Találatok a következő kifejezésre: Sárgafülű ékszerteknősz venni. Honnan (1 db)

Sárgafülű ékszerteknősz szeretnék venni. Honnan tudom, hogy valóban egészséges példányt veszek? Mennyi idő, mire megszokja az új helyét? Milyen mély legyen a víz? Elég neki egy kő szárazföldnek vagy muszáj kavics és homok?

Félek egy picit, mert amit korábban vettem (valószín?leg betegen) hamar elpusztult! Szeretnék ennek az újnak mindent megadni, hogy nehogy baja legyen! Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Nekem volt 4 teknösöm 8 évig.Fogmeg a páncélját nem puha e,az egészséges példány fürge,jó kedvü.Ha ki akar mászni az ujjaid közül nyugodtan megveheted.Szerintem nem okoz nekik problémát a helyvéltozás(nekem nem volt ilyen problémám).A szakirodalomban olvastam,hogy legalább olyon mély víz kell nekik mint a páncéljuk szélessége.De nagyon szeretnek mély vízben uszkálni és nem kell töle tartani hogy megfulladnak.Tudnak a víztetején lebegni.Elég egy kö is,sõt láttam olyan tekit is akinek nem volt semmije és már tojást rákott.Viszont ha szeretnél meg adni neki mindent akkor csinálj neki száraz résztis ahova ki tud mászni napozni.A homokkal az a baj hogy behordja magával a vizbe és mindjárt elkoszosodik a viz.Én szines apro dekor kavicsot használtam.Figyel oda a táplálásra is a kereskedésben diztos kapsz felvilágositást.Minden képpen adj neki száritott halat a vizbe pedig csepegtess vitamin cseppeket.Ajánlom a SERA termékeit.

Nekem volt 4 teknösöm 8 évig.Fogmeg a páncélját nem puha e, az egészséges példány fürge, jó kedvü.Ha ki akar mászni az ujjaid közül nyugodtan megveheted.Szerintem nem okoz nekik problémát a helyvéltozás(nekem nem volt ilyen problémám).A szakirodalomban olvastam, hogy legalább olyon mély víz kell nekik mint a páncéljuk szélessége.De nagyon szeretnek mély vízben uszkálni és nem kell töle tartani hogy megfulladnak.Tudnak a víztetején lebegni.Elég egy kö is, sõt láttam olyan tekit is akinek nem volt semmije és már tojást rákott.Viszont ha szeretnél meg adni neki mindent akkor csinálj neki száraz résztis ahova ki tud mászni napozni.A homokkal az a baj hogy behordja magával a vizbe és mindjárt elkoszosodik a viz.Én szines apro dekor kavicsot használtam.Figyel oda a táplálásra is a kereskedésben diztos kapsz felvilágositást.Minden képpen adj neki száritott halat a vizbe pedig csepegtess vitamin cseppeket.Ajánlom a SERA termékeit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítségeket, remélem sikerül egészségeset választani.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit eszik az ebihal?

van 4 ebihalam egy fagyis dobozban és nem tudom mivel etessem őket.:(

1

Melyik békafaj ez?

Annyit tudok róla hogy a hátából jönnek ki a kisbékák,és netán tudtok videót adni mellé?

2

Mien hüllöt ajánlotok kezdö terraristának vami sivatagosra gondolok?

2

1-1.5 éves gabonasiklót még kézhez lehet szoktatni?

most fog hozzám kerülni ez a gabona sikló és teljesen más gazdája volt és mondták is, hogy nem én leszek a potenciális "gazdája"

2

Az egyik kérdésemre azt írták a fővárosi állatkertből lehet kérni vörösfülű ékszerteknőst ez igaz? és hogyan kérjek írjak nekik vagy valakitől személyesen kell megkérdeznem?

4

Mitől vízkövesedhet a teknősöm (pézsmateknős) páncélja? Kell e a vízbe valamit tenni, hogy ne legyen olyan a páncélja? Nem baj, ha csak sima csapvizet öntök az akváriumába?

1

Kihatással van a frissen kelt gyíkokra ha egyből a felnőtt méretüknek megfelelő és ahhoz berendezett terráriumba rakom őket?

Illetve ha igen akkor milyen módon tudnám elkerülni azt hogy egy másik terráriumot keljen venni (és berendezni) ha felnőnek?

5

Hogyan tudnám eltüntetni a békákat a kertemből?

Persze tudom, hogy védettek és megeszik a csigákat, meg a szúnyogokat, de nálunk már brutálisan elszaporodtak! Van egy nagy halastavunk, ami annyira tele van már békával, hogy az óriási kertünkben gyakorlatilag már lépni sem lehet, nem hogy leheveredni a fűbe.. Begyűjteni őket szintén lehetetlen, mert nagyon sokan vannak. Gólyát nem tudunk leakasztani sehonnét. :) Nem feltétlenül szeretnénk őket megölni, ha el lehetne őket valahogy üldözni, az is jó lenne! :) Vagy ha tudnátok olyan halakat mondani, akik kifejezetten békairtásra szakosodtak, azt megköszönném! :)

2

Vizi agámával kapcsolatos kérdés, sürgös lenne?

Sziasztok!
A párom ma hazahozott egy ilyen gyíkot, csak az a baj, hogy nekünk nincs hozzá terrárium, ezáltal semmilyen neki való dolog, lámpa se, stb... Van egy akvárium, abba töltöttem vizet, és akváriumi vízmelegítővel melegítem a vizet. de ez ilyen szükség megoldás, miket vegyek neki, hogy meglegyen minden, ami kell? Linkeknek örülnék, mert egyáltalán nem vagyok jártas hüllő tartásban, pár halam volt régen, onnan az akvárium is. Köszönöm

8

Mitől lehet az ékszerteknősnek hosszú a karma?

Van két egyidős ékszerteknősünk és közülük az egyiknek a mellső lábain a középső három karom hihetetlenül hosszú, míg a többi normális. Mitől lehet ez és mit kellene vele csinálni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!