Találatok a következő kifejezésre: Sógornőm 4 fia szobatiszta volt (1 db)

Meg kéne tudni, mi okoz a gyerekben szorongást, annak lehet ez jele.
A szorongás tipikus jele a szorulás. Nem hiszem, hogy errõl lenne szó. néha elõfordul, ha kistesó születik, a nagyobbik ismét bepisil, bekakil. Látja, hogy a tesó ezt csinálja és anya kitkarítja.Õ ebbõl azt veszi észre, hogy ha bekakil a tesó, akkor anya csak vele törõdik amíg rendbe teszi.Féltékeny, de majd elmúlik.el kell neki mondani, hogy neki ilyet már nem illik, mert õ már nagyfiú és ilyet csak a kicsik csinálnak és sokat kell vele törõdni. Nem szabad éreznie, hogy amíg a tesó eszik, fürdik stb. rá nem jut annyi figyelem.Jó lehet, amig anya a picivel foglalkozik apa a nagyal, vagy fordítva.Vagy amikor a pici bekakil mondani neki, hogy látod a tesód megint bekakilt.Egyszer kétszer segíthet tisztába tenni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor kell logopédiai fejlesztés is egy gyermeknek?

3 éves lesz a gyermeke, nagyon kevés szót mondd 10-15 szó, inkább a saját nyelvén beszél. Korai fejlesztésre járunk, de itt nincs logopédus, aki foglalkozna vele. Vagy az csak akkor kell amikor már tud beszélni? A pszihológusi papírunkon expressiv beszédzavar a diagnózis.

6

Kire állítható az, hogy el lett kényeztetve gyerek korában!?

Ennek mik a jelei,vagy kötelező a szülői verések!?!?

8

Piszkál, kritizál, cáfol, okoskodik, és kicsinál. Mit tegyek?

Az egyik velem egyidõs(!) "barátnõmrõl" lenne szó.Azt mondja,jobban ismer engem mint én magam. A beszédemet is kifogásolja(pl.:nem eszek hanem eszem.. nem is figyel szerintem a mondanivaló tartalmára).. Meg olyan dolgokban vitatkozik ami értelmetlen.. pl múltkor megkérdezi:levágattad a hajad? mondom neki nem. erre nekiáll vitatkozni szinte gúnyosan vigyorogva hogy pedig de és hogy õ ebbe biztos 100 %ra... Volt olyan is hogy valamirõl beszélgettem másokkal erre odajõn,és szintén vigyorogva,szinte szórakozva a reakción majd: te miért beszélsz újabban ilyen sokat? Komolyan mondom,próbálom úgy kezelni mint a húgom,aki két éves,és tõle természetes,hogy még nincs tisztában a világ kis részleteivel,de egy jó tanuló 16 éves szinte NÕ... kérdeztem má miért csinálja,azt mondta,nem tudja,és õ ilyen,meg így védekezik(MI ELLEN? ELLENEM?)mondtam már azt is neki hogy ez gyerekes,mikor már kiakadtam rá(egyre inkább azt érzem hogy valami nem stimmel nála,és igyekszem türelmes lenni,de...),ekkor meg elkezdett sírni hogy õt mindenki utálja... 5perc múlva meg sírás közben megint mosolyog,és azt mondja-tudom,hogy utálsz,és hogy nem kellek,de legalább mondd ki... nem tudom hogy kezeljem,megõrülök...

9

Eskimo Kids mellé adhatok a fiamnak Béres cseppet? Ha igen, mennyit?

2

TSMT-terápia milyen gyorsan hat (látszik) figyelemzavaros, túlmozgásos 4-5 évesen?

Milyen tapasztalaitok vannak? Mi lehet eredmény? Mire kell figyelni ilyen gyerekek nevelésében? Átlagos iskolai oktatásra és jó eredmények elérésére alkalmassá válik egy ilyen gyerek?

0

Hogyan szoktassam le a fiam 30-as éveiben járó nagybácsikáját arról, hogy a fiamnak számomra nemkívánatos dolgokat tanítson? Pl. Társaságban böfögés és fingás. Megszégyenítés is szóba jöhet.

Felnőtt létére mellettem is simán ereget az ágyon filmnézés közben, ha anyósoméknál tévézünk, beszélgetünk. A családban mindenki tudja ezt, anyósom emlegeti, hogy ó, kicsiként is ilyen volt. De szerintem most már elég lenne ebből. Normálisan kérve eddig nem jutottam sikerre. Talán a gyerek jelenlétében egy velős megjegyzés hatásos lenne, de nincs ötletem.

7

Szerintetek hová tudnak menni azok az állami gondozott fiatalok, akik betöltik a 18-at és a viszontlátásra?

Mert azt látom, hogy mostanában még a 30 valahány éves fiatalokat lelkileg és anyagilag is a szüleik támogatják, ezek a szegények meg kimennek a világba, rokonok, hátország nélkül. Hová? Minek? Mit kezd? Kihez fordul?

10

TSMT Torna tényleg hatásos? Böv. Lennt.

Ma voltunk a kisfiammal a Korai Fejlesztő Központban vizsgálaton a megkésett beszédfejlődése miatt. 2 éves 3 hónapos kisfiúról van szó. Ott a TSMT tornát javasolták nekünk.A kérdésem az lenne, hogy ez a torna valóban hatásos? Elsősorban olyan anyukák véleményére lennék kíváncsi, akik járnak vagy jártak a gyerkőccel ilyen tornára.Igazából tapasztalatokra lenne szükségem.Előre is köszönöm a válaszokat:)))

10

Normális dolog-e az hogy a 4, 5 éves kislányom kezd érdeklődni a nemi szervek és a csókolózás iránt?

Úgy értem, hogy a minap történt az óvodában hogy egy kisfiúval megfogták egymás nemi szervét. (ez most fordult elő először). A múltkor pedig itthon az unokatestvérével ( vele egykorú lány) csókolóztak a wc-ben elbújva. Mind a két esetnél szépen, türelmesen elmagyaráztam neki hogy ez nem helyes, és ilyet nem szabad csinálni. A reakció az volt hogy sírt. Pedig még csak le sem szidtam, csak megmagyaráztam neki. Tanácstalan vagyok hogy mit tehetnék még, hogy a tudtára adjam ilyet nem szabad csinálni? Az ő korában ez normális? Vagy kezdjek el aggódni? Egy kétségbeesett anyuka.

10

Tanulási képesség vizsgálatra szeretném elvinni hét éves gyermekemet, megtehetem-e ezt teljesen privát? Bács-megyében élek, lehetőleg innen keresnék szakértőt? Találok?

Gyermekem tanítója szerint "a logikát igénylő feladatokat nagyon nehezen ,vagy csak segítséggel képes megoldani ,ezért ő kezdeményezné a kivizsgálását."
Mint tanító,gondolom ért a munkájához,viszont próbálva minél objektívebben nézni a dolgot...
Gyermekem 7 éves,első osztályos.Jegyeinek 70%-a ötös,szinte hibátlanul olvas,harmincig hibátlanul ad össze,illetve von ki.Az alapműveleteket gyorsan,pontosan végzi.Amit észrevettem,a matematikai szöveges feladatokban tényleg sok segítség kell az nehezen megy neki! Idegen nyelvet tanul, a magolás sikeres .
Ez mellett sportos,társai közül kimagasló fizikai kondícióval rendelkezik .Az én meglátásom szerint teljesen normális,egészséges hét éve gyermek!
A tanító nagyon ragaszkodik ahhoz,hogy ő ír egy véleményt,és szeretné ha elvinném egy általa megadott tanulási problémákat vizsgáló központba!
Szeretnék egy arany középutat,ami azt jelenti,ha van rá lehetőségem elviszem privát képességfelmérésre,ahol kapok egy eredményt,illetve megtudhatom,ha van valami gond,hogyan tudok segíteni gyermekem fejlődésében!
Viszont ezt az eredményt nem akarom megosztani sem az iskolával,sem a tanítóval!
Megtehetem?

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre!?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!