Találatok a következő kifejezésre: Sógornőm 4 fia szobatiszta volt már, (1 db)

Meg kéne tudni, mi okoz a gyerekben szorongást, annak lehet ez jele.
A szorongás tipikus jele a szorulás. Nem hiszem, hogy errõl lenne szó. néha elõfordul, ha kistesó születik, a nagyobbik ismét bepisil, bekakil. Látja, hogy a tesó ezt csinálja és anya kitkarítja.Õ ebbõl azt veszi észre, hogy ha bekakil a tesó, akkor anya csak vele törõdik amíg rendbe teszi.Féltékeny, de majd elmúlik.el kell neki mondani, hogy neki ilyet már nem illik, mert õ már nagyfiú és ilyet csak a kicsik csinálnak és sokat kell vele törõdni. Nem szabad éreznie, hogy amíg a tesó eszik, fürdik stb. rá nem jut annyi figyelem.Jó lehet, amig anya a picivel foglalkozik apa a nagyal, vagy fordítva.Vagy amikor a pici bekakil mondani neki, hogy látod a tesód megint bekakilt.Egyszer kétszer segíthet tisztába tenni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A TSMT rehabilitációs osztályon is fizetős?

1

Tudnátok adni tanácsot?

15 hós a kislányom és eddig sajnos csak nagyon nagyon ritkán volt lehetőségünk hasonló korúakkal találkozni.Próbáltam kivinni a játszótérre,de a játékoktól fél és a vele egykorúak társaságát sem keresi.A nagyobb gyerekeket nagyon szereti és a felnőttekkel is barátságos.Tudok vhogy neki segíteni feloldódni a "saját" környezetében?Volt vki hasonló helyzetben?

6

Figyelemzavaros gyereket hogy kezelik? És mitől van?

Kisfiam 3 éves. Alig beszél, és a beszédközpontban azt mondták, hogy figyelemzavaros. Nevelési tanácsadóba írtam levelet, de azt mondták, hogy akár 3 hónap is lehet, mire időpontot kapunk. Bár azt is hallottam, hogy ne nagyon reménykedjek, mert nincsenek épp a helyzet magaslatán. TSMT-t csütörtökön iratok neki. Mit tehetnék még? És mitől van ez? Lehet, hogy azért, mert sokat nézett tévét? De kb. fél éve nem néz egyáltalán, teljesen kikapcsoltam.
Csak egy példa, hogy hogyan viselkedik:
Bejelenti, hogy menjünk pisilni. A wc előtt találkozik a macskával. Cica, cica, beszalad utána a nappaliba. Mondom neki, hogy pisilni indultunk: Nem, nem. 5 perc múlva bepisil.
Sajnos nagyon dacos, és hisztis is mellé. Elég nehezen fejleszthető, mert a logopédus, amit adott házi feladatnak, azt sem nagyon csinálja itthon. Csak ha a tesóval ül le, mert vele játéknak fogja fel, velem tanulásnak, és ahhoz nincs kedve.

3

Autista gyermek lehet még hiperaktív is?

3 éves,és néha kezelhetetlen.Ha új helyen vagyunk(orvosi váró,iroda,üzlet,stb)Õ mindent meg akar nézni,ki akar nyitni,be akar menni és még sorolhatnám.Számára minden új hely egy felfedezésre váró dolog.
Ha meg még gyerek partner is akad akkor aztán végem van.Megy a szaladgálás,kergetőzés,nagyokat visonganak,nevetgélnek.Egyszerűen nem tudom hogy kezeljem az ilyen helyzetet.Ha rászólok,megfogom akkor egyből kezdődik a hiszti.Nektek milyen tapasztalatok van ilyen téren?

5

Szerintetek ha tudom h átver a gyerek ( 7 éves és elég problémás), jobban teszem ha hagyom, v szóljak neki. ha hagyom, hülyének fog nézni ha viszont szólok neki elkezd veszekedni. Mit csináljak?

7

Segítség! Mit csináljak? Séta-kérdés!

Másfél éves kisfiam már nem hajlandó babakocsizni, így sétálunk. A gondom csak az, hogy kézenfogva nem hajlandó menni, csak egyedül. Ha megfogom a kezét, rögtön hanyatt csapja magát az út közepén, a bevásárlóközpontban, bárhol, és ordít, nem hajlandó menni. Ha elengedem, akkor meg rohangál mindenfelé. Járt valaki hasonló cipőben? Hogy oldottátok meg? Vagy "elmúlik" magától?

7

Kinek szokott be nehezen az oviba a gyermeke?

Kisfiamat szeptembertől viszem oviba. Iszonyatosan anyás, nagyon félek tőle, hogy nehezen megy a beszokás. Képes hányni is, annyira fel tudja sokkolni magát. Gondoltam arra, most hogy jön a jó idő bejárunk az oviba, hogy ismerkedjen a környezettel, gyerekekkel. probléma az is, hogy nem beszél még nagyon és hogy visszahúzódó. Tapasztalatok?

5

Szerintetek 20-30 perc megfigyelés elég ahhoz. Hogy egy 4 éves megkapja az autista diagnózist?

Csak azért kérdezem,mert olvasom,hogy a VADASKERT-ben rgy hétig figyeli több szakember és csak ha mind egyetértenek akkor kapja meg a diagnózist.Nembeszélve arról,hogy olvasok ugyanolyan gyerekről és mégse "AZ"!!Hogy van ez akkor?!

14

Mit lehet tenni akaratos gyermekkel hogy értsen a szóból?

Semmi nem használ, szép beszéd, elmagyarázni mit és miért,kiabálva,erőszakkal, semmi.
A lényeg röviden annyi hogy ma kikisértük délben a mamát ment dolgozni, az út végéig és vele akart menni,nem értette meg hogy nem lehet és neki állt ordítani hogy még a 3 utcában is hallották.
Ráadásul a kezét se adta ide alig lehetett elkapni az autók meg csak jöttek jöttek az úton.
Én fogtam magam a gyereket 50 métert a hónom alatt vittem hogy ne rugdossa szét a hasamat.
Kinn jó idő van, nem akart maradni menni akart be a számítógép elé mesét nézni, nem engedtem mert akkor hol a szófogadatlanságért a büntetés,most fekszik az ágyban és elaludt.
Ami nagy szó hogy napközben alszik mert este 8-9 órakor szokott lefeküdni nappali alvászat nélkül 3 éves gyermekem.
Most aludni fog 1 órát aztán éjfélig nem lehet bedugni az ágyba majd.
Képes a sötétben a falat rugdosni és üvölt ha nem az van amit ő akar és fekszik le a földre ha hozzáérünk.
Adjatok már valami tanácsot hogyan neveljem ezt a fejemre nőtt gyereket?

9

Ti megmondanátok egy közeli nagyon jó barátnőtöknek, akivel rokoni viszonyba is vagytok, hogy súlyos gondok vannak a kisfiával?

Barátnőm fia, négy éves lesz októberben, érthetetlen nyelven halandzsázik, nem is hallottam még gyermektől ilyen beszédet. Egy két érthető szava van anya, apa sziasztok stb. Viselkedése nagyon nem átlagosnak mondható, kortárs kapcsolatot kezdeményez, de úgy, hogy oda szalad egy másik gyermekhez egy helyben futkos toporzékol, egyébként nagyon gyors, céltalanul futkos, figyelme nagyon rövid ideig van. Szerepjátékot nem játszik, kirakóst nem tud kirakni 3-db-ost sem. Megítélésem alapján mivel minden nap látom a kisfiú autizmus sprektumzavarral élő gyermek.

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!