis problámám a sebemmel. Kb 1 hét után egy 5Ft-os nagyságú piros duzzanat volt, ami kifakadt. A dokimnak lápiszolnia kellett, ami kellemetlen volt, de ki lehetett bírni. Nekem semmimást nem kellett csinálni a sebemmel. Azóta szültem már természetes úton, most pedig 22 hetes terhes vagyok. Komplikációm a sebbõl kifolyólag egyenlõre nincsen, remélem, hogy már nem is lesz. Én az Szt.István kórházban szültem, ott mindennel elégedett voltam. A legjobbakat!
Nekem nem sebfertõzésem volt, hanem a mûtét után volt egy kis püffenet és az nyílt szét kb 3 cm-en, úgy a 7. hétre rá. Most már kezd szépen elmúlni. Remélem veled is minden renndben lesz!
Szia! Nekem is vannak onnan rossz tapasztalataim, de kizárólag az orvosokkal pl:Atalay Katalin és a nõvérekkel.Embertelenek és lekezelõk! Amúgy most szültem júliusban!

Nagy babám van, és fenékkel előre fekszik, sajnos, valószínű a császár. Eddig csak rendesen szültem, nagyon félek. Nagyon rossz lesz utána?

Nem lehet rá számítani, hogy befordul a pici, mert a placenta a fundusban van és nem engedi a köldökzsinór. Afeje is nagy, ezért nem engedik megszülni. Igazándib?l félek a császártól, meg az altatástól...

Legjobb válasz: Szerintem már nagyon ritkán altatnak a császárhoz, de azért ezt kérdezd meg a dokidtól is. Én császárral szültem, érzéstelenítettek és semmit nem éreztem az egészbõl. Az igaz, hogy a mûtét után 6-8 órával fel kell kelni az ágyból és az baromi rossz és nehéz. Az elsõ 2-3 nap nem könnyû, de napról napra jobb lesz és az hogy a babád miatt kell minél elöbb felépülnöd az iszonyú sok erõt ad. Tehát szerintem ne féljél tõle, mert igaz nem kellemes a mûtét után, de a te és a babád egészsége a legfontosabb!

Szerintem már nagyon ritkán altatnak a császárhoz, de azért ezt kérdezd meg a dokidtól is. Én császárral szültem, érzéstelenítettek és semmit nem éreztem az egészbõl. Az igaz, hogy a mûtét után 6-8 órával fel kell kelni az ágyból és az baromi rossz és nehéz. Az elsõ 2-3 nap nem könnyû, de napról napra jobb lesz és az hogy a babád miatt kell minél elöbb felépülnöd az iszonyú sok erõt ad. Tehát szerintem ne féljél tõle, mert igaz nem kellemes a mûtét után, de a te és a babád egészsége a legfontosabb!
Én nem hinném, hogy altatásra mindig van szükség, erre kérdezz rá, mert sokszor adnak érzéstelenítõt és csak éppen nem látod mit csinálnak..utána kicsit húzódhat, de nem vészes a fájdalom, mint mikor megvan kb. Ne aggódj minden rendben lesz.
Nagy valószínûséggel csak helyi érzéstelenítõt fogsz kapni. A mûtét alatt nem sok mindent érzel majd ne félj. Utána egy napig nekem elég rossz volt. Az elsõ felkelés nagyon nehéz lesz , de utána meg fogsz lepõdni milyen gyorsan gyógyulsz. Napról napra sokkal könnyebb lesz. A lényeg felállni és kiegyenesedni minél hamarabb.

Terhes vagyok a második babával. Az előző szülésem óta 2év fog eltelni, sajnos az első baba császárral született. Kéne megint orvost fogadnom, vagy hagyjam és járja az éppen akkor rendelő dokihoz?

Lenne még egy kérdésem.Mostanság szült valaki Gy?rben dr Dúcz Renénél? Mi a véleményetek róla?Én jókat hallottam róla.de azt is mondták,hogy nála több a császár.

Legjobb válasz: Szia! Én 5 éve szültem nála az elsõt most fogom a napokban a másodikat. Én imádom mert nem az a paráztatós fajta. A császárról meg pont úgy tudom nála csak ha muszáj. Persze nem mindegy miért volt neked az elsõ császár. Nekem csomó ismerõsöm szült nála nagyon keveset császározott. Nekem szülés közben volt magas a vérnyomásom, de végig nem mondott semmi olyat amivel ijesztgetett volna csak bíztatót. Egyetlen "hibája" a szememben, hogy nagyon elfoglalt, pl nst-k után mindig csomót várok rá mire le tud jönni értékelni. De ez is azt jelzi hogy jó doki. Mondjuk ha te szájbarágós beszélgetõs dokira vágysz õ nem az a fajta, csak a lényeget mondja, de azt kedvesen.

Szia! Én 5 éve szültem nála az elsõt most fogom a napokban a másodikat. Én imádom mert nem az a paráztatós fajta. A császárról meg pont úgy tudom nála csak ha muszáj. Persze nem mindegy miért volt neked az elsõ császár. Nekem csomó ismerõsöm szült nála nagyon keveset császározott. Nekem szülés közben volt magas a vérnyomásom, de végig nem mondott semmi olyat amivel ijesztgetett volna csak bíztatót. Egyetlen "hibája" a szememben, hogy nagyon elfoglalt, pl nst-k után mindig csomót várok rá mire le tud jönni értékelni. De ez is azt jelzi hogy jó doki. Mondjuk ha te szájbarágós beszélgetõs dokira vágysz õ nem az a fajta, csak a lényeget mondja, de azt kedvesen.
Ja amúgy ha a Lietzerbe mész ott is rendesek a dokik lelkes fiatalok, csak óriási ott a tömeg, én csak táppénzes papírért jártam oda, be sem mentem de mindig órákat kellett várni. A Dúczról még annyit, hogy van magánrendelése csanakon meg gyõrben is, de UH nincs nála (sztem nem is fontos mindig). A szülési tarifa pedig annyi amennyitt gondolsz nála.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Azért lett az elõzõ császár, mert nem tágultam semmit, szombaton már kezdõdtek a fájások, persze nem annyira intenzíven, aztán vasárnap már nagyon fájtak, és végül hétfõn délben sos császár, mert mint írtam nem tágultam semmit, és már a baba szívhangja is romlott.Igazából ezért.A terhesség alatt mondjuk eléggé vizesedtem, néha a vérnyomásom is felment, a végén meg már volt a vizeletemben is egy kis fehérje, de ez nem izgatott senkit.1hét túlhordás után pedig megcsászároztak. Azért még várom mások észrevételét is...:)
Én szülésem is császárral végzõdött, nagyon lassan tágultam, nagyon vizes is voltam stb...hosszú vajúdás után vittek a mûtõbe! 2év 3hónap lesz a két szülés között, orvost nem fogadtam, megint császár lesz, kivéve ha befordul a csontos medencébe(így mondta a védõnõ) akkor meg szokták próbálni a sima szülést az orvosok!
Szia! Nekem 21-22 hónap lesz a kettõ között, az én dokim szerint, ha rendben lesz a szívhang, nem vékonyodik el nagyon a heg, nem lesz túl méretes baba, akkor próbálkozhatunk a rendes szüléssel. Dúcz Renérõl én is pont az ellenkezõjét hallottam, hogy addig "húzza" amíg lehet, sõt sajnos hallottam olyat is, hogy pont azért lett állítólag oxigénhiányos a baba, mert túl sokat várt a császárra. De az az igazság, szerintem, hogy ilyenkor, ha szegény szülõnek ilyen problémával ne adja isten tragédiával kell szembesülnie, hajlamos mindenkit okolni, : orvost, szülésznõt... sajnos mindenkit, és nem tudhatjuk, hohy mi állt a probléma hátterében. Tapasztalatom szerint (mikor az elsõt szültem, pont a Dúcz René volt az osztályos fõkonzulens), egy nagyon kedves, körültekintõ, orvos. Állítólag a terhesgondozóban tényleg nagyon rendes, lelkiismeretes, fiatal orvosok vannak, nagyon dícsérik a Stummer Jánost, a Busznyák Csabát és a Horváth Zoltánt. Ha épp hozzájuk tartozol körzetileg, akkor nem érdemes szerintem fogadott orvoshoz járni, bár gondolom kisgyerek mellett Neked sincs sok idõd a terhesgondozóban ücsörögni. Én csak vérvételre megyek oda, de sokszor elszörnyülködöm, hogy mennyien vannak. Jó babavárást!
Szia! Csak gondoltam leírom épp ma voltam nst-n a Dúcznál, hát nem lett valami jó az Nst, utána elküldött uh-ra kiderült hogy kevés a magzatvíz, az uh-s doki azonnal paráztatni kezdett, hogy benn kell maradnom stb, de a Dúcz megnyugtatott hogy elég ha naponta megnéz ezután, tök rendi volt elkísért mindenhova és mindenben megnyugtatott, még anyum is aki tök ijedõs lenyugodott a szavaitól. Igaz én már mindenórás vagyok, de amit õ mondd az nekem szentírás. Remélem sikerült döntened kellemes babavárást kívánok

Én 35-évesen szültem a harmadik gyereket császár metsszésel és akkor volt rá öt percem hogy döntsek, de sajnos rosszul döntöttem mert meg csinálták a sterilizációt, a jelenlegi párom nagyon szeretne egy babát mit tehetek hogy teherbe esek?

Most 45-éves vagyok vállalhatok babát?

Legjobb válasz: Van már 3 gyermeked és 45 évesen már finoman szólva sem ajánlott gyermeket vállalni (egyrészt a kockácatok/komplikációk miatt, másrészt pedig 65 éves leszel, mire az a gyerek felnõ...). Még ha lehetne is, szerinted ez felelõsségteljes dolog lenne csak azért, mert a mostani párod gyereket szeretne? Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam...

Van már 3 gyermeked és 45 évesen már finoman szólva sem ajánlott gyermeket vállalni (egyrészt a kockácatok/komplikációk miatt, másrészt pedig 65 éves leszel, mire az a gyerek felnõ...). Még ha lehetne is, szerinted ez felelõsségteljes dolog lenne csak azért, mert a mostani párod gyereket szeretne? Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam...
Mit csináltak? Petevezeték-elkötés? Lombikkal lehet még baba, de fizetõs ebben az esetben.
Úgy tudom én is, hogy ilyenkor a lombik program jöhet szóba, de ilyen esetben nincs rá támogatás.
Még utolsó nap is befordulhat. :) Örömteli várakozást!
Szia. Lányom a 40.héten, szülés elõtt egy nappal fordult fejvégûbõl farfekvésbe... Még megfordulhat a babád, van esély rá. Sõt szülés közben is fordulhat! Sok boldogságot a picihez :o))
Az én fiam végig faros volt, a védõnõ ajánlotta a Pulsatillát (homeopátiás golyó), azt mondta, fogalma nincs, hogyan, de használt már több kismamánál. A 37. hétre meg is fordult. Hogy a bogyótól, vagy egyébként is megfordult volna, nem tudom, de nem veszíthetsz semmit, ha kipróbálod.

Barátnőm pár hete szült. Ajánlották neki a haskötőt, de sajnos nem bírja használni, mert császárral szült és ott a heg ahol a kötő alja és dörzsöli, fáj neki! Van valami más módszer?

Legjobb válasz: Szia.Én is császáros voltam.A korházban elkötötték a hasam,viszont otthon már HASSZORÍTÓ BUGYIT hordtam.Nekem bevált,nagyon jó dolog és kényelmes is semilyen problémám nem volt vele!

Szia.Én is császáros voltam.A korházban elkötötték a hasam, viszont otthon már HASSZORÍTÓ BUGYIT hordtam.Nekem bevált, nagyon jó dolog és kényelmes is semilyen problémám nem volt vele!
Én combra való ramofix hálót használtam. A kórházban nem ajánlották a haskötõt, mert a császárnál a has izmait vágják és tágítják és ha 100%-ban leveszed a terhet a hasizomról a haskötõvel az izmok nem erõsödnek meg rendesen maguktól.
Szia! Én is császáros voltam 2x is, és mindig használtam gumis haskötõt. Bár most nagyon meleg van, lehet hogy nem jön be a tanácsom, de: én tettem oda a hegre egy puha lapos kis párnát, és úgy tettem fel a haskötõt. Nekem kényelmes volt úgy még ülni is. Gyors gyógyulást neki!!!
Szia! Én is császáros voltam, de tudtam használni haskötõt. Lejjebb kell tenni és semmi panaszt nem okoz.
Engem 9 napja császároztak és én is haskötõ bugyit használok, meg még sima folpackal is szoktam a hasam körbetekerni.
A kérdező hozzászólása: NAGYON köszönöm a válaszokat! Igazából azért is "erõltette" a haskötõt, mert minél elõbb szeretné ha megerõsödnének az izmai, de így elég fájdalmas volt! De megfogadjuk a tanácsokat, tényleg köszi!!!
Csak azért írok, mert ez engem is érdekel és hogy megtaláljam a kérdést, bocsi. Ki a dokid?
A kérdező hozzászólása: Szia! dr. Fehér András. Nála szültem a kislányomat, még Gyöngyösön .Neki köszönhetem, hogy most mind a ketten jól vagyunk. Komoly problémám volt a terhesség alatt és maximálisan figyelt ránk. Igaz, most a távolság miatt nehezebb, de nála biztos kezekben érzem magam::--))
Róla én keveset tudok, pont azért, mert ugye nem olyan régóta van itt. :-) A kórházról: van alapítványi szoba, ha gondolod, állítólag elég extra, de ha szerencséd van, és pont nem szülnek sokan, akkor úgy is lehetsz egyedül a babáddal, hogy normál kórteremben vagytok. Barátnõm így szült januárban. Ketten voltak frissen szült anyukák összesen. :-) Minden jót neked és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és viszont kívánom::--))

Holnap lesz programozott csaszarom mert a kisfiam sajnos nem fordult be. Soha nem volt meg mutetem es nagyon felek tole. Az orvos azt mondta hogy spinalis erzestelenitest fogok kapni. Kerhetnek egy kis biztatast?

Tudom hogy ez nem igazi kerdes, inkabb keres de nagyon jol esne a biztatasotok! Nagyon felek a mutettol! Elore is koszonom nektek!

Legjobb válasz: Ne félj! érzéstelenítéstôl nem fogod érezni. ha túl vagy rajta meglátod h nem is volt olyan vészes mint amilyennek gondoltad. sok sikert!

Ne félj! érzéstelenítéstôl nem fogod érezni. ha túl vagy rajta meglátod h nem is volt olyan vészes mint amilyennek gondoltad. sok sikert!
Ne aggódj, minden rendben lesz. Nekem a második szülésem volt császár (az elsõ hüvelyi), rettegtem tõle több okból is. Az érzéstelenítés simán ment, még csak nem is fájt. Mûtét után viszonylag simán ment a felkelés, viszont a mûtét utáni nap nekem nem volt túl kellemes. Utána viszont minden nappal jobb lett. Nálad is rendben lesz minden, gyorsan felépülsz majd. Drukkolok holnap! Jó babázást! :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen! Jol esik hogy irtatok!
Lehet, hogy már túl vagy rajta, de azért írok, hátha. Látom nem sokat aludtál. :) Nekem tök jó volt a császár. A mûtõ ezerszer barátságosabb volt, mint a szülõszoba. A mûtõs csapat nagyon aranyos volt, még viccelõdtünk is. Az érzéstelenítés nem fájt. Csípkedtek, hogy még érzek-e. Majd amikor már nem éreztem, elkezdték. Végig állt a fejemnél egy hölgy, akitõl kérdezhettem. Annyit éreztem az egészbõl, hogy húzógatják a hasam. Egyáltalán nem fájt. Nagyon izgultam, hogy végre kivegyék, nagyon vártam. :) Majd kivették, felsírt. Olyan hangosan, hogy kintrõl hallották a férjemék, pedig a mûtõ és a váróterem között van egy folyosó és 2 szoba. :) És odahozták egy pillanatra. Elvitték fürdetni, mérni majd visszahozták, egy percet odatették a fejemhez, majd elvitték. Olyan izgatott voltam hogy még varrás közben már mentem volna dajkálgatni. Aztán kitoltak a megfigyelõbe 3 órát ott voltam. Ott lehetett velem a férjem és a baba. Sokszor rámnézett a nõvér is. Majd kitoltak a kórterembe, ahol már az oldalamra tudtam fordulni, úgy szeretek aludni. eg is lepõdött a nõvérke. Majd másnap jöttek az elsõ felkelések. Nem is fájt, inkább húzódott. Attól félte szétreped, persze ez hülyeség. :) Aztán a harmadik felkelésnél már egész jó volt, kimentem pisilni, stb. A második napon már tök jól voltam. Mire hazaértünk (4nap) már semmi bajom nem volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!