Találatok a következő kifejezésre: Saját tulajdonú hogyan (9 db)

Szövetkezeti sorházból hogyan lehet saját tulajdonú sorház vagy saját tulajdonú családi ház?

4 Lakásos szövetkezeti sorházunk van, külön bejárattal minden lakás rendelkezik.(2 szintes lakás). Bíróságtól végzést kaptunk,hogy megsz?nt a lakás szövetkezet,a telek a szövetkezet tulajdona,a lakóház a 4 lakás 8személy tulajdona. 1személy része:6/48tulajdona... Hogyan lehet a telket saját magántulajdonba kérni(helyezni)? Válaszokat el?re Köszönöm!

Legjobb válasz: Jelenleg a telek osztatlan közös tulajdon. Ha az összes tulajdonos egyetért benne, és a helyi építési szabályzatnak nem mond ellent, akkor a telket megoszthatjátok, de egy valag pénzbe kerül, és nem biztos, hogy megéri!

Jelenleg a telek osztatlan közös tulajdon. Ha az összes tulajdonos egyetért benne, és a helyi építési szabályzatnak nem mond ellent, akkor a telket megoszthatjátok, de egy valag pénzbe kerül, és nem biztos, hogy megéri!

Feleségemnek és nekem is van saját tulajdonú lakásunk. Jogom van-e bemenni az ő lakásába, ha nem akarja? Korlátozhatja-e a házastársi jogaimat, azzal, hogy külön lakásban él, ahová nem enged be?

Legjobb válasz: Nem a középkorban élünk. Ha a feleséged nem óhajt egy légtérben tartózkodni veled, hanem inkább a saját lakásában lakik, nem akadályozhatod meg benne. Nem értem, miért nem váltok el, ha ennyire nem akar veled lenni?

Nem a középkorban élünk. Ha a feleséged nem óhajt egy légtérben tartózkodni veled, hanem inkább a saját lakásában lakik, nem akadályozhatod meg benne. Nem értem, miért nem váltok el, ha ennyire nem akar veled lenni?
Ha a saját tulajdona, akkor nincs jogod bemenni oda, ehhez a házasságnak semmi köze. A házastársi jogaid ezzel nem sérülnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Téma lezárva.

Nagyapám saját tulajdonú lakásomban lakik. Hogyan tudnék "pénzt csinálni" a lakásból (életjáradék-féleségre gondolok) úgy, hogy Neki ne essen bántódása, azaz élete végéig ott maradhasson?

Legjobb válasz: Az életjáradék-féleség úgy megy, hogy le kell mondani a lakásról, cserébe havonta fizet egy bizonyos összeget a cég. De amint a nagypapa meghal, viszik is a lakást. Ha csak nem él még legalább 40 évig a nagypapa, akkor tuti ráfaragtok. Kb. a lakás értékének a felét ha ki fogja fizetni járadékként a cég. Nagyon nem éri meg. Maximum annyit tehetsz (ha több szobás az ingatlan), hogy albérlõt költöztetsz be a papa mellé.

Az életjáradék-féleség úgy megy, hogy le kell mondani a lakásról, cserébe havonta fizet egy bizonyos összeget a cég. De amint a nagypapa meghal, viszik is a lakást. Ha csak nem él még legalább 40 évig a nagypapa, akkor tuti ráfaragtok. Kb. a lakás értékének a felét ha ki fogja fizetni járadékként a cég. Nagyon nem éri meg. Maximum annyit tehetsz (ha több szobás az ingatlan), hogy albérlõt költöztetsz be a papa mellé.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!


Jogilag mi akadálya van annak, hogy a SAjÁT tulajdonú telkemet egy külföldi országnak eladjam?

Legjobb válasz: Földet csak EU állampolgár természetes személy vehet szerintem Magyarországon (lehet vannak kivételek), de külföldi állam biztosan nem. Ezt nem szokták engedni az államok, bérbeadás viszonylag gyakran elõfordul a világban.

Földet csak EU állampolgár természetes személy vehet szerintem Magyarországon (lehet vannak kivételek), de külföldi állam biztosan nem. Ezt nem szokták engedni az államok, bérbeadás viszonylag gyakran elõfordul a világban.
A Földtörvény. 7. §16 (1) A külföldi magánszemély és jogi személy termõföld tulajdonjogát - a (2) bekezdésben foglaltak kivételével - nem szerezheti meg. [link]
A szabad kereskedelem csak a nagytõkéseknek szabad.
Semmi. Csak várd meg mig egy külföldi ORSZÁG jelentkezik nálad!
Pontosan, kispolgárként füled farkad behúzod, jogodban áll hallgatni. Minden más jogod csak látszólagos.
Ha nem termõföld, hanem mondjuk üdülõtelek, akkor semmi. De a tulajdonjog persze nem azt jelenti, hogy azon a telken a külföldi jog lesz érvényes, az attól még ugyanúgy Magyarország területe marad.
Nem írta a kérdezõ egy szóval sem hogy TERMÕFÖLD lenne az ingatlan tehát nincs korlát Lásd nagykövetség épület és telek az is külföldi állam tulajdon
Külföldi országnak nem adhatod el, csak külföldi magánszemélynek - még jogi személynek sem. A külföldi magánszemélyek viszont csak engedéllyel szerezhetnek ingatlant Magyarországon: [link] Vagyis nem tudod megtenni. De elárulom, ha megtehetnéd, akkor sem minõsülne a telked külföldnek. "Lásd nagykövetség épület és telek az is külföldi állam tulajdon" Tévedés. Nem a külföldi állam tulajdona, hanem annak TERÜLETE. Ez igen nagy különbség, mert az utóbbi egy nemzetközi jogi egyezmény. [link] 7. oldal, 2.2 pont, 5. bekezdés. (Extraterritorialitás)

Mennyi rá az esély, hogy ha egy srác 22 évesen új, saját tulajdonú BMW-vel jelenik meg, becsülettel megdolgozott érte?

Legjobb válasz: Nem mindegy neked? És ha a szüleitõl kapta? Én is ballagásomra kaptam egy ari autót, mégsem ítélt el érte senki.

Nem mindegy neked? És ha a szüleitõl kapta? Én is ballagásomra kaptam egy ari autót, mégsem ítélt el érte senki.
Lehetséges hogy gyerek kora óta volt befektetése (mondjuk ez nem megdolgozás), ha tényleg MEGDOLGOZOTT magyarul két kezi munka akkor kb 0 az esélye
A kérdező hozzászólása: Utánanéztem, hogy az autó kb. 7 millió Ft-ot ér. Tegyük fel, hogy 18 éves kora óta dolgozik. Ez azt jelenti, hogy havonta legalább 166.666, - Ft-ot kellett félretennie, ami azt jelenti, hogy még nem is ruházkodott, evett, nem élt. Ha a kocsit részletre vette, pláne kell ekkora fizetést produkálni a kamatok miatt, hogy hitelképes legyen. Ez, legyünk õszinték, 18-22 éves korban, diploma nélkül egy munkahelyen egyszerûen nem reális. Abban a ritka esetben lehetséges, ha a srác zseni és saját jól menõ cége van, amire elég kicsi az esély. Nekem ennyi idõsen nem volt semmim, csóró egyetemista voltam. Amim van, azt 30 év kemény munkájával kerestem, minden fillérrel el tudok számolni.
Ma 16:02 válásról még sosem hallottál? Gondolom az apánál maradt a gyerek, aki jóval idõsebb mint a nõ, mármint az apa, de sok pénze van így összeszedett egy fiatal csajt...
Ma, 12.45-ös, 69%-os válaszoló:mekkora KAMUS vagy!Azt írod, 33 éves vagy.Ez így oké.Áruld már el, hogy a viharba járhat a FIAD egyáltalán autóval?!Hacsak nem kb.15 évesen estél teherbe...mondjuk ha a kisebbséghez tartozol nem lep meg.Ám ha így van, kizárt, hogy tisztességes melóval szereztetek bármit is az életben.Máskor mielõtt elküldöd a válaszodat olvasd végig!
0 %.
Nem, adnám nyugodt szívvel a lányom egy maffiozónak, de azok nem BMW-vel járnak.. Az sem zavarna, ha a srácnak a feneke alá tették volna a szülei az autót..
Nekem van egy 22 éves ismerõsöm nem rég vett egy fullos zsír új BMW-t kp.ra pontosan nem tudom milyet. Õ miután leérettségizett rögtön kiment külföldre dolgozni, és ebbõl van.
Nyugalom, a maffiózók biztoaan nem 4 milliós kocsival járnak, hanem 24 millióssal. Ez abszolút belefér. Inkább gondolj arra, hogy a lányod egy biztonságos autóban utazik és ez jó.
Bocs, 17.04-es, de akkor az NEM az õ fia, hanem nevelt gyereke!
A "legújabb" szériás 3-as BMW-t 2005 óta változatlan külsõvel gyártják. 3, 5-ért igen jók vannak már. http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/320/bmw_320_320d-4609540
A kérdező hozzászólása: Utolsó, a coupe karosszériás modellrõl van szó, amelyet 2006 óta gyártanak és a használtauto.hu-n 6, 5 millió Ft-tól indul
Ha pénzügyi területen dolgozik vagy MLM, stb akkor lehetséges, ha nem akkor nem.
Nekem is van olyan hónap, hogy megkeresek fél milliót és mégis csak 22 vagyok.
"Ma, 12.45-ös, 69%-os válaszoló:mekkora KAMUS vagy!Azt írod, 33 éves vagy.Ez így oké.Áruld már el, hogy a viharba járhat a FIAD egyáltalán autóval?!Hacsak nem kb.15 évesen estél teherbe...mondjuk ha a kisebbséghez tartozol nem lep meg.Ám ha így van, kizárt, hogy tisztességes melóval szereztetek bármit is az életben.Máskor mielõtt elküldöd a válaszodat olvasd végig!" Hogy te mekkora bunkó vagy...Igen, 16 évesen szültem, a fiam betöltötte a 17-et, így nyugodtan vezethet! És NEM a kisebbséghez tartozom, és nyugodtan csinálhatod utánunk a dolgokat.Mielõtt ítélkezel, gondolkozz!
Gondolkoztam, mielõtt ítélkeztem!Ezek után sincs sokkal jobb véleményem Rólad(talán 15 évesen tanulni, nem gyereket csinálni kell, ráadásul büszkének lenni rá, hááááát, hagyjuk).És köszi, nem csináltam/csinálnám utánad(hála Istennek 15 évesen nem a d*gáson járt az eszem).Én ugyan 39 éves leszek-20 évesen szültem az elsõ fiamat-, de mindenünk megvan(saját cég, autók, ház, stb.), a nagyobbik gyerekünk egyetemista külföldön, és elhiheted, nagyon boldog az életünk!
Neked semmid sem lehet, ha így irigykedsz az Én, és a fiam kocsijára...Ha neked meglenne az, amit itt kamuzol, akkor neked is lehetne olyan kocsid mint nekünk. És itt be is fejezem, egy bizonyos szint alá nem süllyedek...
Igaza van az elõttem szólónak simán lehet pénzügyekben keresni ennyit egy kis kitartással. pókerrel például még fiatalabban is.(csak adózásra nem szabad gondolni mert leszedik a felét a nyereménynek) Droggal sem sokkal nehezebb.És ha nem veri át a vevõkörét akkor "becsületesen" megoldható 1-2 év alatt is. Ha valaki erkölcsi kérdést csinál a pénzbõl örökké csak sértett lesz és újjal mutogat arra aki megcsinálta a szerencséjét .A mai világban már le vannak osztva a lapok, a meséket én meghagyom a gyerekeknek.
De azért esze nem sok van, ha a 1O millát nem lakásra, hanem kocsira költi. Ha nem dúsgazdagok persze és nincs 5 lakása.
A kérdező hozzászólása: Eszemben nincs a lányom életébe beleszólni, egy szót nem szóltam neki semmirõl!! Csupán meg akarok nyugodni, hogy a srác valóban becsülettel dolgozott meg az autóért, ahogy állítja. Az autó a legújabb szériás 3-as coupé BMW, alsó hangon is 4-5 millió. Te sem nyugodt szívvel adnád a lányod egy maffiózónak, vagy igen?
Én egy õsrégi suzukival járok és keményen megdolgoztam érte..:D
Mondjuk 1%.Szerintem inkább a szüleitõl van...
Attól függ. Hitellel simán megoldható, csak hát ebben a mai világban hülye, aki hitelt vesz fel, pláne kocsira. Egyéb esetben, ha mondjuk 16 éves kora óta minden nap teljes munkaidõben dolgozik, jó keresettel, így meg lehet cinálni, csak ez meg ritka. Miért?
Minimális az esély rá. Hacsak nem dolgozik már 2 éve és gyûjtött össze önerõre és vett fel hitelt az autóra. De ezt nagyon kétlem.
12:32, nem értelek... Most miért háborított fel téged ez a kérdés?
Elég kicsi... Irtó nagy szerencse kell hozzá, ami elég ritka mostanában.
A kérdező hozzászólása: 20 éves lányom randizik egy ilyen fiúval. A dolog azért érdekes, mert a srác szülei átlagos anyagi helyzetûnek tûnnek, lakótelepen élnek. Lányom állítja, hogy a srác becsületesen dolgozik, de én ebben erõsen szkeptikus vagyok. Szerintetek? Nem szeretném, ha rossz társaságba keveredne, de egyelõre hallgatok.
Sok.. Nem 25-26 évesen kell pályakezdõnek lenni és akkor már is megvan.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, hogy el kéne beszélgetnem a sráccal, hogy mit végzett, mit csinál, és megnyugszom ha becsületesnek tûnik.
Utolsó! Akkor gyógyítson meg ha beteg leszel a sarki autószerelõ..... És ne mondja nekem senki, hogy 22 évesen max érettségivel egy olyan autót kp.re megvett. És akkor is csak jó esetben 4 éve dolgozott. Gondolkodjunk már emberek.....
Ez az egyik, a másik, hogy hinned kellene a lányodnak, a harmadik meg, hogy fel kellene fogni, hogy 20 évesen ideje lenne saját döntéseket hozni..
A kérdés valójában átfedi a sztepatikus embereket is. Nem feltétlen mondható annak hogy megdolgozott érte.
Egyébként szerintem lehet, hogy nem is az övé, hanem mondjuk a szüleié, csak ezzel akarta fényezni magát. (magyarán hazudott) Vagy nem is olyan új az az új... Apámnak is mercije van, 6 éves ha jól rémlik, de amikor megláttam, azt hittem most gurult ki a szalonból... Szóval ez is meglehet.
Én 33 éves nõ vagyok, de már 20 évesen luxus Mercédesszel jártam, mert a férjemnek olyan jól ment a vállalkozása, hogy simán megtehettük.Semmi kétes dolog, semmi hitel, pusztán ész és kitartás kellett hozzá.Most Audi Q7-el járok, még mindig hitel nélkül, és legális munkával megkeresve.A fiam meg egy Nissan terepjáróval.Igaz, azt mi vettük Neki.Esélye mindenkinek megvan rá.
Az én exemnek is új BMW-je van, 25 éves. Becsületesen dolgozott érte, fõszakács, elég jól keres, de kért kölcsön is pénzt valakitõl, neki még mindig törleszt. A mostani barátom meg részletre vett új autót, szóval szerintem lehetséges. Vagy az is lehet, hogy eladták a nagymamától örökölt házat és abból van. Vagy bármi. Ez legyen a legnagyobb bajod a fiúval, hogy BMWvel jár... Jobb lenne ha biciklivel akarná furikáztatni a lányodat?
Ilyen BMW? http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/530/bmw_530_530d-4342211 3 millióért már kapni, ha ennél régebbi akkor még olcsóbb. Mi ebben olyan nagy szám?
jah és a kocsit 2 éve, tehát 23 évesen vette.
Kedves kérdezõ! Ha van valami fejlemény, majd írd meg légyszíves! Kiváncsi vagyok én is hogyan lehet legális munkával összeszedni ennyit cirka 5 év alatt egyetemi diploma és minden nélkül!

Ha zavarnak a saját tulajdonú házamban, kertemben azzal, hogy a szomszédtól iszonyatos trágyaszag árad, mert nem tartja rendben az állatait van erre valami jogorvoslat?

Az udvarra nem lehet kimenni az iszonyatos szag miatt, gyereket kivinni, ruhát kiteregetni stb, gyakorlatilag ellehetetlenítik a létezést. Ezáltal még eladni sem tudom a házat, mert senki nem venné meg (értékcsökkenés a szag miatt ugyebár). A hatóságoktól nem sokat remélek, az illet?nek sajnos vannak összeköttetései...

Legjobb válasz: Ha nem tartja rendben az állatokat, tehát bizonyíthatóan el vannak hanyagolva, esetleg ezáltal veszélyeztetve, van esélyed, ha bejelented a jegyzõnél. Erre van törvény. Nehéz ügy, de úgyis kimennek környezet-tanulmányra, és ott kiderül. Sajnos, ez nagy hercehurca, sok ideg, és a hülye szomszéd attól még hülyébb lesz:(

Ha nem tartja rendben az állatokat, tehát bizonyíthatóan el vannak hanyagolva, esetleg ezáltal veszélyeztetve, van esélyed, ha bejelented a jegyzõnél. Erre van törvény. Nehéz ügy, de úgyis kimennek környezet-tanulmányra, és ott kiderül. Sajnos, ez nagy hercehurca, sok ideg, és a hülye szomszéd attól még hülyébb lesz:(
Semmit nem tudsz csinálni. Bármit meg lehet próbálni /Önkormi, ÁNTSZ, Köjál stb / semmi nem segít , sajnos tapasztalat, nálunk is ez van.
A szomszéd meg feljelenti rágalmazásért...tuti ügyvédnek tanulsz, ebböl aztán pár évig meg lehetne élni. Állatkínzás, hogy mekkora hülye vagy.A tehenet nem lehet fürdetni.Az állatok bûzzel járnak.Aki nem szokott hozzá, annak pláne büdös.(egyébként az ammónia tehet róla, na mindegy) Mivel a szomszéd valószínûleg nem fogja abbahagyni az állattartást, el kell költözni. Vagy rászokni a cigire és romlani fog a szaglásod.Persze a gyerekkel ez nem kivitelezhetõ.De õ meg megszokja majd, fõleg ha néha átmehet a szomszédba játszani az állatokkal.
A panel olcsóbb mint egy ház nem? Vagy átalakult az ingatlanpiac a tudtom nélkül?
A trágyának van szaga, pláne ha a szél arról is fúj... Ezvan.Mentél volna panelba.... Árultad volna télen a házat, akkor nincs értékcsökkenés, meg szag.
15:35: "Na megnéztem, ott vámtiszt volt a feljelentõ, de most már õt is fogják elítélni a lövöldözésért." Ami lényegtelen a birtokvédelmis ügyével kapcsolatban ... amit MEGNYERT. "Szóval az ürge nem illett oda, mert a többi szomszédot nem zavarta a kakas..." Momentán vidéken nekünk is volt, hogy a kertesházban a mi hálószoba ablakunk nézett a kertszomszéd felé, akinél volt 2 õrült kakas. A ház túlsó végében nem zavart senkit a kukorékolás, de nekünk hogy az ablak alatt versengett a két repedthangú, na az durva volt. Szerencsére a kertszomszéd hálószobája is arra nézett, így gyors úton leves lett belõlük (ha nem, akkor az hosszútávon problémákhoz vezetett volna, erre találták ki direkt a birtokvédelmi eljárást). Zárt duplaüvegû ablak mellett nem lehetett aludni tõlük.
16.52 hidd el, nálam normálisabban senki sem szólt:( szerinted eredmény?"a kutya azért van, hogy ugasson." szal errõl ennyit. vagy elkezdek - hozzá hasonló primitív módon - háborúzni, vagy...? nagyon sok toleranciára képtelen ember van, sajnos:(
17.59:mert nem számit, ugyan már...utálom az ilyen álszenteskedõket...
19.42:hát belemenni azért is hülyeség, mert ha ilyen, akkor neki nagyobb benne a "tapasztalata", tehát õ lesz a nyerõ. Talán férj/feleség, aki belátóbb.Általánban az ilyen aggresszor emberkéknek normális a párjuk, csak nem mernek megszólalni. Több tippem tényleg nincs, max. a költözés, vagy a hangszigetelés+légkondi, viszont ez nem olcsó mulatság.
A kérdező hozzászólása: A házat nem olcsón vettem és már régóta ott lakunk. A probléma tavaly óta van, és nem csak engem zavar, az egész környéket. Aláírást gyûjtöttünk, végigjártuk a polgármestert, jegyzõt, mint kiderült a fõállatorvos az illetõ cimborája, úgyhogy az ANTSZ-nél nem sokra mentünk. Környezetvédelmisek is voltak kinn, de mivel ott is van kapcsolata, így az is el lett sikálva. Akárhányszor kijönnek ellenõrizni, már elõre tud róla, ami szerintem megint nem éppen szabályos. Sajnos ezer éves a helyi állattartási rendelet is, úgyhogy azzal se mentünk sokra. Nem tehén amúgy, disznó és nem kevés. Nehogy már a fél falu költözzön el egy hülye miatt. Majd kíváncsi lennék, ha a te gyerekednek kéne így élnie, mekkora szád lenne, bár ahogy írsz, téged turira nem érdekelne, hogy nõ fel a gyereked és hogy élsz. Itt egyeseknek elég érdekes elképzelései vannak a falusi életrõl, ami normális körülmények között nem egyenlõ a szarszaggal, bármennyire is hihetetlen. Köszönöm annak a pár válaszolónak, akik normális választ írtak és segíteni próbáltak!
Fogjatok össze páran, és indítsatok egy nagy birtokvédelmi pert (vagy te egyedül is megteheted, de minél többen annál jobb). Videózd le jó elõre, hogy milyen körülmények között tartja az állatokat (amikor fülig sz.rosak, és nincs náluk kiganézva) Egyébként keress egy jó ügyvédet, pár 10ezret gondolom megér neked is a nyugalmad.
Szénási úr , tudom, hogy ön az :DDDD
16.44:ha veszel egy házat bárhol, utánna tudsz nézni, hogy mi az ami törvényileg megengedett(pl.kutyatartás), ha nem néztél utánna, az nem a szomszéd hibája.Õ valószínû megnézte és él a törvény adta lehetõségeivel. Beszélj a szomszéddal, hogy normális kutya nem ugat egész nap. Ha kicsi a kutya akkor lehet unatkozik, kevés a kajája , szomjas, a szomszéd gyerekek piszkálják, ezek ellen mind lehet tenni, csak emberi hangvétellel kell elõadni a problémákat.ha a szomszéd egész nap dolgozik, lehet nem is tud róla...
könnyû dobálózni a szavakkal, hogy minek költözött oda, meg költözzön el, miért nem nézte meg jobban a környéket, mielõtt megvette stb...én panelbõl menekültem kertesbe, amit úgy és azért vettem meg, mert nem volt a környéken kutya. aztán két telekkel arrébb hoztak 3-at, a közvetlen szomszédom meg 1-et, amitõl hónapok óta nem alszom, és mindenféle jogorvoslatot keresek rá. Költözzek el? Azért, mert nincs a szomszédban semmi empátia? Adjam el a házam, adózzam le jól, aztán a következõt is adjam el, ha nem jön be? Nem ez a megoldás. A megoldás az emberi szó, az együttélés/tûrés, alkalmazkodás. Csak sokaknak ez nem megy.
Na megnéztem, ott vámtiszt volt a feljelentõ, de most már õt is fogják elítélni a lövöldözésért. Egyébként nem csupán a szokakasos szomszédra lövöldözött, úgyhogy igazam va, ugye? Szóval az ürge nem illett oda, mert a többi szomszédot nem zavarta a kakas...
13:07: Nem fogok helyetted guglizni barátom, keresd csak ki szépen! Volt indexen is ha jól emlékszem, birtokvédelmi (nyert) ügy hangos kakas miatt, állattartási övezet ... késõbb volt talán valami gázpisztolyos incidens is a két fél között.
A kérdezõ gondolom minimum Keszthelyen végzett és fel tudja mérni mi is az állatkínzás. Mégse vagy ügyvéd. Azoknak több az eszük:-) Egy városi lány, sõt már a falusi is, rosszul van ha a szomszédban egy disznót, kecskét stb-t tartanak. (érdekes, mert a kisállatokat meg a lakásban, autóban elviselik és nem kiabálnak állatkínzást.Parasztember meg ilyet nem csinál, mégse jelenti fel a szomszédot.) Szóval lakásvásárlásnál azt is kellene nézni, hogy hova költözünk, nem csak azt, hogy ócccsó legyen, aztán beprlünk, összeveszünk mindenkivel...mondjuk aki ilyen, azt úgyis elüldözik, de addig is kellemetlen. A kakas ügyrõl nem tudok, régen tanultam jogot, ma már csak néha "botlok" bele.Viszont tuti, hogy oltári nagy baromság.Belinkelhetnéd.
12:34: "Ha engedélyezve van az állattartás, akkor cs.eszheti a birtokvédelmet. " És nem, tévedsz. Emlékeztetnélek a kakasos esetre pár hónappal korábbról. 12:41: "Állatkínzás, hogy mekkora hülye vagy.A tehenet nem lehet fürdetni.Az állatok bûzzel járnak." Amennyiben elhanyagolja az állatait (a post írója szerint), akkor az bizony már állatkínzás. Az állattartásnak is megvannak az írott szabályai, amit mindenkinek kötelessége betartani. Ha nem hordja el a trágyát, akkor megszegi azt (Köjál régen igen harapós volt az ilyenek miatt, mivel a nem kezelt fekália járványforrás lehet)
Ha engedélyezve van az állattartás, akkor cs.eszheti a birtokvédelmet. Gondolom nem a 13.kerületrõl van szó.
1) birtokvédelmi eljárást indítasz ellene 2) bepanaszolod a KÖJÁLnál, illetve feljelented állatkínzás miatt Jó esetben már az 1)-el is nyert ügyed lehet
Valószínû, ha egyedül õt zavarja, akkor a szél fúj arra...azt meg mondhatja a hivatalokban... Esetleg kérd meg a szomszédot, hogy mindennap szállítsa el, de teljesen szagmentes nem lesz soha... Fogadjunk olcsón vetted a házat és nem rég óta laksz ott...
A kérdező hozzászólása: Ha-ha okoska. Elmondanám, hogy egész télen is büdös volt. Nem mindenkinek van ám annyi pénze, hogy új házat vegyen panelban bunkókám....
Érdeklõdnék mi lett az ügy vége!

Kertkapcsolatos társasházi lakásban lakok. Saját tulajdonu! Hallottam arrol. Hogy megveszik a telket és ujépítésü házat huznak fel ide. Mennyit követelhetek azért, hogy hagyjam lerombolni a lakásomat?

Legjobb válasz: Nem kell semmit sem követelned. ha megveszik a telket, akkor megveszik az épületet is, különben nem bonthatnák le. Tehát, meg fogják vásárolni a lakásodat. Annyiért add, amennyi a piaci ára. Ezt egy értékbecslõ meg tudja neked mondani.

Nem kell semmit sem követelned. ha megveszik a telket, akkor megveszik az épületet is, különben nem bonthatnák le. Tehát, meg fogják vásárolni a lakásodat. Annyiért add, amennyi a piaci ára. Ezt egy értékbecslõ meg tudja neked mondani.
Te összekevrsz két dolgot. Vagy megakarják venni a telked egy részét és akkor te is kellesz mert nélküled nincs szerzõdés, vagy esetleg ki akarja az állam, önkormányzat sajátítani, akkor meg jár kártalanítás. Most melyik és miért hiszed, hogy lerombolják a házadat?
A kérdező hozzászólása: ujépítésü lakásokat fognak épiteni ezek amik itt vannak , tehát az enyémis 100éves.. én a piaci árért nem adom oda.
A kérdező hozzászólása: tehát ha mondjuk 6milliora becsüli nekem valaki, (annyiért biztos nem adom) akkor mi lessz??
Lehet hogy már nem aktuális, azért írok: ha az állam sajátítja ki, akkor odaadod a piaci árért, nincs választásod. Egyébként bárhogy akarod eladni, semmiképp nem fogsz különösebben többet kapni annál az árnál amit értékbecslõ megállapít! Mi lett amúgy az ügybõl?

Tudok-e úgy jelzálogot felvenni saját tulajdonú gépjárműre, hogy nincs jövedelmem?

Legjobb válasz: Autóra nem, csak ingatlanra, de most arra is elég nehézkes.

Autóra nem, csak ingatlanra, de most arra is elég nehézkes.
Nem, mert ugyanúgy hitelt/lízinget veszel fel rá. Hivatalosan viszlízingnek, vagy viszhitelnek hívják. Ugyanúgy havonta kell törleszteni, mint egy rendes autóhitelt és jövedelem nélkül, nem fog menni.
Irj nekem privire, ha jók az adatok, tudok segíteni!Milyen autó? mennyi idõs? van-e hitel rajta? mennyit szeretnél?
Nem, mert akkor mibõl fizeted a tartozást? Akkor biztosan elvennék a kocsid.

Saját tulajdonú házamból hogyan tudom kitenni az élettársamat erőszak nélkül, ha önként, szépszóra nem hajlandó elmenni?

Több mint két éve élünk együtt, tavasszal eldöntöttük, hogy közös gyereket szeretnénk. Ez össze is jött, napokon belül szülni fogok. Nagyjából a terhességem második felét?l rohamosan és számomra teljesen váratlanul romlani kezdett a kapcsolatunk, amelynek oka, hogy anyagi bizonytalanságba kerültünk, ugyanis ? több hónapja semmihez nem járul hozzá, a gyereknek sem vett még semmit, úgy szedtem össze egyedül a kissrácnak a feltétlenül szükséges dolgokat használtan, innen-onnan. Utána még odaadtam a megtakarított pénzem is, mert gondjai támadtak. A viták általában azon vannak, hogy hogyan jutottunk idáig annak ellenére, hogy jóval többet keres nálam. Nekem elfogyott a pénzem, fogalmam sincs, hogy a kissrácot és magamat hogyan fogom eltartani a gyermek után járó összegekb?l, ? pedig nem hajlandó takarékoskodni, én viszont nem fogom tudni még az ? életfenntartását is finanszírozni. Még arra sem kérhetem meg, hogy próbáljon meg takarékoskodni a vízzel, villannyal, gázzal, mert kiröhög. Magam miatt nem is érdekelne, ha kikapcsolnák valamelyiket, de egy érkez? kis jövevény mellett nem tehetem meg, hogy hagyom, hogy kikapcsolják a villanyt. Persze már a fejemhez lett vágva, hogy ? nekem csak a gyerek miatt kellett, pedig ha nem lenne vak láthatná, hogy mennyire fáj nekem az, hogy nem tudunk egy család maradni. Megkértem, hogy költözzön el, mert nem bírom sem anyagilag, sem érzelmileg (utóbbi oka, hogy nagyon durva dolgokat mond a veszekedések alkalmával, amit a vita hevében nem vitatom, hogy néha én is viszonzok). Hogy tudnám elérni, hogy költözzön el?

Legjobb válasz: sztem vannak felnõtt barátaid akik segítenek egy ilyen férfival kapcsolatban ha kell akkor ráijesztenek ha nem bírod de ez sztem akk lenne jó amikor a orházban vagy h ne legyél otthon ha véletlen hazatéved... szal ne mehessen be hozzád(ezt el tudod intézni)csak ha nyugott és nem vitázni akar... az ajtón zárcsere cuccai ház elött(ahogy akarja elviszi) a barátaid gondoskodnak mindenrõ ilyenkor sztem... megszülöd a babát és utána kettesben ellesztek anyagilag pedig a család tud támogatni a leirtak alapján úgy gondolom h egy talpra esett kismama vagy ennek örülök és biztos vagyok benne h megfogod oldani a családodra és a barátaidra támaszkodhatsz és támaszkodj is!!! jó egészséget a babának és neked és szerencsét pussz

sztem vannak felnõtt barátaid akik segítenek egy ilyen férfival kapcsolatban ha kell akkor ráijesztenek ha nem bírod de ez sztem akk lenne jó amikor a orházban vagy h ne legyél otthon ha véletlen hazatéved... szal ne mehessen be hozzád(ezt el tudod intézni)csak ha nyugott és nem vitázni akar... az ajtón zárcsere cuccai ház elött(ahogy akarja elviszi) a barátaid gondoskodnak mindenrõ ilyenkor sztem... megszülöd a babát és utána kettesben ellesztek anyagilag pedig a család tud támogatni a leirtak alapján úgy gondolom h egy talpra esett kismama vagy ennek örülök és biztos vagyok benne h megfogod oldani a családodra és a barátaidra támaszkodhatsz és támaszkodj is!!! jó egészséget a babának és neked és szerencsét pussz
szerencsés vagy, hogy van saját lakásod! kérd a szüleid vagy ismerõseid segitségét, mert ezt egyedül+kismamaként nem egy ideális helyzet lenne elintézni.. természetesen zárcsere+biztonsági rács az ajtón és amit közösen vettetek annak a felét viheti ezt mindenképpen kapja meg, vagy igéretet kapjon egy luzer aki megpróbál a nyakadon élõsködni... ügyes vagy megoldod, ne aggódj hanem cselekedj!
Szia! Szerintem, ha így belátod a dolgokat, akkor tudod is, hogy mit lépj! Kérd a szüleid segítségét, vagy a barátaidét, de semmiképp ne engedj. Te ANYA leszel hamarosan, és nem lesz sem idõd, és energiád ilyen emberekre, mint a párod, aki csak élõsködik rajtad. NEKED CSAK A GYEREK LEGYEN FONTOS, ÉS SENKI MÁS!!! Ne szégyelj segítséget kérni.Gratula a picurhoz:) )
F/27 Valóban a gyerek legyen a fontos. Attól függ h be van-e hozzád jelentve. Ha igen, kissé gázosabb, mert a törvény szerint nem teheted csak úgy ki. Ekkor kompromisszumra kell jutnotok(hazudj!). Mondd hogy új faszid van, mondd hogy vége, mondd hogy eladod a házat, stb. Fiktíváltatni azt hogy hozzád van bejelentve nehézkes: két szomszéd tanúskodása kell. Ha õ másik kettõvel tudja bizonyítani hogy nem igaz, nagy bajba kerülhetsz.. Ha nincs hozzád bejelentve, elég könnyû dolgod van: lecseréled a zárakat és készenlétbe állítod a rendõrséget. Lehet hogy ügyvéd sem ártana a gyerek miatt is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!