Találatok a következő kifejezésre: Saját célra szélkereket építeni (1 db)

Saját célra szeretnék szélkereket építeni ehhez milyen engedélyek kellenek és milyen sorrendben érdemes a hatóságokat végig járni?

A helyi építésügyi el?adó 3 hónap alatt nem tudott értelmest válasz kinyögni.

Legjobb válasz: Azért ez egy nagyon kicsit nem igaz amit az elõttem szóló szólt. Amennyiben nem nagy teljesítményû, és nem 100 m-es nagyságrendû magasságra tervezed a széltornyod, akkor nem engedélyköteles. Illetve maga az ÉPÍTMÉNY lehet engedélyköteles, de az KIZÁRÓLAG a toronyra vonatkozhat (ezt a helyi építésügyi rendeletben kell megnézni, hogy milyen magasságkorlát van bevezetve.) Nyugodtan építheted a kertedbe is, házadra is, nem zárja ki ezt a lehetõséget semmi. Arról azért érdemes tudnod, hogy hazánkban csak igen szûk területen gazdaságos a rendszert kiépíteni és üzemeltetni. Én ennek a területnek nagyon utájanártam, és a megtérülési mutatók igen rossz eredményt adnak. (Pláne ha sziget üzemû rendszert akarsz, és nem hálózatra táplálót.) Ha kérdésed van, tedd fel, szívesen válaszolok rá!

Azért ez egy nagyon kicsit nem igaz amit az elõttem szóló szólt. Amennyiben nem nagy teljesítményû, és nem 100 m-es nagyságrendû magasságra tervezed a széltornyod, akkor nem engedélyköteles. Illetve maga az ÉPÍTMÉNY lehet engedélyköteles, de az KIZÁRÓLAG a toronyra vonatkozhat (ezt a helyi építésügyi rendeletben kell megnézni, hogy milyen magasságkorlát van bevezetve.) Nyugodtan építheted a kertedbe is, házadra is, nem zárja ki ezt a lehetõséget semmi. Arról azért érdemes tudnod, hogy hazánkban csak igen szûk területen gazdaságos a rendszert kiépíteni és üzemeltetni. Én ennek a területnek nagyon utájanártam, és a megtérülési mutatók igen rossz eredményt adnak. (Pláne ha sziget üzemû rendszert akarsz, és nem hálózatra táplálót.) Ha kérdésed van, tedd fel, szívesen válaszolok rá!
Vedd fel a kapcsolatot szerintem ezzel a sráccal, õ biztos tud válaszolni a kérdéseidre: http://www.ingyenenergia.hu/site.php?music=0


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kapcsolási rajz? Spektrum analyzer?

lm3915 a műveleti erősitő pedig tl072cn.nekem főleg a műveleti erősitő kapcsolása kell

2

Milyen állványos mikrofont ajánlotok?

0

Tényleg lehet easycap - el felvenni ps3 - ról vagy muszáj az avermedia?

2

Működne ez így?

Motoromon szeretném direktbe kötni a világítást hogy járó motornál alapból menjen. De van olyan kapcsoló állás hogy aksiról megy, ezt meg szeretném tartani. De ha így indítanám be akkor a világításhoz való váltóáramot kapná az aksi is. Ezt elkerülendő elég lenne betenni egy diódát az aksi elé? Vagy a váltóáram fele így is az aksin keresztül menne?
(a test ugye közös mindennek)

2

TAKSTAR TA-54D típusú mikrofont hogyan lehet tisztítani?

A szivacsát szeretném kimosni, meg lefújni a vázat valami brutál színűre, de nem sikerül megfejteni a szétszerelésének technikáját :D valaki tud nekem ebben segíteni? :)

0

A laptopomnak betört a belső képernyője . Ilyenkor mi a francot csináljk? Mit lehet ilyenkor tenni?

2

A metrònak van motorja?

3

Létezik-e olyan szerkentyű, amivel mogyorót lehet darálni?

2

Hol kaphatok ilyen tollat?

Vettem egy olyan tollat a neten aminek egyik felével lehetett írni. Középen pedig ketté lehetett szedni és a másik felén egy nagyon erős LED izzo van. 1 db van de nekem kettő kell(led).

4

Körömlakklemosó ráömlött a laptop tetejére, ilyen fehér lett az a rész. Le lehet valahogy szedni?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!