Találatok a következő kifejezésre: Sír az mikor kézbe (18 db)

Mikor kezd kinőni a babák első foga? Létezik, hogy 2, 5 hónaposan már ezért sir, nyáladzik folyon és rágja az öklét pár napja a kisbabám?

Legjobb válasz: Szia.Nekem a kisfiam 3 hónapos korrától kínlódott a fogával és sajnos csak 11 hónapossan jött ki neki az elsõ foga.Most a kisleányom 3 hónapos,nagyon nyálszik és ha az ínyéhez ér a keze rögtön sír.A doktornõ azt mondta hogy pár hónapig itt még nem lessz fog.Remélem hamar kibújik neki,mert nemakarok végigszenvedni megint több mint fél évet.

Szia.Nekem a kisfiam 3 hónapos korrától kínlódott a fogával és sajnos csak 11 hónapossan jött ki neki az elsõ foga.Most a kisleányom 3 hónapos, nagyon nyálszik és ha az ínyéhez ér a keze rögtön sír.A doktornõ azt mondta hogy pár hónapig itt még nem lessz fog.Remélem hamar kibújik neki, mert nemakarok végigszenvedni megint több mint fél évet.
ismerõsömnél 3, 5 hónapos a lányka, és tegnap kibújt az elsó fogacska.Másik ismerõsömnél 3 hónapos kora óta nyûglõdnek a fog miatt, és még most 8 hónaposan sincs semmi.
Szia! A kislányomnak most 7 hósan bújt ki az elsõ fogacskája, de már 3 hós kora óta kínlódott vele. Én dentinox géllel masszíroztam az ínyét, de azt csak 3 hós kor után lehet alkalmazni. Még be is lázasodhat a foga miatt, és a popsiján is elõjöhetnek piros kiütések szintén ezokból.
Hát ez változó, de létezik ilyen, a fiamnak 3-hósan már kint volt az alsó két foga.
Igen, létezik. Bár valószínûleg néhány hónapot még várni kell a fogacskára, de már elindulhattak kifelé.
Nálunk a családban több gyereknek is kibújt az elsõ foga 2 hónapos korában. A szakirodalom tud olyat is, hogy van baba, aki foggal születik. (Régebben belõlük lettek a sámánok.)De persze gyakoribb, hogy hónapokig kell a picinek kínlódnia, mire kibújik a fogacska.
Az én kicsim is nagyon nyálzott és buborékolt már 2 hónaposan, de a fogacskáknak nyoma sem volt. Nyûgös sem volt, egyszerûen csak gyömöszölte a kezét a szájába. Félévesen bújt ki az elsõ foga.

Csak az én 5 hónapos kisfiam nyűgös ennyire ma? Nem tudom letenni játszani, mert mindjárt sír. Ma csak kézben marad meg. Mi baj lehet? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Lehet hogy ez az idõjárás (egyszer -10fok másszor +10fok)vagy jön a foga.Vagy csak ilyen napja van.Sajnos ez ellen semmit nem tehetsz.

Lehet hogy ez az idõjárás (egyszer -10fok másszor +10fok)vagy jön a foga.Vagy csak ilyen napja van.Sajnos ez ellen semmit nem tehetsz.
Szia! Az én kislányom is 5 hónapos. Mindig végigalussza az éjszakát, de ma éjszaka 2 óránként keltünk teázni. Szerintem a frontra érzékenyek, vagy a foguk miatt. Majd elmúlik :) Kitartás! :)
Kisfiamat fél órája sikerült alvásra késztetnem.A mai nap nem akar aludni.De semmi se jó már neki olyan álmos.Nálunk a frontok sajnos mindig bezavarnak.Hat hós.Túl fogjuk élni, mindig ezt mondom.Még ma semmit nem sikerült a háztartásban csinálnom tõle.Hát ez van.Egyébként tudom hogy nem ilyen.

Sír az ember, mikor kézbe kapja az ujszülött babáját? Az apukáknál is előfordul?

Legjobb válasz: Én nagyon sírtam, még a párom is elpityeredett. Olyan megkönnyebülést éreztem, mikor a mellemre tették, hogy itt van jól van, egészséges, milyen gyönyörû (pedig lila volt :)és végre tul vagyok rajta

Én nagyon sírtam, még a párom is elpityeredett. Olyan megkönnyebülést éreztem, mikor a mellemre tették, hogy itt van jól van, egészséges, milyen gyönyörû (pedig lila volt :) és végre tul vagyok rajta
Én császárral szültem de addig éber akartam lenni amíg meg nem látom. Sokat szenvedtema terhesség alatt is, közben gipszben volt a lábam, karamboloztunk, nem tudott a drágám megszületni mert rövid volt a köldökzsinór. Szóval 40 évesen estem csak teherbe. Megkönnyeztem amikor megláttam, hiszen errõl álmodtam minden nap. Aztán az intenzívre került, 3napig nem kaptam meg. Aztán egyszer csak ott volt! :) Az életem!!! Soha nem gondoltam volna, hogy az anyaság az élet értelme, semmi más! Kár, hogy ilyen késõn sikerült csak megtudnom, de legalább megszánt még az Ég! Kívánom minden nõnek ezt az érzést!
Én sem sírtam, amikor megszületett, pedig egy reklámon is tudok sírni, komolyan...Csak beszéltem hozzá és amint meghallotta a hangomat abbahagyta a sírást és olyan értelmes, figyelmes arccal nézett rám, hogy hihetetlen. Az a pici, pár perces csöppség tudta, hogy én vagyok az anyukája. Nálam akkor tört el a mécses, amikor hazahoztuk, itthon vártak anyukámék és együtt olvastuk el a zárójelentésemet, "érett, élõ leánygyermeknek adott életet", hát az nagyon megható volt..., most is elpityeregtem magam, hogy én ilyen csodát tudtam tenni és megélni.
Én eufórikus állapotba kerültem amikor a karomba adták a kisfiam, de a párom ahogy elkezdtem kitolni, onnantól kezdve sírt egész addig amíg meg nem látta.Én csak akkor sírtam amikor hazajöttünk és betettük a kiságyba.Hihetetlen volt, hogy hónapok óta ott áll a kiságy a hálószobánkban és most már nem üres.Ja, és most ha ránézek a 7 hetes babára akkor is kicsordul a könnyem a boldogságtól.
Nekem meg már most is folyik a könnyem pedig még csak titeket olvaslak és még csak most próbálkozunk összehozni egy picit. Remélem ebben a hónapban sikerül!
Szia.Én nem sírtam, hanem olyan érzésem volt mintha lehegnék.A doki azt mondta ez olyan eufórikus sokk.Vagyis örömsokk.Egyfolytában beszélhetnékem volt, és csak gyönyörködtem a lányomban, és azt hajtogattam , é vagyok az anyukád, meg hogy el sem hiszem hogy anyuci vagyok.Viszont a párom kint várt, és mikor meglátta egy folytában zokogott.Pedig az összes barátunk bent volt a szülészer folyosóján, mindenki kíváncsi volt, mivel a karácsonyi vacsoráról mentem szülni .
...én meg most bõgök, ahogy titeket olvaslak.. :-) Nekem még csak halvány 2. csíkom van...
Velem is anyukám volt bent, nem sírt egyikünk sem, mi nem vagyunk sírósak. Hanem otthon, amikor eszembe jutott , hogy anyukám végig bent volt velem, és milyen rendes volt, és amikor meglátta a babát és mondta, hogy odanézz, ottvan, na amikor ezek így eszembe jutottak, akkor összeborultunk és sírtunk mindketten :)
Én nagyon boldog voltam, de valamiért mégsem sírtam. Ellenben amikor hazamentünk, beletettem a kiságyába, mondtam neki, hogy most már itthon vagyunk és csak néztem, na akkor sírtam, mint a záporesõ. És most is könnyes lett a szemem, ahogy visszagondoltam. :) )
Mióta terhes vagyok, én mindenen sírok, örömömben még többször, mint bánatomban, naponta többször is elpityeredek, még néha a válaszokon is, amit írtok, mikor valaki olyan szívhezszólóan ír a saját élményeirõl. Én 6 hét múlva szülök, és elképzelésem szerint(meg az olvasottak alapján)eléggé felfokozott érzelmi állapotba kerül az ember a szülés során, és ha másért nem, csak megkönnyebbülésbõl is elbõgi magát sztem, de ez is egyénfüggõ valszínû, mint sokminden egyéb az életben.
Én még nem szültem kb 2 hónap múlva fogok, de ha már csak rá gondolok, hogy milyen lesz megfogni a kisfiamat, összeszorul a torkom.Biztos sírni fogok, én úgy érzem.Boldog babavárást!
Igen, mind a ketten sírtunk, az volt életem legszebb pillanata. Abban a pillanatban elfelejtetten az elmúlt órák fájdalmát és csak zokogni tudtam.
ezt mindenki másképp éli át.én sirtam anyukám is mert õ volt bent.
szia. Èn végig azt hittem, hogy sírni fogok, de nem.Nagyon örültem, de lehet, hogy a 38óra kínlódás miatt nem.
szia! sírni nem sírtam, de elfátyolosodott a szemem rendesen (meg a férjemé is). amikor megszületik a baba, az a világon a legnagyobb csoda! azt nem lehet leírni, elmesélni - ráadásul mindenki másképp éli át. mint azt is, h amióta anyuka vagyok, olyannyira szentimentálissá váltam, h most aztán bõgök mindenért. örökké sikerül a sírásig meghatódni - dehát ugye ez is emberfüggõ! akár sírsz, akár nem életed legnagyobb csodáján mész keresztül. az elsõ terhesség, az elsõ szülés az elsõ baba, a maga titkaival misztikumával egyszeri és megismételhetetlen csoda! a második is fantasztikus, de ott már tudod, mirõl van szó, mi minden történik, történhet, kevesebb a meglepetés. de az is jó :0)szóval élvezd a babavárás, a szülés és a baba minden pillanatát, mert egy élmény. és tessék, máris potyognak a könnyeim :0)))


2 hónapos kislányomat nagyon elkapatuk (az egész család) ha nincs kézbe mindig sir! Mit tudok tenni hogy erröl "leszokjon"?

semmit nemtudok csinálni mert 24 orábol 20-at a kezembe van,ahogy lerakom rögtön sir!!!kérlek adjatok tanácsot!!!!

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam a fiammal (3 éves). Nagyon hasfájós volt, így mindig kézben volt. Nekem azt mondták, hogy 3 hónapos koráig nem lehet felkapatni egy babát. Na ez nem igaz, mert nekünk 2.5 hónapos korig tartott a hasfájás, utána viszont már nem tudtam lerakni. Nekem is azt tanácsolták, hogy hagyjam sírni rakjam a kiságyba nem lesz semmi baja. Na erre én képtelen voltam, egyszerûen nem bírtam hallgatni ahogy sír. A mozgásban nagyon le volt maradva fél éves is elmúlt mire hasra fordult, 1 évesen kezdett mászni 13.5 hónapos volt amikor elindult (kézben ugye nehéz lett volna). Na ez volt nekem a megváltás, innentõl kezdve nem kellett cipelnem. Viszont 2 éves sem volt amikor mondatokban beszélt. Rengeteget foglalkoztam vele ez meg is látszik rajta, a korabeli gyerekeket messze lepipálja. Ez vigasztalt mindig, hogy ez a sok fáradozás megérte. Csak akkor volt nehéz, hogy minden anyuka mindent meg tudott csinálni én meg képtelen voltam akkor próbáltam magam utolérni amikor aludt. Hulla fáradt voltam 1 éves koráig. A többi anyuka most engem irigyel hogy milyen okos fiam van.

Én ugyanígy voltam a fiammal (3 éves). Nagyon hasfájós volt, így mindig kézben volt. Nekem azt mondták, hogy 3 hónapos koráig nem lehet felkapatni egy babát. Na ez nem igaz, mert nekünk 2.5 hónapos korig tartott a hasfájás, utána viszont már nem tudtam lerakni. Nekem is azt tanácsolták, hogy hagyjam sírni rakjam a kiságyba nem lesz semmi baja. Na erre én képtelen voltam, egyszerûen nem bírtam hallgatni ahogy sír. A mozgásban nagyon le volt maradva fél éves is elmúlt mire hasra fordult, 1 évesen kezdett mászni 13.5 hónapos volt amikor elindult (kézben ugye nehéz lett volna). Na ez volt nekem a megváltás, innentõl kezdve nem kellett cipelnem. Viszont 2 éves sem volt amikor mondatokban beszélt. Rengeteget foglalkoztam vele ez meg is látszik rajta, a korabeli gyerekeket messze lepipálja. Ez vigasztalt mindig, hogy ez a sok fáradozás megérte. Csak akkor volt nehéz, hogy minden anyuka mindent meg tudott csinálni én meg képtelen voltam akkor próbáltam magam utolérni amikor aludt. Hulla fáradt voltam 1 éves koráig. A többi anyuka most engem irigyel hogy milyen okos fiam van.
A mei-tai-t születéstõl lehet használni, de nem mindegyiket. A kendõkbõl rengeteg anyagú van, van vastagabb és pillekönnyû is. A megkötés gyakorlat kérdése, nagyon hamar megy ha belejön az ember.
Kedves 10:51: egy jól megkötött kendõbõl a gyerek akkor sem eshet ki, ha fejre állsz. Bármit tehetsz, játszhatsz, vécére mehetsz. Kérdezõnek: Igen, a sírni hagyás hatékony, mármint ha pusztán az a cél, hogy a gyerek elhallgasson végre. Elhallgat egy idõ után, mert megtanulja, hogy hiába sír, az anyja nem jön a segytségére, az anyjára nem számíthat. És ez egész életén át el fogja kísérni. Majd csodálkozol, hogy miért nem hozzád fordul a bajaival, meg miért nem tud megbízni felnõttként a házastársában stb. "de ha már hordozokendöbe rakom nem mindegy hogy a kezemben van vagy a kendöbe???" Nem. Mert ha kendõben van, neked marad KÉT SZABAD KEZED, amivel elláthatod a két kiseb gyereket meg a férjedet. Épp ez a lényege a dolognak. "én meg azt tartom hülyeségnek amit irtál az mr-röl és a ct-röl, ma már mindenek van tudományos alapja és mindent megmagyaráznak ilyen baromságokkal..." Végtelenül megnyugtató az a tény, hogy ennyivel okosabb és tapasztaltabb vagy az orvosoknál és a gyerekpszichológusoknál. Az mr és a ct tényleg nagy baromság ám, be kéne tiltani...
Ennyi idõsen nem lehet elkapatni egy gyereket. Normális amit csinál, majd kinövi. Elemi igénye a testközelség. Ha hordozókendõbe kötöd, úgy megnyugszik a kisasszony és neked is lesz két szabad kezed.
A hordozókendõ elég nehéz, már maga az anyaga is. És elég bonyolultnak tartom a rákötést is, biztos én vagyok a béna.... A mei tait pedig nem 3 hónapos kortól lehet? Én 0+ kenguruba tettem a babámat, de nem szívesen hajolnék le benne, mert igencsak ki tud esni belõle.
Pedig sajnos csak úgy lehet, hogy kicsit hallgatjátok sírni, minden nap egy picit többet, és naygon jó a játszószõnyeg, mászóhenger, ugyan még nem mászik, de ha ütögeti, forog és mindig más a kép, ekkora korában ezeket nagyon szerette a kislányom. Kössétek le érdekes látvánnyal, tárgyakkal, nagyon szeretik nézni a függönyt is ám, ha mintás. Kicsit bírd ki, hogy hllgatod, menj oda, adj puszit, hogy tudja, nincs semmi baj, de hogy el kell lennie egyedül.
KÖNYÖRGÖM, ÉRTSD MEG, NINCS EGY VARÁZSMÓDSZER, AMIVEL A GYERMEKED MAJD KEVESEBBET IGÉNYLI A TESTI KÖZELSÉGET!!! EZT PRÓBÁLTUK NEKED ITT MEGÍRNI. VAN, AKI KEVÉSBÉ IGÉNYLI ÉS VAN, AKI JOBBAN. MEGVEHETSZ, AKÁRMILYEN VARÁZSKÖNYVET, AMI MEGOLDÁST KÍNÁL ETETÉSRE, ALTATÁSRA... NEM HISZEM, HOGY MINDEN GYEREKNÉL BEJÖNNE. SOKKAL JOBBAN TENNÉD, HA ÖSZTÖNBÕL NEVELNÉD! AZT PRÓBÁLTUK NEKED MEGÍRNI, MI SI HASONLÓKON MENTÜNK ÁT, NEM VOLTKÖNNYÛ, TÉNY, SOKSZOR A SÍRÁS KERÜLGETTE AZ EMBERT, DE NEM HALT BELE SENKI. ÉN IS SOKSZOR SZÉDÜLTEM A FÁRADTSÁGTÓL ÉS TEHETETLENNEK ÉREZTEM MAGAM. A LÉNYEG, VEDD KÉZBE ÉS BÍRD KI EZT A NÉHÁNY HÓNAPOT. APUKA, NAGYI IS FOGHATJA, NEM KELL MINDENT NEKED CSINÁLNI. HA NEM BÍROD ÉS MESSZE LAKNAK, JÖJJENEK EL NAGYIÉK 1-2 NAPRA BESEGÍTENI. AMÚGY NYUGODTAN LEPONTOZHATSZ, A NAGYBETÛT A TE NAGYBETÛD MIATT VÁLASZTOTTAM. :)
A kérdező hozzászólása: nem pontozok le senkit, és nem is nagyon érdekelnek mások ostobaságai!!!utolso ösztönböl fogom nevelni ugy ahogy eddig tettem, hisz eddig is birtam a két lánnyal!tanácsot vártam nem azt hogy oltogatnak+kioktatnak, és teljesen kiforgatják a szavaimat!!!!
Elsõ vagyok. Látom, szuperül megértettétek, mit írok, köszönöm a lepontozást! én is hordozókendõben hordtam a gyereket, igény szerint szoptatok, sõt velem is aludt egy idõben , kötõdés az van, de borzasztóan örülök, hogy kibírt ekkora korában is naponta 2x-3x 20-25 percet egyedül a világ látványával, ebben semmi cikit nem látok, de járjon mindenki zuhanyozni a gyerekkel a nyakában nyugodtan. Üdv mindenkinek
Utolsó vagyok. Elnézést, lehet, hogy nem voltam egyértelmû, nem azt írtam, hogy eddig rosszul csináltad, hanem hogy ennyi idõsen ez miért nem elkapatás. Tényleg félre lehetett érteni, ne haragudj.
A kérdező hozzászólása: DE KÖNYÖRGÖM AZ ÖSSZES VÁLASZOLONAK!!!!!!EDDIG IS ÖLBE VOLT ÉS EZUTÁN IS OTT LESZ!!!!!!ÉN NEM NEM AKAROM ÖLBE TARTANI CSAK ARRA PROBÁLTAM"SEGITSÉGET"KÉRNI HOGY MI A MODJA ANNAK HOGY NE 20 ORÁT LEGYEN ÖLBE, DE UGY LÁTOM EZ ITT ESÉLYTELEN!!!MÉG A VÉGÉN AZ IS LESZ HOGY "ROSSZ"VAGYOK:(JAJJJJJJ
Engedjétek meg, hogy idézzek Ranschburg Jenõtõl: "Minden szülõ tudja, hogy az éhség, a szomjúság és az alvás biológiai szükséglet, azt azonban már kevesebben, hogy a testi kapcsolat is az! Éppen ezért, amikor a csecsemõ nyugtalan, sír, ölbe kívánkozik - holott nem éhes, nem szomjas, nem beteg -, sok szülõ úgy véli, nem szabad felvenni, mivel kívánsága puszta szeszély, melyet ha kielégít, elkényezteti a gyermekét. Hangsúlyozom, hogy a testi kapcsolat igénye nem szeszély, hanem éppen olyan biológiai szükséglet, mint az éhség.(...) az az anya, aki élete elsõ hat hónapjában nem veszi ölbe a gyermekét, éppen olyan megbocsáthatatlan bûnt követ el ellene, mintha éheztetné." Szerintem nagyon okos ember volt, okosabb, mint Tracy Hogg, én hiszek neki...
Ennyi idõsen hasonló cipõben jártam. Azért ennyire nem volt gázos a helyzet, de reggel olyan 1 órám volt fõzni, rendet rakni...aludni rosszul aludt, fél órákat, nem jelezte, ha álmos, csak sírt. 2 hónapos korában kezdte, hogy du. fél 5-7, 7:30-ig csak ordított. Ha kézben volt akkor is, anyyira álmos volt, hogy már elaludni sem tudott. Ezzel azt akarom mondani, azt hittem, elkapattam. Aztán 4-5 hónapos korában változott a helyzet. Abbahagyta az ordítást, pedig ugyanannyit volt kézben. Szóval én is azt hittem, belebolondulok néha, szenvedtem rendesen, de nme tudtam változtatni, Magától változott a helyzet. Volt, hogy megpróbáltam a sírást, mármint, hogy hagyom. Azt a néhány napot azóta is bánom. Nem lett elkényeztetett a fiam, eljátszik egyedül, a saját szobájában alszik már 1 ideje stb. (18 hónapos)
A kérdező hozzászólása: hát kösy a válaszokat, de ha már hordozokendöbe rakom nem mindegy hogy a kezemben van vagy a kendöbe???utolsó válaszolonak üzenném, hogy ha eddig a háztartásom lett volna az elsö a gyerek a második akkor kérdem én miért irtam ide eleve???hogy napi 20 orát fogom???nem az elsö gyermekem hanem a harmadik de egyikkel sem volt ilyen probléma, tudom hogy minden gyerek más, de ettöl még ott van a másik két lányom, és a férjem akinek ennem kell adnom.én meg azt tartom hülyeségnek amit irtál az mr-röl és a ct-röl, ma már mindenek van tudományos alapja és mindent megmagyaráznak ilyen baromságokkal...ja elsö ironak kösy pont most is igy volt hogy sirt és egy barátnöm tanácsára hagytam sirni hát mit ne mondjak vele sirtam, de elaludt, de nagyon nehéz kibirni hogy nem veszem fel!!!
Kedves Utolsó Nekünk mit javasolsz? 26 hónapos kisfiú, aki követelné, hogy vele foglalkozzunk egyfolytában és az 1 hónapos kishuga. Akit, ha magamra kötök csendben van, de a nagyfiúval nem tudok és nem is biztonságos így játszani. Ilyenkor mi a teendõ? Kicsi ugyancsak visít, ha nincs kézben. A nagy pedig, hogy nem futok utána, hogy nem veszem ölbe, hogy nem focizunk, stb....
Senki sem akart bántani, totál félreértetted a szavainkat, és egybõl támadtál minket.

Kislányom esténként 1 órán át sír, hisztizik, ha leteszem aludni, függetlenül attól, hogy pl. már a kezemben elaludt. Napközben és az éjszaka nincs ilyen gond (azonnal elalszik), csak a fürdés utáni alvásnál. Mit csinálok rosszul?

4 és fél hónapos

Legjobb válasz: vacsi után mielõtt letennéd bújj össze vele kicsit 15 percet vagy ahogy jól esik puszika simi és utána próbáld meg letenni. van éjjelifény? lehet túl sötétbe van. párásító? nem e hasa fáj. gondold végig min változtattál amióta sír.

vacsi után mielõtt letennéd bújj össze vele kicsit 15 percet vagy ahogy jól esik puszika simi és utána próbáld meg letenni. van éjjelifény? lehet túl sötétbe van. párásító? nem e hasa fáj. gondold végig min változtattál amióta sír.
Lehet, hogy túl gyakran váltogatod a módszereket és kísérletezel.A mi babánk is nagyon nehezen alszik el este, szerencsés, akinek jó alvó a gyereke.Mi egy hónapja kombináljuk a "felveszletesz"t az "aludjjólgyermekem"mel.Most kezd javulni a helyzet.
nem éhes?
A kérdező hozzászólása: Nem éhes, és már rengeteg mindent kipróbáltunk - etettem, feküdtem mellette, sétáltam, énekeltem neki, átöltöztettem, vastagabb-vékonyabb takarót raktam rá, de semmi :(
Mennyi idõs a kislányod? A kisfiam 5 hós, 2 hete gyakoroljuk a felveszleteszt, kicsit átszabva ránk, mert a kiságy fölött nem nyugszik meg, el kell fordulnom vele, közben sutyorgok a fülébe h mennyire szeretjük, h milyen fáradt és hogy mi volt aznap, mi lesz holnap stb stb... Az utobbi 2 napban már csak letesz ( akkor veszem fel ha sír, illetve nem az alvás elõtti nyöszörgése van) volt és álomba mantrázta magát, tegnap már csa 1/4 óra kellett neki. Amig elszundít a hasát simogatom, végül már csak rajta tartom - még mindig háton alszik csak- és miután látom h tényleg elaludt még vele maradok- az elején kb 15-20 perc múlva felébredt és kezdhettem elõrõl. Egyenlõre nappal nem mûködik - nappali alvás gondunk van amióta megszületett... Ha már fel tud állni akkor már csak a letesz a módszer, de arról még nem tudok írni... Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ötleteket! A 3. válaszolónak annyit tudok mondani, hogy nem váltogatjuk a módszereket. A letesz-felvesz-nél maradunk, de mostanság sajna nem használ. Kb. 2 hete csinálja...de nagyon köszönöm az õ válaszát és a többiekét is!

3 hónaposan fogzás? Nagyon szenved tőle a kisfiam. Eddig nem nagyon volt sírós, de az utóbbi napokban fájdalmasan sír, a kezét próbálja a szájába tömködni. Mivel segíthetnék neki, hogy könnyebben átvészelje ezt az időszakot? Tippek, tanácsok?

Legjobb válasz: elõfordulhat, az én babóm 3 hónaposan sõt már picit elõtte is nagyon nyálzott, most a héten nagyon nyûgös volt, a kezét a szájába meg minden mást oda akar tömködni.. úgy tudom van vmi gél amit lehet kenni az ínyére, nem tom a nevét, remélem itt majd vki megmondja. De a rágóka is hasznos, amiben víz van, lehûtöd (1-2 óra a hûtõben, nem mélyhûtõ) és odaadod hogy azt rágja, mert az nyugtatja a kis ínyét.

elõfordulhat, az én babóm 3 hónaposan sõt már picit elõtte is nagyon nyálzott, most a héten nagyon nyûgös volt, a kezét a szájába meg minden mást oda akar tömködni.. úgy tudom van vmi gél amit lehet kenni az ínyére, nem tom a nevét, remélem itt majd vki megmondja. De a rágóka is hasznos, amiben víz van, lehûtöd (1-2 óra a hûtõben, nem mélyhûtõ) és odaadod hogy azt rágja, mert az nyugtatja a kis ínyét.
Dentinox gél, gyógyszertárban vény nélkül lehet venni. De azért még hogy a kezét tömködi, nem biztos hogy a foga jön! Annak egyéb jele is van. Piros, duzzadt iny általában alul középen, fehér csík az inyen keresztben. Nem a táplálékigénye nõtt meg? Kicsivel több ennivalót próbáltál már? a babák átlag 5-6 hónaposan fogzanak vagy még késõbb.
Nekünk a Dentinox jó volt, de csak naponta kétszer lehet használni:( próbáld ki ezt a homeopátiás bogyót:Chamomilla Vulgaris 15 ch

1 hetes a lányom, és nem akar csak kézben aludni, amint leteszem az ágyra kipattan a szeme, és sír. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: persze altasd kézben, hidd el majd elmúlik ez az állapot Üdv: 4 hós bab anyukája

persze altasd kézben, hidd el majd elmúlik ez az állapot Üdv: 4 hós bab anyukája
Szia! Mintha csak magamat hallanám. Ugyanez volt a helyzet nálunk is. Én úgy altattam, hogy elaludt az ölembe és utána szép lassan megpróbáltam betenni az ágyba. Persze rögtön felébredt és sírt. Aztán úgy csináltam, hogy amikor betettem a kiságyba az alkaromat odatettem az arcához közel, mintha még mindig az ölemben lenne és simogattam. Egy idõ után megszokta a kiságyat és már magától elalszik pár perc alatt. Most 6 és fél hónapos.
A kérdező hozzászólása: Akkor még reménykedhetem. Mindenkinek köszönöm a válaszokat !

Az én kislányom csak ennyire hisztis? Annyir kezelhetetlen, hogy már sírok. Kicsit folyik az orra, de ez nem magyarázat. Visít, veri magát, folyamatosan kézben lenne, ha valami nem tetszik, ordít. MIT TEGYEK? HOGYAN KEZELJEM?

Legjobb válasz: Beszélj hozzá, de ne hangosan. Ez elõfordulhat, hogy beválik, mert kíváncsi lesz, mit mondasz. Ne bíráld, ne akard lebeszélni az érzéseirõl, értsd meg: "Nagyon kellemetlen lehet, hogy folyik az orrod." "látom, dühös vagy." "Nincs kedved semmihez." "Szeretnéd, ha egész nap az ölemben lehetnél." Küldj énüzeneteket: ne õt jellemezd, kérd, stb, hanem arról beszélj, te mit érzel. Pl. "Nagyon bosszant engem, ahogyan viselkedsz." "Rossz hallgatnom, hogy ilyen hangosan kiabálsz." "nem tudlak felvenni, fáj a derekam, elfáradtam, stb. " Tudom, hogy elsõre nagyon hülyén hangzik, és nyilván nem is varázsszavak, de ha tartod magad anyugodt hanghordozáshoz, érzi, hogy szereted, és menni fog. Kicsit az sem baj, ha hisztizik. Hagyni kell, megérteni kell, és szeretni. És akármilyen hihetetlen, ezt lehet úgy is, hogy nem azt teszed, amit õ akar. (Ajánló: Beszélj úgy, hogy értse, hallgasd úgy, hogy elmesélje címû könyv - ilyen kicsi gyerekeknél is beválik)

Beszélj hozzá, de ne hangosan. Ez elõfordulhat, hogy beválik, mert kíváncsi lesz, mit mondasz. Ne bíráld, ne akard lebeszélni az érzéseirõl, értsd meg: "Nagyon kellemetlen lehet, hogy folyik az orrod." "látom, dühös vagy." "Nincs kedved semmihez." "Szeretnéd, ha egész nap az ölemben lehetnél." Küldj énüzeneteket: ne õt jellemezd, kérd, stb, hanem arról beszélj, te mit érzel. Pl. "Nagyon bosszant engem, ahogyan viselkedsz." "Rossz hallgatnom, hogy ilyen hangosan kiabálsz." "nem tudlak felvenni, fáj a derekam, elfáradtam, stb. " Tudom, hogy elsõre nagyon hülyén hangzik, és nyilván nem is varázsszavak, de ha tartod magad anyugodt hanghordozáshoz, érzi, hogy szereted, és menni fog. Kicsit az sem baj, ha hisztizik. Hagyni kell, megérteni kell, és szeretni. És akármilyen hihetetlen, ezt lehet úgy is, hogy nem azt teszed, amit õ akar. (Ajánló: Beszélj úgy, hogy értse, hallgasd úgy, hogy elmesélje címû könyv - ilyen kicsi gyerekeknél is beválik)
A kérdező hozzászólása: 1éves
Teljes mértékben egyet értek az elõzõvel. De nincs valami eü. probléma? Emésztés, fogzás? Esetleg drasztikusnak tûnõ környezet változás?
Enyém is ilyen már5 napja, 10 hónapos.Kicsit köhög, és állandóan rám kapaszkodik, sír.Én se bírom már.

Mit csináljak vele? 4 hetes a babám és mikor felvan, szinte mindig sír. Ha kézben van, akkor abbahagyja, elalszik, de ahogy lerakjuk a kiságyba, azonnal kipattan a szeme és elkezd sírni. Nem használ ilyenkor sem a simi, sem az ének.

Legjobb válasz: Mert még nagyon pici,csak a Te közelséged nyugtatja meg.Azonkívûl nem tudom nem-e hasfájós,mert ilyenkor is nagyon jó anya ölelése. Hidd el,majd változni fog.Tudom nagyon fárasztó,de kitartás,nem lesz ez így örökké. Ha gondolod,próbáld ki,hogy beteszed az ágyába és úgy simogatod,énekelsz neki,csak maradj vele. Tudja mi a jó neki:-)

Mert még nagyon pici, csak a Te közelséged nyugtatja meg.Azonkívûl nem tudom nem-e hasfájós, mert ilyenkor is nagyon jó anya ölelése. Hidd el, majd változni fog.Tudom nagyon fárasztó, de kitartás, nem lesz ez így örökké. Ha gondolod, próbáld ki, hogy beteszed az ágyába és úgy simogatod, énekelsz neki, csak maradj vele. Tudja mi a jó neki:-)
Visszagondolok a 4 hóval ezelõtti idõkre, és ugyan ez volt nálam is.:) Én beleültem a hintaszékbe, és énekeltem neki. Csak így nyugodott meg. Most már alszik maga is, szerencsére, ez az elsõ 1 max.2 hóig van így! Kitartás!
légy türelmes, még nagyon pici, Rád van szüksége. Gondolkodj el a hordozáson (ha van hordozókendõd, most van itt az ideje, h elõvedd, vagy Apa lepjen meg vele), akkor közben tudod intézni a dolgod és a baba is boldogan tud szundizni a kendõben...én minden házimunkát a babóval együtt végzek:-)
A kérdező hozzászólása: szívem szerint mindig felvenném, csak attól félek, nehogy elkapassam.sokszor nem tudom, az eszemre vagy a szívemre hallgassak.
Off: akkor az en 3 napos babamnal is teljesen normalis ez, igaz lanyok? Meg nagyon kezdo vagyok:-))
szeretettel, öleléssel nem lehet elkényeztetni senkit, ettõl ne aggódj:-) Én elég sokat hordoztam a babám amig pici volt és nappal most is csak a hátamon alszik el, de ahogy nõtt és egyre nagyobb volt a mozgásigénye egyre kevésbé igényelte...a szívedre hallgass és az ösztöneidre, a természet úgy alkotta meg a mamákat, h ösztönösen érzik mi kell a babának, csak a hülye eszünk szól közbe mindig, ne hagyd:-) Az enyém már 9 hós és nagyon kiegyensúlyozott baba és egy nyikk nélkül alszik el este amikor letesszük és végigalussza az éjszakát. Én ezt a hordozásnak tulajdonítom.
Szia, nálunk ugyan ez volt a helyzet, é kellett egy kis idõ, mire rájöttem, hogy éhes. Õ tápszeres volt, és nem volt neki elég a 3 óránkénti evés, ill. az a mennyiség, amit a doktornõ elõírt. Miután annyit ehetett, amennyit akart, nem volt már ilyen, csak ha pocakfájásos volt.

Ti mennyit sétáltatok kézen fogva a kicsieitekkel mikor az tanult járni? Napi 1 óra nem sok? És mennyi idő múlva engedte el a kezeteket? ( a bébi kompban sír, szóval az kivan nálunk zárva )

Legjobb válasz: Úgy tudom, nem szabad kézenfogva sétáltatni, mert hamis egyensúlyérzetet kelt benne, és lassabban tanul meg önállóan járni. Mi még nem tartunk itt, de olvastam róla már sokat.

Úgy tudom, nem szabad kézenfogva sétáltatni, mert hamis egyensúlyérzetet kelt benne, és lassabban tanul meg önállóan járni. Mi még nem tartunk itt, de olvastam róla már sokat.
A kérdező hozzászólása: Ezt most komolyan mondod? :O Nálunk ez úgy szokott történni hogy lányom amikor sétálni szeretne akkor kikeresi a hüvelyk ujjamat és elkezd húzni az irányba amerre menni szeretne, és akkor sétálunk...de én errõl nem hallottam még hogy nem szabad kézenfogva sélni vele :O :((( viszont õ egyedül max 2-3 lépést tesz meg magától. Ez esetben van valami tanács?
Tényleg nem jó a sétáltatás, mert elõre dõl, rossz az egyensúly, meg a tartás-bár láttam babaát így és most megy egyedül. Mi nem sétáltattuk a fiunkat, a bútorok mentén kapaszkodott. Elõször 2-3 lépést ment, aztán rámzuhant. Aztán egyszer 6-7-et a nagyijához. Aztán egyre többet, bútortól-bútorig.
A kérdező hozzászólása: Õ is szokott menni a bútorok mentén, de például ilyen hogy az udvaron ahol igazából nincs hová kapaszkodni autómatikusan az ujjamat fogja.
Én nem sétáltam vele semennyit, soha nem kellett a kezét fogni. Szerintem se tesz jót a mozgásfejlõdésnek.
Nem tudom jót tesz-e, de a mi fiunk 11 hós, és a következõt csinálja: ha mögé állok, megfogom a kis kezét, tehát nem mellette állok, akkor elkezd szabályosan lépegetni. Nem én indulok el, õ indul el. Most kezdte a napokban ezt. Mindig le akar menni a földre, és sétálni. Sõt, a lépcsõn is felfelé teszi a lábát. Nem erõltetem, de ha elfárad, ami igen hamar van, akkor vagy azt akarja vegyem fel, vagy lemászik. Amúgy kb. 8 hós kora óta tud állni, és 9 hósan lépegetett a bútorok mellett.
Valóban nem szabad vezetgetni, mert attól nem fog helyesen fejlõdni az egyensúlyérzéke. Ha csak alkalmanként pár percre vezetgetnéd, az önmagában nem lenne káros, de mivel tetszik neki, hogy így bárhova eljut két lábon, ezért egyre gyakrabban fogja kérni, és nem fog akarni önállóan, stabil tárgyakba (bútorokba) kapaszkodva lépegetni. Igazából minden dolog káros, amivel segíted a járását, az a jó, ha önállóan, magától tanul meg járni. Pont ezért káros a bébikomp is. Nézd meg ezt, szerintem nagyon jól elmagyarázza a doktornõ, hogy miért is rossz a kézen fogva "járatás": http://videoklinika.hu/video/lengyelzs_2013_01_25_megindul_a..
6-os vagyok: az én fiam már tud bútorokba kapaszkodni, úgy sétálni, sõt egyre többször megáll magától.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!