Találatok a következő kifejezésre: Sérve van kutyámnak (4 db)

A kutyámnak porckorong sérve van. Milyen lehetőségek vannak? Most lézerterápiát kap, pici javulás van, de még mindig nem tud lábraállni.

Legjobb válasz: A porckorong sérvet általában mûteni szokták, de beszéld meg az orvosoddal.

A porckorong sérvet általában mûteni szokták, de beszéld meg az orvosoddal.

A kutyámnak sérve van a hasán. Csak műtéttel lehet eltüntetni?

Legjobb válasz: Igen. De ha kizáródik, akkor összeomolhat a vérkeringése, tehát mihamarabbi mûtéttel.

Igen. De ha kizáródik, akkor összeomolhat a vérkeringése, tehát mihamarabbi mûtéttel.
Szerintem csak mûtéttel
A kérdező hozzászólása: és honnan lehet tudni, hogy kizáródott?
Szerintem ne állj neki otthon sérvkaput vizsgálgatni... Meg ha már kizáródott, akkor már mindegy, akkor már túl sok mindent nem lehet tenni.
Ez a sebészeknek rutin mûtét. 15-perc alatt megcsinálják. Gondolom kölyök kutyád van.

Sérve van a kutyámnak?

kijött az oldalán egy dudor,a bordái alatt,3hete véres hányása volt 4injekciot kapott,1 hete pedig 2napig köhögött.meggyógyult mostmeg ez jött ki rajta.eszik rendesen,iszik is,a kedve az nem a legjobb.yorki egyébként.

Legjobb válasz: hmmm én mindenképp elvinném ujra az àllatorvoshoz.biztos ami biztos.lehet teljesen màs betegség,lehet nincs semmi,én azért mindenképp elvinném dokihoz!!!

hmmm én mindenképp elvinném ujra az àllatorvoshoz.biztos ami biztos.lehet teljesen màs betegség, lehet nincs semmi, én azért mindenképp elvinném dokihoz!!!
Ne hallgass az ottani dokira, vidd el minél hamarabb állatkórházba.
Nem biztos, hogy sérv, leet hogy kullancs okozta, mivel a yorkiknak nagy a szõrük és nem lehet észrevenni bennük a kullancsot, és ma már nem tudni hányféle betegséget hordoznak a kullancsok, ne hallgass egy orvosra, vidd el többhöz is!
szerintem vidd el dokihoz vagy pedig állatkorházba.de én inkább a korházat ajánlom


Van egy 2 hónapos máltai kutyám sokat meyg lépcsön igaz hogy sérvet kaphaz?

és ha emelem a lépcs? helyett akkor is? akkor hogy emeljem meg hogy ne kapjon sérvet?

Legjobb válasz: ezt kitõl hallottad??????attól nem kaphat sérvet hogy lépcsõzik!!!!!!

ezt kitõl hallottad??????attól nem kaphat sérvet hogy lépcsõzik!!!!!!
Ne floodolj te szerencsétlen. Egy kutya rohadt sokat mozog, úgy mint egy ember. Nem csak lépcsõzik hanem má mozgást is végez. Pl csak szimplán jár:D Ha nincs elhízva nem lehet baj.
Hát sérvet nem kaphat, de szerintem nem tesz jót neki ha sokat kell ugrálnia. Ez fõleg az apró termetû kutyákra érvényes, akik kb akkorák, mint maga a lépcsõ.
Amire te gondolsz, az a porckorong sérv, amit sokan tacskóbénulásnak is hívnak, mivel leggyakrabban náluk jelentkezik. Azonban ez minden kistermetû, hosszabb törzsû fajtánal elõfordulhat. Mivel a máltainál is meghaladja a törzshossz a marmagasságot, mintegy 38%-kal, bizony esélyes a betegségre a máltai is. Én biztosan kímélném a sok lépcsõzéstõl a kutyát. http://www.hazikedvencek.hu/kutya/e_tacskobenulas.php http://www.kutya.hu/read.php?u=9811/allorv.html
Igen, kaphat. A lépcsõzés elõtt "melegítsetek be".
Ez hajlamtól is függ.Vannak kiskutyák melyek a szüleiktõl öröklik, és még az almomban vannak, (tehát nagyon kicsik) és senki nem fogdozza õket mégis sérvessek lesznek.Nekem most 3hónapos yorkim van õ is lépcsõzik meg elég sokat van fogdozva is, de nála nem jelentkezett ez a probléma.De a kiskutyát mindig a hasa alatt fogd meg!
nem kaphat sérvet, hogyha lépcsõzik, de igazuk van az elõttem szólóknak, hogy örökölheti is az egyed.De el is lehet kerülni, mégpedig úgy, hogyha fölemeled, akkor az egyik kezedet feltétlenül tedd a feneke alá.Az én kutyámnak a testvére is sérves.A hasán van neki.de lépcsõzhet, mert az izmokat erõsíti.Az enyém már úgy néz ki a sok futástól, lépcsõzéstõl, mint egy pankrátor:D Elöl izmos, és vékonyodik hátrafelé...:P
Nekem spánielem volt, 14 évig élt emeletes családi házban. Sérvet ugyan nem kapott, de az állatorvos felhívta a figyelmet a lépcsõnjárás veszélyeire. Kistermetû kutyáknak nem ajánlatos lépcsõzni! Idõsebb korában általában úgy vittük, hogy egyik kéz a feneke alatt, a másik kéz pedig a két mellsõ lába alatt volt.
ugy kell megfogni, h a hasa alatt, vagyis a mellkasánál, meg a fenekénél.ne engedd senkinek se ugy felvenni, h az elsõ két lábát fogja, ugy mint egy kisgyereket.azt nem szabad!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!