Találatok a következő kifejezésre: Sajnos a hónapban derült ki, hogy (2 db)

Sajnos a 3. hónapban derült ki, hogy a babának nem volt szívverése(már 9 hetesen megállt). Műtét után(ahol volt már méhtágítás is) kb mikor lehet újból megpróbálkozni?

Legjobb válasz: Szerintem ebben a kérdésben az ovosodra hallgass, hiszen õ ismeri a részleteket és komoly szövõdményei lehetnek egy túl korai terhességnek. Egyébként meg szokták várni a rendes menzeszt és kb 3 hónapot várni kell minimum. Jó egészséget!

Szerintem ebben a kérdésben az ovosodra hallgass, hiszen õ ismeri a részleteket és komoly szövõdményei lehetnek egy túl korai terhességnek. Egyébként meg szokták várni a rendes menzeszt és kb 3 hónapot várni kell minimum. Jó egészséget!
Én 11 hetes terhességet vesztettem el, mûvi úton befejezett vetélés volt. Nem foglalkoztam vele mit mondanak az orvosok. Ha a méhem készen áll a következõ terhesség befogadására akkor készen áll. Ha nem akkor úgy sem ágyazódik be a megtermékenyült petesejt. Igaz, néhány hétig eléggé ki voltam készülve lekileg és nem nagyon volt kedvem szexelni se, de nem tartott sokáig. Júliusban volt a vetélésem és novemberben fogant meg a kisfiam. Tulajdonképpen meg volt a doki által ajánlott 3 hónap, de addig is... örömünket leltük a próbálkozásban :) :) :)
Én is úgy gondolom, hogy a méhnek helyre kell állni és reálisnak látom a 3 hónapot, de igazam van az elõttem szólónak, ho gy a szervezet úgyis eldönti, mikor áll készen. A dokid tudja a részleteket, hallgass rá.
Én ugyanúgy jártam mint te. 6 hétre a mútét után teherbe estem. Egészséges kisfiút szültem. Általában azt mondják 3 hónapot várni kell. Sok sikert!

Pont 3 hónapom van a szülésig. Mennyi esélyem van bejutni egy anyaotthonba? Sajnos csak múlt héten kezdtem el, mert akkor derült ki, hogy a (baba apján kivül) szüleim sem szeretnék, ha visszamennék hozzájuk.

Valakinek van valami tapasztalata anyaotthonokkal kapcsolatban? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: jézusom... milyen emberek közt élsz te...?

Az hülyeség, hogy elveszik a gyereked, ehhez bizonyos feltétéléknek meg kell lenniük. Csak azért, mert nem tudsz hová menni, ezért nem veszik el a babát. Ezért jöttek létre ezek az intézmények, hogy segíteni tudjanak az ilyen helyzetekben. És ezeken a helyeken senki nem fog lenézni, nem fognak emiatt bántani, de az is biztos, hogy nem hagyhatod el magad, mert csak a te segítségeddel, és akaratoddal tudnak majd a szakemberek segíteni. Holnap pedig ne félj semmitõl, senki nem fog lenézni, csak légy õszinte, és mond el, hogy bajban vagy. Minden meg fog oldódni!
jézusom... milyen emberek közt élsz te...?
Minnél elõbb keresd fel a helyi családsegítõ központot, kell, hogy legyen, ha vidéken élsz, akkor is. Ennek a fele sem tréfa, ha nem teszed meg, elveszik Tõled a babát, és nem fogod visszakapni, csak, ha már talpraálltál, az meg nagyon nehéz lesz. Keresd fel a helyi önkormányzatot, a szociális osztályt, tõlük kérj segítséget. Szomorú, hogy a szüleidhez nem mehetsz, ha Téged nem, legalább az unokájukat nézhetnék...Most a kicsi élete a legfontosabb, érte tegyél meg mindent.Szorítok Neked!
Már kismamaként be tudsz kerülni anyaotthonba. Ajánlom, hogy menj be egy családsegítõbe, és ott tudnak neked segíteni, és akár már szülés elõtt be tudsz kerülni egybe. Egy otthonban 12 hónapig maradhatsz, ami hat hónappal meghosszabbítható. De saját magad is kershetsz ilyen helyeket, de személy szerint azt ajánlom, hogy fordulj szakemberhez, sokkal több információt és helyet tudnak neked mondani, mint amennyit megtalálsz a neten.
Azért menjél családsegítõbe, mert ott nem csupán helyet tudnak Neked szerezni, hanem elbeszélget Veled egy szakember, aki arra is tud megoldást mondani, hogyan hozd helyre a kapcsolatot a szüleiddel, elvégre hidd el, nem megoldás hosszútávon az anyaotthon, hiába maradhatsz ott 1 évig, szörnyû azt tapasztalni, hogy mikor ez az egy év letelik, bizony mennetek kell. Nem egy anyától ilyenkor elveszik a gyereket, intézetbe kerül, Te pedig (ha addigra nem hozod rendbe az életedet, mert senki nem fogja helyetted)jobb esetben hajléktalanszállóra kerülsz, ahonnan igen nehéz visszakapaszkodni a civillizált életbe. Nekem egyszer egy szoc.munkás családsegítõ azt mondta:"Nem nekünk kell halásznunk az emberek helyett, hanem megtanítani õket halászni." Term. képletesen értendõ. Próbáld a szüleiddel felvenni a kapcsolatot, a gyermeknek is jobb családi közegben felnõni, mint életének azt a másfél évét, mint "rászoruló" kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Hát én sem akartam elhinni. A szülésig nincs gond, max. addig van hol laknom. Nem tudom mit kéne még megpróbálnom. Lemondani semmiféleképp nem fogok a babáról, még ha ilyen helyzetben is vagyok.
Nem tudom, apuka miért nem akarta a babát, ha így próbáltad megfogni, "gratulálok", ettõl még a szüleid elfogadhatnának, de talán kicsit érthetõ, hogy talán nem erre neveltek, és kínosnak érzik a szituációt, de akkor se kéne ezt tenniük. Próbálj felkeresni családsegítõt, biztos van felétek is, be tudsz kerülni anyaotthonba, de tudod, én azt a picit sajnálom legjobban, mert õ aztán semmirõl nem tehet, és egybõl egy pocsék helyzetbe születik bele. Remélem, ha felnõ, több esze lesz, mint a szüleinek és a nagyszüleinek.
Szerintem nem kell félned attól, hogy megaláznának, megjegyzéseket tennének Rád. A segitõ munkatársak ezt egyébként sem tehetik meg (valószinûleg súlyos etikátlanság, sõt fegyelemsértés lenne részükrõl). Ezenkivül, az eddig leirt helyzetedbõl nem is következik, hogy etikátlanul jártál volna el, és nem is életszerû ezt alapból feltételezni. Ezt csak azért irom le, mert a NANE segélytelefonos oldala szerint sokszor épp a megszégyenitéstõl való félelem tartja vissza az embereket a segitségkéréstõl (igaz, ez más ügy, ott bántalmazásról van szó). A gyereket elvileg anyagi okokból nem vehetnék el, de ezt, úgy tudom, rendszeresen megszegik vagy megkerülik az önkormányzatok. , A gyermeket kizárólag anyagi okból fennálló veszélyeztetettség miatt nem szabad családjától elválasztani.'' 1997. évi XXXI. törvény (a gyermekek védelmérõl és a gyámügyi igazgatásról), 7. § (1) Sajnos, teljesen ködös számomra, hogy ezen a törvényen mit is értenek. Nem tudok róla, hogy akár egy önkormányzatot is megbüntettek volna önkényeskedésért, az ügyészség akér egy esetet is visszacsináltatott volna. Igazából csak azért irom le, hogy ekkor se veszitsd el feltétlenül a teljes bizalmadat az egész társadalomban, talán ilyen esetben is van segitség, de erre csak képzett szakember tudna pontos választ adni. Mindenesetre õszintén kivánom Neked, hogy eleve szóba se jöjjön ilyesmi, remélem, sikerrel jársz és a családsegitõben segitséget kapsz.
Szia!Merre laksz?
szegénykém úgy sajnállak.tudom ez nem ide tartozik.Az anyaotthon jó lenne.A gyerek egy szemét disznó!A szüleidrõl ne is beszéljünk.Miért nem fogadnak be?De te is szégyellheted magad.Nem lehet csak úgy, a világba szülni.Ennek a gyereked issza meg a levét!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Holnap megyek be a helyi önkormányzat szociális osztályára és a családsegítõközpontba. Eléggé magam alatt vagyok, hogy pont azok az emberek fordultak el tõlem, akiknek most mellettem kéne állniuk. A szüleimtõl sem anyagi segítséget mentem kérni, hanem a lehetõsget, hogy a kétszintes házuk felsõ szintén lakhassunk. Majd jelentkezem még, hogy hogy alakultak a dolgaim. Köszönöm a (többségében) biztató szavakat.
Sajnálom hogy nem tudsz jó hirekkel szolgálni! Lehet hülyén gondolkozok de szerencsére nem voltam még ilyen helyzetben! Miért nem próbálod meg hogy hirdetéseket adsz fel!Egy próbát megér!Nem egy olyan ember van szerintem aki csak azért adja ki albérletbe a lakását mert hogy lakva legyen!Mondjuk egy vidéki házat cserében rendbe raknád vagy ha idös néni mellé mennél cserében föznél rá!Tudom rossz ez is meg hát idegennel lakni a baba mellett kiszolgálni egy vadidegent de egyenlöre szerintem több mint ha az "utcán" lennétek! Vagy szerinted/szerintetek mit csinálnak ha kórházba bejelented hogy nincs hová menned!?Elvennék babát talán?Nem tudom nem voltam ilyen helyzetben hála isten! Amúgy hova valósi vagy? Irhatsz privit ha gondolod!
A kérdező hozzászólása: Szió! Hát semmi. Pedig elég sok telefonszámot, segélytelefont felhívtam. Holnap is megyek egy helyre elbeszélgetésre. Az egyik segélytelefonos is ígérte 2 napja, hogy visszahív, hát azóta sem. A baba apja pedig teljesen elérhetetlenné vált.( Még egyszer nem ezzel akartam megfogni és eddig semmihez nem járult hozzá.) K.O.
Szia! Mi a helyzet?Tudtál vmit találni?
Ezt nem hiszem el, komolyan mondom. De megis hova fogsz menni a kicsivel akkor, mit mondtak, mikor hivnak vissza teged telefonon? Gyorben tudok egy csaladok atmeneti otthonat, ez egy alapitvanyos otthon. Szent Cirill Method Alapitvany, azt hiszem igy hivjak, de mindjart megnezem neked. Talan nagyobb varosokba probalkozz, mert ott tobb otthon lehet. Es kuloben most hol laksz???
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát végül sajnos csak annyi idõnk volt, hogy a családsegítõbe mentünk be. Kedves volt a nõ, meg szimpi, de hát egy kicsit többet vártam, vidéki otthon címeket (mert nem mindegyik van fenn a neten), de igazából semmi. Felírtam a nevem, szül.hely, idõ, tel.számom és majd beszél a kollégáival, és majd hívnak, és hogy hossszú a várólista, valaki 1.5 évet is vár. Meg hogy hátha megoldódik a szüleimmel való viszony. De mondtuk, hogy hogyan ha anyám pszichiátria kezelés alatt áll évek óta, apámmal pedig soha nem volt jó a kapcsolatunk a testvéremmel. Hát ennyi. :( És az önkormányzattól a segélyt majd a baba megszületése után kapok.
Hat ha mar ismernek is a csaladsegitoben, akkor nem is mesz felve. Remelem minden jol alakul, es probaljal fogamzasgatlo tablettat feliratni, igaz nem olcso, de meg mindig jobb, mintha megint terhes lennel!!!! Majd irjal!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Holnap egy jó barátnõmmel megyek, aki gyakori vendég ezeken a helyeken. Az öcsém korábban gyakori vendég volt a családsegítõben, ezért nem lesz ismeretlen a családi történetünk. És köszi, hogy válaszoltatok, és biztattatok. Holnap majd elmesélem mi volt.
Holnap ha mesz a csaladsegitobe, szerintem oda menjel be eloszor, akkor kerjed azonnali elhelyezesedet! A szuleid nagyon-nagyon melysegesen szegyelljek magukat, mert a kotelesseguk segiteni nekik, hiszen a veruk, a gyermekuk vagy. Par bunko hozzaszolo irt neked, ne foglalkozz veluk. Aki jo, normalis csaladban nott fel, nem tudja mit jelent bajban lenni. Legy nagyon eros, es nehogy terhes legyel megint!!!!!! Valaki elmegy veled holnap intezkedni? Jo lenne, ha nem kellene egyedul menned.
Mivel a kérdésben nem igazán tértél ki a helyzetre, csak most egészítetted ki, és úgy fogalmaztál, hogy abból nyugodtan feltételezhette bárki, hogy nem mostanában alakult így, hogy apuka elfordult, számomra a kérdésed megfogalmazásából csak az következik egyenesen, hogy a szüleid fordultak el most, apuka már jóval régebben. Szóval örülök a pontosításnak részedrõl.
senkinek semmi köze ahhoz, hogy miért alakult így. elítélni senkinek nincs joga. szerintem próbálj meg egy élhetõ életet alakítani magadnak, és szard le magasról a szüleidet. ha megérkezik az unoka, úgyis õk lesznek az elsõk, akik majd ugranak, hogy a közelükben legyen. a helyeben én akkor sem bocsájtanék meg nekik.
Szia, hogy alakult az életetek azóta ? ha szoktál még ide járni írhatnál (jó) híreket!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!