Találatok a következő kifejezésre: Sógornőm 4 fia (1 db)

Meg kéne tudni, mi okoz a gyerekben szorongást, annak lehet ez jele.
A szorongás tipikus jele a szorulás. Nem hiszem, hogy errõl lenne szó. néha elõfordul, ha kistesó születik, a nagyobbik ismét bepisil, bekakil. Látja, hogy a tesó ezt csinálja és anya kitkarítja.Õ ebbõl azt veszi észre, hogy ha bekakil a tesó, akkor anya csak vele törõdik amíg rendbe teszi.Féltékeny, de majd elmúlik.el kell neki mondani, hogy neki ilyet már nem illik, mert õ már nagyfiú és ilyet csak a kicsik csinálnak és sokat kell vele törõdni. Nem szabad éreznie, hogy amíg a tesó eszik, fürdik stb. rá nem jut annyi figyelem.Jó lehet, amig anya a picivel foglalkozik apa a nagyal, vagy fordítva.Vagy amikor a pici bekakil mondani neki, hogy látod a tesód megint bekakilt.Egyszer kétszer segíthet tisztába tenni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A hiperaktív vagy figyelemzavaros gyermekeknél a beszédben is van valamilyen jellegzetesség?

Pl.:sokat beszél, addig ismétel amíg nem kap választ, nem mond végig mondatot...

5

Hogyan probálkozzak játékosan ráültet egy 2 és fél éves gyereket aki nehezen ül rá a bilire?

A kislányom nehezen hajlandó a bilire ülni.Arra gondoltm hogy játékosan kellene megprobálni de nem jut eszembe semmi ilyesmi.A nagyszüleim szerint én is nehezen ültem rá a bilre mikor ennyi idös voltam mint a lányom most.Milyen megoldást ajánlanátok nekem?

2

Igaz- e, hogy Hajdu megyében megszűnik az állami gondozottak otthonteremtési támogatása, és a hivatásos nevelőszülői státusz?

1

Kislányom 4éves szep óta ovodás de szinte ott semmit nem beszél, nev tanácsadóhoz akarnak küldeni vele segit a problémánkon?

16

Mit tegyek? 8 éves gyerekem ma az iskolában kijelentette, hogy öngyilkos lesz!

Külföldön élünk,a fiam nem szocializálódott rendesen,mert a faluban ahol évekig éltünk nem voltak szinte gyerekek.

13

Mit tegyek ha lányom abszolut nem akar fött kaját enni?

a kislányomnak aki 2 éves elmult most az a hepje hogy rendes kaját ne hajlandó enni csak tejbegrizt csak a tejbegrizzel nem lehet jól lakni.Eddg volt étvágya megevett mindent.Most meg amióta nem alszik délután enni se akar.Gondoltam a melegre várjak még egy kicsit hátha eszik késöbb?

4

Megadná valaki Sófalvi Sándor szenzomotoros terapeuta elérhetőségét (Székesfehérvár)?

Az is érdekelne, hogy hol tart foglalkozásokat? Ha esetleg valaki járt már hozzá, akkor örülnék, ha megosztaná a tapasztalatait is ezzel kapcsolatban, illetve leírná, hogy ?k milyen problémával keresték fel Sófalvi urat. Köszönöm.

3

Az idegrendszeri éretlenség gyógyítható?

6

Megbüntettük, mert borzasztóan viselkedett másokkal! Mit kéne még tennem?

Minap mentem a lányomért az iskolába, mivel utaztunk a nagyszüleihez. A kapuhoz érve a következ? párbeszédnek voltam a szem- és fültanúja a lányom és másik osztálytársa között:

34

Sajátos nevelési igényű gyerek?

Mit jelent ez a szül?kre nézve milyen kötelességei vannak,kedvezményei.Az óvodának ez mit jelent?

22

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!