Találatok a következő kifejezésre: Sír az mikor (299 db)

Newton sírja felett mi az a gömb? Mit ábrázol? Mik vannak rajta? Newtonnak a híres festményét hol találom meg interneten ahol egy 18. századi kisasszony van newton könyvével lefestve?

Legjobb válasz: "Newton sírja felett mi az a gömb?" Éggömb, az égen levõ csillagokat mutatja "Mit ábrázol? Mik vannak rajta?" Az állatövi jegyek csillagképeit illetve egy 1680-as üstökös pályáját. "The background is a pyramid on which is a celestial globe with the signs of the Zodiac, of the constellations, and with the path of the comet of 1680." Forrás - Westminsteri apátság (ahol az emlékmû is található): http://www.westminster-abbey.org/our-history/people/sir-isaa..

"Newton sírja felett mi az a gömb?" Éggömb, az égen levõ csillagokat mutatja "Mit ábrázol? Mik vannak rajta?" Az állatövi jegyek csillagképeit illetve egy 1680-as üstökös pályáját. "The background is a pyramid on which is a celestial globe with the signs of the Zodiac, of the constellations, and with the path of the comet of 1680." Forrás - Westminsteri apátság (ahol az emlékmû is található): http://www.westminster-abbey.org/our-history/people/sir-isaa..

Mi az a siri, és mire használják?

Legjobb válasz: A "siri" szó jelentése:fej. Pakisztáni étel, amelybe külömbözõ állati testrészeket raknak:nyak,láb,fej(siri),amit növényekkel ízesítenek.

A "siri" szó jelentése:fej. Pakisztáni étel, amelybe külömbözõ állati testrészeket raknak:nyak, láb, fej(siri), amit növényekkel ízesítenek.
Az elsõ válasz is biztosan jó, de mivel mobiltelefonoknál vagyunk ezért feltételezem a válasz ez lesz: http://www.youtube.com/watch?v=rNsrl86inpo Ha nem érted, akkor teljesen felesleges hiszen angolul franciául és németül ért a siri ha jól tudom.
A siri a legfejlettebb , , virtuális aszisztens, , megoldja a problémáidat , megkönnyebbíti az életedet , nem tudsz hol enni? választ ad rá ... akár még azt is megkérdezhetet tõl , hogy havazni e fog a jövõhét folyamán , válaszol... lediktálhatsz neki 1 sms -t és elküldheted valakinek , vagy ébresztést állíthatsz be És ezt mind úgy , hogy nem kell a telefonhoz érned persze ehez szükséges 1 kis nyelvtudás , angol vagy német

Mit csináljak, ha elalváskor sír az oviban, de annyira hogy meghányatja magát? !

Szeptemberben kezdtük az ovit, az óvónők eddig halogatták hogy ott aludjon, ma ott hagytam hátha nem lesz gond. Megbeszéltük 1 órakor benézek minden rendben van e, ordított a kisfiam, de úgy hogy hányt is! Így hazahoztam. Egyébként eddig semmi gond nem volt addig míg ebéd után mentem érte. Szereti az ovit. Mivel könnyíthetném meg neki??? Várjunk pár napot és újra próbáljuk vagy holnap megint hagyjam ott?

Legjobb válasz: Hát bizony könnyebb lett volna, ha már elsõre ott alszik, de ahogy írtad ezt nem engedték. Most tisztában van azzal a kisfiad, ha sír, akkor te érte jössz, így még nehezebb lesz a beszokás. Nálunk is késõbb volt az ottalvás, és több mint két hét volt amíg sírt a lányom minden reggel, de erõsnek kellett lennem, pedig volt már nap, amikor úgy megsajnáltam, hogy majdnem érte mentem. Ha vársz pár napot azzal nem lesz könnyebb, jobb ha elkezditek és ne engedj neki, ha mindenképp azt akarod hogy ott aludjon és minél elõbb túl legyetek a beszokáson és a síráson.

Hát bizony könnyebb lett volna, ha már elsõre ott alszik, de ahogy írtad ezt nem engedték. Most tisztában van azzal a kisfiad, ha sír, akkor te érte jössz, így még nehezebb lesz a beszokás. Nálunk is késõbb volt az ottalvás, és több mint két hét volt amíg sírt a lányom minden reggel, de erõsnek kellett lennem, pedig volt már nap, amikor úgy megsajnáltam, hogy majdnem érte mentem. Ha vársz pár napot azzal nem lesz könnyebb, jobb ha elkezditek és ne engedj neki, ha mindenképp azt akarod hogy ott aludjon és minél elõbb túl legyetek a beszokáson és a síráson.
Szerintem varjal vele par honapot.
sztem is várj vele, ha megtehetitek, hogy otthonmaradj vele. Lehet 2 hónap múlva simán beszokik..ez már nem egy sima hiszti, hanem valószínûleg nem óvoda-érett még.
A kérdező hozzászólása: 4 éves lesz januárban, itthon vagyok a 16 hónapos öcsivel, tehát megtehetem, hogy érte megyek. De nem tudom hogy lenne neki jobb, imádja a gyerekek társaságát, ezért is írattam be, mert úgy éreztem kell neki.
Szerintem is varjal meg az ott alvassal. Foleg ha otthon vagy, meg is teheted.A kisfiadnak eleg ha delig van az oviban.
én majdnem 1 hónapig elhoztam ebéd után.Nagyon aranyos volt a daus mert amikor pakolgatta az ágyakat mindig mondogatta neki, hogy látod a te ágyadat ide fogom majd rakni.addigra össze barátkozott a többiekkel annyira, hogy már nagyon várta, hogy kedvenc ágynemûjében amit õ választott, ott aludjon.naponta mondogasd neki, csábítsd, a kis barátai is vele fognak aludni és milyen buli lesz az, ilyenekkel.hátha késõbb mnem fog sírni.
A kérdező hozzászólása: 1 hónapig úgy jártunk, hogy délben elhoztam. Minden nap megmutatta neki is a dadus az ágyát, tetszett is neki. Elsõ egy-két hétben többször mondta, hogy ott aludna, de akkor nem engedték az óvónõk, mondván sok az új kicsi gyerek(vegyes csoport) és nem bírnak velük. Itthon mondta is mindenkinek nem engedik hogy az oviba aludjon. Szerintem megszokta hogy én mindig megyek érte.


Minden étkezés után sír az 1 hetes fiam, mi lehet a baj?

Tápszerrel egészítem ki a tejem, mert nem akar beindulni a termelés, 1 etetéskor összesen 40ml-t eszik, utána mindig sír. Nem órákig és meg is lehet vigasztalni. Mitől lehet, segítsetek kérlek, mert tapasztalatlan vagyok. Hasa fájna, vagy nem elég a tápszer mennyisége? Büfizni szokott, pukizni viszont nem, hiába masszírozom.

Legjobb válasz: szerintem éhes marad. adj neki többet próbáld meg hátha. de lehet a tápszertõl fáj a hasa és azért sír. elõször próbáld meg adj neki többet és ha továbbra is sír próbálj meg tápszert váltani.

szerintem éhes marad. adj neki többet próbáld meg hátha. de lehet a tápszertõl fáj a hasa és azért sír. elõször próbáld meg adj neki többet és ha továbbra is sír próbálj meg tápszert váltani.
Ha szoptatni szeretnél keress fel egy szoptatási tanácsadót. pl. http://www.lll.hu Ha tápszerrel egészíted ki a szopizásokat, nagy valószínûséggel hamarosan el fog apadni a tejed. Ha szeretnél szoptatni, szívesen segítek, de ha nem akkor nem fárasztom magam, mert úgyis csak lefognak pontozni azok többsége akik írtak már neked és csak vita alakulna ki annak meg semmi értelme. A problémád nagy valószínûséggel megoldható a szoptatás javára!
Kérdezõ, rá ne menj a szoptatásra lelkileg!!!!! persze fontos az anyatej de pár ml-ért ne kinlódj! sajnos nekem sem sikerült szoptatni nagyon rossz volt lelkileg emiatt meg csak a kínlódás-fejés ment, de elfogadtam hogy ez van, ne kínlódj vele ha nem megy!
Szia! Nekem sem volt tejem...a gyerek megunta a dolgot, hiszen nem jött belõle semmi:( 3 hétig fejtem neki, de 1 nap kb. 30 mili jött össze...így feladtam:( Én gyûjtöttem egész nap és este egyszerre adtam neki oda.
Én is így voltam csak én 3 hónap után.ELapadt.:( Nem akart küzdeni érte a lányom....
A kérdező hozzászólása: Igazatok volt, az elõtt egy húzásra megevett 60ml-t, most csend van. Viszont így attól félek, ez a kevés tejem is el fog apadni. Tápszer elõtt próbálom szoptatni, de nem megy neki, csak küszködik. Akkor marad az a megoldás, hogy mindig lefejem és külön adom neki oda? Fent lehet így is tartani, ill. fokozni a tejtermelést?
Ami nem esik jól nekik azt nem eszik meg vagy kibukják.De próbálj meg többet adni neki.Próbáld meg mennyit eszik meg.
A 40ml nagyon kevés.Az én lányom 70 ml simán megevett ha nem többet...
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nem akar szopni, csak sír, nyûglõdik, gondolom, mert nem jön tej. Próbálom fejni mellszívóval, de max. 5-10ml jön.
Pótlással a 40 ml valószínûleg kevés, de ha szoptatni akarod, akkor inkább sûrûbben tedd a cicire, hogy beinduljon a tej! Mióta pótolod tápszerel , és hányszor eszik?
A kérdező hozzászólása: Félreértettétek, tejjel együtt, összesen eszik 40ml-t. Akkor ez kevés lenne? Próbáljak többet adni? túl sokat nem lehet adni egy babának, a felesleget úgyis kihányná, vagy nem enné meg igaz?
én a biogaia cseppeket...drága az igaz de nagyon jó. Sokkal jobb mint az espumisan és társai...Nekem iszonyú hasfájós volt a babám és nagyon jó volt rá. Többet nem fájlalta sose a pocakot. Am mint írod h nem pukizik az lehet a baj...ha ezek után sem lenne jó akkor lehet éhes marad de azt kétlem egy ekkora babának 40-50ml elégnek kellene lennie fõleg ha szopik is mellette... Saját tapasztalatból írom hátha neked is bejön.. :)
Próbáld ki az espumisant.Nekünk bevállt. Mennyi pótlást adsz neki?
nekem sem tudott szopizni a babám sajnos. fejtem, több is lett a tej, de a szívás még sem olyan, így 3 hét után már nem volt semmi. :(

1, 5 hetes kislányom napközben teljesen hangnélküli, éjszaka viszont nonstop sír. Az sem segít, ha cicizik, ha ringatjuk, semmi. Ha hasfájós lenne, az napközben nem jelentkezne? Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Az én lányomnál volt ilyen, kiderült, hogy a Laktoherb tea okozta, amit ittam! Mivel napközben ittam, pont estére és éjjelre került bele az anyatejbe, és nála hasfájást okozott, néha hajnali 5-ig is egyfolytában sírt és nem tudott aludni egész éjjel. Amint abbahagytam, megszûntek a panaszok! Gondold végig, mit eszel/iszol, hátha valamire érzékeny.

Az én lányomnál volt ilyen, kiderült, hogy a Laktoherb tea okozta, amit ittam! Mivel napközben ittam, pont estére és éjjelre került bele az anyatejbe, és nála hasfájást okozott, néha hajnali 5-ig is egyfolytában sírt és nem tudott aludni egész éjjel. Amint abbahagytam, megszûntek a panaszok! Gondold végig, mit eszel/iszol, hátha valamire érzékeny.
A hasfájás legtöbb esetben mindig van. De elképzelhetõ, hogy tényleg estére jön ki. Vannak babák, akiknek a stressztõl van. Sok nekik a nappali impulzus. Össze kell vele bújni meztelenül, apával már fürödhet a nagykádban simán, veled meg, ha már elmúlt a gyermekágyi folyásod. Meztelenül bebugyolálás, hordozókendõ, hirtelen ennyi sírás elleni trükk jutott eszembe. Ja és sok sok szeretet, de gondolom ezt mondani sem kell. Próbálj higgadt maradni mikor sír, tudom nehéz.
Próbáltad már a masszírozást? JObb oldalon fel, a bordák alatt keresztben át, majd a bal oldalon le. Ezt a védõnõk is szokták ajánlani, segíti a bélmûködést, a gázok mozgását. Megnyugtatja a picit a simogatásod. Nekünk bejött. Más: a hasamra fektetve a hátát simogatva aludtunk el problémás idõszakban.
A kérdező hozzászólása: Ezeket mindet próbáltuk, volt idõnk, bruttó 7 órán át. Én most ráfogom a frontra, jobb ötletem nincs.Azért köszke!

12 hónapos lányom egyik pillanatról a másikra sír az itatópohártól. Szerintetek mi lehet a baj?

2 fajta is van neki, mindegyiktõl sír.

Legjobb válasz: Nálunk az elektromos fogkeféjétöl sír ha meglátja.... Nem tudom miért van ez :(

Nálunk az elektromos fogkeféjétöl sír ha meglátja.... Nem tudom miért van ez :(
csak akkor sír, ha meglátja, vagy ha inni kezd belõle? Lehet butaság, de a fiam is sírt, mikor ivott belõle, és rájöttem, hogy szinte teljesen eldugul a gyümölcsrosttól, és amiatt sírt, mert nem jött az innivaló elég gyorsan, persze ez csak egy tipp.
A kérdező hozzászólása: mikor meglátja nyitja a száját, sõt van mikor mutatja, hogy kéri, aztán beveszi a szájába és jön a sírás. De nem hiszti, hanem igazi sírás, belém is bújik olyankor. Csak vizet teszek neki bele, nem is láttam, hogy el lenne tömõdve. Semmit nem változtattam. Reggel még ivott belõle, aztán reggeli után mikor odaadtam neki jött ez a dolog :(
Lehet, hogy egy rossz emlék, amit hozzákot a pohárhoz, és amikor eszébejut, sír. Lehet hogy ez...

Mit tegyek, ha sír az óvodai búcsúzáskor?

Jöv? héten kezdi kislányom az ovit. Sokat olvastam a témáról, és amennyire tudtam, mindkett?nket felkészítettem a dologra, nagyon várja már, de most megijedtem, hogy mit kellene akkor reagálnom, ha sír reggel elváláskor? Nem hiszem, hogy simán be tudom lökni a csoportszobába, és otthagyni, ha így lesz. Ja, és nincs beszoktatás, egyb?l ott kell hagyni.

Legjobb válasz: Pedig a legjobb ha rövidre zárod a búcsúzkodást! A sírás alapvetõen Neked szól és amíg ott vagy addig tuti nem hagyja abba. Az ajtóba elmagyarázod neki, hogy itt maradsz az óvó nénikkel játszatok és én akkor és ekkor itt leszek, jövök érted és haza megyünk, ide megyünk, oda megyünk. Meg fogja érteni, de én tapasztalatból mondom, hogy az anya csak még egy puszit, csak még egy ölelés, anya ne menj és a krokodilkönnyek nem vezetnek sehova. Ha ezt jó kezeled és határozott vagy, bármennyire is fájjon belül, gyorsan túl lesztek rajta mindketten. Nálunk is volt egy hét ilyen, elsõ nap nagyon rossz volt és délután beszélgettem az óvónénivel, aki azt tanácsolta, hogy zárjam rövidre a búcsúzást, és bejött. Addig sírt míg ott voltam utána gyorsan megnyugodott.

Pedig a legjobb ha rövidre zárod a búcsúzkodást! A sírás alapvetõen Neked szól és amíg ott vagy addig tuti nem hagyja abba. Az ajtóba elmagyarázod neki, hogy itt maradsz az óvó nénikkel játszatok és én akkor és ekkor itt leszek, jövök érted és haza megyünk, ide megyünk, oda megyünk. Meg fogja érteni, de én tapasztalatból mondom, hogy az anya csak még egy puszit, csak még egy ölelés, anya ne menj és a krokodilkönnyek nem vezetnek sehova. Ha ezt jó kezeled és határozott vagy, bármennyire is fájjon belül, gyorsan túl lesztek rajta mindketten. Nálunk is volt egy hét ilyen, elsõ nap nagyon rossz volt és délután beszélgettem az óvónénivel, aki azt tanácsolta, hogy zárjam rövidre a búcsúzást, és bejött. Addig sírt míg ott voltam utána gyorsan megnyugodott.
A lányom szeptemberben kezdte az ovit. Nálunk sincs elvileg beszoktatás, de én ott ültem bizony vele 1, 5 órát.:) Utána mondtam, hogy mennem kell. És nem nyújtottam hosszúra a búcsút, szinte szaladtam ki az oviból. És õ persze üvöltött, de hamar megnyugodott. Itt az a szokás, ha késõbb azt szeretnéd hogy aludjon, akkor már az elsõ nap ott kell aludnia, ha bírja. Ha nagyon sír alvásnál, akkor felhívnak. Nálunk nem volt gond, boldogan elaludt. AZóta is imádja. :) Búcúskor az a legjobb, hogy nem vacilálsz, sajnálkozol sokáig, az csak neki rossz, majd sírsz kint, ha nem látja.:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igyekszem majd nagyon határozott lenni, nagyon remélem, hogy nem fogja rajtam látni, hogy aggódom emiatt. Aztán reménykedek, hátha mégsem lesz sírás...
Ott egy profi gondozónõ, akinek többek között az is feladata, hogy megnyugtassa a gyereket, ha Te elmész! Nagyon gyorsan megy a gondozóknak ez, ne aggódj! Nem kell ezt az egészet túlkomplikálni-aggódni! nagyon jót tesz majd neki a közösség.
Utolsó! Óvodában nem gondozó van! Ezt nem tudtam nem kijavítani. :) Nálunk középsõben van egy kisfiú, õ is produkálja magát az Anyukájának reggel. Az anyuka könyörög neki, hogy hagyja abba. Odaléptem, és mondtam neki, hogy én most beviszem a gyerkõcöt, mit szól? Benne volt. Persze a gyermek üvöltött, de amint elment anyuka 5 perc és nevetve játszott. Apuka kért egy puszit, belökte és ment is. Akkor is pityergett a kisfiú, de aztán már szaladt is mutatni, hogy mit hozott. Tényleg az a legrosszabb, ha sokáig húzzátok. El kell rendesen köszönni, de határozottság nélkül nem megy. Amúgy meg némleiyk kiscsoportos vagányabb sok nagynál, ne aggódj! :) 24N
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nagyon jól bírjuk mindketten. Már két hete jár, és igazán csak az elsõ napon sírt, aztán pár napig még volt egy kis pityergés, de ennek ellenére elköszönt tõlem, és bement magától, csak amikor visszanézett rám, akkor láttam, hogy már görbül lefelé a kis szája :-( Még kicsit vsisszahúzódó, az óvónénivel van fõleg, de lassan azért alakul a helyzet. Köszönöm a válaszokat!

Tanácsadáson sír a 18 hós babád, és egy anyuka a füled hallatára azt mondja a gyerekeinek, hogy az okos és ügyes gyerekek nem sírnak, te mit tettél volna? Válaszoltál volna neki?

Annyira el voltam foglalva a fiammal (vetk?ztetés, nyugtatgatás), hogy kés?bb fogtam fel, hogy ez a n? miket beszélt. (3-4 gyerek+anyuka is van bent egyszerre) Sajnos mióta volt a fiamnak egy kis balesete, ahogy belépünk a rendel?be sírni kezd. Így utólag kicsit bánt, hogy hagytam szó nélkül ezt a megjegyzést. Anyatigris vagyok, ugrok mindenre, de ezt nem tudtam lereagálni. Vagy nem is kellett volna? De nagyon rosszul esett.

Legjobb válasz: Sz*rd már le. Egy paraszt. (és ezt úgy mondom, hogy utálom a sírásnak a hangját)

Sz*rd már le. Egy paraszt. (és ezt úgy mondom, hogy utálom a sírásnak a hangját)
De mégis mit kellett volna mondania? Nem hinném, hogy ez a mondat azt jelentené, hogy a tied buta és nem tudom mi az ügyetlen ellentetje ebben az esetben. Hanem hogy az övé ügyes és okos mert nem sír. Gondolom korábban õ is sírt. Te is ezt fogod mondani a gyerekednek okos és ügyes, ha nem sír a doktor néninél, már amikor olyan korba ér, hogy lehet vele alkudozni. De ez nem jelenti azt, hogy korábban, buta volt vagy ha mégis sír buta lenne vagy egyébként ne lenne okos és ügyes, függetlenül, hogy sír. Nem gondolnám a legkevésbé sem, hogy célzás lett volna. Inkább azt, hogy téged zavart, hogy a te gyereked sír és ezért magadra vetted. Felesleges volt. És nem ilyenekért kell anyatigrisként a másiknak ugrani. Szerencse, hogy a jobbik eszed kerekedett felül és megjegyzés nélkül hagytad. Illetve én a gyerekemnek mondtam volna, hogy milyen okos és ügyes.
Én nem szóltam volna vissza, pedig ugrok én is mindenre. Max. hangosan magyaráztam volna a gyerekemnek, hogy megértem, miért sír, miért fél, attól, ami eyszer történt vele, de most nem fog. Ne vedd magadra :) , ennél nagyobb sértéseket is fogsz még kapni sajnos. De megértem, hogy rosszul esik.
Szia! Lehet, hogy azért mondta, hogy ne ijedjenek meg a saját gyerekei ne sírjanak. Az is lehet, hogy a babád sírása hatására a másik anyuka gyermekei feszültek lettek, és így akarta elejét venni, hogy sírjanak az övéi is. Nem biztos, hogy rosszindulatból mondta. Amúgy szerintem én az anyukához nem szóltam volna..... Ne foglalkozz szerintem az ilyen beszólásokkal, lesznek még biztos cifrábbak is. OFF: Az elsõ válaszoló is egy kölök lehet a stílusa alapján :)
De lehet, hogy az övé is sírni készült! Esetleg biggyedt a szája, vagy látta az arcán, hogy mindjárt sírni fog! Miért kell ezt magadra venni? Én is mondtam már a lányomnak, hogy az okos gyerek nem sír a doktorbácsinál. Mondjuk nem is sír...
Akkor meg azért mondta, hogy az õ gyerekei tanulják meg, hogy az okos és ügyes babák nem sírnak! A tied meg pont sírt ezért mondta a gyerekének, hogy az ügyes és okos babák nem sírnak...... Mit kell ezen ennyi magyarázni? Ép eszû ember egybõl leszûri a lényeget.....
A kérdező hozzászólása: A gyerekei már elég nagyok voltak. 4-6év között. Tudom hogy nem kell magamra venni, csak a hangnem volt fura. Így is tök feszült voltam, mert mindig ez van ha megyünk, már napokkal elõtte parázok. Lehet hogy már elõre felhúztam magam, és ezért érintett így a dolog.
Utolsó vagyok. Jó sokan ugyanazt írtuk, majdnem egy idõben :)
A kérdező hozzászólása: ....akkor rosszul fogalmaztam. Csak az én fiam sírt, senki más!
A kérdező hozzászólása: ......mivel a gyerekei kérdõn néztek felénk, hogy miért sír a kisbaba?
Szerintem ne csinálj belõle gondodt, teljesen felesleges. És ne vedd magadra az ilyen dolgokat, mert lehet még sok ilyen hasonló megjegyzéssel fogsz még találkozni, ezek miatt ne legyen rossz napod. Egyébként egyik gyerek sírósabb a másik meg nem. Nekem a 3. gyerekem volt olyan ha észrevette hogy az orvosi rendelõ felé megyünk már útközben elkezdett sírni. Ahogy nõtt a kis értelme már el tudtam magyarázni hogy nem lesz semmi baj. 4 gyerekes Anyuka

Mi lehet az oka, hogy 10 hetes kislányom pár napja sír az esti cicin?

Amúgy is felborult egy kicsit a napirendje kari óta, mert hol kevesebb volt a tejci, hol megbetegedett egy kicsit, ezért a nappali alvásokkal gond lett, azaz nem alszik el magától az ágyban, hanem rászokott a vállon ringatásra. Az éjszakákat viszont még mindig átalussza (21-5).

Legjobb válasz: Biztos, hogy van elég tejed? Természetesen nem kötekedni akarok, de nálunk pont ugyanebben az idõszakban volt ilyen, hogy este az egyik cicin sírt. Panaszkodtam is a doktornõnek, hogy nem fogadja el az egyiket, mérnem kellett a szopást, és kiderült, hogy alig volt benne tej... Ha te megnyomod, és esetleg jön belõle, attól még sajnos lehet, hogy csak 20-30 ml van benne :((( Tapasztalat...... Nap közben próbáld mindig kifejni teljesen azt a cicit, amibõl kezdte a szopit (ha még csak 1 mellbõl eszik akkor azt), hogy estére is legyen elég.

Biztos, hogy van elég tejed? Természetesen nem kötekedni akarok, de nálunk pont ugyanebben az idõszakban volt ilyen, hogy este az egyik cicin sírt. Panaszkodtam is a doktornõnek, hogy nem fogadja el az egyiket, mérnem kellett a szopást, és kiderült, hogy alig volt benne tej... Ha te megnyomod, és esetleg jön belõle, attól még sajnos lehet, hogy csak 20-30 ml van benne :((( Tapasztalat...... Nap közben próbáld mindig kifejni teljesen azt a cicit, amibõl kezdte a szopit (ha még csak 1 mellbõl eszik akkor azt), hogy estére is legyen elég.
Az enyém is akkor harcolt nagyon mikor nem volt tejem. Próbáld meg lemérni a mennyiséget akár fejéssel, vagy úgy hogy méred a babád szopi elõtt és után is.
Nálunk is volt ilyen gond, és nem fordítottam meg a másik cicihez, hanem odahúztam, ugyanolyan helyzetbe, mert nem akart pózt váltani és azért sírt.de sírt akkor is , mikor nem volt tej az egyik mellembe.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Még abban a cipõben járok, hogy mérem minden etetés elõtt és után, ráadásul a ciciket is külön mérem, hogy lássam, mennyi tej volt benne. Tegnap este is 200-at evett. Azt mondjuk látom, hogy a bal cici valamiért nem tetszik neki annyira, mert érzem, hogy elég sok marad benne, mikor át kell tennem a másikra, hogy éhes-e még egyáltalán, és persze, hogy a másikból még eszik. A jobb cicin sokkal tovább szopizik, még akkor is, ha már nincs annyi benne. Akkor cumizza, (amit persze nem hagyok).

Kislányom fél éves és most már ott tartunk, hogy napközben sehogy sem tudom elaltatni és csak sír meg sír az álmosságtól. Az "Aludj jól gyermekem" című könyvben leírtakat pedig nem merem rajta alkalmazni. Mit tudtok nekem tanácsolni?

Legjobb válasz: Pedig én meg csak ajánlani tudom a módszert. 1 hónap alatt most ott tartunk, hogy õ kérezkedik az ágyba, ha elég a szopi, szépen begombolom a hálózsákba, õ közben nézeget, meg rendezgeti a mütyûrjeit, és kijövök. Õ szépen elhelyezkedik, vagy picit még játszik, és utána alszik. Nem rendezek neki jelenetet, bábszínházat, hogy anya most kimegy, te meg alszol címmel, maximum integetek neki, és kész! Ha te bizonytalan vagy, az sokkal rosszabb, azt õ is megérzi!!!

Pedig én meg csak ajánlani tudom a módszert. 1 hónap alatt most ott tartunk, hogy õ kérezkedik az ágyba, ha elég a szopi, szépen begombolom a hálózsákba, õ közben nézeget, meg rendezgeti a mütyûrjeit, és kijövök. Õ szépen elhelyezkedik, vagy picit még játszik, és utána alszik. Nem rendezek neki jelenetet, bábszínházat, hogy anya most kimegy, te meg alszol címmel, maximum integetek neki, és kész! Ha te bizonytalan vagy, az sokkal rosszabb, azt õ is megérzi!!!
13.16-os válaszolónak: ikrekkel ezt hogy csinálnád? :) Minden azon múlik, hogy szoktatod. Én szépen leteszem õket az ágyba és kis játék után elalszanak. Nem kell simizni már rázni a kis popójukat meg stb. Szerintem ezt már elrontottad, a vissza szoktatás pedig sírással fog járni az biztos.
Nekem a lányom naközben csak babakocsiban aludt 9 hós koráig.Hiába raktam az ágyába nagyon sírt, és nem hagyta abba mint itt ma´sok írják.Nem fél óráig hagytam, hanem tovább.2x próbálta, m többször sem.Baba kocsiban 5 perc e´s aludt.9 hós korától pedig napi egyszer alszik minden gond nélkül a kiságyban. 20 hónapos most.
Tedd le aludni. Nem minden gyereket kell altatni, sõt a legtöbb magától sokkal jobban, nyugodtabban elalszik mint ha altatják. (az altatástól nem alszanak el) Mit nem mersz alkalmazni?
Az zaklatja fel a gyereket, hogy álmos, nyûgös, nem tud aludni. A gyerekek alvás közben fejlõdnek sokat, szükségük van az alvásra! ( Pl. az agyban az új neuronkapcsolatok csak alvás közben fejlõdnek) Értsd meg, hogy te nem hagyod aludni. Te hogy aludnál el, ha mozgatnának, beszélnének hozzád? Minél többet csinálod, annál kellemetlenebb tapasztalatai lesznek az álmosságról, annál nehezebben tanul meg magától aludni. Ne légy önzõ, azért nem akarod, hogy sírjon, mert TE nem bírod hallgatni. Arra gondolj, hogy neki mi jó. Rakd le, sírni fog, mert nem tudja mi a helyzet. De rájön és szépen elalszik. Legközelebb már könnyebb lesz, mert tudni fogja, hogy beraktak az ágyba, most alvás következik.
Tedd le az ágyba és menj ki mosogatni. Akkor hallja, hogy ott vagy kint. :) 5 perc sírás után el fog aludni!
Én nem hagynám sírni. Azért ordít, mert túl fáradt az elalváshoz. Én ezt csinálom. 45 fokos szögben felpárnázom magam és ledõlök a gyerekkel. Lányom a hasamon, cumi a kezem ügyében. egyik kezemmel a fejét simizem, a másikkal a feneke alatt tartom és "rázogatom", mintha járkálnék fele. Ha nagyon ordít, akkor jön a cumi. Sírni fog, de pár perc után elnyomja az álom. Amikor érzed, hogy jó mélyen elaludt, akkor oldalra "legurítod" az ágyra, vagy felkelsz vele (ha tudsz) és mehet a kiságyba. Viszont ha túlpörgött és azért sír, akkor valószínûleg többször fel fog riadni sírva, úgyhogy ne hagyj sok idõt a következõ alvásig. Nekem ez mûködik már 1 hónapja, 4 hós a lányom.
A kérdező hozzászólása: Nincs mózeskosarunk, de úgy tûnik ez a pihentetõ szék most beválik. Remélem nem szóltam el magam! :-)
Már az elején írtam, hogy csak ajánlani tudom a módszert. Olvasgatva a válaszokat, illetve a reakcióidat, én azt mondom, ha már változtatsz, akkor "drasztikusan". Ha most elkezded, hogy hinta-palinta, megy paskolom a fenekét, meg mellébújok, akármi, akkor azt fogja megszokni, persze, lehet, hogy ez neked 6 évesen sem lesz gond, de egyszer majd errõl is le kell szoktatnod. A sógornõm jut mindig eszembe, hogy õ elrontotta mindkét gyereket, a nagyobbik mielõtt iskolába ment szokott le róla, hogy úgy aludjon el, hogy anya odabújik mellé, elõtte meg a kisebbiket is ugyanígy kellett külön szobában. Szegény mindig azt mondta, ha tudta volna, hogy ez lesz belõle... De õt senki nem figyelmeztette, és anno még örültek is neki, milyen szuperül el tudják altatni. Szóval, én úgy gondolom, hogy ha nekifogsz a változtatásnak, elõbb gondold át, hogy hónapok, vagy akár évek múlva is mi az, ami neked még belefér. Hiszen sajnos nem vagyunk jövõbelátók, nem tudhatjuk, hogy maguktól leszoknak-e ezekrõl, vagy sem. Kitartást, jó döntést kívánok nektek, és remélem, bármit választotok, eredményes lesz, és tudtok aludni. Bocsi! Még 1 dolog. Ennek a módszernek óriási elõnye, hogy megtanítja a babát egyedül elaludni. Tehát, ha éjszaka közepén ébred, magától vissza fog tudni aludni, nem kell menned majd hozzá (az elején írt) ringatásra, hátsimogatásra....
furának fog tûnni, de: van mózeskosaratok? :) mert a fiamnál 9 hónapos koráig csak az vált be, ha a mózeskosárba tettük, és a térdünkön döcögtettük õt, így aludt el. Ezután betettük a mózessel együtt a kiságyba. Így nem készültünk ki a folyamatos ringatástól, nem volt cumija, éjjeli szopinál nem kellett ezt csinálni, mert simán elaludt közben, és visszatehettem a mózeskosárba. Aztán errõl a módszerrõl nem kellett leszoktatni, mert magától mikor már fel tudott ülni a szélébe kapaszkodva, kikéredzkedett és onnantól más módszer vált be, betettem a kiságyba vagy magam mellé és a kezemet gyûrögetve aludt el, így alszik most másfél évesen is. Elõtte (a mózeskosaras idõkben) nem fogadta el a kezem. Én a sírni hagyástól (a könyv szerint pontosan) a babakocsin át a cumiig, kézben ringatásig, odabújásig, stb mindent próbáltam, a férjem jött rá végül tök véletlenül, hogy õ a fekve ringatózást szereti. :)
A kérdező hozzászólása: Igazatok van. Bármilyen nehéz is lesz nem kínzom meg az Aludj jól gyermekem módszerrel. Lehet tényleg a foga az oka, erre már én is gondoltam. Pár hónap múlva biztosan lesz javulás, addig valahogy majdcsak kibírom. Ja, egyébként vettem neki egy pihentetõ széket és abban ringatva már kétszer sikerült elaltatni napközbe :-)))
Szia! Nem tudom, hogy ilyet írtak-e eddig, nem olvastam végig mindent! Szerintem valószínûleg nem csak az a baj, hogy álmos, hanem esetleg jöhet a foga is! Írtad, hogy már éjszaka is felébred! Szóval eddig nem csinálta!? Ez pedig a fogacska jele! Próbálj ki esetleg egy zsibbasztót az inyére, lehet, hogy egybõl elhallgat! Viszont ne hagyd sírni!!! Nagyon rosszat teszel vele! Egy idõ után persze abbahagyja, de csak azt tanulja meg vele, hogy nem számíthat rád!!! Összetörik lelkileg! És az ilyen babák lesznek késõbb bizonytalan felnõtek! Próbáld meg esetleg hordozókednõben vagy kenguruban! Az én Kislányom abban mindig elaludt! Remélem segítettem!
tényleg minden baba más, nekem két gyerekem van, a fiam 3 hónapos korától átaludta az éjszakákat és azóta is nagyon jó alvó. A lányom fél éves lesz, az elsõ pár hetet gyakorlatilag a karomban töltötte, nagyon hasfájós volt. Aztán késõbb már betettem az ágyába és elaludt magától, viszont rengetegszer felébred éjszaka és nem tudom miért és mit tehetnék. Ami még nekünk segített az a cumi és a takarója. A fiam meg egyébként (sajnos) az ujját szopja pár hónapos kora óta. A babáknak meg kell tanulniuk megnyugtatniuk saját magukat. Esetleg valami puha kis állatka, kendõ nem segítene?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az utolsó válaszolónak: már nem szoptatok, mert sajnos nincs tejem. A többieknek pedig tényleg nagyon köszi, de higgyétek el, már tényleg mindent próbáltam (mellé feküdni, simogatni, ringatni, babkocsiba tolni, betenni az ágyba úgyis hogy mellette vagyok...tényleg minden itt leírt variáció meg volt már) Úgyhogy azt hiszem marad az Aludj jól gyermekem módszer hiszen ez már napról napra rosszabb és látom rajta hogy kialvatlan meg persze hogy õszinte legyek már én is kivagyok az alvatlanságtól
Az én babám hálistennek jó alvó, viszont napközben néha elõfordul, hogy látom hogy álmos, de nem akar aludni , nyûgösködik. Nem tudom Kedves Kérdezõ, te szoptatsz-e, ha igen, akkor esetleg tedd a cicire, nekem ez nagyon bevált, kettõt beleszív és már alszik is. Ekkor várok egy kicsit, hogy jobban elaludjon, csak pár percet, és átteszem a kiságyba, és egy mukk nélkül elalszik.
Merem ajánlani a könyvben leírtakat! Mi is fél éves korában kezdtünk neki, mert már nem bírtuk a folytonos ringatást (8 kg). Az elsõ éjjel 37 percig sírt, igaz több órának tûnt, mivel soha nem hagytuk sírni, második éjjel 21 percig, harmadik éjjel 9 percig. Pontosan tudom, mert mindent felírtam-mikor mentem be hozzá stb.. Utána már nem sírt, kicsit forgolódott és elaludt. Azóta ez a nappali alvásoknál is így van. Szépen elalszik magától, egy hangja sincs. Sokkal nyugodtabb lett azóta, látszik rajta, hogy kipihent. Próbáld ki, de készülj fel lelkileg az elsõ pár nap nehéz! És tényleg higgy benne, mûködik!
Próbáltad már azt a megoldást, hogy lefekszel vele és ott vagy mellette amíg el nem alszik? Esetleg engedd neki, hogy fogja meg valamelyik ujjad! Én sokszór aludtam így a lányommal, bár arra nagyon vigyázzni kell, hogyha esetleg te alszol el elõbb, akkor neki nehogy valami baja legyen!
Én ezt a módszert alkalmaztam, igaz egy évesen, de megbántan, hogy nem elõbb... Akkor csak azt tudtam mondani, hogy de hülye vagoyk, hogy már nem fél éve vágtam neki... Nálunk is kínlódás volt az éjjeli alvás, a nappali meg katasztrófa. Volt hogy 2 óra altatás utána sírva vittem sétálni, mert már ki voltam bukva, hogy nem tudtam elaltatni... Szóval én melegen ajánlom a módszert, igaz, el kell szánnod rá magad, fontos, hogy biztos légy magadban és tudd, hogy ezt akarod, különben nem fog mûködni. És ha belekezdtél nehéz lesz, de végig kell csinálni, mert ha feladod, csak megzavarod még jobban a kicsit. Nálunk semmi kára nem lett belõle, nem lett sírósabb, bújósabb, nem lett anyásabb, sõt, sokszor odajön, ad egy puszit és megy tovább játszani, szóval nem törtem meg a lelkét és semmi kára nem lett a kicsinek. Csak haszna, hogy azóta van napirend, van alvás amikor aludni kell, õ is pihen a srás helyett és mi is pihenünk éjjel. Ez egy áldás, hidd el!!
16:16-os vagyok 13:26-os válaszolónak: Nem ikrekhez ajánlottam, ahhoz nem tudok hozzászólni, mivel nincsenek ikreim. De tudtommal a kérdezõnek sem. És nem szeretném azt éreztetni a manómmal, hogy nem vagyok ott, amikor kellek neki, mert sír. De ez én vagyok, meg a gyerekem, lehet, másoknál nem mûködik.
Egyet értek a második válaszolóval. Nekünk is úgy vált be az egyedül alvás, hogy én a konyhában mosogatok, pakolászom, fõzök és így Õ TUDJA, hogy anya nincs messze, bármikor ott terem ha baj van. Próbáld ki, mit veszíthesz:) Sok szerencsét.
Ez egy örök vita. Én is tanácstalan vagyok az 5 hetes babámmal, mert õ sem alszik el magától a kiságyban. De.Azoknak akiknek olyan a babájuk hogy leraják az ágyba és gond nélkül elalszik, tegyék össze a két kezüket, és nem bántásként mondom, de sok rossztól kímélik így meg a babát és magukat is.De ezek az anyukák elõszeretettel hiszik hogy minden baba egyforma természetû, és ugyanúgy csinálnak mindent.Pedig nem.Mint ahogy máskor kezdenek pl. járni, így máshogy tudnak elaludni is, és ez így van.Van olyan baba aki aki akár egy órát is elordítana ha nem veszik fel.Na vele már nem tudnának mit kezdeni, hisz az õvék nem olyan. Ezzel csak azt szeretném elérni hogy azok az anyukák akiknek jóalvó a babája, ne gondolják feltétlenül azt hogy akiknek meg azok elrontottak valamit.Mert nem biztos. Egy 5 hetes "rosszul elalvó"baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy tényleg nem tudok dönteni. Már iszonyatosan fáradt vagyok az alvatlanságtól, mivel már pár napja éjszaka is többször felkel. Lehet mégis muszáj lesz kipróbálni az Aludj jól gyermekem módszert és erõsnek kell lennem. Hosszú távon talán ez a legjobb neki is hiszen láthatóan szenved hogy sehogy sem tud elaludni. Kérlek még írjatok, ha van valami módszeretek.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam betenni a kiságyba hogy magától aludjon de magán kívül ordít. Azért nem merem alkalmazni az Aludj jól gyermekem módszert, mert félek, hogy nagyon felzaklatná a gyereket
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat! Hát az biztos, hogy mindenkinek más a véleménye, hogy mi jó a babának és mi nem. Én még pár napig gondolkodom rajta inkább :-))))mert mindkét érvelésben látok ésszerûséget


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!