Találatok a következő kifejezésre: Sógornőm 4 fia szobatiszta volt már, (1 db)

Meg kéne tudni, mi okoz a gyerekben szorongást, annak lehet ez jele.
A szorongás tipikus jele a szorulás. Nem hiszem, hogy errõl lenne szó. néha elõfordul, ha kistesó születik, a nagyobbik ismét bepisil, bekakil. Látja, hogy a tesó ezt csinálja és anya kitkarítja.Õ ebbõl azt veszi észre, hogy ha bekakil a tesó, akkor anya csak vele törõdik amíg rendbe teszi.Féltékeny, de majd elmúlik.el kell neki mondani, hogy neki ilyet már nem illik, mert õ már nagyfiú és ilyet csak a kicsik csinálnak és sokat kell vele törõdni. Nem szabad éreznie, hogy amíg a tesó eszik, fürdik stb. rá nem jut annyi figyelem.Jó lehet, amig anya a picivel foglalkozik apa a nagyal, vagy fordítva.Vagy amikor a pici bekakil mondani neki, hogy látod a tesód megint bekakilt.Egyszer kétszer segíthet tisztába tenni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

S. O. S! Alapvető tanulási problémáim vannak:nem értem sokszor mit olvasok, nincs logikám, nem tudom kiemelni a lényeget! Hova forduljak? 17/L

Eddig valahogy "elevickéltem",de már nem megy,mit csináljak?

12

Van itt olyan anyuka, akinek ADHD-s gyermeke Strattera nevű gyógyszert szed?

Leírnátok a tapasztalaitokat? Hány éves a gyerek, mióta szedi, milyen volt a gyógyszer használata előtt és milyen a gyógyszerrel?

0

Mit kellene tennem hogy megkedveljen a nevelt gyermekem?

(30 feletti férfi vagyok) Új kapcsolatba léptem két hónapja, s a hét éves fiú gyerek egyszerűen borzalmasan viselkedik. Szabotálja nyíltan a kapcsolatunkat, nyilvános helyen olyanokat mond rám kiabálva, hogy köcsög, hülye, és sorolhatnám. Az édesanyját erőből megrúgja, kővel dobál, a boltban szó szerint garázdálkodik. Én türelmes ember vagyok, fát vághatnak a hátamon, de semmi hatása, a legnagyobb kedvességem ellenére is rendíthetetlenül ostromol, folyamatosan és csak az éjszaka alváskor nem támad. Már fogy a türelmem, pedig nagyon szeretjük egymást a kedvesemmel. Az exe a gyereket láthatja, soha nem tiltjuk, nem beszélünk róla rosszat, de az ex uszítja a gyereket eléggé egyértelműen. Mikor tőle jön haza, a viselkedése ha lehet még szörnyűbb. A pszichológus ütődött akihez elvittük, mert azt mondja, ez így a jó. De hát nem jó, és ez rövid távon is felőröl, de nem rövid távban tervezem a kapcsolatunkat.
Előre is köszönöm a választ!

12

Problémás, hiperaktív gyanús gyermekkel hova menjek, a Vadaskertbe vagy a Fimóta központba?

5

A dyslexianak tunete az, hogy a gyerek nagyon sokat hazudozik? Komoly dolgokban is?

12

Figyelemzavaros, hiperaktív gyermek fejlesztésére mozgásterápia gyanánt melyik jobba TSMT torna vagy a Ayres terápia?

5

Más gyermeke is aki cumi függő az követeli a cumit akkor is ha saját kezűleg dobta ki a kukába?

Órdít mint a sakál már fél órája ,oda vissza ráncigálom már mérgemben a langyos víztől az ágyig , de követeli a cumit.
Tegnap már cumi nélkül aludt mert kidobattam vele az egyiket mert tönkre ment.
Ma meg megvan bolondulva, takarót , párnát elővetet velem az se jó játszana menne a sógorhoz mert nem adok neki cumit, de mondtam neki már aludni fog ha már elő vettette velem a takarót.
De ő nem alszik cumi nélkül.
4 éves lesz a nyáron.
És úgy csurog a nyála mintha öntenék éjjel nappal.
Mérgemben mellévágtam a cumit a falnak egyből elhallgatott ment aludni.
Mikor fog leszokni már?Olyan akaratos hogy én ilyet még nem láttam és egyszerűen nem hagyja abba képes órákig ordítani.
És apróságokon bepukkad aztán a végén már azt se tudom miért kezdett el ordítani.
Teljesen ki vagyok tőle.
Mindenki megszól minket mert ekkora gyerek és még cumi van a szájában még napközben is.
Tegnapi nap kivételével.Semmitől nem hadgyta abba a bőgést már csíptem a seggébe is, akkor mégjobban ordított, következőleg csak fenyegettem vele az se használt.
Mi jó módszer arra hogy az ilyen akaratos gyermek szót fogadjon?

20

A TSMT rehabilitációs osztályon is fizetős?

1

Tudnátok adni tanácsot?

15 hós a kislányom és eddig sajnos csak nagyon nagyon ritkán volt lehetőségünk hasonló korúakkal találkozni.Próbáltam kivinni a játszótérre,de a játékoktól fél és a vele egykorúak társaságát sem keresi.A nagyobb gyerekeket nagyon szereti és a felnőttekkel is barátságos.Tudok vhogy neki segíteni feloldódni a "saját" környezetében?Volt vki hasonló helyzetben?

6

Figyelemzavaros gyereket hogy kezelik? És mitől van?

Kisfiam 3 éves. Alig beszél, és a beszédközpontban azt mondták, hogy figyelemzavaros. Nevelési tanácsadóba írtam levelet, de azt mondták, hogy akár 3 hónap is lehet, mire időpontot kapunk. Bár azt is hallottam, hogy ne nagyon reménykedjek, mert nincsenek épp a helyzet magaslatán. TSMT-t csütörtökön iratok neki. Mit tehetnék még? És mitől van ez? Lehet, hogy azért, mert sokat nézett tévét? De kb. fél éve nem néz egyáltalán, teljesen kikapcsoltam.
Csak egy példa, hogy hogyan viselkedik:
Bejelenti, hogy menjünk pisilni. A wc előtt találkozik a macskával. Cica, cica, beszalad utána a nappaliba. Mondom neki, hogy pisilni indultunk: Nem, nem. 5 perc múlva bepisil.
Sajnos nagyon dacos, és hisztis is mellé. Elég nehezen fejleszthető, mert a logopédus, amit adott házi feladatnak, azt sem nagyon csinálja itthon. Csak ha a tesóval ül le, mert vele játéknak fogja fel, velem tanulásnak, és ahhoz nincs kedve.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!