Találatok a következő kifejezésre: Sárgulnak és a (19 db)

Mi baja lehet a holyagos vizikelyhemnek, mert folyton sargulnak meg a levelei es elrothadnk?

Legjobb válasz: Sárgulnak akkor az lehet kálium hiány is, ha vannak halak akkor nitrát mentes tápoldat kellene pl: easy life profito abba micro elemek vannak meg kálium.

Sárgulnak akkor az lehet kálium hiány is, ha vannak halak akkor nitrát mentes tápoldat kellene pl: easy life profito abba micro elemek vannak meg kálium.
Ha meg a fölsõk is mennek tönkre akkor "Neon csõ az volt cserelve amikor ki égett az elõzõ." nem írtad mikor volt ez, lehet nem akvarisztikai lett betéve ha azóta mennek tönkre. Ha az se ludas akkor berohadtak a gyökerek, letömörödött az ajzat, más tippem nincs. Nálam a vallisneriának simán elég a 15w pilács, az részt amit nem fed annyira a vízfelszínbõl megerõsítettem kompakt égõkkel, meg egy 24W os fénycsõ került elõre a front üveghez mivel van alatta több növény, a vallisnériát áramlattal a hátsó falnál tartom. Neki sok a 15w feletti világítás úgyhogy én felosztottam.
Csak meglesz a hiba "mar csak ugy tudom a halakat etetni ha esetleg nem tolom felre valamivel a leveleit" az alsó levelek gondolom nem kapnak elég fényt, ezért mennek tönkre, én nem szeretem ezt a növényt kidobtam az összeset pár éve és váltottam vallisneriára, azt jobban kordába lehet tartani. Én ami nem fért el metszettem egész alul levágtam ritkább legyen, de volt olyan hogy nem volt idõm és félig lett vele a 200-as aksi, nem hogy etetni nem tudtam, megfolytja az egész akváriumot szinte csak belõle állt.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem mondani hogy nagyon elszaporodtak , mar csak ugy tudom a halakat etetni ha esetleg nem tolom felre valamivel a leveleit . En azt gondolom hogy csak cserelodnek a levelek szerintetek???
A kérdező hozzászólása: Nincs se algaevo se csiga . Az ajzat az olyan kb. 2 ujnyi , nem nagyon akarok cserelni mert a tobbit meg eszik a halaim.Jah es meg van ket gombmoham.Neon cso az volt cserelve amikor ki egett az elozo.
Nagyobb algaevõ, esetleg csiga nem rongálja? Ajzat menyire tömör tudnak haladni a gyökerek? Fénycsöveket nem cseréltél mostanában? Esetleg keress gondolatban valami változást az elmúlt 7 évhez képest. A fény bõven elég gondolom a víz felszínen vannak. Lehet meg kellene csak lazítani a gyökereket vagy átültetni.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom de meg ilyen soha sem volt mar majdnem 7 eve van belole de azota nem tortent meg vele ilyen. 6 gyoker van belole, szoktam neki novenytapsot adni, feny az 2x 8wattos neoncso es 20-24 fokos szokott lenni a viz.Belso szurom van , legalabb minden nap egy fel napot vannak bekapcsolva a neoncsovek es kb ennyi.
Ha már a hólyagos vízikehely sárgul és rothad, akkor nálad óriási problémák lehetnek. Az egyik legigénytelenebb növény mind fény, mind tápanyagok szempontjából. Simán elég neki az, amit a heti cserés csapvízzel juttatsz az akváriumba. Írnál egy keveset a tartási körülményekrõl? Mióta van meg a növény?
Kevés fény is lehet.
Bár fene tudja, kálcium is lehet ha rothadás, az is van a profitoba. Én egy csepp easy carbot is szoktam adni, csak akkor sokat kell metszeni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a fennyel nem lehet baj mert miota akvariumom van azota ezt a fajta neoncsovet hasznalom.Igaz hogy nem az akvarisztika uzletben vettem es nem pont neki valo de attol meg jo.

A leanderek levelei sárgulnak és lehullanak, pedig naponta kétszer öntözöm, és műtrágyát is kaptak. Hogyan előzhetném meg, mi okozhatja ezt?

Legjobb válasz: Szia! Próbáld árnyékosabb helyre tenni és kissé kevesebbet öntözni!Lehet,hogy túlöntözted!

Szia! Próbáld árnyékosabb helyre tenni és kissé kevesebbet öntözni!Lehet, hogy túlöntözted!
Hova tetted/teszed a mûtrágyát? a leander szereti a nagy meleget, ne naponta öntözd, még a kánikulában is elég kétnaponta, biztosíts számára több párát, és ha megoldható, a cserepet ne érje a tûzõ nap. (ha egész nap tûzi a nap, és még rendesen öntözöd is, akkor szerencsétlennek megfõnek a gyökerei)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Szerintem Neked van igazad, megfõttek a gyökerek. Próbálom most árnyékosabb helyre költöztetni szegénykéket. A mûtrágyát a talajra szórtam locsolás elõtt.
Abban egyet értek, hogy ne érje nap a gyökereit, de locsolni igenis minden nap kell, sõt ebben a kánikulában naponta többször is. A leander azt szereti, ha a lába vízben, a feje napban áll. Nagyon figyel oda, hogy csak állott vízzel öntözd, mert a hideg víztõl sokkot kapnak a gyökerei. Az enyémek cserepestõl le vannak ásva a földbe, így nem tûzi a nap.
Én le szoktam õket ásni cserepestõl, így nem borul fel, és a gyökerek se fõnek meg. Az enyémeket naponta locsolom ebben a melegben, folyékony tápot kapnak, semmi bajuk. Esetleg, ha ragadnak a levelek, lehet tetves is, akkor Actarát javaslok.

A mimózám alsó levelei sárgulnak és hullanak. Mivel akadályozhatom ezt meg? Meg lehet még menteni?

Kb. egy héttel ezel?ttig szépen fejl?dött, már 3 új levelet hozzot 1,5 hónap alatt. Savanyú földbe ültettem, kapott már 3-szor tápoldatot is (hetente javasolt, de nem akartam túladagolni), rendszeresen öntözöm, mindig nedves a földje egy kicsit, s?t kavicságyon párásítom. Akkor mégis mi lehet a probléma?


Szoba-araucariám alsó ágai sárgulnak és hullanak. Mit tegyek? Régóta megvan már a növény, pár hónapja hullik csak.

Legjobb válasz: Alakja klasszikus karácsonyfa-alak, de idõsebb korában törzse felkopaszodik, koronája ernyõszerûvé terebélyesül.

Alakja klasszikus karácsonyfa-alak, de idõsebb korában törzse felkopaszodik, koronája ernyõszerûvé terebélyesül.

A futóbabom levelei sárgulnak, és elszáradnak. Mi okozhatja ezt?

Erkélyen nagy cserépben van tartva, azt írják, hogy így is lehet tartani, kap elég vizet, szóval nem ez a probléma. Mi más lehet? Valamilyen táp kell neki?

Legjobb válasz: Ha tápanyag probléma, akkor sima virágtáp jó neki?

A kérdező hozzászólása: Ha tápanyag probléma, akkor sima virágtáp jó neki?
A "nagy" cserép valószínüleg túl kicsi neki, legalább 20 literes kell egy növénynek. Ezen kivül igen nagy a víz-és tápanyagigénye, és ezt egyenletesen kell neki biztosítani. (Magyarul nem jó, ha idönként nyakonöntöd vízzel, közben meg félig kiszárad)
A kérdező hozzászólása: Tápanyagutánpótlásnak a standard virágtáp jó neki, vagy a babnak másfajta kell?

Mitõl sárgult be a mûanyag rész, és mit lehet tenni vele?

Az egyik mûanyag háztartási gépem tisztán elrakva bent állt a szekrényben kb. egy évet. Mikor elõvettem, láttam, hogy az eddig hófehér részek besárgultak, de csak kívül, a levehetõ rész alatt megmaradt szép fehéren.

Legjobb válasz: egyszerûen öregszik a mûanyag ezért sárgul be (érintkezik a levegõvel - nap hamarabb tönkreteszi)

egyszerûen öregszik a mûanyag ezért sárgul be (érintkezik a levegõvel - nap hamarabb tönkreteszi)
A kérdező hozzászólása: De csalódott vagyok, évek óta használom, és eddig semmi nem volt, most pedig nagyon sárga. Nem is lehet vele csinálni vele valamit?
Próbáld meg hipós törlõruhával letörölni.
az elso valaszolo mar megmondta: oregszik a muanyag. mivel nem a felulete sargul, hanem az egesz (szep atmenetesen), igy a hypo semmit nem segit rajta, inkabb csak roncsolja.

Miért sárgulnak és hullanak le a Szárnyalt levelü ecetfánk levelei? Ezt ősszel kellene "csinálnia".

Legjobb válasz: A miénk is hullat. nekünk tavaly is sokat lehullatott, de csak a belül lévõ leveleket, lehet azért mert azok nem kapnak elég fényt,levegõt! Mert maga a fa nagyon szép dús. :)

A miénk is hullat. nekünk tavaly is sokat lehullatott, de csak a belül lévõ leveleket, lehet azért mert azok nem kapnak elég fényt, levegõt! Mert maga a fa nagyon szép dús. :)

Egy héten hányszor adtatok a babámnak sárgarépát, amitől még nem sárgult be és a székletét sem keményítette meg nagyon?

Legjobb válasz: Én még sosem adtam a babádnak sárgarépát :D :D Viccet félretéve, én gyerekeim nagyon szeretik a répát (1 és 3 évesek), hetente többször is fõzök nekik, de még sosem sárgultak be, és a kaki is oké! Ki kell tapasztalni a babádnál, hiszen minden baba más!

Én még sosem adtam a babádnak sárgarépát :D :D Viccet félretéve, én gyerekeim nagyon szeretik a répát (1 és 3 évesek), hetente többször is fõzök nekik, de még sosem sárgultak be, és a kaki is oké! Ki kell tapasztalni a babádnál, hiszen minden baba más!
Heti 2-3 alkalommal evett répát a kisfiam, mert a hozzátáplálás kezdetén csak azt ette szívesen. Többször nem mertem én sem, de ettõl nem volt gond.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elírtam :D Szóval, a kérdés így hangzik pontosan: Egy héten hányszor adtatok a babátoknak sárgarépát...?
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat!

Sárgulnak és rohadnak a vizinövényeim. Van olyan szer (trágya;permet;stb) Ami segít, de nem árt a halaknak?

Ajánlották a levéltrágyát,de sokak szerint az nem túl jó.

Legjobb válasz: Igen vagy olyan trágya ami csak a vizinövényekre lehet kapni a halasboltban.Ott érdeklõdj utána.

Igen vagy olyan trágya ami csak a vizinövényekre lehet kapni a halasboltban.Ott érdeklõdj utána.
Igen, van. Nagyon jó a Sera Florena (ez folyékony: olyan növénynek való, ami közvetlenül a vízbõl veszi fel a tápanyagot). Hasonlóan bevált a Sera Florenetta (ez tabletta, a növény gyökeréhez kell bedugni a talajba). Azonkívül fénycsõ sem árt. Nem tudom, Neked milyen van, de lehet kapni a díszállat-kereskedõknél külön akvarisztikai célra szánt fénycsövet. Ha ott megmondod hány literes akváriumhoz kell, biztosan segíteni fog az eladó.
Persze hogy van. Az általad felsorolt növényekhez ajánlhatom a Sera Florenettát(ez tabletta, a növény gyökeréhez kell ledugni). Az, hogy mikor kell újra "tablettázni" a növényeket, azt könnyen kimutatja a vas (FE)-tesztet. A vas nagyon fontos tápanyaga a növényeknek. Kb. 1 órával a tablettázás után végezz egy tesztet. Az optimális érték: 0, 5-1mg/l érték (a teszt kimutatja). Ha kevesebbet mérsz ennél, akkor újra kell trágyázni. A SERÁnak különösen jó a vas-tesztje.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!