Találatok a következő kifejezésre: Sötét karikák a szemem alatt (16 db)

Sötét karikák a szem alatt - ez valóban működik?

‎"Sötét karikák a szem alatt? Krumpli és uborka!

Legjobb válasz: Ezt én még nem próbáltam, de van két jól bevált, sokkal egyszerûbb módszerem a karikák eltüntetésére. :) Az egyikhez két szelet uborka kell, lefekszel, becsukod a szemed, ráteszed az uborkát és rajtahagyod kb. 10-15 percig. A másik, ami még ennél is egyszerûbb, fogsz egy jégkockát és átdörzsölöd vele az arcodat és a szem alatti részt. Felfrissül, felébredsz (reggel jól jön:D), a karikák elhalványulnak, a bõröd frissebb, feszesebb lesz.

Ezt én még nem próbáltam, de van két jól bevált, sokkal egyszerûbb módszerem a karikák eltüntetésére. :) Az egyikhez két szelet uborka kell, lefekszel, becsukod a szemed, ráteszed az uborkát és rajtahagyod kb. 10-15 percig. A másik, ami még ennél is egyszerûbb, fogsz egy jégkockát és átdörzsölöd vele az arcodat és a szem alatti részt. Felfrissül, felébredsz (reggel jól jön:D), a karikák elhalványulnak, a bõröd frissebb, feszesebb lesz.
A kérdező hozzászólása: igen, de ez nekem évek óta ilyen már.
Próbáld ki, biztos jó hatású lesz, de nem árana masszírozni is a szemkörnyéket.

Mit csináljak a nagyon sötét karikákkal a szemem alatt? 14/L

Mindig is ilyen voltam de most értem abba a korba hogy IDEGESÍÍT! Kérlek segítsetek, valami hatásis módszer kéne!

Legjobb válasz: Elsõnek is irány a labor, mert komoly baj is állhat a háttérben!!! Aztán elegendõ alvás, bár az az én szememen sem segít... és a korrektor.

Elsõnek is irány a labor, mert komoly baj is állhat a háttérben!!! Aztán elegendõ alvás, bár az az én szememen sem segít... és a korrektor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!:) De mégis milyen baj lehet emögött? Szedjek valami vitamint? Egyáltalán hova kell fordulni ilyen problémával? És van valami konkrét korrektor ami használ? Bocs, a sok kérdésért:)
Én Alverde folyékony korrektort használok. Emögött állhat mondjuk vashiány. A háziorvosodhoz menj el!
Ahogy mondják, vashiány, E-vitaminhiány is állhat mögötte. Menj el egy vérvételre, és sokmindenre fény derülhet. Nekem is nagyon sötét karikáim voltak, és kiderült, hogy igen súlyos vashiányom volt. (2 volt 20-24 helyett a véremben a vas értéke...). Szedtem tablettát rá egy ideig, már évek óta rendben van a vasam, a karikák is eltûntek. Csak akkor köszönnek vissza, ha elfelejtek aludni :) Amúgy ne aggódj, ha ez lenne a problémád, a vashiány átlagos dolog serdülõ lányoknál.

Miért vannak sötét-lila karikák a szemeim alatt?

Szia. 12 éves lány vagyok,6.osztályos.Már több tanárom szólt,hogy aludjak eleget mert karikásak nagyon a szemeim.Hiába mondom nekik,hogy 9-10 órát alszok naponta nem hiszik el. Nem tudom mi oka lehet ennek. Anyukám szerint kevés vitamint viszek be,és ezért. A nagyim állítja,hogy a megfelel? táplálkozás mellett a sport is közre játszik. Igazából,már mindenféle gyümölcsös arcpakolást,vitaminost mindent kipróbáltam de semmi. Ez kb. egy féléve jött el?. Mit tudok tenni? Egyáltalán lehet ezzel mit kezdeni ? Köszönöm a segítséget el?re !

Legjobb válasz: Az arc nagyon jól mutat minden belsõ szervi elváltozást. A te esetedben vese bajok lehetnek. Akinek sötét karikák vannak a szemei körül annak a veséjével lehetnek gondok. Lehet most még nem érzed, de késõbb érezni fogod.Lehet, nem drasztikus, csak egy figyelmeztetõ jel! Igyál nagyon sok folyadékot!

Az arc nagyon jól mutat minden belsõ szervi elváltozást. A te esetedben vese bajok lehetnek. Akinek sötét karikák vannak a szemei körül annak a veséjével lehetnek gondok. Lehet most még nem érzed, de késõbb érezni fogod.Lehet, nem drasztikus, csak egy figyelmeztetõ jel! Igyál nagyon sok folyadékot!
Elmehetnél például a körzeti orvoshoz. Vagy a gyerekorvoshoz, ízlés szerint. Õ szakavatottabb mint az itt kommentelõk többsége, és még ismer is téged :-)
Túl sok minden okozhatja, ezért nem mennék találgatásba.
Menj el a korzeti orvoshoz, vérvétel nem árt. Sok mindentõl lehet, hormonális változások, menzesz, helytelen táplálkozás, kevés folyadékfogyasztás, sok TV-zés, vagy netezés, B12 vitamon hiánya, családi öröklõdés, vékony bõr, stb. Eleget vagy-e szabad levegõn?
Utolsó: Igyon nagyon sok folyadékot, és terhelje túl a (szerinted) gyenge veséit? Jó tanácsaid vannak neked is... Ha a veséje gyenge, napi 2-3 liternél nem szabad többet inni egy felnõtt embernek sem. De szerintem nem kell ennyire elõreszaladni, meg ijesztgetni agyereket, menjen el orvoshoz, és majd az megmondja hogy mi van.
Nekem is hasonló problémám van, csak nekem állandóan be van párnásodva a szemem alatt. Nekem ez sajnos genetikai eredetû. Amúgy a sötét-lila karikák utalhatnak strumára azaz pajzsmirigy megnagyobbodásra. Ha ez lenne a problémád, hát ez sajnos nem fog eltûnni. Mindenképp érdemes megkérdezni egy szemorvost.


Nem tudom mit kezdjek a karikákkal a szemem alatt. Hiába alszom naponta 8-10 órát, nem akarnak eltűnni a szemem alól. Igazából a szüleim szerint karikás a szemem, de nekem inkább úgy tűnik, hogy sötét folt van a szemeim alatt. Mitôl lehet?

Próbálltam már a kamillaborogatást és a reszelt krumplit is de nem használt. Tippeket kérek!

Legjobb válasz: Nekem is ugyanez a problémám. Sajnos nincs ötletem hogyan lehet megoldani, szerintem az a legjobb ha megtanulsz vele együttélni- nem akarlak kioktatni bocsi, amúgy tök szar ha vki beszól miatta, hogy biztos keveset aludtam :( közben fogalma sincs... szóval valahogy fogadd el- sok sikert :)

Nekem is ugyanez a problémám. Sajnos nincs ötletem hogyan lehet megoldani, szerintem az a legjobb ha megtanulsz vele együttélni- nem akarlak kioktatni bocsi, amúgy tök szar ha vki beszól miatta, hogy biztos keveset aludtam :( közben fogalma sincs... szóval valahogy fogadd el- sok sikert :)
Egy barátomnak, Google-nak, rengeteg ötlete van szinte bármilyen témában. Ismerd meg te is:D
elõször is el kell dönteni hogy milyen színû a folt ... ezt úgy tudod h a tükör elõtt egy kicsit lefelé döntöd a fejed, lehet barnás vagy kékes vagy zöldes és veszel egy korrektor palettát és a folt színének a koplementer színét használod rá, pl: ha zöldes a karika akkor rózsaszínes árnyalatú korekktort, ha kékes akkor egy barackosabb árnyalatút, ha barnás akkor zöldeset.remélem segítettem.:)

Mit használjak a szem alatti karikákra? (sötét színû a szemem alatt) 14/L

A szemem alatti rész elég régóta sötét. Nem hiszem, hogy a fáradtságtól, mert az nem vagyok, de azért elég csúnya... Milyen házi praktikát, tudtok javasolni, hogy eltûnjenek?

Legjobb válasz: hát, ha már régóta ott van akkor nem hiszem hogy házi praktikákkal el lehetne tüntetni, de itt olvasgass hátha valami beválik [link] amibe én hiszek egy jó alapozó vékonyan szinte fátyol rétegben és hozzá egy jó korrektor és púder fixálni, reggelente nem több 5-10 percnél

hát, ha már régóta ott van akkor nem hiszem hogy házi praktikákkal el lehetne tüntetni, de itt olvasgass hátha valami beválik [link] amibe én hiszek egy jó alapozó vékonyan szinte fátyol rétegben és hozzá egy jó korrektor és púder fixálni, reggelente nem több 5-10 percnél
2 kihûlt kamillafiltert tegyél rá, elõsegíti a vérkeringést.
Attól is lehet fekete karika a szemed alatt ha nem iszol eleget. ( marmint vizet 😅 ) de ha nem ez a gond akkor enis a korrektort es alapozot tudom ajanlani

Sötét karikák vannak a szemem alatt. Sminkkel ezt hogy tudnám eltüntetni?

kicsi huncut világoskék szemeim vannak és az alatta lev? rész nem valami szép, sötét karikák vannak rajta, lilás bármit csinálok, és kicsit ráncos is. sminkkel ezt hogy tudnám eltüntetni?

Legjobb válasz: Használj a bõrödnekmegfelelõ színû alapozót,vagy icipicikét sötétebbet,és a szemed alá sokkal világosabb korrektort,vagy alapozót tegyél ujjbeggyel.Teljesen nem tûnteti el a sötét foltot a szem alatt,de ragyogni fog az arcod. Fokozhatod a hatást,h egy kicsike arcpírt teszel,de ne a halánték felé,hanem a pofikára. Szemzugba mehet gyöngyházas szemhéjpúder!

Használj a bõrödnekmegfelelõ színû alapozót, vagy icipicikét sötétebbet, és a szemed alá sokkal világosabb korrektort, vagy alapozót tegyél ujjbeggyel.Teljesen nem tûnteti el a sötét foltot a szem alatt, de ragyogni fog az arcod. Fokozhatod a hatást, h egy kicsike arcpírt teszel, de ne a halánték felé, hanem a pofikára. Szemzugba mehet gyöngyházas szemhéjpúder!
Mindenképpen fixáld le alapozóval a sötét karikákat, ezt érdemes úgy elvégezned, h. kisebb pontokat raksz a karikákra és az ujjbegyed segítségével óvatosan beleütögeted a bõrõdbe, majd ezután jöhet a bõrõd színével megegyezõ színû porpúder, amelyet nagy púderecset segítségével vihetsz fel a legjobban a bõrõdre.

MItol van az hogy a szemem alatt sotet karikak vannak?

Csak a faratsagtol? Vagy lehet valami mas oka is? Esetleg mivel lehetne eltuntetni, vagy halvanyitani?

Legjobb válasz: fáradtság,betegség. korrektorral el lehet rejteni( azt hiszem a sárga a legjobb a sötét karikákra), javítani alvással, sok folyadékkal lehet.

fáradtság, betegség. korrektorral el lehet rejteni( azt hiszem a sárga a legjobb a sötét karikákra), javítani alvással, sok folyadékkal lehet.
A kérdező hozzászólása: Faradt nem vagyok alszok is eleget..akkor valosginuleg az lehet a problema hogy nagyon keveset iszok. Es am koszii:)
ha nem vagy kialudva rendesen akkor. vagy ha a szemedben az idegszalak elszakadtak ami inclino error-t idez elo ami lassan zold halyoghoz vezet
Lehet egyszerû genetika is.Próbáld meg masszírozni szemkrémmel körkörösen.Így megindul a vérkeringés.

Sötét karikák vannak a szemem alatt. Mitől lehet ez?

A vesém jó, elég folyadékot fogyasztok, mostanában megvan az alváshiány is, viszont mivel már gyerekkorom óta ilyen a szemem, így arra nem tudom fogni. Vérszegény vagyok jelenleg, viszont amikor nem voltam, akkor is ugyan ilyen sötét volt. Az orvosok már nem tudnak mit mondani, csak hogy aludjak rendesen.

Iszonyatosan sötét karikák vannak a szemem alatt már egy ideje. Alszom eleget. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Vitaminhiány, így télen sok mindenkinél elõjön ez.

Vitaminhiány, így télen sok mindenkinél elõjön ez.
Vashiány meg fényhiány, de nõhiány is lehet...
Vérszegénység, vitaminhiány, túlzott alkoholfogyasztás, egyes gyógyszerek és úgy általában a helyi keringés lassulása okozhatja - a teljesség igénye nélkül. Mozogsz eleget napközben, sportolsz valamit? Próbáld ki, hogy pár napig picit magasabban fekszel, párszor minden nap átmasszírozod a szemed környékét, esetleg hideg borogatást teszel rá. Nekem is nagyon csúnya volt a szemkörnyékem Karácsony körül és szintén rendesen aludtam, szerencsére azóta elmúlt.
A kérdező hozzászólása: több tünetem is arra utal, hogy vashiányom van, már orvosnál is voltam, de majd csak jövõhéten megyek vérvételre. köszi a válaszoktat.

Orvost keresek bp-en, ahol részletre is fizethetem a hyaluronsavas feltőltést. Valaki jártas az ügyben? Sötét karikák vannak a szemem alatt.

Találtam egy oldalt ahol azt irták hogy 70-310ezer ft-ig,és nincs részlet fizetés.Sajnos nem állok jól anyagilag.Nagyon várom a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!