Találatok a következő kifejezésre: Sajnos, volt vetélésem. Lehet, (7 db)

Sajnos, volt egy vetélésem. Lehet, hogy a sok idesgeskedéstől ment el a baba? Vagy összefüggésben lehet azzal, hogy abbahagytam az Elevit szedését, mert hányingerem volt tőle?

Legjobb válasz: Az Elevitnek vagy elhagyásának nem lehet ilyen következménye, ez a szerencsétlen véletlenek összejátszása. Az idegesség lehet EGYIK kiváltója, de önmagában nem okoz vetélést. Nem tudhatod, mi lett volna, ha nyugodt vagy. Sajnos. (Legközelebb az Elevitet próbáld meg reggel, evés után bevenni.)

Az Elevitnek vagy elhagyásának nem lehet ilyen következménye, ez a szerencsétlen véletlenek összejátszása. Az idegesség lehet EGYIK kiváltója, de önmagában nem okoz vetélést. Nem tudhatod, mi lett volna, ha nyugodt vagy. Sajnos. (Legközelebb az Elevitet próbáld meg reggel, evés után bevenni.)

Sajnos volt egy vetélésem. Mennyi ido múlva lehet újra próbálkozni?

Legjobb válasz: Minimum harom honap,max.fel ev.Ezt az orvosok ajanljak igy,biztos nem hulyesegbol.En egy evet vartam.A meh egy honap alatt visszafejlodik,de foleg ha kaparas is volt akkor jo varni.Pszihikailag szerintem sokkal nehezebb.En most pont anni idos terhes vagyok mint a tavaly amikor elveteltem es allandoan az az erzesem hogy valami folyik belolem,mint amikor elveteltem es erosen vereztem.

Minimum harom honap, max.fel ev.Ezt az orvosok ajanljak igy, biztos nem hulyesegbol.En egy evet vartam.A meh egy honap alatt visszafejlodik, de foleg ha kaparas is volt akkor jo varni.Pszihikailag szerintem sokkal nehezebb.En most pont anni idos terhes vagyok mint a tavaly amikor elveteltem es allandoan az az erzesem hogy valami folyik belolem, mint amikor elveteltem es erosen vereztem.
Szia! Nekem 12 hetesen volt vetélésem, 3 hónapot mondtak, két mensest megvártunk, a harmadik nem jött:) ).Most 29 hetes vagyok és semmi probléma.
Attól függ mekkora volt a terhesség! Ha még kicsi 5-6 hetes akkor 1 mensit elég megvárni. Nagyobb terhességnél javasolják a 3 hónapot! Nekem 7 hetesen volt missed ab-om, én is azt hittem 3 hónapot kell várnom, de utána a doki azt mondta 1 mensit várjunk. Már 2 héttel a mûtét után volt peteérésem, pont akkor voltam dokinál. Persze a mensit meg kell várni, de kis terhességnél nem kell hónapokat várni hogy rendbe gyere.
Elso vagyok, hat, megoszlanak a velemenyek, nekem kb.nyolc hetesen ment el a baba, a meh teljesen kiurult megis kikapartak a biztonsag kedveert ezert szoktak javasolni a harom honapot, lehet akinel nem tortenik orvosi beavatkozas, annal nem kell annyit varni.
2. vagyok, tényleg megoszlanak :) Nekem 7 hetesen volt a kaparásom, elkezdtem vérezni, görcsölni, szívhang nem volt. Viszont én kérdeztem dokimat, miért mondják azt hogy 3 hónapot kell várni. Õ mondta hogy nagyobb terhességnél kell annyit várni, mert ott több idõ míg helyrejön a méh, mivel eleve nagyobb. Nekem azt mondta elsõ mensi után lehet. És mondom 2 héttel mûtét után minden rendben volt, sõt az ultrahangon doki már látta hogy peteérésem is van. Én vagyok rá az élõ példa :) De persze nálam nem találtak semmi rendelleneset, ami miatt elhalt a baba. Ellenkezõ esetben biztos várni kell pár hónapot.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a válaszokat. Nekem még nagyon korai volt a terhesség - UH-n még nem is tudták kimutatni. Méhen kívulire gyanakodtak, de hál Istennek mégse az volt, hanem méhen beluli elhalás. A "jobbik" rossz. Nekem a doki 3-4 hónapot mondott. Remélem osszejon!Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, s boldog babavárást!
mindenféleképpen menj be az ügyeletre fõleg ha vérzel is
A kérdező hozzászólása: Hál istennek vér nincs és nem is szúr csak tényleg ha vcre megyek azért nem értem hogy mi lehet ez semmi más panaszom nincs egyáltalán!
akkor majd kedden elmész és megmondod a dokidnak

Volt egy spontán vetélésem 5 hónaposan azóta több mint fél év telt el 3hete késik a menstruációm tegnap csináltam tesztet de az negatív lett sajnos. Mi oka lehet hogy késik? Nagyon aggodók

Legjobb válasz: 5 hónaposan ment el? Egyet tudnék tanácsolni menj el orvoshoz jobban jársz. Tudom hogy minden vágyad egy pici lélek de menj el orvoshoz mert ez nem jó így. Sok dolog is közre játszhat hogy nem jön meg de fenn álhat az hogy terhes vagy. Mi elõbb ki kellene deríteni. Milyen tesztet vettél? Nekem a medi-lab az becsapott engemet áll pozitívat mutatott még egyszer nem veszek olyat. De ha van kedved beszélgetni szívesen beszélgetnék veled. És hogy bírod ki hogy 5 hónaposan el ment a picikéd lelkileg én össze roppantam volna.

5 hónaposan ment el? Egyet tudnék tanácsolni menj el orvoshoz jobban jársz. Tudom hogy minden vágyad egy pici lélek de menj el orvoshoz mert ez nem jó így. Sok dolog is közre játszhat hogy nem jön meg de fenn álhat az hogy terhes vagy. Mi elõbb ki kellene deríteni. Milyen tesztet vettél? Nekem a medi-lab az becsapott engemet áll pozitívat mutatott még egyszer nem veszek olyat. De ha van kedved beszélgetni szívesen beszélgetnék veled. És hogy bírod ki hogy 5 hónaposan el ment a picikéd lelkileg én össze roppantam volna.
Ha az utóbbi fél évben rendszeresen megjött a mensid, akkor fennáll a terhesség lehetõsége. Tudom, félsz, de csinálj egy tesztet, vagy egybõl menj orvoshoz. Van valami tüneted?

Múlt hónapban volt sajnos vetélésem, most ismét reménykedem. Most is azokat a terhességi tüneteket kellene éreznem? Hasfeszülés, puffadás volt, és fájtak a melleim mensi előtt már. Vagy ez lehet másképp is? csak mert sajnos most nem érzek semmit.

Legjobb válasz: Szia. A tünetek elvileg ugyan azok. De ha a múlt hónapban volt vetélésed, miért kockáztatsz ilyen hamar? Nem véletlenül mondják a legalább 3 hónapos türelmi idõt. A szervezetednek regenerálódni kell és lelkileg is helyre kell jönnöd. Ha terhes vagy kívánom, hogy minden rendben legyen. Üdv

Szia. A tünetek elvileg ugyan azok. De ha a múlt hónapban volt vetélésed, miért kockáztatsz ilyen hamar? Nem véletlenül mondják a legalább 3 hónapos türelmi idõt. A szervezetednek regenerálódni kell és lelkileg is helyre kell jönnöd. Ha terhes vagy kívánom, hogy minden rendben legyen. Üdv
Szia. Mi 1 mesit vártunk, és most ott alszik a 10 hetes hercegem a kiságyba. Hajrá!!! Drukkolok!
Szia. 1 válaszoló vagyok. Nekem is volt vetélésem és a dokim azt mondta, hogy a szakirodalom 6 hónapot javasol, de õszerinte 3 is elég, de azt várjuk meg. Persze van akinek összejön hamarabb is, de ezt nagyon sok orvos elmondja. Én is kívánom, hogy ezúttal megmaradjon a kisbabád.
Szia! Én is ajánlom, hogy várjatok, legalább 3 menszeszt!
A kérdező hozzászólása: azt mondta a doki, hogy nem kell várni.Sztetek kellett volna?
szia lett babád?

Nemrég volt egy művi vetélésem, sajnos. Azt mondta a dokim, hogy az első mensruáció után már lehet próbálkozni egy újabb bébivel. Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia. Nekem egyszer de az spontán vetélés volt, fél év múlva jött össze a baba aki már lassan 6 éves. Én azt gondolom hogy legalább ennyi kell mert a szervezetednek is regenálódnia kell.

Szia. Nekem egyszer de az spontán vetélés volt, fél év múlva jött össze a baba aki már lassan 6 éves. Én azt gondolom hogy legalább ennyi kell mert a szervezetednek is regenálódnia kell.
Az elsõ menzesz szokott a támpont lenni, ami lehet, hogy 6-8 hét múlva jön csak. Ha nagyon szeretnétek majd, lehet utána, de pár hónapot érdemes várni szerintem a lelkiek miatt is...
Valaki egyszer azt írta, és látok benne igazat, hogy a baba úgysem tapad meg, ha a szervezteted még nem állkészen egy újabb terhességre. De én is inkább várnék pár hónapot, hogy a szervezet és a lelked is kicsit regenerálódjon.
A sógornõmnek is így ment el a baba, vagyis nem ment el, így megmûtötték június elején. Az orvos azt mondta neki, hogy szedjen vitamint, várjanak 3 hónapot, majd újra próbálkozhatnak, amit betartva most ismét terhes, 11 hetes, és eddig nincs semmi baj. Én ezt kívánom Neked is! Amíg nem rázódsz helyre lelkileg és testileg, addig nem jön a baba sem, õ érzi, hogy mikor álltok ismét készen az õ jövetelére. Drukkolok, sok sikert!
Nekem mûvi vetélés után, a rendszeres próbálkozás ellenére is csak bõ 1 év elmúltával sikerült teherbe esni, amikor már épp lemondtam róla, hogy úgysem jön össze. De most 13 hetes vagyok. Igaz, hogy nem problémamentes a terhességem, de bízom benne, hogy sikerül egészséges babát szülnöm. Drukkoljatok nekem.

A magas prolaktinszint okozhat vetélést? Sajnos már két missedem volt a 8. héten, és arra gyanakszom, hogy ez lehet az ok? Más jár már hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia Nekem két hete volt a második missedem. Én is magam próbálok utána járni. Mert itt irta az egyik válaszoló hogy az elsõ után kellett volna. De az elsõ sõt a második után se vizsgálják ki csak a harmadik után. Gondolom neki még nem volt ilyen baja. Most is csak úgy vizsgálnak ki hogy mi magunk megyünk utána a férjemmel. A genetika jó mert lehet kromoszóma probléma. Én levelezek egy genetikai központtal és írtak errõl nagyon sok mindent. Írj ha gondolod privátba és akkor beszélgethetünk róla. [email protected]

Szia Nekem két hete volt a második missedem. Én is magam próbálok utána járni. Mert itt irta az egyik válaszoló hogy az elsõ után kellett volna. De az elsõ sõt a második után se vizsgálják ki csak a harmadik után. Gondolom neki még nem volt ilyen baja. Most is csak úgy vizsgálnak ki hogy mi magunk megyünk utána a férjemmel. A genetika jó mert lehet kromoszóma probléma. Én levelezek egy genetikai központtal és írtak errõl nagyon sok mindent. Írj ha gondolod privátba és akkor beszélgethetünk róla. [email protected]
Igen, sajnos okozhat. Nem kaptál rá gyógyszert? Akinek magas a prolaktinja általában a terhesség 12. hetéig kell szednie Bromocriptint. Orvosod nem említette? Mindenképp kérdezz rá, mert ez így semmiképp sem normális. Sok erõt és kitartás!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó. Már egy másik kérdésem kapcsán írtál választ nekem és akkor írtam is neded az e-mail címre. Tényleg jó lenne megbeszélni, hogy milyen kivizsgálásra kellene menni.
Igen, okozhat vetélést. Mindenképp menj endokrinológushoz, az egy jó döntés!!! A nõdokik sajnos csak akkor értenek a hormonokhoz, ha azoknak jók az értékeik, vagy meg sem nézik... Nekem 1 vetélés után derült ki, hogy a TSH-m magas, vagyis a pajzsmirigyem alulmûködik. És csak egy vérvétel, és máris kiderült! Te is kérj teljeskörû hormonvizsgálatot az endo-n!! Drukkolok! 7 hetes kismama
Valószínûleg volt egy nagyon korai spontán vetélésem is, mert pozitív teszt után 9 napra megjött a menstruációm. :( Utána pedig nem jött össze a baba.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: Neked miért kellett a vizsgálat? Nem jött össze a baba, vagy vetélésed is volt?
A hormonszintet mindenképp nézzék meg! Ez alap!!! Sajnos az én dokim is ilyen volt, én váltottam orvost. Arra hivatkozott, hogy velem tuti minden rendben van, és nincs szükség hormonvizsgálatra. Aztán kiderült, hogy magas volt a prolaktinom... Az új dokitól kaptam Bromocriptint, elkezdtem szedni, s egy hónapon belül már pozitív volt a tesztem. :) Ha nagyon magas az érték, akkor a 12. hétig kell szedni a gyógyszert, épp a vetélés elkerülése végett. Szerintem endokrinológushoz már mehetsz, de úgy kalkulálj, hogy az elsõ vérvétel kb. a ciklusod 3.napján lesz. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Még nem voltam semmilyen kivizsgáláson, sõt a dokim azt mondta, hogy csak genetikára fog küldeni, amit meg hallottam, hogy nem sok értelme van. Így próbálok én utánnajárni, hogy mi lehet az ok. Ezek szerint akkor még ez 1-2 hónapot is igénybe fog venni, mire eljutok az endokrinológushoz. És ha tényleg kiderül, hogy ez a baj, mikor lehet újból próbálkozni. Már nagyon szeretnénk a kistesót!
Endokrinológushoz mehetsz már most is, a vérvétel úgyis konkrét napokon lesz - általában a ciklusod 3. és a 21. napján. Nem voltál még hormonvizsgálaton eddig? Mondjuk az elsõ missed ab.után el kellett volna küldenie a dokidnak megnézetni a hormonszintedet...
A kérdező hozzászólása: Még nem tudom biztosan, hogy tényleg ez volt e a gond. A 2. válaszoló által is leírt oldalon olvastam errõl, és nekem szinte minden tünet megvan, amit ott le is írnak. Egyébként csütörtökön lesz a 2. missedem, ettõl függetlenül mehetek már endokrinológushoz?
A Magas prolaktin szint tüneteinél írja is a vetélést: http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php Itt is írja: http://baba.zug.hu/hir/milyen-okok-allhatnak-a-spontas-vetel..
Nekem volt most szövettani vizsgálat az jó lett. Most megyek jövõ héten hormon vizsgálatra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!