Találatok a következő kifejezésre: Sűrűbben kell a (10 db)

Terhesség elején és végén sűrűbben kell menni wc-re. Az lehet hogy már a 20. héten nyomja a baba a hólygot?

Legjobb válasz: Bármikor megnyomhatja, ha nem is folyamatosan. Lehet csak belerúgott és attól kell pisilni.

Bármikor megnyomhatja, ha nem is folyamatosan. Lehet csak belerúgott és attól kell pisilni.
Persze, helyezkedhet úgy, hogy nyomja a hólyagodat. Késõbb majd máshova kuporodik és nem fogja nyomni úgy.
em csak kimondottan a baba, maga a méhnek is van súlya és az is nyomhatja. a méhnek és a magzatvíz placentának kb akkora a szúlya a szülésre mint maga a babának. csak maga a méh kb 1 kilót nyom majd.
A kérdező hozzászólása: Igazából coli baktériumom van, amire most is szedek antibiotikumot talán ez már kiírtja, idõközben húgyúti fertõzésem lett. nem mondták mitõl, de gyanítom a colitól, amitõl 2 hete sokszor kell mennem wc-re. Erre most augmentint szedek, de már a kúra végén vagyok de most is sokszor kell mennem wc-re. Nem csíp, vagy ég, csak érzem hogy mintha tele lenne a hólyagom, olyan nyomás van. Akkor lehet hogy már felgyógyultam a húgyúti fertõzésbõl csak a méhem nyomja. Majd 1 hét múlva megyek csak vizelet tenyésztésre.
Nekem elég érdekes mostanában. Az utóbbi napokban van h nagyon kell pisilni, elmegyek mosdóba, majd 2 perc múlva megint kell nagyon de ha nem megyek el van hogy elmúlik. Úgyhogy tuti a lurkó nyomogatja. :) 14 heteske

Két napi fejfájás, folyamatosan melegem van, és a gyomrom is furi. Sűrűbben kell pisilnem is. Ez lehet baba tünete? A héten kell megjönnie. Ja, és a hasam is fel van fújódva. Február 22-én voltunk együtt. Mi lehet?

Legjobb válasz: Fejfájás a melegfronttól is lehet. Akár terhesség is lehet, de az is elõfordulhat, hogy meg fog jönni és azt érzed. Várj még néhány napot, és ha késel tesztelj. Sajna jobb tanáccsal nem szolgálhatok.

Fejfájás a melegfronttól is lehet. Akár terhesség is lehet, de az is elõfordulhat, hogy meg fog jönni és azt érzed. Várj még néhány napot, és ha késel tesztelj. Sajna jobb tanáccsal nem szolgálhatok.

36 hetes vagyok, a derekamban már egyre sűrűbben érzem a húzó érzést. Pár napja naponta többször kell nagy WC-znem, ez jelentheti azt, hogy már közeleg az szülés ideje?

Legjobb válasz: szia! Tudom , nehéz a "várakozás" ; de szerintem az történhetett, hogy a babód most fordult át fejjel lefelé. Ekkor jobban nyomja a hólyagot, többet kell pisilned is. A hátfájás lehet jel, de az is lehet , hogy a súlypont változása okozza. 37 hetes pocis:)

szia! Tudom , nehéz a "várakozás" ; de szerintem az történhetett, hogy a babód most fordult át fejjel lefelé. Ekkor jobban nyomja a hólyagot, többet kell pisilned is. A hátfájás lehet jel, de az is lehet , hogy a súlypont változása okozza. 37 hetes pocis:)
Én is igy éreztem a 40.héten...másnap beinditották a szûlést, mert az a bizonyos "húzó érzés" a méhszájtágulás volt..méghozzá 3 ujjnyira:-)szerencsére gyorsan megszületett a Kicsink( röpke 2 óra altt , érzéstelenítés nélkül, aki már 11 hónapos Nagfiú azóta:-) Sztem közel vagy a végéhez:-) A sûrû wczés nekem is igy volt:-)ugy olvastam, ernyednek el az altest izmai, minden készül a tágulásra... Minden jót!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


Ha van teje, szoptassa minél tovább!!! :) Lehet csikizi az ínyét a fogacska, ezért harap. :)
A kérdező hozzászólása: ja ja én is ezt javasoltam ill. mondtam neki.... :)
Ezért nehogy áttérjen a tápszerre!
A harapásnak a fogon kívül lehet oka a nem megfelelõ mellre helyezés(lehet, hogy pont a fogak miatt veszi be másképp, kevésbé a bimbóudvart a baba, és kicsúszás ellen rátart az ínyével). Próbálja ki, hogy harapáskor kiveszi a pici szájából és jó nagyra nyitott szájnál teszi csak vissza. Az áll finom lefele húzásával lehet segíteni nagyra nyitni a száját. E mellett/ ezen kívül az is lehet gond, hogy több tejre van szüksége a babának és türelmetlenségében harap. Ezen is segíthet a fent leírtmódszer a gyakoribb mellretétel mellett(tejserkentés). Ha továbbra is fennáll a helyzet, javaslom, hogy az LLL honlapján keressetek szoptatási tanácsadót, aki készséggel, akár személyesen segít.
Az én fiam is ezt csinálta. Nála utánna nem sokkal megjelent egy fogacska. Sajnos amikor az elsñ ki bújt, volt úgy, hogy vérzett is. Amikor már abba akartam hagyni a szoptatást addigra ki bújt a másik fog is és nem harapott. De ha nagyott harapott rá, mondtam neki határozottan, hogy: Nem szabad! és egy kis idõre elvettem a cicit. Most már 8 hónapos és nem harap. Persze bele telett egy kis idõbe amíg rájött, hogy miért veszem el a cicit és mit jelent a nem. Türelem és kitartás!
A kislányomnak segített a Dentinox zselé (nem tudom, hogy létezik-e). Minden esetre lehet, hogy a foga jön, és jól esik a babának, ha valami dörzsöli az ínyét. Próbálja masszírozgatni ezzel a géllel (vagy amit a patikában adnak) Meg rá lehet szólni a babára, hogy fáj, elõbb utóbb meg fogja érteni.

Én csinálok valamit rosszul, vagy másnak is kifolyik a pisi a Libero Up&Go pelusából? Talán nem szív annyit és sűrűbben kell cserélni?

Legjobb válasz: Ez érdekes. Nálunk a lánynál kifolyt, a fiúnál nem. Valami eltérés esetleg a combméretnél lehet. (?)

Ez érdekes. Nálunk a lánynál kifolyt, a fiúnál nem. Valami eltérés esetleg a combméretnél lehet. (?)
Az én fiamnak is kifolyik.
A Liberoból a kisfiamnál is állandóan kifolyt. Már mértet is váltottunk, de akkor is. Most zöld Tescos pelust használunk, és sokkal többet ér, mint a Libero. Még soha nem volt gondunk vele.

Hogy kell sűrűbbé tenni a levest?

Azt hiszem, ez a rántás (bocs, nagyon kezd? vagyok). Szóval krémleves állagúra szeretném s?ríteni a levest. Hogyan kell?

Legjobb válasz: Olajon megpirítasz lisztet, és ha a leves igényli akkor fokhagymát. Majd amikor pirul akkor teszel bele õrölt pirospaprikát, de ez elhagyható. Ez is leves függõ. A pirospaprika hamar megég ezért húzd félre a lábost, várj egy percet és utána szórd meg a paprikával. Ekkor kis lángra még tedd vissza egy nagyon picikét, és már mehet is a levesbe.

Olajon megpirítasz lisztet, és ha a leves igényli akkor fokhagymát. Majd amikor pirul akkor teszel bele õrölt pirospaprikát, de ez elhagyható. Ez is leves függõ. A pirospaprika hamar megég ezért húzd félre a lábost, várj egy percet és utána szórd meg a paprikával. Ekkor kis lángra még tedd vissza egy nagyon picikét, és már mehet is a levesbe.
Én mielõtt beleteszem a rántást a levesbe, (vagy fõzelékbe) veszek ki a forró lébõl egy keveset és azzal elkeverem a rántást, és úgy öntöm bele. Így fixen nem csomósodik.
Én meg úgy csinálom, hogy meleg rántásra egy pici hideg vizet öntök, így sem lesz csomós. Hideg rántás is van, arra meg forró levest öntök.
-Minden ember volt nagyon kezdõ. Én is.- "Rántás: olajon megpirítasz lisztet zsemleszínûre és beleöntöd a levesbe és elkevered. Vagy lehet úgy is hogy veszel ki a levesbõl és összekevered majd úgy bele az egészbe vagy ahogy még elõttem írták. Én szoktam úgy is hogy az olajon pirítok apróra vágott hagymát, majd rá a liszt, majd ha kell pirospaprika. De a paprikával vigyázni kell mert könnyen leég és keserû lesz, de ezt írták már elõttem. De van olyan leves amibe viszont habarás kell. Pl gyümölcs leves. Habarás: kevés lisztet elkeversz kevés tejjel, vagy tejföllel csomómentesre. Itt ajánlatos kivenni a levesbõl és összekeverni majd bele az egészbe és jól összekeverni. Mivel ez könnyebben összekapja. De pl gyümilevesnél én szoktam olyat hogy puncs, vagy vanília pudingport keverek össze tejjel, vagy tejföllel csomómentesre és veszek ki levest jól elkeverem, majd bele a levesbe és kevergetem. Így finomabb." A rántás lényege természetesen az, ami az idézetben le lett írva. Azonban így készítve a leves szinte biztosan csomós lesz. Legfontosabb technológiai szabályok: a zsiradékot a liszt teljesen itassa fel. A pirítás (színe, mértéke levesfüggõ) állandó keverés mellett kislángnál történjen! Amikor kész, le a tûzrõl, az esetleges prospaprikát pár másodperccel késõbb beletenni hogy ne égjen le, elkeverni (zsírban oldódik), ezután bele a fokhagymazúzalékot stb, ha szükséges. Ilyenkor a rántás még nagyon meleg, hideg vízzel kell felönteni és gyorsan és ütemesen elkeverni. A már símára kevert rántást kell a forrásban lévõ levesbe, annak keverése mellett belecsuragtni, addig a mértékig, amíg sûríteni szeretnénk. Utána ki kell forralni a levest, hogy a lisztíz eltûnjön. Ilyenkor még sûrûsödik egy kicsit, ezt figyelembe kell venni. Habarásnál mindig a lisztet, pudingport kell az edénybe (bögrébe) tenni. Ebbe kell finoman belekeverni a folyadékot (tejfölt, tejszínt stb) belekeverni, hogy iszapszerû legyen. Erre a többit. Majd a levest le a tûzrõl. Ebbõl a nagyon forró levesbõl azért kell belemertni a habarékba, hogy annak hõmérséklete minél inkább hasonló legyen a forró leveshez. Ekkor, a levett keverésben lévõ levesbe kell belecsorgatni a meleg habarást, és utána vissza a tûzre.

Sűrűbben kell szoptatni a babát ha jön a foga és keveset eszik? Mennyi idő még kijön alul elől a 2 kicsi fog?

Legjobb válasz: Szia!Véleményem szerint változó a babák fogainak kinõvése.A nagyobbik fiamnak 6hónaposan bújt ki a fogacskája a kicsinek pedig 11hónaposan.Lehet,hogy nyugtalan lesz a babád és többször fogja igényelni a szoptatást.

Szia!Véleményem szerint változó a babák fogainak kinõvése.A nagyobbik fiamnak 6hónaposan bújt ki a fogacskája a kicsinek pedig 11hónaposan.Lehet, hogy nyugtalan lesz a babád és többször fogja igényelni a szoptatást.
A kislányomnak 2 napja vettem észre, hogy áttört:) 3 é fél hónapos. Nem eszik ettõl sûrûbben szerintem, de én igény szerint szoptatok, így nem nézem az órát.
Nálunk 3 és fél hónaposan áttörte az ínyt, és akkor nyûgös volt és többet szoptattam. Azóta leállt, és nem nõtt tovább, most lesz 6 hónapos.Szerintem fõleg a fogzással járó nyûgösség miatt igénylik a cicit többször.

Nagyon fáj a hasam, nem kell sűrűbben wc-re mennem, nem csíp semmi annyi, hogy egy picivel mint ha több folyásom lenne, orvohoz majd csak 1 hét múlva tudok elmenni, szerintetek mitől van és mit csináljak?

volt régebben méhnyak m?tétem,nem is most kell megjönnie,addig van még 2 hét!a kammilás ül? förd? segíthet?

Legjobb válasz: A hüvelyi folyást mindig kóros folyamatnak tekintjük, pedig a hüvely mirigyei, a méhnyak belsejében levõ mirigyek folyamatosan termelnek váladékot. Ennek szerepe a hüvely falának nedvesen tartása, a hüvely öntisztulásának biztosítása. Az élettanilag termelõdõ váladék távozása során keveredik a lelökõdött nyálkahártya sejtekkel, baktériumokkal. Általában fehér vagy halványsárga színû. A hüvelyi folyás fontos figyelmeztetõjel, nem maga a folyás a betegség, a folyás csak egy tünet. Mindig meg kell keresni és kezelni kell a mögötte meghúzódó okot! A hüvelyi fertõzések típusos tünetei a hüvelyi folyás és a nemi szervek égõ-viszketõ érzése. Minden folyás esetén kötelezõ a nõgyógyászati szakvizsgálat! Még a legártalmatlanabbnak tûnõ folyás mögött is meghúzódhatnak komoly bajok. Nagyon fontos a hüvelyi folyások kezelése,hiszen elhanyagolt esetekben a fertõzés a méhre és a petefészekre is kiterjedhet,idült kismedencei gyulladást, meddõséget okozhat. Sohasem szabad elfelejtkezni arról, hogy hüvelyi folyás esetén – amennyiben azt fertõzés okozta -, kezeltessük partnerünket is, hogy megelõzhessük a visszafertõzõdést. Természetes módszerek igénybevételét javaslom.

A hüvelyi folyást mindig kóros folyamatnak tekintjük, pedig a hüvely mirigyei, a méhnyak belsejében levõ mirigyek folyamatosan termelnek váladékot. Ennek szerepe a hüvely falának nedvesen tartása, a hüvely öntisztulásának biztosítása. Az élettanilag termelõdõ váladék távozása során keveredik a lelökõdött nyálkahártya sejtekkel, baktériumokkal. Általában fehér vagy halványsárga színû. A hüvelyi folyás fontos figyelmeztetõjel, nem maga a folyás a betegség, a folyás csak egy tünet. Mindig meg kell keresni és kezelni kell a mögötte meghúzódó okot! A hüvelyi fertõzések típusos tünetei a hüvelyi folyás és a nemi szervek égõ-viszketõ érzése. Minden folyás esetén kötelezõ a nõgyógyászati szakvizsgálat! Még a legártalmatlanabbnak tûnõ folyás mögött is meghúzódhatnak komoly bajok. Nagyon fontos a hüvelyi folyások kezelése, hiszen elhanyagolt esetekben a fertõzés a méhre és a petefészekre is kiterjedhet, idült kismedencei gyulladást, meddõséget okozhat. Sohasem szabad elfelejtkezni arról, hogy hüvelyi folyás esetén – amennyiben azt fertõzés okozta -, kezeltessük partnerünket is, hogy megelõzhessük a visszafertõzõdést. Természetes módszerek igénybevételét javaslom.
Ártani nem árt, de a patikában kérj vény nélküli gyógyszert hüvelygombára...

Az epilátort h kell helyesen használni h kiszedje az összes szőrt? A combomról könnyebben leszokta szedni mint a térd alatti részről. Talán azért mert azt sűrűbben borotváltam, mint a combomat, és ott erősebb a szőr? De idővel az is gyengül nem?

ocsánat a sok feltett kérdésért..:$:D

Legjobb válasz: Szia! Bár én a combomról nem szedem a szõrt-de szerintem idõvel erõsödni fog, nem gyengülni. Bár azt mondják, hogyha megfelelõen csinálod-van vm.-en fogyóhold módszer, nézz utánna-akkor ritkul. Hát nem tudom. Mindenesetre mióta én epilálok nem tamasztalok ritkulást, de nem is erõsödött a szõrzetem. Figyelj, hogyha jó munkát akarasz végezni ahhoz idõ kell! Többször menj át magadon, kicsit nyomd rá, forgasd úgy, hogy jobban kiszedje. Remélem tudtam vm.t segíteni:)

Szia! Bár én a combomról nem szedem a szõrt-de szerintem idõvel erõsödni fog, nem gyengülni. Bár azt mondják, hogyha megfelelõen csinálod-van vm.-en fogyóhold módszer, nézz utánna-akkor ritkul. Hát nem tudom. Mindenesetre mióta én epilálok nem tamasztalok ritkulást, de nem is erõsödött a szõrzetem. Figyelj, hogyha jó munkát akarasz végezni ahhoz idõ kell! Többször menj át magadon, kicsit nyomd rá, forgasd úgy, hogy jobban kiszedje. Remélem tudtam vm.t segíteni:)

Mikor kell és mivel mosni vagy tisztítani fogacskáját? (fogkefe, fogkrém. ) Elég ha akkor mossuk neki ha teljesen kibújt a foga? Milyen fogzáskönnyítőt használjak (dentinox gél az utolsó) amit sűrűbben tudok az ínyére kenni és természetes alapú?

A kislányomnak 3,5 hónaposan(anyatejes) kibújt az alsó két fogacskája és már duzzad szegénykémnek a fels? fogínye is!

Legjobb válasz: Már az elsõ tejfogak kibújásánál meg kell kezdeni a fogápolást,így a gyereknek is természetes lesz,hogy ez is a napi tisztálkodási rutin része.Én Oral B fogkefét vettem,ez 3 hótól jó és Elmex fogkrémet,ezt már a legelsõ fogaknál is lehet használni.Az én babám már magától nyitja a száját,amikor este a kádba ültetjük,mert tudja a fogmosás az elsõ.Ha megmostuk megkapja a fogkefét és egyedül gyakorol:) 10 hónapos.

Már az elsõ tejfogak kibújásánál meg kell kezdeni a fogápolást, így a gyereknek is természetes lesz, hogy ez is a napi tisztálkodási rutin része.Én Oral B fogkefét vettem, ez 3 hótól jó és Elmex fogkrémet, ezt már a legelsõ fogaknál is lehet használni.Az én babám már magától nyitja a száját, amikor este a kádba ültetjük, mert tudja a fogmosás az elsõ.Ha megmostuk megkapja a fogkefét és egyedül gyakorol:) 10 hónapos.
Én pont tegnap vettem a DM-ben tanuló fogkefét és fogkrémet. Nenedent-baby névre hallgat, benne van a fogkrém és az ujjra húzható kis szilikon fogkefe, nagyon finom puha. Két éves korig jó, direkt olyan anyagok vannak a krémben, amivel figyelembe veszik, hogy õk még nem tudják kiköpni. Barátnõm is ilyen korán elkezdte a fogmosást, és a most másfél éves gyerekének szinte vakít a foga és imád fogat mosni.
Nálunk akkor került sor a fogmosásra, mikor egy éves kora körül annyira érdeklõdõ volt, hogy meg akarta kostólni a mi fogkefénket miután látta hogy mi fogat mosunk. A Tescoban vettünk egy olyan fogkefét aminek az egyik vége puha sörtés, a másik pedig rágóka szerû gumi és kimondottan 6 hónapos kortól használható nem menta ízû fogkrémet választottunk hozzá. Most velünk együtt próbálkozik anélkül, hogy erõltetni kéne! Szakemberek szerint akkor érdemes elkezdeni a fogacskák ápolását mikor a hozzátáplálást elkezdték a szülõk, de csak szoptatás idején még nem szükséges.
Igen a dm-ben van direkt babáknak való 3 darabos fogkefe-készlet. Ha jól emlékszem babylove márka. Az elsõ fogkefe az tulajdonképpen ínymasszírozó, a második az éppen kibújt fogakra való, a harmadik pedig egyéves kortól használható.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!