Találatok a következő kifejezésre: Sógornőm 4 fia (1 db)

Meg kéne tudni, mi okoz a gyerekben szorongást, annak lehet ez jele.
A szorongás tipikus jele a szorulás. Nem hiszem, hogy errõl lenne szó. néha elõfordul, ha kistesó születik, a nagyobbik ismét bepisil, bekakil. Látja, hogy a tesó ezt csinálja és anya kitkarítja.Õ ebbõl azt veszi észre, hogy ha bekakil a tesó, akkor anya csak vele törõdik amíg rendbe teszi.Féltékeny, de majd elmúlik.el kell neki mondani, hogy neki ilyet már nem illik, mert õ már nagyfiú és ilyet csak a kicsik csinálnak és sokat kell vele törõdni. Nem szabad éreznie, hogy amíg a tesó eszik, fürdik stb. rá nem jut annyi figyelem.Jó lehet, amig anya a picivel foglalkozik apa a nagyal, vagy fordítva.Vagy amikor a pici bekakil mondani neki, hogy látod a tesód megint bekakilt.Egyszer kétszer segíthet tisztába tenni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Gyermekem hiperaktív lenne? Egész nap be nem áll a szája, nehezen alszikel, állmában is beszél, képtelen egy percre is csöndben maradni vagy megállni egy helyben, a mese is csak néhány percre köti le,

viszont ha elmegyünk sétálni szépen jön velem és szót fogad az utcán.

13

Mit csináljak a hugommal?

Mit tehetnék a 8 éves hugommal ? Szinte minden este nekem esik , "támad" de közben vigyorog. Csak velem. Rengeteget birkózunk sokszor csak játékból , de van amikor bedurvul és dühöng. Amikor Õ unatkozik akkor is cseszeget. De nem üt hanem hablatyol és idióta kérdéseket tesz fel nekem.
12/L

19

Lehetséges, hogy enyhe autista a fiam? Ezek nála autisztikus tünetek? Mi a teendőm?

Megkésett a beszédfejlődése: 2,5 évesen még nem tud szavakat összekapcsolni. Sok szót mond (70-80), ha valamit viszont nem tud kimondani, akkor néha el is keseredik. Szóval ő mondaná, de nem tudja.
Társaságban visszahúzódó, félénk, itthon viszont rosszcsont.
Néha jár lábujjhegyen!
Szereti a számokat, 10-ig megszámol bármit.
Van néhány rituáléja, ami ha nem úgy van,ahogy ő akarja, hatalmas hisztiben tör ki.
Nagyon érzékeny, ha rákiabálunk fájdalmas zokogásba tör ki.
Egyebekben normálisnak tűnik.

16

Mit tudok tenni, hogy kisfiam megszokja a gyerekek jelenlétét, társaságát?

Nem szeret gyerekek, főleg kisgyerekek között lenni. Ha túl közel mennek hozzá, akkor sír vagy üt. Próbáltuk már a bölcsit, de ott azt mondták, hogy várjunk még ezzel. A játszótéren csak sír, nem akar ott maradni. Felnőttek társaságát kedveli, velük játszik, "beszélget". Van valakinek valami ötlete?

5

Kinőheti a gyerek a fóbiáit?

Kislányom lassan 10 éves lesz és egyszerűen retteg az elsüllyedt hajók látványától. A titanic-tól pedig egyszerűen frászt kap. Tudom viccesnek hangzik de nem az. A másik fóbiája pedig az eiffel torony. Volt egy kép róla a lakásban és le kellett venni, mert félt tőle. Megkérdeztem egy pszichológus ismerősömet, szerinte majd kinövi a gyerek. Van esetleg hasonló helyzetű anyuka aki tudna valamit tanácsolni?

8

Kisfiam 13 éves, és azzal idegelt mostanában, hogy az egyik osztálytársával jár, aki szintén fiú. Mit tegyek?

Sajnos igaznak bizonyult. Már láttamn is őket együtt kéz a kézben, és elbeszélgettem mindkettejükkel.
De most nem tudom merre lépjek tovább. Szóljak a másik gyerek szüleinek? Vagy talán a tiltás lenne a jó? mert ha eltiltom, talán megoldódik a baj, viszont nem akarok neki/k lelki sérülést okozni. Mit tegyek? tanácstalan vagyok. Ilyen helyzettel még nem találkoztam, és titkon reméltem hogy soha nem is fogok.

38N

90

Mi a teendő, ha párom fia "szerencsejáték-függő"lett? A tünetek:-Igen rossz tanulmányi eredmény, folyamatos pénzéhség, agresszivitás, sosincs itthon.

6

A "repkedés" tipikus autisztikus jel? 2 és fél éves kislányom gyakran "repked" ha tetszik neki valami, aggódom. Ezenkívül nagyon nehezen kommunikál másokkal, főleg a korabeliekkel.

8

3 éves fiammal mi történhetett? Hiperaktív lenne?

28 hónapos volt amikor megszületett a kishuga,szülés előtt 1 nappal bekellett feküdnöm,de végre elindult kifelé a pici igy összesen csak 6 napot voltam távol,sokat beszéltünk telefonon,a terhességbe is bevontam,mégis attól a naptól kezdve mint akit elvágtak,21hónapos kora óta egyik napról a másikra szoba és ágytista lett éjjel nappal saját magától,nem is szoktatam csak szólt mindig.nos mióta megvan a kistesó,rendszeint bekakil elbújik akárhová és ott végzi el a dolgát majd le tagadja hogy kakilt.Kértem szépen,könyörögtem,mondtam hogy elkeseredtem és szomorú leszek ha nem kakil a bilibe,általában ilyenkor aznap úgy tesz mit akit érdekel utána megint a gatyusba megy.:(Kiabál,hisztizik,elbújik ha jön valaki ismeretlen bár általában 5 perc és feloldódik,nagyon sokat néz mesét vagy egyedül játszik velem nem is akar,a hugit nagyon szereti állandóan puszilgatja,ölelgeti,simogatja.Senkinek nem engedi hogy megnézze agy fel vegye rajtunk kívűl olyankor képes meglökni az embert,agresszívan viselkedik,"hülyén"ejti a szavakat és felhúzza az ajkát köpködve beszél holott szépen érthetően beszélt eddig.Szófogadatlan is a tetejében,teljesen el vagyok keseredve,pedig bevonom mindenbe pelust csatol krémez eteti itatja már úgy hogy fogja a cumisüveget,meg hasonlók,De már nem tudom mit tehetnék,legszivesebben sirva fakadnék :(Volt esetleg valaki hasonló helyzetben?Mit tettél?mi ilyenkor a teendő?a a védőnő szerint kinövi a pszihologus azt mondta hogy vele még nem kell foglalkozni hátha leszokik ezekről....na de már 5hónapos a hugi.ő pedig április 28-án lesz 3 éves.

7

Tudnátok segíteni? Mit tegyek? A kisfiam legújabb szokása, hogy mindenkinek köszön, hogy szia szívem. ( két éves, és a férjemtől szokta hallani, mikor nekem mondja ) és nem tudom neki megmagyarázni, hogy nem szabad.

Nem merek utcára menni! Segítséget, és komoly válaszokat várok!

23

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!